Keresés

Részletes keresés

Humanis Creative Commons License 2003.08.20 0 0 12
És írható dvd-kel mi a helyzet?
Ha be akarok hozni mondjuk 500 darabot, akkor azt
el kell vámoltassam a határon?
Ez elvileg számítástechnikai termék, arra pedig tudtommal eltörölték a vámot... Vagy nem?
És áfát kell erre fizetni?
És ha igen, azt ki lehet valahogy kerülni?
Előre is köszönök minden segítséget az ügyben.
Tracy Mills Creative Commons License 2000.03.10 0 0 11
Tényleg érdekes kérdés. Nemrégiben én is rendeltem könyvekkel közösen 1 db-ot, de azt is kiszúrták. A VÁM-hivatal és a Posta munkatársai viszont egyáltalán nem voltak hajlandóak megmagyarázni, hogy miért számolták fel előzetesen értékének 55%-át, mint vámtartozást, mikor a hölgy szerint a DVD és a CD vámtarifája 5%, az audiókazettáé (vagy ahogy ők mondják, a magnókazettáé) 5,5%. Tudom, hogy kiszabható rá az ÁFA is, de ez nem szerepelt a papíron. Ha csak simán hozol be valamit a határon, akkor csak bizonyos értékhatár felett vámolnak. Rendeléskor miért szabnak ki vámot egy pár ezres tételre? Miért ennyit?

_paha_ : Én valahol úgy olvastam a Net-en, hogy egyáltalán nem kell vámot fizetni az ajándék után. Persze nem a Vám- és Pénzügyörség Hivatalos Honlapján.

ds9 Creative Commons License 2000.03.08 0 0 10
A héten voltam vámhivatalban, most éppen normálisan viselkedtek, de ennyi szerencsétlen flótást ritkán látni egy helyen, ha lenne ma nyilas párt akkor biztos, hogy a villamoskalauzok és a házmesterek mellé a vámhivatali dolgozókat is bevehetnénk lehetséges alanyoknak a tagság szempontjából.
Előzmény: asmodee (7)
Borsalino Creative Commons License 2000.03.08 0 0 9
Nekem eleg rendszeresen szoktak cd-ket es DVD-ket kuldeni kintrol. Ilyenkor mindig rairaton a kuldovel hogy Minta Ertek Nelkul az ertek rovatba pedik azt hogy 0,0001 Cent amit ha a hulye vamos eloszt beszoroz negyztreemel es szazalekot szamol kijon hogy meg nincs kozel semmien osszeg hatarhoz.
Nem DVD de a vamosok hulyeseget bizonyitja:
Egyszer egy baratomnak kuldtem egy terhessegi teszthez valo papircsikokat. Az Idiotak kozoltek hogy ez gyogyszer es a baratom (mert neki cimeztem a csomagot) vigyen orvosi igazolast hogy neki ezekre a gyogyszerekre feltetlenul szuksege van. Nem Semmi!!
Udv Borsalino
fudge Creative Commons License 2000.03.08 0 0 8
En rendeltem az Amazontol vagy 5-ot, szep nagy dobozban kuldtek, megsem kellett ra vamot fizetnem, kihoztak 1bol. Most rendeltem megint...Kivancsi leszek...
Előzmény: asmodee (7)
asmodee Creative Commons License 2000.03.08 0 0 7
Csak hogy lássátok, milyen peches alakok vannak, én életemben először rendeltem 2 DVD-t normál légipostával, ezek a nehézfelfogásúak egyből megvámolták.

Na most mit lehet tenni? Vegyük meg a prűd német verziójú DVD-ket? Ahol a történet kulcselemeit is hajlandóak kivenni, hogy megóvját a gyengelelkű német átlagpolgárt a szívdobogástól?

PS:
Egyébként érdekes szociológiai tanulmány szinhelye lehet a vámhivatal: ha tanulmányozni akarjátok a színtiszta ingyenélő, önmaguk létezését az akadékoskodással igazoló "emberek" prototípusait, ezt látnotok kell.

avantage Creative Commons License 2000.03.07 0 0 6
Tudtátok, hogy a beszállítóinak 90 napos határidővel fizet a Vámhivatal? Nem rossz nekik... Aki meg erősködik, attól elveszik a halasztott vámfizetés kedvezményét.
ds9 Creative Commons License 2000.03.07 0 0 5
Ezt nem a filmforgalmazók csinálják, köze nincsen a region code-hoz. 1997 májusa óta van dvd-m és 97' októbere óta rendelek dvd-n lemezeket. Velem eddig még csak nagyon ritkán fordult az elő, hogy 2 db dvd-t le kellett volna vámoltatni. Az elején hatosával rendeltem akkor le kellet, aztán áttértem a kettesével való rendelésre, de azokra nagyon sokat kellett várni, ezután a fedexre, az meg nagyon drága volt.
Történt már olyan is, hogy 2 db dvd-t is le akartak vámoltatni ( de ez ritkán ), a fedexet ( ami 6 db alatt nem éri meg ) is vámolják.
Most a következő a helyzet: vagy 2 db dvd-t kell rendelni normál légipostával, vagy 6 db-ot fedexxel ( ez csak akkor éri meg, ha van valami film amire nem sajnálod a pénzt és még mellé tudsz rendelni + 5-öt, mert egyébként abszolúte nem éri meg ). Az előző majdnem mindig átcsúszik a vámon, az utóbbi soha.
Azt is meg lehet tenni ( ezt szoktam gyakran), hogy megvárom amíg valami ismerős kint van az USA-ban és odaküldöm neki a lemezeket és ő hazahozza, mert akkor se vám se semmi ( annyit azért nem rendelek ).

Ha meg ajándékba kapsz lemezt, akkor is vagy kérd meg aki küldi, hogy írjon hozzá egy ajándékozópapírt vagy/és rakja mellé a számlát is.
Az ajándék, ha jól tudom 28.000 Ft-ig adómentes.

Egyébként a vámhivatal ritka értetlen, rosszmodorú, lassú ás logikátlan egy cég, mert, hogy mi alapján találják ki azt, hogy most a két db dvd kijön-e hozzám ingyen vagy sem, az kész talány.

Előzmény: _paha_ (-)
klinger Creative Commons License 2000.03.07 0 0 4
ertelen=ertetlen :(
Előzmény: klinger (3)
klinger Creative Commons License 2000.03.07 0 0 3
Hello -paha-!
Legkozelebb az ismerosod irja ra a csomagra, hogy ajandek. Ha jol remlik van egy ilyen kis kocka is a felado papiron, csak be kell ixelni. Nekem igy kuldtek tobbszor is, meg nem kellett fizetni utana vamot. Egyebkent a vamhatosag egy ritka szemet, ertelen ceg :((
Előzmény: _paha_ (-)
prewitt Creative Commons License 2000.03.07 0 0 2
Szerintem egyszeruen faszok a vamnal meg a postanal. Ha nem vetted, hanem egy haver kuldte ajandekba, amihez nincs es nem is tartozhat szamla, akkor egy budos szavuk nem lehet, szo nelkul oda kellene adniuk. Hogy miert baszakodank megis, fogalmam sincs.
avantage Creative Commons License 2000.03.01 0 0 1
Eredeti CD-re, DVD-re a vamfizetest szerintem nem lehet kikerulni. (legfeljebb ha nem veszik eszre) Irt CD-re van megoldas.
alexandrosz Creative Commons License 2000.02.25 0 0 0
Viszont, ha 0 db-ot importálsz, akkor nagy baj nem lehet...
:o))
Előzmény: _paha_ (-)
_paha_ Creative Commons License 2000.02.25 0 0 topiknyitó
Nemrég egy amerikai ismerősöm küldött nekem egy DVD-t, amire azonban a magyar hatóságok rátették a kezüket, mondván, hogy azt el kell vámoltatni. Ma bent voltam a postán, ahol mondták, hogy addig ne is álmodjak róla, amig nem mutatok róla számlát. Hiába ecseteltem, hogy ezt nem vettem, nem hajlottak... :-(
Mivel mögöttem is DVD-s sorstársaim álltak, kérdezném, nektek volt-e már ilyen tapasztalatotok, illetve hogy lehet ezt a hercehurcát kikerülni?
Az én saját véleményem az, hogy gusztustalan dolog ez a DVD vámolás. Ha behozok amerikából 2000000 doboz ketchupot, akkor helyes, hogy vámot kell fizetnem, mert ugye miért nem az itthonit veszem meg. De ezeket a DVD-ket itthon nem is lehet kapni! Lehet, hogy e mögött is a filmgyártók vannak, akiknek nem elég a régiókód??? :-(((

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!