Keresés

Részletes keresés

bomih Creative Commons License 2009.04.01 0 0 83
Garamvölgyi nincs, ez van :

http://www.zshare.net/video/580089358ee651e6/


nem igen érti a dolgát, beszélni se tud, de legalább cigó
Előzmény: fejenagykoma (82)
fejenagykoma Creative Commons License 2009.03.07 0 0 82
Makula György 2001 júliusa óta dolgozott a BRFK bűnmegelőzési osztályán. Ezzel egyidejűleg Garamvölgyi Lászlót kiemelt főtanácsadónak nevezte ki az országos rendőrfőkapitány.

A HavariaPress értesülése szerint egy országgyűlési biztosi javaslat állhat Garamvölgyi László leváltása mögött. Az ombudsmani észrevétel szerint a rendőrség több hibát is elkövetett a cigányokat érintő bűncselekmények kommunikációja során. Az országgyűlési biztos javaslatot tett arra, hogy a rendőrség foglalkoztasson roma származású szóvivőt. Makula György az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület főtitkára.

A tisztségéből elmozdított Garamvölgyi László 19 éve dolgozott különböző kommunikációs beosztásokban a rendőrségnél. (Sz. A. A.)
fejenagykoma Creative Commons License 2009.03.06 0 0 81
Már Lamperth is próbálkozott, de ott valamiért nem jött össze...

...asszem megy ő is az utcára három műszakba...
Dumás Sanyi Creative Commons License 2009.03.06 0 0 80
Kinek léptél a pöcs lábára?
pistaszka Creative Commons License 2007.12.12 0 0 79
k
izomagyu909 Creative Commons License 2007.12.09 0 0 78
A FÓTI ,AAA, RÓL VOLNA SZÓ,KIMARADT IRÁSOMBÓL.KÖSZÖNÖM,
izomagyu909 Creative Commons License 2007.12.09 0 0 77
tisztelt GARAMVÖLGYI UR,,én csak kérdezném ha lehet hogy AAA ba nem tudnak segiteni,mert ott rengeteg a reklamáció,,én is vettem ott autót,és becsapva érzem magam, mert minden ,,extra,, és nem használható benne,,kiss maffia müködik ott, auto átadásánál.az oldalakat végig olvasván ,mindenkinek, boldog karácsonyt,és újévet,.kivánok,
Előzmény: Garamvölgyi László (64)
akarszrólabeszélni? Creative Commons License 2006.08.28 0 0 76
csináljuk meg, ha már nem robbantjuk fel a teveutcát
Előzmény: vampier (73)
originalqszi Creative Commons License 2006.04.05 0 0 75
Nekem az a kérdésem, hogy az új Orbán kormányban marad e Garamvölgyi úr????? Úgy tudom, hogy sok rendőrnek kell más foglalkozást keresnie, majd:(((((
MiskolciGTL55 Creative Commons License 2005.08.23 0 0 74

Üdvözlök mindenkit!

 

Talán tudnátok nekem segíteni abban, hogy mikor számít büncselekénynek az interneten történő adományok kérése? Egyáltalán milyen jogszabály vonatkozik az internetes koldusokra?

Köszönettel!

vampier Creative Commons License 2002.01.16 0 0 73
hm... olvasom itt a dolgokat eszembejutott egysmas.

1) a rendorok helyeben en valszeg szepen eligazodnek a netes zsargonban, es "beepulnek"... talan ircen, vagy akar e-mailban meg nem mondjak a boltba betero alcazott rendornek, hogy szevasz zsarukam.

2) a "rosszfiuk" helyeben csinalnek egy rendor-szivato site-ot, site-halmazt, allandoan valtozo ip-kkel, dinamikus dns-sel, kulfoldi szerverek bevonasaval... ahol persze mindenki elhelyezheti kannabiszos lapjait, stb. aztan amikor mar teszemazt 3 eve rohog a szakma, a "koz" meg a sajto a netrendorsegen, akkor megneznem, hogy mennyi koltsegvetesi penzt fognak tovabbra is pazarolni erre a b*romsagra

na... szoltam.

HAMBURGERMAN Creative Commons License 1999.12.15 0 0 72
Hát azért én megnézném annak az 5 embernek a Temporary Internet Files folder tartalmát.
Ha kirugtak 1 cooleginat azert, mert nevtelenul megjelent 1 fotoja, akkor ez az 5 ember is cserélödni fog, de hetente, mert állandóan szextartalmu jpg fileket lehetne talalni a gépukön... :))))))))))))
PS Creative Commons License 1999.12.15 0 0 71
Ne legyünk naívak. A rendőrség, a nemzetbiztonság és egyéb titkosszolgálati tényezők (külföldiek is) folyamatosan és az első naptól figyelik a netet. Itt vannak köztünk, ez tuti. Ha nem tennék, már rég el kellett volna zavarni őket kapálni.

Ami engem meglepett az az, hogy most ripsz-ropsz bejelentették. Asszem egyedüli vagyok, aki Garamvölgyi szobájában már járt (április 13) és kicsit kifaggatta. Garamvölgyi nem expert júzer, sőt. Nyilvánvaló, hogy nem is ez a dolga. Az persze más lapra tartozik, hogy az ORFK kommunikációs igazgatójának milyen szakértői, milyen tanácsadói vannak és azokat ki választja ki?

Mivel az eddig fű alatt végzett megfigyeléseket bejelentették, azt kéne tudni, mi motiválta őket? Ha azt jelentették volna be, hogy

1. Az ORFK és a _megyei_ honlapok január 1-től tartalmazzák
- a traffipax-helyeket,
- a körözött személyek listáját,
- 15'-es frissítéssel az útlezárásokat, kisebb-nagyobb baleseteket,
- a kocsilopásokat és a körözött kocsik jellemzőit,
- az eltűnt személyek (ide értve gyerekek) adatait és fényképét,
- jó keresővel ellátva az összes magyar rendőrörs elérhetőségét (cím, telefonszám, e-mil cím stb.)
- a 06-80-as "ingyenes", bárki által használható bejelentőhöz hasonló ingyen logon-pw egy adott rendőrségi Internet vonalra
- 24 órás "help-desk"-et, ahol azon nyomban válaszolnak kérdéseinkre (nem Kovács 13. János 50 éves tizedes - már bocs)

2. Bemutatnák - akár folyamatos frissítésű KÉPEKKEL - a főbb budapesti csomópontok forgalmi viszonyait

3. Nemzetközi körözések VÉLHETŐEN hazánkban felbukkanó érintettjei

4. Fontosabb, felderítetlen bűncselekmények publikus adatai

5. Jogaszabálygyűjtemény, értelmezésekkel és frissítésekkel (ide értve a KRESZ-t is)

6. Nagyobb rendőri akciók, közúti ellenőrzések időpontja és helyszínei

7. A Magyar Rendőrség szerződése a BSA-val

............ stb.

Ha nem ezt jelentik be, hanem azt, hogy 3-5 rendőr mostantól szörfölgethet - zakson. Ha ezek a rendőrök expert júzerek, akkor tesség az 1-6 pontoknak megfelelő oldalakat sürgősséggel megcsinálni (természetesen 3 nyelven!!), közben pihenésként lehet szörfölgetni, vagy esetleg - ma már itt tart a világ - automatizálni a kutakodást és napi 30 percben annak eredményét ellenőrizni és továbbítani.

Nomost: ha nem ezt jelenti be Garamvölgyi, ha nem _ez_ vezeti őket, akkor a cél semmi más, csak az Internetezők riogatása. Mindenki tudta - csak a tök hülyék nem - eddig is, hogy egy nyilvános fórum a rendőrségnek csemege (valami újpesti foci-botránnyal kapcsolatban korábban ugrott a rendőrség mint kacsa a doxaórára - ez nyilvánosságra is kerül. Azaz: eddig is kukkoltak. Na akkor most miről is beszélünk?

Előzmény: joy (70)
joy Creative Commons License 1999.12.15 0 0 70
Gratulálok! Lemértem az időt: Csak ahhoz, hogy értelmezve végigolvassam ezt a topicot egy kisebb zavartól eltekintve- félóra kellett!
Nem lesz értelmes feladat a keresés!
Szép nagy baromság!
PR feladatokra viszont valóban jól használható, különösen, ha nem a kukkolás lesz a cyberzsaruk feladata, hanem az információ-szolgáltatás, és a köröztetés, keresés.
Ez a NETen keresztül sokkal hatékonyabb lehet, mint a TVben, -még ha jóval kevesebben látják is!- mert az elrendeléskor azonnal fölkerülhet a "Police.hu"-ra.
Szvsz: az Emil-kukkolást egyébiránt azonos törvények szabályozzák, mint a postai levelezést!
Remélem élnek, és nem visszaélnek a lehetőséggel!
Ne a volánfőcsapatról vegyenek példát!
Sok sikert!
joy Creative Commons License 1999.12.15 0 0 69
"hogy a telepített file-ok dátumát utólag nem lehet módosítani"
??? És ez szagértő???
Előzmény: KukacAV (35)
vomit Creative Commons License 1999.12.15 0 0 68
a cnn mongya, bújkálnak a nemzetidegen szörfölők, ahelyett, hogy szépen az asztalon nyugtatnák mocskos mancsaikat.
hal9000 Creative Commons License 1999.12.15 0 0 67
Kezdjük az elején. Csak néhány példa a rendörség napi viselkedésére, elösször közlekedési szempontokból: Nem tudom feltünt-e már valakinek az autóelvontató brigádok közlekedési morálja, az elvontatandók kiválasztása. Példa: minden nap az összes vontatóautó mindenféle problémázás nélkül végighajt a Kós Károly sétányon a városligetben aminek az elején ki van téve: tehergépkocsival behajtani tilos, majd a sétány végén integetnek az éppen pénzbeszedő rendöröknek akik épp a puttonyos "teherautót" büntetik meg, mert behajtott ő is. Jó persze nem mindig erre mennek, van mikor az állatkerti kőrúton rodeóznak végig, aminek az elején a mindkétiránybólbehajtanitilos tábla van kivéve célforgalom. Persze megértem rohanni kell, hogy becserkészhessék következő áldozatukat. Nem tudom látott-e már valaki mondjuk a Petőfi S. utcában második sorban parkoló S-klasse merdzsót elvontatni? Ja és ha már itt tartunk a járműveket szinte sohasem teszik fel a kiskocsikra, szinte mindig a saját kerekükön gurlnak végig a kockaköves Podmaniczky utcában, kb 80-90 km/h -val! Ez nem korrupció? Ha nem tévedek a járműben tartozkodó rendörnek kötelessége lenne felhívni a járművezető figyelmét jogsértő magatartására, és felszólítani őt ennek a mielőbbi megszüntetésére.
Nem értem továbbá, hogy pl a Margit krt-ról szabálytalanul balra a Feketesas utcába beforduló járörkocsik, RB rendszámú autók (naponta kb 10-15!!!) miért tehetik ezt meg büntetlenül? Miért jár a Magyar rendőrnek, hogy alanyi jogon átlépjen a jogszabályokon?
Mit várhatunk el egy ilyen rendőrségtől ami nem képes a salyát berkein belül rendet rakni? Miért lehet az utcán megvesztegetni azt a rendörcsapatot éjszaka, akik azért vannak kint, hogy megakadályozzák az efféle dolgokat? Úgy érzem senkinek sem érdeke rendet tenni ebben az országban. Ha mindenki korrupt, így sokkal könnyebben kézben tartható minden. Én nem látok, ha te sem.....
Nehogy félreértés tessék, nem az utcai szerencsétleneket szidom akik havi 30-40 ezer forintért állnak kint és igazoltatnak késő éjjel, hanem azokat akik lehetővé teszik azt hogy ne legyen fizetés, akik nem tanítják meg, hogy a tiszteletet nem erőszakkal, korrupcióval lehet kivívni az emberk között. Nézzétek meg mi van pl. Londonban. Egy utcai rendör nem annyit keres, mint egy átlagos tarfejű HMCS elkölt egyetlen este. És munka után igazán igényes alanyi jogon járó szolgáltatások járnak a közalkalmazottaknak, uszoda, testedzés, etc, etc. A rosszulfizetett, képzetlen, pszichológiailag erre a munkára alkalmatlan utcára kiállított rendör nem fogja megváltani, és megváltoztatni a rendörség szellemiségét.
Ez politikai döntés, és nem pedig mellébeszélés, látszatdöntések sorozata kell, hogy legyen. De akkor esetleg felderítik a politikusokat is, és ez nekik semmiképp sem jó. Úgyhogy marad minden a régiben. Ha a rendörség hülyére veszi az állampolgárokat, akkor ne csodálkozzon ha ugyanezt kapja vissza.
Na azt hiszem kimorogtam magam, nem hiszem, hogy valaki válaszoni fog rá.
Na üdv mindenkinek.
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.14 0 0 66
Íme egy újabb príma lehetőség (az országúti ellenőrzések és örömlányok mellett) a bennünket hűen szolgáló és védő, rend éber őreinek, hogy kamatoztassák szakértelmüket, ügybuzgalmukat, tettrekészségüket, rátermettségüket egy rendkívül hatékony és eredményes területen, ahol ráadásul még vissza sem lőnek...

Gratulálok !

Az, hogy lassan az utcára nem lehet kimenni, hogy ha öt percre kiszállunk az autóból, akkor sem hagyhatunk benne még egy huszast sem. Az hogy nyíltan és legálisan lopják az állampolgárok pénzét, az hogy 20-30 milliós kocsikkal furikáznak kétes alakok, az hogy felelős állam- és pénzügyi hivatalnokok ájultra lopják magukat, az hogy az adóhatóság vezetője sikkaszt stb stb stb stb stb stb stb stb, nem érdekes. Lényeg hogy legyen valami piti dolog, amivel lehessen foglalkozni, addig sem kell a komoly, veszélyes, de érdemben és valóban káros bűntényekkel. Hisz az vagy az életébe vagy az állásába kerülhet a tisztelt közegeknek és azt ugye mégsem várhatjuk el.
Egyébként is a nagy ügyeket, nagy ügyvédek védik, úgyhogy nem kell velük foglalkozni. A kis ügyek a jók ám ! Jó sokat kell belőlük kinyomozni. Hogy lássák, hogy megy a munka és a zűrzavarban jól elvegyüljön a nagy halak ficánkolása.

Ökrös Csaba Creative Commons License 1999.12.14 0 0 65
Köszönjük Garamvölgyi Lászlónak a válaszokat, reméljuk valóban létrehozzák a cenzúrázatlan fórumukat, a továbbá felmerülő kérdésekre Garamvölygi Úrék szívesen állnak a rendelkezésükre.
Garamvölgyi László Creative Commons License 1999.12.14 0 0 64
Köszönöm a kérdéseket, engedjék meg, hogy a végén mégegyszer tisztázzuk, hogy a nem az a célunk, hogy kutakodjunk a végfelhasználók kiléte után, ezt nem is fogjuk megtenni, a team-et – az eddig elmondottakon kívül – azért is hoztuk létre, hogy a konkrét bűncselekményekkel kapcsolatban megjelenő információkat a rendőrség megszerezze.
Mint ahogy Bagira is említi, ha ez a 3-5 fő „semmit nem fog csinálni”, mindössze annyi eredményt ér el, hogy a következő állítást cáfolja: „milyen hülye a rendőrség, hiszen az interneten oda-vissza üzengetnek egymásnak a bűnözők és erre nem figyel a zsaruság”, akkor már sikert ér el. Íme a cáfolat.
Remélhetőleg januárban Önök már a rendőrség honlapjának fórumában közvetlenül jelentkezhetnek véleményeikkel. Ez a fórum terveink szerint nem lesz sem cenzúrázott, sem moderált. Mégegyszer köszönöm a kérdéseket.
CaveMaN Creative Commons License 1999.12.14 0 0 63
:o)
Előzmény: Kjr (62)
Kjr Creative Commons License 1999.12.14 0 0 62
De mivel figyeljük, ha tételes jogi normába ütköző hozzászólás elhangzik (pl. közösség elleni izgatás), azt regisztráljuk és az illetékes rendőri szervnek (társszervnek) megküldjük. Az officialitás elvbe (hivatalból történő intézkedés) szerint intézkedni kell a jogsértő cselekmények megszüntetésére, ha tudomásunkra jut.

A BSA-nak is elküldik elemzésre a netre feltett MS Word/Excel dokumentumokat, hogy a file-ba beégetett ID-k valódiak-e és a felhasználó jogosan használja-e a szoftver adott példányát?

Kolesár András
mobil.hix.com

(Még jó, hogy a Nagy Tarifatláblázat GIF formátumban van fent és nem XLS-ként:)

Előzmény: Garamvölgyi László (54)
Garamvölgyi László Creative Commons License 1999.12.14 0 0 61
A szakemberek állítása szerint hamisíthatatlan, jelen technikák mellett. Csak megközelítőleg lehet hasonlót előállítani, de ugyanazt nem.
Előzmény: second (58)
Kjr Creative Commons License 1999.12.14 0 0 60
Fizikailag elégséges 5 ember erre a feladatra, mert ez nem abszolut értelemben vett figyelést jelent.

Szerintem inkább csak arról van szó, hogy ennyi áll rendelkezésre (pénz, illetve szaktudás miatt). 50 sem lenne "elégséges". Néha a saját oldalamról szóló híreket is csak úgy kapom meg, hogy más szúrta ki véletlenül.

Kolesár András
mobil.hix.com

Előzmény: Garamvölgyi László (52)
Garamvölgyi László Creative Commons License 1999.12.14 0 0 59
PS:
1. Abszolut nem a bűn forrása az internet, bár a virtuális jövő bűnözése ma még alig prognosztizálható, ezért nehéz megjósolni, hogy bűnös lelkek mit fognak gonosztettekre felhasználni.
2. Egyetértek, de a Széchenyi-könyvtárra nem gondoltunk, bár jó a tipp :))
3. Mint ahogy eddig is rengeteg jelzést kaptunk az internetes közösségektől, ezután is azt várjuk, hogy együttműködnek velünk.
second Creative Commons License 1999.12.14 0 0 58
Hamisíthatóság szempontjából mennyivel lesz biztonságosabb az új "ID card"?
Miért került sor a bevezetésére?

Sec.

Kjr Creative Commons License 1999.12.14 0 0 57
„kis emberek zaklatása”: eszünk ágában nem jut senkit zaklatni...

Lehet, hogy a rendőrség szemében nem zaklatás, de nekem akkor is elég nagy érvágás lenne, ha csak egy délutánomat kellene a közeggel töltenem a monitorom előtt. Ártatlanul is.

Kolesár András
mobil.hix.com

Előzmény: Garamvölgyi László (55)
Kjr Creative Commons License 1999.12.14 0 0 56
nick: Rendőrség
mail: internetfigyelo@rendorseg.hu

"Személyi igazolványt ellenőrzésre kérem bemutatni..." :)
Kolesár András

Előzmény: Garamvölgyi László (54)
Garamvölgyi László Creative Commons License 1999.12.14 0 0 55
ben de kinn is:
Úgy gondolom hogy igen. Egy biztos, az én gépemben csak jogtiszta szoftver van.

KIZS:
Okfejtéseivel nem kívánok vitatkozni, elfogadom, hogy felhozott példái valósak, pusztán egyetlen megjegyzésére reagálnék: nevezetesen „kis meberek zaklatása”: eszünk ágában nem jut senkit zaklatni, remélhetőleg az eddigi válaszaimból kiderült, hogy célünk eredendően más.

Garamvölgyi László Creative Commons License 1999.12.14 0 0 54
Ökrös Csaba:
A fórumokat figyelni fogják? Fel fog-e tűnni ott a rendőrség álnéven?

Igen, a fórumok figyeljük majd, de elsősorban abból a célból, hogy egy adott rendőri kérdésről hogyan vélekednek az állapolgárok, ha úgy tetszik, PR-szempontok miatt.
A rendőrség nem fog álnéven feltűnni a fórumokon. De mivel figyeljük, ha tételes jogi normába ütköző hozzászólás elhangzik (pl. közösség elleni izgatás), azt regisztráljuk és az illetékes rendőri szervnek (társszervnek) megküldjük. Az officialitás elvbe (hivatalból történő intézkedés) szerint intézkedni kell a jogsértő cselekmények megszüntetésére, ha tudomásunkra jut.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!