Keresés

Részletes keresés

Zeuss Creative Commons License 2000.01.27 0 0 14
Üdv!

Lenne egy problémám.
Adott egy NT Server 4.0 angol SP5-el. A szerver kétprocesszoros alaplapi SCSI csatolóval(AIC-7880). Van benne 2db 4,3GB HDD, valamint SCSI CD-ROM, és egy HP C1537A DAT meghajtó.
Probléma:
A rendszer indulásnál a következő hibát írja ki:

Source: tgiul40
A conflict has been detected between two drivers which claimed two overlapping memory regions. Driver sgiul40, with device <\Device\Video0. Translated>, claimed a memory range with starting address in data address 0x28 and 0x2c, and length in data address 0x30.

és:

Source: aic78xx
The driver detected a controller error on \Device\ScsiPort0.

A jelenség ezek után semmi, minden jól mükszik elviled. Ellenben ha menteni szeretnék a DAT-ra akkor már kb. 100MB felirása után - Driver failed - hibaüzenettel megáll.

A terminator, valamint a SCSI kábel jól van bekötve.
Próbáltam más IRQ-n, más sorrendben felfűzni, más ID kiadni egyik sem segített.

Kérlek ha tudtok segítsetek.

Ja és megjegyzem már egy másik hasonló szerver is művelt velem hasonlót. Ott ID átállítás segített, itt nem.

Előre is köszönöm
Zeuss

JIBUTI Creative Commons License 2000.01.27 0 0 13
SEGÍTSÉG KELLENE MERT AZ OUTLOOK EXPRESS SZÉTTÖRDELI A LEVELEIMET(AMIHEZ KÉPET CSATOLOK)
szapi Creative Commons License 2000.01.14 0 0 12
>Minden esetben amikor kilépek a Windows-ból a program megszólítja az A: meghajtót egyszer-kétszer.

Nem fut veletlenul rezidens viruskereso a gepeden? Azoknak szokasa ugyanis leallitas elott ellenorizni, nem felejtettel-e benne egy floppit a gepben.

Szapi

Előzmény: szgabika (9)
Red Dawn Creative Commons License 2000.01.13 0 0 11
Ez engem is érdekelne; igaz hogy elmúlt a 'kritikus' időszak, de mégis dátumváltással kapcsolatos kérdés...
Előzmény: netizen (8)
Microsoft Ügyfélszolgálat Creative Commons License 2000.01.01 0 0 10
Tisztelt SzGabika!

Az Ön kérdése valóban nem a 2000. év témakörébe eső kérdés. Ennek megfelelöen a kérdésre a Microsofot ForróDrót szolgálata fog Önnek válaszolni. Amennyiben a jövőben hasonló jellegü kérdése lesz, kérjük az mssugo@microsoft.hu címre írjon levelet.

Microsoft Ügyfélszolgálat
Előzmény: szgabika (9)
szgabika Creative Commons License 2000.01.01 0 0 9
Nem tudom, hogy meg lehet -e itt kérdezni a következő probléma megoldását. Azért megpróbálom. Minden esetben amikor kilépek a Windows-ból a program megszólítja az A: meghajtót egyszer-kétszer. Nem valami nagy tragédia, csak egy kicsit idegesítő. Érdeklődve várom az esetleges megoldást. Tisztelettel szGabika
netizen Creative Commons License 1999.12.28 0 0 8
Még az ősszel kipróbáltam a Norton Utilities 4.0 trial verzióját. A Téli időszámításra való áttéréskor a rendszerórát a windows 1980 jan 1-re állította be. A következő boot során a norton disk doctor a merevlemezen található file-ok időbélyegeit hibásnak találta és azokat kijavította "1980 jan. 2-ára". Mint az közismert a FAT32 filerendszer 1 file-ról 3 időbélyeget tárol, ugymint created, last accessed, last modified. A probléma az, hogy habár a "last modified" értékeket sikerült úgy ahogy rendbehozni, a "created" bejegyzéseket nem. Ez azzal jár, hogy minden install/uninstall esetén a win panaszkodik, hogy bizonyos rendszerfile-ok régi verziókkal lettek "lecserélve" holott csak az 1-ik időbélyegük hibás. Hogyan lehet a "created" időbélyegeket modifikálni? (OS: w95osr2hu w98hu update-tel)
Előzmény: Microsoft Ügyfélszolgálat (7)
Microsoft Ügyfélszolgálat Creative Commons License 1999.12.26 0 0 7
A Microsoft oldalainak bonyolultsága, sajnos szükséges. Nem rendelkezik a Microsoft minden információval arról, hogy felhasználói milyen környezetben, milyen szoftverek mellett futtatják alkalmazásait. Ennek fényében az Internet található információk mindenre kiterjedően írják le az egyes termékekkel kapcsolatban figyelembe veendő paraméterket. A megbízható működés érdekében ezért javasolt az oldalak átnézése és a szükséges frissítések telepítése.

Microsoft Ügyfélszolgálat

Előzmény: krishy (6)
krishy Creative Commons License 1999.12.24 0 0 6
A sima Win98, a Word97, Excel97 és az Office97-hez kell frissítést letölteni? A Microsoft oldala szerintem rendkívül szövevényes, csak kb fél óra után találtam meg azt, amit kerestem. Nem lehetne egy kicsit egyszerüsíteni? Pl egy Y2k oldal, ahol csak a frissítésekhez való linkek vannak felsorolva a körítő szövegek nélkül?
NevemTeve Creative Commons License 1999.12.22 0 0 5
http://download.microsoft.com/download/win31/Update/3.10.0.103/W31/HU/W31Y2KHU.EXE
Ez allitolag nem jo Workgroup -os valtozathoz... ki kellene probalni...
Előzmény: Microsoft Ügyfélszolgálat (4)
Microsoft Ügyfélszolgálat Creative Commons License 1999.12.21 0 0 4
A magyar 3.1-es Windows-ra vonatkozó friss információ a http://www.microsoft.com/hun/y2k/ProdGuide/user_view70404HU.htm oldalon található meg. Ezen az oldalon található egy hivatkozás, mely a 3.1-es Windows winfile.exe frissítést tartalmazó tudásbázis cikkre mutat.

Microsoft Ügyfélszolgálat

A fenti állásfoglalás tájékoztató jellegű és a már elvégzett teszteknek megfelelő információt tartalmazza. Az információra a Microsoft 2000. évi készenléti ismertetőben leírtak vonatkoznak, mely a http://www.microsoft.com/hun/y2k/readiness.htm
oldalon olvasható.

Előzmény: NevemTeve (3)
NevemTeve Creative Commons License 1999.12.21 0 0 3
Legyunk elesebbek: a Win 3.x resze a winfile.exe, ami rosszul irja ki a 2000 utani file-datumokat. Van hozza javitas (pontosabb uj verzio) - angol nyelvu. Van-e magyar, es ha igen, hol ?
Előzmény: Microsoft Ügyfélszolgálat (1)
TuneFish Creative Commons License 1999.12.21 0 0 2
Ja kedves Ügyfélszolgálat! 42! :)))
Előzmény: Microsoft Ügyfélszolgálat (1)
Microsoft Ügyfélszolgálat Creative Commons License 1999.12.21 0 0 1
A Microsoft egyes termékeihez, melyek nem felelnek meg a 2000. évnek, ingyenes frissítést biztosít. A Microsoft Word 5.0 for DOS-ról, ingyenesen frissítés kapható a Microsoft Word 5.5 for DOS-ra. Ez a verzió Felkészült# besorolással rendelkezik.

A Win 3x besorolása Felkészült#. Ennek megfelelően ehhez a termékcsoporthoz a Microsoft nem biztosít ingyenes frissítést.

A Felkészült# besorolásról további információ és a szabványtól való eltérésre vonatkozó részletes információ a http://www.microsoft.com/hun/y2k/ProdGuide/product.asp oldalon található.

Microsoft Ügyfélszolgálat

A fenti állásfoglalás tájékoztató jellegű és a már elvégzett teszteknek megfelelő információt tartalmazza. Az információra a Microsoft 2000. évi készenléti ismertetőben leírtak vonatkoznak, mely a http://www.microsoft.com/hun/y2k/readiness.htm
oldalon olvasható.

k-jame Creative Commons License 1999.12.20 0 0 0
Tisztelt Ügyelet

Egy olyan (bár ez inkább gazdasági) kérdésem lenne hogy

Van sok kis cég, akik valamilyen régebbi, de nem y2k megfelelő szoftvert használ
(pl. win3x, vagy word 5 for dos, stb), azoknak jelen esetben a "unreális" alternatíva az újabb termékekre való upgrade. Ez sok program esetén azért elég kemény költségvonzattal jár, amit néhány fős Bt, Kft stb azért nem tud megengedni magának.
Ez pedig azért is veszélyes, mert sok nagy cég felsővezetési-irányítási utasításra elég kemény (kizárjuk a beszállítóink közül ha nem megfelelő) retorziókat alkalmazhatnak az ilyen cégek (akiknek azért ez a megélhetésük) ellen.
Tervezi-e a Microsoft valamilyen formában az általa sem y2k megfelelőnek nyilvánított programok kedvezményes!! upgradjét a már y2k megfelelő termékekre?

Jame

Előzmény: ügyelet (-)
ügyelet Creative Commons License 1999.12.19 0 0 topiknyitó
Ebben a topicban a Microsoft Magyarország munkatársai válaszolnak a Windows,
Office és egyéb MS termékeket érintő Y2K kérdésekkel kapcsolatban.
Problémákat és konkrét kérdéseket várunk - mielőtt valaki megkérdezné: ez a
fórum most nem a flame és a hitvita helyszíne.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!