Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 317
Azt gondolom, feltudták mérni, hogy az, amit elhoztak milyen módon és mennyire sérti bárki személyiségi jogait.
Egyéb jogokról pedig ne beszéljünk, mert nem ismerjük a szerződést mögötte.

Kar

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 316
UHH

(Most ki vagyok akadva, és ezért szubjektív véleményt hangoztatok, előre is elnézést kérek.)

Valaki már megdöbbent a nyiro.index.hu oldalon. Megnéztem. BORZALMAS és SZÁNALMAS.

Aki esetleg még nem látta, annak ideírom, mire számíthat (mielőtt sávszélességet pazarolna rá):

1. Hatalmas méretű, halálra pixelizált kép, amelyen felismerhető Apánk, bajuszosul ("Pillantás a jövőbe" címmel)

2. Alatta "Bulldózerbalett" címmel valami Dr. Máriásnak a következő "alkotása":
---
"No de a cd-d, az tényleg halál, le a kalappal, ebből a könnyedségből és merészségből tanulnom kell. Mindenképpen aggyá egy lemezt. Ez kegyetlen. És kurva jó. Pofon. Egyszerű.
Ezt a kibaszást-100/50, hajajjjjjj!!!!!
Ezt is elő kéne adni. Mosolyt a világnak!!!
Hú bazdmeg a felefeléproletárt...halál...MIMITTUDHALÁLOSÁGYON...
gégetarkájaiseszmei"
---

Biztosan nagyon sötét vagyok de nem tudom, ki az a Dr. Máriás. Ritka nagy lehet. És Nyírő azzal invitál minket a Fonóba, hogy ott lesz ez az alak is. Hát ha csak erre futja a képességeiből, akkor kihagyom.

(Ne értsetek félre, nem vagyok se prűd, se éppen mimózalelkű, nem töri a fülemet a trágár szó, de ez a hányadvány se nem művészi, se nem semmilyen. Most minősítem őt, tudom.)

3. Utána tingli-tangli MP3 gyűjtemény Nyírő "albumából", még lejjebb ezeknek szövegei, azaz régi kommunista mozgalmi dalok és versikék összevágott sorai.

Phö. Tisztára olyan, mintha egy régi 70-es évekbeli építőtáborból ittmaradt jóember tökrészegen dudorászná a fejében összezavarodott daltöredékeket.

Kit érdekelhet ez annyira, hogy subdomaint csinálnak hozzá? Ez lenne Nyírő belölről? Vagy mi?

O.K., elég a fikázásból. Holnap legyen Dr.Máriás a ti vendégetek :-)

Mobutu

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 315
Üdv !

> Még sok minden megállapítható nagyon sok minden ha
> okasak és ügyesek a telefonszámodig illetve a valódi
> nevedig is el lehet menni!

Már neharagudj, Penta, de ez lükeség.

Tudnillik mit hoztak el, amiből ezt meg lehet állapítani ??
Esetleg az IP-cím és a mail-cím... előbbit nem tudom elhozták-e, de tökmindegy: ugyanis ha csinálsz egy saját honlapot, és felraksz rá egy ügyes kis scriptet, abból meglesz neked a delikvent IP címe... No és aztán.

Ez tehát olyasmi, amihez BÁRKI hozzájuthat a NET-en.. Ez neked személyes adat ???

Ami pedig a fórumra írogatók jólfésült freemail,nexus,hotmail stb. címeit illeti: ebből aztán megint baromi sok személyes dologra lehet következtetni...

Aki anonimitásra vágyódik az ineterneten, tehet ezirányba lépéseket - de igen ügyes fiúnak kell lennie ahhoz, hogyha azt akarja, hogy nálánál rafkósabb, vagy netán több lehetőséggel bíró fószerek se akadjanak a nyomára...

[ Mobiltelefonos modemmel nyomuló heckert is fogtak már meg, a mobil furgonjában... ennyit az adataid biztonságáról/hozzáférhetőségéről... ]

Szóval szép duma az, hogy mennyire személyes stb. adatokat hoztak el Nyírőék... de szerintem egyedül a jelszavak azok, amik nem következtethetők ki a felhasználók nyilvánosan lekérhető adataiból...

Viszont ezekkel a jelszavakkal csakis törzsasztalozni lehet, azaz írogatni a Törzsasztalra - arra meg nekik úgyis több jogosultságuk van, mint azoknak, akinek a jelszavát elhozták... Ne feledd: ők adhatnak pld. új jelszavat is ...

bye
Sics

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 314
1.Most mindeggy, hogy mennyire fontos adatok nem érted? Ha bazi fontos lett volna akkor is hozzák! Ezért nem követett el kissebb bűnt!
2. Még sok minden megállapítható nagyon sok minden ha okasak és ügyesek a telefonszámodig illetve a valódi nevedig is el lehet menni! Meg még ki tudja meddig!!!

Üdv.Penta

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 313
Milyen adatok fölött vitatkozunk most? Egy kitalált Nick és egy e-mail cím? Tényleg ezzel sértették meg bárki személyiségi jogait?
Vagy azzal, hogy ebből lemásoltak maguknak néhány ezer darabot? A döntő többsége freemail cím volt. 100$-ért rengeteg címet vehetsz magadnak. Úgyis csak az számít, hogy az ember hova írogat, hol jelentkezik be.
Az, hogy a pentium@nexus.hu könnyen visszakereshető az a Te bajod. Az, hogy a torus@mail.matav.hu is, az pedig az egyém.
We are even.

Ha totális anonimitásra vágysz, akkor ezt a helyet keresd fel:
http://fravia.org

Egyébként pedig ne rosszalkodj, és akkor nem kell félni attól, hogy elérnek.
Ha akarnak úgyis elérnek..

Karcsú

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 312
Ja és most nem jó az a szöveg, hogy töröltetheted mer a cselekmény már megvalósult!

Üdv.Penta

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 311
Az adataim eddig is az IDG kezeiben volt mivel tudomásom szerint ők voltak a tulajdonosai az Internettonak.

Üdv.Penta

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 310
Bocs én nem gyanusítottam senkit, hogy kiadja vagy felhasználja az adataimat.
DE EZEKET ELHOZNI TÖRVÉNYTELEN volt mostani tudásom szerint!

Üdv.Penta

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 309
Sziasztok!

Ez cegerkent is ertekelheto?:
nyiro.index.hu

Kisse megdobbento...

Shalom!
Rez

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 308
Azt ne felejtsd el, hogy az adat most más kezeiben is ott van (IDG).
Nem az a baj, hogy elhozták az adatokat, hanem az a baj, hogy most olyan emberek is hozzáférnek, akik eddig nem férhettek hozzá.
Nem hiheted, hogy a törvény elismeri jogviszonynak a nicked és az Internettó közötti viszonyt, bármilyen adatot is kértek vagy tartanak nyilván rólad.

A biztonságod nem egy cégen múlik, hanem azokon az embereken, akik a céget alkotják.
Most akkor ki fogja kiadni az adataidat?

Karcsú

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 307
Aha ne foglalkozzunk ilyen dolgokkal hogy elvitték az adatokat is...
Ezekből csak teljesen azonosítható vagy... nem gond...ha a bank kártya számod is ott lett volna az is vándorol ide...most hol is van ez a szerver.. kik férhetnek hozzá...érdekes....szóval cakk-pakk cipelnek...adat vagy....

Üdv.Penta

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 306
Egyébként mit vártok?
Hogy NyA felmond és elmegy kapálni?
Nem, barátaim!
Azt csinálja továbbra is, amihez ért. Az internetes lapcsinálást (gondolom ehhez ért :))
Azt vártátok, hogy lényegesen másmilyen lesz az új szájt? Miért? Talán másképp gondolja ma a lapcsinálást, mint néhány évvel ezelőtt?

Az vesse rá az első követ, aki a munkahelyéről üres kézzel távozik, nem viszi magával a telefon noteszét, a dokumentum templéteket, a jegyzeteit, a vevői listáját, a barátságait, kapcsolatait, a szállítók listáját, a satöbbit.

Az ember nem nulláról kezdi újra. Legalábbis a normális. Nem megy el agymosásra, hogy elfelejtse a régi dolgait, beidegződéseit.

.
Szerintem az félti a Törzsasztalt, akinek az örömön kívül más érdekei is fűződnek a dologhoz. Aki csak az öröm kedvéért van itt, az mindig visszatalál.

Karcsú

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 305
Úgy érzem a jogi kérdéseket meg kellene hagyni a jogászoknak, mi pedig inkább élvezzük a Törzsasztalt! Az idő meg fog oldani mindent.

Nekem megérne mondjuk havi 500 forintot, hogy Törzsasztalozhassak, és beleszóláson legyen néhány apróbb dologba. Miért is kellett eddig ezt nonprofit alapon működtetni? Hogy összejöjjön a tőke, amivel a hirdetőket ide lehet csalni? Nálam a bannerek már régen ki vannak kapcsolva. Viszont fizetnék érte, hogy ne is legyen.

Tisztelem és becsülöm Keki munkáját, de a Törzsasztal funkcionalitását megvalósító programot max 2 emberhónap alatt el lehet készíteni. Ha GPL alatt menne, akkor kb. 826 szolgáltató feltenné a szerverére csak Magyarországon. Egyből elveszítené jelentőségét, hogy mit hozott, vitt NyA.

Ismeritek a mesét a város egyetlen üres kocsmájáról, és az emberről, aki a városba költözött, csinált az elsővel szemben egy másikat, ami fellendítette mindkettő működését. Film volt? Nem emlékszem. :(

Sokkal türelmesebben kellen közelíteni a dolgokhoz és nem kapnának annyian infarktust.

Ha bárkinek az fáj, hogy elhozták a nevét, akkor álljon a sarkára és követelje a jussát: egy menüpontot, ahol kitörölheti az adatait.

Ha bárkinek az fáj, hogy elhozták a hozzászólásait, a vonuljon a pénztárhoz és fizesse ki a felhasznált erőforrások díját az Internettónál.

Az fáj, hogy másik gépen fut a szoftver? Hát nem transzparens ez számunkra egyébként is?

A sok marakodásban pont a lényeg veszik el, az öröm, amit az együttlét okoz. Ezt teszik tönkre a lázadozók!!!

Maradtam csendesen egy Törzsasztalos: Karcsú

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 304
A legteljesebb mértékben egyet értek mindazokkal, akik azt írták, hogy itt rég nem az IDG meg Nyírő lapjai a legfontosabbak, henem a köréjük szerveződött közösség, - vagyis a mi közösségünk.
És hogy nem az index vagy az IDG mellett/ellen kéne tüntetni, hanem arra kellene törekedni, hogy ez a közösség ne haljon már el... Én legalábbis nagyon sajnálnám ezt, és ez a tét.
Ezért szerény véleményem szerint most már nem a megosztottságot növelő rágógumikat kellene rágnunk, meg Nyírőznünk meg IDG-znünk, hanem tovább kéne lépnünk. Ellenkező esetben meg lehet alakítani az '56-os bizottság mintájára az "Index kontra Internetto" bizottságot, és még további 40 évig rágni a gittet... :-)
Úgy látom, hogy itt többnyire értelmes, felnőtt emberek vannak, akik képesek mérlegelni és felnőtt döntéseket hozni. Mostanra már mindenki megfontoltan eldönthette, hogy mi a véleménye a dologról, és hogy melyik kocsmát választja beszélgetésre.
Senki nem kényszerít senkit, se idejönni, se oda menni.

Szerintem a dolog most már kezd fárasztó és feleslegesen/kártékonyan megosztó sárdagasztássá válni.
És mi elkezdünk észrevétlen magunk ellen dolgozni, és az lesz az igazi veszteség, nem amit az IDG vagy a Nyírő elszenvedett...

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 303
Na egy plussz:o)

Na beszélgettem egy Szerzői Jogvédő Hivatalban dolgozó emberkével.
Nagyon érdekesnek ítélte meg az ügyet, és rövid véleménye az volt, hogy bár a beírások nem állnak bejegyzett szerzői jogi védelem alatt (ezért ezek másolhatók, idézhóetőek, stb...) de a cég illetve a szerver tulajdonosától el nem távolíthatóak! Ráadásul szerinte a másik gubanc pedig abban van, hogy az irományokon túl itt a felhasználók ADATAI is eltávolításra illetve lemásolásra kerültek mej cselekmény szerinte finoman fogalmazva nem szabályos. Mivel a felhasználók adataival csak a szerver üzemeltetője és tulajdonosa rendelkezik!!! A rendőrség is csak bírói végzés ellenében férhet hozzá!
Sajnos konkrétumot csak az ügy részletes ismeretével lehetne mondani:o(
De nyomozok!

Üdv.Penta

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 302
Teljes mértékben egyetértek.
Nekem ettől a "Mi volt a legnagyob médiabotrány" v. hasonló nárcisztikus "közvéleménykutatástól" kezdve büdös az egész.
Magyarországon példátlan az eset, ezért valószínűleg nem is lesz jogi konzekvenciája - ami nagyobb baj az az, hogy a Mo-i internetes társadalomban is új az eset, pláne a Tasztal úgy en-bloc nem bír elköltözködni valami független helyre, úgyhogy szar az egész.
Megjegyzem: hányan ismerik a lázongó Tasztalosok közül NYA-t? Mennyire van egyáltalán értelme összekötni egy xszáz ember által életben tartott Internet-szegmenst egy személlyel, aki max. a létrejöttét menedzselte? Ne menjünk már el Nyírő-szektába, ha nem muszáj..
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 301
Bocsi de már abszolút nem tudok írni:o(((
Sajna tudatlan vagyok:o(((
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 300
Valahogy én is igy gondoltam! Ép most kezdem beszélgetni a magyar kopirájt szervezettel. Hm érdekes dolgok lehetnek még itt...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 299
Valahogy én is igy gondoltam! Ép most kezdem beszélgetni a magyar koirájt szervezettel. Hm érdekes dolgok lehetnek még itt...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 298
1) Nem all meg, hogy a program a Keki privat eszkozeinek felhasznalasaval hobbibol lett fejlesztve ugyanis az IDG HW-en lett tesztelve.

2) Az uzenet-adatbazis a IDG tulajdonaban levo hardweren gyult ossze az IDG halozati vonalan keresztul. Nincs az a birosag ahol ennek engedely nelkuli elvitele ne lenne lopas.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 297
Kb. ezt akartam mondani - Precom rulez.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 296
fejéc=fejléc
Ki kellene már dobnom ezt a billentyűzetet :-(((
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 295
András ez így szépen hangzik!
Lássuk a produktumot is!
Eddig nekem nem meggyőző.
Ez az indexes fejéc :-)
Éljen a személyi kultusz?
Ezzel együtt én is remélem és hiszem,hogy a továbbiakban majd igazolódik a döntésed.
Ha így lessz ez az internetes tábornak,csak használhat.
Ha nem a hűséges olvasóid akkor sem pártolnak el......
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 294
updated: http://www.extra.hu/realitycheck
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 293
Ady Endre:
IndExodus

Engem új kopaszok visznek.
Nem az vagyok, akinek hisztek,
régi Bírók hitvány stábja.
Én nem leszek a Réginek a bábja,
Vagyok az Újszülés Bábája!

Szakadjon szét minden, ami talmi.
Pusztulj, ős mohóság, te rút hatalmi
vágynak pénzért vett babája.
Én nem leszek a Réginek a bábja,
Vagyok az Újszülés bábája!

Nekünk IndExodus kellett.
Újszülött, kit a régi ellett,
kit új dühök segítenek lábra.
Én nem leszek a Réginek a bábja,
Vagyok az Újszülés bábája!


Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 292
Penta, csinalj mar valamit a billentyuzeteddel, mert alladoan beragadnak rajta az irasjelek ;)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 291
Tisztelt Nyírő András bá' !

Arra a kérdésemre még mindig nem kaptam választ, hogy az internetto designt Ti csináltátok-é, vagy pedig az a bizonyos pángalaktik network? Várom a kiigazítást. Minden jót.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 290
Tisztelt Nyírő András!

1.Tudod valahogy mostanra elegem lett a nagy szavakból:o((((( Persze erről nem csak ti tehettek, de itt borult ki nálam a bili.
"Nagy durranás sajtótájékoztató!!!" hát itt a legnagyobb durranás az volt amikor valaki beleköhögött a mikrofonba. Nembaj Nyírő azt mondta "alkotott" gyorsabban mint isten!!! Na ezt megnézzük gyorsan!!! Nyomulok mint őrült!!!! Döbbenet!!! Elírtam a címet talán?? NEM:o(((((( Valaki meghackelte az oldalt?????? NEM:o(((((( Akkor nagyon szomorú és dühös lettem…Semmi külömbség Inetto=Index legalább is látszatra:o(((( Na igen nagy szavak……. =0:o(((((((((
2. Ja persze el kell indulni, fel kell mérni ki tartott velünk…… Hát ez talán nem volt olyan nehéz mert hoztatok mindenkit magatokkal.(Azért arra kiváncsi lettem volna, hogy ha nem hoztok senkit akkor mennyien jöttek volna önszántukból?) Nem volt választási lehetőség (napokig).
Kérdem én miért??? Eddig úgy tűnt a T.asztal csak kolonc a nyakatokon. Vagy talán ennyire szeretitek csak eddig ilyen jól titkoltátok??? Vagy talán üzleti szempontból??? (erre légyszives konkrétan válaszolj!)
3. Etika???? Hát akárki akármint mond én nagyon "furcsának" találom az, hogy valakik dolgoznak valahol évekig. Munkabért, helységet, eszközöket, egyebeket kapnak és a tulajdonosnak (IDG akiket útálok!!!) lopnia kell. MIT??????? Szerintem az tök természetes, ha a saját dolgairól másol, megnézi mi van rajtuk………..
4. Kié a progi????? NEM VAGYOK JOGÁSZ ÉS NEM IS ISMEREM A KÖRÜLMÉNYEKET! De csak egy aprocska kérdés…… (itt előre szeretném bocsátani, hogy KEKI nagy tisztelője vagyok és nagyon sajnálom is mivel szerintem most Ő fogja húzni a rövidebbet. Mivel mindenki Őrá mutogat:o((((((((((((((() Keki kinek a gépein (és megbízásából) fejlesztgette a programját és ez idő alatt kitől kapott munkabért????, Ha otthon önszorgalombó, szabadidejében akkor kérdés stornó!!!!! Bár ezt nem igazán hiszem.
5. Már áprilisban v. régebben gondok voltak??? Nem cselekedtetek nem szerveztetek menekülési útvonalat? Már akkor kellett volna párhuzamosan valami újat fejleszteni nem??
Nem kellett volna a kapcsolatokat felvenni??? Nem vagytok naivak egy picit?????
6. CICA!!!!!!!!! Csak két nap alatt?????? Akko mér mondta András, hogy hat nap alatt????
Nem mondot igazat?????? Azé elég nagy a kavar körülöttetek……..

Na többet nem nyavajgok abból elég volt!!! Csak én nem olyan rózsaszínben látom a dolgokat ahogyan TI szeretnétek, hogy látszódjon!!!! INTERNETTO és INDEX előre!!!!!! Lássuk ki a jobb!!!!! Közös TÖRZSASZTALT!!!!! Ne szakítsuk két csoportra a tagokat!!!

Namégegyszerjómunkát!!!!!!!!!

Üdv.Penta

U.i. Bocsi ha olyan dolgokról beszélek amik itt fel sem vetődtek, de már annyi "ILYEN" topic van …………….

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 289
Kedves Proxi!
Én nem csak Nyírőhöz hanem Hozzátok és az általatok képviselt szellemiséghez ragaszkodom. Ezért jöttem át ide.
A jogi része számomra érdektelen. De azt hiszem amit mi itt egyszer leírtunk, az nem képezheti "szerzői jogi" kérdést. Sokan mentik a nickeket és nem hiszem, hogy egy baráti összejövetelen ezek közzététele bárki jogait csorbítaná.
Üdvözlettel: csutak
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 288

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!