Keresés

Részletes keresés

Laci Creative Commons License 2001.01.05 0 0 45
Biztos a PFSZ az! :)
Előzmény: Vajk (44)
Vajk Creative Commons License 2001.01.05 0 0 44
Nem is az a legtitkosabb szervezete az US-nek. de meg csak nem is a CIA.:))
Előzmény: Laci (43)
Laci Creative Commons License 2000.03.08 0 0 43
Megnéztem, és az FBInak is csak jenkik jók
Laci Creative Commons License 1999.11.29 0 0 42
Ok (én napközben vagyok online)
Előzmény: Vajk (41)
Vajk Creative Commons License 1999.11.29 0 0 41
Amit itt irtam, azok teljesen nyilvanos, nem titkos infok. Ugyanis nem irtam semmit:))
De tolem mehetunk. Este fele irok majd.
Laci Creative Commons License 1999.11.29 0 0 40
ÉRDEKEL! :)

titok: a feleségem egy bankban dolgozik. Egyszer aláírt egy ilyen titoktartási nyilatkozatot, és még én sem tudtam belőle kiszeni az infokat :) -komolyan.

Egyébként mennyire értékelik a munkát (kiváncsi vagyok mi az a nem álom)?
És mennyit lehet vele ténylegesen összeszedni?

(ha gondolod menjünk át e-mailbe)

Előzmény: Vajk (39)
Vajk Creative Commons License 1999.11.29 0 0 39
:)))
Ehhez csak annyit fuznek hozza, hogy nem KELL hinnie, de megis igy van. Es ez a hit valoszinuleg abbol taplalkozik, hogy sok mindent megethetnek, amit a normalis, civil foglalkozasu emberek nem.Es ha kicsit belegondolsz, az elso szamu "Istencsinalok" eppen a titkosszolgak. Nagyon nagy reszt az van, amit ok akarnak, elszamolni szinte csak Cegen belul kell.Civil kontroll nullaval egyenlo. A Ceg koltsegvetest most emelgetnek, de elszamolni(mivel titkos) nemnagyon kell,mcsak eppen immel-ammal. A kozbeszerzest hazon belul lehet elintezni 2MRd Ft-ig.... Csak egy ici picit gondolj bele ezek miket jelentenek es belathatod, valoban "Istencsinalok"

Laci!
Ezekert a kivaltsagokert ne legyel titkosugynok, nem eri meg. A fizetes nem alom fizetes, a kovetelmeny viszont oriasi. CSaladi kotottsegek is vannak, regebben pl 90 es evek legeleje, voltr olyan beosztas, amirol a feleseg nem is tudhatott, illetve titoknyilatkozatot kellett alairnia neki is. Az igazolvanyert, a kivaltsagokert nagyon nem eri meg.Meg talan a kalandert sem, de az is beosztastol fugg.
A valosagrol pedig annyit, hogy ha latszu valamit azt nagyreszt elhiszed. Kiveve akkor, ha tudod, a latszatot is lehet befolyasolni, es akkor mar minimum ketkedve fogadod. Ha pedig eppen a dezinformacioval foglalkozol, akkor....

Előzmény: ZULLU (37)
Laci Creative Commons License 1999.11.29 0 0 38
:)))

Tudod engem nem az elmebaj része érdekel, hanem a magas fizetés, a spec igazolvány, a kedvezményes üdülés, a szolgálati autó, a kaland, izgalom, stb... :)

(láttad a Monty Pithon coward soldier szkeccsét? :))

Előzmény: ZULLU (37)
ZULLU Creative Commons License 1999.11.29 0 0 37
Ne kapkodjál mán! Olvass figyelmesebben!
Az alább azt fejtegeti Vajk szaki, hogy egy titkosügynöknek azt kell? hinnie: Ő az isten.
Akkor meg mire menne egy másikkal? ;)

Nem is tudom... Ha ebben a szakmában valóban ilyen szintig el kell menni az elmebaj felé, akkor a biztonság kedvéért a kémeket - a csúcson legalábbis - elég gyorsan kell cserélgetni...
De aakkor mi lesz azzal, aki az isteneket váltogatja...?

Te Laci ! Ne add itt alájuk a lovat, keress inkább valami tisztes polgári szakmát.

a ZULLU

Előzmény: Laci (36)
Laci Creative Commons License 1999.11.29 0 0 36
Ajaj!

Szóval nekem nem a jellemem gyenge, hanem tényleg hiszek Istenben, mert tényleg találkoztam Vele, de ez off topic. Befolyásolni pedig elég kevesen tudnak (a feleségem tud sokmindent elérni nálam kitartó mukával :)), tehát ezzel nem lenne a baj, hanem inkább azzal, hogy emberek úgy gondolkoznak, mint ahogy te bemutattad (x egyháztag (főleg kisegyház)=befolyásolható, gyenge jellemű, stb.).

Azt pedig nem tudom, hogy van-e olyan, aki szereti ha terhelik a lelkét, mindenesetre el lehet viselni egy bizonyos szintig szerintem (nagyban függ az ellenszolgáltatástól).

Ez az azt hiszi, amit akarnak nekem még egy kicsit homályos, elmondanád egyértelműbben (főleg az alanyokat nehéz kibogozni abból, amit leírtál)? Csak mert nem biztos, hogy jól értettem.

"Ja, és melyik az a szakma?" -hát mindig a hivatkozott -most spec. a kém

De tényleg (ha te tényleg benfentes vagy) szerinted én lehetnék kém? És mi kéne hozzá? (főleg, ha a kötelező katonaságot nem akarom letölteni)

Előzmény: Vajk (35)
Vajk Creative Commons License 1999.11.26 0 0 35
Hat annyi vitathatatlan, hogy szakmabeli vagyok, na de melyik az a szakma?:))

A felekezeti hovatartozas eleg problemas ugy. Hogy miert?

Nem arrol van szo, hogy adminisztartive szerepelsz-e egy egyhaz tagjegyzeken. A lenyeg a fuggetlensegen van. Ne legyel befolyasolhato, ne legyel "esetleg" zsarolhato vagy eppen iranyithato masok altal.Ez a legfontosabb.
A masik pedig mar pszichologiai eredetu dolog (nem szeretnek megserteni senkit, ha megis sikerult, elnezest kerek):bizonyos szint(Cegnel eltoltott ido) utan (es ezzel valaszolok is a valosaggal kapcsolatos kerdesedre) eleg nagy szazaleka az embereknek paranoias lesz.
Mert a munkajuk soran eszrevettek, hogy a valosag az, amit ok akarnak, hogy az legyen.Pl ha ok azt szeretnek, hogy Te azt hidd, en Ceg embere vagyok, akkor az igy is lesz. Teljesen fuggetlenul attol, mi a valosag:)
Es ez elegge leterheli a pszichejet, eros, valoban eros jellemu emberek ernek (el) valamit. Aki pedig vallashoz fordult bizonyos lelki bajanak megoldasaert, az nem eros jellem.Ami nem baj, csak eppen nem alkalmas arra, hogy lelkileg leterheljek.

Előzmény: Laci (31)
Laci Creative Commons License 1999.11.26 0 0 34
:)

evil@hell.com?

Előzmény: Evilman (33)
Evilman Creative Commons License 1999.11.26 0 0 33
Laci Te ! Eloszor is szuksegem lenne az emil cimemre. (Nem a freemailesre) Lecci keresd meg. Aztan meglatjuk...
Előzmény: nyman (32)
nyman Creative Commons License 1999.11.26 0 0 32
Namost Laci, vagy Lacos szeretne kem lenni? :) Vagy mindketto?
OFF
Ajanlok figyelmedbe egy altalad regota nem latogatott topikot a 2000/2000-t :) Ott sok infot megtud az ember.
ON
Előzmény: Laci (5)
Laci Creative Commons License 1999.11.26 0 0 31
Nohát Vajk, pedig már mióta ismerlek (olvaslak) téged, és csak most kell megtudnom, hogy te szakmabeli vagy?

Szóval itt is így megy ez? Meg mi az a titokzatosság ott a végén kéremszépen? ("Mert akkro mar mas lesz a valosag: nem lesz. ")

Egyébként szerintem az a problémás tény a kémmé lételemben (a NHB site olvasása után), hogy a felekezeti hovatartozásom nem felelne meg az alkalmazó elképzeléseinek. Ha mégis, azért én tárgyalnék a feltételekről, mert még így is érdekel. De komolyan.

Előzmény: Vajk (29)
eMM Creative Commons License 1999.11.26 0 0 30
Akkor ez 1 Impissible Mission!
Kezdésnek pedig nem is rossz kihívás! :-)
Előzmény: Laci (25)
Vajk Creative Commons License 1999.11.25 0 0 29
Most eleg hulye dolog magamnak valaszolni:)) de ez a legegyszerubb modja, hogy kem legyel. En komolyan fizetnek ezert , nem is keveset.

Vagy inkabb valogatos kem lennel? Aki bombanoket ment meg es osztalyon feluli etteremben az orajabol hallgatja a szemben levo epulet tetejen osztozkodo orosz-ukran maffiozokat?

Ha valoban kem szeretnel lenni , eloszor az aljan kell kezdened: kukkolokent. Ez azt jelenti, hogy rad bizzak a celszemely figyeleset, eloszor reszidoben, aztan ha ratermettnek tartanak, akkor te vezeted a megfigyelest. Ez eleg tetu munka: esoben, szelben, hoban, melegben tartanod kell a latszatot: nem latszani. Es gondolj bele: baromira unalmas is. Az idod 99,99%nem tortenik semmi, es ha eppen igen, akkor arrol nem igazan illik lemaradni. Ha meg megis, akkor az egesz csoportot cseszik le miattad, es akor a kollegak elott neked annyi. Vilageletedben kukkos maracc.
Ha ezeket a kezdio lepcsoket kijartad es eredmenyes voltal, akkor lehet szo masfajta munkarol. Amikor rad biznak valamit, hogy oldd meg, mindegy hogyan(az elejen meg ez sem mindegy!). Na ekkor jut az eszbe, hogy talan megsem ide kellett volan jonnod. Mert itt mar baromi nagy sulya van a dolgoknak.Egyetlen hiba es elvagtak a "karriered".
Egy ilyen hiba utan mehetsz es alapithatsz biztonsagi ceget, sejtelmesen elejtve az ugyfeleid elott, hogy titkosszolgalati multad van. Igaz, nem kerdezi senki, hogy milyen is az a mult.
Itt valik kette a dolog: maganban igyekszel nem ugyanazokat a hibakat elkovetni, vagy eppen ha sikerul bennmaradnod a Cegnel, akkor jonnek az erdekesebb dolgok: uj iskolak, tanfolyamok olyan dolgokrol, amikorol ezelott meg csak nem is hallottal, illetve valosaghutlen regenyekbol olvastal. Aztan rajossz: nem is annyira valosagtol elrugaszkodott nemelyik remek konyv, film, legenda.Mert akkro mar mas lesz a valosag: nem lesz.

Előzmény: Vajk (16)
Laci Creative Commons License 1999.11.25 0 0 28
Komolyan érdekel persze. És nem csak az államnak, persze azért függ a konkrét helyzettől is (pl: ahol most dolgozok, annak az infoit nem adnám ki).

A kém meg szerintem azt jelenti, hogy mindenféle megrendelt info-kat szerez be, esetleg semmisít meg főleg. Néha biztos vannak ettől eltérő feladatok is.

TV nézésre pedig abszolut nincs időm mostanában.

Előzmény: Malacka (27)
Malacka Creative Commons License 1999.11.25 0 0 27
Hello!

Leírnád azt, hogy számodra mit jelent az, hogy
kém?
Én még nem láttam egyetlen "kémfilmet" sem, de a Spektrum TV-n megy hétfőnként egy sorozat
(hat részes, és most volt az első), esetleg
nézd meg, ha teheted.
Komolyan érdekel a dolog? Csak az államnak
kémkednél?

üdv.: Malac

Előzmény: Laci (26)
Laci Creative Commons License 1999.10.07 0 0 26
Tudom, tudom a szótagszám nem mindig stimmel, de fel vagyok most dúlva :)

"Jó kifogás sose rossz" :)

Laci Creative Commons License 1999.10.07 0 0 25
Nem leszek kém mostanság,
Mivel kell hozzá katonaság.
Pedig milyen szép is lenne,
Hogyha minden simán menne,
S a Laciból James Bond lenne.

Megvédeném hazácskámat,
Kiírtanák a macskámat,
Csupa kaland, üldözés,
Megszűnne a bűnözés.

Pedig ha Laci kémnek menne,
Kicsi hazánk G8 lenne,
EU tagság, vigalom,
Biztonság és nyugalom.

De Laciból nem lesz kém így,
Hülye katonaság miatt
Ezért nincs is több rím mára
Ez a katonaság ára!

originalqszi Creative Commons License 1999.10.07 0 0 24
Én nem ismerek kémet,
Hacsak nem a kedveskémet!
Szerintem ne legyél kém,
Hisz az tiszta veszély:(((
Habár sok jó dolgot tesz egy kém,
De sosem megy hetykén!
Nemcsak úgy lesz a kém!
Át kell mennie ezer leckén!
Születik az igazi kém,
Mindenét takarja ezer krém!
Igaz, sokat nőzik a kém,
S mégsem csúszik el a kefén:DDDDD
Egész nap csak dőzsöl a kém...
Én meg dörzsölöm a seggecském:DDDDDDDDDDDDDDD
Laci Creative Commons License 1999.10.07 0 0 23
Az a gond az NBH-val, hogy oda csak katonaviselteket vesznek fel, én meg nem akarok katona lenni (ennyit azért nem ér :) ).

Hát most nem tudom mi tévő legyek, pedig a többi feltételt betöltöm még akár tiszt is lehetnék. Nincs itt valami NBH-s főmufti véletlenül, aki felmentést tudna adni a katonai szolgálat kötelezősége alól nekem? :) -Úgy utálom a katonásogot, én inkább kém lennék rögtön...

Laci Creative Commons License 1999.10.07 0 0 22
És mennyit érne meg neked ez? :)
Előzmény: Vajk (16)
vomit Creative Commons License 1999.10.07 0 0 21
hadd csatlakozzam, a lehetőség ezer éve fent díszelg a nöböhö siteon.
itt egy majd másfél évvel ezelőtti recenzió.
Előzmény: graffiti (20)
graffiti Creative Commons License 1999.10.07 0 0 20
http://www.nbh.hu

Egyébként a honlap nem új, több mint egy éve létezik. Nagy élmény volt, amikor az ember először kapott levelet a Nemzetbiztonsági Hivataltól... :-)

Előzmény: kaesvi (19)
kaesvi Creative Commons License 1999.10.06 0 0 19
Kedves Vajk!
Véletlenül címet nem adtak a homepage- hez, én kíváncsi lennék rá.
Vajk Creative Commons License 1999.10.06 0 0 18
Amugy eppen most hallgatom a tv 2 hiradojat es abban azt mondjak, a neten keres munkatarsakat az NBH
Kezzel irott oneletrajz, pszichologiai, hazaszereteti vizsga utan csinaljak meg a C tipusu atvilagitast.
eMM Creative Commons License 1999.10.05 0 0 17
Ki kém, ki nem kém??
Kicsikém! :-)
Vajk Creative Commons License 1999.10.05 0 0 16
Laci,
a kem az, aki informaciot szerez meg es ad el, es legfokeppen ezt titokban teszi.
En kemme tehetlek: szerezd meg nekem az APEH supervisor kodjat es fizetek neked ezert:))
Es ekkor mar kem lettel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!