Keresés

Részletes keresés

bOzsO Creative Commons License 2004.01.17 0 0 49
Nyugi TomJoe, ez csak egy jópofa ember jópofa ötlete, semmi más. Véleményem szerint semmi sem lesz a holdbirtokosok földreszállásából akarom mondani a földbirtokosok holdraszállásából még egy jó darabig, poénnak meg jó az az oklevél vagy mi. Ennyi. Az emberiséggel kapcsolatos véleményeddel valamelyest egyetértek, de sajna nem várhatunk mindig arra, hogy megjavuljunk, és csak utána tenni valami fontosat. Ilyen logikával még a fáról sem másztunk volna le eddig. Béke veletek! :)
Előzmény: tomjoe (48)
tomjoe Creative Commons License 2002.06.28 0 0 48
A világegyetem nem eladó!!!!
Az emberi kapzsiság,pénzéhség,irígység.fukarság már határtalan!!! Ezekel a tulajdonságokal akar az emberiség terjeszkedni a kozmoszban,ez nagy bün lenne!!! Szerintem amig az ember gyarlo addig ugyanazokat a dolgokat fogja müvelni más bolygokon, mint a földön (terrorizmus,háboruk,kizsákmányolás,eröszak,stb...).Még teljesen nem éret meg az emberiség arra hogy kozmikus közöség tagja legyen. Elöször is a földet és önmagunkat kellene rendbe rakni!!!!
tyutyus Creative Commons License 2002.03.13 0 0 47
Előzmény: mulanhv (46)
mulanhv Creative Commons License 2002.03.13 0 0 46
Szia Vizipucok! Mulan vagyok. Ezek az első napjaim a neten. Egyfolytában keresem azt az oldalt, ahol telket lehet vásárolni a Holdon és a Marson, de eddig még nem sikerült rátalálnom. Bocs, hogy csak úgy ismeretlenűl kérdezősködöm, de olvastam a véleményed és úgy vettem észre, te konyítasz valamicskét ehhez az egészhez. Remélem tudsz és hajlandó vagy nekem segíteni és elküldöd az freemailemre a pontos címet. Én is szívesen belefolynék a témába, de nem akarok teljesen zöldfülüként mindenféle hülyeséget összehordani. Előre is köszi: Mulan A címmem:mulanhv@freemail.hu
Előzmény: St. Endre (42)
John Zero Creative Commons License 1999.12.08 0 0 45
Jackpot:
"Nyilván, ha majd eljön az az idő, amikor az emberek csak úgy átruccannak a Holdra, lesznek ebből jogi viták, de mint tudjuk visszamenőleges hatállyal nem lehet törvényeket hozni."

Erdekes modon azert magyarorszagon (es mashol is) sikerult a multban bizonyos intezmenyeket, gyarakat, stb. allamositani.

Majd egyszeruen megszavazzak, hogy a Hold az allame (vagy allamoke, stb), es kesz.

Lesz 50000 felhaborodott ember (akik telektulajdonosok), es 6-8 milliard ember, aki egyetert a dontessel.

Előzmény: Jackpot (38)
ViziPucok Creative Commons License 1999.12.08 0 0 44
Ja nég valami!
Amikor majd napfogyatkozás lesz, ész a Hold beparkol a Földi házam+a Napocska közé, akkor majd jól beperelem az összes Holdast, amiért előre +fontolt szándékos miegymással kárt tesz a házamban (beleszámítva a csökkenő napsugárzást, az eltorzult gravitációt, a megvadult állatok/szomszédok, és még a növények kókadozását is!) :):):):):):)
Az lesz ám a buli! :)
ViziPucok Creative Commons License 1999.12.08 0 0 43
Egy fontos kérdés:
Ez a pasi az amerikai kormánnyal döntötte el, hogy ővé az egész Naprendszer (leszámítva a Földet+a napot). Mi viszont Magyarországon élünk a magyar kormány meg törvényei alapján. Igy ránk nem vonatkoznak az amerikaiak álltal meghatározott szabályok. Simán odamehetünk a Holdra, és letelepedhetünk, hivatkozva, hogy a magyar törvények ezt biza nem tiltják. Mivel a Holdon egyik állan sem létezik, így azoknak a törvényei sem.
Innentől kezdve mutogathatja a papirjait is. (ráadásul, ha bemegy az én területemre, ahol kihirdetem a magyar nyelvet, akkor aztán mutogathat nekem amerikai papírokat...)

Ez jogi alapon tényleg mehet így?

Egyébként a passa jó üzletember, mert a Marsra már 20.000 HUF a telek...

Ja egyébként az egészben még az a nagyon elönyös, hogy a most készített full-hamisítási-elleni-kacatokkat ellátott papírt pár év múlva lazaán lehet hamisítani (talán egy fénymásoló is elég)

ViziPucok a digitális nyomdaiparból.

St. Endre Creative Commons License 1999.10.15 0 0 42
Nem baj BlumiDC, fárasztó vagy, de kipihenjük!
Előzmény: BlumiDC (41)
BlumiDC Creative Commons License 1999.10.14 0 0 41
A Holdon nincsenek telek, csak a Marson.
St. Endre Creative Commons License 1999.10.14 0 0 40
Laci:

Nem kellene kirohanásokat produkálnod egy olyan témában, amiről valószínűleg nem tudsz mindent.
Állíthatja-e bárki biztosan, hogy sosem fog az emberiség a Földön kívül terjeszkedni?
Egyébként ha a földi emberiség elér majd egy égitestre, és azt benépesíti, kolóniát hoz ott létre, akkor az igen is az emberiségé lesz, amíg
- ne adja Isten - el nem veszi tőlünk valami eddig ismeretlen létforma, esetleg el nem hagyjuk.

Nem arról van szó, hogy az USA kormánya rendelkezett valamiről, ami nem az övé. Ők csupán elfogadták egy magánszemély beadványát, aki megteheti azt, amit kormányok, nemzetek nem.
Egyszerűen neki jutott eszébe először ez az üzlet. Tevékenységét szerzői és ki tudja még milyen jogilag levédette, így ugyanazt más nem teheti meg.
Viszont ha te ki tudod járni, hogy ugyanilyen alapon - mondjuk - az Aplha és Béta Centauri csillagok körül valószínűleg létező égitesteken akarsz ingatlant árulni, akkor nyugodtan megteheted.
Hope csak a Naprendszer akkor ismert - a Földön és a Napon kívül - 54 égitestjére védette le tevékenységét (ha jól tudom).
Gondolom ez elég is neki, el lesz velük foglalva egy darabig :-)
Úgyhogy uraim, teljesen mindegy, hogy adjuk a felháborodottat, vagy kalandnak fogjuk fel - mint én -, vagy csak viccnek vesszük, Hope tevékenysége 1980 óta folyik, és hivatalosan egyetlen kormány sem tiltakozott ellene soha.
Akik netán irigylik, azoknak pedig van még bőven égitest, lehet próbálkozni! :-)

Előzmény: Laci (39)
Laci Creative Commons License 1999.10.13 0 0 39

Hülyeség az egész!


Ki mondta, hogy az Amerikai kormány, vagy bárki más rendelkezhet más égitestek/bolygók tulajdonjogáról??? Nem az övék, nem a miénk, nem a ruszkiké.

Szerintem nem is az embereké, és soha sem lesz valószinűleg az. Az egész egy poén, amivel mellesleg valószináleg szert tett némi pénzre az illető.

Jackpot Creative Commons License 1999.10.13 0 0 38
CS:
Persze mindenkinek lehet a dologról véleménye, de akkor azért illik odabiggyeszteni egy "szerintem", vagy "véleményem szerint" megjegyzést.
Az én véleményem az, hogy egyáltalán nem szélhámosság, hanem egy olyan joghézagra épülő tevékenység, amely a jelenlegi törvények, illetve jogszabályok szerint nem támadható. Sőt még illetékes bíróság sem létezik, mely döntést hozhatna ez ügyben. Nyilván, ha majd eljön az az idő, amikor az emberek csak úgy átruccannak a Holdra, lesznek ebből jogi viták, de mint tudjuk visszamenőleges hatállyal nem lehet törvényeket hozni. Természetesen az egész azon a feltételezésen alapul, hogy talán az emberiség addig fel fog nőni annyira, hogy az erőszaktól tartózkodni fog. Egyébként pedig ne legyünk olyan biztosak abban, hogy nem fogunk életünkben a Holdra lépni. Szerintem nem lehet megbecsülni azt a technikai fejlődést, ami előttünk áll.

Ujlaki:

Gratulálok új tulajdonodhoz! Egy telekrészre vevő vagyok! :-)))

Előzmény: csn (35)
Újlaki Creative Commons License 1999.10.08 0 0 37
Választékbővülés! Állítólag megvan a 10. bolygó!

Tegnap bejelentettem rá az igényemet a Miniszterelnöki Hivatalnál és a Göncöl Csillagász Egyesületnél. Aki tehát a Decimán akar telket, nálam jelentkezzen! Mivel a méreteket még nem ismerem, a parcellákat a bolygó felületének százalékos arányában értékesítem. Becslésem szerint legalább 100 milllió hektár értékesíthető, tehát egymilliomod százalék ára húszezer forint. Ha nagyobb a bolygó, a többlet a tied!

Előzmény: jeegynullas (34)
csn Creative Commons License 1999.10.08 0 0 35
Szelhamossag.
Bedoltok neki, mint a napraforgo. Nevetseges.

Hope ugye uzletel a telkekkel. Nyilvan valami ceg-formaban. Akkor mint ceg, formal jogot a teruletekre. Tehat NEM LEHET AZ OVE.

Mindenki ugy van vele, nem tul draga, es mi van ha megis bejon a dolog.
Felhivnam mindenki figyelmet, hogy aki most ide irogat, az 100% hogy nem eli meg, hogy a labat a Holdra (vagy mas bolygora) tegye kommersz uton.
Plane hogy ott barmit is tegyen (epitkezik, banyaszik, stb..)

Max arra lehet apellalni, hogy a 2-3. leszarmazottja ha megorokli, es nem hajtjak e a jo francbe a papirjaval, akkor neki lehet haszna.

Tudjatok mint? En nem koltok egy fillert sem a dedunokamra, az a par tiz rugo annyi ev alatt hasznosabban dolgozhat nekem. :)

jeegynullas Creative Commons License 1999.10.08 0 0 34
En eloszor vennek 10 hold foldet Zalaban, azt hat fold holdat a napos oldalon, vagy 3 mars venuszt, de akar 17 marsialis venuszt a pluton.
St. Endre Creative Commons License 1999.10.08 0 0 33
"Ha a Holdra földi törvény nem vonatkozik, akkor a bányászatot, kolóniák létesítését se tilthatják meg!
Tehát ezt ezért nem is írhatták volna bele. Azaz nem szándékosan hagyták meg a lehetőséget, hanem egyszerűen nem tudták beleírni. "
Szerintem nincs ebben igazad. A földi törvények valóban nem vonatkozhatnak a Holdra vagy más égitestre így, ahogy te látod.
Viszont a földi államok önkorlátozásként hozták a Világűr egyezményt, melynek hatálya a földi államokra terjed ki. Ha az országok úgy látták volna jónak, megtilthatták volna önmaguk számára az idegen égitestek nyersanyagainak, energiáinak kihasználását is, de ennek nem lenne értelme, hiszen ezekre a javakra az emberiségnek még szüksége lehet. Viszont az, hogy valamely földi állam "elfoglalja" valamelyik égitestet, az akár "űr"háborúhoz is vezetne. Ezért mondták ki szerintem, hogy államok nem sajátíthatnak ki idegen égitesteket. Magánszemélyekre, vállalkozásokra pedig szükség van az idegen "javak" emberi célú hasznosítása miatt.
Gyanítom, kicsit másképp értelmeztük azt a határozatot. Persze ez nem baj :-)
Előzmény: John Zero (32)
John Zero Creative Commons License 1999.10.06 0 0 32
John Zero:
"A Holdra pedig földi törvény nem vonatkozik, nem is vonatkozhat. A Világűr egyezmény csupán a földi államok önkorlátozása a békés rendezés jegyében. Gyanítom, hogy szándékosan hagyják meg a magánszemélyek és vállalkozások Földön kívüli működési lehetőségét, hiszen ez a közös érdek. Legyen szó kolóniákról vagy nyersanyagokról. "

Ha a Holdra földi törvény nem vonatkozik, akkor a bányászatot, kolóniák létesítését se tilthatják meg!
Tehát ezt ezért nem is írhatták volna bele. Azaz nem szándékosan hagyták meg a lehetőséget, hanem egyszerűen nem tudták beleírni.

Mert akkor az önkorlátozást "minden embernek" alá kellett volna írnia kb.

De olyan nincs, hogy se állam, se anarchia nincs.
Szóval akkor vagy államnak kell lennie a Holdon (ami nincs), vagy pedig anarchiának, de akkor meg mit ér a tulajdonjog?
A vége az, hogy úgyse ismeri el senki Hope tulajdonjogát. Ha kell, az ügyvédek megkeresik a kibúvót a törvény alól, ha az se hat, akkor meg ott az erőszak... Ahogy szokott...

Viszont én nem állnék hadba Hope Holdja mellett ;)

Előzmény: St. Endre (28)
Újlaki Creative Commons License 1999.10.06 0 0 31
John Zero jó helyen kapisgál, ez egy logikai és jogi nonszensz. A telepesek földfoglalása előtt az állam, akár deklaratíve, akár csak de facto, de kisajátította az adott területet, ezáltal a törvényei érvényesek lettek ott. Mr. Akárki viszont olyan állam (t.i. az USA) törvényeit próbálja alkalmazni, amelynek nincs fennhatósága az adott terület fölött, hiszen azt, ugye, nemzetközi egyezmény tiltja. Vagyis Mr. Kicsoda tulajdonjoga semmis. Ennyi erővel a viceházmesternél vagy a kerületi önkormányzatnál is bejelenthette volna az igényét, azoknak sincs lehetőségük érdemben elbírálni a kérdést.

Az más kérdés, hogy tréfának jó az egész, így természetesen tetszik is. Elképzelhető, hogy azt a pár ezer forintot valóban megér egy "szép" oklevelet vagy miafenét, hiszen annyi hasznavehetetlen bóvlit veszünk ennél még drágábban is, csak ezért, mert megtetszik.

A kezdeményezés, mármint az emberi ostobaság, hiúság stb. stb. meglovaglása, nem újkeletű: mint tudjuk, hasonló árfekvésben van Az év embere cím "elnyerésének" lehetősége. Jól mutat a falon a papíros, és bár a kollégák nyilván tudják, mibe került és hogyan jutottam hozzá, a kivülállókat jól el lehet kápráztatni. Nemrég az újság is megírta, ki lett hazánkfiai közül Az év embere.

Előzmény: John Zero (26)
St. Endre Creative Commons License 1999.10.05 0 0 30
slobo:
Nem mindegy, miről beszélünk :-))
Előzmény: slobo (29)
slobo Creative Commons License 1999.10.05 0 0 29
Kedves szentendre !
Ha akarod tudni, nekem már 26 éve van olyanom, mint Harrison Fordnak és Clint Eastwoodnak. Na erről ennyit.
Előzmény: St. Endre (25)
St. Endre Creative Commons License 1999.10.05 0 0 28
John Zero:
Hope is fizet adót, de nem ingatlanadót :-))
A Holdon jelenleg nincsenek adók ...
Hope székhelye és bevétele egyelőre a Földön van. Az itteni törvények vonatkoznak rá.
A Holdra pedig földi törvény nem vonatkozik, nem is vonatkozhat. A Világűr egyezmény csupán a földi államok önkorlátozása a békés rendezés jegyében. Gyanítom, hogy szándékosan hagyják meg a magánszemélyek és vállalkozások Földön kívüli működési lehetőségét, hiszen ez a közös érdek. Legyen szó kolóniákról vagy nyersanyagokról.
Előzmény: John Zero (27)
John Zero Creative Commons License 1999.10.05 0 0 27
Ja, és kíváncsi vagyok, hogy fizet-e az ürge ingatlanadót a terület után ;)
Előzmény: St. Endre (25)
John Zero Creative Commons License 1999.10.05 0 0 26
St. Endre:
Na igen, de a telepesek földje az egyben a gyarmatosító ország földje is lett.
Tehát amikor a telepes megkapta a földet, az az USA (akkor még persze nem USA volt, hanem Anglia, Spanyolo., stb) földje is lett egyben, az angol törvények vonatkoztak a földre, angliának kellett adót fizetnie, stb.
A Holddal kapcsolatban is max. ennyi lehetne, de az meg ugye tiltott, hogy állam birtokolja.
Előzmény: St. Endre (25)
St. Endre Creative Commons License 1999.10.05 0 0 25
John Zero:
Abban igazad van, hogy Magyarországon valóban képtelenség lenne ilyen üzletet kialakítani.
Hope viszont nem alakított államot, csupán "gyarmatosította" az égitesteket. Hogy írt egyfajta Alkotmányt a saját gyarmatára? Az poén! Ha elolvasod, te is rájössz.
Telepesjog? Nos, aki annak idején a Vadnyugaton először megállt a "senki földjén" - ami ugye valójában az őslakosoké volt, de velük nem törődött senki -, az lett a gazdája a területnek, és ezt az igényt az öreg telepesekből álló Telepesbíróság szentesítette. Ettől kezdve az illető joga sérthetetlen volt. (Az erőszakos dolgokról most ne beszéljünk.)
Ez a szemlélet ma is él az USA-ban. Valószínűleg az amerikaiak jártak először a Holdon, így ők lehetnének a Hold gyarmatosítói. A Világűr egyezmény ebben őket, mint államot megakadályozza. Hope amerikai magánszemély ...
Lehetne ragozni a dolgokat sokáig, de szerintem ez egy nagy kaland, hatása kiszámíthatatlan a számomra. Talán az a jó, ha mi is nagy kalandnak vesszük, és szabad akaratunk szerint vagy részt veszünk benne, vagy nem. A Magyar Ügynökségnek én lettem véletlenül az első vevője. Nem bántam meg.
Az első 150000 vásárlónak minden égitesten bányászati jogokat is ad Hope. Mernétek biztosra mondani, hogy soha, semmi haszna nem lesz ennek? Ugye nem. Én sem ismerem a jövőt. De ha azt vesszük, hogy a Hold telek "ára" mennyi, annyit sok ember hülyeségekre is kiad. Van, akinek a cipője árán 4 ilyet is lehetne venni, és sajnos olyanok is vannak, akik ennyi pénzből 1 hónapig élnek. Én valahol a kettő között vagyok. Amikor vásároltam, jó poénnak tűnt, amiből nem szabad kimaradni. Akkor megengedhettem magamnak a kiadást is. Nekem ez máig egy sztori, amiből bármi lehet...
Megajándékoztam magam valami olyannal, ami van Clint Eastwoodnak, Harrison Fordnak, az USA 2 exelnökének, vagy 30 NASA alkalmazottnak, összességében vagy 50000 embernek. Nekem ez most elég is :-)
Előzmény: John Zero (21)
John Zero Creative Commons License 1999.10.05 0 0 23
JT:
Jó, de arról mindenki tudta, hogy poén.
Itt meg olyan komolyan állítják, hogy övék a Hold.
Előzmény: JT (22)
John Zero Creative Commons License 1999.10.05 0 0 21
St. Endre:
De én akkor se vagyok hajlandó elismerni, hogy övé a Hold (mert ugye nem is).
Azért ha belegondolsz, hogy mennyi esélyed lett volna magyarországon végigvinni ugyanezt... Szerintem már a bolondokházában lennél, de a kormányhivataloktól biztosan kidobtak volna ;)
Ez aztán az esélyegyenlőség.
Vajon az a telepesjog, hogy ki tud először végigvinni egy ilyen marhaságot?

A másik, hogy egy ilyen "állam" csak akkor létezik, ha azt elismerik a nagyhatalmak. A Hold-államot nem ismeri el senki.
Ugy meg még nehezebb a nemzetközi bíróságon védeni a területet jogilag, szerintem.

Amúgy kétféle stratégia van a vásárlással kapcsolatban:
- "Nem is tudom, talán tényleg nem csaló, veszek egy telket, bár evvel az ürgét gazdagítom."
- "Nem veszek telket, mert úgyis csaló az ürge, és úgyse ér majd semmit."

"A Világűr egyezmény szerint államok nem sajátíthatják ki az égitesteket,"
Na igen, de Hope-nak "Hold-nagykövetsége" is van, illetve saját törvényei, így tkp. egy állama.
Ez viszont ellentmond annak, hogy az államok nem sajátíthatják ki az égitesteket, hiszen pontosan ez történt.

Előzmény: St. Endre (19)
St. Endre Creative Commons License 1999.10.04 0 0 20
www.netcontact.hu/holdbolt
és
www.netcontact.hu/marsbolt

A FAQ rész itt magyarul, a
www.lunarembassy.com
oldalain pedig az eredeti angol nyelvű részek sok mindenre választ adnak.

Előzmény: St. Endre (19)
St. Endre Creative Commons License 1999.10.04 0 0 19
Újlaki és John Zero kollégáinkkal nem értek egyet.
Valamikor a Vadnyugaton az lett egy-egy terület birtokosa, aki azt először magáénak akarta. A telepesjog ma is érvényesül bizonyos módon az amerikai jogrendszerben. D. Hope igényét az USA kormányirodája bejegyezte, elfogadta. Mindeddig egyetlen állam sem tiltakozott Hope tevékenysége ellen. Elfogadták, hiszen Hope tevékenysége nem korlátozza őket semmiben. A Világűr egyezmény szerint államok nem sajátíthatják ki az égitesteket, így földi államok érdeke nem ütközik Hope bejegyzett tulajdonjogával. Vállalkozások, multi cégek pedig ezek után is eljuthatnak majd az égitestekre, ha ott érdemes lesz valamilyen bányászati vagy más tevékenységet folytatni. Ebben senki sem akadályozza őket. Több cég is vásárolt már telket, sőt várost (200 telek egyben), mega-várost (500 telek), államot (state)(1500 telek) területként. Gondolom, a jövőre nézve ebből bármi lehet. A technikai fejlődés nem áll meg egy darabig, előfordulhat, hogy akár 10 év múlva a mi számunkra is megfizethetővé válik az űrutazás. Nem lehet tudni...

Mindaddig pedig teljesen felesleges Dennis M. Hope-t Mr. Felfújtnak vagy hasonlónak nevezni. Ő sem bántott senkit közületek. Ne legyetek rá azért dühösek, mert valami olyat tesz, ami másnak addig nem jutott eszébe.

Előzmény: JT (18)
Újlaki Creative Commons License 1999.10.04 0 0 16
A csillogás egyértelműen Staniszlav Lem és Murányi Beatrix érdeme.

Borzasztó olcsó a Hold, a bolondnak (is?) megéri. Ha lenne pénzem, felvásárolnám az egészet... Majd ha bolond lennék!

Valószínűsítem egyébként, hogy Mr. Nagy Hólyagtól csak az igénybejelentsét fogadták el annak idején, de ez egyáltalán nem jelenti az igénye elismerését is. A kettő kb. úgy viszonyul egymáshoz, mint pert indítani valaki ellen, illetve megnyerni azt a pert.

Még nagyobb blöff az 55 ezer dolláros kártérítési számla benyújtása. A "kár" okozása még az igénybejelentés előtt történt, és ha feltételeznénk azt az egyáltalán nem valószínű helyzetet, hogy Mr. Felfújt igényét elismernék, akkor is legkorábban a bejelentés időpontjától érvényesíthetné tulajdonosi vagy haszonélvezői vagy gondnoki jogait, és a korábbi "károkozás" nem sérthette az ő "jogait". De hát miről is vitázom itt...

Ilyen témát április 1-jén szokás indítani. Akkor is csak úgy, ha az éppen péntekre és 13-ára esik.

Előzmény: St. Endre (8)
John Zero Creative Commons License 1999.10.04 0 0 15
Ez egyértelműen csalás.

És én legalábbis biztosan nem ismerem el a Hold tulajdosi jogát az ürgének. De evvel asszem nem vagyok egyedül ;)

Még ha jogos is lenne a követelés, elég pofátlan dolog, hogy más (NASA, csillagászok) munkájából próbáljon valaki meggazdagodni.

Szóval szerintem a telek csak addig tart, amíg nem lesz ténylegesen szükség a Holdra.
Onnantól kezdve nem fog senkit se érdekelni, hogy melyik része a tied.

Ha akarod, menj fel egy puskával, és próbáld megvédeni ;)

Előzmény: St. Endre (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!