Keresés

Részletes keresés

retrofreak Creative Commons License 2008.02.29 0 0 113

Üdvözlök mindenkit!

 

A következő amerikai (1-es és 0-ás kódú) dvd-ket szeretném eladni. 2000Ft/db. Valamennyi disc egyszer megnézett, új állapotú.

 

Kapcsolatfelvétel: retrofreak@c2.hu

 

Horror/Thriller/Exploitation:

 

Blood And Black Lace http://www.dvddrive-in.com/reviews/a-d/blood&blacklace64.htm

 

Black Candles + Evil Eye http://www.dvddrive-in.com/reviews/e-h/grindhouseblackcandles8074.htm

 

Frankenstein's Bloody Terror http://www.dvddrive-in.com/reviews/e-h/frankensteinsbloodyterror6871.htm

 

Spasmo http://www.dvddrive-in.com/reviews/n-s/spasmo1974.htm

 

The Blood Beast Terror http://www.amazon.com/Blood-Beast-Terror-Peter-Cushing/dp/B00004W195/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=dvd&qid=1203429742&sr=1-1

 

Eugénie De Sade http://www.amazon.co.uk/Eugenie-Sade-Soledad-Miranda/dp/B00008V6ZC/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=dvd&qid=1203429812&sr=8-1

 

Vanessa http://eccentric-cinema.com/cult_movies2007/vanessa.htm

 

Justine De Sade http://10kbullets.com/reviews/j/justine-de-sade/

 

Ubalda, All Naked And Warm http://10kbullets.com/reviews/ubalda-all-naked-and-warm/

 

Laura's Toys http://www.dvddrive-in.com/reviews/i-m/laurastoys.htm

 

Valamint két 2-es kódú európai dvd-t:

 

Rosemary's Baby (Polanski klasszikusa, 2-es régiókód, német Paramount-os kiadás, magyar felirat is van rajta!)

 

Cul De Sac (Polanski 1966-os pszichothrillerje, igazi ritkaság, spanyol kiadás, angol hang, remastered kép)

M41 2127 Creative Commons License 2007.12.20 0 0 112
Mostanában rengeteg horrort megnéztem, nem tudom pontosan megítélni, hogy a horrornál mi számít művészinek, de pl. a 28 Nappal később (28 Days Later) ill. a folytatása, a 28 Héttel Később (28 Weeks Later) is nagyon bejött. Nem az a mostanában divatos hentelős-darabolós, sőt még talán kissé elgondolkodtatónak is mondanám.

Ami pedig az előbb említett hentelős-darabolós un. gore stílust illeti, az újabbak közül nagyon bejött a Sziklák Szeme I (The Hills Have Eyes), a Viasztestek (House Of Wax), a Fűrész I (Saw), A Barlang (The Descent), ill. A Texasi Láncfűrészes Mészárlás - A Kezdetek (The Texas Chainsaw Massacre - The Beginning). Sőt még a Motel első része is megfogott (Hostel).
mizönge Creative Commons License 2007.09.11 0 0 111
Szia!

Bocs, hogy beleszólok, de nagyban egyetértek veled. Néhány momentumban, pedig nem.
Mindent lehet jól, vagy rosszul csinálni, még a Wc-pucolását is.
Van igényes, van művészi, ha úgy tetszik, horror, csak nagyon kevés. Nagyon sok gagyit láttam és nem csodálom, hogy a szakma, a filmesek sem veszik komolyan.
Nálam a Cápa is oda tartozik, bár időközben nagy klasszikussá avatták, de csak a zenéje érdemel figyelmet.
Coppola Drakulája a híres rendező egyik leggyengébb filmje, hiszen gondolj csak a Kersztapára! Igazi cult. lett belőle! Joggal. A Dracula pedig csak egy a sok közül. Egy a sok Drakula feldolgozások sorából, bár azok között egész jó, főleg az operatőri munka. A dramaturgiája nem egy nagy alkotásra vall. Nagyszerűen fényképezték, az tény.

Amit az elején írtál, azzal egyetértek, de az ami tömegízlésnek nem lenne megfelelő, tehát nem is létezik már, csak történelem.

Persze az túlzás lenne, hogy csak ők jók, nem. Koppintják őket odaát a sokat emlegettett amerikai kontinensen is, az igaz. Gondolok itt a Körre, az Átokra, melyeknek am. változatai, koppintásai is léteznek szép számban.

Kiváncsi lennék azonban, hogy te a Sincity-t, bocs, ha rosszul íroma címet esetleg, hova sorolod. Láttad, -e, mia véleményed róla?
Mert ugyan képregényadaptáció, de határozottan horrorisztikus elemekkel.:-)
Előzmény: Eileen Prince (110)
Eileen Prince Creative Commons License 2007.09.11 0 0 110
Igen, szerintem is lehet egy horror művészi, amennyiben stílusos. Kiváló rendezők is csináltak horrort :P

Említették itt már a német expresszionizmus egyes darabjait, amiket még a legfinnyásabb, legsznobabb filmesztéták is művészetnek tekintenek, és mai szemmel nézve is hátborzongatók. Nyilván nincs bennük vérfröcsögés, de a szürrealista díszletek, a fény-árnyék hatások és az atmoszféra néha ijesztőbbé teszik őket, mint sok mai kaszabolós filmet :P És ezek nagy része némafilm!
A Nosferatu tényleg alap, akárcsak a Dr. Caligari (ami meg az őrülttudósos filmek öregapja), a Faust, bár az kosztümös, a Metropolis sci-fi horrorelemekkel, az M - Egy város keresi a gyilkost pedig korai hangosfilm, véleményem szerint az egyik legjobb thriller, amit valaha csináltak, a történet egy gyerekgyilkos utáni hajszáról szól. brilliáns.

Ott van a Nosferatu újabb feldolgozása, Werner Herzog, a német újfilm egyik fenegyereke rendezte, aki szintén a filmesztéták kedvence. Ritka gyönyörű film, festői képi világgal, Klaus Kinski meg valami félelmetes mint vámpír. Isabelle Adjani simán szépséges, mint valami festmény.

Coppola Drakuláját szintén a művészibb horrorok közé sorolnám, barokk operára emlékeztet leginkább, szintén gyönyörű látvánnyal, és az első vámpírfilm, amiben a vámpírnak (Gary Oldman) drukkoltam ezerrel.

Ide sorolnám az eredeti Óment, szintén tömény költészet. A többit nem láttam, de az alap mesteri.

Nem tudom, horrornak vagy inkább thrillernek tekinthető-e a Psycho, de mindenképp itt a helye :P Alap.

Aztán a Battle Royale - furcsa mód hiába hentelnek le benne kb. 40 ember (plusz-mínusz egypár), nem azt éreztem ,hogy egy agyatlan sladhert nézek, van benne bőven mondanivaló meg humor is, sőt, Kitano remek kabinetalakítását élvezhetjük.

Tegnap láttam egy giallót, a Bay of Blood-ot (Mario Bava rendezte), annak is itt a helye, az operatőri munka valami gyönyörű, na meg a látvány is. Amúgy is a kritikusok szerint ez a Péntek 13 és minden slasher alapja :P
És elég érdekes a mondanivajója is (imdb-n elemezte ki valaki gondosan), van mélyebb értelme, tele van szimbólumokkal, és egy kicsit a Macbethre is emlékeztet (a gyilkos házaspár mindenképp).

És ha már Macbeth, akkor Polanski - szép kis horror az is, pedig csak hű Shakespeare-hez. Ami azt illeti, Shakespeare-nél nagyobb hullagyáros tán a világon nincs :DDD
És még Macbeth: nem nevezném horrornak a Véres trónt (Kuroszava feldolgozását), de tele van félelmetes-sejtelmes elemekkel, bár a gyilkosságokat nem mutatja, ritka atmoszférikus, különösen, ahogy a baljós időjárási elemekkel játszik. És néha sokkal félelmetesebb, amit csak sejtetnek, mint amikor nyílt színen hentelnek le valakit...



miharos Creative Commons License 2007.05.31 0 0 109

sziasztok,

 

sürgősen szeretném a segítségeteket kérni!!

jövő hét végéig szeretnék beszerezni egy horror-film plakátot ajándékba: Az országút fantomját (The Hitcher)-igazából, ha van magyar változata az jobb is lenne. nagy segítség lenne, ha valaki tudná hol találok a Cápa 1 ről egy magyar DVD-t és ugyanerről egy plakátot... a netes keresők; vatera, tesz-vesz stb sajnos sikertelen.

 

ha bárkinek van ötlete, merre induljak, azt előre is nagyon köszönö

kuller Creative Commons License 2002.12.28 0 0 107
Pedig a Ház a kisértet hegyen az egy eléggé elcsépelt sztori: egy csipet shining, egy kávéskanál Poe, jelentéktelen szinészi munka és forgatókönyv. Remek diszletek, hangok és trükkök. Hálívúdi ahogy a nagykönyvben írják...

Persze szvsz

Üdv:Kuller:)

Előzmény: onsy303 (106)
onsy303 Creative Commons License 2002.12.27 0 0 106
Nemrég porolták le az ördögűzőt, akkor tudtam megnézni először normál minőségben, eredeti hanggal. Nem kell feltétlenül gyereknek maradni, ahhoz, h az ember be...rjon.
Ház a kísértethegyen-ről írt már valaki?
1-2éve ment a mozikban, azóta nem hallottam róla, pedig akkor nagyon megviselt, holott engem sem kötnek le az elcsépelt, előre kiszámítható ijesztegetős effektek.
kuller Creative Commons License 2002.12.27 0 0 105
Az én toplistám, mind jó és nem sorrendben:

8. utas a halál (szigorúan csak az 1 rész, a többi gagyi), The Thing, Shining, Bárányok hallgatnak, 2010. űrodüsszeia. (nem a 2001.!), Predator 1, Kígó és a szivárvány (nem a jackie chanos hanem zombis, az odeonban megvan:)

A legtöbb mai film ezekből építkezik, pl:

Halálhajó= 90% 2010. űrodüsszeia. + 10% solaris + 0% saját 5let
X aktában is megcsinálták a thinget, láttátok? Csak Kurt Russell helyett a Mulder rohangál a bázison.
Legtöbb gagyi szörnyes horror= 50 % Alien

stb...

majd minden "új" horror-sci-fiben vannak elemek a fenti filmekből, csak általában lebutítva. Én sajnos úgy nézem az új termést, hogy ha felfedezek lopásokat akkor már nem is tetszik, hiába jó a hang és a 3d-s grafika...

ÜDv

GHETTOBOY Creative Commons License 2002.09.12 0 0 104
A régi horrorok tényleg művésziek voltak(pl:Ragyogás,Carrie stb..),de manapság már nem látni igényes horrort ,vagy csak én nem tudok róluk.Nekem abszolút kedvemcem az Evil dead.Régi ,mai szemmel nézve már kicsit gagyi,de baromira jó és tényleg félelmetes.Nemrég(kb.1 éve)futott a mozikban a Végső állomás ami szerintem elég művészi.Nem a megszokott tini-horror ,hanem valami egészen új!
withe Creative Commons License 2000.07.05 0 0 103
na azert,
fel a fejjel
Előzmény: Bard (102)
Bard Creative Commons License 2000.07.05 0 0 102
Hát akkor bocs.

Legalább megtudtam milyen kiállhatatlan vagyok...

Bard

Előzmény: withe (101)
withe Creative Commons License 2000.07.05 0 0 101
nem nagyon tudok mit hozzafuzni
kerdesedre helyeseltem,
akkor meg azt gondoltam haver vagy
erre tessek, itt nyaggatsz!
Előzmény: Bard (100)
Bard Creative Commons License 2000.07.05 0 0 100
Végigolvasni végigolvastam és valóban nem csak arról szólt, de a válaszodból arra következtettem, hogy lenne még hozzátenni valód (a topichoz is, nem csak a kérdésemhez).

Bard

Előzmény: withe (99)
withe Creative Commons License 2000.07.05 0 0 99
vegig olvastad?
de tudod, ami igazan fontos ...........
Előzmény: Bard (98)
Bard Creative Commons License 2000.07.05 0 0 98
Hát, nem sok derült ki az előttem szólókból, azon túl, hogy felsorolta mindenki a kedvenc filmjeit...

Bard

Előzmény: withe (96)
BMÁ Creative Commons License 2000.07.05 0 0 97
Örrömmel érzékeltem, hogy a topic, Cody hozzászólása révén humor rovattal is bővült.
Előzmény: Cody (93)
withe Creative Commons License 2000.07.05 0 0 96
azzal, es annal sokkal tobbel
Előzmény: Bard (95)
Bard Creative Commons License 2000.07.05 0 0 95
Jéé, egy horrorfilmes topic!

Volt már szó arról, hogy mindenki rég nem látott olyan filmet mitől igazán félt volna. Nekem is ezek az élmények a gyerekkor szép emlékei (Alien, Rémálom és még sokan mások...). Sokan mondogják hogy gyereknek kell maradnunk ahhoz, hogy az igazi művészetet megértsük. lehet, hogy ez is azzal van kapcsolatban?

Bard

withe Creative Commons License 2000.07.04 0 0 94
nagy mókamester vagy te cody!
Előzmény: Cody (93)
Cody Creative Commons License 2000.07.04 0 0 93
A horror lényege szerintem az, hogy megijesszen, és hogy féljünk, és az olyan filmektől, ami látványilag jó (mindenhol vér, szörnyek....), még nem fogunk rettegni.
Akárhonnan is nézem a 2 legjobb horror, amit valaha készítettek, és amitől napokig nem mertem aludni:
Sikoly és Tudom, mit tettél tavaly nyáron.

Wes Craven a legjobb.

b.bela Creative Commons License 1999.07.12 0 0 92
a halalhajoval csak egy gond volt
hogy
pontosan mirol is szolt?
vagy valaki eszi az ilyen baromsagot?! hogy a hajo meg ....
egyebkent jol nezett ki, az igaz
DarkHorse Creative Commons License 1999.07.11 0 0 91
Szerintem a horror akkor jó, ha nyomasztó. A vér túlságosan nem fontos, bár néha nem árt, ha van. Ha nagyon sok a "szabdalás" egy filmben, akkor meg néha úgy érzem, hogy anatómia órát tartanak, és az elvesz egy kicsit a dolog hangulatából... Inkább végigröhögöm.
E miatt az én skálám inkább 1. Lovecraft, 2. Clive Barker, 3. SK.
A Halálhajó szerintem nagyon tuti, és aki ismeri a HPL-es borzongást az biztosan érti, hogy miért tetszik.
abalint Creative Commons License 1999.07.11 0 0 90
Ami tetszett: Alkonyattól Pirkadatig, Rémségek könyve, Holló, X-Akták
Ami nem: Halálhajó, Sikoly, Tudom...
Ami pedig nem horror szerintem: Eminens, Gömb
cornelius Creative Commons License 1999.07.08 0 0 89
Végre hogy langyból melegecskébe mozdult az indulatmérő mutatója!
Előzmény: b.bela (88)
b.bela Creative Commons License 1999.07.08 0 0 88
Greg akarkinal keves idegesitobb arcot lattam meg
a Doom Generation ugy szar ahogy van
es nem horror, a szonak legfeljebb azon ertelmeben, hogy szornyu volt vegignezni
a Faculty annyira erdektelennek tunt hogy meg sem neztem
a - szamodra horrorkiraly - From dust till..... pedig nevetseges kiss tinifilm
lehet rajta nevetni, de nehogymar egy komedia legyen a legjobb horror
Előzmény: robber (86)
TCrown Creative Commons License 1999.07.07 0 0 87
Hát, ha akarod megpróbálhatom átvenni, persze a kazetta a te költséged. Bár nem tudom, milyen minőségű lesz átvéve.
Nincs cserébe valami hasonló filmed?
Előzmény: wigh (84)
robber Creative Commons License 1999.07.07 0 0 86
Azt hiszem sikerült a megint egy határesetet találni.. Hiszen rengeteg trash-movie készült ebben a műfajban, ami nem baj, hiszen a filmkészítés is egy üzlet, mint például a cipőgyártás.
Az utóbbi évek kedvencei (nálam):
1. A horror királya :
Alkonyattól pirkadatig
2. Az új Rodriguez dolgozat: The Faculty
3. Egy kevéssé ismert darab: Gregg Araki: The Doom Generation*
*megjegyzés: az MTV1 indított egy sorozatot, amelynek témája a meghökkentés és a polgárpukkasztás volt, első film a fenti alkotás volt.
A sorozat tovább nem folytatódott.

Stephen King rajongóknak: Aki szerint a filmjei jobbak mint a könyvei, azok kezdjék elöről az egész témát...

b.bela Creative Commons License 1999.07.07 0 0 85
az Ordoguzo ott van mindenki top listajan
sot tenyleg felelmetes volt, nemcsak jo

egyebkent amikor kicsi voltam akkor a Madarak meg a Psycho jelentette a felelem csucsat
persze a szuleim is ugy harangoztak be oket, hogy ezek aztan tenyleg IZGALMAS filmek

b.bela Creative Commons License 1999.07.07 0 0 83
azert ne mond mar hogy az elso resz boszorkanyos jelenetei hatastalanok voltak
wice Creative Commons License 1999.07.06 0 0 82
evil dead II, picinyeim, "az erdo szelleme", miszerint.
jo, felig-meddig parodianak volt szanva, de akkor is. ahogy a ficko (bruce campbell talan?) lancfuresszel levagja a szellem altal megszallt jobbkezet, az az arc... v ahogy a levagott kezet fel-ala uldozi a szobaban... v ahogy a szoba targyai megelevenednek... v ahogy a ficko latja az ablakbol a halott szerelmet tancolni, ahogy az a sajat levagott fejevel labdazik... huh, felejthetetlen.

a holtak serege (evil dead III) ehhez kepest nagyon eltulzott parodia volt, ram spec abszolut hatastalan. az evil dead I meg bena gyurmafilm.

a halalhajo nekem is bejott, de a sztorira kellett volna meg gyurni, mert igy zavaros lett picit. a latvanyvilaga viszont rohadtul eltalalt, otszor neztem meg videon, csak ezert. nem mintha ertenem, h ki az a hulye, aki mar eleve ilyen satani kinezeture tervez egy urhajot... :-)

stephen king sorrend:
1. christine
2. remkoppantok
3. misery (ettol konkretan feltem, amig olvastam, alig mertem a kovetkezo oldalra lapozni :-))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!