Keresés

Részletes keresés

Purusa Creative Commons License 2001.04.05 -1 0 42
A topic célkitűzése szvsz sajna nem valósítható meg mindaddig, míg lesznek olyanok, akik erkölcsi (tehát teljes mértékben tanult, kultúrafüggő, relatív) érveket szegeznek szembe természettudományos, szociológiai/szociális és jogi érvekkel.

Ez olyan, mintha egy cipész és egy elméleti matematikus vitázna a Riemann-féle tér geometriai finomságairól. (A cipész bizonyára olyasmiket ismételne, hogy "de akkor is természetellenesek/isten ellen valók ezek a konkáv izék..")

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.04 -1 0 41
Sajnos torvenyhozoink - illetve a mogottuk allo erok -- szandekosan
akadalyozzak az
orszag normalis eletenek a kialakulasat. Ilyen egyszeru dologot
keptelenek
lennenek megoldani? Nem. Nem ennyire tehetsegtelenek, hanem annyire
sotetek.
Jol mondod: Szandekosen akadalyozzak, hogy a dolgok normalisan
alakuljanak.
Sotet erok befolyasa alatt allnak.

Viszont azt is mondhatjuk, hogy minden nep olyan vezetot kap, amilyet
erdemel.
Vagyis nem csak a torvenyhozoink, a vezetoink sotetek, hanem maga a nep,
aki
ezt a vezetest maga folott elviseli.
Nagyon szomoru ez, -- ilyen sotetsegben elni.

inad Creative Commons License 2000.06.21 0 0 40
Az a baj, hogy spekulálsz. Abban az időpillanatban amikor egy terhelt családban a gyermek megtartása a kérdés, valóban felmerül, hogy mi lesz ha nyomorba dönti a családot, az utcán fog felnőni, bűnöző lesz stb. Tudjuk, hogy az intézeti gyermekek közül sok elkallódik. De könyörgöm, ott és akkor mindez feltételezés. Ilyen erővel azt is feltehetnénk, hogy a család másnap megnyeri a lottó főnyereményt, és nekem is van egy professzorom aki intézeti gyermek volt. Persze ennek csekély a valószínűsége, de ki az aki a jővőbe lát és kijelentheti, hogy majd biztos ez lesz, meg az lesz belőle ha felnő. Ilyen alapon zárnád el előle az esélyt, és vennéd el életét?
Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.21 0 0 39
Szia Sla!

Nem tudom milyen mélységben találkoztál az élet sötét bugyraival. Jártál-e pl. nevelőintézetben, ahol mondjuk a gyári hibás gyerekeket nevelik, egy kicsit jobb helyzetben levőket, mint amit a link bemutatott.

Ismersz-e olyan szülőket, akik ilyen gyermekeket nevelnek. Éppen elég azt a kín és nyomor mennyiséget megélni, ami az élet éléséből adódik, baleset, betegség, stb. Hogy ez mit eredményez, javaslok egy kirándulást egyszer az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe, nost ott megtekinthető. Pedig ott csak a balesetet szenvedett emberek vannak.

És mi van akkor, ha a születendő gyermek TÉNYLEG tönkreteszi a család életét? Gondolom nem kellett volna kefélni, akkor egyszerűbb lenne. A kolduló cigánylánynak is azt szokták mondani, hogy persze, de baszni jó volt.

Vagy: nézzél körül egyszer Magyarországon. Egy kis szocio kirándulást javaslok Miskolc esetleg Kazincbarcika környékére. Mennyit keresnek ott az emberek, abból hogy lehet megélni, hány gyermeket lehet eltartani. Van olyan falu, ahol senkinek nincs munkája.

Van, amikor nem csupán az a kérdés, hogy akkor eztán nem Amerikába tudunk nyaaralni menni, csak az olasz tengerparta. De az esetek többsége nem erről szól. Arról szól, hogy már most is alig tudja kifizetni a rezsit, mit adjon a gyereknek enni, miből vegyen neki ruhát, hova tegye le a gyerekágyat.

A hajdani családmodell, a mindenáron való szaporodás ideje elmúlt. Az orvostudomány szerencsére javult valamicskét, így nem fog minden második gyerek időnek előtte meghalni, és nem azért szülnek ma sok gyereket, hogy legyen aki idős korban eltart.

Az elveidet persze ismerem, hisz találkoztunk más topikokban is. De kérlek, gondolkozz el ezen is. Nekik milyen receptet tudsz ajánlani? A kolostoron kívül.

Előzmény: Mr.Sla (32)
inad Creative Commons License 2000.06.21 0 0 38
Az ilyen semmitmondó, közhelyes és komolytalan hozzászólások nem segítik a megoldás keresését, de még a vitát sem viszik előre. Úgy érzem te is bizonyítottál, tehát....
Előzmény: nyüzögér (36)
vazzegkritizalok Creative Commons License 2000.05.22 0 0 37
Yess?!
Előzmény: nyüzögér (36)
nyüzögér Creative Commons License 2000.05.01 0 0 36
szerintem minden gyereknek az a legjobb,ha meg sem születik.ez a világ már igencsak megérett arra,hogy megpróbálja ember nélkül.az ember ugyanis már bizonyított.
voty Creative Commons License 2000.05.01 0 0 35
Akkor folytatnám a félbehagyott ajánlatot:
Tehát úgy képzeltem, ha megszületik a baba, élhet velünk, (nálunk egyébként két gyerek van, 3 és 1 évesek)de hozzátok is elmegyek(gyünk), ha nem bírod nézni, hogy elvitték a gyereked. Lényegében minden gondot felvállalnék, akár egy örökbefogadásnál, azzal a különbséggel, hogy nem akarnám elszakítani tőled a gyereket. Leszek mondjuk keresztmama, így a gyerek mindig tudja majd, hogy az anyja te vagy. De baby-sitterre is gyűjtök neked, ha úgy lenne jobb, hogy van egy állandó segítő és a gyerek is állandóan melletted van. Vagy vigyázok a kicsire napközben, így tudnál dolgozni a munkahelyeden és tanulni a gyerekekkel, aztán vigyázok a nagyokra, amíg a kicsivel vagy. De bármi más ötletre is hajlanék, tőled függően, ahogy neked jó.
Mit szólsz (/szóltál volna, ha időben kérdezek)?
voty Creative Commons License 2000.04.30 0 0 34
DENNIS OK!
Ha azt javaslod, ne vegyük föl a kesztyűt, akkor te se vedd fel!(ld utsó mondatod velős poénját)
Egyébként megnéztem Sla hozzászólásait, lehet, hogy véleménye egyéni, de abban a topicban (Ki dönthet az abortuszról) nem tűnt különösebben kultúrálatlannak, vagy a többieknél modortalanabbnak.
Előzmény: DENNIS OK (31)
voty Creative Commons License 2000.04.30 0 0 33
Mr.Sla!
Köszönjük hozzászólásodat, de kérünk, ne sértegesd a többi hozzászólót, mivel e topic pont ennek elkerülése végett született!
Köszi
Előzmény: Mr.Sla (29)
Mr.Sla Creative Commons License 2000.04.30 0 0 32
Dennis Ok.
En nem nagyon sertegettem senkit abortuszos topicban. raadasul en meg senki ellen nem szolitottam bojkottra, bar mennyire is borzasztott adott esetben a velemenye, Az utolso mondat telleg poenosra sikerult. Szinte magamelott latom magamat ahogy S. Holmes szerelesben topicokra vadaszok.

Kedves Maminti.
En igyexem nem az adott emberrol velemenyt mondani.
Altalaban az abortuszrol fejtem ki velemenyem, amit vilagnezetem (hitem) hataroz meg. Telleg sajnalom, hogy mindig ezekben a topicokban futonk ossze, mert ketsegtelen, hogy allaspontom, ami semmilyen kibuvot nem enged, latszolag rugalmatlan, megkerdojelezhetetlennek tunik. Ami az abortuszt illeti , ez bizony igy van (hasonloan a fasizmushoz vagy kommunizmushoz valo viszonyommal). Szamomra az abortusz mibenlete ugyanis nem ugy vetodik fel mint valami olyan dolog amit ertelmisegi modon lehet megkozeliteni. tehat mint egy tortenelmi, matematikai stb problema. Ezert tunhet tehat rugalmatlannak az allaspontom. Az is, rugalmatlan de nem rideg. Sajnalom azokat a noket akik megoltek a gyerekuket, de ez a sajnalat nem eredmenyezi reszemrol a megertest, hiszen sokkal jobban fajlalom a gyerekek halalat. Nem tudom elfogadni az abortuszt mint megoldast. Mert nem az.

Udv Mr.Sla

DENNIS OK Creative Commons License 2000.04.30 0 0 31
Hi Mindenki!!!!

Mindig, olyan jól indulnak az abortuszos topicok, kultúrált emberek, értelmesen kicserélik gondolataikat erről a témáról.

Aztán S.O.S. megjelenik Mr.Sla egyéni gondolatvilágával, amellyel szemben rendszerint valaki felveszi a kesztyűt, és értelmetlen oda-vissza sértegetésekbe fullad a topic.

PLÍZ!!
Ne válaszoljatok Mr.Sla gondolataira, ez a pasi egy TOPIC-GYILKOS, az összes abortuszos topicok ő nyírta ki!

Egyébként rájöttem a titkára, hogy miért nincsenek ilyen problémái: egész nap abortuszos topicokra vadászik így elfelejt k.félni.

Maminti Creative Commons License 2000.04.30 0 0 30
"A ferjed nem torodik veled? 5 abortusz? Vedelem mellett? Akkor inkabb vetesd ki a mehed. Ha jol tudom lehetseges es akkor
legalabb tuti , hogy nem olsz tobbet. "

Kedves Mr. Sla, szepen megkerlek, hogy arrol az eletrol, emberrol, akit nem ismersz, ne nyilvanits mindent elsopro, megkerdojelezhetelen velemenyt, iteletet, mert fogalmad sincs rola. Vagyis nem tudod, mit beszelsz.
Ez a legujabb?? Vetesse ki a mehet???

Előzmény: Mr.Sla (29)
Mr.Sla Creative Commons License 2000.04.30 0 0 29
Szoval olvaslak itt benneteket es komolyan rosszabb mint a horror. Itt van eloszor Nagytomi nevu perverz szadista. Role tobbet nem is kell mondani.

Nehanyan maguk a kiabrandultsag es remenytelenseg. En nem tudom , magam es csaladom mar sok nehez helyzeten atment, de igy szetesni meg sosem (csak annyit , hogy pl. elodeimet uldoztek a fasisztak, kommunistak stb,)estunk szet. A felesegemmel is voltunk mar nagyon nehez helyzetben. De ilyeneket sosem gondoltunk vagy tettunk. Amikor megolitek a gyereket es ezert bant a lelkiismeret ,csak azt mondhatom , hogy meg szep. Jo, hogy nem vagytok ra buszkek.

Pingyi!
A ferjed nem torodik veled? 5 abortusz? Vedelem mellett? Akkor inkabb vetesd ki a mehed. Ha jol tudom lehetseges es akkor legalabb tuti , hogy nem olsz tobbet.

iceberg Creative Commons License 2000.04.30 0 0 28
Ó,Pingyi,sajnálom,hogy nem volt jó az ötletem...

Szvsz azért nézz utána személyesen is:
www.schering.hu

Keress rá a Mirenára,nagyon jókat írnak róla,vannak pl.nők,akiknek elmarad a menszesze
az alkalmazás során.
Üdv.

Előzmény: PINGYI (25)
voty Creative Commons License 2000.04.30 0 0 27
Sajnos költözés miatt elszakadtam az internettől, így nem tudtam reagálni hozzászólásaitokra és válaszaitokra. Tudom, hogy naív vagyok, de a kérdéseket elsősorbsn azért tettem fel, hogy ha tehetem, felajánljam a segítségem valakinek, hátha elfogadja. A dátumokból következtetve azonban gondolom, elkéstem. Mivel azonban még nem biztos, mégis megteszem az ajánlatot:
Kedves Pintyi, ha még aktuális, akkor neked, ha már lemaradtam, akkor annak, akit érdekel.
Mit szólnál, ha minden törvényes kötelezettség nélkül egyszerűen segítenék felnevelni a leendő gyerekedet, addig, amíg akarod, akkor hozod-viszed, amikor akarod...este folytatom.
PINGYI Creative Commons License 2000.04.23 0 0 26
Mindenkinek_köszönöm a bíztató szavakat, nagyon-nagyon jól esett! Jó, hogy más is megérti, hogy ez az én életem, az én döntésem.
Ha túl leszek a dolgon, elmesélhetem, mi volt.
Mégegyszer köszi mindenkinek!
PINGYI Creative Commons License 2000.04.23 0 0 25
Kedves iceberg!

Köszi az ötletet, megkérdeztem a dokitól. A spirál-gyógyszeres beültetés (nem tudom a hivatalos nevét) nálam nem jöhet szóba, mert túl erős a menstruációm, szóval ez nem jön be. Van egy másik lehetőség is, amikor a felkear bőre alá ültetnek be egy kapszula félét, ami szintén évekig hat. Az ára is kb 30-40 ezer Ft, amit én különösebben nem sokallok, mert ha összeadom a fogamzásgátló költségeit, na és a sok izgalmat meg amikor nem jön be a védekezés, hát megéri. De erre meg azt mondta a doki, hogy rossz tapasztalatai vannak, sokaknak begyulladt egy -két hónap után, na és akkor pénzkidobás az egész.

Ma az abortusz ára: A családvédelmis védőnőnél ki mennyire tudja megsajnáltatni magát, 1500-10000 Ft-ról szóló csekket kell befizetni. A védőnő donti el, hogy mennyit ír a csekkre. Papírral igazolni semmit sem kell, sem a gyermekek számát, sem a család jövedelmét, tartozásait, szóval azt lehet mondani, amit akarsz, illetve mit vagy képes hazudni. Tulajdonképpen ezt sem bánom, mert ennek semmi értelmét nem látom, mármint a családvédelmi nővérrel való beszégetésnek. Ez után van három munkanap kötelező gondolkodási idő. Az ember ezután fizet az orvosnak úgy egy tízezres körül. Lehet még adni a nővérnek, a műtősfiúnak. És be kell spejzolni az extra méretű intim betétből is, bár ez már csak pár száz forintos tétel.
Lehet, hogy számomra tényleg csak az elkötés marad, de attól azért félek, mert az végleges.
Hát nagyjából ennyi.
Ha van még ötleted, köszi, és úgy egyáltalán kösz mindent.

Előzmény: iceberg (24)
iceberg Creative Commons License 2000.04.19 0 0 24
Kedves Pingyi!

Van egy újfajta fogamzásgátló módszer,hallottál már róla?
A spirált és a tablettát kombinálja,állítólag 5 évig tart a hatása.
Eléggé drága,ha jól tudom 30-40 000 Ft,gondolom,a TB nem fizeti.......
Szerintem érdeklődjél róla a dokidnál,hátha az hatásos lenne,mert ez így
tényleg nem jó senkinek.
Megírnád,hogy mennyibe kerül ma egy abortusz?
Csak kíváncsiság...de ha nem akarod,akkor nem kell:))
Szia.

Nannics Creative Commons License 2000.04.19 0 0 23
Pingyi!

Ismerem a helyzetet. A nagynéném is minden fogamzásgátló mellett teherbeesett, szegény, szerintem vagy 15 abortusza volt, brrrr
Azt pedig megértem, ha valaki nem szeretne óvszerrel szeretkezni, én sem szeretem, minden fajtájától viszketek, fájdalmas, és nem jó az íze.
De szerintem ááá, ez sem jó. Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha esemény utáni tablettát használnál, de aztán rájöttem, hogy normál esetben háromnaponta nem ehetsz egy ilyen tablettát. Nem beszéltél még nődokival? Mármin a fogamzásgátlásról.
KITARTÁST!!!
Ja, esetleg a fogamzásgátlást a férjed is elősegíthetné. Ezen még nem gondolkodtatok?

Előzmény: PINGYI (19)
Nannics Creative Commons License 2000.04.19 0 0 22
Pingyi!

Ismerem a helyzetet. A nagynéném is minden fogamzásgátló mellett teherbeesett, szegény, szerintem vagy 15 abortusza volt, brrrr
Azt pedig megértem, ha valaki nem szeretne óvszerrel szeretkezni, én sem szeretem, minden fajtájától viszketek, fájdalmas, és nem jó az íze.
De szerintem ááá, ez sem jó. Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha esemény utáni tablettát használnál, de aztán rájöttem, hogy normál esetben háromnaponta nem ehetsz egy ilyen tablettát. Nem beszéltél még nődokival? Mármin a fogamzásgátlásról.
KITARTÁST!!!
Ja, esetleg a fogamzásgátlást a férjed is elősegíthetné. Ezen még nem gondolkodtatok?

Előzmény: PINGYI (19)
vikoca Creative Commons License 2000.04.19 0 0 21
Uristen. Szornyuek. Miert kellett ezt idelinkelni :-((((

Pingyi, ki fogod birni. Nagyon szar neked, es csak Mamintihez tudok csatlakozni; ne felj, es ne hagyd magadat sem befolyasolni, sem bantani a nem-megerto es/vagy rosszindulatu viselkedtol. Nem a te eletedet elik.

Előzmény: Nagytomi (13)
Maminti Creative Commons License 2000.04.19 0 0 20
Pingyi, ne félj, úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna... Kívánok neked sok erőt és kitartást! Iszonyú nehéz lehet most, de ha tudod, hogy ez még a legjobb megoldás, ne hagyd magad befolyásolni semmilyen megalázó szituációtól és pillantástól!

Gondolkoztatok már más fogamzásgátló módszeren is, ha a tabletta ennyire nem vált be?

PINGYI Creative Commons License 2000.04.19 0 0 19
Kedves Nannics!

Nagyon köszönöm a szavaidat, rám fért. Nekem is ilyenek járnak az eszemben. Gyógyszer mellet is teherbe tudok esni, úgyhogy egy állandó rettegés az életem. Minden hó végén rettegek, most megjön vagy nem?
Holnap megyek az orvoshoz, aztán mennék a családvédelmishez, de az csak egy héten egyszer van, úgyhogy csak a jövő csütörtökön mehetek csekkért, onnan még három nap kötelező gondolkodási idő. Ez még micsoda baromság!!! Miért gondolnám meg magam három nap alatt? Alig várom, hogy túl legyek a dolgon és most úgy néz ki, hogy még két hetet kell várnom az ünnepek miatt.
Valamit ki fogok találni, könyörgök a családvédelmisnek, hogy rendelési időn kívül is fogadjon.
És továbbra is nagyon félek.

Előzmény: Nannics (18)
Nannics Creative Commons License 2000.04.19 0 0 18
Kedves Pingyi!!!

Nagyon, nagyon és még egy picit jobban együttérzek veled!!! Komolyan. Szerintem iszonyat nehéz ott állni, és mondani, hogy igen, ezt a gyermeket nem szeretném, pedig valószínűleg szeretnéd! Nekem is van egy gyermekem, késett a havi esedékesem, és egy hét alatt három kilót fogytam a gondolattól: terhes leszek, mi lesz, nem tudjuk majd kifizetni az albérletet, a rezsit, a tandíjamat, nulla pénz a kultúrára...elvesztem a munkámat, hogyan találok majd újat, olyat, ami mellett a gyermekemre is marad no nem sok, de valamennyi időm.

Előzmény: PINGYI (16)
Nannics Creative Commons License 2000.04.19 0 0 17
Kedves Pingyi!!!

Nagyon, nagyon és még egy picit jobban együttérzek veled!!! Komolyan. Szerintem iszonyat nehéz ott állni, és mondani, hogy igen, ezt a gyermeket nem szeretném, pedig valószínűleg szeretnéd! Nekem is van egy gyermekem, késett a havi esedékesem, és egy hét alatt három kilót fogytam a gondolattól: terhes leszek, mi lesz, nem tudjuk majd kifizetni az albérletet, a rezsit, a tandíjamat, nulla pénz a kultúrára...elvesztem a munkámat, hogyan találok majd újat, olyat, ami mellett a gyermekemre is marad no nem sok, de valamennyi időm.

Előzmény: PINGYI (16)
PINGYI Creative Commons License 2000.04.19 0 0 16

Kedves voty!

Kíváncsi voltál, mit érez az ember abortusz előtt. Hát nekem megint sikerült úgy maradnom. Sokat írtam az 57000 forint egy magzat élete topikba, a véleményem most sem változott, inkább eszembe jutottak egyéb dolgok, amikről eddig nem esett szó.
Először is nagyon_nagyon_nagyon_rosszul érzem magam lelkileg. Most utoljára itt kisírom magam, aztán fapofát fel. Én megtettem már a magamét, szültem három gyereket. Őket igyekszem a legnagyobb szertetben felnevelni. A gyerekeim 5, 7, és 9 évesek. Tudod sok minden mellett eszembe jutott az is, hogy őket is mennyire visszavetné egy kicsi a családban. Nem vihetném őket moziba, színházba, kirándulni, múzeumba (oda pl nem lehet babakocsit bevinni). Erről nem sok szó esett, hogy a meglévő gyerekek is megsínylenék az újabb babát. Hogy vinném őket különórákra, sportolni, hogyan tanulnék velük, amikor az időm nagyrészét a kicsi veszi el.
Ez az ötödik abortuszom, rendszerint védekezés mellett maradok terhes. Remélem a lányaim nem lesznek ilyen termékenyek.
Válaszolok a kérdéseidre. Senki és semmi nem tarthatna vissza az abortusztól. Egyszerűen ez az egyetlen épeszű megoldás, ha a családom és magam érdekeit tartom szem előtt.
Hogy miben lehetne segíteni? Áljjatok mellettem lélekben. Piszokul egyedül érzem magam, pedig a férjem mindent megtesz ez ellen. De az orvossal egyedül kell közölnöm, hogy nem akarom ezt a terhességet, a védőnőnek egyedül kell érvelnem, hogy minél kisebb összeget írjon a csekkre. (Jön a húsvét, a fiam és a férjem névnapja, szülinapja és egyáltalán nem hiányzott ez a plusz kiadás.) És egyedül kell elszenvednem a megvető és megnemértő pillantásokat és egyedül kell felfeküdnöm a műtőasztalra. És nem akarom, hogy bárki is kétségbe vonja a döntésem helyességét, mert egyetlen kívülálló sem érezheti át, amit érzek.
Nagyon félek.

Nagytomi Creative Commons License 2000.04.04 0 0 15
1: Inkabb hagyod megszuletni, hatha eletben marad aztan kinlodjon?

2: A kepek 90%-a halott, vagy eletkeptelen embriokat abrazol.

3: Az ember attol is tobb az allatnal, hogy nem szaporodik mint a nyul hanem el tudja donteni azt, kell e neki utod vagy sem, illetve mikor kell (CSALADTERVEZES).

A gyilkos kiabalas nem tobb mint huje propaganda szovegre hallgato, gondolkozni keptelen emberek baromsaga. Vagy kereszteny tan, ami ennel is rosszabb.

T.

Előzmény: voty (14)
voty Creative Commons License 2000.04.03 0 0 14
Ha téged egy élőlény csúnyasága rá tud venni arra, hogy elpusztítsd, akkor jó nagyot léptél az elembertelenedés felé.
(Gondolj bele, a náci haláltáborok lakói milyen látványt nyújtottak!)
Előzmény: Nagytomi (13)
Nagytomi Creative Commons License 2000.04.03 0 0 13

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!