Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.08.11 0 0 495

Nem egy-egy bankra specializált topik. Elég sok hozzászólás van, igaz régiek.

 

Mielőtt törlöm magam, gondoltam hagyok itt egy hozzászólást, hogy előre kerüljön, mert értelmesen használható topik lenne.

johevi Creative Commons License 2010.03.29 0 0 489
Kivéve, ha mondjuk régi típusú jár le, és úgy kártyásat kapsz, mert akkor uj szig szám lesz. Mondjuk nem kell rögtön berohanni, de legközelebbi alkalommal szerintem be kell mutatni.
Előzmény: And67 (485)
jakecsemt Creative Commons License 2010.03.29 0 0 488
koszonom szepen.
Előzmény: And67 (485)
vaesz Creative Commons License 2010.03.28 0 0 487
Persze, lehet, csak a személyit, lakcímkártyát kell elvinned. Otp-ben még sokszor azt sem kérik. Egyes bankokban pedig ki kell tölteni egy befizetési nyomtatványt, és ennyi.
Előzmény: Janyi676 (486)
Janyi676 Creative Commons License 2010.03.27 0 0 486
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy banki pénztári befizetés 18 alatt lehetséges-e?
And67 Creative Commons License 2010.03.18 0 0 485

Nem a személyi igazolványod a bank ügyfele, hanem te magad vagy az. A természetes azonosítóid (név, születési hely, idő, anyja neve) valamint az aláírásod alapján azonosítanak, márpedig a természetes azonosítóid az új személyi igazolványod szerint is ugyanazok lesznek, mint korábban.

Akkor kell elmenni a bankba a változás miatt, ha például megváltozik valakinek a neve (férjhez ment), de miközben minden adatod változhat, a születési hely, idő és anyja neve adatok stabilak.

Előzmény: jakecsemt (484)
jakecsemt Creative Commons License 2010.03.18 0 0 484

Sziasztok!

 

Nem tudja valaki,hogy mennyit kell fizetni,ha lejart a szemelyi igazolvanyom,az ujert,ha cserelik? Igaz-,hogy lejarat elotti csere sokkal olcsobb,es tobbet kell fizetni,ha akkor megyek cserere,amikor mar lejart? Jobban jarok,ha azt hazudom,hogy elvesztettem? Melyik okmanyirodaba erdemes menni?

lehet,hogy rosszabbaul jarok,ha "elvesztettem",mert minden hivatalos hleyet,bankot,munkahleyet vegig kell jarnom adatmodositas miatt,mert megvaltozik az igazolvanyszamom? Es ha nem megyek el a bankokba,ahol folyoszamlam,vagy bankbetetem van,akkor a szerzodes semmisse valik,elveszik a penzem esetleg?

Mi van akkor,ha csak egy ev mulva jelentem be a szemelyik igazolvanyszam valtozast,amikor amugy is ott lesz dolgom? Mi bajom lehet abbol?

vaesz Creative Commons License 2010.03.10 0 0 483

Szia Attila nagy!

 

A bankok nem kényük-kedvük szerint alkalmazzák, hogy hol fogadják el a kártyájukat. Ez az elfogadó termináltól függ, hogy a terminált működtető bank mely kártyatársasággal van szerződésben.

Egyébként nem csak a Citibanknál bevált dolog, hogy a szerencsejátékos oldalakat nem engedélyezik, hanem nagyon sok magyar banknál ez az eljárás, és ez a TE védelmed miatt van! Mert annyi volt a visszaélés az ilyen oldalakon, hogy inkább nem engedélyezik, mert többe kerül a hús mint a leves. Ha mégis annyira akarsz játszani, akkor átutalod az összeget. És felhívom a figyelmed, hogy a bankok ezt kötelesek közzétenni, amit meg is tesznek. Az már a te gondod, hogy nem tudod, hol keresd.

Előzmény: Attila_nagy (480)
ZE Creative Commons License 2010.03.09 0 0 482
Aha, netes szerencsejáték... No igen, azt a világ pár országában de facto nem engedik hitelkártyával fizetni, gondolom ebbe szaladtál bele (A Citiibank ugyanis csak fióktelepet működtet Mo.-on)
Előzmény: ZE (481)
ZE Creative Commons License 2010.03.09 0 0 481
Kedves talán Attila!
Nekem érdekes módon Amszterdamtól Londonon át Washingtonig sikerült a bank által kibocsátott kártyákkal fizetni.
Az, hogy neked valami miatt nem tetszik ennek a banknak a szolgáltatása, és ennek úgy adsz hangot, hogy a 13 hozzászólásod javarészt ezt a sületlenséget tartalmazza, az a te dolgod. A moderatúra dolga meg az, hogy a szemetedet kihajítsa.
Sam56 Creative Commons License 2010.03.05 0 0 477
A CIB-nél a limitet mobilról a wap-bankkal tudod azonnali hatállyal megváltoztatni. Kényelmes.
Ha az sms módszerhez ragaszkodsz, akkor ilyet a Budapest Bank kínál. Sms kódokkal sok mindent lehet beállítani, limitet is.
Attila_nagy Creative Commons License 2010.03.05 0 0 476
Üdv Mindenkinek!
Egy banki szolgáltatást keresek, de nem tudom melyik banknál van ilyen: Az Inter-Európa banknál volt egy "kártyaőr" szolgáltatás, amelynél az én mobiltelefonomról kezdeményezett hívással lehetett a kártyahasználati limitet felemelni. Praktikusan nálam mindig nullán volt, de ha már majdnem sorra kerültem a boltban a pénztárhoz, akkor felhívtam egy számot, amire egy automata hang bemondta: 1 db tranzakció 20 percen belül engedélyezve. Ezután tudtam használni a kártyámat, mert megjelent mögötte a rajta levő pénz. Ha letelt a 20 perc, akkor már sehol sem lehetett használni a kártyát -se kp felvételre, sem interneten, sem fizetésre, még akkor sem, ha a PIN-t beütötték. Nagyon kényelmes volt a rendszer, nem kellett attól tartani, hogy többször húzzák le a kártyát, vagy ha elvesztettem, akkor sem tudtak vele mit kezdeni. A dolog külföldön is működött, én Egyiptomban is tudtam fizetni vele. Csak annyi kellett, hogy a telefon készülékemet tudják azonosítani.
Nem találok ilyen szolgáltatást sehol. A CIBnek, aki megvette az Inter-Európa bankot sajnos nem volt annyi esze, hogy a jó dolgokat átvegye. Ha a CIBnél akartam kártya limitet módosítani, akkor külön kellett hínom a bankot-csomó menün keresztül, adatokat megadni- a limit felemeléséhez , a vásárlás után mégegyszer el kell ezt játszani a limit visszacsökkentéséhez. Ezért ott is hagytam a CIB-et. Most a Citinél vagyok, de itt is olyan bonyolult, hogy hétköznapi használatra teljességgel alkalmatlan. Tud valaki segíteni?
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.23 0 0 475
Köszi mindenkinek a segítséget. A hiba az utaló cégnél volt, azt mondták, hogy elutalták, a meg is nézték, hogy elutalták pedig azt jelentette, hogy megnézték a számlánkat, amire rá volt pecsételve, hogy utalva és a dátum, pedig a könyvelőjük a rápecsételésen kívül nem csinált semmit.
Főnököm meg váltig állította, hogy napközben is jöhet pénz (sztem meg VIBER nélkül, bankon kívülről érkező utalásnál lehetetlen) és olyan arrogánsan állította, hogy kezdtem elhinni, hogy amióta nem bankban dolgozom, történt változás :)
pgyafi Creative Commons License 2009.12.22 0 0 474

Az "elutalta" sok mindent jelent(het).  Ha pl. megadták értéknapnak dec.31.-t, akkor is "elutalták" már; csak majd dec.31.-n fog az utalás elindulni...

 

Szóval kamu...  Valszeg másik cég is késik (jó magyar szokás szerint).. 

Előzmény: Törölt nick (470)
kano27 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 473
Szia!

Ha a múlt héten szerdán elutalták akkor annak csütörtökön de legkésőbb pénteken a számlátokon kellett volna lennie (esetleg a Rafi pénteken nem írta már jóvá a számlátokon, de akkor ma reggel már tutira ott kellett lennie).
Előzmény: Törölt nick (470)
ZE Creative Commons License 2009.12.21 0 0 472
A munkahelyed csak akkor tud neked utalni, ha a forrás, amiből utalna, rendlekezésre áll. Ha a másik cégtől érkező összeg a mai napon jóváírásra is kerül a munkahelyed számláján, a fizetésed akkor sem tud a mai napnál hamarabb elindulni a számlád felé. Ha a folyószámlád is a rafinál van, akkor bankon belüli utalással mehet, azzal akár ma is jóvá lehetne írni, ha viszont nem, akkor a te pénzed is megjárja a giro-t, azaz leghamarabb holnap lesz a számládon. Szerintem...
Előzmény: Törölt nick (470)
ZE Creative Commons License 2009.12.21 0 0 471
Ki a finanszírozó? Mit írtál ezzel kapcsolatban alá a szerződésben?
Előzmény: oplosz (469)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.21 0 0 470
Sziasztok!
Van köztetek olyan, aki banki szakember? :)
Utalással kapcsolatban kérdeznék.
A cégnél csúszik a fizetés, a főnököm állítja, hogy elutalta a másik cég a pénzt (amiből várjuk a novemberi fizunkat) de az előző heti, szardai utalásból a mai napig nem érkezett semmi.
A másik cég vagy ING Bankból vagy MKB-s számláról utalt, forint számláról, forintban, a cég Raiffeisenes számlájára. Várjuk... Mivel bankon kívülről jön, ezért ugye csak reggel érkezhet? Napközben hiába nézegetem, nem? És reggel 8-ig már ott kéne lenni a számlán, ugye?
Sztem a főnököm meg akar vezetni :(
oplosz Creative Commons License 2009.07.02 0 0 469
Sziasztok.

Remélem valaki tud segíteni, egy olyan problémában, hogy hitelre vásároltam autót. Hónapról - hónapra a részlet fizetve volt. Somogyban élek, és felkeresett a bank, hogy vigyem el Budapestre az autót ellenőrzésre, és négy nap múlva hozhatom haza. Nekem nem volt pénzem elvinni, azt mondták jól van , akkor eljönnek érte. Kérdezem én ,hogy ezt megtehetik-e ??? Elvihetik az autómat? Mi a garancia ,hogy visszakapom? Nekem egy papír nem biztosíték? Ezt hihetetlennek tartom, hogy ezt megtehessék. Aki jártas a problémában kérem segítsen.

Előre is köszönöm, üdvözlettel : Kiss Miklós
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.16 0 0 468
Én fel tudok ajánlani egy darab talicskát erre a nemes célra, sőt, szívesen tolom is némi adósságrendezés, talicskaügyi tanácsadói megbízás(i díj), vagy hasonlók fejében.
Előzmény: kremerkontrakremer (467)
kremerkontrakremer Creative Commons License 2009.02.16 0 0 467
Mielőtt elhúzna:)) lenne egy javaslatom, támogatókat várnék!:)) Mindenki aki becsületes munkával lett milliárdos egy talicska (nem több) pénzt ha ott hagyna a reptér bejáratánál megköszönnénk és közmunkával elhordanánk az ország adósságainak rendezésére és a magyar kereskedelem helyreállítására. A talicskát tessék lefedni fóliával, hogy ne veszélyeztesse az autósok szélvédőjét a felpattanó lóvé.
Amennyiben a talicska nem megoldható kérjük, hogy a pénzt a közutakon lévő gödrökbe szórni szíveskedjenek így nem kellene a futómű meghibásodásokról jegyzőkönyvet készíteni:)) Ezt követően megkérünk mindenkit aki a repülésben szakértő, hogy ne várják meg míg megtelik a repülőgép a már ott ülő utasokat azonnal szállítsák el és visszárut még véletlenül se hozzanak. Különjáratok indítása megengedett.:))
Előzmény: ZE (466)
ZE Creative Commons License 2009.02.15 0 0 466
Széles et. szerint... Csak azt nem értem, hogyha így gondolja, miért nem húz el a h. vv. f...ára a milliárdjaival -- amit ugye ő is teljesen böcsületesen, a két keze munkájával (pl. bodzaszedés) rakott össze.
Előzmény: Törölt nick (465)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.15 0 0 465
Most biztosan lesz:http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=110105
Előzmény: Törölt nick (463)
kremerkontrakremer Creative Commons License 2009.02.14 0 0 464
Igen amikor a pengőt a forint váltotta.
Előzmény: Törölt nick (463)
csíkos_elefánt Creative Commons License 2009.02.06 0 0 462
Hát nem vicces?

Hát nem. A kormánybiztostól ideges lettem. Már nem tudok új életet kezdeni máshol.

Ott ahol már átéltek ilyet mi történt a zárolt számlákkal? Később visszafizették és a zárolás alatt kamatozott?
Előzmény: okos bagoly (2) (461)
okos bagoly (2) Creative Commons License 2009.02.06 0 0 461

Mi lesz a pénzeddel?

Zárolják a számlá(i)dat, befagyasztják a lekötött betéti állományt.  Állampapírpiac lehal. Nincs államnak hitel - nincs kifizetés se. A költségvetés összeomlik.

 

De ne féljen itt senki az államcsődtől. Az, hogy sokan külföldön (félelemből) és belföldön is (utóbbi esetben politikai céltól vezérelten) Izlandhoz, Pakisztánhoz hasonlítanak bennünket, az nevetséges és fölháborító.

 

Példának okáért az otp részvényei is lehetnek a béka segge alatt, attól még egy nagy tőkeálománnyal rendelkező stabil pénzintézet és az is marad. Ha az ostoba, kártékony félelem eltántorítja az emberek pénzét a bankoktól, azok akkor, attól omlanak össze.  Ez esetben a "jaj, csőd közeleg"-félelem valóban csődhelyzetet szülhet.

 

Hát nem vicces?

 

Előzmény: csíkos_elefánt (460)
csíkos_elefánt Creative Commons License 2009.02.06 0 0 460
Mi történik a pénzzel mikor államcsőd van? Mi lesz azzal ami lakossági folyószámlán meg állampapírban van?
Előzmény: ZE (459)
ZE Creative Commons License 2009.02.05 0 0 459
Svájcban. Például...
Előzmény: csíkos_elefánt (458)
csíkos_elefánt Creative Commons License 2009.02.05 0 0 458
Hol van most a legnagyobb biztonságban a megtakarított pénzem? Főleg ha még államcsőd is lesz.
ZE Creative Commons License 2009.01.22 0 0 457
Dolgozni, írásos munkaszerződés nélkü, magyarországon? Na neeeem...
Előzmény: macika08 (454)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!