Keresés

Részletes keresés

speaker Creative Commons License 2000.05.19 0 0 17
Úgy tűnik.
HitetlenTamaska Creative Commons License 1999.10.24 0 0 15
Azt hiszem eppen Harshegyi akkor varatlan menesztese demonstralja a legjobban, hogy a berkeken belul Suranyi mar akkor megkezde a felelossegre vonast es a karenyhitest.

A VW ugy pedig a legjobb emlekeim szerint meg a hetvenes evek vegen vagy a nyolcvanas evek elejen volt, es a lenyeg az volt, hogy a VW csoport olyan likvid osszegekkel rendelkezett, amivel korrupt alkalmazottak sajat szakallukra tozsdeztek. A veletlenszeruen kialakult vesztesegeiket, pedig olyan latszolag szbalyos, veszteseget eredmenyezo devizaugyletekkel fedeztek, amire igazolast "szivessegbol" az MNB allitott ki.
Technikailag ugy nezett ki a dolog, hogy megneztek, melyik deziza arfolyama alakult egy bizonyos idopontban "kedvezotlenul" a VW szamara, es utolag allitottak ki eladasi il veteli igazolasokat.
A VW 400 millio DM re perelte be az MNB-t, jogeros iteletrol nincs emlekem, valoszinuleg titkos peren kivuli megegyezessel fejezodott be a dolog, ami akkor jocskan megtepaztra az mnb tekintelyet. Suranyinak ekkor az MNB-hez termeszetesenmeg semmi koze sem volt.

Mumu Creative Commons License 1999.10.24 0 0 14
Szep,szep ez a sok filozofalas de szarazon:
-a Nemzeti Bank elnoket nem valthatja le a kormany.Ha jol tudom csak a parlament es pedig 2/3 tobbsegel.A tobbi hanta.
-Ket funkcionalis elkepzeles letezik a korponti bank elnoke es a mindenkori kormanyok kozotti kapcsolat szabalyozasara.Mi a nemt peldat kovetjuk(sok mas orszaggal egyutt)ahol a dualitasra epitennek,tehat a Nemzeti banknak elnoke fuggetlen kell legyen a kormanyoktol(hiszen hoszabban mint egy legiszlatura-4 evi torvenykezesi periodus-kell a penzpoltikat megfogalmaznia,vegeznie es a kovetkezmenyeit ellenoriznie).Neha ez a kormany intencioja ellen is.A kormany ezt most a rendelkezo eszkozeit felhasznalva egy eros es kompetens felugyeleti tanacs atribucioinak megnovesztesevel akarja befolyasolni,ellenorizni..
-A Credit es Wechsel Bank,osztrak intezmeny,az osztrak torvenyek es az ottani bankfelugyelet ellenorzese alatt van.Ezt hivatalosan nem lehet befolyasolni.Esetleges felelosegeket tehat csak a hatarig lehet megfogalmazni es csak olyan lepesekert feleloseget megallapitani amelyek ezzen a kereten belul nyugszanak(meg akkor is ha a szemely magyar,itt dolgozik Mo-n).Amit ott tesz annak a megallapitasa az osztrakokra tartozik,itt ha innen volt delegalva ,mint itteni intezmeny es csak akkor tagja,akkor vissza lehet hivni).Miutan a kar ott tortent,ottani funkciojaban csinalhatta valaki azt sajnos csak ottani felelosegre vonasal jar.
-Miutan Suranyit kulfoldon kedvelik(nem hiaba pont most tuntetek ki) a munkajaban szakmai hibakat nem lehet felfedezni minden ellene szolo kampanyt antiszemitizmusnak veszik,hiszen erre a bankkorok kimondottan erzekenyek .Egy bank kapcsolatban nagyon sok az objektiv elem-baratal ellensegel szemben ugyanaz-de sok a szubjektiv elem is,a konkurensek kozott melyikel,kinek adok kedvezmenyt.Ebben mindenkepen hatranyba kerul Mo.mar most is hat meg ha a kampany folytatodik.
Ugyan az vonatkozik a befektetokre is.Nem vagyunk mi olyan erosek es jok ,de foleg nincs ra okunk hogy ezeket a dolgokat az orszag erdekeben ne vegyuk figyelembe.A konexek evidensek ha nincs is Csurka fele osszeeskuves.Tudtomal meg nem tett semmi kart benunk sot segitett Suranyi szemelyes qualitasai.
-Suranyinak szemelyesen semmi bebizonyithato koze nincs a becsi bankhoz,semmi kauzalitast nem lehet
talalni munkakore es az ugy kozott ugy idoben mint terbe.Ezzel magyarazni lemondatasat meg 2/3 tobsegel se lehetne.
Szoval folytathatjuk itt a stilusgyakorlatot,elezhetjuk penankat de ennyit.
Fel a fejel amig van...
krz Creative Commons License 1999.10.24 0 0 13
ez tenyleg vicces:-)) korovioff pont vw-t ut, majd olyanokrol beszel, akik nem ertenek egyet a koalicioban a jelenlegi monetaris politikaval:-))

egyebkent az implikaciok persze nem olyan viccesek. egy radikalis monet.pol. iranyvaltasi kiserlet rovid tavon tragikus kovetkezmenyekkel jarhat. kis, nyitott gazdasagok nem tudnak szellel szemben...

Előzmény: Korovioff (6)
Korovioff Creative Commons License 1999.10.24 0 0 12
Kedves morcos,
bizonyos mértékig igazda van, tényleg a szakmai hozzáértés kell, hogy számítson. Csakhogy vedd azt is számításba, hogy a piacgazdaságokban a jegybanki tisztviselok nem mennek bele politikai manoverekbe, és a kormányzat és a jegybank vezetoi közti bizalom alapvetoen fontos. Talán emlékeszel rá, hogy nemrégiben Németországban kellett távoznia a jegybankelnöknek, mert nem élvezte a kormány bizalmát. A kártyának két oldala van - ne vedd úgy, hogy most állást foglaltam ebben a vitában, csak azért mondom, hogy tudd ezt is (kicsit többet mint eddig).
Előzmény: morcos (11)
morcos Creative Commons License 1999.10.24 0 0 11
Szóval nem számít ki mennyire eredményes az ország szempontjából, sokkal lényegesebb, hogy hűséges seggnyaló legyen. Ezt már egyszer ismertük, úgy hívták, hogy politikai megbízhatóság és a 60-as évek végén még a Kádár - rendszer is belátta a tarthatatlanságát.
No persze FIDESZ-ék jó tanítványnak bizonyultak.
Korovioff Creative Commons License 1999.10.23 0 0 10
OFFTOPIK
Tisztázás végett ez régi emilcimem, ami Korovjovhoz tartozott. tzitz.hu@freemail.c3.hu. Sajnos Korovjov meg az internettos bejelentkezési jelszavát felejtette el. Az ember feje nem káptalan, no.
Woland Creative Commons License 1999.10.23 0 0 9
OFFTOPIC, bocs.

Korovjov email!

Előzmény: Korovioff (8)
Korovioff Creative Commons License 1999.10.23 0 0 8
Hali,
sajnos nem muxik az emilem, ugyanis elfelejtettem a jelszómat. Bocs az elütésért, tényleg furán jött ki. Milyen ügyre gondolsz pontosabban?
Előzmény: Törölt nick (7)
Korovioff Creative Commons License 1999.10.23 0 0 6
A még valódibb kérdés - amivel valószínuleg qa jegybankelnök is viaskodik -, hogy mi jöhet Surányi után. Hiszen a monetáris politika - ezt a kormány is elismeri - sikeres volt. De vannak olyanok a kormánykoalíción belül, akik még ezzel sem értenek egyet.
Korovioff Creative Commons License 1999.10.23 0 0 5
Úgy tunik, vasn már ilyen téma, jó volna összevonni.
Az eseményekbol egyébként világosan kiderült, hogy az MNB-nek jót kellett állnia a VW veszteségeiért, úgyhogy, amit a NapiMao írt, az nem is annyira ujdonság. Riecke Wernert nem bántanám, o is csupán annyit tett, hogy eleget tett egy létezo szerzodésnek, és kifizette Auerbachnak a szerzodött járandóságát.
Nem itt van a majom elásva. Hanem ott, hogy a CW Bank felhalmozhatta az ismert nagyságú veszteséget, minden valószínuség szerint és az eddigi tények alapján Surányi elott. Auerbach végkielégítése elenyészo a bank összes veszteségéhez mérten, de persze felvetheto, hogy miért kellett vele ilyen szerzodést aláírni, mielott még az MNB tudatában lehetett volna, hogy a CW-nél nagyobbak a bajok, mintsem hogy rövid úton privatizálni lehetne.
Kelemen elmondásából kiderült, hogy több év kellett ahhoz, hogy feltárják a valódi veszteségek nagyságát. Kérdés, kellett-e ennyi ido. O azt mondta, a bankkonszolidációkhoz is ennyi kellett.
Vannak tehát olyan szürke zónák, amelyeknek alapján az MNB vezetését akár bírálni is lehet.
A valódi kérdés az, felhasználhatók-e ezek a pontok akkora politikai nyomásra, amely elvezethet a jegybankelnök lemondásához.
elbéjé Creative Commons License 1999.10.23 0 0 4
Nem értesz jól, mert ezek nekem még nem "tények".
De valóban nem mindegy számomra, hogy valamely fröcsögős orgánum " értesülései"-ről van-e szó, vagy mondjuk a HVG írja.
Előzmény: szalonna (3)
szalonna Creative Commons License 1999.10.23 0 0 3
Szóval - ha jól értelek - csak a forrás nem tetszik, a tényekkel valójában egyetértesz.
Előzmény: elbéjé (2)
elbéjé Creative Commons License 1999.10.23 0 0 2
Aha, megvan, Napi mao...asse rossz.
Előzmény: elbéjé (1)
elbéjé Creative Commons License 1999.10.23 0 0 1
no és honnan az idézet, amely ugyebár így kezdődik "értesüléseink szerint"...tán a "Magyar" Fórum? Gyanítom, annak az olvasója lehetsz, azok szeretnek állandóan "szennyezni", akkora élvezettel, mint amikor az ovisok "pisi-kaki"-znak.
Előzmény: ÁLMOS (-)
ÁLMOS Creative Commons License 1999.10.23 0 0 0
Érdemes elolvasni az alábbi idézetet az újabb CW fejleményekről.

A Napi Magyarország megbízható forrásból úgy értesült: Hárshegyi Frigyes, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) akkori alelnöke volt az, aki 1996 emberében aláírásával megerősítette azt a garancialevelet, amelynek értelmében az MNB a CW Bank minden tevékenységéért felelősséget vállal. Hárshegyi Frigyes egyébént 1995 végéig az MNB alelnökeként.

Kelemen László, az MNB fb elnöke az úgynevezett CW-albizottság szerdai ülésén elismerte: a jegybanknak már 1994-ben 240 millió schilling, 1995-ben pedig 9,7 millió dollár céltartalék-képzési kötelezettsége volt a CW Bank miatt. Ennek értelmében Hárshegyi Frigyesnek a garancialevél megerősítésekor mindenképpen tudnia kellett a hiányról. Értesüléseink szerint 1995-ben a hiány okainak feltárására a CW Banknál belső vizsgálatot rendeltek el, amely megállapította Makai Imrének, a bank igazgatójának és Hárshegyi Frigyesnek, az fb elnökének a felelősségét. Makai megbízatását emiatt nem hosszabbították meg a banknál, Hárshegyi Frigyes azonban csak a fb elnökségétől vált meg, a jegybanknak továbbra is alelnöke maradt. Mint megtudtuk, a garancialevél megerősítéséről az Országgyűlés a mai napig sem kapott hivatalos tájékoztatót az MNB-től.

ÁLMOS Creative Commons License 1999.10.23 0 0 topiknyitó
Növekszik a szenny Surányi körül, már-már el is lepi. Rogyadozni látszik az SZDSZ egyik legstabilabb bástyája.
Érdemes elolvasni az alábbi idézeteket"

"Off-shore céggel üzletelt a bécsi CW Bank

Információink szerint 1998 augusztusában egy off-shore cégen keresztül közel másfél millió dollárt juttattak el a CW Bank éppen akkor menesztett vezérigazgatójának. Az összeget a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bécsi leánybankjának lichtensteini (!) számlájáról folyósították. Az ügyletre Riecke Werner, a MNB alelnöke adott utasítást. A Nemzeti Bank sajtófőnöke tegnap cáfolta, hogy jogsértés történt volna. A Tudor AG a vezérigazgató sikertelensége ellenére tavaly augusztusban 1,45 millió dollárt – megközelítőleg 350 millió forintot – kapott a CW Banktól. Úgy értesültünk: Riecke Werner, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke utasította Láng
Lászlót, a CW Bank frissen kinevezett vezérigazgatóját az összeg folyósítására. Láng ezt tően faxot küldött a CW Bank igazgatótanácsának, majd két nappal később egy újabbat, amelyben nyomatékosította: a tulajdonos MNB utasítására az átutalást feltétlenül végre kell hajtani. inormációink szerint Riecke Werner Surányi György jegybankelnök legbizalmasabb beosztottja. Az egyetlen alelnök,akinek a kinevezését Surányi javaslatára fogadta el a miniszterelnök."

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!