Keresés

Részletes keresés

pert2 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 306
Az egyéb bevételek 2007. évi magas mértéke a Párt kizárólagos tulajdonában
lévő Köztársaság tér 26. alatti székház értékesítéséből származó árbevétel miatt
alakult ki.

A Párt 2007-2008. években új székházat és további 51 ingatlant vásárolt, öszszességében
1 707 607 ezer Ft értékben. Az ingatlanok közül 39-et a vagyontörvényben
szabályozott feltételekkel szerzett be, részben a Magyar Fejlesztési
Bank által nyújtott kedvezményes hitel igénybevételével.

http://www.asz.hu/ASZ/jeltar.nsf/0/E4756134B57548F2C125768800507C08/$File/0950J000.pdf

Előzmény: Törölt nick (303)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.11 0 0 305
Szoci, orbánfóbiás nikkek mit szólnak ehhez?
Előzmény: Törölt nick (303)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.11 0 0 304
2 év alatt honnan lett ennyi ingatlanjuk?
A tagdíjakból?
Előzmény: Törölt nick (303)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.11 0 0 303
Jól ment nekik: 51 ingatlant vásárolt két év alatt az MSZP
2009. december 10.



Az MSZP 2007–2008-ban az új székház mellett további 51 ingatlant vásárolt összesen 1,7 milliárd forintért – olvasható az Állami Számvevőszék (ÁSZ) azon jelentésének összefoglalójában, amelyben a szocialista párt elmúlt két évének gazdálkodását elemzi.

A számvevők a jelentés végén leszögezi: rendszeres vizsgálatuk a pártok esetében elsősorban prevenciós jellegű, a pártok gazdálkodása átláthatóságának megteremtéséhez, az egységes követelmények és szankciók érvényesüléséhez – a múlt heti sikertelen szavazás ellenére – továbbra is elengedhetetlen a párttörvény módosítása. Az ÁSZ az MSZP gazdálkodásáról szólva közli, hogy a párt bevételei 2007–2008-ban szabályozott tagdíjfizetésből, egyéb hozzájárulásokból és adományokból, a párt tulajdonát képező ingatlan értékesítéséből, tárgyi eszközei hasznosításából, költségtérítésből, valamint kamatbevételekből álltak. A bevételek meghatározó része – 2007-ben 41 százalék, 2008-ban 68 százalék – állami támogatásból származott. Az egyéb bevételek 2007-es magas hányadát – 44 százalékot – a párt kizárólagos tulajdonában lévő, Köztársaság tér 26. alatti székház értékesítése eredményezte.

Az MSZP 2007–2008-ban új székházat és további 51 ingatlant vásárolt összességében 1,7 milliárd forint értékben. Az ingatlanok közül 39-et a vagyontörvényben szabályozott feltételekkel, részben a törvény által biztosított kedvezményes hitellel vásárolt – szögezi le az ÁSZ. Az ÁSZ szólt arról is, hogy az MSZP-nek, az APEH-folyószámla-kivonat szerint, befizetési késedelme, költségvetési tartozása nem volt. A párton belüli belső ellenőrzési rendszer összehangolt működése biztosította szabályszerű gazdálkodását, de az éves beszámoló felülvizsgálatára irányult kontrollok nem tárták fel a beszámolási hibát – állítják a számvevők.

A jelentés egyebek mellett megállapította, hogy az MSZP 2007–2008. évi gazdálkodásának beszámolóit a párttörvényben előírt határidőn belül és formában nyilvánosságra hozta, de a hatályos számlarendi előírástól és az előző évek gyakorlatától eltérően mindkét évben az egyéb bevételek között tette közzé az önkormányzatoktól kedvezményes bérleti díjú ingatlanhasználat formájában kapott nem pénzbeli vagyoni hozzájárulás 21,7 milliós, illetve 23,3 millió forintos értékét a belföldi jogi személyektől kapott egyéb hozzájárulások helyett.

A nevesítési értékhatárt meghaladó támogatást nyújtó önkormányzatokat nem nevesítették, illetve a 2008-as beszámoló – konszolidálási hibából eredően – mind a bevételi, mind a kiadási oldalon 10,2 millió forint összegű halmozódást tartalmazott. Az MSZP módosított beszámolói – a lényegesség figyelembevételével – megbízható és valós képet mutatnak a gazdálkodásról – hangsúlyozza az ÁSZ. Hozzáteszik: a párt elnökének azonban megfelelő belső kontrollt kell működtetnie azért, hogy érvényt szerezzen a beszámolók megbízhatósága érdekében a következetesség és lényegesség számviteli elveinek.

(MTI)

MSZP végiglopta a két ciklust.
Rsüni Creative Commons License 2000.06.15 0 0 302
Jellemző, hogy most, amikor a saját érdekei sérülnek, a Maszop 5 percen belül az alkotmánybírósághoz fordult. Bezzeg '95-ben, amikor a háromnegyed ország érdekeit készültek sérteni, eszükbe sem jutott. Mutassátok csak kik vagytok, hátha még valaki nem ismer titeket. :-))))
Pásztörperc Creative Commons License 2000.06.15 0 0 301
Kedves lms!

Az MSZP-nek (és a többi pártnak) az ingatlanok használata NEM abban az értelemben jelent hasznot, hogy azok Ft-bevételeket hoznának (eltekintve néhány, tv.-telen és ennél fogva politikailag káros kivételtől). A haszon az, hogy van hol működni. Ebben az értelemben valamennyi párt valamennyi ingatlanhasználata alapvetően érinti azok gazdálkodását: ha ingyen használsz egy ingatlant, az nemcsak annyit tesz, hogy nem kapsz ezért pénzt, hanem annyit is, hogy nem fizetsz érte.

Ebben az értelemben ezt nem lehet "kiheverni": egy pártnak sincs pénze arra, hogy működését piaci áron bérelt ingatlanokra alapozza: mostantól azonban lesz 1 (EGY!!!) olyan párt, amelyet erre tv. kényszerít.

Ha 2002-ben vették volna elő a derék "polgáriak" ezt az aljasságot, duplán hibáztak volna:
— először is nem érték volna el vele a célt: egy kapmpányt végig lehet csinálni ideiglenes módszerekkel;
— másodszor is eme aljasság miatt felháborod(hat)tak volna a valamennyire is tisztességes emberek; olyannyira, hogy "ezekre" osztán juszt se szavazzanak.

2002-ig ezt (is) elfelejtik nekik.

Hidd el, így a "jó": ez az időzítés gondos tervezés eredménye.

Előzmény: lms (300)
lms Creative Commons License 2000.06.15 0 0 300
Szerintem a maszopnak nem jelentenek olyan nagy gazdasagi hasznot azok a partingatlanok (marmint az allami ingatlanok), amelyeket (esetleg) berbeadnak. Szerekes is csak a 94-es valasztasi gyozelem utan nehany honappal tudta lecserelni a szamarajat valami dogosebb autora (ezt konkretan egy ES cikkben olvastam).

Kiss Peter meg elegge maga alatt vagja a f(ark)at amikor azzal indokolja az AB-hez fordulast, hogy a partok gazdalkodasarol szolo torveny 2/3-os. Ha a maszop gazdalkodasat (ertsd beveteleit) 1 ft-tal is erintik az ingyenesen hasznalatba kapott ingatlanok, azzal bezony elegge torvenyt sert.

Egyebkent a fidesz ezt (is) elegge elpuskazta. A partingatlanokkal szerintem eleg lett volna valamikor jovo nyaron-osszel szivatni a maszopot; a 2002-es valasztasokra egyreszt a szavazok el fogjak felejteni ezt az inzultust, masreszt addigra a maszop is kiheveri az ervagast. De lehet, hogy csak en tartom magam tul okosnak (mert a focihoz meg a politikahoz minden magyar ert 1-2 sör utan).

Maradok hatarozottan tartosabb.

Előzmény: szasze (299)
szasze Creative Commons License 2000.03.23 0 0 299
Ugy tunik, hogy a polgari tobbseg vegre raszanja magat, hogy megszabaditsa az MSZP-t egyik utolso fo gazdasagi forrasatol, az ingyenesen hasznalt allami ingatlanok tomegetol. Toller Laszlonak be kell zarnia a kocsmajat. Az MSZP-nek be kellene allni a demokratikus partok soraba.
Urby Creative Commons License 2000.03.13 0 0 298
Kedves Pástöperc! SZVSZ az alapvető erkölcsi normák nem különböznek szignifikánsan, mint ahogy az elérendő célok sem. (A szélsőségekről, sem jobb, sem bal, nem beszélek) Senki nem mindja, hogy ölj, lopj, csalj, kívánd felebarátod feleségét stb. Értelmezésekben ill. az elérendő célokhoz vezető utakban van különbség. Egyes esetekben abban, hogy a maga számára mit tart kötelezőnek (lopj, felebarátod felesége stb...)
Ami az utolsó mondatot illeti, szólj Orbánnak, Torgyánnak, Kovácsnak, Magyarnak... (is)
Urby
Előzmény: Pásztörperc (297)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.03.13 0 0 297
Kedves Skorpió!

SZVSZ az alapvető erkölcsi normák alapvetően különböznek egymástól. De azért mi mind magyarok vagyunk: itt és most. Meg kéne tanulnunk együtt élni és normálisan kommunikálni — ez sokat használna nevezett, alapvető különbségek csökkentésének.

Előzmény: Skorpió (294)
Skorpió Creative Commons License 2000.03.13 0 0 296
Ez a baj veletek speaker, hogy meg mindig az otvenes eveknel tartotok. Stilusban (Kover) , iranyitasban (partfegyelem, retorziok) es modszerekben (lenyomjuk kajakra) is. Nektek mindenrol AZ jut az eszetekbe. En kisse betegesnek tartom, bar erthetonek. Amit javasolhatok, kevesebb nosztalgiat az otvenes evek irant, elmultak azok a regi szep idok. (:-)))
speaker Creative Commons License 2000.03.12 0 0 295
Szóval, ha csak kicsit fogja elveszíteni a választásokat beléjük rugtok?
Lesz ÁVÓ is, meg Recsket is visszaállítjátok?
Előzmény: Skorpió (294)
Skorpió Creative Commons License 2000.03.12 0 0 294
Kedves Pasztorperc !

A lelkem nekem is berzenkedne ellene, de a kisordog azt kerdezi, vajon szuksege van-e az orszagnak egy olyan politikai erore, amely az alapveto erkolcsi, etikai, politikai normakat sem tartja be ? Mennyit hasznal az orszagnak egy olyan vezetes, melynek legfobb kulfoldi partnere Kuba es Albania, belfoldon pedig egy ultrajobbos part ? Vagy esetleg jobb tullenni rajtuk ?
De igazabol azert gondolom hogy lesz revanas, mert - ahogy irtam mar - a fidesz nem csak politikailag lehetettlenitett el embereket - ami megbocsajthato a politikai szferaban - hanem egzisztencialisan is, ami viszont verre megy.
Ha a fidesz vesziteni fog, nagy bajban lesz. Egyreszt a fentiek miatt, masreszt mert a holdudvarahoz csapodott igen sok rossz kepessegu es hajlekony dereku karrierista otthagyja oket a materiaban. Sot, adott esetben sokat fognak dalolni a fideszrol.
A fidesz csak abban bizhat, hogy annyira el fogja vesziteni a valasztasokat, hogy nem lesz erdemes belerugni.

Előzmény: Pásztörperc (135)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2000.03.10 0 0 293
Májdír HAME!

Ha négy történelmi körülményt akartam volna írni, akkor belevettem volna a padlássöprést is. De csak hármat akartam, számmisztikai okokból. (Megjegyzem én is kapáltam már, de nem ezért van igazam.)

Kedves Trebitsch!

Azért nem létezik országos összesítő táblázat, mert a törzsasztal progi kiszűri a "table" tag-eket. Úgyhogy be kell érned a linkekkel. ;)

Trebitsch Creative Commons License 2000.03.10 0 0 292
Valóban, vörös ördög kartács:lemaradt, hogy ezt Derce állította.
"Ez a rövidítés mármár a megtévesztéssel határos."
Aha. Javaslom körmönfonáshoz a két sima, egy fordított sémát. (Vagy az kötés? Mindegy.)

A link jó. Miért is megtévesztés, hogy nem írtam ide a Dercét?

Előzmény: vörös ördög (290)
vörös ördög Creative Commons License 2000.03.10 0 0 291
Izgalommal várom a négyzetmétereket.
Előzmény: frett (258)
vörös ördög Creative Commons License 2000.03.10 0 0 290
Egy apróságot felejtettél el, hogy ezt Derce állította.
itt az eredeti
Ez a rövidítés mármár a megtévesztéssel határos.
(Remélem már jó)
Előzmény: Trebitsch (253)
vörös ördög Creative Commons License 2000.03.10 0 0 289
Egy apróságot felejtettél el, hogy ezt Derce állította.
Előzmény: Trebitsch (253)
Trebitsch Creative Commons License 2000.03.10 0 0 288
Köszi!

Így már mindjárt más. Világosan láccik, hogy az MSZP 100* annyi ingatlant használ, akárhogy is nézzük, mint amennyi jogosan megilletné, összevetvén őtet a többi párttal.
Ezért az MSZP által használt ingatlanok 99%-át el kell kobozni tőle, és nyugdíjasotthont, gyerekmegőrzőt valamint biciklitárolót kell létesíteni a helyükön. Amennyiben erre az adott helyen nem tartanak igényt (természetesen helyi jellegű népszavazást kell tartani!), akkor viszont egyszerűen csak le kell rombolni ezeket, a helyüket fölszántani és behinteni sóval.

Így persze könnyű véleményt mondani, hogy az ember láttya az adatokat. :)

Előzmény: Pásztörperc (287)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.03.10 0 0 287
Kérésed számomra narancs;-)

Tehát akkor:

Nincs ...Tehát ... A kor- ... Éppen ... szemét, ..erkölcsi... vagy tán
össze- . tábla ...mány se ... ezért.... aljas ... 0 ..... inkább
sítés ...sincs ... tudja ...csinálják . dolog a F-MPP ... 00

Előzmény: Trebitsch (286)
Trebitsch Creative Commons License 2000.03.10 0 0 286
Kedves Pásztörperc,

köszi!
Na, valami effélére gondoltam. Informatívabb és használhatóbb, mint a Népszabadság cikke, tény ami tény, ez mindenképp pozitív. De ha lehet egy szemérmetlen kérésem: néhány számot is szívesen látnék benne... :)

Előzmény: Pásztörperc (285)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.03.10 0 0 285
Kedves Trebi!

Csak a kiemelés kedvéért raktam be, de — úgy látom, hiába. Tudomásul véve, hogy kizárólag .xls, .dbf .bts infók feldolgozására vagy képes, adok Neked egy efféle szimulációt:

Nincs ...Tehát ... A kor- ... Éppen ... szemét,
össze- . tábla ...mány se ... ezért.... aljas
sítés ...sincs ... tudja ...csinálják . dolog

Előzmény: Trebitsch (280)
Trebitsch Creative Commons License 2000.03.10 0 0 284
"OK. Valaki használja a gépedet és bitorolja a nickedet. :-("
Előzmény: GLászló (283)
GLászló Creative Commons License 2000.03.10 0 0 283
OK. Valaki használja a gépedet és bitorolja a nickedet. :-(
Előzmény: Trebitsch (279)
Trebitsch Creative Commons License 2000.03.10 0 0 282
Rossz napom, HAME kartács???
Ugyan máár, hiphipphurrá, meg ijenek!
Szolgálati közlemény: akit érdekel a telefonszámlája, az nézzen át ide:
Matáv: átalánydíj márciustól

Előzmény: HAME (281)
HAME Creative Commons License 2000.03.10 0 0 281
Rossz napod va Újpesti kartács!

Má megint mindet félreérc! Váci kartács egy szóval sem említette, hogy teljesen offtopic módon ismertetné esetleg, netalántán, a helyi néddzetmétereket/darabszámokat, hanem csak azt, hogy teljesen ontopic módon, fan-tárgyad képviselőinek a disznóságait.
Mit nem lehet ezen érteni?
:)

Előzmény: Trebitsch (267)
Trebitsch Creative Commons License 2000.03.10 0 0 280
Arra adtam linket, Pásztörperc kartács; amúgy teljesen egyetértek Urby kartáccsal: Igen szép cikk, de információtartalma közelít a nullához.
Táblázat... :)
Előzmény: Pásztörperc (276)
Trebitsch Creative Commons License 2000.03.10 0 0 279
" Hát, kissé téves a nyelvi értelmezésünk. Én a személyeddel nem foglalkoztam, csak a véleményeddel. Ha már a véleményed minősítése is érzékenyen érint, akkor tényleg nincs értelme vitatkoznunk. "

Ez ugye a királyi többes vót?
Amúgy:
"Neked én ezt elhiszem, Trebitsch kartács, mert nem vagy elfogult, hiszen újpesti MSZP-antifan vagy." Ez volt az én véleményemmel foglakozás, ugye?
Meg ez: "Kár, más esetben olyan gyorsan kész vagy a véleménnyel."
Meg ez: "Jaj, Istenem! Egy Dercze-fan! :-) ha jól látom, ez a Dercze egy Torgyán képességeivel rendelkezik." Egy sorban minősítve engem, Dercét és Torgyánt, azér ez szép.

A véleményemmel amúgy már csak azér se foglalkozhattál, mert nem írtam olyat. Azt írtam, hogy ha látom azt a sokat emlegetett táblázatot, akkor majd lesz véleményem. Erre te megnyugtatsz, hogy az MSZP csinált ilyet, milyen jó... Nem hallani szeretnék róla, mint a Fata Morganáról, hanem látni szeretném. :)

Előzmény: GLászló (275)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.03.10 0 0 278
Mingyá' szétültetlek!
Előzmény: GLászló (275)
Urby Creative Commons License 2000.03.10 0 0 277
Igen szép cikk, információtartalma azonban közelít a 0-hoz. Az szóljon, aki összesített adatokat tud az állami és önkormányzati tulajdonú pártingatlanokról. (Önkormányzati alatt a kedvezményes bérleti díjút értem, hogy piaci díjjal melyik párt mit bérel, az szvsz nem érdekes.) Párt, darab négyzetméter.
Urby
Előzmény: Trebitsch (272)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!