Keresés

Részletes keresés

Vámpír Creative Commons License 2001.07.16 0 0 98
"Hull az elvtárs, mint a légy
Mégis maradt itt ölég.
Mire véget ér a bál,
Polgármester lesz talán..."
(Beatrice)

unnamed Creative Commons License 2001.06.20 0 0 97
Öregebb hadművész tisztek beszólása szerint a NATO annak idején a magyar néphadsereget 1-1,5 órás akadálynak tekintette csak (ennyi idő alatt számolták volna fel az erőinket), az itt állomásozó oroszokat ennek legalább a húsz-harmincszorosára becsülték (harcérték szempontjából). Ha atomfegyer alkalmazására került volna a sor, akkor baromira mindegy, hol vagyunk, valszeg elpusztult volna a teljes "civilizációnk".
mpd Creative Commons License 2001.06.20 0 0 96
Különböző pletykák szállongtak errefelé is arról, hogy Derekegyház környékén rakétasilókhoz hasonló dolgok vannak. SZVSZ ez szándékosan terjesztett álhír volt.
Előzmény: Tappancs (95)
Tappancs Creative Commons License 2001.06.20 0 0 95
http://www.nepszava.hu/Archivum/2001/06/16/-frissitendo/szepszo.htm#4
Búcsú a fegyverektől ...A szovjet vezetés 1955 májusától lényegében 1989 nyaráig változatlan nagyságú erőt állomásoztatott hazánkban. Magyar területen állandó jelleggel négy, illetve a veszprémi páncélos alakulat 1984-es kivonása után három szárazföldi gépesített hadosztály és egy körülbelül 300 harci géppel rendelkező légi hadsereg tartózkodott. Ezt a jelentős kontingenst 1962-64 között kiegészítették két taktikai atomfegyverekkel ellátott rakétaosztállyal. A katonai erő összlétszáma hozzávetőleg 65 ezer fő volt. ... Még fontosabb és egy háborús konfliktus esetén hazánk számára drámai fejleményekkel fenyegető fordulatot jelentett az, hogy 1963-64-től a magyarországi szovjet csapatokat jelentős atomrobbanófejjel ellátott rakétaegységekkel bővítették. A magyarországi szovjet atomfegyverekre vonatkozóan mindmáig nincsenek teljesen biztos ismereteink. A Bécsben folyamatosan zajló fegyverzetcsökkentési tárgyalások állandó kijátszása miatt a szovjetek mindvégig dezinformáltak a magyarországi atomfegyvereik típusaira és ütőképességére vonatkozóan. A konspirációnak túl sok katonai hozadéka nem volt, mert a nyugati műholdas felderítések alapján a nyolcvanas évek elejétől azért a világ nagyjából tisztában volt azzal, hogy milyen atom- és rakétafegyvereket állomásoztatnak határaikon kívül a szovjetek.

Így a főként nyugati forrásokból származó információink szerint Magyarországon gyorsan mozgó lánctalpas járművekre szerelt, 70-100 kilométer lőtávolságú, 20 kilotonnás robbanófejű FROG, majd a hetvenes évek elejétől a 180 kilométeres hatósugarú SCUD/A és a 250-300 kilométer lőtávolságú, 70 kilotonnás robbanófejet viselő SCUD/B rakéták állomásoztak. Ezen túlmenőleg valószínű, hogy a szovjetek - ezzel egyértelműen kijátszva a bécsi fegyverzetcsökkentési tárgyalások szabályait - 1982 után titkon Magyarországra telepítettek 15-20 legmodernebb komputervezérlésű 800 kilométeres hatótávú, 100 kilotonnás atomrobbanófejet hordozó SS-12-es rakétát is.
http://www.nepszava.hu/Archivum/2001/06/16/images/frissitendo/szepszo4.jpg

Nyugati elemzők valószínűnek tartják, hogy magyar földön - feltehetően Komárom és a Balaton-felvidék térségében - kb. száz atomrobbanófejet tároltak. Ez igen komoly atomcsapásmérő erőt képviselt, hiszen átlag 50 kilotonnával számolva ez öt megatonna robbanóerőt jelentett. Ne feledjük: az első hirosimai atombomba "csak" 20 kilotonnás, vagyis egyetlen FROG rakéta robbanófejével azonos nagyságú volt. Viszont a történészek azt ma már dokumentálva bizonyítják, hogy 1983 nyarán a magyar politikai vezetés a szovjet nyomással szemben sem járult hozzá, hogy Magyarországra ezer kilométeres hatótávolságú, szupermodern SS-20-as rakétákat telepítsenek. Egyes források szerint az erre irányuló moszkvai tárgyalások "csúcspontján" Kádár János azonnali lemondását helyezte kilátásba, amennyiben a szovjetek elsőszámú nyugati célpontnak számító SS-20-asokat hoznak magyar földre. ... Mindmáig nincs arra vonatkozóan biztos adat, hogy hány atomrakétaindító-állványt és hány atomrobbanófejet repatriáltak a szovjetek. Nyugati becslések 200 és 300 közé teszik a Magyarországról kivont atomrakéták számát.

Nemrégen nyugati publikációkból ismertté vált az a NATO-álláspont, mely szerint "a szovjet atomfegyverek magyarországi állomásoztatásnak puszta ténye Magyarországot szovjet támadás esetén a NATO egyik elsőszámú nukleáris célpontjává teszi". A dokumentum világosan leszögezi, hogy a NATO-nak semmiféle kelet-közép-európai vagy Szovjetunió ellen irányuló támadási terve nincs. Ugyanakkor egy esetleges szovjet támadásnak már az első 12-24 órájában a Földközi-tengeren állomásozó amerikai Hatodik Flotta tengeralattjáróiról legalább öt, egyenként 0,5 megatonnás stratégiai, NSZK-bázisokról pedig 25-30, összességében 700-800 kilotonnányi harcászati atomfegyver csapása zúdult volna ránk. Ez azt jelenti, hogy a VSZ minden Magyarországról kiinduló légi vagy szárazföldi támadása olyan válaszcsapást váltott volna ki, amely a Záhony-Debrecen vonaltól a Balatonig atomtűzvésszel perzselte volna fel hazánkat.

Helyesen állapította meg egyik parlamenti felszólalásában első szabadon választott miniszterelnökünk, Antall József, hogy minden nemzeti érdekünknek ellentmondóan ilyen súlyos és ilyen tartós fenyegetéssel Magyarországnak történelme során a mohácsi vész óta soha nem kellett szembenéznie.

unnamed Creative Commons License 2001.06.18 0 0 94
Kedves tasztaltársak!

1. Hazánkban biztosan voltak nukleáris fegyverek. Magyar katona ezeket nem látta, ám kiképzőim (honvédtiszt voltam) számosan voltak és sok mindent láttak:
- atomfegyver hordozására szolgáló függesztményeket a kunmadarasi MiG-eken,
- deklaráltan atomfegyver hordozására rendszeresített MiG modifikációkat a magyar reptereken,
- olyan védőfelszereléseket, vegyi mentesítő eszközöket és egészségügyi felszereléseket, amelyeket a nukleáris eszközökkel foglalkozó személyzet használ,
- olyan lezárt objektumokat, ahova a kéthavonta cserélt őrszemélyzetet ablaktalan repülőkön/helikoptereken hozták, és az őrzött objektum kerítésén csak a poltisztek jártak át (volt rá példa, hogy a hasüregi műtétre szoruló őrkatonát a - magyar - műtőbe is fegyveresek kísérték (csak az ablakig, hogy ne legyen fertőzésveszély, de be voltak szarva rendesen az orvosok), ez az őrszemélyzet ferde szeműekből állt, akikkel a tisztek nem oroszul beszéltek.
2. Az, hogy milyen hatótávolságú rakéták (hordozóeszközök) voltak nálunk, az lényegtelen, nem a rakétát nehéz kezelni és szállítani, hanem a robbanófejet. Egyébként nukleáris eszközt célba lehet juttatni: rakétahajtású eszközökkel (SCUD azaz SS-N), repülőeszközökkel (bombázó, vadászbombázó, robotrepülőgép) és csöves tüzérségi eszközökkel (155mm tarack, bár azt nem tudom, az oroszoknak volt-e ilyenük, az amiknak van), "kofferban" (terrorista/diveriós célokkal), légvédelmi rakétával (ez nem vicc, én is dobtam egy hátast, amikor megtudtam, hogy az oroszok még nagy magasságű légvédelmi rakétákat is gyártottak nukleáris fejjel. Aztán elmagyarázták, hogy kiválóan tisztára söpri az eget, főleg ha nagy bombázók jönnek erős vadászkísérettel).
3. A kettes pontban említettem a nehéz kezelést. Biztos, hogy nukleáris eszközök nem maradtak nálunk, mert már a biztonságos tárolásuk is nagyon nagy szakértelmet igényel, nem is beszélve a kötelező karbantartásról stb. Ilyen szakembereink nincsenek, mert nem képeztek ilyeneket soha. (A megfelelő orosz akadémiákra magyart nem iskoláztak be. A legközelebb az a néhány rakétamérnök került ezekhez az eszközökhöz, akik a SZU-ban látták azokat a hallgatókat, akik a nukleáris eszközök kezelését tanulták.)

Mindez nem jelenti azt, hogy örülök annak, hogy az amik nukleáris eszközöket fognak hozzánk behozni (vagy már be is hoztak).

Előzmény: Tappancs (93)
Tappancs Creative Commons License 2001.06.17 0 0 93
http://www.magyarnemzet.com/news/fullstory.php/aid/26630.html Ki küldte haza az oroszokat? ... Az is a kivonulás idején derült ki, hogy hazánkban bizony állomásoztattak atomfegyvereket, amelyeket valószínűleg már 1989 őszén kivontak az országból. A robbanófejeket állítólag Baj és Dombóvár környékén tárolták, míg a hordozórakéták a közelben állomásozó csapatoknál voltak. 1990 márciusa és 1991 júniusa között 196 darab Szkad B, illetve Frog típusú rakétát szállítottak haza. Ezek a rakéták voltak hivatottak a nálunk tárolt nukleáris tölteteket hordozni. A Frog NATO jelű rakéták hatótávolsága körülbelül hatvan kilométernyi, a Szkad B-é pedig kétszáz. Azaz az említett települések közeléből nehezen lehetett volna túllőni velük az országhatáron, nem beszélve arról, hogy a tárolásuk miatt a NATO-rakéták célpontjává vált az ország....

Előzmény: Baloldali Front (9)
wares_DBP Creative Commons License 2000.12.20 0 0 92
Baloldali Arpi,

Menjel keress magadnak egy szebb orszagot, javasolnam kubat vagy irakot.
Nektek ugyis az eden.
Nekunk viszont semmi szuksegunk ilyen baloldali demagog posztkommunista gecikre, gondolom faterod nagyban csinalta meg es most annyi reszvenyetek van, mint egen a csillag.
a BALOLDALI FRONT ENNEK AZ ORSZAGNAK KB. ANNYIRA HIANYZIK, MINT MOKUSNAK AZ ERDOTUZ!
Dogojjetek meg mind!

wares

Vásárhelyi Á. Creative Commons License 2000.06.16 0 0 91
Igen, és az is maradok.
Előzmény: Tappancs (90)
Tappancs Creative Commons License 2000.06.16 0 0 90
De még tag vagy, ugye?
Előzmény: Vásárhelyi Á. (89)
Vásárhelyi Á. Creative Commons License 2000.06.16 0 0 89
T. Tappancs!

Már távoztam.

Előzmény: Tappancs (88)
Tappancs Creative Commons License 2000.06.15 0 0 88
Árpi bátyó! Ha így folytatod, akkor előbb-utóbb távozni fogsz a Munkáspárt elnökségéből ;-)
Előzmény: Baloldali Front (-)
Commune Creative Commons License 1999.11.26 0 0 87
Nálam biztos nincs mert semmi közöm a BF-hoz.
Előzmény: bloki (86)
bloki Creative Commons License 1999.11.26 0 0 86
Kedves Commune,

azzal magam is tisztában vagyok, hogy a "baloldal" több mint egy ember.
A "vágyam" pedig elég konkrét.

(Csak van valami iromány kézen-közön valakinél a "baloldalon" (jegyzet, fénymásolat, fax, e-mail, floppy, telex), ami tartalmaz valami iránymutatót az aláírás-gyűltéssel kapcsolatban.
Olyan ideológia féle.)

Előzmény: Commune (85)
Commune Creative Commons License 1999.11.26 0 0 85
Kedves Bloki

Nem tudok általánosságokra válaszolni, arról nem is beszélve, hogy én nem vagyok a "baloldal".

Előzmény: bloki (84)
bloki Creative Commons License 1999.11.26 0 0 84
Kedves Commune,

nem-nem, nagyon is témába vág. Az ember gondolataiank rendezettsége rendkívül fontos (Leginkább azok tudják ezt, kik szerint jobb, ha a tömegek gondolatai kuszák (maradnak), s mindent meg is tesznek ezért.).
Érdekel a "baloldal" véleménye e tárgykörben, szeretném tudni, tudata/érvrendszere mire épül, mit szeretne elérni, s miért. Mert ezzel adós, vagy amit adott, az kevés és/vagy gyenge.

A téma komoly. Itt véleményt formálni felelős dolog (úgy általában is). Nem árt tisztán látni, bölcsen dönteni már a mi szintünkön is (saját "szellemi hatóterületünkön"), mert - ha erősen közvetett formában és csak hosszab távon, de - a mi gondolataink hatással vannak az indítópultnál ülőkre. (pl. kell-e egyáltalán a pultnál ülnie valakinek, kell-e pult, kell-e fegyver, irány Utópia...)

Előzmény: Commune (83)
Commune Creative Commons License 1999.11.26 0 0 83
"Ha ilyen lesújtó a véleményed a "baloldal" legutóbbi 10 éves ténykedéséről, akkor a totális hatalom birtokában bevégzett cselekedeteiket milyen jelzővel
illetnéd? "
Cselekedete válogatja,de ez teljesen offtopic.

Előzmény: bloki (82)
bloki Creative Commons License 1999.11.26 0 0 82
Kedves Commune,

hát igen, az örvényáramok. :-)

komolyabban:
Ha ilyen lesújtó a véleményed a "baloldal" legutóbbi 10 éves ténykedéséről, akkor a totális hatalom birtokában bevégzett cselekedeteiket milyen jelzővel illetnéd?
.
.
.
Miért e szimpátia?

Előzmény: Commune (80)
GLászló Creative Commons License 1999.11.26 0 0 81
Mi van itt??? Eltűnt nekem az utolsó két nap termése??!!
Commune Creative Commons License 1999.11.26 0 0 80
"Különben is, ha elemeznénk, hogy a "felek" mit műveltek a (közel)múltban, a "baloldal" azon a tisztesség-műszeren alapállapotban hagyná a mutatót."
Ha az elmúlt tíz évre gondolsz, egyetértek, csak annyival kiegészíteném hogy a "jobboldal" szintén alapállapotban hagyná.
Előzmény: bloki (79)
bloki Creative Commons License 1999.11.26 0 0 79
Kedves Commune,

tiltakozni lehet, mindenkinek szabad. Most már.

Magam is tiltakozom, csak indirekt formában, mert a kauzalitás szövevénye nevetségessé tesz minden azonnal, egyszerűen megoldani akaró próbálkozást.
(meg kell vizsgálni mi a(z aktuális) veszély forrássa, mekkora a megtörténés esélye, milyen lehetőségeink vannak, miféle kényszer/tehetetlenségi erők hatnak ránk... + folyamatosan ellenőrizzük tisztánlátásunkat, és tisztességünk "mérőszámát" se tartsuk a 0 közelében.)

Az életkor nem mentség. Az életkornak mindig meg lehet felelni. Felnőtt fejjel pedig ez már elvárás. A történelmi ismeretek...
Különben is, ha elemeznénk, hogy a "felek" mit műveltek a (közel)múltban, a "baloldal" azon a tisztesség-műszeren alapállapotban hagyná a mutatót.

Előzmény: Commune (77)
GLászló Creative Commons License 1999.11.26 0 0 78
Jó. Megpróbálok picit észhez térni, és megkérdezem: a Munkáspárt küldöttsége járt-e egy Szaddam Husszein nevü úr országában, és aláírt-e ott egy, a diktátorral egyetértő nyilatkozatot? Ugyanarról a Munkáspártról van-e szó, amelyik a háborús bűnökkel vádolt Milosevics szerb elnök támogatását is nyíltan vállalta akkor, amikor Magyarország Jugoszlávia de facto háborús ellenfeleként viselkedett?
Tartalék kérdés: hogy a fenébe gondolják, hogy ez a szélsőséges magatartás elfelejthető akkor amikor elfogadható célok érdekében lépnek (esetleg) fel?
Commune Creative Commons License 1999.11.26 0 0 77
Úgy elmerültetek BF fikázásában hogy észre se vettétek a lényeget.
Most akkor nem lehet tiltakozni az atomfegyverek magyarországi telepítése ellen, vagy mi a szösz?
Vagy csak BF nem tiltakozhat mert annak idején négy évesen nem emelte fel a szavát a nemlétező magyarországi atomfegyverek miatt?!
Miért nem emeltétek fel Ti tisztelt barátaim?
Térjetek már észhez.
BaSand Creative Commons License 1999.11.26 0 0 76
Úgy látszik itt "Frontelvonulás" esete forog fenn...Nem volt valami kitartó a Baloldali Front :-)))
PRAETORIANUS Creative Commons License 1999.11.25 0 0 75
(Számomra nem túl) Kedves BF!

Mi is írhatunk egy elitélő nyilatkozatot Kuvait lerohanásáról?
Bár nem vagyok kimondott jobboldali, de ha ilyeneket olvasok mint te, feláll a hátamon a szőr!
Nov7-et ünnepelni! Jól benyalni az oro.. szovjet testvéreknek!
Miért nem költözöl már ki?!
Ki nem állhatom a fideszes bagázst, de tőled meg egyenesen hányingerem van!

T Olvtársak!
Napokban olvastam egy cikket egy bizonyos "válaszoló szoftverről" szóló cikket vmalyik lapban, melynek lényege az volt, hogy felismert bizonyos alap kérdéseket pl "hol laksz" meg ilyesmik, aztán felengedték az IRC-re.....
Hát volt aki az e-mail címét is elkérte!
Nem egy ilyennel állunk itt is szemben?
Felismer egy-két szót, aztán löki rá a mókáspárti hülyeséget!
Nehogy csapdába fussunk!

alfalfa58 Creative Commons License 1999.11.25 0 0 74
Hát attól, hogy nem vagy normális. (Ciklus zárul.)

:-)

Előzmény: Oversize (73)
Oversize Creative Commons License 1999.11.25 0 0 73
Mitől???
Előzmény: alfalfa58 (72)
alfalfa58 Creative Commons License 1999.11.25 0 0 72
Jó-jó. Csak megijedtem.

Előzmény: Oversize (70)
Lajos bácsi Creative Commons License 1999.11.25 0 0 71
Hmmm....
Vajon miről?
Előzmény: HAME (55)
Oversize Creative Commons License 1999.11.25 0 0 70
Kedves Alfaalfa58!

"Megbocsáss, igazán nem akarlak megbántani, de: mondd, normális vagy?" Az ember ugyan ezt sohasem tudhassa, de tudod a hangok azt mondják a fejemben, hogy normális vagyok. :-) (És az ápolóbácsi is azt mondta. :-P )

"Csak nem azt akarod tanácsolni Baloldali Frontnak, hogy menjen el dolgozni???!!!"
Hát, csak kérdeztem, hogy miből gondolja, hogy ez egy jó dolog (az előzmények ismeretében)?
Tanácsokat meg nem szabad nagyon adogatni, mert szólnak érte, hogy miért akarod megmondani bárkinek, hogy mit csináljon. Szóval csak óvatosan a fogalmazással. :-)

Előzmény: alfalfa58 (69)
alfalfa58 Creative Commons License 1999.11.25 0 0 69
Kedves Oversize!

Megbocsáss, igazán nem akarlak megbántani, de: mondd, normális vagy?

Csak nem azt akarod tanácsolni Baloldali Frontnak, hogy menjen el dolgozni???!!!

:-)

Előzmény: Oversize (68)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!