Keresés

Részletes keresés

NevemTeve Creative Commons License 2001.09.20 0 0 174
Felteszed az XFree86 4.1.0 -t (pl forrasbol), nekem is olyan van es mukszik... (van is errol egy topik, ahol irogattam nemi eszreveteleket a forditassal kapcsolatban)
Előzmény: Aty (172)
EoS Creative Commons License 2001.09.20 0 0 173
Ji. Ha valaki tudna küldeni Corel linuxot Írjon.Köszi eos31@freemail.hu
Aty Creative Commons License 2000.05.26 0 0 172
Sziasztok!

Átnéztem az eddigi hozzászólásokat és nem találtam lehetséges megoldást a következő problémára.
Frissen felinstallált Corel Linuxom nem tölti be a grafikus felületet. A kütyüben ATI Rage IIC van.
Van valami ötletetek, hogyan lehetne életre kelteni. A Corel HCL-en nem találtam...
Aty

kaka Creative Commons License 2000.05.14 0 0 171
A villogó képernyőre van megoldás: (nincs kedvem lefordítani):

http://linux.corel.com/products/linux_os/techsupport/html/9315.htm

The video settings are configured incorrectly. If you see a flashing screen with a text login, login as root. The password will still be blank, so just press enter when prompted. At the console prompt, type killall kdm and press enter to stop the flashing display. Change to the /usr/X11R6/bin directory, type XF86Setup and press enter. Be sure to select the correct options for the configuration as the wrong configuration can damage the video card and monitor. Once the configuration is complete, type startx from the console prompt to launch KDE. If everything is properly set, logout and reboot the system and it should return without any problems. As a last resort, configure the video card as a Standard VGA Video Card and the monitor as a VGA compatible monitor. This will let you display 640 x 480 and 16 colors.

magyarul root, majd killall kdm majd udr/X11R6/bin beütni:XF86stetup, majd videokártya beállítása: Standard VGA VIDEO CARD , VGA compatible monitor 640*480

Előzmény: sawtooth (142)
ptr Creative Commons License 2000.04.04 0 0 170
KOszi, kiprobalom!

[ptr]

Előzmény: Sysygy (169)
Sysygy Creative Commons License 2000.04.03 0 0 169
Egyet értek kedves előttem szóló!

(egyébként ez magyarázza azt, hogy végülis igéretemmel ellentétben nem kísérleteztem tovább a CL-lel, már rég letöröltem, kellett az a 400 Mb másra :-o )

Szóval, ha winexplr szerű samba kell, akkor tudom ajánlani s TkSmb nevű programot. Egy orosz illető írta. Nekem ez van fenn. (Altavistán keress rá arra, hogy TkSmb, és kiadja).

De asszem van egy linneighbourhood nevű prg, de erre nem vennék mérget. Mármint a nevére. Viszont ez kiköpött winexplorer állítólag. Szóval jó keresgélést és eredményes próbálkozást.

Üdv:
Sysygy

Előzmény: ptr (168)
ptr Creative Commons License 2000.04.03 0 0 168
hi,

Nekem vegyes tapasztalataim vannak, mondjuk a debian-t a vilagert sem hagynam cserben, mivel meg o sem tette azt velem soha.

webserver uptime
12:09am up 371 days, 3:10, 1 user, load average: 0.02, 0.01, 0.00

p75 - 64 mb ram, 2 gb ide hdd debian 2.1 kernel 2.0.35 #1 Apache 1.3.9. 128K s vonalon lehet elerni (ez nem mind1). Nincs vga kartya, nincs rajta monitor eger kbd sem, pont annyi ideje, amit az uptime mutat. Ez azert elgondolkodtato. Egy ev alatt joparszor ujra lehet installalni a cl-t. :)

Ez magyarazza a rossz tapasztalatok mibenletet. Fagyott. Tobsszor is. Namost ezekutan szoba nem johet, akkor inkabb a winsux. Egy haverom notebook-jan viszont 2x megaval olyan stabilan megy, hogy valoszinuleg igaza volt az elottem szolonak, usa piacra lett igencsak tervezve, dell hp meg cpq gepekre. Ez a notebook egy cpq armada xx volt.

sokkal inkabb rh vagy mandrake, amit tudok ajanlani, nem olyan bonyolult az.

Szal ami tetszett, es debian alatt nem talaltam (mondjuk nem nekem fontos - smbmount rulez) az a winsux explorer szeru filemanager, ami tudja borzolni a ringyoz halot. Toketesen be tudtam allitani, hogy lassa a win* halot. Mondjuk routeren tul mar nem ment, de ez meg a ip helper addressek, meg a samba beallitas kerdese.

Egybol egy kerdes is: Nem lehet ezt valahogy atrakni debian ala, vegulis az az alapja, vajon megvan valahol .deb ben is? Gondolom forras nincsen. Most ezert nem rakok fel cl-t, de majd valahonnan kihackelem azt a filemanagert, asztan csinalok en belole deb et :)

Ha van tapasztalat / otlet, azt kernem ide.
Kosz.
ptr

idared Creative Commons License 2000.04.02 0 0 167
Miutan a Linux-alapokat elsajatitottam a kb. 5-6 alkalomnyi CL hasznalat utan, felraktam helyette egy Red Hat 6.1-et es imadom. Innen nezve a CL egy nagy semmi. Baromi nehezkes, tulsagosan lebutitott akar lenni, de annyira, hogy peldaul helpet azt nem adnak hozza, es az egesz csak annyira jo kabe, hogy az ember ha meg nem nagyon latott Linuxot akkor lasson es kiprobalja. Erre viszont tenyleg jo volt, es orulok, hogy kiprobaltam. Es most meg meg jobban orulok a Red Hatemnek. :)

idared

Tamska Creative Commons License 2000.04.02 0 0 166
Nem akarok kilógni a topicból, de kipróbáltam a Mandrake 7.0-t és meg kell mondjam, nekem kezdőnek úgy találom, hogy jobb.
Előzmény: Tamska (163)
Sysygy Creative Commons License 2000.04.02 0 0 165
koka:

ALT-CTRL-F1 (vagy F2, stb) vissza ALT-CTRL-F7 (pl.)

Előzmény: koka (164)
koka Creative Commons License 2000.04.02 0 0 164
Sziasztok!

Nem vagyok linuxos, de most kell irnom egy programot linuxos
gepre, ezert feltettem otthon a CHIP-cd-rol a corelt, azonban
fingom sincs a unix szeru parancsokrol. A problemam
valszeg egyszeruen megoldhato, de nem szeretnek
tul nagy energiat megmozgatni, lehet, hogy az eletben
soha tobbe nem lesz ra szuksegem.
Szal a lenyeg, hogy az rhide nem ismeri fel az
alt- parancsokat, meg ronda a kepernyo, meg nem
mukodik a DEL. Remlik valamu tty-szeru parancs a
konzolon, de azt sem tudom, hogy lehet karakteres
uzemmodba atmenni.
Legyszi segitsetek! koka@mail.ahiv.hu

udv:koka.

Tamska Creative Commons License 2000.03.16 0 0 163
üdv dj,

kicsit félreértesz, nem olyan debil linuxra gondolok mint a win, csak egy incurit lehetne jobb a setupolás. tisztában vagyok vele, h foglalkozni kell a dologgal. azthiszem kezdőként az embernek nagy szüksége lenne egy nyomtatott kézikönyvre. ezt annak ellnére mondom, h az utóbbi két hétben már rengeteg irodalmat olvastam a linuxhoz.

próba képpen tegnap csináltam (még) egy particiót, és egy régi chip cd-ről megpróbáltam felrakni a suse 5.3 linuxot. na ez már igen. egy gondom volt, h a video kártyámat nem ismerte az X illetve a yast (i have Diamond Viper 550 és csak Viper 330-ig ismerte) gondolom azért mert újabb maga a kártya mint a disztrib.

1 szó mint 100 tetszett a yast. valami hasonlót csinálhattak volna CL alá is. egyébként elsőre a CL nagyon tetszett, és ennek köszönhető, h valszeg mindig lesz linux partició a gépemen, pár hónap múlva - ha így haladok - viszont már csak az lesz. ;-)

aztmondják a mandrake jó kezdőlinuxnak. meglátjuk...

Előzmény: dj (162)
dj Creative Commons License 2000.03.15 0 0 162
Tamska,

debileknek megfelelő Linuxt még nem találtak ki, arra ott a win.

Nekem már nincs fent a CL, de abban a pár hónapban semmi ilyet nem csinált amit írtál, elképzelhető, hogy valamilyen hw problémád van, de ez majd kiderül, ha egy újabb distribet felraksz és esetleg annál is ilyen hibákat vét.
Egyébként a CL-nál lehet a legkönnyebben telepíteni progikat, ha van internet kapcsolatod.

Üdv:
dj

Előzmény: Tamska (161)
Tamska Creative Commons License 2000.03.15 0 0 161
nos köszi, de ettől még megadta magát. corelről ennyit. következő próbálkozásom: mandrake lesz. olyan linuxot szeretnék ui. ami debileknek is megfelel. ahol viszonylag könnyedén lehet programokat telepíteni és megszabadulni tőlük.
nos a corel a staoffice-től is lehidalt. egyszrűne kiakadt az egész. le is szedtem.

1ébként MINDIG megvártam a kijelentkezést.

Előzmény: dj (160)
dj Creative Commons License 2000.03.15 0 0 160
Tamska,

le kell állítani a rencert mielőtt kikapcsolod a gépet, mert különben olyan scandisc szerű dolgot akar művelni a Linux is mint a win, ha simán lekapcsolják a gépet amikor még aktív az oprencer (jobb esetben csak áramszünet volt), csak ha nem megy automatikusan a fs helyreállítás akkor kézzel kell megcsinálni. A kenyérpirító egy egyszerű szerkezet, ha akkor kapcsolod ki amikor még nem köpte ki a kenyeret akkor két lehetőség van bekapcsolod újra és megvárod, hogy elégesse a kenyeret úgy köpje ki vagy kézzel belenyúlsz és kiveszed (baromi forró). Szal csak annyit akarok ezzel mondani, hogy az ember tanulja meg helyesen használni a keze ügében található eszközöket mielőtt véleményezi azokat.

Üdv:
dj

Előzmény: Tamska (159)
Tamska Creative Commons License 2000.03.14 0 0 159
hi

kész, vége, ennyi.

beadta a kulcsot corel. tünetek:

LILO ok.
egészen a mountolásig, ott vége és kiírja, h:

hogy read only a root vagy mi a szösz????? és hogy csináljam meg:

mount -n -o remount,rw /

beírom, erre további adathalmaz. ha yól emléxem akkor e2fdisk (?). persze ezt sem tudom megcsinálni. ja és azt is olvastam, h valami bad sector. namost akkor installáljak újra??

énnekem erre nincs időm + energiám egyfolytában buherálok. könyörgöm, én csak operálni akarom a rendszert! arra való.

feladom.

T.

Sysygy Creative Commons License 2000.03.14 0 0 158
Jól beszélsz!
Előzmény: TaXiN (157)
TaXiN Creative Commons License 2000.03.14 0 0 157
Ha win halozatba (domain) lepsz, akkor kell jelszo.
A windows kuld valamit, ami vagy jo, vagy nem.
A SaMBa ebbol a szempontbol addig idegesito amig bele nem botlasz nehany windows-ba amelyek azt a felhasznaloinev/jelszo parost kuldik amit akarnak fuggetlenul a Te szandekaidtol.
Az userek meg rajtad kerik szamon azt, hogy a szomszed gep mukodik, de az ovek nem.
Sysygy Creative Commons License 2000.03.14 0 0 156
Az attól függ, hogy mit értesz konkrétan a hálózatba lépésen.

Elnézést, amiért nem a Corellal szerzett tapasztalataimat írom le, de amióta felraktam, hozzá se nyúltam, főleg nem a helyi hálóhoz. Bár azt kipróbáltam, hogy elérhetőek-e külföldi szerverek.

Szóval:
1. Ha jelszót kér, és szerinted nincs jelszó, üss entert. És lőn.
2. Itt nem lépsz be sehova.
3. Csak akkor "lép be", amikor egy konkrét erőforrást érsz el. Akkor meg jogos a jelszó. (ami lehet 1. pont szerint is)
4. Ezek a samba 2.0.5a-2 csomagra vonatkoznak (meg Debianra), szóval ha valami nem így lenne, írd le bővebben.

Üdv:
Sysygy

Előzmény: Jozsó (155)
Jozsó Creative Commons License 2000.03.13 0 0 155
Halihó,
Most raktam fel a CL-ot (másodszor), de nemtom miért valahogy olyan szemetes a képernyőm (mint mikor annak idején túl-overclockoltam a virge kártyámat). Ráadásul nemcsak X alatt, hanem karakteres képernyőnél is. Szerintetek mi a baj? (Ja, a suse sohasem csinálta ezt) Alkérdés, hogyan lehet xservert váltani? Nekem most svga-t használ, de én jobban kiegyeznék 1 banshee-val.
A következő, hogy milyen dolog az, hogy a samba jelszót kér ahhoz, hogy beléphessek a windowsos hálózatba? Elég lenne akkor érdeklődnie, mikor valami megosztott erőforráshoz nyúlok hozzá.
Nikolaus Creative Commons License 2000.03.11 0 0 154
Sziasztok

Tett már fel valaki CL. alá Wine-t? Ha igen tudassa velem is hogyan csinálta. Akár magánba is...

ControlDenied Creative Commons License 2000.03.10 0 0 153
Sziasztok!
Nem hiszitek el, ma (tegnap:)) tettuk fel a Corelt.
Minden szep volt es jo (most ne emlitsuk, hogy a rossz
vincsi az oruletbe kergetett..errol nem a Corel tehet) ,
amig nem akartunk mp3-at inditani. Ugyanis a szemet
sndconfig nem ismeri fel a Diamond Monster xm300-at.
Tudtok segiteni? A hivatalos Diamond oldalon nincs
semmi.. Koszi.
ps. Acrobat telleg nincs, most telepitem...
Sysygy Creative Commons License 2000.03.07 0 0 152
akkor már inkább cfdisk
Előzmény: netizen (151)
netizen Creative Commons License 2000.03.07 0 0 151
az fdisk sor helyesen

fdisk /dev/hdc

+kell itt is mondani hogy melyik disket :-))

Előzmény: netizen (150)
netizen Creative Commons License 2000.03.07 0 0 150
már máshova is irtam neked, szal ide a disk..
tedd be a lemezt.
root-ként:
cd /mnt
mkdir rdisk
utana
fdisk
a promptnál mondd azt hogy "p" erre kilistázza a particiókat, mondjuk azt látod, hogy hdc1 (csak 1 van) de lehet olyan is hogy pl hdc4. jegyezd fel amit látsz.
nyomj "q"-t
Valszeg a lemez dosos, ugye: -))
utána

+ amit az fdiskben láttál.
v
mount -t vfat /dev/hdcx /mnt/rdisk
^
+ file rendszer tipusa.

és csatlakoztattad.

utána cd /mnt/rdisk
ls -l és voilá ;o)

leválasztani a lemezt az


umount /mnt/rdisk

paranccsal lehet. Ez csak akkor fog menni, ha semmilyen program se hivatkozik már erre a lemezre! pl ha akoncold az /mnt/rdisk/directory.xxx -ben jar akkor mondd az umount elott azt hogy

cd

és visszajutsz a /root könyvtárba.

bővebb infok:

man mount
man fstab

Előzmény: Tamska (148)
Tamska Creative Commons License 2000.03.06 0 0 149
nos ezt pedig már Linux alól írom... :-)))
Tamska Creative Commons License 2000.03.06 0 0 148
Üdv

Életemben először felraktam egy Linuxot, a CoreLinux-ot. Mások okulására leírnék 1-2 dolgot.

Config: PII 300; EPOX alaplap; SB AWE 64; 8,4 GB; 64MB; Diamond Viper 550; Daewoo Monitor; 33,6k modem; valamit kivehető winyó rack-en (secondary salve).

Alapvetően érdemes (több próba után mondom, és én nem bántam meg a dolgot) egy jó nagy winyóra tenni. Érdemes figyelmi arra, h vannak olyan alaplapok amiknél csak az elsődlges IDE drive a bootolható (pl azért mert a további drive-ok valamiért slave-ek, vagy mert csak SCSI-n lehet csak a további drive-okról bootolni vagy mittudomén. én így jártam (ha valaki jobban ért ehhez az esetleg kommentálhatná amit írtam, nehogy nagy marhaság legyen).
Szal üres drive a tuti imho. Én fogtam magam és fdisk-el letöröltem az egész meglévő particót. Újraparticionáltam a drive-ot oly módon, h a win-re gondolva adtam 60%-ot mint elsődelges DOS partició. A maradék 40%-ost hagytam particinálatlanul. Utána reboot, majd win98 install. Utána chip-es CorelLinux fel az üres (40%-os) particióra. (Nem hagytam neki a bad sector keresést). Újraindítás és megy minden ezerrel. Win98 is meg a Linux is. Fix & Fertig. Ready to go.

Mivel én még egyáltalán soha nem láttam ezelőtt linuxot (csak az újságban) így ha nekem ment akkor azthiszem ez alapján bárki fel tudja rakni a rendszert.

Egyelőre még vannak problémáim, de már innen a topikból is szereztem info-t, amit ki fogok próbálni, hátha megoldódnak a gondok (PPP died unexpectedly, magyar bill).

1ébként teljesen fel vagyok dobódva, egész 7végén csak próbálgattam az új oprencerem ami qrva stabil, hót jópofa és ingyé van, látom a win-es particiót is. szal van egy király dualbooot rendszerem.

Ami viszont gondot okoz:

1. valamiért nem bírom látni a kivehető drive-ot. Secondary masternek van betéve (valamiért nem tudtam máshogy betenni még anno). Esetleg nincsen valakinek tippje, h miként lehetne elérhetővé tenni linux alatt ezt a drive-ot (win98 látja)?

2. esetleg ideírná valaki 1-2 szóban, hogy miként kell telepíteni programokat Linux alá Corel Specifikusan plz? Legalább az alapokat lécci.

üdv

Tamska

Iwo Creative Commons License 2000.03.04 0 0 147
megvan a szó: partícionálatlan
Iwo Creative Commons License 2000.03.04 0 0 146
Nem bugos a chpcd-n lévő dist sem. Azonban, ha nincsen partíciolatlan (de hülye szó) szabad lemezkapacitásod, képtelen felajánlani a "use free space" opciót.

És addig, amíg ezt bugnak véled, talán nem is baj, hogy helyetted kíván gondolkodni.

rayn Creative Commons License 2000.03.04 0 0 145
Sziasztok!

Nem tudom, hogy volt -e mar tema, de mintha a ChipCD-n levo CL telepito bugos lenne. Volt particio a winyoimon, de csak a takeover volt hatasos. Kb ugy viselkedett, mint egy windowsos tema, kb ugyanugy helyettem akart gondolkodni, mint a win.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!