Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.26 0 0 512
non
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.25 0 0 511
no
nevtelen_egy Creative Commons License 2006.09.01 0 0 510
Indul a NAGY portalanitasi jatek.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 509
Baszicd, Brand New Magyar Bill, Enter A Shift Felett 2 mm-el...
Szoval En Is Akarok Jatszani!!!!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 508
Jaja, Vagy HTM-et...

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 507
Még jó, hogy újabban vannak olyan moderált torok, akik láttak már HTML-t! :o))
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 506
:))

Azert az el kell ismerni, hogy nagyon erdekesen nezett ki utana :)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 505
Há' mondjuk, ha nem pofozkodni kell, akkor má' nem is vagy annyira király, te Don Fülig James? :)))

Kellett volna egy idézőjel a végére is... de mos' má' mindegy... Sööört!

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 504
Nem sikerult :))

Na akkor a fapados modszer :
http://tasztal.inventra.hu/forum.cgi?a=t&t=9002913&tp=01x

(azert ez is erdekes lett igy :)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 503
Most inditottam az uj jatekot.
(Remelem sikerul ide betennem a linket)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 502
Oké, Árpi,
velem lehet beszélni. Ha mindenféle csalás lehet, ám legyen. Az én értékítéletem a korrektről és nem korrektről továbbra is létezik. Én tartani fogom magam az elveimhez. De azért beíratkozom egy gyorstalpaló net és hack tanfolyamra :)))

Lesz új játék?

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 501
Macs!
Ismered a terített renonsz nevű kártyajátékot? :o))) Tudod, amiben csalni szabad, de ha észreveszik, akkor fizetni kell. Nem értek egyet bármiféle mesterséges korlátozással. Milyen focimeccs lenne az, ahol mindenki csak az ügyetlenebb lábával rúghatna a labdába, és csak hátrafelé fejelhetne? Itt a felállított szabály az, hogy mindent szabad. Hogy az USA-ban le is ültethetik, aki meghackel egy mailservert? Akkor ott ezt nem ajánlom. Mint ahogy azt sem, hogy odamenjen valaki a másikhoz, és megfenyegesse a családját, ha nem mondja meg, mi a szerepe, és hazudik. Nyilván, a játék nem adhat felmentést törvények és a játékon túlmutatóan erkölcsi normák felrúgására. A játékon belül viszont bármit, ami nincs kizárva a szabálykönyvben. Gondolj bele Macs! Idejösz naívan, és pár játék után már fel vagy vértezve némi ismerettel, így sokkal nehezebben húznak csőbe a neten olyanok, akik esetleg nem szólnak előre, hogy "Játék! Vigyázat, csalok!"
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 500
Hmmmm, nekem onnan jott az IRC otlete anno, hogy lassunak talatam a leveleimre valo valaszt. Azaz uncsi volt mindenre olyan 45 percet varni... Foleg olyankor, amikor max ket oraja van este az embernek... :((( Napkozben el el csipek 4-5-szor 10 percet a melobol, ha van idom viszont en este vagyok elegge limitalt, ezert zavart a sok varakozas. SZVSZ elfer (el kell fernie) a sima levelezesnek az IRC mellett! Ugyanis privilegizaljuk az IRC-t rettento hibasan ;DDDDD
Visszagondolva, ezen buktak el Fules-ek... Ami meg ennel is fontosabb ennek a kiemelesnek koszonhettek Lakkiek azt, hogy nyertek! Tehat nincs semmi gond, elfer az IRC is a jatekban, csak a rossz szemlelet okoz problemat :)))))
Tehat mivel most sokat tudok IRC-zni, a kov jatekban gyilkos akarok lenni, es igy on-line kidumalom magam barmibol is... (legalabbis az elozo jatekok alapjan minden eselyem megvan ra!!!!)

Kedves jatekostarsak tessek ezen elgondolkozni... Ui ha nem eleg a fel ora keveres, nem bennunk van a hiba....

Fistandantilus

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 499
Egyetertek Fist-tel abban, hogy egy bro'zer legyen eleg a jatekhoz. Piszkosnak viszont igaza van, hogy nem lesz :) Ha DM megmondja, hogy lehet olyan chat weblapot felrakni, en felrakhatok egyet a Linuxomra es akkor eleg egy netscape a chateleshez. Sot meg inkabb, ezeken a geocity meg xoom lapokon nem lehet chat appletet beinkludaltni? (De buszke vagyok erre, milyen szep magyar szo:) Mintha lattam volna ilyet.
En az SMTP hamisitast szivem szerint megtiltanam, de ha nektek kell, tolem mehet.
Ha akarjatok, jovo heten kezdhetunk egyet, majd en vezetem, hetvegen meg megnezem a Star Wars-t es olyan temaban lesz majd az egesz :)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 498
Azt azert meg kell mondanom, hogy nagyon elborult a jatek. REgebben ha nap fel orat raszantam hogy kavarjak, akkor mar jo voltam. Ebben az utolso jatekban, aki csak egyszer is kihagyta a napi 5 oras IRC-t, az meghalt. (Kiveve Trexet, akinek meg az volt a mazlija, hogy mi fuliggel tudtuk vagy sejtettuk, khogy o a nyominger, ezert mindent elkovettunk a megvedesere. )
Fules is azon bukott le, hogy egy napot kihagyott az IRC-n, es igy nem tudta kit akasztunk.
Szoval kezd ez azert nagyon strapas lenni igy. Es lehet, hogy hagyod jatszani azt, aki nem IRC-ik, de az eletbenmaradasi eselye=0. :-(
De nem tudom mit lehetne csinalni ez ellen.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 497
Ehhhh, SEMMI alapvető követelménnyel nem értek egyet! Játszhasson az is, akinek egy darab netscape van otthon és mondjuk néhány freemail-os accountja. Vagy akár csak 1 darab email címe. Idővel beletanul, hogy mik a lehetőségek mit merre, meg hogyan lehet csinálni. Az IRC meg ICQ egy lehetőség a sok közül, annyival többet mutat csak meg, hogy ki mennyire "elvakult" játékos... Hiszen telefonja már bárkinek lehet (sőt kevesen vannak akiknek ilyen vagy olyan nincs), megbeszélési módnak az is megteszi... Ráadásul két perc sem kell ahhoz, hogy szóban az ember mindent megbeszéljen, ami levében 5--6 levélváltás, IRC-n meg fél óra lenne...

Miért is? Bárki játszhasson, legyenek új játékosok, majd játék közben beletanulnak, ne kelljen már külön magyarázni mindent.

Fistandantilus

Ps: elég nehéz lett volna az épp befejeződött játékhoz úgy játékost találni:

Játékost keresünk éppen indulni készülő gyilkosozáshoz. Csak akkor jelentkezz, ha tudod mi az irc, vagy icq, vagy chat, blabla.... Még most is keresnénk azt a játékost :DDD

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 496
Egyetértek Fisttel, a levélhamisítás az mehet korlátlanul, viszont más mailboxában való túrkálás már elég rendesen túlmegy a játék határain.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 495
Nem ártana lassan definiálni a hackelés fogalmát...

Én sokat játszottam IRL gyilkosost, és sehol nincs a netes játékhoz képest (legalábbis nálam)... Nem korlátoznám a levél hamisítást egy pillanatig sem. Szerintem igenis érdekessé teszi a játékot, akkor is, ha adott esetben gőzöm sincs, hogyan lehet ellenőrizni ki írta valójában... Hiszen a hamis levélnek is megvan a hátulütője... Mivan ha válaszolnak rá :DDDDD
A mail-szerver feltörést, meg az ehhez hasonló összes többit épületes hülyeségnek tartom: Először is IRL játékban pl miután megvan ki kicsoda, mindenki visszaadja a szereposztó cetlijét, tehát esély sincs a "forward"-ra.
Megnézni másik levelesládáját is etikátlanság...

Ennyi hozzászólásom lenne.
+
Kinél kell jelentkezni ??? ;)

Fistandantilus

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 494
Ez volt sorrendben a harmadik játékom. Felkészültségi fokomat kábé úgy tudnám jellemezni, hogy először még az sem tudtam, hogy lehet hamis nick-et létrehozni. Csatlakozom DM-hez abban, hogy bizonyos alapkritériumokat meg kellene adni. Ha az irc, ill. az icq elérés nem is alapkövetelmény, de legalább a chat oldalak hozzáférhetőségét feltételként szabnám. Az első játékban ezeket nem értem el, így nem is jelentett különösebb élvezetet. Piszkosnak annyiban igaza van, hogy sokat lehet tanulni közben, de valahol határt kellene szabni a mindent lehet helyett. A hack-elést morálisan nem tartom elfogadhatónak. Ahogy Árpi írja, minden hamisítható, de ha én pl. kártyában csalással nyernék, nem lenne igazi sikerélményem. A felállított szabályokat is meg lehet szegni, de innentől kezdve lelkiismereti kérdéssé tenném. Ez a játék és minden játék nekem nem elsősorban a mindenáron történő nyerésről szól, sokkal inkább arról, hogy új, kedves és jó humorú emberekkel ismerkedtem össze és nagyokat poénkodtunk a cseten ill. az irc-n.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 493
Ugyanmár Árpi bácsi! Ha nem akarsz, nem kell játszani! Én viszont megint jönnék, mert rá fogok érni, meg újra itt vagyok. Ki vezeti? Mikor kezdjük?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 492
Dehogynem! Sokkal egyszerübb és gyorsabb lenne. Biztos egy ugyes hacker tud írni egy progit, ami randomly eldönti, hogy ki nyert. Söt azt mindenki maga jatszhatja egyedül és úgy is be lehet állítani, hogy mindig nyersz. :-)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 491
Én? :o)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 490
Nem lenne egyszerűbb kihirdetni az elején, hogy ki nyert?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 489
Itt le vannak tíltva az IRC portok, de ICQ-m (már csak hivatalból is) van.
UIN 7577611
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 488
Megfigyelések és kérdések a játékkal kapcsolatban:
Egyetértek azzal a megoldással, hogy elejét kell venni a JV-töl kuldött levelek meghamisitásának, a megoldás, hogy mindenkinek van készen egy ártatlan levél, jó senkinek nem kell hamisitania olyat, értelmét veszti a forwaldolt "bizonyiték", valamint az is hogy beengedjunk valakit a saját postaládába, csak azért, hogy megmutatni ott nincs gyilkos-szerepü levél.
Természetesen a kulönféle felkészültségu játékosok más-más lehetöségekkel indulnak, két véglet:
Akinek a munkája a programozás és "mindent" tud (tüzfaláttörés, IP, mirc, chat, icq, html, korlátlan gépidö, több telefonvonal stb) és egy "mezei" játekos, aki hiányos felszereléssel, vagy idöszakos nethozzáferhetöséggel rendelkezik.
Osztályharc dönti el itt is? A "gazdagok" nyernek a "szegények" elle, mert jobb az ekvipmentjuk?
Mi legyen alapfeltétel?
A legutóbbi játékokban a játék lényeges momentumai mircen és más cset-oldalakon történtek.
Alapkövetelmény-e a mirc hozzáférhetöség?
Mivel ebben a menetben nekem a legszórakoztatóbb események éppen mirc és tsai megbeszéléseken történtek, aki azt nem tudja használni szinte behozhatatlan hátránnyal indul, nemcsak a poénokból marad ki, hanem fontos döntéseket elökészítö vitákból is.
Javaslatom: a JV a játék kezdetén tisztázza a minimalis követelményeket.
Egy másik kérdés: a FrancBaromkodo) viselkedés korlátozása, ami már-már egyfajta moderálassal jár. Hol van a csipkelödés és a durvaság határa?
Ugyancsak lényeges a passzivitás/aktivitás is. Szerintem az elsö fordulóban ne lehessen kimaradni, vagy nyilvánosságra hozni az "aktivan kivárt" és a "nem küldött szavazatot" közötti kulönbséget (természetesen ez a gyilkolandora valo szavazásra nem vonatkozhat) ennyi figyelmességet el lehet várni a játékban résztvevöktöl, hogy ha pont a játék kezdetén van más dolguk akkor inkább várjanak egy másik menetre.
Végül: a koábbi "körbeszavazós" idöhúzás megszünése után megjelent most a "lapító gyilkos" idöhúzás.
Mi lett a tartalék gyilkolandó szavazattal arra az esetre, ha az elsönek ajánlott fekötödik?
Persze a túl sok szabály sem jó, hisz akkor meg mi marad?
Mindenkinek köszönöm a játékot, a következö menetben, ha most indul nem veszek részt, majd juliustól tudok aktiválódni ismét - ha még élünk :-) és nem lesz - a játékra vonatkozóan - "gyilkoló" a höség.

Mindenkinek kellemes Pünkösdöt kiván
DM

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 487
Jimmy!
Tudsz róla, hogy valaki feltört volna a játék kapcsán e-mailt?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 486
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 485
:oDDD
Nem amondó, sokkal inkább béna vagyok... ;o)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 484
Amondó vagyok, hogy...
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXX
:o)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 483
Piszkos, ha feltorsz egy email-t, azert itt az allamokban bortonbe kerulhetsz. Komolyan.
Nyilvan nem tudok mindent ellenorizni, nem is akarok, ezert van az a dolog, hogy bizalom. Ha nekem azt mondjatok, hogy nem hack-eltek, akkor en azt elhiszem.
A hamis nick az sokat ad a jatekhoz es MINDENKI meg tudja csinalni, aki az internetto-ra be tud irni, ugyhogy az ok. Az email-ek feltoreset nem tudja mindenki megcsinalni, arrol mar nem is beszelve, hogy szerintem nagy szemetseg, ezert arra KEREK mindenkit, hogy igerje meg, hogy ha tudja is, nem fogja csinalni.
(Egyebkent barminek a tiltasa megoldhato, legfeljebb le sem fogjak szarni :)
Arpi, az igaz, hogy mindent fel lehet torni, csak ido kell hozza, de ha az az ido mondjuk szazmillio ev, akkor azert az eleg jo :) Egyebkent ahhoz meg nagyon, nagyon jonak kell lenni, hogy ne vegyenek eszre egy betoresi kiserlet utan (arrol mar nem is beszelve, hogy ha nem sikerul bejutnod, akkor lebux szinte minden esetben). Errol jut eszembe, olvastad Cliff Stoll The Cockoo's Egg c. konyvet?
En csak azt akarom, hogy mindenki elvezze a jatekot es senkinek ne legyenek rossz erzesei a vegen, mert valami barom feltorte a freemail-jet.
Na lehet lekiabalni :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!