Keresés

Részletes keresés

ESIS Budapest Creative Commons License 1999.12.06 0 0 9
Dear Texaner!

Mind az BME-UNESCO Információs Társadalom- és Trendkutató Központ, mind az ESIS magyar iroda NGO, azaz nem kormányzati intézmény.

Sajnos legkevésbé a kormány rendel meg itt kutatásokat. És a MEH még ettől is lemarad...

Ps.
Speaker nem tagja az ITTK-nak. Legalábbis nem tudunk róla.

Előzmény: texaner (8)
texaner Creative Commons License 1999.12.05 0 0 8
Draga ESIS,
Tolletek eleg a speaker baromsagait olvasni. Ertem en, hogy tennetek kell valamit, hogy az adofizetok penzebol jol elhessetek, de legalabb ezt a forumot sziveskedjetek, A MEH baromsagaival nagyivben elkerulni.
ESIS Budapest Creative Commons License 1999.12.05 0 0 7
A témafelvetés elsősorban azoknak 'hétköznapi hálószaggatóknak' szólt, akik -esetleg- arra is igényesek, hogy mi történik vitruális világunkban.

Ez a kérdés most annyiban válik egyre aktuálisabbá, hogy szerintünk most dől el, mi lesz a hálón pár év múlva, és milyen lesz az a társadalom, melyet már az információs és kommunikációs technikák napi használata határoz meg.

Előzmény: Som-Som (5)
NaNe Creative Commons License 1999.12.05 0 0 6
Szerintem az Internet jó eszköz a kommunikálásra, megismerésre.
De alapvetően ez _csak_ egy eszköz, aminek használata max. a hatékonyságot növelheti.
Legfőbb problémának nem a kis hatékonyságot látom, hanem a gondolkodásmódot, morált, erkölcsöt, korrupt magatartást, képmutatást, kevélységet, felelőtlenséget, önzést és a _szolgálatra_ alkalmatlan emberek tömegét a felelős beosztásokban. Ezen vajmi keveset fog segíteni az Internet.
Ami leginkább segíthet a társadalom megváltoztatásában - IMHO - az a példamutatás és áldozatvállalás. Kérdés, ki hajlandó erre - önzetlenül ?
Beszélgetni lehet erről, meg lehet vitatkozni is, csak nem használ semmit. Mindenesetre jó, hogy napirenden van a téma és vannak, akik ezen törik a fejüket nevesítve, szervezetekbe tömörülve, vagy akár névtelenül, csak úgy otthon.

NaNe

Előzmény: ESIS Budapest (-)
Som-Som Creative Commons License 1999.12.05 0 0 5
Én becsülettel követtem a linket, de, hm... hogy is mondjam finoman... szóval ezek most egy netező átlagemberhez szólnak, vagy azokhoz, akik borzasztó tudományosan állnak a kérdéshez? Csak azért kérdezem, mert egy hétköznapi, hálót cibáló ember egy bizonyos információsűrűség alatt fárasztónak találja a böngészést, irodalmi vagy előadás stílus helyett előnyben részesíti a rövid, világos szöveget. Nos, az ESIS oldalai a legkevésbé sem felelnek meg ezeknek. (Bocs, ez egy építő jellegű kritika akart lenni.)
http Creative Commons License 1999.12.05 0 0 4
Jézusom! Én csak az iménti hozzászólásom után olvastam el a topic-nyitó linket.
Én nem tudtam, hogy itt egy ilyen komoly és súlyos , kövér eurobürokratákat eltartó luftballonról van szó.
http Creative Commons License 1999.12.05 0 0 3
Adjatok egy biztos pontot, és én békén hagyom a világot. De ha nem...?!!!!!
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.04 0 0 2
hmmm, egyelőre nem igazán értem miről is van szó, persze a linket ilyenkor lusta elolvasni az ember, a valóságépítés nehéz munka ;-))

ami a társadalmat illeti, ugye a megváltoztatás nem úgy megy, hogy jóól összeállunk egy technikumban és elhatározzuk, hogy átépítjük a társadalmi valóságot /én hülye irrac. magam ellen lobbizok/

kérdem pl., hogy inkább valóságéptő ágenseket vártok a topicba vagy patafizikus elemzőket netán tervezőket, vagy kit?

valéptech

originalqszi Creative Commons License 1999.12.03 0 0 1
A társadalom megváltoztatásában emberek vesznek részt, emberek csinálják, gazdag emberek és néha hülye emberek, a zöme az meg a nyáj, akinek nem az információ kell, hanem a kenyér! És szerintem az okosabbjának is tele van a töke ezekkel a dolgokkal, mert minden ilyentől más lesz gazdag, sose ő:((((((((
Előzmény: ESIS Budapest (-)
originalqszi Creative Commons License 1999.12.03 0 0 0
0, láthattad eddig a topicod mellett:DDDDDD
ESIS Budapest Creative Commons License 1999.12.03 0 0 topiknyitó
Az ESIS iroda szervezésében létrejövő műhelykonferencia egyik kérdése, hogy vajon a civil szervezet, egyesületek, baráti társaságok részt vesznek-e, részt akarnak-e és tudnak-e venni a társadalom megváltozásában, meghatározó erőivé válnak-e az információs társadalomnak?

Segítség lehet-e egy hely, ahol virtuálisan összejöhetnek, találkozhatnak és szervezhetik az életüket?

Részletesebb vitaindítók itt találhatóak.

Az ESIS projekt bemutatkozik

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!