Keresés

Részletes keresés

pert1 Creative Commons License 2002.04.24 0 0 294
Tegnap volt az ügyész vádbeszéde. Kiderült már, hogy milyen bűnszövetkezetet szervezett a Tasnádi?
Úgy látom hogy a korábbi vádak közül a devizabüncselekmény elkövetése a hosszú tárgyalások alatt
már elévült.
Előzmény: polites (290)
dédé Creative Commons License 2001.04.18 0 0 293
A Szőgyényi végül elvállalta az 5 másik ügyvéd mellett a védelmet? Jó sokba kerülhet 6 ügyvéd díjazása. Másnak egyre sem telik. Miből fizeti ki Tasnádi a több millkót nekik, talán a be nem fizetett adóból?
Előzmény: polites (290)
flaviusz Creative Commons License 2001.04.18 0 0 292
Ennyit tojo is elhallgatott.
Előzmény: Zmac (286)
Aradi Zoltán Creative Commons License 2001.04.18 0 0 291
Ez a Tasnádi olyan, mint a Magda Marinkó. Őt is ki kéne adni, ha már letöltötte az életfogytiglant a hazájának.
Előzmény: polites (290)
polites Creative Commons License 2001.04.18 0 0 290
Csütörtökön kezdődik a Tasnádi-per
2001. április 18., szerda, 16.18

Különleges biztonsági intézkedések mellett kezdődik a Tasnádi Péter kontra ORFK, személyiségi jogi per a Pesti Központi Kerületi Bíróság épületében. A csütörtökön, 13.30-kor kezdődő tárgyalásra csak egy biztonsági ellenőrzés után lehet belépni. A különleges intézkedések alól a sajtóigazolvánnyal rendelkező újságírók sem mentesülnek. A Tasnádi személyére való tekintettel elrendelt biztonsági intézkedések részeként a tárgyalóban csak annyi érdeklődő tartózkodhat, ahány ülőhely ott van.

Tasnádi Péter vállalkozót 1999. szeptember 6-án vette őrizetbe a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság két rendbeli önbíráskodás, egy rendbeli halált okozó testi sértésre való felbujtás, valamint lőszerrel és lőfegyverrel való visszaélés és adócsalás miatt.

(HavariaPress

Manu Chao Creative Commons License 2001.03.11 0 0 289
Al "Scarface" Capone névjegyén - foglalkozásaként - használtbútor kereskedő állt, és adócsalás vádjával tudták végül bíróság elé állítani és elítélni.
b4169 Creative Commons License 2001.03.11 0 0 288
Mások, is sokáig vannak előzetes letartóztatásban, nincs ebben semmi rendkívüli. Ráadásul a fickó úgy tele van balhéval, mint a kutya bolhával.
Zmac Creative Commons License 2000.12.20 0 0 287
Állítólag az utolsó tétel (bűnszervezet létrehozása és irányítása) 1-5 év. A többit ki tudja?

Előzmény: Zmac (286)
Zmac Creative Commons License 2000.12.20 0 0 286
MN:

Vádemelés Tasnádi Péter ellen

H. Lovas
Szerző
Felküldve: 2000. december 20.
17 . oldal

Vádat emelt Tasnádi Péter és tíz társa ellen a Pest Megyei Főügyészség. A vádirat szerint Tasnádi anyagi követeléseit törvénybe ütköző módon igyekezett behajtani társai segítségével. Egy embert például bűntársai olyan súlyosan bántalmazták, hogy sérüléseibe belehalt. A főügyészség szerint Tasnádi Péter 1995 és 1998 között személyijövedelemadó-bevallásában több mint félmilliárd forint jövedelmet elhallgatott. A főügyészség Tasnádit részben mint felbujtót, illetve társtettest kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett önbíráskodás bűntettével, aljas indokból elkövetett súlyos testi sértéssel, bűnszervezet tagjaként elkövetett zsarolással, bűnszervezet tagjaként elkövetett lőfegyverrel, illetve lőszerrel való visszaéléssel, különösen nagy értékre folytatólagosan elkövetett sikkasztással, hatrendbeli, adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő adócsalással, devizabűntettel, valamint bűnszervezet létrehozásával és irányításával vádolja.

>>>>>>>>>>>>

Tudja vki hogy a fentiekért halmazati büntetésként, büntetett előélettel mennyit lehet kapni?

Zmac Creative Commons License 2000.11.20 0 0 285
Tocsik után Tasnádi
Szőgyényit felkérték a vállalkozó védelmére

Hernádi
Szerző
Felküldve: 2000. november 20.
17 . oldal

A 800 millió forintos sikerdíjáról elhíresült Tocsik Márta, és az egy hónappal ezelőtt, a már lemondott Nógrádi László közlekedési miniszter autóbalesetében elhunyt fiatalember családjának védelmét ellátó Szőgyényi József ügyvéd most azt fontolgatja, hogy részt vesz Tasnádi Péter, az 1999. szeptember 9-én előzetes letartóztatásba helyezett vállalkozó védelmében is. A Szikinger István és Bíró László által vezetett védői csoport képviselője a napokban kereste fel őt, hogy felkérje a munkára.

Szőgyényi József lapunknak elmondta, hogy csak a tízezer oldalnyi bűnügyi irat elolvasása után dönt, hogy elvállalja-e a feladatot, vagy pedig más módon segít majd Tasnádi védőinek. Egyelőre azt sem tudja még, hogy a védelmi munka melyik területén lenne rá szükség. A legfontosabb – állítja –, hogy a Tasnádi-ügyben ő is olyan jól felkészült legyen, mint kollégái. Éppen ezért – tette hozzá –, még korai lenne arról beszélni, hogy a jövőben a Tasnádi Péter védelmét ellátó csoport vezetőjeként illetve tagjaként dolgozna, vagy csak a háttérben foglalkozna az üggyel, például tanácsadóként.

Bíró Lászlótól, Tasnádi Péter ügyvédjétől és barátjától megtudtuk, hogy jelenleg öten látják el a vállalkozó védelmét, valamenynyien szeretnék megnyerni Szőgyényi Józsefet is. Bíró elmondta azt is, hogy a Pest Megyei Főügyészségen várhatóan a héten fejezik be a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság által november első napjaiban benyújtott vádemelési javaslat tanulmányozását. Ezt követően a főügyészség illetékesei találkoznak a védelem munkatársaival, majd a hónap utolsó napjaiban kerülhet sor Tasnádi ügyészi meghallgatására, ahol védői ismét kezdeményezik majd a vállalkozó szabadlábra helyezését.

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.20 0 0 284
Milyen kár, hogy ben tudom megkérni, hogy segítsen megtalálni az autómat, amit elloptak, így entről biztosan nem megy ...
steiner Creative Commons License 2000.11.13 0 0 283
Index

Sándor azt mondta az olajbizottságnak: Tasnádi Péter ugyan bűnöző, de nem kétséges, hogy a Józsefvárosi Piac miatt van már egy éve börtönben. Felidézte, hogy nemrégiben találkozott Valenta László, korábbi rendőri vezetővel, aki arról érdeklődött, hogyan szerezhetné meg a piac tulajdonjogát. Sándor elmondása szerint azt tanácsolta: „Lacikám, csinálj egy másik piacot, magadnak”.

immecs Creative Commons License 2000.11.10 0 0 282
Furcsa, hogy a Mai Nap úgy reklámozza Tasnádit, mintha Tasnádi fizetne ezért az újságnak.
Netán a Mai Nap körére utalt Pintér belügyminiszter, amikor az ország figyelmébe ajánlotta, hogy érdemes nyomon követni: melyik neves újságíró melyik maffiózó gépkocsiján jár?
Zmac Creative Commons License 2000.11.10 0 0 281
Jogos lehallgatás?
Ügyészségen a Tasnádi-akta

Hernádi
Szerző
Felküldve: 2000. november 10.
19 . oldal

Lapunk információi szerint a Pest Megyei Főügyészségen megkezdték az 1999. szeptember 6-án a Ferihegyi repülőtéren elfogott és három nappal később előzetes letartóztatásba helyezett Tasnádi Péter aktájának vizsgálatát. Ügyében a közeljövőben döntés születik: az ügyészség elegendőnek tartja-e a rendőrségi bizonyítékokat, és vádat emel, vagy pótnyomozásra, esetleg teljesen új eljárás lefolytatására utasítja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot. A döntést megelőző ügyészi meghallgatáson az ügyvédek várhatóan kérvényezik a vállakozó szabadlábra helyezését. Mint azt lapunk is megírta, a múlt hónap végén, a Teve utcában tartott iratismertetés idején a korábbiakon kívül Tasnádi Pétert bűnszervezet létrehozásával és annak vezetésével, valamint bűnszervezetben elkövetett pénzmosással gyanúsították meg. Módosították a lőfegyverrel való visszaélés és zsarolás bűntettét is – bűnszervezetben elkövetett zsarolásra és lőfegyverrel való visszaélésre. Tasnádi Péter jogi képviselőinek állítása szerint a rendőrség lehallgatta a vállalkozó ügyvédeinek telefonjait is, és ezzel alkotmányos jogokat sértett, például megsértette az ügyvédi titoktartás alapvető jogait. Szakértőnk szerint viszont csak abban az esetben történt volna jogsértés, ha Tasnádi és ügyvédei egymás közti beszélgetéseit rögzítették volna. Lapunk a rendőrségtől megtudta, hogy a nyomozók nem az ügyvédek telefonjait hallgatták le, hanem – a megfelelő engedélyek birtokában – Tasnádi cégének telefonjait, amelyeket természetesen a vállalkozó ügyvédei is hívtak.

(MN)

Abbé Creative Commons License 2000.11.07 0 0 280
Szia Péter!

Örülök, hogy lehetőségem nyílt végre arra, hogyha be nem mehetek Hozzád, de lagalább az Interneten keresztül segíthetlek.
Hiányzik a kereklámpás mercedesz, de Veled való munkakapcsolat mégjobban. Biztos vagyok benne, hogy szabadlábra fogsz kerülni, emlékezzél vissza, hogy 92-ben ugyan ez történt meg és a történelem megismétli önmagát.
Szeretnélek buzdítani mivel Te a Kiválasztott Nép közül származol:

Zsid. 11.1-3.

Abbé !

Előzmény: Tasnádi Péter (241)
drugics Creative Commons License 2000.11.02 0 0 279
Akkor lesz itt jogállam, ha a pintért a tasnádival egy cellába ültetik le.
Főtitkár Creative Commons License 2000.11.02 0 0 278
Nem csüggedni eeeftááások!!
Csapataink harcban állnak, Juszt elvtársat már rázizzentettük a mosdatásra.
Aki hallja, adja át: a szokott időben, a Korda-villában eligazítás!

Végeztem, díszmenet!!!

Előzmény: Zmac (277)
Zmac Creative Commons License 2000.11.02 0 0 277
MN:

Tiltakoznak Tasnádi ügyvédei

H. Lovas
Szerző
Felküldve: 2000. november 02.
17 . oldal

Újabb bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg kedden délben az 1999. szeptember 6-án a Ferihegyi repülőtéren elfogott, majd előzetes letartóztatásba helyezett Tasnádi Pétert. A vállalkozót most bűnszervezet létrehozásával és annak vezetésével, valamint bűnszervezetben elkövetett pénzmosással gyanúsították meg a korábbi gyanúsításokon kívül. Módosították a lőfegyverrel való visszaélés és zsarolás bűntettét is, most már bűnszervezetben elkövetett zsarolással és lőfegyverrel való visszaéléssel gyanúsítják Tasnádit. Lapunk megtudta azt is, hogy a rendőrség lehallgatta a vállalkozó ügyvédeinek telefonjait is. Bíró László, Tasnádi Péter egyik jogi képviselője kifejtette: ezzel alkotmányos jogokat sértett a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság: többek között megsértette az ügyvédi titoktartásra vonatkozó alapvető jogait.

Úgy értesültünk, hogy pár napon belül vádemelési javaslattal kerül át a Tasnádi-anyag a Pest Megyei Főügyészségre. Az ezt követő meghallgatáskor – információink szerint – az ügyvédek kezdeményezik majd Tasnádi Péter szabadlábra helyezését is.

Zmac Creative Commons License 2000.10.20 0 0 276
Ez az ügy valahogy elveszteni látszik az érdekességét.
Zmac Creative Commons License 2000.10.19 0 0 275
Magyar Nemzet:

"Vádemelési javaslat Tasnádi ügyében

H. Lovas
Szerző
Felküldve: 2000. október 19.
17 . oldal

Hétfőtől iratismertetéssel folytatódik az 1999. szeptember 6-án a Ferihegyi repülőtéren elfogott és három nappal később előzetes letartóztatásba helyezett Tasnádi Péter ügye. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságról származó értesüléseink szerint a jelenleg Vácott fogva tartott vállalkozó elleni nyomozást tehát lezárták, a rendőrök az ügyet november elsején vádemelési javaslattal tervezik továbbadni a Pest Megyei Főügyészségnek. A vádemelés dátuma attól függ, hogy a vállalkozó ügyvédei miképpen reagálnak az iratismertetésre, élnek-e majd panasszal az elhangzottakkal kapcsolatban. Tasnádi Pétert többek között önbíráskodásra, testi sértésre való felbujtással, zsarolással, nagy értékre elkövetett sikkasztással, adócsalással és deviza-bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják. Szikinger István, Tasnádi egyik jogi képviselője lapunkkal közölte: sem ő, sem pedig Tasnádi nem kapott eddig hivatalos értesítést az iratismertetés időpontjáról."

Geyza Creative Commons License 2000.10.01 0 0 274
:)))))))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (273)
masodnikk Creative Commons License 2000.10.01 0 0 272
Az nálunk nem bűn. Az a bűn, ha szóvá teszed.
Előzmény: donga (271)
donga Creative Commons License 2000.10.01 0 0 271
Tasnádin kivül nem lehetne még kiadni Zoltait, Bauer Tamást, az eörsiket és társaikat, akik mindent lenyúllnak itt miközben gyalázzák azokat, akiket lenyúlnak?
Előzmény: clodvig (269)
-- Creative Commons License 2000.09.30 0 0 270
Nem menne. Itthon vagyona, villája, kapcsolatrendszere. Ott még saját háza sem lehetne, mert az is állami tulajdon.
Előzmény: clodvig (269)
clodvig Creative Commons License 2000.09.30 0 0 269
Nem lehetne, hogy Dávid Ibolya kiadja Izraelnek Tasnádit? Legyenek boldogok ők vele...
Mellesleg hihetetlennek és elfogadhatatlannak tartom, hogy izraeli zsidók csak azért lépnek fel valaki érdekében, mert az is zsidó. igaz lenne a szombat cikke, mely szerint zsidónak zsidót akkor is védeni kell, ha az bűnöző, vétkezik?
A mi időnkben a gót bűnözők nyakát ugyanúgy elvágtuk, mint az idegenekét.

Koragót Uralkodó

-- Creative Commons License 2000.09.30 0 0 268
Izraelnek sem alkotmánya, sem emberi jogok nyilatkozata nincs. Az emberi jogok védelme a törvényszék területére tartozik.
Előzmény: nevtelen (265)
speaker Creative Commons License 2000.09.29 0 0 267
Röhej.
Előzmény: nevtelen (265)
waxxablaze Creative Commons License 2000.09.29 0 0 266
No Comment
Előzmény: nevtelen (265)
nevtelen Creative Commons License 2000.09.29 0 0 265
"Izraeli fiatalok Tasnádiért
Petíciót küldtek Dávid Ibolyának

Breuer Péter
Szerző
Felküldve: 2000. szeptember 29.
17 . oldal

Az izraeli hivatalos látogatásán tartózkodó Dávid Ibolya igazságügy-miniszterhez egy számára ismeretlen
szervezet fordult petícióval, amelyet szállodájának portáján hagytak. A lapunkhoz eljuttatott petíció
másolatából kiderül, hogy az izraeli magyar ajkú fiatalok szervezete hitsorsosuk, Tasnádi Péter ellen folyó
büntetőeljárás alakulása miatt aggódik. A levél írói kiemelik, hogy a magyar külügyminiszter, Martonyi János az
ENSZ jubileumi ülésszakán elmondott beszédében arra buzdított, hogy az emberi jogok védelmében az állami
szuverenitásra tekintet nélkül mindenki emelje fel szavát. Arra hívják fel a figyelmet, hogy Tasnádi – akit többek
között halált okozó testi sértésre való felbujtással, zsarolással, lőfegyverrel való visszaéléssel, adócsalással
gyanúsítanak – ügye még mindig nyomozati szakaszban van. A miniszter asszony elmondta: a beadvány
pontatlanságaira szívesen felhívta volna a fiatalok figyelmét, ám azok sem címüket, sem nevüket nem tüntették
fel, így nem tudja felvenni velük a kapcsolatot."

MN

valahavoltvoland Creative Commons License 2000.09.21 0 0 264
Hello Sumer

Orban kazamatai?? Ez nagyon jo! 10 percet rohogtem rajta. Tenyleg tetszik a duma.
Nem, kerlek alassan. Az tortent, hogy mar jo par eve, megyanusitott a rendorseg ugynevezett "csodbuntettel". Ezt a tenyallast valamikor eppen akkortajt vettek fel tudomasom szerint a BTK-ba. Barmire megeszkuszom Neked, hogy semmi ilyesmit nem kovettem el. Azt sem tudtam, mirol beszelnek. A lenyeg, hogy egy eletre megtanultam, hogy a magyar rendorseg es ugyeszseg magasrol leszarja a torvenyesseget(tisztelet a ritka kivetelnek). Torvenyi visszaelesek mindennaposak, es ha nem tetszik a pofad, vagy olyan vagy mint en, aki kiall a jogaiert, akkor pedig gusztustalanul radszallnak. Nem kozolnek semmi gyanusitast, a nyikhaj nyomozo a kepedbe rohog amikor barmit serelmezel - jogosan - es kozli veled, hogy hiaba ugralsz, akkor is a mienk a hatalom.(Ez igy velem megtortent) Engem azert megverni nem mertek, de amikor kihallgatason voltam lattam amint utik az embert, szepen veresre, ahogy kell. Ja, es mindezt barmifele leplezes nelkul. Szoval fizikailag nem tudtak bantani, de azert mar csak szopatasbol, rendszeresen kijartak hazkutatni hajnal 2-3-4 kor, mert hat mikor is jonnenek? Felvertek mindenkit, a csaladot a hazat, es a viselkedesuk mindig olyan volt, hogy nemsokara bedugjak a pisztolyt a szamba. Mindezt 7*. Erted?
Minek kell hetszer hazkutatni ugyanott? Szopatnak es szopatnak ahogy akarnak, minden jogalap nelkul.
Amikor a birosagon buncselekmeny hianyaban felmentettek!, akkor a tanunak hivott kopasz, mocskos,kigyurt, menocsavo zsernyakok csak ultek, es a vegen kozoltek velem, hogy meg nincs vege!
Rabaszok, mondtak. Nagyon lazak voltak.
Szoval ez van ma Mo-n, mikozben a rendoroknel nagyobb bunozoket keresve is alig lehet talalni. Egyszer kivancsisagbol vegigneztem, hogy milyen buncselekmenyek vannak a BTK-ban, es gebedjek meg, ha a rendorok tobbsege nem erdemelne azonnal min. 3 evet. Csak ebben a honapban eddig 40 ezer! forintot fizettem ki a proszto utcai desztoknak, mert betortek a lakasomba es elloptak a kocsi papirjait is. Mindent beszereztem mar, csak a zoldkartya hianyzik, mert ahhoz valami Kozlekedesi felugyelethez kell mennem. De direkt magamnal hordom a rendorsegi jegyzokonyvet a lopasrol, hogy ha valamelyik idiota megallit, akkor ne szorakozzon mar velem, hiszen elloptak. Mi tortenik? A pacekba mondjak elbol, hogy 10 rugo. Ezt is minden leplezes nelkul. Es amikor mutatom a jegyzokeonyvet, akkor meg meg is fenyegetnek, hogy bevihetnek veralkoholmeresre is, mert ok azt hiszik, hogy reszeg vagyok. Igaz, hogy nem vagyok az, de hat akkor is macera. Es rohognek. Inkabb fizetek.
Ja, es eppen most hallottam a radioban, hogy annal a kapitanysagnal, ahova annak idejen jartam a "csodbuntettem" miatt, eppen most tartoztattak le a valtasparancsnokot kabitoszerkereskedelemert!
Hat ez van kerem.

Fotiszteletem

Valahavoltvoland

Előzmény: Törölt nick (263)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!