Keresés

Részletes keresés

toloba Creative Commons License 2005.09.16 0 0 1077
Jogerősen felmentették Papcsákot

* Index/HavariaPress

2005. szeptember 16., péntek 13:13

A Fővárosi Bíróság jogerősen is felmentette Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselőt a magánokirat-hamisítás vádja alól. Az ellenzéki honatyát azzal vádolták, hogy 2001-ben a hírközlési törvény előkészítése során fiktív teljesítési jegyzőkönyveket állított ki.


A Fővárosi Bíróság felmentette Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselőt a magánokirat-hamisítás vádja alól - értesült a HavariaPress. Papcsák Ferenc egyéni ügyvédként 2001 augusztusában szerződést kötött a Sík Zoltán vezette Informatikai Kormánybiztosságával arra, hogy az új hírközlési törvény végrehajtási rendeletének a megalkotásában közreműködik. Az országgyűlési képviselő további megbízási szerződéseket kötött ügyvédi irodával, illetőleg ügyvédekkel és további gazdasági társaságokkal, hogy közreműködjenek a jogszabály előkészítésében.
Nem volt hűtlen kezelés

Az ügyészség szerint a munkáját mindenki elvégezte, azonban a gazdasági társaságok igénybevételéhez közbeszerzési eljárásra lett volna szükség, de ilyen nem volt. A vád szerint ezeket Papcsák Ferenc úgy számlázta le, mintha valamennyi tevékenységet ügyvédek végezték volna, és nem gazdasági társaságok.

A nyomozás kezdeti szakaszában még felmerült az is, hogy nem történt tényleges teljesítés, így megvalósulhatott a hűtlen kezelés is, az ügyészség azonban már csak a magánokirat-hamisítás miatt járt el, vagyoni hátrány okozását nem látta bizonyíthatónak. A megbízási szerződések eredményeként Papcsák Ferencnek mintegy 200 millió, Ormos Zoltánnak pedig 74 millió forintot utaltak át a vádbeli időszakban.

Elvégezték a munkát

Papcsák Ferenc ellen április 29-én emelt vádat az ügyészség magánokirat-hamisítás miatt. Papcsák mellett a vádlottak padján ült még Sík Zoltán volt informatikai kormánybiztos és Ormos Zoltán ügyvéd is. A vádirat szerint Papcsák Ferenc az Informatikai Kormánybiztossághoz benyújtott, teljesítést igazoló jegyzőkönyvekben, a rendeletek előkészítésében részt vett szakértők tevékenysége helyett olyan ügyvédek és ügyvédjelöltek munkavégzését is feltüntette, akik munkát nem végeztek.
Az első fokon eljáró II-III. kerületi bíróság ítélete megállapította, hogy Papcsák Ferenc és alvállalkozói a szerződésben meghatározott feladatokat elvégezték, és a teljesítési jegyzőkönyvek valós tartalmúak. Sík Zoltán volt informatikai kormánybiztos és Ormos Zoltán ügyvédet akkor 100, valamint 115 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta a bíróság magánokirat-hamisítás miatt. Az elsőfokú bíróság felmentő ítéletét Papcsák Ferenc vonatkozásában a Fővárosi Bíróság is jóváhagyta.
spooler Creative Commons License 2005.05.02 0 0 1076
Meglesz a Fidesz klientúra újabb köztörvényes elítéltje?


zindexhu-ról:
Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselőt nem jogerősen felmentette a bíróság magánokirat-hamisítás vádja alól. Vádlottársait, az Orbán-kormány informatikai kormánybiztosát és egy ügyvédet ugyanakkor 100, valamint 115 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtották magánokirat-hamisítás miatt.

Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselőt nem jogerősen felmentette a II-III. kerületi bíróság a magánokirat-hamisítás vádja alól hétfőn kihirdetett első fokú ítéletében. Sík Zoltán volt informatikai kormánybiztos és Ormos Zoltán ügyvédet ugyanakkor 100, valamint 115 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta a bíróság magánokirat-hamisítás miatt.

Az ügyész bűnösség megállapításáért és büntetés kiszabásáért fellebbezett Papcsák Ferenc esetében, Sík Zoltán felmentésért fellebbezett, Ormos Zoltán pedig három nap gondolkodási időt kért, így a büntető ügy másodfokon a Fővárosi Bíróságon folytatódik majd.
A vád: magánokirat-hamisítás

Papcsák Ferenc ellen április 29-én emelt vádat az ügyészség magánokirat-hamisítás miatt. A vádirat szerint Papcsák Ferenc az Informatikai Kormánybiztossághoz benyújtott, teljesítést igazoló jegyzőkönyvekben, a rendeletek előkészítésében részt vett szakértők tevékenysége helyett olyan ügyvédek és ügyvédjelöltek munkavégzését is feltüntette, akik munkát nem végeztek.

Papcsák Ferenc egyéni ügyvédként 2001 augusztusában szerződést kötött a Sík Zoltán vezette Informatikai Kormánybiztosságával arra, hogy az új hírközlési törvény végrehajtási rendeletének a megalkotásában közreműködik. Az országgyűlési képviselő további megbízási szerződéseket kötött ügyvédi irodával, illetőleg ügyvédekkel és további gazdasági társaságokkal, hogy közreműködjenek a jogszabály előkészítésében. Az ügyészség szerint a munkáját mindenki elvégezte, azonban a gazdasági társaságok igénybevételéhez közbeszerzési eljárásra lett volna szükség, de ilyen nem volt. A vád szerint ezeket Papcsák Ferenc úgy számlázta le, mintha valamennyi tevékenységet ügyvédek végezték volna, és nem gazdasági társaságok.
A vád: magánokirat-hamisítás

Papcsák Ferenc fideszes képviselő mentelmi jogát az Országgyűlés 2004. szeptember 8-án függesztette fel, miután a felfüggesztés ügyében a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökéhez fordult. Papcsák Ferenc maga is kérte mentelmi jogának felfüggesztését.

Az eljárás során Papcsák Ferenc és Sík Zoltán tagadta az ellene felhozott vádakat, Ormos Zoltán ténybeli, magát és vádlott- társait terhelő, beismerő vallomást tett, bűnösségét azonban ő is tagadta. A nyomozás kezdeti szakaszában még felmerült az is, hogy nem történt tényleges teljesítés, így megvalósulhatott a hűtlen kezelés is, az ügyészség azonban már csak a magánokirat-hamisítás miatt járt el, vagyoni hátrány okozását nem látta bizonyíthatónak. A megbízási szerződések eredményeként Papcsák Ferencnek mintegy 200 millió, Ormos Zoltánnak pedig 74 millió forintot utaltak át a vádbeli időszakban.
kukucsi Creative Commons License 2003.09.09 0 0 1075
http://index.hu/politika/belhirek/?main&146338
Inspector E. Morse Creative Commons License 2002.11.25 0 0 1074
Üdv mindenkinek! Nagyon vicces (vagy inkább nagyon szomorú), hogy miközben az IHM ezerrel nyomja a külsős ügyvédi irodákkal dolgoztató IKB ellen a politikai kampányt, az EHT módosítását ugyanúgy külsős tanácsadókkal kívánja megcsináltatni. Mi több, még attól sem riadnak vissza, hogy informálisan jelezzék, milyen alvállalkozói körnek célszerű szerepelnie a közbeszerzésen induló konzorciumokban, és kik azok, akik neve elő sem fordulhat.
No persze mivel nincs igazán párhuzamos garnitúra e téren, a tiltólistások is dolgozni fognak, csak elfogadható nevekkel frontolva.
A transzparencia és a politikai kultúra nagyobb dicsőségére...

Endeavour

kukucsi Creative Commons License 2002.11.25 0 0 1073
Csak felhozom kicsit:-)))
Fekete_Péter Creative Commons License 2002.11.19 0 0 1072
http://www.origo.hu/politika/20021119papcsakot.html
Előzmény: mindentbele (1070)
Fekete_Péter Creative Commons License 2002.11.19 0 0 1071
Annak aki egy kicsit is tudja, hogy mi zajlik a mai informatikai piacon, annak evidens volt. Ez ugyanaz, mint amikor kipakolod a csokit a gyerek asztalűára, de nyomatékosan figyelmezteted, hogy nem szabad kibontani:-)))
Előzmény: Boldog ember (1065)
mindentbele Creative Commons License 2002.11.12 0 0 1070
Szerintem 2 ev felfuggesztett es vagyonelkobzas
Fuly Creative Commons License 2002.11.11 0 0 1068
Azt kapott már korábban is, nem újdonság.
Előzmény: Boldog ember (1067)
Boldog ember Creative Commons License 2002.11.11 0 0 1067
Meghívót a Gyorskocsi utcába!
Előzmény: Fuly (1066)
Fuly Creative Commons License 2002.11.11 0 0 1066
Miért, mit kapott?
Előzmény: Boldog ember (1065)
Boldog ember Creative Commons License 2002.11.11 0 0 1065
Hát volt a topic elején néhány hozzászoló aki pont ezt várta amit Sík most kapott!
Fekete_Péter Creative Commons License 2002.07.20 0 0 1064
Várt egyáltalán valaki valamit??? No comment!!!
Előzmény: joy (1062)
Merlin05 Creative Commons License 2002.07.20 0 0 1063
köszönjuk dolgozó népünknek és pártunknak,hogy 4 ezer forintért tized annyit netezhetünk.
joy Creative Commons License 2002.07.20 0 0 1062
Mit is írtál a kifizetőhelyről? (1057)
???
Előzmény: rocky (1054)
kukucsi Creative Commons License 2002.07.18 0 0 1061

Hárommilliós bírság az Informatikai Kormánybiztosságnak
Az informatikai tárca felülvizsgálja a jogelőd szerződéseit
Napi Gazdaság
2002. július 18., csütörtök 11:02

Szabálytalanul bonyolította le a programirodája tevékenységének bővítésére kiírt közbeszerzési eljárást az Informatikai Kormánybiztosság (IKb), ezért a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) 3 millió forintos bírságot szabott ki rá. A szabálytalannak ítélt eljárás során az IKb az újonnan felmerült feladatokat 250 millió forintért a kommunikációs tevékenységek végzésére már korábban félmilliárd forintért kiválasztott Euroatlantic Rt.-re bízta. A KD szerint az IKb-nak a közbeszerzés során más cégektől is ajánlatot kellett volna kérnie. Az IKb szerződéseit a jogutód informatikai tárca felülvizsgálja

Előzmény: kukucsi (1060)
kukucsi Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1060
Na ez már teljesen elsüllyedt:-(((

Érdekes interpelláció hangzott el ma a Parlamentben. Világosi Gábor/SzDSz/ Kovács Kálmán minisztert interpellálta az IKB által május 2-án kötött 250 milliós szerződés ügyében. Érdemes elolvasni a Parlamenti Napló idevágó szövegét:-)))

rocky Creative Commons License 2002.05.18 0 0 1059
Bixi,

Az SZDSZ fiúk visszatérnek a Rákosi-Gerö-Révai papucikhoz, s újraállamosítják a távközlési szolgáltatókat, meg a PC ipart? Ez utóbbit nehéz lesz, mert a tajvaniak biztos kiröhögik öket. Ha meg állami szubvenciót akarnak bevezetni, akkor mindannyian fizetünk, s visszatér frankón a rendszerváltás elötti helyzet (ami persze érhetö, mert a rendszerváltás egyik nagy vesztese pont az SZDSZ). Kovács Kálmánnal kapcsolatban ne legyenek illúzióid, Egy nagy seggfej, akinek az informatikához fingja sincs. Neki egy fö feladata van: Kifizetés a haveroknak a te, az én, a mi pénzünkböl. Sokkal olcsóbb lenne mindjárt az elején seggberúgni, s az informatikai minisztériumra kidobni szándékozott pénzt hasznosabb célra fordítani, pl. az egészségügy szanálására, vagy a lakáshelyzet javítására, vagy az M0 szélesítésére, stb.

Előzmény: bixi (1057)
kukucsi Creative Commons License 2002.05.17 0 0 1058
Hát ha istent ismernek, akkor tényleg rendet raknak, mert ami ma van, az nem állapot. Aztán ha sikerül nekik, akkor jöhet a többi: egészségügy, közlekedés, környezetvédelem stb.
Előzmény: bixi (1057)
bixi Creative Commons License 2002.05.17 0 0 1057
Majd az új kormány rendet rak. Olcsó lesz a net pl!! :-))

"a jelenlegi törvényi szabályozás nem szolgálja megfelelően a versenyhelyzet kialakulását, ezért ennek felülvizsgálására és módosítására van szükség. "

"az Internethez való hozzáférés árának csökkentését kellene megvalósítania az államnak."

Figyu! Jön az állam csökkenteni!!!

Itt a forrás!

Fekete_Péter Creative Commons License 2002.05.17 0 0 1056
Kedves Fuly, nagyobb katasztrófa nem lehet, mint volt az elmúlt 2 évben. Ebben azért egyetérthetünk, ugye? Mennyi pénz ment el bármiféle értelmes eredmény nélkül??????

Hallottál te KKC, KIR és ehhez hasonló dolgokról? Lehet, hogy ti ott fennt máshogy láttátok, de akik manapság informatikai területen húzzák az igát, azokon nincs rózsaszín szemüveg....

Na nem is mondok már semmit, mert kell egy kis idő, amig magatokhoz tértek:-(((

üdv: Péter

Előzmény: Fuly (1055)
Fuly Creative Commons License 2002.05.17 0 0 1055
Amennyire én tudom, Karvalics sem támogatta az önálló minisztérium ötletét, de elgondolkozott rajta, hogyan lehetne bele életet lehelni.
Az egy dolog, hogy mennyire ismeri az infobusinesst, de SZVSZ nem ír hülyeséget.
Ha már van egy ilyen csodaizé, akkor ezt kellene vele tenni, hogy ne csak kifizetőhely legyen.

Ha az lesz, amire sajnos a vezető miatt komoly esély van, akkor -az írással egybehangzó véleményem szerint- súlyos katasztrófának nézünk elébe.

Előzmény: rocky (1054)
rocky Creative Commons License 2002.05.17 0 0 1054
Fuly,

Az informatikában igazán vezetö országok egyikében sem találsz informatikai minisztériumot. Lehet, hogy a siker kulcsa, hogy nincs egy informatikai minisztériumnak nevezett haveri kifizetöhely? Karvalics nagyon szívhezszólóan ír, csak sajnos hülyeségeket. Látszik, hogy fingja sincs az informatikai business-hez.

Előzmény: Fuly (1051)
rocky Creative Commons License 2002.05.17 0 0 1053
Hogy Fodor mit mond, az egy dolog. A valóság az egy másik. Fodor ügyében az Ericsson egy olcsóbb megoldást talált. Kapott egy szobát, ahol elonanizálgathat egy ideig. Láthatólag nem ismered a svéd vállalati kultúrát. Egy bizonyos szint felett---hacsak nem csinálsz büncselekményt, vagy a céggel szemben ellenséges dolgot---soha nem raknak ki direkt, hanem a delikvens lelépési szándékát kivárják. Ilyen ügyekben az Ericsson igen gavallér és nagyvonalú.
Előzmény: Fuly (1052)
Fuly Creative Commons License 2002.05.17 0 0 1052
Fodor saját állítása szerint NEM SZDSZ/MSZP oldalról jött szóba.
Azt nem tudom, hogy Ericsson mennyire akar szabadulni tőle, ez multiknál többnyire egyszerűen megoldható szok lenni (kap vmi európai pozit, aztán repkedjen).
Előzmény: rocky (1050)
Fuly Creative Commons License 2002.05.17 0 0 1051
Olvasd el Z. Karvalics írását a témában. Igen jó!
Egy reménybeli tárcáról
(Itt egy hétig van fenn, aztán archívumban lesz elérhető. Ez a cikk a 2002.05.16-i szám Jegyzet rovata.)
Előzmény: rocky (1050)
rocky Creative Commons License 2002.05.17 0 0 1050
krz,

Ne legyenek illúzióid. Én ismerem Kovácsot is, mit mondjak, egy nagy seggfej. Nem véletlenül van az SZDSZ-ben: Similis simili gaudet.... Egyébként a miniszteri posztra az Ericssonos Fodor is szóba jött. Ez jó lett volna az Ericssonnak, mert már egy éve szabadulni akarnak töle. Az Informatikai Minisztérium egyébként gyakorlatilag csupán egy pénzkifizetöhely a haveroknak.Létezését semmi más nem indokolja.

Előzmény: krz (1047)
kukucsi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 1049
Az egyiket tudom, de nem mondhatom meg. Most arra lennék kíváncsi, hogy "a kormányzati informatika feladatai pedig a Miniszterelnöki Hivatalnál maradnak"- ez mit fog jelenteni?????
Előzmény: Fuly (1048)
Fuly Creative Commons License 2002.05.16 0 0 1048
Én erre számítottam.
Ez túl nagy üzlet ahhoz, hogy kiadják a kezükből.
Kíváncsi leszek még az államtitkárokra.

Kovács Kálmán már bizonytotta informatikai "lobbierejét", tartok tőle, hogy most erősen belehúz majd. Ráadásul ő otthon van a "nyílt verseny" keretei közt is. Tudja, hogyan lejtsen a pálya.:(

Előzmény: krz (1047)
krz Creative Commons License 2002.05.16 0 0 1047
akkor hat kovacs lett - kulon miniszterium, szdsz-es vezetessel, de nem szakmai:)
Előzmény: Fuly (1046)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!