Keresés

Részletes keresés

bendelszl Creative Commons License 2012.03.18 0 0 99

Biztonságtechnika tanfolyamsorozat indul, amelyre szeretettel várom az érdeklődőket. 
A teljes képzés tematikája lefedni az összes témakört, akárcsak a népszerű CEH, CHFI vagy LPT képzések. A különbség a képzés időtartamában van, ugyanis a tanfolyamok nem 5 nap alatt vannak megvalósítva, mint az előbb említett képzéseken. Minden modul gyakorlatorientált, számos laborfeladatot tartalmaz. A gyakorlatok során a közismert és méltán híres BackTrack Linux-disztribúciót használjuk.

A másik különbség az ára, amely lényegesen kedvezőbb, mint a nemzetközileg elismert papíroké.
A tanfolyamsorozatból jelenleg az első modul érhető el, amely a vezeték nélküli hálózatok penetráció tesztelését dolgozza fel, nem a youtube videókból ismert wep crack szinten.
A tanfolyamokhoz tartozó honlap jelenleg még csak gyerekcipőben jár, de így is megtalálható rajta az összes szükséges információ!
https://sites.google.com/site/itpentest/
Üdvözlettel:Bende László

thomas89 Creative Commons License 2012.02.25 0 0 98

Valaki tud abban segíteni , hogy a google desktop gmail moduljához honnan lehetne hozzájutni, mert sajnos a hivatalos oldalról már törölték.

esom Creative Commons License 2011.05.22 0 0 96

Sziasztok!

 

Miről tudhatom hogy esetleg feltörték a számítógépem, ha az ismereteim minimálisak?

locsemege Creative Commons License 2010.09.08 0 0 95
Nem tudom, eltűnt. Viszont nekem tetszik a rajz, igaz, láttam már korábban. ;)
Előzmény: Törölt nick (94)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.08 0 0 94
Borbála érti-e? :-D
Előzmény: locsemege (93)
locsemege Creative Commons License 2010.09.08 0 0 93
:))
Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.06 0 0 92
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.06 0 0 91
.
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.06 0 0 90
linux sux :-D
Előzmény: locsemege (87)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.06 0 0 89
ha jó, akkor jó életet él... :-D
Előzmény: borbala99 (84)
locsemege Creative Commons License 2010.09.02 0 0 88
.
locsemege Creative Commons License 2010.09.01 0 0 87
Rejtőzködnek...Melyikükkel szeretnél beszélni?
Előzmény: borbala99 (86)
borbala99 Creative Commons License 2010.09.01 0 0 86
Én is, én is szeretnék beszélni velük ... mostanában:) : borbala99@freemail.hu
thx
Előzmény: Ian Brady (73)
locsemege Creative Commons License 2010.09.01 0 0 85
Ez valami önálló labor feladat pszichológia szakon?
Előzmény: borbala99 (84)
borbala99 Creative Commons License 2010.09.01 0 0 84
milyen életet él egy hacker?
milyen személyiség típusú szerintetek?
egész nap ül a gép előtt, pizzát rendel és nem jár sehova, vagy party arcok, akik reggel fáradtan lerogynak még a gép elé matatni?
thx
NevemTeve Creative Commons License 2006.08.23 0 0 83
Index - Tech - Feltörték Kevin Mitnick weboldalait

"Nyilatkozatában Mitnick megpróbált visszaütni a hekkereknek: a Cnetnek elmondta, hogy a a webszájtok átalakítása puszta vandalizmus, és ő sohasem foglalkozott ilyen bugyutaságokkal, mert sokkal izgalmasabb volt a háttérben megbújva kifigyelni a nagy cégek rendszereit, illetve szupertitkos információkat kicsalni a gyanútlan munkatársaktól."

Fantasztikus... nyilván KM vállát kéne veregessük és vigasztaljuk, sajnálkozva hogy milyen szemét emberek is vannak...
IpRunner Creative Commons License 2003.07.16 0 0 82
Ezentúl lehetne a topic címe ez is: I wanna be..
uff
sersada Creative Commons License 2003.07.14 0 0 81
sziasztok!

tetszett, amit írtatok, és csak tudatlanságpm nem engedi, h komolyabb hozzászólást tegyek a témátokhoz, de DDuma és TamasS, a eszmefuttatásotok és a hozzászólásotok nagyon tetszik. én még szinte semmit sem tudok, de már én is unom, h lassan már mást sem csinálok, mintsem, h a gép előtt ülök és szabadidőmben a zenehallgatáson,meg a játékokon kívül semmi máshoz nem nagyon értek, mármint ami a szg-pel kapcsolatos. örülnék, ha megosztanátok velem tapasztalataitokat, és segítségemre lennétek abban,h hogyan kezdjem el a rögös utat a heckerkedés területén. mivel ritkán jutok net közelbe, jó lenne, ha a emailomra írnátok. de a másikra is jó, ez a sundiri@freemail.hu.
segítségeteket előre is köszönöm.
sersada

Előzmény: DDuma (78)
kakukk97 Creative Commons License 2003.03.29 0 0 79
DDuma: még néhány ötlet.

Tanulj Assembly-t (aztán gépi kódot), C-t, Perl-t.
Compilert/interpretert minden Linux disztribúcióban találsz ezekhez a nyelvekhez.
(A Linux 486-oson is elfut szépen, ha nem használsz grafikus felületet.)

Az Assembly és a gépi kód a programozás alapja. Ha ezt megtanulod, sokkal jobban fogod érteni, hogy mi történik egy számítógépben, és hogy hogyan kell programozni más nyelvekben.

Keress az Interneten doksikat.

Használd az Usenet News groupokat, ha segítség kell a programozásban. De előbb mindig olvasd el a doksit.

Tanuld meg a HTML-t, CGI-t és HTTP-t. (www.w3c.org). Olvass RFC-ket (www.rfc.net), kezdd a főoldalon találhatókkal. Ismerd meg a TCP/IP-t.

Programozz platform-függetlenül és szabványosan. Olvasgasd a profik forráskódjait.

Használj Linuxot/BSD-t minél többet, hogy megszokd a unix filozófiáját.

És soha ne törd fel mások szerverét, még akkor se, ha elsőre jó mókának tűnik. (Remélem, ezt amúgy is fölöslegesen mondtam, mert hacker akarsz lenni, és nem script kiddie.) Inkább üzemeltess saját szervert az Interneten, és tedd minél biztonságosabbá. Ha már jól megy, oszd meg a tapasztalataidat másokkal.

Jó tanulást!

Előzmény: DDuma (78)
DDuma Creative Commons License 2003.03.21 0 0 78
TamasS!

Tudod, lévén, hogy csak te reagáltál a beszólásaimra, így neked írok. Elkezdtem gondolkozni azon, amit mondtál, és rájöttem, hogy tényleg lehet benne valami. Én sose tartoztam azok közé, akik szerint a Hackerek elvetemült bűnözők, mindig is egyfajta csodálattal fordultam feléjük. Szerintem a társadalom olyan fontos egységei, hogy... Tehát nagyon.
A Hack filozófiája terén még nem vagyok elég tájékozott, ezért ebbe részletesen nem is mennék bele. Amúgy én tood, milyen vagyok. Még mindig egy kis régi 486-som van otthon, amennyire lehet kihasználom. Amennyi át lett mér azon alakítva, és ki lett rajta próbálva, az a szegény kis DOS alapú gépet 150%-ra megterheli. Programnyelvektől kezdve HTML-ig belekezdek mindenbe, és szeretnék valami nagyon létrehozni, valami olyat, amivel emberársaimat szolgálhatom. Ez egyesenek hülyén fog hangozni, de a számítógép számomra egy önkifejező eszköz. Nélküle nincs,(legalábbis csak kicsi) értelme van az életemnek. Szerintem a számítástechnika nagyon sok mindenre megtaníthat, csak oda kell rá figyelni. Otthon nincs internetem, számítógépből is csak az a kis gépszerűségem van, oprendszerem, mint már mondtam a DOS, és jelenleg gyűjtök egy jobb gépre. Nem szeretnék az a unatkozó, és kifolyik a hülyegyerek szeme, mert mindig a játékot bámulja a gép előtt lenni, inkább valami "Nagyot" szeretnék létrehozni, de erről már írtam.
Tehát ez vagyok én. Amennyiben tudsz még tanácsot adni, egy kezdőnek(Pl.:honnan lehet letölteni programnyelveket(csak ne a Turbo Pascalt... azt má unom), Hackprogramokat, esetleg, egy oldal, ami még pluszba ad tanácsokat, vagy csak egy hely, ahol hackerekkel ismerkedhetnék, akkor várom javaslataidat). Előre is köszönöm! Ja! És arra kérlek, hogy válaszolj! Üdv mindenkinek!

Előzmény: TamasS (77)
TamasS Creative Commons License 2003.03.19 0 0 77
DDuma!

Mint az elôbbi postomban írtam, hackernek lenni egyfajta mentalitás es cseppet sem függ a technikai ismeretektôl (bár ha van az csak megkönnyíti a dolgot :-) - pl egy kisiskolás is hackolhat a maga szintjén)

Ha te olyan gyermek voltál, akinél februárban már egyetlen karácsonyra kapott elektromos játék sem működött megfelelôen (viszont a beszélô játékmaciból mindenféle drótok lógtak ki es a "brumm-brumm" helyett mp3-akat játszott le :-)) (vigyázz: durva, sarkított példa)) akkor a mentalitás már valahol lappang benned.

Az is hack, ha a szüleid lelakatolták a telefon gombjait, hogy ne telefonálhass es te cserekészülék híján a vezetékre csatlakoztatott hullámgenerátor segítségével emulálod a DTMF kódokat hogy tárcsázhass :-)) (ez is sarkított példa, vannak egyszerűbb módszerek is)

Sôt, létezik ún. médiahack is, ahol a hacker egy jól szervezett hazugsággal magába a szenzációhajhász rendszerbe tör be (az újságírók/riporterek hiszékenységén találják meg a gyenge pontot), hogy azután kinevethese annak tökéletlenségét.

Szoval ahhoz, hogy az ember hackerré váljon, nem is kell elôvenni a számítógépet sem. :-))

Előzmény: DDuma (75)
TamasS Creative Commons License 2003.03.19 0 0 76
A "hack az életben" fórumon látszik, hogy egynémelyeknek halvány fogalmuk sincs a hack mibenlétérôl. Mert ha lenne, akkor nem neveznék hacknak az "öntsünk cukrot a benzintankba", illetve a "festékszóróval kiírom az iskola falára, hogy az ig. fasiszta" tevékenységeket.
Én ezeket egyszerűen "eszement rombolásnak" nevezem és nem hacknak.

Az ellenben már hack (mert hackolni nem csak számítógépen lehet, a hack egy mentalitás), ha valaki kifejti, hogyan lehet egy adott tipusú televíziókészülék képét egy fém hajcsatt segítségével az x tengely mentén tükrözni anélkül, hogy a burkolatot levennénk :-))) De hack lehet egy jó "social engineering" is, ebben az esetben egyes kormányhivatalokat lehet meghekkelni (és nem mindig csak a számítógépes rendszert :-)) )

Előzmény: ug (74)
DDuma Creative Commons License 2003.03.18 0 0 75
Üdv mindenkinek!

Tudjátok, minden hackernek el kell valahol indulni a pályán. Itt az én bajom. Nincs egy picike kapaszkodóm se, hogy honnan, hogy , és hogyan indulhatnék el. Ha valakinek van egy tippje, akkor megdobhatna egy maillel! dduma@cia.hu Előre is kössz!

ug Creative Commons License 2002.09.21 0 0 74
DeSa!
Itt van a meghackelt világ:
HACK A NETEN
és
HACK AZ ÉLETBEN
Ian Brady Creative Commons License 2001.11.05 0 0 73
Sziasztok,
a hackerekről írok egy cikket a telekom+internetről szóló FigyelőTrendbe. Szeretnék egy "szakmabelit" is megszólaltatni (akár név nélkül), illetve megkérni, h. nézze át szakmai szemmel az anyagot. Ha valaki vállalkozna erre, windom8@yahoo.com. A céges címemet egyelőre nem adnám meg.
Köszönettel,
Ian
tej- Creative Commons License 2000.07.31 0 0 71
A Green Peace hackereinek nem célja, és nem is kell, hogy célja legyen az, hogy biztonsági tanácsokat adjon az olajvállalatoknak. A cél, amit kitűztek maguk elé az, hogy megelőzzék a gondatlanságból, vagy pénzmegtakarításból eredő környezeti katasztrófákat, és ha ezt úgy teszik, hogy betörnek a cég rendszerébe, és egy kis kalamajkát, netán néhány millió dolláros kárt okoznak, és ezzel felhívják a sajtó és a társadalom figyelmét a kérdéses problémára, akkor én azt mondom, megérte, mert pont egy olajipari társaságot (amit már a Green Peace is észrevesz) nem fog ledönteni a lábáról ez a veszteség, viszont az események visszhangja jó útra terelheti a cég illetékeseit.

Va itt egy kis idézet TaXintól, aki ezt az egyik hozzászólásában írta sz Elenderes topicban:

Nem elfeledni, hogy pl. a SHELL [bevallottan !] a GreenPeace akció miatt fordít nagyobb
figyelmet a biztonságra. Igy aztan "elfogadhatatlan" kategoriába került az Erika tanker,
és nem a SHELL olajával tört össze Bretagne partjainál. "

""De azzal a leghatározottabban nem értek egyet,
hogy valaki - bármilyen indokkal is - tönkre tegye más ember munkáját. Ilyet az általad "igazi" hekkernek nevezett
maroknyi csoport sem tesz. ""
Nos én ezt szajkózom, az első hozzászólásom óta; hogy az igazi hacker nem tesz illyet. Aki ezt teszi (cél és ok nélkül, csak az egojára gondolva) az nálam a harmadik kategóriába tartozik. (Egyébként mi van, ha a másik ember munkája veszélyezteti annak a valakinek a szabadsághoz, egészséges élethez, vagy bármihez való jogát?)

Az FBI új rendszerétől nem magamat féltem, hanem azokat az embereket, akik nem jártasak annyira a számítástechnikában, hogy ki tudják védeni a dolgot. Hozzáteszem, hogy ezt nem egy valós, csak egy későbbi lehetséges problémának tekintem, és még azt is elhiszem, hogy eddig még nem használták törvénytelenül, de kétségtelen, hogy megtehetik, és szerintem egy jól működő diktatúra egyik fő pillére a megfigyelés.

Szerintem igenis underground tevékenység, ha egy TV, meg újság az üldözöttség miatt a Net-re költözik. Mivel betiltották őket, működésük törvénytelen, ezért (abban az országban) az alvilághoz tartoznak, tehát a tevékenységük alvilági, azaz underground.

Vitatkozhatnánk az Elender hackereiről is, de én még egy szóval se védtem őket, úgyhogy nem tudom, mi közük van a vitához.

Egyébként a rend, tényleg frankó dolog, csakhogy nem mindegy, milyen áron kapja meg azt a nép.
(Szerintem ne vigyük bele a belpolitikát a vitába, inkább beszéljünk általánosságban, vagy egy másik országról.)
Sok kormány "rendet" akar csinálni. Kínában olyan nagy rend van, hogy még a -legális- belpolitika is nyugodt, pedig néhány hülye anarchista azt szeretné, hogy legyen egy kis ellenzék is, és hogy ne kelljen élete végéig a börtönben ülnie annak, aki nem ért egyet a kormány döntéseivel.
Az anarchizmusnak vannak árnyalatai. Szerintem ahoz, hogy egy országban jól működjön a demokrácia, valamilyen szinten minden vezetőnek anarchistának kell lennie. Ez azért kell, hogy az ellenzéknek is el legyenek ismerve a jogai.

Hozzáteszem, hogy nem mondom, (és nem is mondtam)hogy a hackerek nem bűnözők, csakhát szerintem nem pitiáner bűnözők, hanem olyan emberek, ekiknek a társadalom által is elfogadott céljuk van, és ezen célok elérése csak jót hozhat. Igaz az eszközeiket nem mindíg fogadják el, nekem az a véleményem, hogy van létjogosultságuk, bár soha nem lesznek törvényesen elismerve, de ez a dolog lényege....a függetlenség.

Bocs, hogy megint ilyen hosszúra nyújtottam, mindíg úgy kezdem, hogy kicsi lesz, de mindíg ez a vége.

__PT Creative Commons License 2000.07.31 0 0 70
Dehogynem, kedves tej, mert mit is csinál a grínpísz hekkere ? Biztos nem security tanácsokat ad a csúnya olajipari cég rgazdájának. Ha pedig árt, törvénytelen dolgot tesz, akkor bizony bűnöző.

A krekker-hekker vitán tényleg jót szórakozok :-))))

Nem hiszem, hogy jó lenne az anarchia. A rend jó. Az más kérdés, hogy ki mit ért rend alatt. Én sem ennek az elbaszott országnak elbaszott kormányait és szemét intézkedéseit. De azzal a leghatározottabban nem értek egyet, hogy valaki - bármilyen indokkal is - tönkre tegye más ember munkáját. Ilyet az általad "igazi" hekkernek nevezett maroknyi csoport sem tesz.

Nem mondod komolyan, hogy aggaszt az FBI e-mail szkennere ? -> www.pgpi.org :-)
És nem kell aggódnod többet az e-mail-jeid miatt.

Az még nem underground tevékenység, hogy egy újság vagy TV a netre költözik.

Abból meg nem hiszem, hogy a "társadalom" profítál, hogy pl. pár ezer előfizető személyes adatait valami kis majom kiteszi a netre.

Perverz Tata

tej- Creative Commons License 2000.07.30 0 0 69
Hát én épp erről beszéltem PT__. Nem lehet pitiáner bűnözőknek kikiéltani a Green Peace hackereit. Van a hacker, meg van, aki nem hacker. aki ész nélkül, vagy vagyonszerzés céljából teszi ami tesz, aznem hacker.
Most felmerült bennem, hogy PT__ csak azért írta ezt, hogy megin kirobbanjon a "ki a hacker, ki a cracker" vita, és ő majd csak röhög azon, hogy újra egy évig erről fojik a vita.

Mindenesetre lehet bármi az emberek véleménye, még nagyon sokáig lesznek igazi hackerek, és az is előfordulhat, (mintahogy már elő is fordult párszor) hogy ezek a pitiáner bűnözők nagy szolgálatot tesznek a társadalomnak.

Talán nem látom jól de az átlag ember nem fogja fel ennek a jelentősségét.
Akik ilyenek, azokból hiányzik minden anarchista hajlam, ami szerintem nagy baj. Én nem vallom magamat anarchistának, de be kell látni, hogy az ember élete egyre inkább ellenőrizhetővé válik. Erre új példa az FBI új Húsevőnek elnevezett e-mailfigyelő programja, amiről azt mondják, hogy átlag ember e-mailjeit nem figyelik vele, de nem tudom ki garantálja ezt. Lehet, hogy paranoid vagyok, de szerintem kell ez ebben a világban.

Mégpedig azért, mert van példa a világban arra, hogy egy kormány (hazai viszonylatokban nem gondolok semmire) maga alá vonta a sajtót, és nem engedte az ellenzéknek, hogy bármilyen módon megnyilvánuljon, és az egész társadalmat olyan elnyomás alatt tartja, hogy a valós világban semmi esélye nincs szándékainak megvalósítására, akkor nem marad más lehetőség, csak a titkos szerveződés és az interneten keresztüli propagandahadjárat. Sajnos nem jut eszembe annak azországnak a neve, amiben ez történt. Valamelyik közelkeleti állam. Az ellenzék, miután minden lapját betiltották, az interneten indított TV-t, és webes információközlést. Ugyanakkor Kínában is történtek hasonló kezdeményezések.

Még van néhány téma, ahol a társadalom érdekei szembekerölnek a kormánykörök érdekeivel (szintén nem akarok magyar vonatkozásban beszélni). Ilyen például a multinacionális cégek helyzete, értem ez alatt a környezetvédelem háttérbeszorítását, és a lakosság (ez kicsit forradalmár hangvételű lesz) kizsákmányolását. Ilyen esetekben a politikai köröket anyagi érdekek kötik ezekhez a cégekhez. Ha azonban a sajtó megfelelően reagál a hackerek tevékenységére és veszik a hackerek üzeneteit, (nem azt mondom, hogy sztárolják őket, de aki hacker az nem véletlenül tör be oda ahova betör.)abból csak atársadalom profitálhat.
Ismét olvasésra javaslom Orwelltől az 1984-et.

__PT Creative Commons License 2000.07.30 0 0 68
Volt már mindenféle definíció, hogy ki mitől az, ill. nem hekker. Szerintem az is hekker, aki a hekker howto szerint az, de manapság inkább az, aki valami kárt okoz.

Szerintem az igazi kérdés nem az, hogy mitől lesz valaki hekker, hanem hogy miért árt.
Arra van egy külön tudományág, hogy valaki miért lesz bűnöző, valami kriminalisztika ?

Van aki a hekkereket /azt, amelyik árt/ valamiféle szabadsághősöknek tekinti, de valójában csak kicsike pitiáner bűnözők.

Perverz Tata

tej- Creative Commons License 2000.07.30 0 0 67
Ja... hozzáteszem, hogy nem kell fikázni itt a Tracert, meg aki ilyennel jön. Valahol el kell kezdeni. Gondolkozzatok! Felkerül a Net-re, és szeretne többet megtudni a dologról, de Ti csak itt lekezelően ...... Senki nem született hackernek.

Bocs, ha néhol kioktató voltam... remélem nem voltam, vagy okoskodásnak tűnt amit mondtam... remélem nem tűnt annak. Nem volt szándékos.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!