Keresés

Részletes keresés

molar Creative Commons License 2004.03.08 0 0 1002

Az ausztriai választások kapcsán a közszolgálati Napkelte manipulációjáról beszéltem.

Haider tartományi sikere leszorította a görög választási eredményt, ahol a szocialisták valóban csúfos vereséget szenvedtek.

Előzmény: RadiX (1001)
RadiX Creative Commons License 2004.03.08 0 0 1001
menj analizisbe, Ofelia! ;-)

mellesleg az FPOe csak Karintiaban tudott erositeni (+1%?), Salzburgban viszont megfelezodott a tamogatottsaga, szoval a Haideraj egyre inkabb regionalis partta valik, aminek az orszagos politikaba nem lesz sok beleszolasa.

Előzmény: molar (1000)
molar Creative Commons License 2004.03.08 0 0 1000

A Néppárt csúfos vereséget szenvedett.

Az ausztriai tartományi választások eredményét így jelentette ma reggel a Napkelte a hírekben.

Aztán hozzátette, hogy a Szabadság párt (Haider) növelte támogatottságát.

A szocialista párt szerepléséről nem tett említést.

Majd ezt követően, mintegy mellékesen, a hír befejezéseként közölték, hogy Görögországban a jobboldalnyert, és azt az eddigi kormánypárt, a baloldalel is ismerte.

Kicsikét nem irányított a Napkelte hírszerkesztése???

RadiX Creative Commons License 2002.11.24 0 0 999
a disznopasztornak ez eleg jol bejott:

pindiy válasz erre | adatok | e-mail 2000.01.26 01:06 (96)

jeges, pedig a másik két osztrák pártnak érdeke, hogy egy kicsit Haider is kormányra kerüljön.
Csak ez az orvosság azzal szemben, hogy tovább ne nőjjőn.
Meg lehet, hogy ez másoknak is eszébe jut.

Előzmény: pindiy (97)
Athlay Creative Commons License 2002.09.10 0 0 998
No, most világosan kiderült, mire képesek a populisták, ha kormányra kerülnek.
Semmire..

Mario Brekt Creative Commons License 2002.09.10 0 0 996
Bécs, 2002. szeptember 10., kedd (MTI) - Wolfgang Schüssel osztrák kancellár kedden november 24-ét jelölte meg az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) minisztereinek és alkancellárjának lemondása miatt javasolt, előre hozott választások legvalószínűbb időpontjaként.
A kancellár hangsúlyozta, hogy a kormány addig a helyén marad, és jelszóként azt adta ki, hogy ne lehessen újra szociáldemokrata kormányfő.
Az előre hozott választásokról kedden a késő esti órákban dönt Schüssel pártjának, az Osztrák Néppártnak (ÖVP)az elnöksége, amely várhatóan jóváhagyja a kancellár javaslatát. A Schüssel által indítványozott november 24. a lehető legkorábbi időpont.
Közben az FPÖ egyelőre elnök nélkül maradt: Jörg Haider, az FPÖ volt elnöke - akinek hatalmi ambíciói miatt a párt alkancellárja és három minisztere lemondott - közölte, hogy nem akar újra pártja élére állni, "csak végszükség esetén". Inkább fiatalokat állítana előtérbe, hogy így talán a választások után is meglegyen a mostani koalíció megismétlésének lehetősége. Haider Herbert Scheibner védelmi vagy Mathias Reichhold infrastruktúra-miniszter nevét említette, ám mindkettő azonnal jelezte, hogy nem vállalja a feladatot.
Haider közölte azt is, hogy javaslatára Scheibner védelmi miniszter leállítja a vadászbombázók beszerzését. Scheibner ezt is nyomban cáfolta, hangoztatva: mindössze annyit mondott, hogy a parlament nem hozta meg a finanszírozást rögzítő törvényt, s erre a testület feloszlatása miatt talán már nem is lesz mód, de a tárgyalásokat folytatja, s meggyőződése, hogy bármely jövendő koalíció kitart majd a gépek megvásárlása mellett.
Az FPÖ rendkívüli kongresszusának időpontját a tervezett októberről szeptember 21-re hozták előre. A párt funkcionáriusai közül többen szót emeltek azért, hogy Jörg Haider legyen újra az elnök, másutt a fejlemények láttán - lapértesülések szerint - kilépési hullám indult meg.
molar Creative Commons License 2000.09.12 0 0 995
Ezek bizonyára nem a Cion bölcsei voltak.
Előzmény: moha (994)
moha Creative Commons License 2000.09.12 0 0 994
Haider szerint Ausztriáé az erkölcsi győzelem
szept. 12. 14:23
Jörg Haider szerint Ausztria erkölcsi győzelmének lehetne minősíteni, hogy a "bölcsek tanácsa" azt javasolta az Európai Uniónak: szüntessék meg a Béccsel szembeni szankciókat

NO COMMENT

sallustius Creative Commons License 2000.09.07 0 0 993
Egy-két "értelmező rendelkezés" :>>>

halmztak = halmoztak
franvia = francia

Bocs.

Előzmény: sallustius (992)
sallustius Creative Commons License 2000.09.07 0 0 992
Szerintem, ami a hírben van, igaz, Ausztria nem tett semmi kirívót, mióta ez a kormány van. Éppen a múlt héten voltam kint, és mondjuk egy-két furcsa élményem azért volt. A határon a szoksásosnál is hülyébbek voltak. És Ausztria tele van olyan plakátokkal (dupla óriás), amin Susanne Riess-Passer díszeleg, és az van ráírva, hogy "Wir lassen uns nicht bremsen", azaz nem hagyjuk magunkat megállítani.

Először rosszra gondoltam, aztán egyik osztrák barátom felvilágosított: arról van szó, hogy nem túl népszerű a kormány a megszorító intézkedései miatt. Ausztriának nagy a külső adóssága, amit még a szocik halmztak fel huszon-x év alatt. Ezt állítólag a Schüssel kormány 4 év alatt nullára akrja lefaragni. Merész elképzelés egy kicsit. Emiatt a "nem hagyjuk magunkat". Azért én sem vagyok teljesen naiv, ezt lehet teljesen másképp is értelmezni.

Végül szerintem Chirac nem fog rábólintani a szankciók feloldására. Ezzel szerintem elismerné a franvia külpolitika teljes kudarcát, amit a franciák soha nem ismertek el.

Előzmény: zsazsu (991)
zsazsu Creative Commons License 2000.09.07 0 0 991
Gondoltam felhozom ezt a jó kis topicot, egyrészt mivel van újabb hír Ausztriáról, másrészt túl soknak találtam már a gyalázkodó topicokat.
Íme:

,,Sem az Európai Unio alapértékeit nem sérti a február óta hatalmon lévő osztrák koalíciós kormány, sem az emberi jogokat, a bevándorlókkal, a menekültekkel szemben ugyanolyan jogi alapon jár el, mint a közösség többi országa, s dicséretére válik, hogy hozzáfogott a nácizmus alatti kényszermunkások kártalanításához.Tömören ezt tartalmazza az Ausztria elleni közösségi szankciók feloldásának alapjait vizsgáló három tudós múlt héten elkészült százoldalas jelentése- így értesült a bécsi Format című hetilap.Információi szerint Joshen Frowein német jogászprofesszor, Marcelino Oraja spanyol exkülügyminiszter és Martti Atisaari volt finn államelnök jelentése három fejezetből áll:az általános osztrák jogi helyzetnek, a néppárti-szabadságpárti kormány tevékenységének és a szélsőjobboldalisággal vádolt Szabadságpárt (FPÖ) természetének az elemzéséből.A bölcsek feszültségkeltőnek minősítik az FPÖ-t, és tételesen elítélik minden idegenellenes, rasszista megnyilvánulását, ugyanakkor különbséget tesznek a Jörg Haider féle populista politika és a párton belüli egyéb irányzatok között.Nagyrészt az EU soros elnöki tisztét betöltő Franciaország első emberén, Jacques chiracon múlik, hogy a közösség vezetői hogyan értékelik majd a bülcsek megállapításait.Mindenesetre a hétvégi eviani külügyminiszteri találkozón az osztrák diplomácia vezetőjének Benita Ferrero-Waldnernek a tudomására hozták, hogy a tizennégyek feltehetően nem szüntetik meg az Ausztriával szembeni - egyébként már a jelképesnél is hatástalanabb szankciókat - csak felfüggesztik azokat.Ebben az esetben Bécs mégiscsak népszavazást rendez az EU-kapcolatról - reagált a hírre Susanne Riess-Passer alkancellár , az FPÖ elnöke.,,
HVG szept.9

wildman Creative Commons License 2000.04.07 0 0 990
T. Wishfor!
SZVSZ te vagy fogalomzavarban, de segítek -

1/habozás nélkül: azonnal, rögtön.
2/szuverén: Ausztria talán még nem csatolt tartománya Brüsszel-városállamnak.
3/belügy: szerintem az, ha egy állam népe felkér egy pártot kormányzásra népszavazással, az belügy.

Előzmény: Wishfor (983)
speaker Creative Commons License 2000.04.01 0 0 989
Nyugaton csak úgy hemzsegnek az újdonsült Ausztria-szakértôk, akik nélkülöznek minden érzéket a politikai arányosság iránt, és Jörg Haider, e káprázatos demagóg politikai sikereinek okait a korábbiakhoz hasonlóan nem értik. A hisztérikus démonizálás világfigurává változtatott egy vidéki politikust. Sem az ô lemondása – amely semmi esetre sem csupán taktika, hanem a szeretetmegvonás és személyesen megélt gyűlölet okozta megbántottság kifejezése is –, sem a kék-fekete osztrák kormány eddig makulátlan demokráciapolitikai mérlege nem törte át Ausztria elszigeteltségét. Amíg a kormány hatalmon van – bármit is cselekedjen –, Ausztria az aggódók és a képmutatók céltáblája marad. Haider természetesen nem a múlt kísérteteinek visszatérése, hanem a történelmi hazugságokra épített háború utáni rendszer terméke. Az Európai Unió 14 tagállama számára már nincsen visszaút, és egyszersmind minden eddiginél kevesebb lehetôsége van, hogy továbbra is a kirekesztés irányába haladjon. Továbbra is attól kell tartani, hogy az eltúlzott elszigetelési politika azok hasznára lesz, akiknek ártania kellene.
szalonna Creative Commons License 2000.03.31 0 0 988
Tudod, annyira megszoktam már, hogy a lényegre nem válaszolsz, hogy szeretném, ha legalább jól mulatnál :-)
Előzmény: GLászló (987)
GLászló Creative Commons License 2000.03.31 0 0 987
Hm. Érdekes, innen úgy látszik, mintha tegnap esti írásodra ma délben reagáltam volna. Ez két nap? És mért olyan sürgős neked az én mulatságom? :-))
Előzmény: szalonna (986)
szalonna Creative Commons License 2000.03.31 0 0 986
11 := 2, nincs rajtam a szemüvegem... :-)
Előzmény: szalonna (985)
szalonna Creative Commons License 2000.03.31 0 0 985
Érdekes... de akkor tényleg, miért tartott 11 napig, amig megértetted ? :)

Előzmény: GLászló (984)
GLászló Creative Commons License 2000.03.31 0 0 984
Döbbenetes felismerés következik belőle:
Magyarország kicsi ország, és a kicsikkel könnyebben legénykednek a nagyok.

Te nem jártál oviba? Én ezeket már ott hallottam. Az egyiket az óvónéni mondta, a másikat a nagycsoportos fiúk mutatták az öklükkel.
:-)

Előzmény: szalonna (982)
Wishfor Creative Commons License 2000.03.31 0 0 983
"Az EU és az USA habozás nélkül beleavatkozott egy szuverén állam belügyeibe "
Ha ezt kifejetnéd részletesen, példákkal ilusztrálva, hogy mit is értesz ez alatt , az sokat segítene. Megtudnánk, hogy mely fogalom jelentésével nem vagy tisztában
Előzmény: wildman (981)
szalonna Creative Commons License 2000.03.30 0 0 982
Hát igen, az ember arra is gondolhat, hogy Putyin azért nyakig benne van a csecsen-ellenes dolgokban is.

Mindenesetre legalább kétféle értelmezést látok.

a) Haider annyival veszélyesebb jelenség, mint a csecsenek elpusztitása, hogy ellene az USA-nak fel kell lépnie.

b) Ausztria kis ország, ellene ingyencirkuszként lehet demonstrációt szervezni, Oroszországot pedig nem jó sem kihívni, sem destabilizálni.

Elgondolkoztató, hogy mindebböl milyen tanulság lehet Magyarország számára.

Előzmény: wildman (981)
wildman Creative Commons License 2000.03.30 0 0 981
Az orosz eknökválasztást kétségbevonhatatlanul Putyin nyerte - Amerika kijelenti : nem múltbéli nyilatkozatai/tettei alapján fogja megítélni, hanem jövőbeli tettei alapján. Furcsa. . .

Hát igen, egy pindurit furcsának tartom, hogy egy Az EU és az USA habozás nélkül beleavatkozott egy szuverén állam belügyeibe az ausztriai választások és kormányalakítás alkalmával. Pedig Haider(nem akarom védeni, meg tudja ő magát) még tudtommal nem irtott ki egy egész népet.


szalonna Creative Commons License 2000.03.29 0 0 980
Tudtommal a múlt héten olasz politikusok és az FPÖ képviselöi találkoztak Tarvisioban.
szalonna Creative Commons License 2000.03.29 0 0 979
Kedves geszthi!

Nem néztem be a topikba, nem vettem észre, hogy válaszoltál.

"En maskepp ertelmeztem e cikket es nem "husegnyilatkozatnak" (mi volt benne egyaltalan baloldali, ha mar a Gomorinel tartunk)."

Csak a kezemet figyeld, kedves geszthi, nem baloldalit írtam :-) Azt írtam, publicisták tesznek publicistáknak hüségnyilatkozatot. Gömöri cikkét ilyen újgyakorlatnak látom.

Kérdezed, mit értek ezen: (Azért váltják ki ezeket a reakciókat, mert a periférián az a benyomás alakul ki, hogy az elit most éppen Haiderrel kapcsolatban ünnepli magát, ök meg kivül rekedtek)

Arra gondolok, hogy a politikai rendszerek egyik alapproblémája, hogy egyes rétegek perifériára szorulnak. Ezek a rétegek sokszor úgy érzik, hogy a hatalom csúcsain mindíg ugyanazok mozognak, ok meg ki vannak zárva. A hidegháború korszakban a politikai hatalomgyakorlás Ausztriában pl. a kétpárti rendszerben, más országokban más, de szintén elég zárt rendszerben valósult meg. A hidegháborús korszakban a politikusok többségének szótárához hozzátartozott a Hitler-ellenes tanuságtétel - ez teljesen érthetö. Ezzel együtt a megcsontosodott politikai rendszerek még éppúgy megtermelték a maguk perifériáját. Most végetért a hidegháború, itt az ido az új kérdésekre. Én nem mondom, hogy Haider ezeket meg tudja oldani, de mindenesetre az új jobboldal, mely nemcsak egy országban gyülekezik, szerintem látványosan a periféria eddig meg nem válaszolt kérdéseire épít, és mint az lenni szokott, a periféria felöl betörni képes elemek, a vállalkozók érdekeit is képviselni igyekszik. A 14-ek reakciója ismert, a hozzácsatlakozó publicisztikai kampányról már lejjebb írtam. Ez a publicisztikai kampány viszont a periférián ülök szemében azt a benyomást kelti, hogy nem változott semmi: ugyanazok ...a hatalom csúcsain az elmúlt évtizedben igen gyakran megfordult pártok mondják ugyanazt: emberi jogok, egyetértés, meg egy kis fujj Hitler...de hát Seppl, nem ezt mondják már ötven éve, aztán meg nincs semmi, csak gyertyás felvonulás? :-) Erre a hatásra gondolok. Mert egy kritikus publicistában a közönség képes a dúsgazdag, befolyásos embert látni, aki a hatalmáért harcol.

Az idegenkérdéssel kapcsolatban lejjebb már írtam sok olyat, ami esetleg válasz lehet a kérdéseidre. Ma már nem bevándorlás van, hanem népvándorlás. Ettöl még Haider nem lesz számomra szimpatikus, de megjegyzem, ö hangot ad annak az aggodalomnak, ami minden európaiban ott van. És az európai baloldal egyes képviselöi nagyon kritizálják a 14.-ek kampányát illetve az EU politikát a kérdés padló-alá söprése miatt.

Üdvözöl

szalonna

PS Ad notam Baerenthal. A Medvevölggyel kapcsolatban nincsenek idézheto forrásaim, TV müsort láttam. Haider nagybátyja állítólag örökül hagyott (vagy csak végrendeletében most készül örökül hagyni) Haider javára. A birtok a 30-as évek végéig egy zsidó vallású olasz család tulajdona volt, akkor alacsony áron kényszereladásra került. Haider nagybátyja (nem tudom közvetlen- vagy távoli, egyébként) vette meg. Az ötvenes években a vételárat korrigálandó törvényes aktusban több tízezer dollár árkiegészítést fizettek a tulajdonosnak. A valamikori tulajdonos felesége ma Izraelben él, TV nyilatkozata szerint meg volt nyugodva az ügyben - tudni kell, hogy az ingatlanárak igen nagyot változhattak a háború és az 50-es évek óta. Azt is hallottam, hogy Haider nyilatkozta, nem mérlegeli, hogy lemondjon az örökségröl. Nekem úgy tünt, még nem az övé, és hogy úgy érzi, törvényesen nem támadható. Mást nemigen tudok. Ennek fényében Gömöri cikk-címe inkább csak kabátügyre való célozgatás. Ha valaki többet tud, érdekelne engem is, amit ideírtam azt hónapokkal ezelött hallottam TV-n illetve olvastam újságok rövidhíreiben. De nem ez a topik föcélja persze...

Előzmény: geszthi (977)
geszthi Creative Commons License 2000.03.14 0 0 978
mindossze Jeges: "Képesek még ezt a fasizmus-nácizmus hablatyot is bevetni" mondatara irtam. Ha olyan nagy hablaty lenne akkor nem lett volna semmi gond ugye...

A cikknek meg ugy van koze ehhez, hogy epp azt fejtegeti, hogy a vilag nem a kis ausztriatol fel igazan, hanem attol, ha a nemeteknel tortenik valami (ertheto tortenelmi okok miatt, meg az mar nagyhatalom)

Csurka meg ugy jon ide, hogy mi a csudanak eljenezi Haidert ha o allitolag semmi olyat nem mond ami miatt Haiderre haragszanak. Oszinten szolva ez amolyan primitiv dorgolozes. Haider szvsz magasivbol lesz..ja a miepet, azt sem tudja kik ok...ja igen azok az idegenek(magyarok, kelet europaiaik) akiket nem akar otthon latni...
Azert az is elgondolkodtato, hogy kik eljenzik Haidert. Ha nem ert allitolag egyet veluk akkor miert csinalja?

Előzmény: jegec (976)
geszthi Creative Commons License 2000.03.14 0 0 977
Kedves szalonna!

En maskepp ertelmeztem e cikket es nem "husegnyilatkozatnak" (mi volt benne egyaltalan baloldali, ha mar a Gomorinel tartunk).

Eppen az tetszett benne, hogy nem ment el Haider a rohadt naciba (nem is allitja rola. Az, hogy a Haider birtok hattert is megvilagitja, elhiszem kellemetlen lehet a "Haider-fan"-oknak), hanem a hatteret irja le. Es ebben szerintem tokeletesen igaza van.
Elhiszem fajdalmas egyeseknek annak felemlitese, hogy ausztria nem szamolt el naci multjaval (meg valaki eretnek megemlitene, hogy mi se nagyon. Peldakep a nemetek. Persze nekik nehezebb volt, mert ok nem mutogathattak masra, hogy hat ok voltak, ok tettek mindent, mi nem)

Eppen azt allitja, hogy Haidernek nincs igazi nagy sulya, nem szemelyszerint o a lenyeg es nem szemelyszerint o a felelem kozpontja.

Ez volt amiert bekopiztam, mert elotte csak arrol ment a vita, hogy most tenyleg naci vagy nem, csak szimpatizal vagy csak kihasznalja az olyan erzelmueket, lehet-e tiltakozni ellene stb.

Ami a Haider-jelenseg kivalto okarol irtal. Az lehet (biztos), hogy a nemzetkozi reagalas azt nem oldja meg. Viszont mutat egy altalanosan elfogadott (olcso poenkodas lenne, hogy csak annak a 14 elmaradt nyugati orszagnak elfogadott, bezzeg itthon a la Vikotor nem) ertekrendet.

Lehet nem uzi el a problemakat, de legalabb elgondokodtatja az embereket (remelem). Ahogy az elet minden terulten, mindig lenne egyszerubb, "olcsobb" , kenyelmesebb megoldas amit megsem teszunk/tehetunk meg. Haider ezeket probalja elfogadhatova tenni ebben van a veszelyessege. Ugyanis maradva csak az idegenellenessegnel , az egvilagon semmi sem fog megoldodni altala. Mindig lesz "idegen" (=bunbak) akire lehet hangzatosan hivatkozni. Es mindenki idegen masutt, szepen is neznenk ki ha altalanosan utalnank egymast meg kialtanank ki a gondok okozojanak.

Vegul a szelsojobb Haider szimpatiajarol. En nem ertem miert eljenzik stb.
Amit errol irtal nem ertem (Azért váltják ki ezeket a reakciókat, mert a periférián az a benyomás alakul ki, hogy az elit most éppen Haiderrel kapcsolatban ünnepli magát, ök meg kivül rekedtek)
Mire gondoltal?

Előzmény: szalonna (974)
jegec Creative Commons License 2000.03.13 0 0 976
geszthi, Haiderék és Csurkáék ellen eddig nemigen lett volna ok vízágyút bevetni, ezért fogalmam sincs mit akarsz a német neonácikkal kapcsolatban mondani.
A németeknél nincs Haider, a holokauszt tagadása büntetendő, állítólag már feldolgozták a II. világháborús tetteiket (lásd Göncz), aztán mégis mennyi neonácit kell vízágyúzni.

Lehet, hogy talán nem kéne Göncz útmutatásai szerint eljárnunk, mert akkor sok vízágyút kell beszerezni a közeljövőben.

Előzmény: geszthi (973)
szalonna Creative Commons License 2000.03.13 0 0 974
Kedves geszthi!

A kedvedért elolvastam a Gömöri cikket. Az az igazság, hogy nem nagyon találtam benne "új elemet". Megmondom, hogy mit értek ez alatt. A Haiderral kapcsolatos érvelések zöméböl azt érzem ki, hogy elsösorban publicisták írnak publicistáknak (mégpedig hüségnyilatkozatokat). A második jellemzö, hogy Haiderrel kapcsolatban szvsz mindenki a saját belpolitikai pecsenyéjét sütögeti. Végül pedig, hogy mindeközben általában figyelmen kívül marad a probléma lényege, vagyis, hogy mi Haider elörejutásának az igazi oka, felvállalja-e valaki más is ugyanezeket a problémákat.

Gömöri cikke lényegében csak megismétli a "jujj-jujj, hát nem borzasztó.." elemeket, melyeket az újságírók szoktak egymásnak mondogatni. Kezdödik a Medvevölggyel, mint kész ténnyel felérö célzással a cimben, folytatódik a Haider=Hitler egyenlet bizonyitásnélküli ismétlésével, majd az elkerülhetetlen képzettársítással: és Orbán ezekkel értett egyet...

Szerintem a világ ennél bonyolultabb, csak miközben az európai publicisták önfeledten Haidereznek, a probléma szép lassan kiment a figyelem középpontjából. Persze nem kell azért leírni a dolgot. Tom Lantosról pl. szvsz lehetett tudni, hogy a választások évében nem fog kihagyni egy ilyen szereplési alkalmat. Én azért nem vagyok optimista, mert mig a publicisták és politikusok ropogósra sütik pecsenyéjüket, a Haider-jelenséget kiváltó problémák itt maradnak, és elöbb utóbb visszaütnek (hasonlóról régebben irtam itt). Én úgy látom, hogy a nagy haiderezés végül is kiváltja a szélsöjobboldal rokonszenvét, olyan csoportokét is, melyekkel pl. Haidernek esze ágában sem volt sohasem egy gyékényen árulni. Azért váltják ki ezeket a reakciókat, mert a periférián az a benyomás alakul ki, hogy az elit most éppen Haiderrel kapcsolatbban ünnepli magát, ök meg kivül rekedtek.

Okosabb persze nekem sem jut az eszembe, de nem is fizetnek nekem annyit, mint a Gömörinek.

Üdv

szalonna

Előzmény: geszthi (973)
geszthi Creative Commons License 2000.03.13 0 0 973
Az altalam bekopizott cikk (919) nem is volt olyan rossz...lam milyen igaza lett! Ajanlom figyelmetekbe a hetvegi nemetorszagi (berlini) neonaci tuntetest es annak ottani fogadtatasat...

Jeges: "Képesek még ezt a fasizmus-nácizmus hablatyot is bevetni, pedig ez komoly dolog."

Vajh azok a "gonosz, diktatorikus" nemetek miert vetettek be vizagyut, azon szegeny csendes tisztesseges neonacik ellen akik ugy eltettek Haidert?!
Latod latod Csurka jobban tette volna ha csendben marad, mert most majd magyarazkodhat, ha netan valakik nyugaton "rosszat " mernek gondolni rola, meg a nezeteirol, mint egyeduli aki hasonlokeppen udvozolte. Persze o meg Haider aztan nem, csak epp nagyon erdekes hivei vannak...

Előzmény: jeges (927)
Useless Creative Commons License 2000.03.13 0 0 972
"Ha egy Hitler-nézeteit hangoztató politikust beengednek, akkor Hitler külsejét utánzó egyént miért nem? Tipikus kettős mérce."

Ha ezt poénnak szántad, akkor olyan gyengére sikerült, hogy ezen maximum a Heti Hetesben fetrengenének. Ha nem poénnak szántad, és szerinted ez a tipikus kettős mérce, akkor meg gyengék az érveid. Görcsölve, remegő kezekkel beakarod bizonyítani, hogy a kettős mérce a jobboldali gondolkodók fejében is benne van.

Kíváncsi vagy arra, szerintem mi a tipikus kettős mérce. Akkor vessd össze a METÉSZ-tüntetést a két héttel ezelőtti baloldal által szervezett tüntetéssel. Mi a két esemény tanúlsága? Az, hogy a baloldal törvénytelenül is tüntethet, a jobboldal törvényesen sem.

Előzmény: Wishfor (962)
jeges Creative Commons License 2000.03.09 0 0 971
Az élet itt is szépen megy tovább.
A tüntetésbe is bele lehet fáradni, főleg ha már nem érdemes finanszírozni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!