Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.01.24 0 0 19
Hali !

Igencsak érintett vagyok a dologban, mert folyton lemeszelnek valamiért a vamzer fakabátok.

Egyszer megkérdeztem tőlük, hogy miért pont mindig engem szúrnak ki. És kivételesen normális választ kaptam: azért mert a túl drága autókban vagy gengszter ül, aki veszélyes, vagy olyan gengeszter, akinek sok pénze van és minden rendben van vele, vagy milliomos, akinél szintén minden rendben van. A túl szakadt, túl öreg kocsikban csórók ülnek, akiknél szintén vagy rendben van minden vagy nincs pénzük.
Ezért a középkategóriás, középkorú autós, borostás slampos fickókra utaznak, akiken látszik hogy linkek, mert mindig van náluk 5-10 ezer ft és majdnem mindig sárosak valami okirat dolgában.

Mit mondhatnék erre ? Gratulálok fiúk ! Csak így tovább, szolgáljatok és védjetek !

Egyébként a pontrendszer talán még jó is lehet, mert van legalább három sanszod. Most, tudtommal már egy piroslámpa miatt is azonnal elvehetik a jogsit.

Egyébként természetesen hogy terror. A magyar rendőrség és társszervei képtelenek uralni a belügyi helyzetet, képtelenek a közbiztonságot, a korrupciót nemhogy legyőzni, hanem egyáltalán kicsit is belelátni, hát méginkább koncentrálnak "sikerterületükre", a közlekedésre.

Dicsérjük őket, hogy legalább ezen a területen hatékonyak és nem impotensek.
Nagy dolog ez is. Halleluja.

Üdv
Big

DoHi Creative Commons License 2000.01.24 0 0 18
bocsi, de épp most írja az ANYALAP : .."Magyarországon is bevezetik a közlekedési büntetopontokat. A bevezetendo pontrendszer szerint 14 ponttól automatikusan bevonja a rendorség a gyorshajtók, a piros lámpán áthajtók, a részegen vagy drog hatása alatt, közlekedési balesetet vezetok jogosítványát. Egy közlekedési szabálysértést 2-tol 5 pontig, közlekedési buncselekményért 8 pont lehet majd büntetni. A rendorség külön értesíteni fogja azokat az autósokat, akik közel járnak jogosítványuk elvesztéséhez. Az Európában már jól bevált rendszertol a közlekedési szabálysértések és balesetek számának jelentos csökkenését várják. "...
szóval most már biztos, hogy lesz ?
DoHi Creative Commons License 2000.01.24 0 0 17
nemtom, nem'szem mer' őket sem jutalmazzák...nagyon
zuzmo Creative Commons License 2000.01.24 0 0 16
Gyerekek fognak ezek jutalmazni is?

zuzmo

DoHi Creative Commons License 2000.01.24 0 0 15
Ezt még nem taglalták a médiák.
Gondolom szabálysértés súlyossága szerint lesz közös és szeparált rész is.
Pl.: Ha elütök egy faszit akkor mindegy, hogy teherautóval bagy romettel hajtok át az ipse fején, egyaránt jár a rosszpont. De ha tilosban parkolok - amit kismotorral nehezebb elkövetni - akkor külön jár a pont.
Ez csak feltételezés.
Nekem viszont eszembe jutott, hogy ha bevezetik a pontrendszert akko átvezetik-e vajon a régi bűnöket az új nyilvántartásba, vagy tisztalappal indulhatbak a versenyzők?
Szóval lesz-e KRESZ amnesztia?
Előzmény: Gyapot (14)
Gyapot Creative Commons License 2000.01.23 0 0 14
Kérdés:

A pontozás jogsi kategóriánként, vagy összesítve történik?
Ha motorral szabálytalankodom, akkor is elveszik a B-s jogsimat?

Mondjuk ez így logikus, vagy mégsem?

DoHi Creative Commons License 2000.01.12 0 0 13
...ja bocs,és még valami:
Ha így pontozgatnak, mint valami kisdiákot akkor lehessen sértődés és bosszútól való félelem nélkül megkérdezni a poszt nevét, számát. Továbbfűzve, legyen a szerv képviselőjén sapka, tisztelegjen, rendezett öltözetben jelenjen meg éljen pár udvarias szóhasználateal és ne flegmáskodjon !
Tisztelet a kivételnek, találkoztam már (nem egyszer) korrekt és határozott járőrrel, aki tudta mi a dolga.
üdv DohI

ui.: nem játtszom tovább a sértődöttet megígérem

DoHi Creative Commons License 2000.01.12 0 0 12
Cowboy,
csípem az endékás sztoridat. Nagyon állat, és hűen tükrözi a régió (Magyarországot is ideértem) belügyi kultúrájának helyzetét.
DoHi
Előzmény: Cowboy (7)
DoHi Creative Commons License 2000.01.12 0 0 11
Hát ezaz skacok...
Ott ahol erős az alkotmány pl. USA, Németo., ott lehet ilyenekkel játtszadozni. Vagy franciao., ahol külön tisztelet jár a zsaruknak...nade itthon? Korrupció, zsarolás, stb. Szóval ezér mondtam, hogy nem frankó ez a pontrendszer, de tudjátok mit, igazatok van a pontrendszerrel nem is lenne semmi baj........
Üdv DoHi
I. Blasius Creative Commons License 2000.01.11 0 0 10

Németországban már fogalom lett, hogy kinek hány pontja van Flensburgban. Ott is nagyon erős az Alkotmánybíróság hatásköre, mégis alkotmányos a pontrendszer. Nálunk csak az a baj, hogy akinek rendőrségi ismeretsége van (ismerek olyat, aki egy építési vállalkozó gyereke, és ha a rendőrök elvennék a jogosítványát, akkor másnap sűrű rendőrségi bocsánatkérésekkel kapná vissza) az ilyenek könnyedén el tudnák intézni, hogy ha összejön bizonyos számú pontjuk, akkor kitöröltetnék maguknak, és kezdhetnék elölről a szabálytalankodást. Így viszont megint azok járnának rosszul, akiknek nincs rendőrségi ismerettségük. Én támogatnám ennek ellenére a pontrendszert, ha mondjuk egy piroson való átmenésért 6 pont járna, egy 100%-os sebességtúllépésért pedig mondjuk 8, és 12 lenne a jogosítványelvevő határ.
fekete kéz Creative Commons License 2000.01.11 0 0 9
1991 óta be akarják vezetni, csak nem tudták a mai napig kidolgozni a módját. Ha rájuk lesz bizva akkor elöbb szembesülünk az y3k problémával mint a pontrendszerrel.
NaNe Creative Commons License 2000.01.11 0 0 8
Ha ugyanezt a pontrendszert vezetnénk be a rendőrségnél, két-hátom hét múlva felmondhatnának a rendőrök.
A rendőrség gyakorlaitlag nem funkcionál. Van mögöttük egy homályos officiális rendszer és kész.
Úgy kell őket buzergálni telefonon, hogy ugyan már, ha ráérnek, tegyék azt, ami a feladatuk.
Nincs közrend. Ezt talán mindenki tapasztalhatja.
Néha van egy-két látványos akció, aztán ezzel le is van tudva minden. Közfelügyelet pláne nincs.
Hová lettek a posztos rendőrök ? És a járőrök ?
Itt mindent lehet mindenkinek.
Az összes rendőri aktivitás abban mutatkozik meg, hogy csekkelik a biztonsági övek bekötését és a zöldkártyák meglétét.
És ezért fizetsz milliárdokat velem együttt a költségvetésnek.
(Éppen ma hívtam fel a yardot, mert nem tudtam leparkolni a kocsimmal a konyhapénzből spórolt és kifizetett parkolónkba.
Bemutatkoztam, köszöntem és a rendőrség segítségét kértem.
Erre belehorkantott a telefonba és közölte, neki nincs a nyilvántartásában az az autó, ami elállja a forgalmat - amolyan nyírségi stílusban)
Na erre varrjál gombot! Iszonyat egy társaság.

NaNe

NaNe

Előzmény: DoHi (-)
Cowboy Creative Commons License 2000.01.10 0 0 7
Kedves Piszkos Fred!
Semmi nem igaz mind az 50 államra! Ha jól tudom, New Jersey-ben van pont rendszer, itt Texasban nincs. Viszont itt is van minden rendörautóban számitógép, ami 5 évre visszamenöleg mindent megmutat. A birságot azonban a biró állapitja meg, ha nem értesz egyet a rendörrel (és a biró által kiszabott büntetéssel), tárgyalást kérhetsz. Persze a biztositó “megtudja” a szabálysértért és viilámgyorsan emeli a biztositásodat. (Ez a keményebb!)
Utoljára NDK-ban kaptam pontot, ott ugyanis a rendör szabálysértés esetén belepecsételt a jogositványba. ( az autóbusz kategóriára kaptam meg igy az engedélyt, ugyanis a rendör nem értette a szöveget mellette, de látta az üres pecsét helyét, ezért oda ütötte be.) Gondolom, azóta már ott sincs meg ez a rendszer.
Ahogy láttam, MO-on újabb bevételi forrása lesz egyes rendöröknek a pont-nem-pont.
Cowboy
Piszkos Fred Creative Commons License 2000.01.10 0 0 6
Szerintem ha jol csinaljak meg a rendszert, akkor mar egy tulbuzgo odalepesert is meg lehet kapni a 12 pontot. (250-el az Ulloi uton. Hallottam, hogy volt valami ilyen eset, es en annak az eletben nem adnek tobbet jogositvanyt, mert az mar itt-ott gyilkossagi kiserlet SZVSZ.)
Az USA-ban ha jol tudom ugy van, hogy a pontod a megszerzestol szamitva masfel ev mulva evul el, azaz masfel even belul kell 12 pontot teljesiteni, hogy ugorjon a jogsi.
Manu Chao Creative Commons License 2000.01.10 0 0 5
Amellett hogy jellegzetesen paternalista húzásnak tartom, azaz újabb példája lesz annak hogy iskolás hülyegyereknek nézik az állampolgárokat, csak úgy tudom elképzelni, ha legalábbis a szabálysértések elévülési idejéhez igazodva (t.i. a nyilvántarthatóság ideje is ehhez igazodik) törlődnének a pontok, azaz tabula rasa-t nyithat a t. polgártárs ha bizonyos ideig jógyerek volt. (egyébként alkotmányjogilag aggályos lenne az ötlet szvsz.)
Mindenesetre talán annyi haszna lenne, hogy ha egyszer rendesen odalépsz a gázra, legalább nem ugrik rögtön a jogsi. (ahogy ismerem magam, elég gyorsan össze fog gyűlni egy BM sorsjegyre való.... :-)
Juiice Creative Commons License 2000.01.10 0 0 4
Szerintem eleg korrekt dolog, jo pontsan tudni, hogy miert mit kaphat az ember. Franciaorszagban van ilyen pl., es az ottani ismeros is ozitivan nyilatkozott rola. En orulnek neki, de CSAK, ha evente lemegy par pont. Kulonben eleg huzos lenne.

Amugy asszem 2001 jan. elott semmikpp nem aktualis.

J.

mAlter Creative Commons License 2000.01.10 0 0 3
Erre kíváncsi lennék. Ehhez a rendszerhez legalább világossá kellene tenniük, hogy milyen kihágás milyen súlyossággal kerül elbírálásra. Manapság az van, hogy bármilyen kis szabálytalanságért a jogsi elvételével fenyegetôznek (az autósok pedig nem ismerik, hogy miért mi jár), és próbálnak pénzt kizsarolni a rendôrök. Persze ezután a zsarolás tárgya nyilván az lesz, hogy hány pontosra értékeljék a "gyakorlatot". Az is érdekes lenne, hogy van-é elévülés, azaz évente le lehet-e írni 1-2 pontot. És az is, hogy minden rendôrnek joga lesz-e csak úgy ukmukkfukk beírni tizenkét feketepontot, mert ez megint csak a régi korrupt világot hozná vissza. Mindenestre én támogatnám az új rendszert, ha tiszta szabályok mentén működne.

(mA)

X polgártárs Creative Commons License 2000.01.10 0 0 2
DoHi polgártárs,
túlparázod. Ugyan miért hozza hátrányba a kisembert a jelenlegi állapothoz képest? Törölni különben 1xű lesz, hozzáírni kevésbé, ahhoz dokumentet kell hamisítgatni a szervnek.
xpt

jéegynullán mi nem volt érthető? :)

Előzmény: DoHi (-)
DoHi Creative Commons License 2000.01.10 0 0 1
Mi?
jeegynullas Creative Commons License 2000.01.10 0 0 0
A pontozas nullatol indul.
Előzmény: DoHi (-)
DoHi Creative Commons License 2000.01.10 0 0 topiknyitó
Tudjátok; közlekedési kihágás egy-két, esetleg három, vagy hét máluszpontocska.
12 után ugrik a jogsi. Szerinted nem teror ez egy kicsit? Megjelölt kisállatnak érzi magát az ember.
Már megint egy milliárdokba kerülő, kisemberthátrányosabbhelyzetbe-hozó rendelet.
Ki fogja felügyelni, hogy hozzáírnak vagy kitörölnek egy-egy pontot valakiknek?
DoHi

ui: vagy tulparázom?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!