Keresés

Részletes keresés

cc3 Creative Commons License 2000.01.16 0 0 10
cc3 Creative Commons License 2000.01.15 0 0 9
Igazad van Mikee. A Riverdance nem csillog annyira, mint a LOTD, de valahogy nekem mégis az a szivem csücske. Hitelesebbnek tartom. Élettel telibb. Nem annyira "show". Melyik változatot láttad?
Ugyanis kettő van belőle videón. Az eredeti Riverdance, és a Riverdance New Show from New York. Az eredetit Michael Flatley táncolja, az újat Colin Dune.
A Stuttgarti koncertről: Kívánom, hogy legyen szerencséd, nekem nem volt. Két éven keresztül hajtottuk a jegyet a bécsi előadásokra. Először szeptemberben mentünk novemberre jegyet venni. Kiröhögtek. Aztán októberben mentünk márciusra jegyet szerezni. Eredmény ugyanaz. Aztán szereztünk egy ismerőst Bécsben, aki egy telefonra odament a Stadthalle-hoz, amikor elkezdték árulni az 1999 novemberi jegyeket. Az eredmény: kapott volna még jegyet az utolsó sorok valamelyikébe. Na arról letettünk. Pedig a jegyárak 600-800 shiling között voltak, és ez februárban történt.
Jegyvásárlás előtt még érdemes figyelembe venni: A koncerteken nem élő zene van mint a videon, hanem playback. (Nekem egy kicsit lehangoló) A Riverdance és a LOTD előadásokon sem Flatley sem Colin Dune nem táncol. A FOF turnén állítólag Flatley is fellép, de szerintem nem mindenhol. Bár lehet hogy tévedek. A jegyárakat itt a egekig emelték. (800-1600 shiling)
Én megvárom amíg Magyarországra jönnek. Bár most, hogy leégett a BS.... :-(

Hallottatok-e már az utolsó kettőről? (Spirit of the Dance, Needfire)

Mikee Creative Commons License 2000.01.14 0 0 8
Heló mindenki!

Én ma este láttam a Feet Of Flames-t, immáron másodszorra. A Riverdance is tetszett, ami (szerintem) sokkal egyszínűbb és vhogy unalmasabb. Ez pedig hihetetlen látványos!! A Lord még hiányzik, de meg fogom nézni!!

Ha minden jól megy, kimegyünk páran a stuttgarti koncertre. Nem tudjátok van-e még jegy? Remélem igen...

Ja és persze megvan a FOF Cd is:)) Fantasztikus...

Mikee

Mahawk Creative Commons License 2000.01.14 0 0 7
Annak Lord of the Dance a címe, és megjelent itthon videón. Egyébként a FOF - LOTD véleményeddel maximálisan egyet tudok érteni. De pl. a FOF-en rajta van az a "szerzeteses" rész, ami nagyon király, de az én általam említetten nincs.
Előzmény: cc3 (6)
cc3 Creative Commons License 2000.01.14 0 0 6
Mahawk. Milyen 96-os Dublini felvétel? Légyszives mesélj róla többet, mert érdekel. Az nem lehetett Feet of Flames. (FOF)
A FOF története: Michael Flatley létrehozza a Lord of the Dance-t (LOTD) A siker nagy, turnék jönnek mennek, aztán egyszer csak kiderül, hogy nem győzik. Erre megalakítanak 4 troup-ot. Ez négy tánckart jelent, akik járják a világot, és előadják ugyanazt a produkciót. Európában a Troup 1 lép fel. Flatley az utóbbi években már egyikben sem táncolt.
1999 nyarán Londonban Flatley összehozza mind a négy Troup-ot egy közös LOTD előadásra. Ennek a show-nak a neve FOF. A siker óriási volt. Akkora, hogy ebben az évben a FOF világ körüli milleniumi turnéra indult. Bécsben is fellépnek, de jegyre már ne is számítsatok. Nekem sincs. :-(
Magánvélemány a FOF-ról: Aki először ezt nézte meg és nem látta előtte a LOTD-t az el lesz ragadtatva. Azonban ha egyszer megnézed a Lord-ot, akkor ahoz képest a FOF egy igen látványos színpadi produkció, de semmi több. Elmarad a csoda. A FOF arról szól, hogy megmutassa, hogy milyen jól tud Flatley és a tánckar táncolni. A LOTD meg egy gyönyörű legenda. Története van, amit elmesélnek a tánccal.
cc3 Creative Commons License 2000.01.14 0 0 5
Hát ha jól látom kezdünk mozgolódni.
A Feet of Flamest és a Lord of the Dance-t gondolom ismeritek. az eredeti Riverdance show kis hazánkban nem olyan ismert, pedig az volt az első ilyen produkció. A zenéjét még nem Ronan Hardiman, hanem Bill Whelan szerezte, és Michael Flatley itt táncolt először. Aztán kilépett, megcsinálta a Lord-ot, és a helyét a Riverdance-ben Colin Dune vette át.
Két évvel ezelőtt ő is elhagyta a társulatot és létrehozta a Dance on the Dangerous Ground-ot. A bemutató 19990 december elején volt Londonban.
No én erről szeretnék valami bővebbet hallani, ha tudtok. A többiről szívesen válaszolok kérdésekre.
Mahawk Creative Commons License 2000.01.14 0 0 4
Csak az a baj, hogy ez csak válogatást játszottak le, az erdeti több, mint másfél órás (a 96-os dublini felvétel is, pedig az rövidebb, mint ez a 98-as londoni). Ja, és azokban még Rózsagyuri sincs.

Mahawk

Előzmény: Filburt (3)
Filburt Creative Commons License 2000.01.14 0 0 3
Hali cc3!

Pont most volt a tv-ben Feet of Flames. Inkább te mesélj róluk, mert LENYŰGÖZŐ volt amit csináltak... Hihetetlen volt!

Filburt

Előzmény: cc3 (-)
Lőrpet Creative Commons License 2000.01.14 0 0 2
Mégis milyen hozzászólásokra gondoltál, például véleményekre vagy kiváncsi a felsoroltakkal kapcsolatban, vagy az érdekel, hogy ki ismeri őket, netalán kinek van birtokában valamelyik valamilyen formában, esetleg mikor lesznek láthatók valahol?
cc3 Creative Commons License 2000.01.14 0 0 1
Most már 2. :-))
Előzmény: Piskóta (0)
Piskóta Creative Commons License 2000.01.14 0 0 0
0-ás
cc3 Creative Commons License 2000.01.14 0 0 topiknyitó
Következő témákban várom a hozzászólásokat:
Riverdance
Lord of the Dance
Feet of Flames
Dance on Dangerous Ground
Spirit of the Dance
Needfire

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!