Keresés

Részletes keresés

szasze Creative Commons License 2000.03.08 0 0 155
Kedves Moderátorok ! Letörölnétek az előző hozzászólás-torzókat, amelyek tőlem származnak ? Nem tudom, miért (nem) tudtam i(I)ndex(-)re tenni a teljes szöveget az előző nekifutásokra.

Kösz szépen, KönnyenVágtázó.

Ez azt is jelenti, hogy rozott nézeteimnek egy részét vissza kell vonnom. Szerencsére az olasz típusú monopolizálás nem következett be, és a név fenntartásáért az ISZT-nek járó díj nyilvánvalóan a jövoben is gátolni fogja annak a kialakulását. (Erre kérdeztem rá, Grin, nem arra, hogy egyszeri díja van-e a névhasználati jognak) Nagy megkönnyebbülés.

A "kis" gazságokon nem lepodtem meg. Látjátok, ezért jó pesszimistának lenni.

Előzmény: szasze (154)
szasze Creative Commons License 2000.03.08 0 0 154
Remélem, hogy előző hozzászólásom ezúttal teljes terjedelmében megjelenik:

Kösz szépen, KönnyenVágtázó.

Ez azt is jelenti, hogy rozott nézeteimnek egy részét vissza kell vonnom. Szerencsére az olasz típusú monopolizálás nem következett be, és a név fenntartásáért az ISZT-nek járó díj nyilvánvalóan a jövőben is gátolni fogja annak a kialakulását. (Erre kérdeztem rá, Grin, nem arra, hogy egyszeri díja van-e a névhasználati jognak) Nagy megkönnyebbülés.

A "kis" gazságokon nem lepődtem meg. Látjátok, ezért jó pesszimistának lenni.

Előzmény: szasze (153)
szasze Creative Commons License 2000.03.08 0 0 153
Kösz szépen, KönnyenVágtázó.

Ez azt is jelenti, hogy rozott nézeteimnek egy részét vissza kell vonnom. Szerencsére az olasz típusú monopolizálás nem következett be, és a név fenntartásáért az ISZT-nek járó díj nyilvánvalóan a jövőben is gátolni fogja annak a kialakulását. (Erre kérdeztem rá, Grin, nem arra, hogy egyszeri díja van-e a névhasználati jognak) Nagy megkönnyebbülés.

A "kis" gazságokon nem lepődtem meg. Látjátok, ezért jó pesszimistának lenni.

Előzmény: EasyRider (108)
Jozsef Creative Commons License 2000.03.08 0 0 152
Kedves maxis!

Az 1997 XI.tv:

1. §  (1) Védjegyoldalomban részesülhet minden grafikailag ábrázolható megjelölés, amely alkalmas arra, hogy valamely árut vagy szolgáltatást megkülönböztessen mások áruitól vagy szolgáltatásaitól.
(2) A védjegyoltalomban részesülő megjelölés lehet
a)  szó, szóösszetétel, beleértve a személyneveket és a jelmondatokat,
b)  betű, szám,
c)  ábra, kép,
d)  sík vagy térbeli alakzat, beleértve az áru vagy a csomagolás formáját,
e)  szín, színösszetétel, fényjel, hologram,
f)  hang, valamint
g)  az a)–f) pontokban felsorolt egyes megjelölések összetétele.

12. §  (1) A védjegyoltalom alapján a védjegyjogosultnak kizárólagos joga van a védjegy használatára.
(2) A kizárólagos használati jog alapján a védjegyjogosult bárkivel szemben felléphet, aki engedély nélkül gazdasági tevékenység körében használ
a)  a védjeggyel azonos megjelölést olyan árukkal, illetve szolgáltatásokkal kapcsolatban, amelyek azonosak a védjegy árujegyzékében szereplőkkel;
b)  olyan megjelölést, amelyet a fogyasztók a védjeggyel összetéveszthetnek a megjelölés és a védjegy azonossága vagy hasonlósága, valamint az érintett áruk, illetve szolgáltatások azonossága vagy hasonlósága miatt; vagy
c)  a védjeggyel azonos vagy ahhoz hasonló megjelölést a védjegy árujegyzékében szereplőkkel nem azonos vagy azokhoz nem hasonló árukkal, illetve szolgáltatásokkal kapcsolatban, feltéve, hogy a védjegy belföldön jóhírnevet élvez, és a megjelölés használata sértené vagy tisztességtelenül kihasználná a védjegy megkülönböztető képességét vagy jóhírnevét.
(3) A (2) bekezdésben szabályozott feltételek megvalósulása esetén tilos különösen
a)  a megjelölés elhelyezése az árun vagy csomagolásán;
b)  a megjelölést hordozó áru forgalomba hozatala, eladásra való felkínálása, valamint forgalomba hozatal céljából történő raktáron tartása;
c)  szolgáltatás nyújtása vagy annak felajánlása a megjelölés alatt;
d)  a megjelölést hordozó áruknak az országba történő behozatala vagy onnét történő kivitele;
e)  a megjelölés használata az üzleti levelezésben vagy a reklámozásban.

Ez alapján a fenti érvelésed nem igaz. Gyárthatod a világ legjobb kenyerét, de IBM néven nem forgalmazhatod illetve ha felhasználod az IBM perelhet téged. A IBM kenyér védjegyet be sem fogják neked jegyezni. Az ibm.hu domainnévre az IBM jogosult illetve ha az ISZT szabályozása alapján Te kapod meg, a bíróság eltilthat használatól. Tehát tiéd, de más jogszabály nem engedi, hogy használjad, így értéktelen a domainnév.

Üdv
József

Előzmény: maxis (148)
Jozsef Creative Commons License 2000.03.08 0 0 151
Kedves Maxis!
1996. CXII. tv. pontos szövege:

199. §  (1) Cégnevében, hirdetésében vagy bármilyen más módon a „hitelintézet”, „bank”, „takarék”, „takarékszövetkezet” vagy „hitelszövetkezet” elnevezést, e fogalmak összetételeit, jelzős alakját, továbbá rokonértelmű vagy idegen nyelvű megfelelőjét csak a törvényben előírtaknak megfelelően engedélyezett hitelintézet vagy bankképviselet szerepeltetheti. E korlátozások nem vonatkoznak az MNB-re, továbbá a pénzügyi intézmények szakmai és érdek-képviseleti szervezeteire, valamint az e törvény hatálybalépése előtt alapított és engedélyezett hitelintézetekre.
(2) Az (1) bekezdés rendelkezései nem vonatkoznak arra az esetre, ha cégnevében, hirdetésében vagy bármilyen más módon valamely személy a „bank” kifejezést olyan összefüggésben használja, amely kizárja azt a látszatot, hogy pénzügyi szolgáltatási tevékenységet folytat.

József

Előzmény: maxis (148)
grin Creative Commons License 2000.03.08 0 0 150
Huha... Itt mindig ilyen formában beszélgettek? Senki nem tud semmit, de mindenki mond mindent?
Mellesleg felhívta pár ismerősöm a figyelmem hogy "fölöslegesen próbálok a világűr sötétjében zseblámpával fényt csiholni"... Hmm. Elég sok olyan "tényt" olvastam ami kissé nélkülözi a való élettel való összevetést, hogy finoman fogalmazzak. Próbálok - röviden - reagálni, de ha valaki szerint sértő vagy kioktató, akkor ne haragudjon: egyszerűen nem tudom hogy becsomagolni, hogy igaz is legyen es sértő se legyen senkinek. Próbálom.

[standard disclaimer end]

Selindek: sokkal több családi vállalkozás és céges összefonódás volt. Én kicsit meg is lepődtem, mennyi rongy ember mozog a színpadon. Gondoltam, hogy lesznek, de hogy ennyi....

Kistel: azután adták be ennyiszer miután a sorsolás és annak feltételei kiderültek.

Kataca: Az altavizsla.com EGY név volt, nem ötven!

szasze: már többször elhangzott, hogy igen, az ISZT tagok is fizetnek a domainekért.

maxis (és mások): az ISZT nem magának foglal neveket. (Jelenleg három ISZT-nek foglalt névről tudok: nic.hu, domain.hu és bix.hu.) Mind a közdomainek, mind a zárold domainek, mind a fenntartott szavak azok amik, és nem "iszt-nek fenntartottak". De ha látsz akár egy iszt-s email címet ami ezekre a domainekre mutatm, vagy pl egy www.közdomain.hu-t (bár ezt többen kérték de szerintem egyelőre nem lesz), akkor szólj újra. Amit mondasz lehet, hogy valóság alapú, de ahogy mondod, az megtévesztő.

Selindek (első része :)): szepen írtad, reméljük, termékeny talajba hullt a mag...
A második részhez, védjegyekkel való zsonglőrködés: ilyenek az emberek és a világ... A lényeg, hogy a bíróság való az ilyen kérdések eldöntésére, nem egy alapvetően számítástechnikai orientáltságú szervezet. Védjegyjog.

thommy: vpn = virtual private network.

poller: mindenki maffia, aki nem azt teszi, ami neked jó? Az nem gond, hogy a szabályozás hirtelen liberalizált lett? Mindegy, csak szidni lehessen?

JohnZ: a rendszer eddigi működése során napi 20-50 domainre volt méretezve, nem napi 5000-re. Nyilván a jövőben sem lesz napi 5000. Ezért hívják ezt "átmeneti időszaknak", ezt el kell fogadni.

maxis: az új rendszerben eddig senki nem lett elutasítva,mivel még folyik a feldolgozás. (nem titok: lesznek elutasított nevek, pl. a helységneveket kérő nem önkormányzatok.) A régi rendszer elutasításaira meg ne alkalmazd az új rendszer logikáját! Almát a körtével ne adj össze, tudod, első osztályos tananyag. :-)
A 45. oldalas megjegyzésed szimpla rágalmazás, de nem gond. Persze az sem, hogy az iszt nem tudja ezeket a neveket használni, nem beszélve a "regisztrátori bandáról", akiknek aztán végképp nagyon hasznos minden új közdomain, hiszen használni nem tudják ugyan, de minden megrendelőt újra kell csinálni, jegyezni a k.d. listáját, stb stb stb... Valóban a mocsok banda mindent megtesz, hogy a te károdra galád módon rosszabb legyen nekik! Fúj!!

József: a közdomainesítésről minden regisztrátor tudott a határidő előtt vagy 2 héttel (vagy több is, nem emlékszem). A cél az volt, hogy a lapalapításos ügyeskedők vegyenek vissza, ezt a célt nagyjából el is érte. Azonban mivel két igénylő perelte az iszt-t hogy ne legyenek ezek közdomainek, ezért a nevek zárolva lettek addig, míg az erre szakosodott intézmény (=igazságszolgáltatás) nem dönt. Miért lettek zárolva? A ti érdeketekben, hiszen ha elkezdtek SLD alá neveket bejegyezni, és a bíróság úgy ítél hogy kiadható, akkor azok a domainek ugrottak, és ez, hidd el, nem kis bosszúság lenne a tulajdonosaiknak.
Tehát - maxisnak is szól - a dolog már régóta eldőlt, csak a még függő ügyek kerülhettek bele "utólag" a listába. Nem azért mert az isztnek eszébe jutott, hanem mert mostanára záródott le a döntési folyamatuk.

Üssetek.

hooligan Creative Commons License 2000.03.07 0 0 149
Ebben a versenyben alapvetően az önző üzleti magatartás dominál, ami jelen esetben teljesen elfogadható. Lsd.: hooligan

Üdv.

maxis Creative Commons License 2000.03.07 0 0 148
"egy cég hivatalos elnevezésében a bank szót csak a pénzintézeti törvény által meghatározott kör használhatja. " Ez remélem nem igy van... A törvénytárban olyan fogalom nincs is (nálunk), hogy domain, vagy domainnév. Igy csak akkor van gond, ha valaki visszaél a névvel. Pl.: ha ibm.hu-t én bejegyezném (ha még nem volna) és ibm kenyeret gyártok, senki nem veheti el tőlem!
Előzmény: Jozsef (147)
Jozsef Creative Commons License 2000.03.07 0 0 147
Kedves maxis!

Kész röhej!!! oras.hu az bizony biztos másodlagos közdomain lesz!! Az órások jegyezhetnek be alá oldalt.. Annyi órás van az országban, az ISZT-nek jogászokhoz kell fordulni... A telek.hu meg a sok hétvégiház tulajdonos pereivel fenyegett...


Egyébként a régi rendszer szerint az órasok kamarája vagy valamilyen érdekvédelmi szervezete lett volna jogosult az oras.hu nevet regisztrálni.
Én az utolsó pillanatban így regisztráltattam az egyik legértékesebbb domainnevet :))
Ettől függetlenül a most kisorsolt domainnevek között is dögivel vannak a kizárólagosságot sugaló nevek, az ISZT akkor járt volna el korrektul, hogy ezeket a neveket jó előre zárolja, nem pedig így utólag-menetközben.
Aztán elég sokan regisztráltattak olyan neveket, amelyek hangzatosak, de értékük nincs, mert jogszabály által meg van határozva kizárolagos használatuk. Pl. spermabank.hu, egy cég hivatalos elnevezésében a bank szót csak a pénzintézeti törvény által meghatározott kör használhatja. Ha valaki ezt használná perelhetné a konkurencia vagy akár valamilyen állami szerv.

Üdv
József

Előzmény: maxis (127)
maxis Creative Commons License 2000.03.07 0 0 146
Ha valamit elutasítottak és jelentkezik egy jogos kérő, akkor mi van? Ő miért nem kaphatja meg, pl.: ha prioritásos?

Másik kérdésedre: ISZT lexon 45. oldal: zárolt név: az olyan név, amelyet az ISZT magának nézett ki, de másnak sorsolták. De nem teszi TLD alá, mert akkor regisztrátori bandája nem kaphatja meg később.

Előzmény: Selindek (145)
Selindek Creative Commons License 2000.03.07 0 0 145
Nem ertem mi bajotok van a zarolt nevekkel?

Vilagosan le van irva minden.

Ezek azok a nevek, amelyeket az elmult evek soran elutasitottak, mert "indokolatlan kizarolagossagot sugall"-tak. Most mar elmeletileg barmilyen nevet meg lehet palyazni, viszont jogilag ketseges ezeknek a neveknek a helyzete, hiszen az akkori kerelmezok - gondolom - folyamatosan fellebbeztek ezekert a nevekert. Igy nekik _hatarozottan_ korabbi igenylesuk van ezekre a nevekre, mint a mostani sorsolason resztvevo kerelmezoknek.

Ha a sorsolas dontene, ok joggal(?) reklamalhatnak, hogy miert nem ok kaptak meg.
Ugyanakkor pl. az auto.hu mostani nyertese is ideges lesz, ha megse az ove lesz...

Teljesen logikus, hogy most jogilag alaposan at kell ragni a helyzetet.

En sem tudnek egyszeruen dontest hozni...

De a legerdekesebb az volt, amikor hasonlo indokkal elutasitott nevet az ISZT bejegyzett TLD-nek maganak. (Pl. a sex.hu -t.) Azt mar biztosan nem kaphatja meg senki, csak SLD-t ala (akarmi.sex.hu ).
Vajon mi alapjan lett nemelyik nevbol TLD, mig masokbol "Zarolt nev" ???

------ kicsit mas

De az igazan erdekes dolgok csak most jonnek majd... Amikor a cegek es vedjegy-tulajdonosok harcba szallnak a neveikert !!!

Kulon varom az olyan eseteket, ahol a vedjegy-tulajdonos keson ebred (2 heten tul), ugyanis, ha a domain-tulajdonos nem el vissza a vedjeggyel, akkor jogilag nem kovetelheti a nevet !!!
(A vedjegy-bejegyzesek kategoriankent vannak, tehat, ha en pizzahut neven mutragyat arulok, ahhoz pl. a Pizza Hut-nak semmi koze, mert a mutragya kategoriaban nem vedette le a nevet!!!
(csak az elelmiszerek es ettermi szolgaltatasok kategoriaban))

------ innentol kicsit megindul a fantaziam...

Hmmm... Ez nem is rossz... nem is mutragyat, hanem szerves-tragyat forgalmazok pl...
A pizzahut.hu -ra pedig felrakok egy gusztusos kepet egy rakas losz@r-rol, es pl. odairom:
A pizzahut-ban nem csalodik !!!
Szerves-tragya hazhozszallitas ejjel-nappal !

(esetleg, biztos, ami biztos, be is jegyeztetem a pizzahut vedjegyet a megfelelo kategoriaban.)

... valoszinuleg eleg hamar lenne egy jo ajanlatom a domain-re a Pizza Hut-tol...

anyam!!! de kar, hogy nem az enyem az a domain !

Előzmény: Thommyka (128)
maxis Creative Commons License 2000.03.07 0 0 144
Ne de ha zárolva volt az icq.hu név, akkor miért szabadították fel??!!! Milyen eljárás ez? ISZT eljárás, mondaná POLLER
maxis Creative Commons License 2000.03.07 0 0 143
B*ssza meg, nem is tudtam válaszolni, mert resetelni kellett!! Még a netscape-et is hazavágja, nem csak IE-t. Legyen új TOPIC!!! :-(((( jobb lenne, ha nem lenne
Előzmény: Thommyka (141)
John Zero Creative Commons License 2000.03.07 0 0 142
Na, bocs.
Az ICQ.hu tenyleg lapengedellyel ment, allitolag meg feb 27-en, csak pont most lepett elesbe, mert ennyi ido volt amig beallitottak, stb.
Előzmény: John Zero (138)
Thommyka Creative Commons License 2000.03.07 0 0 141
Kihagyja a per jelet, bocs!!! Úgy néz ki, mintha még elküldeni se lehetne ezt!!
olyan esetben, ha valamilyen program a c:IconIcon ahova a I helyett írjatok "bekszlesst", azaz fordított perjelet (útvonal jelet)
Thommyka Creative Commons License 2000.03.07 0 0 140
Az előbb kihagyta a per jelet, bocs!!!
Nem ide tartozik, de ezt halgassátok!!!!!!!!!!
NYISSUNK RÁ TOPICOT?
Egy érdekes hibajelenségre hívjuk fel a Windows 95 és 98 felhasználók figyelmét.
A Windows 98 (valószínüleg a 95 is) a jól ismert "kék halál" jelenséget produkálja minden olyan esetben, ha valamilyen program a c:\ könyvtárra hivatkozik. Ez eddig nem is okozna gondot, ám ha Internet Explorer-t használunk, és egy olyan oldalt nézünk meg, amely egy hivatkozást tartalmaz az említett könyvtárra, szintén lefagy a gépünk.
Thommyka Creative Commons License 2000.03.07 0 0 139
Nem ide tartozik, de ezt halgassátok!!!!!!!!!!
NYISSUNK RÁ TOPICOT?
Egy érdekes hibajelenségre hívjuk fel a Windows 95 és 98 felhasználók figyelmét.
A Windows 98 (valószínüleg a 95 is) a jól ismert "kék halál" jelenséget produkálja minden olyan esetben, ha valamilyen program a c:/ könyvtárra hivatkozik. Ez eddig nem is okozna gondot, ám ha Internet Explorer-t használunk, és egy olyan oldalt nézünk meg, amely egy hivatkozást tartalmaz az említett könyvtárra, szintén lefagy a gépünk.
John Zero Creative Commons License 2000.03.07 0 0 138
Thommyka:
Na igen. De nem az ICQ.hu ceg jegyzi a domain-t, hanem a Covysoft Networks Kft.
A lapengedely mar nem szamit (lehet, hogy ez volt?), vedjegye meg szerintem nincs az ICQ-ra.
Előzmény: Thommyka (135)
Poller Creative Commons License 2000.03.07 0 0 137
Fekete Macska Bandája...
Tiszta maffia.
Előzmény: maxis (134)
John Zero Creative Commons License 2000.03.07 0 0 136
Poller:
a voip.hu
1. hulye domainnev
2. Voice-Over-IP
Előzmény: Poller (132)
Thommyka Creative Commons License 2000.03.07 0 0 135
Prioritásos igény még most is van! Ha van olyan szabadalmad (bejegyzett névjegyed), kérheted a domaint sorsolás nélkül is.
Előzmény: John Zero (133)
maxis Creative Commons License 2000.03.07 0 0 134
Megcsúszott a keze az operátornak. Biztos VIP akart lenni... Nem baj, majd a VIP-et holnap zárolják, hiába van már bejegyezve.
Előzmény: Poller (132)
John Zero Creative Commons License 2000.03.07 0 0 133
Tegnap meg a zarolt listaban szerepelt az "icq.hu", mint a nev, mely "az igénylésükkor érvényes (2000. március 1 előtti) szabályzat alapján alaptalanul kizárólagosságot sugalló jellegük miatt elutasításra került(ek)"

Erdekes, ugylatszik ma mar nem sugall kizarolagossagot, mert a www.icq.hu mar mukodik. (De lehet, hogy a regisztracio elott is mar ment.)

A RIPE adatbazisban meg nincs benne. (Lehet, hogy hetfon vitt be valaki lapengedelyt erre a nevre, es ugy kapta meg? De marcius 1-tol mar nem szamit a lapengedely, ha jol tudom.)

Poller Creative Commons License 2000.03.07 0 0 132
..és a voip.hu az mi ?

Előzmény: maxis (131)
maxis Creative Commons License 2000.03.07 0 0 131
Az a röhej, hogy az Audiotel Kft.-nek sorsolták, meg is van a domain.hu-n!!! Én sem tudom mi az, de biztos másik regisztrátor szemelte ki... és zároltatta
Előzmény: Thommyka (130)
Thommyka Creative Commons License 2000.03.07 0 0 130
Lehet hogy én vagyok a hülye, de mi az vpn.hu ? Ezt miért kellett zárolni??? SEGÍTSETEK!!
maxis Creative Commons License 2000.03.07 0 0 129
Legalább a kedvenc domainem nem lehet másé! bor.hu :-))))))))
Thommyka Creative Commons License 2000.03.07 0 0 128
"Az alábbi domain név választások korábban, az igénylésükkor érvényes (2000. március 1 előtti) szabályzat alapján alaptalanul kizárólagosságot sugalló jellegük miatt elutasításra kerültek. Ezeknek a domaineknek a kezelésével kapcsolatos kérdéseket jogi szakértők vizsgálják. Döntésre csak a jogi álláspont kialakulását követően kerül sor. " Ez nem semmi duma. És most mi sugallja, hoyg el kellett utasítani?
maxis Creative Commons License 2000.03.07 0 0 127
Kész röhej!!! oras.hu az bizony biztos másodlagos közdomain lesz!! Az órások jegyezhetnek be alá oldalt.. Annyi órás van az országban, az ISZT-nek jogászokhoz kell fordulni... A telek.hu meg a sok hétvégiház tulajdonos pereivel fenyegett...
Előzmény: tommondatyer (125)
Poller Creative Commons License 2000.03.07 0 0 126
Csak befejezésként, ezért nem érdemes új topicot nyitni...:

Közben a Deltha kezd rájönni, hogy többet árthat magának ezzel a "mindenkit átvágok, majd viszem a lóvét" stílussal:
Terminal:
============
1,

Nem a szoftverhaztól vettük a portal.hu -t, hanem mástól. A szoftverhaztól a szoftverhaz.hu nevet vettük meg, egy nagyságrenddel kevesebbért. De ez már senkit nem érdekelt a hírben. Már írtunk az újságíróknak, hogy valami nem jó a hírben.

2,

Utána néztem, a küldött hír volt rosszul megírva. A főnök írta le rosszul... Már kérte a helyesbítést. Remélem ezt a fórumot nem olvassa, mert nekem kellett volna már tegnap ellenőriznem.

3,

Nem volt szándékos. Majd jövőre inditjuk a portalt, nincs most szükség reklámra. Nem utazunk jelenleg tartalomszolgáltatás bizniszben. Napi 5 hir megy ki a cégünktől átlag, amikor az ini.hu -t megvettük (valamivel kevesebbért) a kutyát se érdekelte, nem került fel sehova. A liberalizáció miatt van ez az egész felhajtás most.

============

itt tartunk...

Elkezdődött a mosakodás, szerintem ha most valaki rápróbálna 1-2 millerért, simán eladnák...

De kinek kell .... ? ;-)))

Előzmény: Thommyka (123)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!