Keresés

Részletes keresés

colled Creative Commons License 2009.07.13 0 0 32
Hello!

Lineage Gracia Final

Gyertek és probáljátok ki:)

    http://nightdragon.info


kreedpapa Creative Commons License 2009.06.23 0 0 31
Sziasztok!
Egy hihetetlenül izgalmas, csak interneten keresztül játszható játékot (tehát nem kell semmit telepíteni, én is munkahelyről nyomom) szeretnék ajánlani Nektek, ez a Végzetúr!
Toplistás karakterem van, ha valaki csatlakozni szeretne, és ezen a linken át teszi, kapcsolatban maradhatunk, és segíthetem a fejlődését.

http://www.vegzetur.hu/?kar=1873
Rspk Creative Commons License 2009.06.01 0 0 30
Egy kis kedvcsináló szöveg a játékhoz:

A tehenet reggel fejni, a búzát olcsón adni, elkergetjük a grófot este, éjjel meg az árokban részegen és fekve.
Egy boldog és csendes nap a Reneszánsz Királyságokban...

Pár szóban, miről is van szó:
Egy palit/nőt alakítasz, akit nem árt naponta etetni. Minden nap keresned kell munkát, s muszáj is, hisz a játék elején csupán így maradhatsz életben. Mehetsz fát vágni, horgászni, gyümölcsöt szedni vagy dolgozni a bányába (ezt éri meg a legjobban). Az első szint eléréséhez kell 5 Hírnévpont (játékostársaktól lehet szerezni, vagy ha a templomban dolgozol), és 90 fontot.
Ha elérted az első szintet , akkor a királyság megadományoz egy telekkel, melyen kiválaszthatod, hogy milyen fajta tevékenységet szeretnél művelni (tehenet, birkát, malacot tenyésztesz; búzát, zöldséget termesztesz.).
Én pl. tehenekkel foglalatoskodom, és ha minden igaz már meg is tudnám fejni őket, csak még kerítenem kell magamnak egy vödröt (45 font a piacon). Ha nincs kedved dolgozni a földeden, de mégis szeretnél belőle némi nyereségre szert tenni, menj a városházába, és keress embereket. Az 1. szintet elért játékosok ugyanis elvállalhatják más játékosok által meghirdetett munkákat.

Ahogy telik-múlik az idő, egyre okosabb és tapasztaltabb leszel, s ez majdan fel is jogosíthat arra, hogy pl. taníts az egyetemen.

A kicsit gonoszabb személyiségek is kibontakozhatnak a játékban, s beállhatnak a rablók kis táborába. Az utazók nincsenek 100% biztonságban az előbb emlegetett embertársakat figyelembe véve.

Röviden fontos dolgok:
Mennyit kell naponta játszani?
Elvileg 5 percet. Gyakorlatban beülhetsz a kocsmába, és órákat is beszélgethetsz az ott lévőkkel. Akkor sincs veszve semmi, ha tudod napokig nem fogod tudni meglátogatni kisembered ... menj a templomba, és vonulj vissza addig.
Milyen sűrűn kell feljárnom (ha jót akarok)?
Naponta 1szer. Itt nincs olyan, hogy nap közben megtámadnak, vagy 2-3 óránként fel kell nézni, nehogy valaki kiraboljon. Napi 1 látogatás bőven elég.

Egyelőre 3 magyar város kapott még csak helyet (Győr, Esztergom és Székesfehérvár), de a fejemet rá, hogy hamarosan újabbakkal is találkozhatunk.
Előzmény: Rspk (29)
Rspk Creative Commons License 2009.06.01 0 0 29
Szerintem az elmondottakon felül még jó szerepjáték a Reneszánsz királyságok:
catlady Creative Commons License 2009.05.04 0 0 28
Látom, hogy hajnali 5 volt:) lol.
Amúgy igen, én is nagyon birom, azért kérdeztem meg ajánlgattam:)
Egyetértek egyébként, én is nagyon élvezem minden percét, a görög mitológiai háttér jön be a legjobban, és az arra épülő történet, párbeszédek. Bár én elég sok RPG-vel játszom, ilyen fajta fejlődési szisztémával sem találkoztam, elsőre fura is volt, de végül nagyon megtetszett.
Kár, hogy kevesen ismerik.
Előzmény: kler5 (27)
kler5 Creative Commons License 2009.05.04 0 0 27
Szia!

Én ismerem régóta, és nagyon szeretem is ezt a játékot! Szerintem fantasztikus az egész. Ha leül az ember egyszer elé, akkor nehéz szabadulni:) Csak még egy küldetést lenyomok, csak még egyet, na még egy utolsót. Aztán hajnali 5 van:)
Én nagyon élvezem, szeretem a küzdelmeket, nagyon látványosak, zúzósak:) És a sztori is nagyon bejön. Te mennyire birod (gondolom birod valamennyire különben nem akarnál kedvcsinálni sem:)?
catlady Creative Commons License 2009.05.04 0 0 26
na még egyszer, egy kis kedvcsináló:
http://www.youtube.com/watch?v=cS2eiyI-sVs&feature=related
Előzmény: catlady (25)
catlady Creative Commons License 2009.05.04 0 0 25
egy kis kedvcsináló:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=cS2eiyI-sVs&feature=related" target="_blank">Rise of the Argonauts</a>
catlady Creative Commons License 2009.04.26 0 0 23
Helo.

Valaki ismeri a Rise of Argonauts nevű játékot?
Raphael Creative Commons License 2009.01.30 0 0 22
Hát ha tudnám hogy mi a flow élmény, az acting out reakció vagy a coping, tán még hozzá is tudnék szólni :)
Smoha Creative Commons License 2009.01.28 0 0 21
Csináltam egy kutatást a számítógépes játékokkal kapcsolatban. Kíváncsi vagyok mit szóltok!

www.szjatekok.extra.hu

Smoha
nagyparna Creative Commons License 2000.04.07 0 0 20
A BG valoban kiraly jatek, bar most szuneteltetem. En sajna egyedul nyomom, de szivesen kiprobalnam tobbjatekos uzemmodban. Ha valakit erdekel a dolog jelezze.

Jatszik valaki valami online szerepjatekkal ami ingyenes?

Tapasztalat?

Dob Creative Commons License 2000.04.07 0 0 19
Én leragadtam a Bards Tale sorozatnál. :) Aki avval nem játszott az nem igazi Fan..
Mikor jelenik meg a Deux Ex?? Warren Spector csinálja, aki már kitalált pár jó játékot.
LoGten Creative Commons License 2000.03.31 0 0 18
Szasztok!

Szerintem:
Akcio orintalt: Diablo, DarkStone (<- Nagyon Kiraly Gama), Hexplore
AD&D 2ndEd.: Baldur's Gate, IceWind Dale
AD&D 3rdEd.: The ruins of Myth Drannor
Only Online: EverQuest, Ultima Online

Pipe

Icecap Creative Commons License 2000.03.26 0 0 17
Kúper!
Azt hiszem elég nagy tévedésben vagy az Icewind Dale-lel kapcsolatban.
Egyáltalán nem fog hasonlítani a Neverwinter Nightsra, sokkal inkább egy "olyan BG lesz", amiben több az akció, kevesebb a duma. Egyébként az NWN, ahogy a BG is, a Bioware terméke, s Black Isle csak kiadó.

Amúgy egyetértek veled azzal a kiegészítéssel, hogy az NWN-t direkt abból a célból fejlesztik, hogy minél inkább visszaadja a hagyományos ("pen and paper") RPG élményét. Majd meglátjuk mi sül ki belőle (én nagyon bízom benne).

Az EQ és az UO más kategória. Ezek un. massive multiplayer RPG-k, s mint ilyenek, nem a sztorin van a hangsúlyuk, hanem a világon.

Előzmény: Kúper (11)
_Sodd_ Creative Commons License 2000.03.26 0 0 16
leber:
úgy tudom, a system shock1 abandonware- azaz mivel már elég régen jelent meg, a készítői szabadon terjeszthetővé tették.
azaz: egy kis keresés után valószínűleg teljesen legálisan letöltheted
egyébként készülj fel: a ss1 jóval komplexebb és hosszabb volt, mint a 2, és voltak benne logikai feladatok is bőven (egyébként szerintem inkább kaland, mint szerepjáték volt)
de: már a maga korában is igen rondának számított (a hasonló engine-ekre épülő akkori játékokhoz képest, pl DOOM), szóval mai szemmel nézve lehet, hogy rettenetesen csúnyának fog tűnni...
persze ettől függetlenül a ss1 egy nagyon jó játék....

üdv: Sodd

Hvikike Creative Commons License 2000.03.25 0 0 15
Nem tudom lehetséges lenne ha tudnátok segíteni!
Az Ultimate IX-et most kaptam meg. Meg van Crack-va, de még is hibaüzenetet ír ki. Van egy TNT2 Ultra kártyám. Mégis pixel gondja van a directx-ben. Pedig felraktam az ővét. Ha van valakinek egy nagyon jól müködő CRACK-ja azt legyen szíves
elküldeni az E-Mail címemere: Hvikike@hotmail.com

Elöre is köszi!!!!!

leber Creative Commons License 2000.01.24 0 0 14
teljesen egyetértek Kúper-rel ami a FPS-t illeti, a SS2 valóban csúcs játék. igazából ezzel kapcsolatban lenne egy kér(d)ésem
már egy-két embertől hallottam, hogy a System Shock első része is _nagyon_ hangulatos volt, de sajna annak idején be kellett érnem egy DX33-as 386-ossal - ami ugye nem igazán a FPS-eknek kedvezett -, így akkor lemaradtam róla. most, hogy a háttér megvan, sehogy sem tudom felhajtani a játékot pedig szeretném kipróbálni, az előzményeket megtudni, stb.
kérek valakit, ha tud egy linket ahonnan le lehetne tölteni v megvan neki a játék és hajlandó egy biztonsági példányt neten elhelyezni belőle az válaszoljon itt v emilben...

köszi:
-rebel-

Pacemaker Creative Commons License 2000.01.23 0 0 13
Kúper: Örülok hogy egyerértünk, mert én is elsőnek az UO-tés az Everquest említettem , igaz zárójelben.
Nekem a Bg tetszett legjobban a PT tul sötét nekem és a szereplővel sm tudtam azonosulni ugyanugy mint a Revenantban.
Kúper Creative Commons License 2000.01.21 0 0 12
Bocs, rosszul irtam a nevedet Pacemaker! :)
Kúper Creative Commons License 2000.01.21 0 0 11
Peacemaker: Abban igazad van, hogy nagy ugrason mentek at a Botok (UT), de soha nem lesznek olyanok, mint az emberek! Hidd el nekem egyszeruen nem fogjak soha tokeletesen lemodellezni az embert. Mert az ember gondolkodik/erez/eloiteletei vannak stb.. Az UT botjai meg sem kozelitik az igazi multys gamet. Teljesen mas emberek ellen jatszani. (itt most ne a lamakra gondoljatok, akik csak allnak egy helyben, es lonek 1 et egy ev utan, hanem mar a profibb jatekosokra gondolok).

Raadasul RPG temaban meg sem emlitetted az Everquestet, ami sok helyen. (pl Gamespot) az Ev jateka lett! Sokan nem tudjak elkepzelni, hogy hogy is nezhet ki ez a jatek. Teljes 3D ben, folyamatosan meg, es a nappalok/ejszakak elethuen valtjak egymast, ugyanigy az evszakok. Valamikor eső jön, hó, stb.. De ami poén, hogy egy serveren 1500 ember játszhat! Azért az rengeteg!
Hasonló game lesz az Icewind Dale, és a Newerwinter nights, amiket a Back Isle Studios fejleszt (Fallout1-2, Baldurs Gate, Planescape: Tournament). Ezekben nem játszhat annyi ember majd, mint az EQ-ban, kb. 10-20 an max, viszont itt a server-admin fog történetet kitalálni, és a játékosoknak kell majd végigjátszaniuk. (alapban is adnak majd hozzá rengeteg-történetet). Természetesen csak multyban játszahók lesznek ezek is, mint az EQ. (Kicsit megdöbenten, amikro meghallottam, hogy a Black I.S. Elkezdte az Icewind Dale-t csinélni, mert ugye nagyon fog hasonlítani a már általuk fejlesztett Nerwrwinter Nights-hoz. "Csak" más világokban fog jétszódni a 2 játék. Meg talán az I.D.-hez lesz single player, de nem tuti).
Nekem nagyon bejött az összes BIS játlk, nem érdekelt, hogy nem 100%-os RPG-k, a történetük mindegyiknek állat, és az nagyon fontos.
A legjobb RPG-FPS ötvözet meg a System Shock2!

Pacemaker Creative Commons License 2000.01.20 0 0 10
Valamennyi felsorolt játék ide tartozik

Jelenleg legjobban az online játszható RPG-k (UO, Everquest) közelitik meg a hagyományos papiron, mesélővel játszott igazi szerepjátékot. Ahol a mesélő a programozó, és a játékosoka világ minden tájékáról összejövő ezer meg ezer ember.
A BG, PT, F1-2 egy történetet mesél el, ahol az összes rpg elem megvan, de a játékos szabadsága a történet köré van korlátozva.Az hogy valaki az akcioval vagy beszélgetésekkeloldja meg a problémákat l az szerintem egyedi vérmérséklettől függ, no meg angol tudástól Hiába remegsz a PT miatt ha alig beszélsz angolul akkor hamar megunod( magyar verzio nem lesz a piac korlátozottsága miatt). Mig a Bg kisebb angol tudással is remekül játszható( a több akcio miatt), ha tovább megyunk az akcio felé akkor jön a Diablo
Diablo egy sajátos karakterfejlődési rendszerrel felépített, akciora épített játék, de a Dio2 ben várhatóan több lesz az RPG beütés.
Az Ultima sorozat a Pagantól kezdve nem party központú, de a mostani 9. részt méltán nevezhetjük szerepjátéknak, ahol az akcio és a küldetés/beszélgetés megfelelő aránya nagyszerüen megtalálható, mellesleg a grafikája super. A szabadságérzése itt nagyon megvan annyira hogy rendesen el lehet tévedni, merre is tovább, bár a történetet linearisan lehet megoldani.
A belső nézetes szerepjátékok engem nem ragadtak meg.

Az eljövendő tendencia látszik már : Icewind Dale- ahol magad lehetsz a játékmester és a program kiszolgál, tehát a jövő a hagyományos Rpg-t egyre jobban lemoddelező progiké lesz, ami igazán csak az interneten tudom elképzelni. Készül a Starwars univerzum az UO2 már jövüre indul.
Viszont a FPS-eknél a botok olyan fejlődésen mentek át az elmult években (UT) hogy a single playeru szerepjátékban is előbb utóbb egyedi motivációjú ellenfelekkel akadhatunk össze.

A másik tendencia hogy más kategoriáju játékoknál is feltünnek az RPG elemek:
FPS: System shock
Az RPG elemek a stratégiai játékokban is egyre jobban ott lesznek, az egységek fejlődése már a TS-ben illetve a TA-kingdomsban is megvannak. A Rage of mage már a második résznél jár. A Majestyben egy királyságot irányithatsz majd az egységeket azonban nem( a demoját érdemes kiprobálni)

Várhatóan egyre több progi lesz és mindenki megtalálja a magának megfelelőt ebben a müfajban akár Nintendon akár PC-n, akár FPS akár 3.th person akár diblós nézetben remélhatőleg egyre jobb grafikával, egyre negyobb szabadsággal, több tárggyal stb....

Zsige Creative Commons License 2000.01.20 0 0 9
Szerepjatek! nos lehet hogy hujenek fogtok hinni de....szerintem a legjob szerepjatekokat mar ha ugy veszuk hogy azok RPG-ek azok Super Nintendore keszultek!...ezert ajanlom ha erdekel kuldjel egy mail es megadok egy cimet ahol monden van...eloszor is kell egy yo SNES(super nintendo) emulator es masodszot: Secret of Mana/of Everemore
Terranigma Ilusion of Gaia , Lufia , Crono Trigger , es meg vagy 20 mas csak mos nem jutnak esembe....na ezek igaz RPG ...a FF sorozatot nem emlitem meg mert azok nem ebbe a kategoriaba tartoznak..szoval akit erdekel mail me:)
Dob Creative Commons License 2000.01.20 0 0 8
Hát nem tudom. A Baldurs gate szerintem nagyon gagyi játék.. eröltetett.. a story lineáris.. még véletlenűl sem lehet más sorrendben megcsinálni a részeket. A beszélgetésekről meg annyit, hogy a végén, Baldurs Gate-ben már nagyon untam, hogy mindekit le kellet szólitani, hogy továbbjussak.

Az élő játékot még nem sikerült semminek sem megközelítenie. De viszont hallotam egy Deux'Ex nevű készülődő (esetleg kész) játékról, ami forradalmian uj lesz, valami TSR veterán készíti, és elmondásaiból nagyon Yo..

Előzmény: Biohazard (7)
Biohazard Creative Commons License 2000.01.19 0 0 7
Planescape:Torment...na ez mat tenyleg megkozeliti a szerepjatekot! :) Follout 1-2 meg csak-csak elmegy,meg talan a Baldur's Gate...a M&M6-7,nek sajna telleg csak annyi koze volt az RPG-hez,hogy voltak hosok,akiknek fejlodtek a tualjdonsagaik..a problema megoldas kimerult a gyakas szintjen...ellenben nezd meg a fent javallott jatekot! Ott a problemak kb 80%-at(!)meg lehetett oldani pusztan beszelgetessel..na ez mar vmi!
BYE
oz Creative Commons License 1999.12.29 0 0 6
Én a Wizardry8-at várom nagyon (évek óta :), de csak nem akar elkészülni. A legutolsó hírem szerint csak 2000 harmadik negyedévében hozzák ki. Hiába, a Wizardry7 nagyon feladta a leckét.
Bővebben: www.wizardry8.com
Vovin Creative Commons License 1999.12.24 0 0 5

Baldurs' Gate

< A HREF="http://www.cyberjag.com/"TARGET=_blank>cyberjag

Nagypapi Creative Commons License 1999.12.16 0 0 4
Számítógépes szerepjátékon általában valóban csak azt értik, hogy a sztori (viszonylag) állandó foszereplovel/foszereplokkel fut, akiknek a tulajdonságai fejlodnek. Ez valóban fontos rész, de nem minden.

Esetleg próbáld ki az Ultima-sorozatot, állítólag szuper.

OutSider Creative Commons License 1999.12.16 0 0 3
Baldurs Gate
Fallout I+II
TuneFish Creative Commons License 1999.12.16 0 0 2
Baldurs Gate? Hmmm?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!