Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.04.03 0 0 76
Kedves Moineau, félreértesz! Nem szoktam hozzá, hogy kitegyem a 'szmájlikat', pedig egy másik topikban már felvilágosítottak: van fancsali szmájli is: :-/

Szóval egyéb, környezetvédelmi témájú hozzászólásaimra is meglepően kevés válasz érkezett, olyan pedig, aki cselekvést ajánlott volna, aligha. Kérlek, tedd meg, hogy átnézel.

Hogy MA mit tettem? A hétvégén Kamaraerdőben döbbenetes szeméthegyeket láttam, amelyekből még éppen kilátszott a 'Természetvédelmi terület' tábla. Ma megkérdeztem a Rendőrség szóvivőjétől, Garamvölgyi Lászlótól, hogy a rendőrségnek feladata-e az ilyen károkozással szembeni hivatalos fellépés. Nyomoztak-e valaha szemételhelyező ellen, és szabtak-e ki hathatós büntetést. Azt hiszem, Garamvölgyi úr kitérő válaszokat adott.

Előzmény: moineau (75)
moineau Creative Commons License 2000.04.01 0 0 75
Akkor valoszinuleg bennem van a hiba. Nem vagyok egy szuletett szervezo az biztos.
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.01 0 0 74
Moineau, nézz át az Asztma, allergia, parlagfű topicba, nézd meg, ott mekkora volt a lelkesedés...
Előzmény: moineau (73)
moineau Creative Commons License 2000.04.01 0 0 73
:-))))
A csalad nem jon csak en egyek egyedul haza, a szinhazba egy barati tarsasaggal megyek de az csak este lesz es ettol eppen meg egesz nap szedhettem volna a szemetet de mindegy. Ami nam megy azt nem szabad eroltetni. nem felek attol, hogy nem talaok mas programot a hetvegere.
Majd talan legkozelebb. Azert szomoru vagyok egy kicsit, hogy ilyen keves lelkes ember van. Persze en sem vagyok a legjobb szervezo:-(((.
moineau
Előzmény: Zs Zs (72)
Zs Zs Creative Commons License 2000.04.01 0 0 72
Amikor a moineau család megindul, a gyerekek egymást tépik a legszebb ruháikban és versenyt ugrálnak a pocsolyákban, anyu-moineau sírógörcsöt kap, apu-moineau pedig prózaian elalszik az előadás elején :)
Nem, csak arra céloztam, hogy Ti színházba mentek, és mi is ki fogunk kapcsolódni. Csak mi másmilyen műfajú "bulira" megyünk :)
Előzmény: moineau (69)
moineau Creative Commons License 2000.04.01 0 0 71
Rendben
es koszi
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.01 0 0 70
Kedves Moineau, bocs, hogy eltűntem, egy 'kicsit' dolgoznom kellett, aztán a kikapcsolódási topikjaimat látogattam. Sajnos a következő hétvégén nem tudok csatlakozni Hozzád, azt pedig, hogy az én környékemen dolgozzunk, már elbénáztam. Kellett volna az iskolát és a környékén lévő boltokat mozgósítani, hogy ne csak ketten hajlongjunk magunkba', hanem támogatók és némi visszhang is legyen. Attól tartok, ez a kapcsolat már virtuális marad, de nem tűnök el, a témakörben képeket teszek közzé, remélhetőleg saját munkám eredményéről is. Egyébként a Rózsakerti lakótelepen vagyok (Budatétény). Minden jót, jó utat! SLR
Előzmény: moineau (67)
moineau Creative Commons License 2000.04.01 0 0 69
az milyen?
Zs Zs Creative Commons License 2000.04.01 0 0 68
Színházbulira gondoltam!
Egyébként nekem sajnos egyre kétesebbé válik a hétvégém :(
Előzmény: moineau (67)
moineau Creative Commons License 2000.04.01 0 0 67
Szia!
Nem 7-en hanem 9-en az vasarnap. Es slr azt mondta, hogy O inkabb sajat haza tajan takarit es nam jon kirandulni. De mivel hogy ketten jelentkeztunk csak ezert ugy gondoltam segithetnenk neki osszeszedni a szemetet az iskola es az ovoda korul naluk. Persze csak ha addig jon es megmondja merre lakik. En meg pentek delutanig vagyok netkozelben aztan indulok haza ugyhogy addig kene egyeztetni. Ki az aki jon es ki nem. Ha egyedul maradok annak nem sok ertelme van, egyedul hetkozben is el tudok menni es akkor nem aldozom erre a hetveget amikor csak ket hetet fogok otthon tolteni. Ennek ellenere ha slr elokerul es lehet idopontot es helyszint egyeztetni akkor nagyon szivesen.
moineau
Előzmény: Zs Zs (66)
Zs Zs Creative Commons License 2000.04.01 0 0 66
Halihó!
7-én nálunk is buli lesz, mert éppen megszületek! Egyébként slr mit akar csinálni? (Bocs, lehet, hogy csak nem emlékszem rá...)
Zs
Előzmény: moineau (64)
moineau Creative Commons License 2000.03.31 0 0 65
slr!
Merre fele laksz? Csak hogy tudjam hova kell menni.
moineau Creative Commons License 2000.03.27 0 0 64
Sziasztok!
Az az igazsag hogy eddig sajnos csak te jelentkezyel meg azt hiszem strucc a kirandulos topicban. Szoval ha ilyen kevesen leszunk akkor jobb ha slr-nek segitunk.
En minden esetre akarhol is szedjuk a szemetet az aprilis 9-et lefoglalatam magamanak. Este 7-re ugyan szinhaz jegyem van de a nap tobbi reszet szivesen akdozom erre. En leszek.
Aki meg akar jonni jelentkezzen!
Zs Zs Creative Commons License 2000.03.27 0 0 63
Sziasztok!
Na, mikor lesz kuka-csúcstalálkozó? Lesz?
Üdv.
Zs Zs
babi Creative Commons License 2000.03.23 0 0 62
Befejeztük a munkákat az udvaron, feltörtük az összes csúnya betont. Aztán jött a konténeres autó és elvitt 32 köbméter sittet (2400 Ft/m3, de ez most mellékes). Csak az jutott eszembe, hogy vajon hova vitte? Nyilván ki, a természetbe. Akkor most rendes voltam, vagy nem?

Kedves slr, nagyon klassz, amit írtál, de azért el tudom képzelni az alábbi jelenetet.
Slr bemegy az autómosóba:
- Önök visszagyűjtik az olajos szennyeződést és a tisztított, újrahasznált vízzel mosnak?
- Nem.
- Akkor én itt nem mosatok.

Nem akartam gúnyolódni, csak igazán ritkaság az ilyen hozzáállás. Majd egyszer én is eljutok ide, talán.

Törölt nick Creative Commons License 2000.03.21 0 0 61
Kedves Babi, ha hiszed, ha nem, én már felfogtam, hogy nem_az_autót kell kímélni, hanem az embereket és a környezetet. Nagy technikarajongó vagyok és autóval járok, de meggyőződésem, hogy így is nagyon sokat lehet tenni annak érdekében, hogy akár városi, elműszakiasodott környezetben is egy tisztább, egészségesebb világunk legyen. A mostani autómnak fele annyi a fogyasztása mint a tíz évvel ezelőttinek, és kb. tizenhetedannyi az emissziója. Mindig tiszta az autóm, de csak olyan mosóban mosom, ami visszagyűjti az olajos szennyeződést és a tisztított, újrahasznált vízzel mos. Utcán, a lakásom előtt, ahonnan közvetlenül az esővízgyűjtőbe kerülne, soha.
Előzmény: babi (59)
Thomas Creative Commons License 2000.03.20 0 0 60
Üdv mindenkinek,
Elég jo otleteket lehet itt olvasni.
Nos, mit tsinalok már évek ota:
Nem veszek uditot, csak evente 3-4 alkalommal, ha kell a gyereknek teas palackot cserelni az iskolai uzsonnahoz. Az asvanyvizes palackot, stb dobozt is osszelapitva rakom a kukaba.
Majdnem kizarolag csak energiatakarekos fenycsovet hasznalok (kb mar 10 eve!)
Igyekszem hazai terméket venni, mivel akkor nem kell száz vagy ezer kilometereken keresztul szallitani. Igyekszem felhivni a figyelmet a klimavaltozas veszélyeire, a megujítható nyersanyag es energiaforrasok hasznositasara. Irtam mar nehany cikket e targyban illetve eppen probalok irni egyet. Igyekszem enyhiteni a "sötet zöldek" károkozásait. Igaz ez mar nem kizarolag Budapest. Mivel igyekeztem nem itt elni de nem sikerult..
Jo lenne boviteni a tomegkozlekedest es szerintem ehhez a zartpalyas villamos hasznalja fel pl. a legkevesebb energiat. Ugy gondolom a metro alagut furas sok energiat vesz fel. A villamos helyet foglal el, de pont az a cel, hogy ne auto kozlekedjen.

Mai legjobb tselekedetem eddig, hogy elolvastam az eddigi irasaitokat.
Udv

babi Creative Commons License 2000.03.19 0 0 59
"Úgy vezetek, hogy óvatosan gyorsítok, próbálom kihasználni az autó lendületét. Nem
sokkal megyek 5 l fölé városban."

Kedves slr, ezt te komolyan a környezet miatt csinálod?! Én sem (mindig) lövök ki, ha zöldre vált a lámpa, de én odáig jutottam, hogy az autót kell kímélni. Komolyan, nagyon tisztellek emiatt.
Egyébként ki tudja közületek, hogy mit csinál a magyarországi Zöldek Pártja? A választásokon szoktam látni, hogy ilyen pártot is be lehetne ikszelni, aztán négy évig a nevüket sem hallom. Jelentkezze, aki tudja pl. a pártelnök nevét!

moineau Creative Commons License 2000.03.19 0 0 58
Nekem a lakotelep is megfelel es megigerem ha nem lesz eleg jelentkezo en azt a hetveget akkor is raaldozom es segitek neked a baratom is jonni fog harman biztos leszunk. Azert ird majd meg melyik ez a lakotelep.
moineau
Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.19 0 0 57
Kedves Moineau, kösz a felajánlást. Én ezt a dolgot elég önző módon csinálom, ha valami eredménye lesz, azt nap mint nap élvezem majd. Szerintem ha vannak vállalkozók és tényleg vállalják, hogy egy napot vagy egy nap egy részét ne a természet lágy ölén, hanem egy nyomorék lakótelepen töltsenek, a leghasznosabbak akkor lehetnénk, ha az iskolák, óvodák környékét céloznánk meg. Sajnos az iskolaépületek lepusztultak, gusztustalanul összefestékszórózottak, környékük gazos és szemetes. A gyerekek abban nőnek fel, hogy ez a normális, nem is lesz igényük, hogy ez másképp legyen. Én is csak attól hülyültem meg, hogy sokat vagyok Franciaországban és ott látom, minden talpalatnyi helyet megpróbálnak parkosítani, rendben tartani. Mikor hazajövök, kicsit szégyellem magam, és elképzelem, hogy még ezek a csúnya lakótelepek is mennyivel elviselhetőbbek lennének egy kis törődéssel.

SLR

Előzmény: moineau (56)
moineau Creative Commons License 2000.03.19 0 0 56
Kedves Slr!
Nekem szemely szerint az is tokeletesen megfelel ha nalatok szedjuk a szemetet. Ennek pl az lenne az elony hogy ott tudjuk hogy te mindent meg fogsz tenni utana, hogy a munkank ne vesszen el es vigyazni fogsz hogy a hely tiszta maradjon. De szavazzanak a tobbiek ha egyaltalan van meg valaki aki ZsZs-n kivul jonni akar.
Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.19 0 0 55
Kedves Moineau, bocs de erre nem nevezek be, ami időt, energiát a tisztogatásra, környezetszépítésre tudok szánni, azt a közvetlen környezetemben rovom le. Egy csomó pénzt elköltöttem kellékekre - hullazsákok, lombseprű, gereblye, védőkesztyű, stb. Abban bízom, ha látják, hogy csinálom, talán más is rászánja magát. Talán azt is megértik majd, mennyivel többet ér a lakásuk akár forintban mérve is, ha egy tiszta, rendezett, parkosított környezetben van. Jó kirándulást és kevés szemetet! SLR
Előzmény: moineau (53)
KoolRyder Creative Commons License 2000.03.19 0 0 54
Ma nem igazan tettem erte semmit
Habar nem szemeteltem es nem cigiztem
Ez azert jo

Igerem holnap tenni fogok valamit

Kool

moineau Creative Commons License 2000.03.19 0 0 53
Hogy felelenkut ez a topic... orommel latom :-)).
Jo hogy ennyi lelkes ember van. meg mindig varokonkent jelentkezoket a onkentes szemetszedesre es otleteket a helyszinre.
Eddig ketten vagyunk ZsZs-vel es O eddig Visegradra szavazott.
moineau
Zs Zs Creative Commons License 2000.03.18 0 0 52
Igazad van, szerintem ez a tér és a Bertalan L. utca Buda legbüdösebb része! Tudom, mert laktam mellette egy ideig a koliban.
Viszont ezt is meg lehetne oldani ilyen kis helyes automatákkal. Papírzacskó, kis kartonlapát, off! Egy-egy kutyázás megér mondjuk egy 20-ast! A zacskó pedig nem kerül többe a lapáttal együtt 10 Ft-ba. Ami az automatát illeti, nem tudom, mennyibe kerül, de szerintem hamar megtérül.
Volt már ilyen a városban, de olyan helyen, ahol nemhogy kuty, de még bolha sem fordult elő. Legalábbis én nem találkoztam egyetlen egyel sem (persze minden relatív).
A kukák pedig tényleg siralmas állapotban vannak. Többet kellene üríteni őket, és még nem ártana néhány darab. Pl.a fent említett automaták tövébe, hisen senki sem szívesen szaladgál a kezében bekotonált kutyaszarral!
Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.18 0 0 51
Babi, a motor leállításával vigyázni kell, nem minden esetben éri meg. Pont az indítózásnál kerül a környezetbe a legtöbb káros anyag. Ebben a témában én annyit tettem, hogy olyan autót szereztem be, ami a lehetőségekhez képest kevéssé szennyezi a környezetet. Nagyon rendszeresen járok vele szervizbe, hogy az emisszióját (és a fogyasztását) alacsonyan tartsák. Úgy vezetek, hogy óvatosan gyorsítok, próbálom kihasználni az autó lendületét. Nem sokkal megyek 5 l fölé városban.

Ami a másik témát illeti, ma jártam a Gárdonyi szobor mellett a Bartók és a Bercsényi sarkán, egyszerűen döbbenet volt. A szobor köré egy kis parkocskát építettek, az most vastagon, teljesen fedve van bélsárral (bocs). No itt nem tudtam tenni semmit, hacsak azt nem, hogy a hányingeremet visszafojtottam, így is mérsékelve a környezetszennyezést. Ha Gárdonyi leszármazottja lennék, kezdeményezném, hogy a szobrot telepítsék méltóbb helyre.

Előzmény: babi (44)
andesz Creative Commons License 2000.03.18 0 0 50
En alapjabanveve vedem a környzetem. Hiszen csak ez az egy van.....nincs masodik dobasunk.
De erre sajnos sokan nem gondolnak.
Ma pl a reggeli kavemhoz öko filtert hasznaltam..
A szemetet pedig szelektalom...igaz ezt itt törveny irja elö:)
Az autoban pedig van egy kis kukam es abba dobalom a szemeteket, nem az ablakon hajigalom ki menetközben...
Ezek apro dolgok...miert nem tud mindenki igy tenni?
De van meg egy kerdesem: miert nincs az utcan mindenhol kihelyezett szemeteskuka?
Egyszer megszamoltam egy setaloutcaban hany kihelyezett kuka van...Mit gondoltok mennyi volt?
5, es azok is dugik voltak...
Hat ezek utan nem csodalkozom ha a gyerekek nem a zsebükbe gyüjtik a csokipapirokat, stb. hanem eldobjak...
Zs Zs Creative Commons License 2000.03.18 0 0 49
Szia babi!

Lehet, hogy most utálni fogsz, de szerintem semmi gond nicsen azzal, ha valaki a kutyáját kiviszi az erdőbe. Valahogy az a természetes, hogy ott vannak a "dögök". Tudod, az a valami, amit még a legnagyobb bernáthegyi is ott hagy, két héten belül garantáltan elbomlik. A tejeszacskó viszont több évtizeden át is szolgálja civilizált világunkat.
Természetesen nem szeretném, ha teleszarnák a kutyák az erdőket meg mindent és a városi kutyaszarnak én is ellensége vagyok. Bár, őszintén szólva felháborodásom függ a kutyaszar és a járda távolságától, meg a helybenlakóknak a saját környezetükre fordított, látható energiájával.
Szóval, ha a kutyámra éppen ott jön rá (és garantálni tudum, hogy ez legalább kétszer meg fog történni), nem fogok haragudni érte. Ja, oda pedig, ahová ő bebújik elintézni a dolgát, nem fogok utánamászni...
A kérdés egyébként tényleg jogos!

Előzmény: babi (44)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.18 0 0 48
Kedves micu!

Én nagyon utálom azt a szót, hogy "környezetvédő". Ezek szerint vannak a környezetvédők és vannak a környezetet nem védők. Védjék csak a környezetet a környezetvédők, én nem vagyok az, tehát én rongálhatom a környezetet! - mondhatná bárki.

Én sem vagyok hivatásos környezetvédő, pedig szoktam itt az indexen füstölögni e tárgyban.

Szerintem mindenkinek környezet- (és természet!) védőnek kellene lennie a maga háza táján, anélkül, hogy szervezetekhez csatlakozna vagy tüntetni járna.

Persze azért megértem a tüntetőket, ha VALÓBAN a környezet érdekében tüntetnek és nem csak környezetvédelemnek álcázott politikai célokat támogatnak a tüntetésükkel. Nehéz indulatok nélkül nézni azt a cinikus közönyt (persze szóban mindenki baromira védi a környezetet), amivel a döntéshozók a környezeti kérdéseket kezelik, tisztelet a csekély számú kivételnek.

Előzmény: micu (29)
Laslow Creative Commons License 2000.03.18 0 0 47
Gini, a "járvány gyerek" érdekes dolog lehet ;-)))
Egyébként azt hiszem ma semmit sem tettem környezetmért. Talán csak annyit, hogy valami biojoghurtot vettem a boltban, nem Danon-izét.

Laslow,
aki kezd éhes lenni

Előzmény: Gini (46)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!