Keresés

Részletes keresés

Lúdas Matyi Creative Commons License 2008.10.26 0 0 2106

A mocskos hagyományú Vaú most épp a kettős mérce ellen szól:

 

Ha nem lehet nyilas utódpárt nyilaskereszttel,

ne legyen kommunista utódpárt sem verescsillaggal!

 

(...épp a Barankovics izraelita műhely a mikrofonnál...)

Előzmény: jehu (2104)
jehu Creative Commons License 2008.10.20 0 0 2104

Itt tartunk, ez a magyar "közszolgálat": a vállalhatatlanul mocskos hagyományú Vaú ismétlési lehetőséget kapott, miközben a példásan közszolgálati 16 Órát megszüntették.

 

Előzmény: Lúdas Matyi (2103)
Lúdas Matyi Creative Commons License 2008.10.19 0 0 2103

Ismét és megint -Vasárnapi Újság : esti összefoglaló.

 

Népszab olvasóknak nem ajánlott, megzavarhatja őket ! :/

Előzmény: figyelő (2102)
figyelő Creative Commons License 2006.02.20 0 0 2102
Pilhál, Bencsik, Döbrentei, Vaú, "Magyar Nemzet", Demokrata - egy és ugyanaz a szemét(domb).
Előzmény: talán (2099)
toloba Creative Commons License 2006.02.20 0 0 2101
Újabb pert nyert Szekeres Imre


2006. február 20. FigyelőNet, MTI


A szocialista párt elnökhelyettese pert nyert a Vasárnapi Újság című rádióműsor ellen.


A bíróság helyreigazításra kötelezte a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorát a 2005. október 16-ai beszélgetésben történt állításokkal kapcsolatban. A műsor ugyanis hamis látszatott keltett, amikor azt állította, hogy Szekeres Imre politikai pályafutásának kezdetén szoros kapcsolatban állt volna Pap Jánossal, az MSZMP volt Veszprém megyei első titkárával, és azonosult volna annak 1956-os forradalmat követő, súlyosan negatív megítélésű cselekedeteivel.

A valóságnak az felel meg, hogy Szekeres Imre nem volt Pap János munkatársa és nem volt az MSZMP apparátusának tagja. Szekeres Imre 1986-ban lett Veszprém Városi Tanács elnökhelyettese.

Szekeres Imre hasonló hamis állításokat közlő médiumok ellen, már több alkalommal nyert helyreigazítási és személyiségi jogi pert. A legutóbbi személyiségi jogi perben Bayer Zsoltot és a Magyar Nemzetet 400 000 forint kártérítésre ítélte a bíróság, amit Szekeres Imre a Jászberényi Kórház gyermekosztályának adományozott.

http://www.fn.hu/index.php?id=187&cid=118202
talán Creative Commons License 2001.08.27 0 0 2099
Tollhegyen
Ajánlás
augusztus 27. 1:00

Pilhál György

Fispán Géza debreceni rádióhallgató levelet írt nemrégiben a Magyar Rádió elnökének: „Felháborítónak tartom a műsor – a Vasárnapi Újság – heti rendszerességgel uszító, antiszemita, rasszista irányvonalát. Kérem, szíveskedjen közbenjárni, hogy a műsor változtasson eme hangvételén.”
Fispán rádióhallgató konkrétan Döbrentei Kornél jegyzetét tartja felháborítónak, aki egyebek közt ezt írta-mondta: „Ez egyszer merészebb vagyok, merészelek az lenni azoknál, akik a Tégy a gyűlölet ellen címszóval állandóan gyűlölködnek, és a másság nevében hetedíziglen kiirtanák azokat, akik véletlenül mások. Mondjuk, magyarok.”
Ne ragadjunk le Fispán Gézánál, a történetben nem ő a lényeg, hanem az a közlemény, amelyet az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) panaszbizottságának eljáró tanácsa adott ki a Fispán-panasz kapcsán. Figyeljünk erősen! Miközben a testület megállapítja, hogy a műsorszolgáltató – konkrétabban Döbrentei Kornél – nem sértette meg a rádiózásról és televíziózásról szóló, törvénybe foglalt kötelezettségeit, azonközben – mintegy ajánlásként – azt javasolja a Vasárnapi Újság szerkesztőségének, hogy a jövőben tartózkodjon olyan műsorok sugárzásától, amelyek a társadalom egy csoportjában vagy az egyénekben ellenérzéseket váltanak ki.
Érdekes ajánlás. Olyan műsorokat, riportokat, miegyebeket kell készíteni ezentúl, amelyek nem váltanak ki ellenérzéseket egyénekben, csoportokban. Ha például bűnügyi tudósítás készül a notórius fejszés gyilkosról vagy a bankrabló brigádról, akkor azt semmiképpen se tegyük adásba, ugyanis az anyag valószínűleg ellenérzéseket vált majd ki a fejszés kolléga részéről, meg a bankrabló csapat sem biztos, hogy örülne neki.
Mondom, nem a háborgó Fispán Géza itt a lényeg, de még csak Döbrentei jegyzete sem, hanem az ORTT-bizottság ajánlása: olyan műsor készüljön, amely senkiben sem vált ki ellenérzéseket.
Jobb megoldást nem tudok, talán be kéne fejezni gyilkolást, bankrablást, gyűlölködést, akkor biztosan gerleburukkolásról, fűzfarügyezésről szólnának a cikkek, hírek.

beany Creative Commons License 2000.12.20 0 0 2098
Most jelent meg Lakatos Pál - Vörös milliárdosok. (1990 tavasza. Feledhetetlen pillanatok. Megalakult az Antall-kormány, örömünnep az országban. Optimizmusunk az egekig ér, legyőztük, elkergettük a kommunistákat. Tudtuk, hogy nehéz esztendők várnak ránk, de megingathatatlanok voltunk hitünkben. A nehézségek azért vannak, hogy legyőzzük azokat. S mi biztosan legyőzzük, mondtuk. Történelmünk során, talán először, nem mi leszünk a vesztesek. Mondom, ezt hittük. Pedig ha tudtuk volna, amit azóta többé-kevésbé ismerünk már… Ha tudtuk volna, hogy még 1990 előtt - mások és máshol - már régen döntöttek a sorsunkról. Döntöttek a szabadságunkról. Arról, hogy megint rabszolgák leszünk. A pénz és a rablók rabszolgái. Akkor, amikor mi még az utcákat jártuk nemzetiszínű zászlóval a kezünkben, amikor Erdély falvaiért tüntettünk, amikor egyre felszabadultabban ünnepeltük a mi március 15-énket, igen, akkor, a nyolcvanas évek közepén, a maffiavilág már felosztotta Kelet-Közép-Európát. ) - Olvasta már valaki???
beany Creative Commons License 2000.11.20 0 0 2097
A Hetihetes szerint a Mazsigisz Vasárnapi Újságba meghívott vezetői csak akkor hajlandók egy stúdióbeszélgetésre elmenni a Vaú-ba, ha az év végéig nem lesznek antiszemita megjegyzések a Vasárnapi Újságban. Gálvölgyi János: " akkor sose mennek oda!!!"

Azért minősítették antiszemitának a vaú-t, mert ez elhangzott benne - nem a riporter, az alany mondta ezt - "előfordult, hogy az AVH-nál zsidó vert zsidót"

Hm...ha ez zsidózás...

Tiborc Creative Commons License 2000.09.19 0 0 2096
Kedves asztaltársak!

Rövidre fogva a szót, hogy neheztelőimnek legyen munkája:
Abban az egyesek által fasiszta, rasszista és hasonló másságtisztelő jelzővel illetett műsorban mondta a kisgazda képviselő, akinek jelzőit most nem idézem Önöktől, hogy:
/Idézet/
Tímár György: Sajnos nincs olyan jogszabály és nincs olyan gyakorlat, amely meggátolná, hogy azok a személyek, akik annak idején tulajdonképpen önként hajlandóknak mutatkoztak kiszolgálni a nemzetidegen politikát, gyakorlatot, hogy ezek a személyek legalább most, az úgynevezett rendszerváltás - vagy ahogy én szoktam ezt mondani: a módszerváltás - periódusában már ne gyakorolhassák ugyanazt a harmadik hatalmi ágból következő igazságszolgáltatói, jogszolgáltatói hatalmat, amit a korábbiakban gyakoroltak.

Micsoda: Rendszerváltás helyett módszerváltás?
Micsoda marhaság, zengené harangunk.
Keressünk rá előzményére, amelyet szerénységem kénytelen bemásolni, mert nem talál rá html idézetet. Kissé hosszú, könnyítésül csupa nagy betűvel emelem ki az idecsengő részletet.
Az idézett szöveg Kimmel Ervin: Végjáték a Fehér Házban ( A helyettes szóvivő titkai ) című 1990 – ben kiadott művéből származnak.
/ ISBN 963 7392 90 4 /

„a választás kimenetelétől függetlenül, jelen pillanatban, nincs .. kormányzási tapasztalatokat birtokló, kormányképes, garnitúrákat kiállítani tudó politikai erő.
A vereség, a szétesés tehát hatalmas politikai vákuumot idézne elő, amelybe nem egy másik politikai rendszer nyomulna be, hanem Magyarország teljes csődjét, katasztrófáját okozhatná. Hozzászólása végén még egyszer visszatért az egység fontosságára. Szerinte a szellemileg és nem a pótcselekvésben kialakuló egység a lényeg. Természetes, ha ennek személyi konzekvenciái lesznek, azt a vezetőség minden tagjának magára nézve kötelezőnek kell elfogadnia.

K.: Pozsgay után Németh Miklós következett. Azt mondják, a miniszterelnök a Központi Bizottság ülésén rendkívül feszült és ideges volt. Vajon ez érezhető volt-e a felszólalásában?
V.: Amit mondasz, az nem ezen a KB-ülésen történt, hanem valamelyik szeptemberin, amikor is a tárgyalás, a vita előrehaladtával mind feszültebbé vált, és nem egy esetben eléggé izgága módon közbe is szólt. A mostani hozzászólása , higgadt volt és megfontoltnak tűnt. Hite szerint - így fogalmazott - nem feleltünk meg és nem felelünk meg mind a mai napig sem a párttagság és a széles közvélemény által támasztott követelményeknek. Nevezetesen annak, hogy képes-e ez a Központi Bizottság a reformok mentén megvalósítani az ország jövője szempontjából szükséges határozott fordulatot képes-e élére állni a progresszív folyamatoknak; képes-e politikai módszerekkel meghatározó erőnek maradni az ország életében? Vagy ismét csak a felszínen fogunk evickélni, és idegnyugtatókat szedünk; avagy beérjük a pótcselekvéssel, és elhitetjük magunkkal, hogy megtettünk mindent, csak éppen a legnagyobb érték, az idő folyik ki a kezünkből. Ez a dilemma jellemezte tavaly május óta a politikai gondolkodást és közérzetet. Ez az ellentmondásos kettősség nyomta rá bélyegét a politikai, gazdasági, társadalmi folyamatokra.
Hozzászólásában Németh Miklós is utalt a pártszakadás lehetőségére. Az volt a véleménye, hogy ma az ország jövője szempontjából a lehető legrosszabb lenne, ha pártszakadás következne be. Hogy van-e ilyen, veszély, avagy nincs, erről lehetne és kellene vitatkozni. A maga részéről úgy látja, hogy a platformok nem közelednek egymáshoz, és az ellentmondások oly nagyok, hogy ez önmagában is felveti a szakadás veszélyét.

Kijelentette: minden rész és személyi érdekét alá kell vetni a part érdekeinek; nevezetesen annak, hogy a Magyar Szocialista Munkáspárt elfogadható eredményt érjen el abban a tiszta és nem lengyel módra tervezett választási küzdelemben, amelyre a megállapodásoktól függően. Előbb utóbb sor fog kerülni. A legfontosabb most az, hogy a Központi Bizottság , helyzetértékelése és helyzettudata jusson összhangba a magyar társadaloméval. Ma a párt és a társadalom értékítélete fontos kérdésekben eltér. Pedig énnek közelítése összhangba hozása nélkül nem állítható meg a rohamos bizalomvesztés; nem szüntethető meg a Parlamentet; a Központi Bizottságot és sok más intézményt sújtó legitimációs válság.

K.: Ekkor, tehát június 23-án, a múlttal való szakítást milyen mélységig tartotta szükségesnek és reálisnak Németh Miklós?
V.: A teljes szakításról az volt a véleménye - és hivatkozott más politikusok álláspontjára is -, hogy a negyven évet úgy, ahogy van, helytelen és igazságtalan lenne zsákutcának tartani: Sajnos, az értékelést nem végeztük el, megvártuk, hogy az ellenzék fejünkre olvassa vádjait, rágalmakat terjesztve befeketítse a pártot, a mozgalmát. Mi pedig ezekben a kérdésekben bizonytalanok voltunk, nézetkülönbségek osztottak meg bennünket, és a véleményünket is változtatgattuk, amint erről Grósz elvtárs saját magát illetően is szólt. Biztos, hogy ez nem tett jót sem a pártnak, sem pedig a társadalomnak.
Németh Miklós a bizonytalankodásra, a pártszervezetek, a párttagság körében zavarokat okozó álláspont - változtatásokra példának hozta fel a legutóbbi esetet. Azt, hogy, legyen-e kongresszus. A Központi Bizottság elutasította nemrég a kongresszus összehívásának gondolatát; most meg tessék, mégis a kongresszus mellett foglalt állást. Ő is szükségesnek tartotta a szélsőségektől való elhatárolódást; mégpedig olyan formában, hogy a marxista egységplatformnak egy ilyen megújuló pártban nincs helye.
Németh Miklós szólt a radikalizmus olyan megnyilvánulásairól, amelyekkel vitatkozni kell, de ebben nemcsak vitatandó nézetek vannak, hanem figyelmet érdemlő értékék is, amelyeket integrálni lehet az új platformba.
Ezt a platformot megfeszített munkával, tempóval kell előkészíteni, és ha a kongresszus elfogadja, mindenki döntse él a hozzá való személyes viszonyát. Lehetővé kell tenni, hogy az , akinek ez nem tetszik, elhagyhassa a pártot, és ezen nem szabad tort ülni; ezt nem kell tragédiának tekinteni. Legyen ez természetes folyamata a megújuló pártmozgalomnak és pártnak.

AZÉRT AKARUNK MODELLT VÁLTANI, MONDOTTA NÉMETH MIKLÓS,MERT AZ MSZMP, AMIKOR MEGHIRDETI A DEMOKRATIKUS SZOCIALIZMUST, ELUTASÍTJA A RENDSZERVÁLTÁST. A MODELLVÁLTÁST AZÉRT KELL ELVÉGEZNŰNK, HOGY A RENDSZERVÁLTÁS ELKERÜLHETŐ LEGYEN. /Kiemelés tőlem – Tiborc./

K.: Németh Miklós nyilvánított-e véleményt a hatalmi harcról folytatott Grósz - Pozsgay polémiában?
V : Erről sem itt, a központi bizottsági ülésen, sem pedig más fórumokon és tanácskozásokon – egészen a kongresszusig - nem szólt konkrétan és őszintén. Azokkal fújt egy követ, akik nem nevezték nevén, elködösítették a hatalmi harcot; tartózkodtak minden világos, egyértelmű jelző használatától. Nem minősítették se személyi torzsalkodásnak, se túlzott személyi ambícióknak. Elnéztek fölötte, mintha nem is lenne. Németh Miklós példákkal illusztrálta, hogy ma senki nem tülekedik a vezetői posztokra. Az ülést megelőző beszélgetésen felvetődött - mondotta -, hogy esetleg radikálisabb személyi változásokat kellene előterjeszteni. Ez azonban egy csapda-helyzetet teremtett volna. Ha túl sokat változtat a Központi Bizottság - amelynek mint testületnek a legitimitását máris vitatja a tagság -, akkor kikezdik döntéseit. Ha, viszont konzervatívnak mutatkozik, akkor a másik oldalról lesz jogos a támadás. Tehát meg kell találnunk ezen az ülésen a kontinuitás és a diszkontinuitás logikus, helyes arányát:
A várakozásnak ilyen felfogásban esetleg szervezeti, személyi kérdésekben is meg lehetne, meg kellene felelni. Ő is, mint az előtte szólók, kijelentette: minden döntést magára nézve kötelező érvényűnek tart, s kész elfogadni. „

Minden tiszteletem Németh Miklósé, aki ezelőtt tíz esztendővel megmondta, amit Tímár György ma mond ki!
Nem szeretném, ha tisztelt asztaltársaim ismételten MIÉP hívőnek aposztrofálnának, ezért kategorikusan kijelentem, hogy Csurka Istvánnak nem volt igaza, amikor azt mondta, hogy a rendszerváltást elszabotálták.
Tévedett!
Az előre megírt forgatókönyv szerint, a pártdemokrácia alapján egységben végrehajtották, és ez minőségileg újat hozott.

A könyv egyébként is tetszett, ezért legközelebb Kádár János elvtárs utolsó nyilvános beszédéből idézem a megjelent anyagot, legyenek nyugodtak, ez más topicban jelenik meg, és nem áll rendelkezésre a teljes 70 perces anyag.

Mára ennyi
Tiborc

Kagakusha Creative Commons License 2000.08.28 0 0 2095
Egyetértek. Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy a német autópályákon a "nagy" kocsikkal közlekedő németek általában nem élnek vissza az erőfölényükkel, legalábbis jóval kevésbé agresszívek, mint nálunk. (Persze vannak ott is kivételek.)
Meglehetősen hosszú ideig éltem odakint, és egy idő után, amikor valaki villogtatva és indexelve jött utánunk 140-es tempónál, az ismerősömmel mindig összenéztünk, hogy "már megint egy osztrák". :-)

Előzmény: rocky (2094)
rocky Creative Commons License 2000.08.28 0 0 2094
Kagakusha,

Ha az Audik, Mercik, BMW-k (söt a Porsche-k!) hazájában (Németországban) erre a dologra kínosan ügyelnek, akkor nálunk, ahol csak a Suzuki féle match-boxnak a hazája van, miért nem lehet erre ügyelni? Aki meg a lehetöségeit ki akarja próbálni, vegyen egy napijegyet a mogyoródi Forma-1 pályára, ahol tetszés szerint törheti össze magát a saját felelösségére. De mások biztonságát felelötlenül kockáztatni nincs joga senkinek, s arra egy Audi, Merci, vagy BMW, stb. tulajdonjoga nem jogosít fel. Itt az ideje a közutakon is a rendcsinálásnak, s az ilyen aggresszív alakok kiszürésének.

Előzmény: Kagakusha (2093)
Kagakusha Creative Commons License 2000.08.28 0 0 2093
Kedves rocky,
Bár nem nekem szólt, de ezt az autópályás dolgot én is támogatom.
A probléma az, hogy akkor hogyan használhatnák ki az elvtársak az Audik, BMW-k, Mercik stb. lehetőségeit ?
Jól meg kell ezt azért gondolni ... :-)
Üdv.
K.
Előzmény: rocky (2091)
rocky Creative Commons License 2000.08.28 0 0 2091
Melnyikov,

A Matávban tényleg nagyon sok a volt komcsi és az SZDSZ-es. De még a személyzeti tanácsadójuk, a Kornferry egyik magyarországi fönöke is a hitsorsosokat képviseli. Simó a Matávnet élén: A bukás elöre programozva a liberalizálás után. Amikor kerestek embert a Matávnet élére, sokkal megfelelöbbek is felbukkantak, de föként a hozzáértésük és az SZDSZ-töl való meglehetös nagy távolságuk miatt kilökték öket. Nem baj, a Matáv nagyot fog pofára esni, amikor jön a liberalizáció, mert elment már a hajó, s igen súlyos gyengeségei vannak.

Még egy potenciális téma. Egyre több a közveszélyes örült az autópályán. Itt gondolok azokra a fazonokra, akik még 150-180 km sebességnél is 10 cm-re a hátsó lökhárítódnál villognak (mert te esetleg egy tisztes követési távolságot tartasz ekkora sebességnél), az öklüket rázzák, a reflektorukat villogtatják, majd ha egy lyuk van, akkor jobbról úgy beugranak eléd, hogy majd leviszik a kocsid elejét. Egy idö óta nagyon megszaporodott ezen kretének száma. Pl. múltkor, amikor mentünk le a Balaton átúszásra, egy kormányzati Audiban, egy az újságokból és TV-böl is ismert kormányzati személyiség örjöngött így magából kikelve. Aztán egészen az autópálya végéig nem tudod elöbbre jutni, mert összefüggö volt a kocsisor. Csak balesetveszélyes helyzetek sorát okozta. De tömegével vannak ilyen példák. Mi lenne, ha a Vasárnapi Újság vagy a lapod felvetné, hogy a rendörség talán kiszürhetné megfelelöen kemény eszközökkel ezeket a nem autóútra való örülteket. Mindannyiunk biztonsága csak nöhetne. Németországban ennek a dolognak a büntetési tétele a jogosítvány elvétele (elsö esetben) 6 hónapra, s 10 ezer márka feletti pénzbüntetés. Második esetben már legalább egy évre veszik el a jogsit, s újra kell vizsgázni. Plusz egy kalap pénz. Harmadik esetben (ilyen még eddig nem volt), már több év a kényszerpihenö ideje. S a jogosítványt nem lehet kéz alatt visszavásárolni!!! Ha pedig egy felelös vezetö állásban lévö személyt kapnak el így, az másnap minden újságban benne van, s a fazonnak nincs kegyelem, repül de azonnal. Hasonló drákói intézkedésekre volna szükség nálunk is. A rendörség tapasztalatot cserélhetne a németekkel, akiknek igen kis helyes berendezésük van az ilyen örültek levideózására civil rendszámú kocsiból.

Melnyikov, ez is egy jó ügy, ami mellé érdemes állni.

Ami a lakáselidegenítést illeti, szagolj egy kicsit körül, s ha már tudod, hogy mibe vágtad a fejszédet, s mi kell, akkor jelentkezz. Mi van a repülögépekkel Budapest felett?

Előzmény: melnyikov (2089)
Tiborc Creative Commons License 2000.08.28 0 0 2090

Tisztelt asztaltársak!
Lehet őrjöngeni
Gondolom, lesz még akciózás.
Tisztelettel
Tiborc
Előzmény: tapsihapsi2000 (2087)
melnyikov Creative Commons License 2000.08.28 0 0 2089
Kösz, a Matávra már úgy is rá akartam startolni, mermivel a számkijelzést alkotmányellenesen bevezette azoknál is, akik erre nem hatalmazták fel. Mindjárt kipróbálom azt is, van-e hozzájárulásom nélküli hangpostám. A Matávról nemrégiben még nem voltál ilyen negatív, én mindig is egyfajta ávónak tartottam. Mellesleg nem tudom, tudod-e, hogy kulcspozícióit a szadesz szállta meg György Péterrel az élen, tanácsadás, vezető posztok havi milliókért, a Matávnetben a mancsos Simó(bölcsészdiplomával) és a tilos rádiós banda(Nádori az origo főszerkje érettségivel) muzsikál és baszik ki több millió emberrel.
A lakáspanama simertebb sztori, de sajnos tényleg kevés a dokumentum, úgyhogy segíthetsz.
MB
Előzmény: rocky (2088)
rocky Creative Commons License 2000.08.27 0 0 2088
Melnyikov,

Itt van két kisebb téma kezdetnek, amin bizonyíthatod képességeidet. A harmadik az egy hosszabb lélegzetü ügy, de az is nagyon hasznos lehet Demszky fömaó et eltakarításában.

1. Nemrég a telefonelöfizetök levelet kaptak a Matáv-tól, hogy egy ideig ingyen kapják a hangposta szolgáltatást, s aki azt 30 napon belül nem mondja le, azt megrendelésnek veszik, s a kedvezményes idötartam után rendesen kiszámlázzák a szolgáltatást. Lemondani pedig egy ingyenes számon lehet.

Itt az ördög (és a disznóság) két helyen van elrejtve.

Ad 1. A Matáv az elöfizetö helyett dönt valójában, s egyet nem értést kell kifejeznem (meglehetösen bonyolultan) ahhoz, hogy ne vágjanak le automatikusan Ez egy nagy disznóság, ugyanis a helyes eljárás az, hogy a Matáv ajánlatot küld ki, hogy ha elfogadom javaslatukat, akkor ennyi és ennyi kedvezményt kapok. Ha záros határidön belül nem fogadom el az ajánlatot, akkor nem történik semmi. Látható, hogy a Matáv eljárása valamire kényszeríteni akarja az elöfizetöt. Jó bolt ez, mert mit gondolsz, hányan olvassák el a levelet, s veszik a fáradtságot lemondani. S ha nem teszik, automatikusan emelkedik az elöfizetöi díjuk egy szolgáltatás árával, amire esetleg nincs is szükségük. Ezt nevezik burkolt áremelésnek. Arról nem is beszélve, hogy ez egy alapszolgáltatás, ami tölünk nyugatabbra eleve benne van az elöfizetési díjban.

Ad 2. Anyósom megpróbálta lemondani a megadott "ingyen" számon. Elöször is a szám állandóan foglalt, vagy ha jelentkezik, akkor egy géphang szól meg, s várni kell. Anyósom úgy 10 perc után vesztette el a türelmét, s kezdte elölröl. De soha nem járt sikerrel. Igaz, hogy a hívás ingyenes az adott számra, de a KAPCSOLÁS NEM!!! Így magad is kiszámíthatod, hogy a Matáv csupán ezzel az egyetlen akciójával mennyi pótlólagos zsozsót generált azzal, hogy egy elhárító mozdulatra késztetett sok embert. Végül is személyesen kellett anyósomnak egy telefonközpontba bemenni, ahol a szokásos ide-oda küldözgetés után végre le tudta mondani azt a Matáv ajánlatot, amit ö soha sem kért. A mérleg: Utazással együtt kb. 5 óra+legalább 10 kapcsolás díja. Ennyit az ingyenességröl. Magad is láthatod, hogy a Matáv itt rendesen kibaszott sok emberrel. Jó lenne valamit tenni, hogy a jövöben ez a vegzálás ne váljon bevett gyakorlattá.

Ami a dokumentáltságot illeti, valószinüleg te is kaptál a Matávtól ilyen levelet.

2. Más, repülésügyi téma. Azelött ha egy repülögép felszáll Ferihegyröl, ill. oda leszállt, akkor ez leginkább a fövárostól elfelé, kevéssé sürün lakott területek felett történt. Pl. NYE-ból jövet a gép csinált egy hurkot a fövárost kikerülve, s az Alföld felöl, szántóföldek felett szállt le. Egy idö óta azonban azt látom, hogy a felszállási és leszállási irány bizony keményen a föváros sürün lakott területei felett vezet. Pl. NYE-böl jövet-menet kb. az ňbudai lakótelep felett, de Örmezö is újabban egy repülöcsatorna alatt van. De már láttunk gépet a Belváros(!) felett is! Jó volna valamit tenni, mert ez bizony igen veszélyes, hogy ilyen nagyforgalmú légifolyosókat ilyen sürün lakott területek felert vezetnek. Mit gondolsz, hány halálos áldozat lesz a földön ha valami történik a repülés legrizikósabb müveletei, a leszállás és a felszállás közben? S a légiforgalom, így a kockázat is egyre csak nöni fog. Ki ezért a felelös, s ki volt az az állat, aki ezt engedélyezte (van némi elképzelésem róla)?

A repülögépeket a város felett te magad is láthatod és hallhatod még éjjel is.

Látod ez is egy jó ügy volna, amivel az újságod, ill a Vasárnapi Újság foglalkozhatna.

3. Egy hosszabb távú téma, amivel jól üthetnél Demszky fömaó elvtárson és az SZDSZ-en. Dolgozd fel a budapesti lakáselidegenítés történetét pl. egy szociográfiai oknyomozó tanulmány keretében. Annyi durva törvénysértés történt itt Demszky-ék és az SZDSZ részéröl, hogy nem ártana felnyitni az emberek szemét még a 2002-es föv ök választások elött. A megjelenést 2002 tavaszára kellene idözíteni. A törvénysértésekröl rengeteg dokumentum van, szívesen segítenénk. S könyv formában való kiadással még egy kis pénzhez is juthatnál. Népszerüséged növekedéséröl nem is beszélve (persze nem az SZDSZ és az ingatlanmaffia házatáján, de remélem nem is ilyen babérokra vágysz).

tapsihapsi2000 Creative Commons License 2000.08.25 0 0 2087
Lakatos Pál aláírta a szerződést, kb. 1 órája. Juhász Judit állítólag tombol. Gondolom pvc és figyelő is. Ez van srácok!
beany Creative Commons License 2000.08.25 0 0 2086
Magyar Nemzet, ma:

A Százak Tanácsa Lakatos Pálért

Munkatársainktól
V. G.-G. T.
Felküldve: 2000. augusztus 25.
2 . oldal

Ismert közéleti szereplok aláírásával a Százak Tanácsa a Vasárnapi
újsággal kapcsolatban az alábbi közleményt juttatta el a sajtónak. „A
Vasárnapi újság mufajában a leghallgatottabb, legnépszerubb rádiómusor,
s olyan színt képvisel, amely a rendszerváltásból kimaradt sajtóból, a
közszolgálatinak nevezettbol is, bántóan hiányzik.

Juhász Judit döntése nyomán Lakatos Pál szeptember 1-jétol nem
foszerkesztoje tovább a Vasárnapi újságnak. Alulírottak, a Százak
Tanácsa tagjai ezt a döntést a millennium szellemében formálódó nemzeti
egység eszméje megcsúfolásának, a demokráciával, a sajtószabadsággal
egyébként is összeegyeztethetetlen sajtómonopólium további
megszigorításának tekintjük.

Tiltakozunk a méltatlan, kiegyenlített tájékoztatást sérto döntés ellen, és
ragaszkodunk ahhoz, hogy a kritikus, jó szellemu Vasárnapi újság
munkáját továbbra is az eddigi foszerkeszto s az eddigi szerkesztoség lássa
el.

Albert Gábor, dr. Andrásfalvi Bertalan, Balassa Sándor, Balczó András,
dr. Balogh János, Bakay Kornél, Gyori Béla, Bánffy György, dr. Báthory
Katalin, Bencsik András, dr. Béres József, Bíró Zoltán, Budai Ilona, dr.
Csath Magdolna, Csete György és Csete Ildikó, Csoóri Sándor, Czakó
Gábor, dr. Dobó Andor, Döbrentei Kornél, Dörner György, Eperjes
Károly, Erdos László, Fekete Gyula, dr. Fekete Gyula, dr. Gidai Erzsébet,
Práczki István, Halász Péter, dr. Hegedus Lóránt, dr. Jobbágyi Gábor, dr.
Kanyar József, dr. Kisida Elek, dr. Kiszely István, Kocsis István, dr.
Koós Ferenc, Kunszabó Ferenc, Kurucz Gyula, Lovas István, Makovecz
Imre, Dr. Márton János, Medveczky Ádám, dr. Medvigy Endre, Mózsi
Ferenc, Murányi László, Pongrátz Gergely, Pozsgay Imre, Kellermayer
Miklós, dr. Pungor Erno, dr. Püski Sándor, Rácz Sándor, Sinkovits Imre
és Gombos Katalin, Somogyi Gyozo, dr. Somodi István, Szentmihályi Sz.
Péter, Szervátiusz Tibor, dr. Szíj Rezso, Szíjártó István, Várkonyi Balázs,
Vödrös Attila

nevében:

Szíjártó István

ügyvezeto titkár

Fekete Gyula

ügyvezeto elnök

Kurátorokkal egyeztet Juhász
Kondor meghosszabbítja a szerzodést

Munkatársainktól
Lyr-Gdúr
Felküldve: 2000. augusztus 25.
2 . oldal

- Egy-két kurátorral még egyeztetek, mielott eldöntöm, hogy magamhoz
vonom-e a Magyar Rádió munkáltatói jogait, amelylyel jelenleg az
adófoszerkesztok rendelkeznek - válaszolta Juhász Judit, a Magyar Rádió
jelenleg elnöki jogkört gyakorló alelnöke lapunk azon kérdésére, hogy
menesztik-e szeptember 1-jével Lakatos Pált, a Vasárnapi újság felelos
szerkesztojét. Ismeretes, hogy a médiatörvény szerint nem a kuratórium
hatásköre a rádióval munkaviszonyban álló dolgozók státusáról való
döntés.

Kondor Katalin megdöbbenéssel hallgatta Juhász Judit lapunknak adott
nyilatkozatát, és nehezményezte, hogy munkáltatói jogairól nem
személyesen szerezhet tudomást. Elmondta: „papíron" valóban az
adófoszerkesztok gyakorolják e jogokat, azonban a korábbi elnök, Hajdu
István magához vonta, sot, még az intézményen belüli személyi változások
kérdésében is o döntött. Lakatos Pál esetében hasonlóképp történt: Hajdu
István Kondor távollétében az adófoszerkeszto-helyettest utasította, hogy
a többi vezetovel ellentétben a Vasárnapi újság felelos szerkesztojének
munkaviszonyát ne hat, csupán két hónappal hosszabbítsa meg. „Örülök
tehát, ha a munkáltatói jogok visszakerültek hozzám, s holnaptól
természetesen meghosszabbítom Lakatos Pál munkaviszonyát a
többiekéhez hasonlóan, csupán azt nem értem, akkor miért volt mindez
eddig napirenden - fejezte be végül.

MarcusA Creative Commons License 2000.08.20 0 0 2084
Ma volt az elso szinvonalas Vasarnapi Ujsag. Ezentul csak ezt kene ismetelniuk minden vasarnap es akkor szivesen hallgatnam oket.

Egyebkent masbol se all, mint gyulolet, uszitas, evangelium - szeressuk felebaratainkat, gyulolet, gyulolet, uszitas ...

libsi Creative Commons License 2000.08.20 0 0 2083
Miért buktam volna le? Összekevertem a nickjeimet...
Előzmény: Hormon Gyula (2082)
Hormon Gyula Creative Commons License 2000.08.20 0 0 2082
Szaladjatok a "befogadná-e Izrael" topikba, most bukott le libsi=bronzon.
Előzmény: szalonna (2081)
szalonna Creative Commons License 2000.08.20 0 0 2081
A mai VAÚ történelmi áttekintése példamutató volt.
bronzon Creative Commons License 2000.08.20 0 0 2079
Ellenségnek tartják az ellenzéket (mert nem viselik el a kritikát)

Szükséges rossznak, tkp. feleslegesnek tartják a parlamentet (mert nem képesek vitatkozni, csak mocskolódni)

Az MSZP-nél is, de az SZDSZ-nél méginkább nyugatellenesek, akárcsak Kádár

Antiliberálisok, mert félnek a szabadságtól

Összekapcsolják az egyházat az állammal (akárcsak az Állami Egyházügyi Hivatal), fideszes "békepapokat" állítanak hadrendbe

Etc., etc.

Előzmény: Hormon Gyula (2078)
Hormon Gyula Creative Commons License 2000.08.20 0 0 2078
Mi az, hogy kádárista a tempójuk? (Azon kívül, hogy KoKoMa abszurd agyszüleménye.)
Előzmény: bronzon (2077)
bronzon Creative Commons License 2000.08.20 0 0 2077
"figyelő válasz erre | adatok | e-mail 2000-08-18 11:50:17 (2049)

Sem a nácik, sem a kommunisták nem üldözhetők, míg nem gyanúsíthatók /alapos okkal/ bűncselekmény /pl. rasszista uszítás stb./ elkövetésével.
Más dolog az ellenük vívandó "eszmei harc", melynek célja elérni, hogy ne szarhassanak az asztal/unk/ra...
[előzmény : beany, 2000.08.18 11:44]"

Asszem, ezzel egyet kell érteni. Hasonló a helyzet a mai "jobb"-bal is. Sokszor meglepődöm pl. a mai kormánypártokon, hogy mennyire kádárista a tempójuk. Talán még jobban mint az MSZP-seké. (Az MSZP-ben van egy rokon szenves liberális irányvonal, a Fideszben meg nincs.)

Előzmény: figyelő (2069)
yoda40 Creative Commons License 2000.08.20 0 0 2076
Két oka lehet.
Lakatos szerződése augusztus 31-én lejár. Hátha maradhat…
Ma ünnepünk van. Talán a szerkesztő urak is így gondolják.
Előzmény: cus (2074)
speaker Creative Commons License 2000.08.20 0 0 2075
Ettől még lehet hiteltelen a gusztustalan nácizásuk.
Előzmény: Bimbum (2073)
cus Creative Commons License 2000.08.20 0 0 2074
A mai VAU nem volt uszító! Nem volt antiszemita!
Nem volt rasszista!
A mai VAU nem a feniek miatt de más volt mint a többi. Vajon miért???
Bimbum Creative Commons License 2000.08.18 0 0 2073
Az első H. Ford tényleg náci szimpatizáns volt. De jelenleg a cég sokezer befektető tulajdonában van, s gyárai a világ sok országában termelnek, fogyasztói pedig a világ minden országában ott vannak. Még a németországi gyáraikban is sok országból jöttek a munkások.
Tehát jelenleg minden okuk megvan a nácik elitélésére.

Az egyenesen vicces, hogy a Ford vezetőjét bolsinak tekinted. Mondd, Te mindenhol vöröset látsz?

Előzmény: speaker (2072)
speaker Creative Commons License 2000.08.18 0 0 2072
Nekem tetszik ez a nagy antirasszizmus pont a Fordnál. Valamikor ők voltak az egyetlen náci cég Amerikában. Pont olyanok, mint a Bertelsmann féle Népszabadság. A szaguk náci,a szavuk bolsi. Penetráns egyveleg...
Előzmény: beany (2066)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!