Keresés

Részletes keresés

zöld agyar Creative Commons License 2000.02.17 0 0 110
Elolvastam, no comment
Előzmény: Chat Noir (109)
Chat Noir Creative Commons License 2000.02.12 0 0 109
Ez a kongresszus csak az emlékezetes XX. kongresszussal mérhető világméretü szemléletben.
Nekem D.Tamás hozzászólása tetszett a legjobban

Bemásolok egy cikket a Tallózó-ból.
MSzP-káderek csemetéi amőbáztak méregdrága amerikai egyetemeken Soros ösztöndíjasokkal, miközben a magyar családok többségének itthon gyerme-keik taníttatása is gondot jelentett - imigyen buzgott föl a sportminiszterből a keserűség.
Deutsch Tamás rettentő dühe a zsíros Soros-ösztöndíjakon tovább zsíroso-dó, hájas MSzP funkcionáriusok gyerekek ellen, különösen szemléletes eleme volt a sportminiszter cizellált metaforáktól amúgy is csillogó felszólalásának. Szinte magunk előtt láttuk, amint a sok kis kommunista gombóc véres, hurkás ujjaival a pad alatt amőbázott, mondjuk az University of California, Los Angeles uzsoraszemináriumán, miközben itthon maradt kortársaik csak butultak és butultak és még tovább butultak!
Bár D.T. csak most leplezte le a Soros Alapítvány titkos stratégiáját, a Fidesz vezetői már a 80-as évek végén átláttak a szitán, és személyesen is mindent elkövettek e stratégia kudarcáért. Ha másként nem ment, hát inkább öntestükkel fogták fel az ördögi ösztöndíjosztó gépezet csapásait, vállalva akár az önkéntes száműzetés keserű hónapjait is csak azért, hogy eggyel kevesebb kis funkcionárius torpedózhassa meg a magyar jövőt. Mert ugyan mi másért pályázott volna maga Deutsch Tamás is (sikerrel) „ útiköltségre, biztosításra és zsebpénzre” a SorosAlapítvány ösztöndíj kiegészítő programjához, megfejelendő a University of Tenesseen elnyert ösztöndíját? (Forrás: névSoros 1984-1994 Budapest, kiadja a Soros Alapítvány titkársága) Orbán Viktor, Szájer Jőzsef és Németh Zsolt pedig egyenesen 3-9 hónapos külföldi posztgraduális képzésnyi ösztöndíjjal késleltették a kommunista hájlerakódást („a költségeket teljes egészében az Alapítvány fedezte”) Orbán politológiát, Németh szociológiát, Szájer pedig jogtudományt hallgatott - e két utóbbi illető 8-8 hónapig – Oxfordban. Érdekesség, hogy Schmidt Mária neve is felbukkan a névSoros eme fejezetében: ő az Egyesült Államokban az Indiana Universityn habzsolta el a tudást a vörösök elől. Sőt, maga Stumpf Sztyopa is megrövídítette a tőzsdecápát egy amerikai repülőjeggyel, (lásd: i.m. (Külföldi nemzetközi tudományos konferenciákon való részvétel.”), arról már nem is beszélve, hogy az überminiszter éveken át tagja volt az Alapítvány egyik legfontosabb testületének, a nagykuratóriumnak.
A Soros Alapítvány a hősi, rendszerváltó időkben, egyébiránt nemcsak a reményteli ifjakat hordozta a tenyerén, hanem infrastruktúrával is ellátta formálódó pártjukat: igy kapott a Fidesz Molnár utcai irodája 1989 szeptemberében 3,2 milliónyi számítógépet, videómagnót stb, a Pápai Fidesz csoport 600 ezerért irodát, és kisebb adományokat a szombathelyi, pécsi, szervezet. A Századvég Kiadó, ahol a mostani pártvezetés úgyszólván teljes számban szerkesztői feladatokat látott el, szintén a Soros Alapítvány segítségével indult el pályáján, miként bőven kapott akkoriban a Bibó István szakkollégium is, és nyilván még számos csatornán áramlott Soros pénz a Fidesz irányába.
Amit, tegyük hozzá gyorsan, természetesen így visszatekintve is teljesen rendjén valónak kell látnunk. Hiszen megérdemelték, s a cél nemes volt. Sőt D.T-t talán érdemes lett volna tovább taníttatni is, milyen jól jönne most a Fidesznek az a komcsi ifjonc, aki helyett most nem ő lenne ilyen rettentő buta.
- DHA -

soltika Creative Commons License 2000.02.12 0 0 108
A "polgári " elv-társak most frakcióbuliztak Szegeden.
Járai,Pintér stb. elvtársaik is arrafelé jártak.
A Selmeci babát frakcióvezető helyettesé választották, a hirek arról nem szólnak hogy a pohárköszöntőjét Tisza vizével tette volna.
üdv:
soltika + Finci kutya
lcsaba Creative Commons License 2000.02.02 0 0 107
Lenne mit tanulniuk a lekmocskoszsidókommunistázott őseiktől.
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2000.02.01 0 0 106
Az MSZP. :)
Előzmény: prenotalis (105)
prenotalis Creative Commons License 2000.02.01 0 0 105
bocs de tegnap nem voltam. Szóval Kövér lett az elnök ?!
jujj, már úgy izgultam, hogy ki nyeri ezt az izgalmas versenyt :))))
mondolat Creative Commons License 2000.02.01 0 0 104
Kedves Csülök!

Nem tartom kizártnak, hogy igazad van. Azt tudom, hogy 90-91-ben még nem volt különösen nagy befolyása Kövérnek a Fidesz politikájára. Sokkal több nyugodott akkoriban Kovács Andráson (szociológus, a magyar Moncloa-paktum tervének kidolgozója), Bencze Györgyön, és 92-93-ban Such Györgyön. Aztán úgy 93-94-től jött fel Kövér olyannyira, hogy 94-ben Orbán egy fideszes fórumon kijelentette: aki Kövért támadja, az őt támadja, ha Kövér megy a Fideszből, ő is megy. (Ezt már leírtam valahol máshol. Úgyhogy bocs az ismétlésért.)

Üdv:

mondolat

Előzmény: Csülök (98)
Sütemény Creative Commons License 2000.01.31 0 0 103
Morickát kifelejtettem: (Magyar ANTISZocialisták-topic) Ő is bevatott. Hujj-hujj.
Sütemény Creative Commons License 2000.01.31 0 0 102
Kedves tájékozatlanabb fórumlátogatók!

Haonlítsátok össze melnyikov, jeges, Raf mostani beírásainak pontos időpontját illetve a Polgári elvtársak VIII. kongresszusa utolsó Biluma hozzászólásával - és nagy igazságok nyomába juthattok! Hogy kik az Index bejáratosai... Hogyan működik a szólásszabadság errefelé, és hányan dolgoznak birtokon belül.

Egy szerencsénk van: hogy látjuk. Nem csak mi látszunk. Ők is látszanak.

Kvant_II Creative Commons License 2000.01.31 0 0 101
Ize, ezeket ird mar meg a Kovernek is, hatha meg nem tud roluk...
Előzmény: biluma (100)
biluma Creative Commons License 2000.01.31 0 0 100
Még néhány gondolat a XII. kongresszus tanulságaihoz.

Kövér beszédéből illetve Betlennel való tévés beszélgetéséből kiviláglott, hogy:

1. Kövér veszélyben érzi magát, túlhangsúlyozza, hogy "vagyok, aki vagyok", tehát támadásoknak van kitéve a legszűkebb vezetésen belül is. Nem bízik igazán Orbánban sem.
Ő az a tipus, aki senkiben sem bízik. (Tőröl metszett kádárista.)
2. Azért kapta ezt a posztot, - részben - hogy megnyugtassák, azért mert a kormányhoz küldött nyugati diplomáciai jegyzékek szinte mindegyike Kövér kormányból való mielőbbi eltávolítását szorgalmazta, Viki még bízik benne. Úgy tűnik, Orbánnak kell a régi kovbojhomo-szolidaritást kimutatnia.
3. Másrészt felhívom rá a figyelmet, hogy Orbán már évekkel ezelőtt nyilatkozta a tévében, hogy ők nem fogják elkövetni Antall hibáját, és meg fogják osztani a terheteket, választás közeledtével.
4A bibi ott van - és ezért ideges Kövér - hogy a pillanat egy évvel előbb jött el, mint meg volt beszélve!
5.Most aztán már mind a ketten félnek egymástól. És erre minden okuk megvan. Már látom a percet, amikor Kövér Orbán ellen fordul. Mert nem tartja eléggé elvinek a Fidesz politikát...
6. A lépés - az elnöki funkció odaadományozása - Orbán húzódózásáról is tanúskodik. Kövér a mélybe viszi a pártot, a MIÉP mellé, ez a számára világos.
7.Azt pedig már megmondta a Nyugat, hogy a MIÉP-eszme a Fidesz reklámlogójával sem léphet be az európai únióba. Orbán úgyszólvaán Kövér lázadását készíti elő, hogy majd moshassa kezeit, neki ehhez nem volt köze, sajnos elvtársa a sok munkától eszét vesztette, vis major. Nem hiszem, hogy be fog jönni neki. Alábecsüli Kövér - és a mögötte lihegő teljes magyar szélsőjobb! - fanatizmusát.
8. Összefoglalás: további kétségbeesett blöffsorozat indul. De nincs komoly esélyük. A legkomolyabb ezek közül az, hogy az MSZP és Magyar Bálint szájában szokás szerint megalszik a tejföl.

Darrow Creative Commons License 2000.01.31 0 0 99

Kedves Mondolat!

Ha már Bibó-a névadó munkássága nem tükröződik a FIDESZ jelenlegi vonalvezetésében. Ő nagy és tárgyilagos elemző volt, igazi POLGÁR.
A kommunizmus ÉS az antiszemitizmus ÉRTELMEZŐ ellenfele.
Elfelejtették volna, vagy meg sem tanulták a leckéit?

Előzmény: mondolat (97)
Csülök Creative Commons License 2000.01.31 0 0 98
Kedves mondolat,
nem hiszem, hogy nagyot tévedtem volna. Annak idején 89 - Kb.92 lelkes és aktív FIDESZ hívő voltam, no nem aktivista, de olyan "de sokszor láttuk már itt ezt a pofát". Biztosan emlékszem abban az időben (is) nagy volt Kövér respektje, azt mondták róla, csendesen összemosolyogva: ő a mi Richelieu-nk, a "nagy" ész, a szálak kézbentartója.
A későbbiekről viszont csak annyit tudok, mint amennyit az újságokból és a saját kútfőmböl össze mördzsöltem, tehát a "Polgári" jelző eredetéről nincs információm.
Előzmény: mondolat (97)
mondolat Creative Commons License 2000.01.31 0 0 97
Kedves Csülök!

Nagyjából egyetértünk. Nagyjából, mert szerintem Kövér "eszmei főnök"-ké minősítése erős túlzás. Van szerencsém személyesen ismerni, aki a polgári jelzőt adta. Nem Kövér Lászlónak hívják. Háttérember.

Megnéztem a Népszabadság címlapját. Két barátot látok. És nem többet. Az viszont biztos, hogy Orbán Kövér nélkül nem csinál semmit a politikában. De ez még a Bibó-ban kezdődött azzal a bizonyos konyhaablakkal, úgyhogy túlzott lenne ezt a kérdést mostani aktualitással megtölteni.

Üdv:

mondolat

Előzmény: Csülök (95)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.01.31 0 0 96
Azt hiszem, ez a 2 (mondolat + Csülök) így, együtt korrekt.
Csülök Creative Commons License 2000.01.31 0 0 95
Azt hiszem, kicsit fordítva van. A FIDESZ-ben mindíg is Kövér volt az "eszmei" főnök, ő találta ki a Polgár Orbánt is, és Orbán nem "megbízik benne", hanem felnéz rá. Elég csak a Népszabaság címlapjára nézni. :) Egyébként az tény, hogy Kövér, ha nem is a kommunikáció királya (ezt egyébként eddig mintha ő is tudta volna magáról), de az "antikommunizmusában" következetes, az SzDSz iránti megvetése is ebből fakad, abszolut árulásnak tekintette (talán némileg joggal) az MSzP - SzDSz kormány megalakulását.
Előzmény: mondolat (94)
mondolat Creative Commons License 2000.01.31 0 0 94
Kedves Darrow!

Szerintem van, de abban Orbán nem bízik. Itt is értekeztünk már Orbán személyiségének furcsaságairól. Az egyik, hogy Kövéren kívül istenigazából senkiben sem bízik meg. Szájerben sem. Áderben talán. Ennyi. Azt nem lehetett megcsinálni - az ő szempontjából -, hogy odaadja valakinek a pártot, aki nem fogja ugyanolyan kőkeményen a háta mögött tartani, mint eddig.

Szerintem volnának sokan a Fidesz-ben, akik Pokornit és vele együtt egy kissé mérsékeltebb vonalat szívesebben látnának a párt élén. Az ő idejük még nem jött el.

Csak azt mondom Neked is Darrow, amit mondtam már sokaknak. Idő. Ez a legfontosabb. Türelmesnek kell lennünk velük. El nem tudod képzelni, mennyi mindenen tudnám magam felhúzni, amit elszúrnak. (Duplán fáj, mint amikor a gyermeked ront el valamit.) De türelmesnek kell lenni velük. Sok politikusnak meg kell még buknia morálisan és ténylegesen Magyarországon, amíg kialakul az, amit nem csak úgy hívnak, de úgy is éreznek, hogy demokrácia. Nem holnap lesz.

Lacus egy ilyen helyen nem lehetne központi tényező. Ezzel együtt én állítom, hogy a legkorrektebb figurái közé tartozik a magyar politikai életnek. Mondom: én nagyon kedvelem.

Üdv:

mondolat

Előzmény: Darrow (93)
Darrow Creative Commons License 2000.01.31 0 0 93
Kedves Mondolat!

Teljes az egyet nem értésem.

Nem létezik, hogy Kövéren kívül a FIDESZ-nek nincs olyan embere, aki tud szervezni,tud kommunikálni és azért értelmesen kemény lenni balra.

PR-szempontból anyámat tudom idézni, aki 76 éves, hívő és Kövért látva így szólt a TV előtt:ő biztos nem volt kommunikációs tréningen.

Előzmény: mondolat (92)
mondolat Creative Commons License 2000.01.31 0 0 92
Kedves Polyxena!

Jogos! Kösz! És bocsánat mindenkitől!

Egyéb?

Üdv:

mondolat

Előzmény: Polyxena (91)
Polyxena Creative Commons License 2000.01.31 0 0 91
kedves mondolat!, higyjétek = higgyétek - ha már nyelvében él a polgár! :)
Előzmény: mondolat (90)
mondolat Creative Commons License 2000.01.31 0 0 90
Üdv mindenkinek!

Látom, forró a hangulat. Ladó Gyula Lajos (azaz Tutajos) és jdr mindjárt ökölre mennek. Nem érdemes fiúk, higyjétek el. Magam régi és meggyőződéses Fidesz-hívő vagyok - még a kormányzás jónéhány hibája sem tudott elkedvetleníteni -, de senkit sem sértegetnék szívesen csak azért, mert nem szimpatizál nézeteimmel. Nem azért, mert emberbarát vagyok. Magamat szeretem. És a gyomromat. Ha túlteng benne az idegességtől gerjesztett sav, rosszul vagyok. Azt meg nem szeretem. (Ennyit a prédikációról - bocsi.)

A topic címe egyébként helytelen, a Fidesz nem a VIII., hanem XII. kongresszusát tartotta szombaton. (Persze, az is lehet, hogy én vagyok rossz topic-ban.)

A pártelnöki és miniszterelnöki funkció szétválasztása szerintem hatalmas ötlet. Abban egyetértek a kritikusokkal, hogy nem jellemző az európai gyakorlatban. Itt is csak azért lehet megcsinálni, mert egy lélek két testben való kivetülése Orbán és Kövér. Az öcsémre nem bíznám olyan szívesen cégem irányítását, mint Orbán bízza Kövérre a Fideszét.

Az nem kérdés, hogy Kövér népszerűsége a béka feneke alatt van, hanem az okosan átgondolt stratégia egyik alappillére. A jó csendőr - rossz csendőr párosítást rendszertől függetlenül mindenütt szívesen alkalmazzák. Egyetértek a HVG egyébként rettenetesen fanyalgó zsurnalisztájával, hogy Orbán - azáltal, hogy a párt vezetését a népszerűtlen Kövérre bízta - kiemelkedhet a Dávid Ibi, Torgyán Józsi és általa alkotott eddigi triumból, beillesztve a kisstillű koalíciós marakodásokba (lásd parxisjog) Kövért. Ő pedig pózolhat a "nemzet atyja" szerepében. Tetszik, nem tetszik: a politikai mosópor eladásához néha újra kell csomagolni az árut. Ez most egy ügyes húzás, nekem tetszik. Persze, én fideszes vagyok. Így könnyű.

Üdv:

mondolat

Polyxena Creative Commons License 2000.01.31 0 0 89
Kedves jdr!, ahogyan azt torban kolléga írta, - a krokodillal, az ö nagy szájával és a folyónak az ö átúszásával - tényleg egy jamaicai bölcsességgel lettünk polgáribbak. De túl azon, hogy valamelyik píár-tanácsadó most már, ha eröszakkal is, de tényleg kivehetné ennek a jóembernek a kezéböl az 'Egyetemes és magyar szólások és közmondások kézikönyvé'-t, vagy legalábbis finoman figyelmeztethetné arra, hogy nemcsak ez az egyetlen könyv létezik a világon, szóval van ebben az erös Jamaica felé fordulásban valami pozitívum is: ha Jamaica, akkor reggae, dub és... és (hogy kíméletesen eufemisztikus legyek) vízipipa!
Keep on smoking Viktor!, és akkor lovagolhat tölem Sepsi, vagy akármelyik máskéntvállalkozó tanyáján, én akkor is magára és a Psycho Lacira fogok szavazni!
Előzmény: jdr (63)
Kagakusha Creative Commons License 2000.01.31 0 0 88
Kedves RAMBO!
Pozitívan kell hozzáállni a dolgokhoz.
A kongresszus megtette az első lépést. Szétválasztotta a pártelnöki és a miniszterelnöki pozíciót.
A következő logikus lépés a párt és a kormányzati pozíció szétválasztása lehet. :-)
Üdv.
K.
Előzmény: RAMBO (82)
Lado Gyula Lajos Creative Commons License 2000.01.30 0 0 87
Kedves jdr!

Alighanem ezt a beírását elmentem magamnak.
Igazán remek zsánerkép.
Ahogy kusza lelkében összezagyválódik mindenféle
ismeret, ahogy J. Viszárjonovics összeveszik magában
Hanah Arent-el, s mindezt Szabó Dezső atyai mosolya
alatt, az valami külön élmény.
Kérem írjon még!

Előzmény: jdr (86)
jdr Creative Commons License 2000.01.30 0 0 86
Kedves Lado Gyula Lajos!

Írja: ˝Vagyunk, akik vagyunk. Így igaz, Önök azok amik, ezen kár is lenne vitatkozni.
Ön már nem az első esetben csúsztat, de hát sajnos az Ön képességeivel ennél sokkal többet nem is várhat az ember. Én nem a magyarságomat szégyenlem, mert azon nincs mit, én Önöket szégyenlem, akik a becsületes, tisztességes magyarság döntő többségét lejáratják, ha úgy tetszik a nagyvilág előtt. Önök mint a történelem folyamán mindig idegen élősködők a nemzet testén, ez a nép soha nem volt antiszemita és a neofita asszimilánsok ordítozása ellenére sem lesz az. Önök ennek a békés tisztességes népnek a vérén kívánnak élősködni, csak azért, hogy kellően meghízva új gazdatestet keressenek maguknak.
ezért nem érdekli Önöket a nemzet többségének elszegényedése, nyomora, a nyugdíjasok néma jajkiáltásai, a kisgyermekek éhes ájulata, a terhes nők, az egsézségügyiek, a pedagógusok nyomora, csak a saját zsíros kis pecsenyéjének sütögetése. Nem fog sikerülni, a nemzet kiköpi az ellene áskálódókat.

Ttelettel:
jdr

Előzmény: Lado Gyula Lajos (83)
Nisa Creative Commons License 2000.01.30 0 0 85
Bocs, természetesen: pontosság
Előzmény: Nisa (84)
Nisa Creative Commons License 2000.01.30 0 0 84
Csak a pontoság kedvéért:
Nem Thomas Mann, Mark Twain idézet volt.
Ezekkel a közmondásokkal mindig baj van.
Miniszterelnökünk a jamaikai közmondást akkor
idézte, amikor azt mondta, nem áll le az ellenzékkel vitatkozni, mert ahogy.......
az ember nem mondja az aligátornak, hogy nagypofájú, amig át nem ért a túlsó partra.
Aztán igy folytatta: bár mi már átértünk a túlsó partra....
Hát, nem valami logikus, de mindegy.
Előzmény: torban (81)
Lado Gyula Lajos Creative Commons License 2000.01.30 0 0 83
Kedves jdr!

Nemtudom, hogy sikerült-e végigolvasni biluma nevű
társunk hozzászólásait. Talán nem is kell.
Szerintem éppen olyan, mintha Ön írta volna. Szomorú.
Szomorú, de valódi. Ilyenek Önök. Ilyeneket gondolnak:
"..hogy lejáratjátok az egész magyarságot és én
szégyellhetem magam miattatok és kénytelen legyek
állandóan bizonygatni, hogy van még olyan többségi
magyar, aki nem antiszemita?..."
Ugyan kedves jdr. Ki előtt? Csak nem a Nagyvilág előtt?
Vagyunk, akik vagyunk. Éppen ilyenek, amilyenek.
Mi az, hogy szégyellnie kell magát? Ha épp tudni akarja,
én is szégyellem magát. De ez van. Ön is része ennek az
egész izének.
Egyet viszont belevéshetne az agyába. Sose szégyellje a
nemzeti hovatartozását. És azt meg főleg ne higgyje, hogy
az antiszemitizmus-szemitizmus tengelyen fordul meg a világ.

Előzmény: jdr (80)
RAMBO Creative Commons License 2000.01.30 0 0 82
Sziasztok!

Szerintem kár korán siratni a Fidesz következő választáskori esélyeit. Egy kívülálló számára egy morózus fanatikus lett a pártvezér.

De mint pártvezér, vajon a színfalak előtt marad? Szerintem nem. Évenként egyszer, egy-egy kongresszuson nyilatkozik valamit, aztán EOF.

Úgy gondolom, hogy nagyon tudatosan vonták ki a közszereplésből, mert ugye mégse lehet egy sikeres kormány sikeres vezetőjét kirúgni (mondjuk mert kazettavásárlásra költi a pénzt, ami nagyon nem, jól vette ki magát a közvélemény előtt) hanem "érdemei elismerése mellett más fontos beosztásba helyezték át.

Ki fogad velem, hogy nemsokára lemond, hogy úgymond a "pártelnöki teendőkre koncentrálhasson"?

torban Creative Commons License 2000.01.30 0 0 81
Kedves jdr !

Irod:
"Amúgy most Ovi-nak csak egy dél-zulu kaffer közmondásra volt ereje"

Nem igaz! Az összefoglalók szerint a fentemlített jamaicai közmondás mellett volt egy magyar is + Thomas Mann idézet. A PR-esek bekeményítettek!
Legközelebb latinul is lesz valami meglásd !

((gimis koromban én próbálkoztam bölcs mondásokkal a csajoknál...ott nem jött be...))

Azt hiszem itt sem fog !

Előzmény: jdr (63)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!