Keresés

Részletes keresés

asza Creative Commons License 2001.01.24 0 0 15
Sziasztok!
Gyakorló anyuka vagyok, első gyerekünk 7 éves (másodikos), a második most hat éves (nagycsoportos), és a harmadik négy éves.
Én végigjártam a környék iskoláit (a XIII. kerületben mennyiségileg jó a helyzet) a bemutató órákon (előzetes szelekció után vittem az érintett nebulójelöltet), illetve mozgósítottam a családot információért + az Interneten megkerestem az iskolát honlapját, és megnéztem a felvételi rangsorokat. Ezek után maradt kettő iskola (mind a színvonal, mind a tanár, mind a földrajzi fekvés jó). Az egyikben a diákok túl vegyesek voltak, illetve az iskoláig eljutni nem éppen a luxuslakások között lehetett, és most a másikba jár a gyerek. Szerencsére az érdekeltnek mindkét tanító néni rokonszenves volt.
A második (szegény) természetesen ugyanabba az iskolába megy, csak két tanító néni közül kell választanunk. A harmadik meg szerencsésen éppen az elsőt váltaná a már bevált (reméljük!) tanító néninél.
Közben szurkolunk, hogy ne menjen el a kedve a tanító néninek a tanítástól, ne legyen beteg, stb.,szóval maradjon még hat évig a helyén.
Hát így csináltuk mi. Remélem, tudod használni az ötleteket. Jó böngészést!
Asza
törpilla Creative Commons License 2000.03.28 0 0 13
Bocs az időbeli (nagy) szünetért.

Szóval én a XIII.kerületben keresek.

Eddigi legjobb: Tomori Pál Ált.Isk. (elég hülye helyen van kölekedésileg.

Paraméterek: 4-ig ott kell lennie, akkor viheted csak (dolgozó nőknek ideális), de utána GYEREK LEHET. LECKE 6.osztályig NINCS!!!
Három tanítóval van 5 évig, közben belépnek a szakosok.
Osztályzás 1-15-ig, 5-6.OSZTÁLYBAN TANULÁSMÓDSZERTAN TANTÁRGY!!!!
(ilyet máshol még nem láttam)

Jó fej tanítój, magas tudásszint, ismerős gyerekét felvették innen a Fazekasba.

VAGY: Hunyadi (Karikás F.u.)
Felvételi beszélgetés van, nyílt nap nincs, de csak jókat hallottam róla.
Most bogarászok, hogy részleteket megtudjak róla. Szorít az idő, már csak cirka három hét van a beiratkozásig.
Itt van művészeti osztály (iskolaotthonos) és emelt angol (de játékosan)
Mi ezt a kettőt céloztuk meg, de a Hunyadiról már lemaradtatok, ha nem voltatok 16-án a felvételi beszélgetésen.

Légyszí, ha megtudsz valamit valamelyik XIII. kerületi iskoláról, írd meg!

Kösz és sok sikert

Előzmény: mna (12)
mna Creative Commons License 2000.02.16 0 0 12
Én is némi jó információért fordultam ide - de sajnos, ahogy látom, több a tanácsot váró, mint a tanácsot adó. Pedig de jó lenne néhány olyan jó hozzászólást olvasni, mint Petráé!
Ha ismertek nagyon jó, TÜRELMES tanítónénit (született pedagógust!) elfogadható IV. vagy XIII. (esetleg V.) kerületi iskolában, a 3.metróhoz közel, IRJATOK!!!
A gyermek paraméterei: 6,5 éves fiú, okos, jól rajzol, de nem egy tornászbajnok; ÉS érzékeny mint a mimóza (sajnos allergiás is sokmindenre).
Minden információért nagyon hálás lennék!

törpilla: Te merrefelé keresel iskolát?

törpilla Creative Commons License 2000.02.10 0 0 11
Helló, én is egy görcsölő anyuka vagyok, aki általános iskolát választana gyermekének. Lány, átlag, okos.
Szerintetek miért nincs általános tantervű első osztály, ahol mellette van száz szakkör és esetleg 10 éves korára kiderülne, hogy elyik érdekli?

MIÉRT KELL 6 ÉVESEN ELDÖNTENI, HOGY MŰVÉSZ, VAGY NYELVTEHETSÉG, ESETLEG SPORTOLÓ LESZ:_E?

Gyerekek, kivagyok. Lehet döntetni számítástechnika, művészeti, nyelvi meg sport tagozat között? És ha nem találom el, hogy mi fogja érdekelni 8 évig és utolsó lesz az osztályban. Ennyire lutri lenne az egész?

Segítsetek tagozatot választani!
Paraméterek:
* szeret: tollasozni, társasozni, nyaralni, úszni (de nem annyira, hogy napi 3 órát töltsön vele),
ökörködni a szüleivel, homokozni, vendégségbe járni.
* utál: pl. az oviban korcsolyázni járni, mert "anya, mindig dirigálnak, hogy jobbra vagy balra lehet-e siklani, inkább abbahagyom"

Köszönöm a hozzászólásokat előre is.

kriszi Creative Commons License 2000.01.13 0 0 10
Szia, Waratah!
Bár hozzá még szóltam, többször benéztem. De hiába értek egyet, sajna a gyakorlati problémákon nem segít. A jelenleg még nem tömegember gyerekemet be kell iratnom iskolába, ehhez pedig konkrét nevek, címek stb. kellenek. Elrettentő tapasztalataink már az elmúlt pár napban születtek.
Előzmény: Waratah (9)
Waratah Creative Commons License 2000.01.13 0 0 9
Nézzetek mán be a Ha nem akarsz tömegemebert nevelni topicba
rocher Creative Commons License 2000.01.12 0 0 8
Szerencse, hogy előkerült a topic, mert így észrevettem, hogy a nullás hozzászólásom, ami arról szólt, hogy mi miként találtunk iskolát, egyszerűen eltünt.

Tavaly /1999/ januárban kapcsoltunk, hogy ősszel iskolába megy a gyerek és körbe kéne nézni. A kerületi /ahova tartozunk/ iskola nem tetszett, mert sport, angol és valami extra tagozat volt, amibe nem akartuk adni, a normál osztálynak meg olyan tanítónénije volt, akiről csupa rosszat hallottunk.

Valaki ajánlott egy nagyon jó iskolát, 12 éves, na gondoltuk ez jó lesz, csakhogy ott már novemberben megvolt a felvételi...../1998 november/

Utána körbejártam a kerületet, találtam egy másik nagyon jót, mondjuk pocsék helyen, ide fel is vették a gyereket. A felvételieredményhírdetés után derült ki, hogy ez nekünk pont nem jó, mert 8-17 között csak akkor lehet hazavinni, ha beteg vagy meghalt a nagymama:-((((

Ez is ugrott, mert hetente 2x 4-től edzése van a lurkónak.

1999 március 5-én szólt egy ovistárs anyuka, hogy talált egyszem csemetéjének egy eszméletlen jó iskolát, de az a baj, hogy másnap reggel lesz felvételi, nagyon nehéz lesz, stb.

4-en odamentünk az oviból, 3-at felvettek, végül felvételi nélkül odakavarodott még egy gyerek, úgyhogy most 4 volt ovistárs jár egy osztályba. Olyan kérdések voltak, hogy pl. hogy optimálisan kidobni 3 dobókockával 18-t? Meg verset kellett mondani, énekelni, olvasni, annak aki tudott, rajzolni, amit tudott és viselkedni 2 órán keresztül.

60 gyerekből 29-t vettek fel, ebből 8-an laknak a kerületben, a többi a város különböző részeiből jár.

Csak azért írtam le viszonylag részletesen, hogy lássátok, nem könnyű manapság síma önkormányzati iskolába se bejutni. Speciel ez egy matek-informatika osztály, aki nem bírja, elmegy -alapon. Már mentek el.

Kriszi, ha érdekel, hogy melyik ez az iskola mélbe megírom! Amúgy nem akarok nagy reklámot csinálni. Ami meg a rajzolást illeti, ne keseredj el. A fiam kb. 5 éves koráig, ceruzát se vett a kezébe. Most olyanokat rajzol, hogy a napközis tanárnő azt hitte, hogy mi rajzolunk helyette. Ha tudná, hogy egy egeret se bírok lerajzolni:-((((

petra

Előzmény: kriszi (6)
I. Blasius Creative Commons License 2000.01.12 0 0 7

Szerintem a Kiss János Altábornagy utcai iskola, amely azóta 12 osztályos, a XII. kerületben elég jó hely. (nem a tanárképző, hanem az alatta lévő iskola). A Déli pályaudvartól nincs messze, és előnye, hogy anyagilag elég jól megy neki, legalábbis a többi ált. iskolához képest.
kriszi Creative Commons License 2000.01.11 0 0 6
Hátha valaki még jár erre és tud nekem okosat mondani.
6,5 éves a fiam, tehát kömünkre ég az iskolaválasztás. A gond, hogy a Klinikáknál lakunk, és körzetileg a Lenhossék utcai iskolához tartozunk. Megnéztük, nem vagyunk fajgyűlölők, de nem örülnénk, ha a gyermek oda kerülne. Bár egyesek szerint jót tenne neki, ha bedobnánk az élet sűrűjébe (bővülne a szókincse etc.)
Nekiálltam körbetelefonálgatni, hova mehetnénk. Ami elkeserít, hogy körzeten kívülibe - bár ugye felvételi nincs - csak akkor veszik fe,l ha elmegyünk beszélgetni. Magyarán mégiscsak felvételiztetnek. Dolgozni a Kálvin téren, illetve a Nádor u-ban folgozunk, helyileg ezek lennének jók. A fiam az óvó nénik szerint az átlagnál jóval értelmesebb, de amúgy nehéz eset.Átlag óvó néni nem is kedveli, a többiek nagyon. Mindent megmagyaráz, iszonyatosan körülményes és nem hajlandó rajzolni. Betűket ír (nem tanítottuk), de a figurálius alkotásoknak híján vagyunk. Közölte, hogy nem érdekli!!!! Karácsonyfa helyett hazahozott egy kék-narancs nonfiguratív alkotást. Mondta, hogy a fa alatta van, de mivel volt ideje, ezért színpárokat rajzolt rá. Gyanakodtam, de kiderült, hogy valóban elmondták nekik a színelmélet alapjait, és meg is jegyezte. Ha tud valaki ezek után iskolát ajánlani, nagyon hálásak leszünk!!!
med Creative Commons License 2000.01.07 0 0 5
Bocsánat kedves r_bendegúz, de zsöszevekertem a szegmólítást...
Előzmény: med (4)
med Creative Commons License 2000.01.07 0 0 4
Waratah!
A Marcibányi tér említésével szívemből szóltál, ui. nekünk a 2. kerület lenne ócsiny jó, de hát... a sztorit most olvastam én is.
Köszi a topic-ajánlatot, belenézek.
Igazából tanácstalanok vagyunk. Nem hiszek a csúcsszuper agyonhirdetett magánversenyistállókban, csak ugye jó lenne valami plusz. Számítástechnikai képzés, jó nyelvoktatás - mindez elérhető áron persze. Ki tud ilyesfélét; 2. ker. vagy Nagyvárad tér környékén (kék metroline mellett???)
Előzmény: r_bendegúz (2)
Waratah Creative Commons License 2000.01.07 0 0 3
Nem akarlak elkeseríteni, de tuti jó suliban is kifoghatsz egy vasorrú bábát a gyerekednek, ill. fordítva is. Nekem mindkét csemetém a kifejezetten szakadt "körzeti" suliba járt, de volt néhány olyan tanár, hogy most (19 és 17 évesen) is visszajárnak nyári táborba, farsangra, stb. És a szintén közepes gimi is ugyanilyen volt: egy-két csodás PEDAGÓGUS, a többit felejtsük el. SZóval a nagyobbik gyermek, valószínű ezek hatására tanár lesz. (sírjak vagy nevessek???)
DE azért ne add fel. Legalább ne mondhasd magadnak azt, hogy nem tettél meg mindent.
Előzmény: med (-)
r_bendegúz Creative Commons License 2000.01.07 0 0 2
med,
ha a Marczibányi tér környékén laknál (és nem most akarnák "megszüntetve megőrizni" a sulit), akkor mondanám, hogy oda.
Vmi navigációs támpont nem ártana (pl. szóba jöhető kerületek), mert Bp. elég nagy.
Bekukkanthatsz a "Ha nem akarsz tömegembert nevelni" topikba is, ahol az oktatásról beszélgetnek.
tisztelettel
r_bendegúz
Előzmény: med (-)
gecko Creative Commons License 2000.01.07 0 0 1
q gyors vagy el_mariachi
el_mariachi Creative Commons License 2000.01.07 0 0 0
0-dik évfolyamon kezdene?
med Creative Commons License 2000.01.07 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Please, segítség! Volna-e valakinek épkézláb ötlete, hogy milyen és melyik általános iskolába érdemes beíratni leendő kisiskolás gyermekeinket? Állítólag már most januárban elindulnak a felvételiztetések(!). Tudatos választás és szelekció a kezdetektől.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!