Keresés

Részletes keresés

Okos Tóni Creative Commons License 2005.11.02 0 0 25
Felhoznám kicsit a topikot mégpedig azon oknál, hogy szerintem a felügyelő egyáltalán nem látja, hogy mit művelsz a padon. Erre akkor döbbentem rá, amikor k szigorú puskavadász felügyelők között nem is eldugott helyen ülve kérdezni akartam - a felügyelőktől. Majd kiestem a padból, úgy jelentkeztem, lengettem a kezemet, mégsem vettek észre. Egyik sem a négyből.

Pedig alacsony sem vagyok.

Amúgy én saját készítésű puskára szavazok - azzal tanulsz is és jól is tudod használni.

Én sokat puskáztam, mert habár a dolgok jó részét tudtam, mindig kifelejtettem valami fontosat.
öregSam Creative Commons License 2003.12.10 0 0 24
Puskát csak nagyméretben. Boldogult ifjú korom legvaskosabb puskája, 64 oldalas statisztika ágyú volt. A java képletek, alap példák megoldása, kevés elmélet. 99 pontot írtam 100-ból. Az utolsó kérdést is ki tudtam puskázni, de úgyéreztem ez már pofátlanság lenne. :)))
Lányaim tapasztalatai alapján egyre kevesebb igény van a puskázásra. A felsőoktatás mélyrepülése, és az önköltséges oktatás kitermelte már azt a nem törődöm pedagogus réteget is akinek mindegy csak vánszorogjanak át.
Ugyanabban az iskolában végeztem ahová a lányaim jelenleg járnak, néha meglep az oktatás alacsony szinvonala, a példák elnagyoltsága, a primitívség, igénytelenség. A vizsgák java kollektív bölcsesség alapján zajlik, feltéve ha van egyáltalán, és nem három "azénkönyvembőlírt" házidolgozat kb. 5-7 oldal alapján megajánlott jegyet osztogatnak.
Nesze nekünk a jövő elitje ala Magyar Bálint.
Előzmény: kíváncsi kérdező (23)
kíváncsi kérdező Creative Commons License 2003.12.10 0 0 23
Amíg hallgató voltam, gáz esetén használtam a puskát. A4-es lapokra, jól beosztva, nagy betűkkel felírtam a képleteket, szöveget, bármit, majd fénymásolóval lekicsinyítettem. Elment rá pár lap, de a tenyeremben kettő is elfért egymás mellett, és olvasható volt!!!! Lamináló fóliával vagy cellux-szal be kell vonni, különben az izzadtság elkeni a festéket. Kétoldalasra, leporellósra is elkészíthető, hihetetlen, mennyi adat fér el rá.
Most, hogy átkerültem a túloldalra, megdöbbentő, milyen jól látni, hogy 40-50 Zh-zó közül kik azok, akik rosszban sántikálnak. Nem felejtem el, hogy én is voltam hallgató: 5 év alatt egyszer vettem el ZH-t puska miatt, de kapott a hallgató egy kitöltetlen ZH-t, hogy a hátralévő 10 percben amit tud, írjon be, azt osztályozzuk (1-es lett, mert nem emlékezett rá, mit puskázott ki). Vannak velem egykorú fiatal kollégáim, akik sportot űznek abból, hogy kiszúrják a puskázókat, néha 3-an is hazamennek idő előtt. Lehet, bennem a hiba, de nem értem őket. Ez baj????????
moonshadow Creative Commons License 2003.10.30 0 0 22
A puskázás nem rossz dolog, mert legtöbbször az ember puskaírás közben megtanulja az anyagot.
Nekem olyan számológépem volt, amelyiknek a fedele lecsúsztatható volt és fordítva visszatolható a számológép hátuljára.
Néha onnan puskáztam.
Volt aki az ujjai közé írta, akadt olyan aki a szemüvegére, más a tenyerére, csuklójára vagy az ingujjra. Volt olyan toll is amibe bele lehetett tekerni a puskát, de nekem nem volt olyan.
Padra írni nem a legjobb ötlet, mert nem biztos, hogy oda ültetik az embert.
Annak idején nálunk mindig elültették az embereket dolgozatíráskor.
Egyszer ilyen elültetés segítségével jutottam hozzá egy komplett matekpuskához, amit más valaki rajzolt fel fáradtságos munkával a padra és engem ültettek oda.
Radírgumira is fért egy-két képlet alkalomadtán.

Valencia Sc Creative Commons License 2003.10.30 0 0 21
Kerdesem a kovetkezo:

hol lehet szerezni UV Ceruzat??
aki tud,hogy valahol arulnak,vagy tud szerezni az irjon legyen szives! :)) nagyon kene!!
+UV led is kene!!
Elore koszonom!

vince Creative Commons License 1999.05.06 0 0 19
Szerintem jól az tud puskázni, aki jól tud pókerozni, azaz jók az idegei.
A középsuli nem igazán véres ott még sok amatőrséggel sem sül fel az ember.
Az egyetem az igazi harc terep :-) Két nagy buktám volt (és vagy 5 sikerem :-)
Az egyik A4 es standard megoldás. A Tancsi kiszúrta, hogy sokat mozgatom a lapokat. (mert a franc essen bele, a tételnek csak az első részét kérdezte a lapon viszont mind a kettő meg volt) Szóval át kellet másolnom. Sikerült is, de mondom gyanút fogott. Mire oda ért szép lassan hozzám, természetesen nem volt a bűn jel sehol. Átnézte az összes lapom. De megjegyezte magának, és doga után épp csak 2 adott, holott legalább 3 ra elég feladat volt kész. Indoklás: Kolléga maga ezt nem érti csak úgy leírta. Hőzöngésemre azt az egyszerű kérdést szegezte nekem, akkor írjam le úra. Mit mondjak beirattam a kettest és húztam elfelé.
A másik nagy bukóvári egy tenyérben elférő lapozós volt. Már tök jól leírtam az egészet (legalább 4 es) és csak 5 perc volt hátra, de hát én nem vagyok pókeres, és hogy tuti ne bukjak le a táskámba akartam rejteni a puskát. Na ezt vette észre a tansegg, és 1 est adott :(( , de azért volt siker sztorim is :-)
Cowboy Creative Commons License 1999.05.05 0 0 18
Sziasztok!
A vizsga idöszak és az érettségi közeledtével egyre többen készitenek puskát. Én is igy tettem annak idején. Ami viszont pozitiv, készitése közben megtanulja a készitöje az anyagot. Az igazán jó puska egy nagyon rövid összefoglalása az anyagnak, rövidzárlat esetén átsegit a holtponton. Igazán csak az tudja használni, aki készitette! A legjobb puskát úgy csináltam, hogy A4-es lapra vastag filctollal, viszonylag nagy betükkel irtam le a puskát. Ezután a lapokról egy kisfilmes fényképezögéppel fotókat készitettem. A negativot pedig contakt-másolással ( a negativot a document papirra téve, hogy ne legyen fényes, fehér fénnyel pár másodpercre megvilágitottam). Az eredmény egy 24x36 mm-es kép lett, az ezekböl készült kis lapok jól elrejthetöek, a felbontása kitünö, _semmilyen_ tollal nem lehet ezt a felbontást elérni. Szóval itt használtam fotós tapasztalataimat. Az igazság az, hogy nem hassználtam, mert annyira megtanultam közben az anyagot. A puskát viszont diploma osztás után átadtam a tanárnak, használja Ö, neki még szüksége lehet rá!
A vizsgához szerencse is kell! Az egyik csoporttársam úgy ment el matek szigorlatra, hogy próba-szerencse, legalább megpróbálta. Termászetesen hátra ült. A prof bejött és a hátsó srokból egy pár srácot elöre ültetett az irásbelihez. Öt is, pont a tanári asztal másik oldalára! Amilyen szerencséje volt a srácnak, a példák felirása után a prof nekiállt megoldani, ott az orra elött. Nem lehetett könnyü a megforditott lapról lemásolni úgy, hogy nem is nézett a sajátjára, nehogy elveszitse a fonalat. A szóbelihez pedig az "Obádovics"-ból szó szerint kimásolta a megfelelö részt, mert félt, ha módosit rajta, elveszti a mondat az értelmét és a rákérdezésnél kiderül, hogy mennyire nem készült. 4-st kapott! Ekkora mázlit a 18-év alatt nem láttam kétszer!
A másik módszerem az volt, hogy az üres lapok közé tettem az elöre kidolgozott, de rondán irt tételt. Volt, aki hasonlóan tette, viszont gyönyörü, gyöngy betükkel. Le is bukott, 10-15 perc alatt nem lehet 1-2 oldalt irni gyönyörü irással.
Remélem adtam egy-két jó ötletet.
Üdvözlet minden vizsgázónak,
Cowboy
jules74 Creative Commons License 1999.05.04 0 0 17
Az alábbi nálunk esett meg még a szakközép első osztályában:
Töri dolgozat, téma: a honfoglalás.
u. a.: miniszoknya alatti puska.
A tanerő (férfi) kibökte. Nem csinált belőle nagy gondot, szép csöndben, de azért úgy hogy az egész osztály hallja, így szolt a csajszihoz:
"Szóval, kislányom, hogy a lábad között van a magyarok őstörténete..."
Azt hiszem, a hatást nem kell leírnom.
Előzmény: sas (16)
sas Creative Commons License 1999.05.04 0 0 16
Halászkirály: Van ehhez egy anekdotám, amit egy barátnőm mesélt. Szegeden egy Főiskolán terjedt el az, hogy egy ZH alkalmával egy lány a szoknya aljára "szerelte" fel a puskát. Természetesen a nagyon szigorú tanár észrevette és az alábbi szavakkal fordult a hölgy felé: Kisasszony, mint férfi nem tehetem meg, de mint tanár igen. (Ezzel benyúlt a lány szoknyája alá és kihúzta onnan a puskát). Amire a lány az alábbi módon reagált: Tisztelt Tanár úr, mint diák nem tehetem meg, de mint nő igen- és pofon vágta az oktatót.-)))
zans Creative Commons License 1999.05.04 0 0 15
Nekem már hányt be egyszer egy diákom a terem közepére, mert szájába tömködte a puskáját és nem tudta lenyelni. Pedig én csak azt mondtam neki, hogy rágja meg jól.
Előzmény: BlumiDC (14)
BlumiDC Creative Commons License 1999.05.04 0 0 14
Nekem az a trükköm, hogy ha dolgozatot iratok, akkor körbesétálok a teremben, és ha valakinél valami gyanúsat észlelek, akkor leejtem a tollamat. Ha abból a szögből sem látok semmit, akkor nem röhögnek rajtam, mert csak a tollamért hajoltam le. De ha igen... A konkrét esetben megkérném a hölgyet, hogy hajtsa fel a szoknyája szegélyét.
Előzmény: Halászkirály (7)
Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 1999.05.04 0 0 13
No én mindig is irtóztam a puskázástól. Nem igazán a lebukás miatt, hanem mert roppant igazságtalannak ítéltem az ilyen módon elért eredményt.
Persze adódott alkalom, mikor végső elkeseredésemben megírtam egyet, de használni nem tudtam, mert egyszerűen lebénultam. (Felhajtott ingujjban tároltam, elő is vettem, de vissza is csúsztattam.)
Pedig a vizsga vízválasztó volt, és az egész évfolyamból csak egy ember tudta megtanulni - a többiek Róla másoltak.
Tudtam, hogy nem fog menni puska nélkül és akár évismétlés is lehet a dologból, mégsem tudtam használni. Aztán szeptemberben egy másik tanarat sikerült kikapnom - szerintem iszonyú nagy véletlen árán - és Ő a folyosón kikérdezve írta be a hőn áhított görbületi sugarú jegyet az indexembe. Húúúú...
zans Creative Commons License 1999.05.04 0 0 12
Vonalzó egyik oldala lefestve fehér temperával, erre ceruzával ráírva a segedelem, a tokkal ellátott számológépbe is lehet rejteni bármi. De aki már tanított, biztos tudja, ki puskázik és ki nem. Nem vagyok szadista, de én ezért mindig röhögve írtam az 5 a nulladikon érdemjegyet a dolgozatra.
Elvem, puskázni csak úgy szabad, hogy ne vegye észre a tanár. Akkor megérdemli akár a jobb jegyet is.
Lakki Creative Commons License 1999.05.04 0 0 11
rotring=csőtoll
Lakki Creative Commons License 1999.05.04 0 0 10
Csináltunk egy kis könyvszerűt, 4-6 centi széleset, a lapjai másfél-két centi hosszúságúak voltak (harmonikára hajtogatni papírcsíkokat, majd összeragasztani két-két oldalakat.) Erre 0,18-as rotringgal lehetett jól írni, és nagyon sok minden ráfért. Előnye az volt, hogy a tollat fogó kézben is elfért, hüvelykujjal lehetett lapozni, ha meg figyelő szemeket érzett az ember, tovább írt.
Az igazságtalanság az volt, hogy akinek nagyobb keze volt, nagyobb, könnyebben olvashatót és kezelhetőt tudott csinálni...
Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 1999.05.04 0 0 9
Ennél mobilabb megoldást talált egy tankörtársam : a Tinten Pen nevű filctollba karcolta a képleteket. Megkülönböztette a dolgozatok nehézségi fokát aszerint, hogy hány tollra sikerült felvinni az adott témához kapcsolódó információt ... .-))

Jöhetnek élmények is, ki hogyan bukott meg vele, vagy volt-e olyan, hogy a tanerő "értékelte" a puskázás ötletességét ?

Előzmény: szucsr (8)
szucsr Creative Commons License 1999.05.04 0 0 8
Mi a padba karcoltuk bele leheletvekonyan korzo hegyevel. A mi szemmagasagunkbol meg latszott, a tanarebol mar nem. Persze ehhez az kell, hogy tudd, hova fogsz ulni.

Udv, Robi

Halászkirály Creative Commons License 1999.05.04 0 0 7
Anno volt a gimiben egy osztálytársnőm, aki a "dolgozatírós" napokon egy qrvarövid miniszoknyát húzott. A szoknya belső szegélyébe valahogy felszerkesztette az aktuális tantárgy puskáját és a dolgozatírás alatt szépen kihajtotta és onnan írta ki a dolgokat. Ha a tanár gyanított is valamit, nyúlkálni mégsem nyúlkálhatott a csaj szoknyája alá.
A csajnak nagyon jó lába volt. És mi valamilyen oknál fogva mindig nagyon vártuk ezeket a "dolgozatírós" napokat... :)
Duda Creative Commons License 1999.05.04 0 0 6
A4-es puskat kell irni, es ki kell tenni az asztalra. A fenenek se fog feltunni, mert mindenki kis cetliket keres.
Zéta Creative Commons License 1999.05.04 0 0 5
Középiskolás koromban előfordult néhányszor, hogy puskát használtam; olyan esetekben, amikor bemagolhatatlan táblázat volt a dolgozat témája - ezeket egy buszbérlet hátoldalára tömörítettem. A "földtörténeti korok" című táblázatot pedig a dolgozat napján elkészítettük nagy méretben, és kitettük a tábla melletti faliújságra. A tanárnőnek nem tűnt fel.

Mint egyetemi oktató, eljátszottam ugyanennek a társasjátéknak a másik szerepét is. Az általam tanított tantárgy esetén teljesen elfogadhatónak találtam, hogy a hallgatók egy oldalnyi előre elkészített jegyzetet használjanak a vizsgán, és ezt ki is hirdettem. Ehhez képest aki vizsga közben beszélget; vagy másik vizsgázóról másol, és ezt észreveszem: elégtelen(1), aláírás, dátum. Ha eldönthetetlen, hogy kié az eredeti, és kié a másolat, akkor sajnos mindkét vizsgázónak pechje volt. (A legkevésbé hitelesen csengő mondat: "Együtt tanultunk.")

Nem helyből ezzel a "hozzáállással" kezdtem el tanítani; a gyakorlati tapasztalataim alapján tértem át erre a rendszerre. Nem _nagyon_ izgatott a dolog erkölcsi megítélése, inkább az, hogy milyen eredményt akarok elérni. Ha a hallgatóknak jobban megéri puskázni, mint felkészülni, akkor inkább puskázni fognak - minél puhább vagyok a puskázókkal szemben, annál többen; és éppen azok kerülnek hátrányba, akik többet tanulnak. Naná, hogy nincs esélyem minden puskázót lebuktatni. De aki lebukott, az ne magyarázza meg, hogy "csak egy kicsit csaltam". Ez egy ilyen játék.

Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 1999.05.04 0 0 4
Nem rosz, de volt jobb :
Mikor az ember puskázik, akkor többnyire lefele, vagy oldalt néz. Viszot ha merőn gondolkodik, akkor felfelé. Ez adta az ötletet egyik fölöttünk járónak, hogy műszerek és mérések órai dolgozatának képleteit a "mindenpuskátészrevevő" tanár elől a fénycsövek armatúrájába rejtették, ahonnan öles betűkkel világított jól láthatóan, mégis észrevétlenül ...
Előzmény: Duda (3)
Duda Creative Commons License 1999.05.04 0 0 3
A4-es puskat kell irni, es ki kell tenni az asztalra. A fenenek se fog feltunni, mert mindenki kis cetliket keres.
Halászkirály Creative Commons License 1999.05.04 0 0 2
...mondanom sem kell, hogy a szóbeli első napján rögtön harmadikként érettségiztem. Mire hazaértem, már futótűzként terjedt a hír a többi osztálytársam között, mert nem akarták elhinni, hogy elsőre átmentem! És fura módon aznap nem rúgtam be... :))
Halászkirály Creative Commons License 1999.05.04 0 0 1
Én még puskát írni is lusta voltam. Az írásbelivel nem is foglalkoztam. Viszont a szóbelit komolyan vettem. 5 nappal előtte az x db tételből elolvastam kb a harmadát, és próbáltam a lényeget érteni belőle. Így vonultam be egy szép reggelen érettségizni. Épp' hogy átrugdostak...
Banita Creative Commons License 1999.05.04 0 0 0
A matek elméleti tételeket szívfájdalom nélkül vittem be a cipőmben. Más tárgynál, más témánál nem hiszem, hogy puskáztam volna, de ezt csak így lehetett megcsinálni...
Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 1999.05.04 0 0 topiknyitó
Ha jól számolok érettségi időszak közeleg (vagy már van is ?).
Egy kis nosztalgiára invitálok : kinek milyen puskázási ötletei voltak/vannak ?
Van-e tökéletes puska ?
Elítélendő-e a puskázás ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!