Keresés

Részletes keresés

ratonyi Creative Commons License 2002.02.13 0 0 122
Hello!

Asszem van egy alapvető tévedés: ez nem tulajdonjog. Bár lehetne rajta vitatkozni, és talán egyszer érdemes is lenne pert indítani, hgy egy precedesértékű ítélet irányt mutasson, de a dom.reg. szabályzat elég egyértelmű:

A domain használatát mintegy Rád delegálták, s ez mindaddig érvnyes, amíg azon jogosultságaid fenálnak, melyek alapján a domaint "megkaptad". Ha ezek a jogosultságok megszűnnek, a domaint visszavehetik.

A másik dolog az éves díjjal kapcsolatban: egyszer már kifizetted :)
Ugyanis amikor regisztráltad, a regisztráció díjában bene volt az első két év fenntartási díja is. Ezért van, hogy a 2000 márciusában regisztrált domainek tulajdonosainak mindegyike 2002 márciusában fizet díjat először.

Előzmény: mrbond (121)
mrbond Creative Commons License 2002.02.12 0 0 121
Üdv Mindenkinek!

Kicsit előre hozom ezt a témát.
Na és persze nem éppen a legilledelmesebben még offtopic is leszek.

A problémám a köv:

Kaptam ma 1 levelet a domain regisztrátoromtól. (inter.net). A levél tartalma kivonatosan a következő:

"....az Internet Szolgáltatók Tanácsa (ISZT) Internet Szolgáltatók Tanácsa 2002.január 1-jétől bevezette a .hu domain nevek éves adminisztratív fenntartási díját..............

A domain név éves adminisztratív fenntartási díja: 3000 Ft+Áfa.............."

Meg még van benne 1kis megfélemlítés, meg fenyegetés, namegpersze szájbarágós magyarázat.

Amit nem értek az a következő:
Amikor én domaint regisztráltam, akkor Én annak megvettem a tulajdonjogát. Szerintem ez ugyan olyan ingó érték mint pl. egy kéró. Tehát kis hasonlattal élve ha eladom a házam, megkapom érte a vételárat, akkor nem állok oda később, hogy fizessenek nekem érte bérletidíjat. Sőt a földhivatal sem szed tőlem pénzt a HRSZ adminisztratív fenntartásáért (vagy inkább ne adjak ötleteket ? ;-) ).

Tehát, hogy ne húzzam fel magam (ideges természet vagyok :-( ) szerintetek jogos ez??

Na kedves törzs törzsasztaltársak na erre kéne gombot varni..

Üdv: mrbond@freemail.hu

Ps: Ha valakit érdekel akkor begépelhetem az egész levelet, persze a személyiségi jogokat figyelembe véve.

hmm Creative Commons License 2001.11.01 0 0 120
Egy ilyen domainnév fenntartása abból áll, hogy nem törlik ki a megfelelő pár sort a DNS adatbázisból. Egy domainnevet fenntartani vagy nem fenntartani ugyanakkora munka. Inkább csak a kitörlésnél kell egy kicsit dolgozni.
Előzmény: Ariel (117)
hmm Creative Commons License 2001.11.01 0 0 119
Fasza. Ha esetleg a mai ellenzék győzne a választásokon, akkor megszűntethetne olyan domaineket mint a www.orban.hu.
Ha a fidesz nyer, akkor megszűnteti a www.mszp.hu-t. stb.
Előzmény: bixi (116)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.01 0 0 118
Az újabb bőrhúzás nem szimpatikus, de az elgondolkodtató, hogy a domainek 44%-a mögött nem volt tartalom...
Előzmény: Ariel (117)
Ariel Creative Commons License 2001.10.30 0 0 117
Januártól fenntartási díjat fizetnek a domain tulajdonosok

Jövőre minden .hu tartomány alatti domainért éves fenntartási díjat számláznak a regisztrátorok. Az erről szóló értesítéseket a napokban kezdték postázni a szolgáltatók.

cikk itt

bixi Creative Commons License 2001.09.09 0 0 116
PRIM:
A kormány hatáskörébe kerülhetnek a .HU domainügyek

Szalay Dániel
2001. szeptember 08. 22:10

A jövőben a kancelláriaminiszter fog dönteni a regisztrálásra benyújtott magyar .HU TLD alá kerülő domainek bejegyzése vagy elutasítása ügyében, amennyiben az ezt szabályozó tervet elfogadják az illetékesek. A kancellárián nem tagadják a dokumentum létezését, de szerintük még korai a terv részleteiről nyilatkozni. Egyesek viszont a hazai internet központi szabályozásától, cenzúrától tartanak.
Nagy felháborodást váltott ki a magyar internetezők körében az egyik új törvény tervezetében szereplő új szabály, amely értelmében az eddigi illetékes, az Internetszolgáltatók Tanácsa (ISZT) helyett a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter döntene valamennyi magyar, a .HU top level domain (TLD) alá igényelt címek sorsáról, az adott internetcím elutasításáról vagy bejegyzéséről.

A feladatot ez idáig ellátó ISZT furcsának találja, hogy az új típusú média, az internet szabályozása ily módon a kormány egyik tagjához kerülne. Az internetszolgáltatókat tömörítő szervezet szerint a nemzetközi gyakorlat is azt mutatja, hogy erre egyáltalán nincs szükség. Az egyetlen példa, ahol a kormány dönt az internetcímek bejegyzését illetően, az Írország - vélekednek az ISZT-ben, és azt is hozzáteszik, hogy szerintük már csak azért is elhibázott az előterjesztés, mert némileg ellentmond az Európai Unió irányelveinek, például az EU 2000. júniusi az elektronikus kereskedelemről szóló direktívájának, mivel az EU az önszabályozást létesíti előnyben.

Az elektronikus kereskedelemről szóló magyar törvénytervezet szerint azonban a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) rendeletben szabályozhatná a magyar internetcímmel kapcsolatos előírásokat.

A kancellárián az ügyben egyelőre elzárkóznak valamennyi nyilatkozattól. Szerintük a nyilvánosságra került dokumentum csupán egy munkaanyag, aminek semmi jelentősége sincs. Sík Zoltán informatikai kormánybiztos az egyik kereskedelmi televízió híradójának tett nyilatkozata szerint "ahogy ez a rész bekerült a szövegbe, úgy ki is kerülhet onnan. Különösen akkor, ha az ISZT hivatalosan is megindokolja, hogy szerintük miért nincs szükség erre a módosításra" - mondta a kormánybiztos.

A tervezet egyébként az e-kereskedelemmel kapcsolatosan sok fontos kérdéssel is foglalkozik: kifejti az e-szerződések jogi hátterét, és azok betartatását is előírja. Nagy hangsúlyt kap az interneten rendelt termékek vagy szolgáltatások adatvédelmi, fogyasztóvédelmi és más szempontok szerinti szabályozása, sőt foglalkozik a kéretlen reklám e-mailek kérdésével, a spammel is.

Sokak szerint azonban ha az internetcímek ügyében ezentúl a kormány tagja lesz jogosult dönteni, akkor az alkalmas lehet egyfajta netcenzúrára is. Egyesek egyenesen úgy fogalmaznak, hogy ezzel megvalósulna a magyarországi internet központi ellenőrzése, ami veszélyeztetheti az elektronikus média hazai szabadságát.

Sík Zoltán informatikai kormánybiztos szerint azonban az, hogy a kancellária miniszter felhatalmazást kap a netcímek rendeletben való szabályozásra, még nem jelenti azt, hogy a MEH vagy annak minisztere vagy bármely beosztottja lenne a gazdája a jövőben a domainek szabályozásának.

A jelenlegi gyakorlat szerint hazánkban a domainbejegyzés önszabályozó, abban az államnak nincs ellenőrző szerepe, illetve csak annyiban van, hogy esetleg egy vitás domain kapcsán bíróságtól lehet jogorvoslatért fordulni. Az ISZT képviselője szerint mivel az állampolgárokat széles körben érintő vagyoni értékű jogáról van szó, ezért arról a jogalkotásról szóló 1987. évi törvény előírásai szerint törvényt kell alkotni. A szakértő szerint aggályos lenne, ha a fenti törvény ellenére miniszteri rendeletben lehetne dönteni ilyen fontos ügyben. A jogi képviselő szerint a leginkább érintettet, az Internetszolgáltatók Tanácsát a kormány nem vonta be a törvény előkészítésébe, ennek ellenére nemrégiben panaszlevelet nyújtottak be a törvény előkészítőinek.

bixi Creative Commons License 2001.01.24 0 0 115
"A keresés technikai okok miatt nem üzemel. A kellemetlensegért elnézésüket kérjük, megértésüket köszönjük "

Épp most is.

Előzmény: eXXon (114)
eXXon Creative Commons License 2001.01.22 0 0 114
Na, megy má?? Kb. ilyen a reakció idő ott...
Előzmény: bixi (113)
bixi Creative Commons License 2001.01.21 0 0 113
http://www.nic.hu/domainsearch/:

"A keresés technikai okok miatt nem üzemel. A kellemetlensegért elnézésüket kérjük, megértésüket köszönjük "

Technikai okok miatt kapják be.

domainabc Creative Commons License 2000.10.21 0 0 112
Ujraindult a
www.domainabc.hu
hirszolgáltatása.
John Zero Creative Commons License 2000.10.19 0 0 111
willy:
Szerintem eza topic nem a Linuxról és nem a security-ről szól...

A domainregisztrációban én főként a (saját és ismerőseim) tapasztalatai alapján vagyok kénytelen ítélni.

De ha ennyire informált vagy, kérlek válaszolj arra, hogy mikor lesz az Iszt-nek titkársága? És arra is, hogy mennyi idő telt el azóta, hogy ezt megígérték?

A regisztrátorok nem sokat tudnak tenni.
Hallottam egy olyan esetről, amikor egy embernek szüksége volt hivatalos igazolásra arról, hogy mi az a domain-név (céghez akarta apportba vinni, vagy ilyesmi).
Ilyen igazolást tud adni egy regisztrátor?

Egy regisztrátort meg lehet interjúolni az ISzT jövőbeli terveiről, helyzetéről, egy-egy konkrét elutasított domain-névről?

Ez kicsit olyan, mintha én a McDonalds egyik pultos alkalmazottját kérdezném arról, hogy milyen tervei vannak a cégnek magyarországon, stb.

Előzmény: willy(c) (109)
bixi Creative Commons License 2000.10.19 0 0 110
Miért fáj Neked, ha valaki mindenhez ért. Nem kell irigykedni :-)))))
Előzmény: willy(c) (109)
willy(c) Creative Commons License 2000.10.19 0 0 109
Kedves Mindentudo John Zero

Orommel hallom hogy a linuxban, security temakban valamint domainregisztracioban (sot gonosz hirek szerint mar az orszagimazs tekinteteben is) fo tanacsoskent lehet hasznalni teged.
Mindenre tudod a valoszinusitheto valaszt. Azert neha probalhatnal utannanezni ezeknek a temakoroknek...
Hatha van ra valasz nyilvanosan elerheto, publikus, de hivatalos forumokon.

Iszt ugyeit az titkarsag felallitasaig (nyilatkozat) a regisztratorok kepviselik feled(mar mukodik 2honapja). Ami annal is erthetobb mert az egyesulet tagjai a regisztrator szervezetek

A regiszrtator egy szervezet akinek egy tagjai regisztralhatnak.
Az igenyedet felveszi, rendelkezesre all, fizeti az oradijat a mernoki oradijas alkalmazottjanak, produkalja ,hogy te mindent behozzal azok eredetisegerol meggyozodik szerzodik veled, megkeres ha a regisztracio megtortent es adminisztral ha barmely adatod valtozik, fizet az isztnek a delegacioert.
Mindemellet beszedi toled a penzt.
Masreszrol tajekoztatlak hogy az igenylolap nem szerzodes ezert semmifele jogviszony kepzesre nemnyujt alapot 3dik felel.

Ez is mutatja hogy jo oreg tapasztalt roka vagy ezen a teruleten is es mar csak ez a par hianyossagod van. Amit most potoltunk.

A szemelyeskedo reszektol - ami a felretajekoztatas es talalgatasnak szol - eltekintve, tisztelettel

Willy(C)

Előzmény: John Zero (104)
Fidusz Creative Commons License 2000.10.18 0 0 108
Ez nem egészen így van. Nem kell iszt tagnak (regisztrátornak) lenni ahhoz, hogy domain nevet működtess (kezelj)... - Csak kell hozzzákét egymástól független szerver...
Előzmény: vlad (106)
John Zero Creative Commons License 2000.10.18 0 0 107
vlad:
Ezt kifejtenéd? Mármint azt, hogy mit értesz technikai "működtetés alatt"?

Kis papír és web-munka az elején, egyszer (10-20 perc)?
A további munkáért (transzfer máshová, módosítás) tudtommal van ahol külön pénzt kérnek, szóval ezt se igazán tartalmazhatja a kezdeti díj.

Előzmény: vlad (106)
vlad Creative Commons License 2000.10.18 0 0 106
ez nem teljesen igy van. az iszt csak nyilvantartja a domainneveket azok technikai mukodtetese a regisztratorok feladata igy asszem azert nem teljesen jogszerutlen penzt kerni erte (bar tenyleg nincs vele tul sok melo :)

Előzmény: John Zero (104)
eXXon Creative Commons License 2000.08.01 0 0 105
Én inkább nyitok egy saját végződést, amit én kezelek :-)))
Előzmény: éghajlatváltozás (103)
John Zero Creative Commons License 2000.08.01 0 0 104
eXXon:
Az ISzT szerint a kozonseg szamara a regisztrator = ISzT.
(Bar ezt jogilag meg mindig nem teljesen ertem.)

Igazabol a Regisztrator csak egy ember, aki egyik kezeben megfogja a benyujtott igenyed, a masik kezevel tovabbitja arhivalasra es kozben bepotyogi egy webes feluleten az adatbazisba. Ezert pedig lenyulja a penzt.
De ha domaint igenyeltel, akkor tudtommal az ISzT igenylolapjat toltotted ki, es az ISzT-vel allsz jogviszonyban.

Amugy ha tehetnem, a fentieket megkerdeznem az ISzT ugyfelszolgalatatol, de ilyen meg mindig nincs. (Ja de van: titkarsag@iszt.hu, vagy ilyesmi.)

Az is jo kerdes, hogy hova kerult az a tobb millio Ft, ami most marcius kornyeken befolyt a domainregisztraciokbol? Mert hogy iroda nem lett belole, az biztos.

Előzmény: eXXon (102)
éghajlatváltozás Creative Commons License 2000.08.01 0 0 103
Ha szerencsénk van és jó ICANN-t választanak(unk) az idén, akkor még az is lehet, hogy az ISZT kezéből kikerük a .hu felügyelete....
Előzmény: eXXon (102)
eXXon Creative Commons License 2000.08.01 0 0 102
Kérdezd meg őket. A kérdés az, hogy mikor vezessék be. Most vagy majd egy év múlva. A 2 év, amit most fizettél, az a regisztrátorodra vonatkozik, vele állapodtál meg nem az isztvel... gondolom.
Előzmény: John Zero (101)
John Zero Creative Commons License 2000.08.01 0 0 101
eXXon:
Biztos valamit félreértettél...
A mostani, befizetett regisztrációs díj 2 évre fedez mindent, hogy utána mi lesz, az más kérdés.

De a havi 2000 Ft betenne ;-(((

Szerintem ha ezt tényleg meg merik játszani, akkor nagy balhé lesz.

Amúgy van már az ISzT-nek irodája, ügyfélszolgálata?

Előzmény: eXXon (100)
eXXon Creative Commons License 2000.08.01 0 0 100
MA beszéltem a regisztrátorommal... Jövőre 2000 Ft / hó lesz minden .hu domain....

A com, net, org havi 260 Ft-jával szemben nem semmi. Micsoda gányadékság ezért a szar szolgáltatásért ennyit elkérni.... Még a nic.hu auth 113-asa is szar...

éghajlatváltozás Creative Commons License 2000.07.20 0 0 99
MOst éppen túlterhelt az adatbázisuk. Majd később megprólákozom a bejelentkezéssel.
Ha valakinek sikerült, szóljon!
Előzmény: éghajlatváltozás (98)
éghajlatváltozás Creative Commons License 2000.07.20 0 0 98
Sziasztok!

Most a vilaghalo feletti ellenorzes vagy demokracia a tet.
Olvassatok el es tegyetek valamit Ti is.

Megprobalok csinalni ebbol egy magyar nyelvu felhivast is.

Udv:

éghajlatváltozás

=============================================
ICANN & CIVIL SOCIETY
=============================================

Who controls the Internet?
ICANN wants to.
Register to vote in the ICANN elections by July 31
and ....
PROMOTE DEMOCRACY IN CYBERSPACE.

=============================================

WHAT IS ICANN?
==============
ICANN (the Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) is an
NGO which was created after calls by the US government for a body to be
set up to administer policy for the Internet name and address system
(DNS).

WHY SHOULD I CARE ABOUT ICANN?
==============================

Until now, ICANN has been dominated by commercial and technical
interests. Such a homogeneous body has every potential to become a
'World Trade Organization in cyberspace', defining policy and
legislating changes to the Internet which will affect us all, and which
favour big business over individuals. Already certain decisions taken
by ICANN have clearly demonstrated this bias.

Now, for the first time, ICANN is opening up and accepting five
non-technical, non-commercial Board directors; one from five of the
world's regions. These new directors will be elected by ICANN's 'at
large' members. Anyone can register to become an 'at large' member.

Register to vote, so together, we can get pro-social justice,
pro-development candidates from civil society elected to the ICANN
Board.

HOW CAN I PROMOTE DEMOCRACY IN CYBERSPACE?
==========================================

ˇ Become an ICANN at-large member by July 31: Register to vote at
http://members.icann.org/join_now.htm. It will take you five minutes.
Voting registration ends July 31.

ˇ Vote pro-civil society/pro-development at the ICANN Board elections: Candidates are being nominated currently. Voting takes place in October 2000.

ˇ After *you* register to vote, send this message to five friends encouraging *them* to register.

ˇ For more information write to apc-policy@apc.org and write "Open
up ICANN" in the subject line, or visit APC Internet Rights:
http://www.apc.org/english/rights/

eXXon Creative Commons License 2000.06.21 0 0 97
ANY TOP LEVEL DOMAIN: HA egyetértesz, ide írd a véleményed (Angolul...)

http://www.icann.com/cgi-bin/mbx/rpgmessage.cgi?newtlds;3948E81F0000002D

eXXon Creative Commons License 2000.06.18 0 0 96
Ha hihetünk tomondatyernek: akkor nem véletlen a leállás :-) De lehet, hogy ennyira béna ez a társaság.
A wigwam.hu még nincs bejegyezve, de a TT meghozta már a döntést: ha nincs prior igény a két hét alatt, az igénylőjé a név. Nekem is van egy csomó "védett" nevem, kiváncsi vagyok mán mikor élednek fel. De megnézni se tudom, mert szarakodik a nic.hu...
Előzmény: CsAK (95)
CsAK Creative Commons License 2000.06.18 0 0 95
Nekem se megy (nic.hu domain.hu) !

Ilyenkor valaki meglékelte és leállították, vagy csak magától lehet ilyen vacak.

Kicsit égő.

Előzmény: eXXon (94)
eXXon Creative Commons License 2000.06.17 0 0 94
Megint nem megy a nic.hu meg a domain.hu. Csak még mindig nem jegyezték be a wigwamot??
Előzmény: tommondatyer (68)
Fidusz Creative Commons License 2000.06.08 0 0 93
Én még előző nap elküldtem neki, de akkor egy szót sem szóltak. A lényeg, hogy kint van (volt).
Előzmény: domainabc (91)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!