Keresés

Részletes keresés

klim Creative Commons License 1999.09.17 0 0 70
Érdemes a falusi focipályákat is megnézni Horvátországban. Tökéletes rendben mindegyik, sem fűcsomó, sem gazok. Talán innen kellene M.o-on is indulni. Alapnak nem sok, de e nélkül nehéz világbajnoki bronzérmesnek lenni.
bg Creative Commons License 1999.09.17 0 0 69
Tobben emlitettek, hogy sokkal kevesebben vizilabdaznak a vilagban, mint fociznak. Ez nyilvan igy van,

DE

aki jart Horvatorszagban, Olaszorszagban a tengerparton, az lathatta, hogy (meg) picike falvakban (is) a strandon ki van huzva egy low-tech vizilabdapalya, kapukkal es estenkent/hetvegen a szomszed falu ellen jatszanak a fiuk. a biro egy csonakban ul a felpalyaval egy-vonalban.

Ez az itthoni grundfoci ekvivalense.

(Gondolom, a tobbi mediterran orszagban is igy megy.)

klim Creative Commons License 1999.09.17 0 0 68
Dehogy haragszom.
Biztos, hogy jobbak lennének, bár már most sem roszak. De jópár év eltelik, míg utolérik európát, vagy dél-amerikát.Kondiban már ott vannak. Na nem mintha ez meglepô lenne.
bakibebi Creative Commons License 1999.09.17 0 0 67
Jol van na ! :) klim... csak nem haragszol ? :)))
Es a valami uj ?

bakibebi

klim Creative Commons License 1999.09.17 0 0 66
Ugye nem gondolod komolyan , hogy azért nem nyernek minden számban atlétikában, mert elôzékenyek, hogy más is nyerhessen.
bakibebi Creative Commons License 1999.09.17 0 0 65
OK :) lehet hogy kellene finomitani azon amit irtam, de hadd pontositsam most pl rettegen hozzaszolasat. Ugye azt azert nem varod el az amerikai atletikatol hogy minden szamot megnyerjen... a nemzetek kozott messze amerika eri el a legjobb eredmenyt, termeszetesen igy ertettem. Tovabba ha jol emlexem a vizilabda nem oly nepszeru sportag arrafele :)
Dobjak fel valami ujat ?
Eszembe jutott egy gondolati kiserlet. Szerintetek milyen lenne az amerikai labdarugo valogatott, ha a labdarugas olyan nepszeru sportag lenne, mint mondjuk a hmm pl a kosarlabda ?

bakibebi

klim Creative Commons License 1999.09.16 0 0 64
bakibebi, lásd be, hogy hülyeséget írtál. Inkább dobj fel valami ujjat.
pancho Creative Commons License 1999.09.16 0 0 63
Csak a cseh meg orosz hokisokat engedik el, úgy érted?
Mert az olimpiai bajnok cseh csapat nagy része ott játszik, meg a talán 3. helyezett oroszoké is...
rettegen Creative Commons License 1999.09.16 0 0 62
Atlétika?
Hmmm... háááát 800méter alatt verhetetlenek az igaz , de ott is csak a néger tenyész csödörök!!!!! (sajna ez igy van) 800 méteres számoktól már egy amerikait nem látsz!!!!!!!!!
A vizilabdához ész is kell!!!
A hokisokat meg elengedik ( emlékezz a Gretzkyre -- le is égtek szegények)
bakibebi Creative Commons License 1999.09.16 0 0 61
csokis , klim : akkor meg egy dologra szeretnem felhivni a figyelmet :)
Amikor hokiban vilagverseny van, pl olimpia, vb akkor amerikaban dul a bajnoksag, egesz egyszeruen nem engedik el a profikat...
Asszem van olyan bajnoki csapat, meg nem is valogatott amelyik barmelyik nemzet valogatottjat megverne...
Es meg egy sportag kimaradt : atletika... hmmm
Raul Creative Commons License 1999.09.16 0 0 60
Pancho!

A focihoz képest a vizilabdában elenyésző pénz van. Az is csak az olaszoknál meg esetleg még 1-2 országban. A másik, hogy az olcsóságot én úgy értettem, hogy amatőr szinten, pusztán a sportág szabályai által megkövetelt minimális szintre. Szóval ez a foci esetében egy sik terület, 2 kapu, 1 labda. Oda akartam kilyukadni, hogy emiatt a focit a világon szinte bárhol lehet játszani. Ezért sokkal nagyobb a konkurencia, nehezebb világszintű eredményt elérni.

neptancos Creative Commons License 1999.09.16 0 0 59
Tavaly összel felvetődött, hogy focisták és kajakosok, illetve triatlonosok edzzenek versenyt, mi is megcsináljuk, amit ti alapon. Nem a vizesek hűzták ki magukat a futóedzés alól, a triatlonosok meg pláne! (neki ez a napi háromból csak egy könnyebb edzést jelentett volna).
Más. Vívóedzőtöl hallottam 80-as évek közepén, hogy a tatai táborban Tó-körüli futásnál a vívók lenyomták a focistákat. (Nem ell. információ9
n.
Macimedve Creative Commons License 1999.09.15 0 0 58
Van egy egészen közeli rokonom, aki játszott a ’80-as évek végén abban az ifjúsági válogatottban, akik a világelsők között voltak. (Edző: Bicskei) Én láttam néhány edzésüket, hát nem irigylem azt a mennyiségű munkát. A csapatot hatalmi szóval megszüntették, mert az Antallnak szúrta a szemét az Üttörőstadion elnevezés. A pénzt elvették, a srácokat szétszórták az akkori NB1-ben. A tehetséges fiatal srácok szinte sehol nem jutottak szóhoz. Néhány év után úgy öregedtek ki, hogy nem is játszottak. Kedves ismerősömet az akkori BVSC „nagyágyúja” Bognár úgy intézte el, hogy edzésen „véletlenül” eltörte a lábát. Azóta sem jött rendbe. (A srác szintén irányító középpályás volt) Az akkori sikeres csapatból ma senki nem játszik a PNB-ben, a Nagy Csapatoknál egyszerűen szóhoz sem juthattak. Lehet hogy a magyar focit belülről fogják eltemetni? Sokaknak nagyon jó ez az állapot. Nulla munka - NAGY pénz. Ha valaki mást akar, verjük agyon.
Csokis2 Creative Commons License 1999.09.15 0 0 57
Kar, hogy a kubaiak meg lealaztak oket baseballban. Szoval maradt az amerikai foci, meg a kosarlabda. Ebbol a kettobol az elsot kb. csak ott jatszak.
Csokis
pancho Creative Commons License 1999.09.15 0 0 56
Például ezért lettek jégkorongban olimpiai bajnokok a csehek:-)
Pedig Amerikában elég népszerű... A 3. vagy 4. helyen van a népszerűségi listán.
klim Creative Commons License 1999.09.15 0 0 55
Hokiban szerinted verhetetlenek?
bakibebi Creative Commons License 1999.09.15 0 0 54
Meg egy osszefuggesre szeretnem felhivni a figyelmet. Amelyik sportag Amerikaban nepszeru, abban ok verhetetlenek.
A foci nem az.

bakibebi

klim Creative Commons License 1999.09.15 0 0 53
OK,OK
Ilyen alapon egy jelzô sincs rájuk.
Ghanima Creative Commons License 1999.09.15 0 0 52
Igazán nem a kötekedés kedvéért ;-), de tudjátok ti, hogy tavasszal a baknyulak micsoda vérfürdőt tudnak rendezni egymás között... Szóval a nyulak nem nyuszik... höhöhö, ezek a képződmények nem méltók a nyuszi megtisztelő névre sem, bocsánat!
Üdv, :-))
Ghanima
klim Creative Commons License 1999.09.15 0 0 51
Természetesen nem a hölgyeket akartam bántani. Bocsánatot kérek.
Azt akartam mondani, meg a barátom is gondolom, hogy nyuszik.
rettegen Creative Commons License 1999.09.15 0 0 50
OBORZIL!
Ébresztö azt nem mondtam hogy a Matyus rugta, de azt igen hogy a gólszerzö is ott volt! Tehát a Tothmisi is vagy hogy hijják! Vannak tanuk is!
Ghanima Creative Commons License 1999.09.15 0 0 49
Azt írod klim, hogy a magyar focisták a barátod szerint: lányok. Beszari kislányok.
Erre csak annyit, hogy szerintem a magyar női foci jobb lenne mint a magyar férfi foci, HA bárkit érdekelne az ő megsegítésük, támogatásuk.
Monnyon le a magyar férfi labdarúgás!
Éljenek a vízilabdázók, öttusázók és egyéb tisztességes SPORTOLÓK - köztük a lányok/nők is!
Üdv,
Ghanima
Irdatlan Angelo Creative Commons License 1999.09.15 0 0 48
eszembe jutott meg valami. amikor a mai futbalistak es vizilabdazok belekezdtek a sportagukba, 15-20 evvel ezelott, kiket neztek? az akkori felnotteket. es kiket lattak? a focistak Gujdart, Meszarost, Nyilasit, Fazekast, Varadit, Torocsiket kesobb Garabat, Detarit, Kiprichet, akik nagy kiralynak szamitottak itthon,de egy ket kivetellel a nemzetkozi porondon sem egyenileg, sem mint valogatott csapat nem tuntek ki. (igaz, ma mar oriasi dolog lenne ha kijutnank egy VB-re)

akiket en lattam mint pisis vizilabda ujonc (Toth Frankkal jatszottam a Vasasban, aztan eleg hamar abbahagytam): Molnar, Szivos, Farago, Gerendas, Horkai, Csapo... a vilag legjobbjai voltak, egyenileg es csapatban is. Tobbszoros olimpiai es vilagbajnokok. szoval volt kire felnezni. arrol nem beszelve, hogy egy-egy bajnokin annak idejen tobb dr. volt a vizben mint egy kettos rangadon a Nepstadionban a nezoteren.

Rsüni Creative Commons License 1999.09.15 0 0 47

Hallottátok Őket a GÓL!GÓL!GÓL!-ban?
Nekem az tünt fel, hogy tudnak beszélni.
És a Kemény Dénest?
"A fiúk még éhesek a sikerre."
Érted?
EB. arany után még éhesek a sikerre!

Sün

pancho Creative Commons License 1999.09.14 0 0 46
Raul:
Lehet, hogy csak 30 országban játsszák, de azok többsége Európában van, és ott elég nagy pénz van a vízilabdában is. Ráadásul ha a focistáink is felmutatnának valami eredményt (nem a lichtensteini pontrablásra gondolok), a kutya nem szólna ellenük.
Ja, a focihoz is kell pálya, ha azt tisztességesen karbantartják, nem sokkal olcsóbb, mint az uszoda. A felépítése meg drágább is (úgy értem, nemzetközi szintűé).
Raul Creative Commons License 1999.09.14 0 0 45
Már elnézést, de jó sok ökörség elhangzott ebben a topicban. A lényeg az, hogy a vizilabdát jó, ha játsszák 30 országban a világon, a focit pedig 200-ban Vanuatutól Guineáig. Ennek egyik oka, hogy a foci alapvetően olcsóbb, mert nem kell hozzá medence. Másrészt nagyon rosszindulatú az, aki a tévéközvetitésekkel magyarázza a foci nagyobb népszerűségét. 1950-ben Braziliában 200.000 ember nézte meg a helyszinen a VB-döntőt. Akkoriban még nálunk sem volt TV, nemhogy Dél-Amerikában.
Az állami pénzekről: fociban ilyet csak a pesti csapatok kapnak, a vidékiek nem. Ehhez képest Pesten 3-4 ezer az átlagnézőszám, vidéken viszont 7-8 ezer. Ennyien soha az életben nem fognak kimenni egy vizilabda bajnokira. Másrészt a vizilabda fő szponzora a Postabank volt hosszú évekig. Az pedig igencsak az adófizetők pénzét költötte. Szerintem egyébként nem lenne szabad a profi futballra pénzt költeni, az amatőrökre és az utánpótlásra viszont kell.
neptancos Creative Commons License 1999.09.14 0 0 44
Veheted a hokit is, tök ilyen a helyzet.

A pénzt inkább uszodákra kellene költeni. Voltatok már pl. Vácon usziban?
Nagykanizsán?
1 focista évi béréből fenn lehet tartani egy medencét. 1 csapat évi költségéből többezren sportolhatnának. Amatőr szinten, mint Lichtenstein.
n.

Rsüni Creative Commons License 1999.09.14 0 0 43

Arra következtetek a hozzászólásokból, hogy a pólósok a becsületért hajtanak, a focisok meg még pénzért sem.
Akkor miért nem adják oda a focisok pénzét a pólósoknak? Vagy az árváknak? Vagy a vakoknak? Vagy mittudom én kinek?

Sün

KI Creative Commons License 1999.09.13 0 0 42
Oborzil:
Attól mert én béna vagyok, még nincs igazolva, hogy a focisták egy rahedli pénzt kell, hogy kapjanak, csak ezért, mert a foci annyira közügy, hogy kósza szavazatokért még tiszteletbeli elnöknek is megéri lenni, és senki sem meri elküldeni a foci körül lebzselőket a vérbe. Nem feltünő, hogy mindenki milliókat keres, közben pedig a klubok jó része csődben van?

Üdv.: KI

Oborzil Creative Commons License 1999.09.13 0 0 41
Ha annyira megéri focistának lenni, miért nem lettetek inkább focisták, ahelyett, hogy itt a szátokat járatjátok, erre feleljetek!
rettegen
Tárgyi tévedés: Nem Mátyus rúgta a gólt.
Ebből is kitűnik, az eseményeket nem követitek figyelemmel, csak beszéltek itt tájékozatlanul a nagyvilágba.
KI
A Simon-geci pénze nem a fociból származik jórészt, hanem abból, hogy már az apja is egy gátlástalan harácsoló volt, ő meg folytatja a családi hagyományokat. A foci mellett hordta a söröket, 18 éves korában már kocsmáros volt. Na nem megvédeni akarom, legszívesebben nagyot csapnék a kopasz fejére annak a vaddisznónak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!