Keresés

Részletes keresés

Messer Creative Commons License 1999.12.08 0 0 12
Minenkinek ajanlom egy kis izelitore a szegeny csecsen szabadsagharcosok tevekenysegenek megismeresehez. Vigyazat, el ne hanyjatok magatokat:

http://chechnya.gamma.ru/eng/default.htm

antiatom Creative Commons License 1999.12.08 0 0 11
A mai hírekben hallottam, hogy - a csecsenek szerint - a ruszkik vegyifegyvert is bevetettek már.
freeze flash Creative Commons License 1999.12.08 0 0 10
Sajnos, eme álláspontomat támasztja alá az előbbi hírek sokasága is...
:-(
freeze flash Creative Commons License 1999.12.08 0 0 9
Ez _nem_ igaz, pusztán a megfelelő fegyverfajtát kell tudni kiválasztani. :-(
Előzmény: Bölény (1)
virge3d Creative Commons License 1999.12.07 0 0 8
Mai hír, hogy a csecsenek szerint az oroszok aeroszolbombát vetettek be Groznij városközpontja és egy ipari negyed ellen. Több tucat halott és rengeteg sebesült.
Messer Creative Commons License 1999.12.07 0 0 7
3 100 kilotonnas toltetet oda es el lesz intezve az egesz csecsen problema
Wágner úr Creative Commons License 1999.12.07 0 0 6
A másikat - az ökológiai katasztrófát illetően. Igaz, hogy a csecsenek készítették elő felrobbantáshoz azokat az aknás cuccokat, de miután a harcok közben ezek felrobbannak, akkor már mindegy, hogy meggyújtották a kanócot, vagy megnyomták a gombot, vagy "csak úgy magától" gyulladt meg és röpült a levegőbe minden.... :(((
Előzmény: antiatom (4)
Zaturek Manfred Creative Commons License 1999.12.07 0 0 5
A megadott linken szóba kerül a legújabb fegyverek között a "térfogatrobbanó hatású" - másképp "aerosolos" bomba. Az utóbbira akár rá is lehet keresni a neten, talán bővebb és alaposabb ismertető van róla, katonai folyóiratban már többször találkoztam vele. Röviden a lényege, hogy egy hadászati repülőgépről dobják le, megadott magasságon egy aerosolos elegy szóródik szét, ez mindenhová behatol, beszivárog, majd ezt követően egy késleltetett gyújtóval vagy egy kisérő gépről a közben kialakult "felhőbe" belőtt lövedékkel az egészet egyszerre belobbantják. Pusztító hatása rombolást tekintve majdnem akkor mint egy atombombának, csak semmi szennyezettség, sugárzás nincs. Erődök, betonbunkerek, földalatti vezetési pontok rombolására kiválóan alkalmas. A hírben úgy szerepelt, hogy lakott településekben tilos alkalmazni, az orosz vezérkar állítólag a hegyekben levő megerődített védőállások ellen akarja bevetni, de ugyebár mit lehet azt tudni.... Mivel kifejezetten objektumok rombolására szolgál, nem számít "tömegpusztító" fegyvernek.
Előzmény: antiatom (4)
antiatom Creative Commons License 1999.12.07 0 0 4
Megpróbáltam végignézni a topicot, de sehol sem találtam semmit ilyesmiről. Esetleg írd ide, hogy kb. hanyadik hozzászólások körül található.

Amúgy lehet az is, hogy csak valami ún. üzemanyag-levegő (vagymi) keverék bombákat használnának - mint új fegyvert - tényleg nagy hatásuk van ezeknek is. De... szvsz a helyzet mégis olyanamilyen.
A másik topicról jutott eszembe az a lehetőség is, hogy - kapcsolódva valamelyik alábbi hozzászóláshoz - megmutatják a ruszkik, hogy kik is ők, porig rombolják Groznijt, jelképezve nemcsak a kaukázusi népek de még a nyugat előtt is, hogy mire is képesek. Ezután ott a kaukázusban senki sem szállna szembe velük.

Az az ökológiai katasztrófa pedig a csecsenek találmánya, szvsz nem nagyon kapcsolódik ide.

Én úgy gondolom, hogy ebben a topicban nem igazán a csecsenekről mint emberekről vagy terroristákról lenne szó, hanem arról, hogy az oroszok az elmúlt napokban tettek kijelentéseket, ultimátumokat, amikből akár le lehet vonni a következtetést, hogy akár ezt is megtehetik ami a topiccímben le vagyon írva, (és hangsúlyozom, hogy SZVSZ, ki is telik tőlük - nagyon remélem, hogy nem így lesz, majd pár nap múlva kiderül).

Előzmény: Zaturek Manfred (3)
Zaturek Manfred Creative Commons License 1999.12.07 0 0 3
Sem atom, sem vegyi, sem bakteriológiai fegyver nem kell az adott szituban, mert vannak ezeken kívül új, kifejezetten nagy rombolóhatású cuccok - részletesebben ebben a topikban volt szó az egyik "aerosolos" fajtáról. Egy kialakulható ökológiai katasztrófa hatásairól pedig itt lehet olvasni egy korábban megjelent hírt.
antiatom Creative Commons License 1999.12.07 0 0 2
Lehet, hogy a józan ész itt Európában így gondolja, de ott ki tudja mi van?
Még ha el is foglalnák, esetleg az olajon kívül mi van ott?
Továbbra is volnának ott mindenféle népek, akik akarnának egy darabot a Kaukázusból és Oroszországból.
Lehet, hogy így meg tudnák mutatni, hogy azon a környéken igenis az orosz az úr.
Na meg mint lentebb írtam, megmutatják, hogy van még sütnivalójuk.
Előzmény: Bölény (1)
Bölény Creative Commons License 1999.12.07 0 0 1
Azon a területen, amit az ember el akar foglalni, nem szokás vegyi-, biológiai vagy atomfegyvert alkalmazni. Pláne nem, ha az a saját országon belül helyezkedik el...
Előzmény: antiatom (-)
hightower Creative Commons License 1999.12.07 0 0 0
Nekem eddig 0 a véleményem erről.
antiatom Creative Commons License 1999.12.07 0 0 topiknyitó
Gondolom mindenki hallgat híreket, mostanában arről beszélnek, hogy az oroszok ultimátumot kültek a csecseneknek, hogy szombatig vagy valami 3 napig aki nem hagyja el Groznijt, azt terroristaként kezelik és úgy bánnak vele. (Vagyis elküldik a másvilágra.)

A tegnapi hírekben (a TV3-on) meg olyasmit montak, hogy valami orosz hadiipari miniszter bejelentette, hogy ha a csecsenek nem teszik le a fegyvert, akkor minden új korszerű eszközt is bevetnek, hogy kipróbálják.

Ha mindez tényleg így lesz, tisztára el lehetne mondani a helyzetről, hogy akár atombombát vagy biológiai fegyvert is hajlandóak az oroszok használni.
Ráadásul azért is, mert koszovónál bebizonyult, hogy ők nem befolyásolják a mai világpolitikát, ezért hajlandóak bemutatni, hogy nem szabad őket leírni, még van nekik is atombombájuk vagy vegyifegyverük.

Kinek mi a véleménye erről?

Megjegyzem, hogy a vége, csak szvsz, én el tudom képzelni, hogy így gondolkodnak a ruszkik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!