Keresés

Részletes keresés

Qqberci Creative Commons License 2002.08.27 0 0 354
Nem voltunk itthon, mikor az eset megesett, de
Ezredes Úr, gratulálunk a megérdemelt (de megkésett) előléptetéshez!

Qqberci
tart. törm.

Előzmény: Pósalaki bácsi (352)
Pósalaki bácsi Creative Commons License 2002.08.17 0 0 352
Nocsak... Mik nem vannak?

Egy kattintás ide és máris megtuggyuk, hogy - szegről-végről kartácsunkat - Papp Gyulát ezredessé léptették elő. Ki hitte vón? Egy háborús bűnökkel megvádolt katonáról? Még ilyet?

PS: Gratula!

Qqberci Creative Commons License 2002.04.10 0 0 351
Rakom bele a söröt a hűtőbe neki... meg a borot a pineczébe lefele...
Előzmény: Wágner úr (350)
Wágner úr Creative Commons License 2002.02.24 0 0 350
Úgyvan, úgyvan! Hajrááá! Inni köll... hukk, bocsánat... de főleg Söröt! Ha nemkészült az a HM úr, akkor lehet inni, mer'hogy nyugi van és nem dobolnak meg masiroznak állandójan, hanem isznak, ahogy ill... Éjjen a HM úr, meg a nemkészülés, meg a kormány is éjjen..., de főleg a Gyula éjjen Lyól és nyugiba', ha nem kotona má' és senki sem pofázhat bele, ha isz és mitmennyit hováhányóra... mer'hogy kintről minden másképp néz ki... s főleg a Sörös kriglin keresztül... Egészség!
Előzmény: nagyapo (349)
nagyapo Creative Commons License 2002.02.23 0 0 349
Olvastátok a MH-t? Ez nem a HM fordítva, mert amit azok mondanak sokszor fordítva sem érthető.
A HM Urat a legfelkészületlenebb miniszternek minősítették.
Milyen kár. Biztos volt a készletben okosabb is, de ezek szerint nem kellett. Biztos azért ilyen a Honvédségi reform mint amilyen, mert a kormánynak erre volt szüksége.
Ha meg okosabb lett volna a miniszter, talán ez a Gyula még mindig katona lenne.
Erre is ihatnánk :))
Qqberci Creative Commons License 2002.02.08 0 0 348
Úgy rémlik, lesz itt valami választás vagy mi két hónap múlva. Utána, remélem, koccinthatunk!
Előzmény: nagyapo (345)
nagyapo Creative Commons License 2002.02.02 0 0 347
Két deci vöröset igyál, aztán mindjárt szebb emlékek jutnak eszedbe. Nézd a jó oldalát! De legalább sikeres volt a túlélés. No, töltök én is aztán: Proszit! De A Gyulára is igyunk !! Mégegyszer :()!
Subiaco Creative Commons License 2002.01.29 0 0 346
Akkor mondok egy jobbat: mikor terepen voltunk túlélni, sajna éjjel odafagytam a földhöz, és mikor felálltam, a mikádóm háta a földön maradt.
Késsel szedtem fel, hogy meglegyen az anyag 50%-a és el tudjak számolni vele, biztos, ami biztos alapon...
Előzmény: bubus (343)
nagyapo Creative Commons License 2002.01.29 0 0 345
Egy kancsó vöröset, a jobbikból. Aztán már hallgatom is. ....Hogy nincs mondanivalója a HM-nek? Nem értem. Miért nem? A jogsértésre van fülük, a jogsérelemre meg nincs?
Ha a HM helyében lennék fizetnék, mint a " katonatiszt" és borzasztóan örülnék, hogy senki nem akar foglalkozni ezzel a szemét üggyel. Azokat akik ezt a gusztustalanságot, ha parancsra is, de, elvégezték, már úgy sincsenek a hadseregben. Ha a HM hű magához, akkor már rég kirúgta őket. Így aztán nekik sem jobb:()
Petya Creative Commons License 2002.01.17 0 0 344
Kedves Olvtársak!

Az ügy folytatódik. Olvassátok el az idei év első HVG-jének 83. oldalán kezdődő cikket.

Lényeg a lényeg: Papp ales. és ügyvédje büntető feljelentést kezdeményezett azok ellen, akikről az ítélet alapján bebizonyosodott, hogy hamisan tanúskodtak. Jellemzőnek tartom, hogy az igen tisztelt ügyézség megtagadta az eljárást ... hüm-hüm ... ja, írásos feljelentés sem volt Papp Gyuszi ellen, mint az később kiderült, márpedig az ügyészség pont ezzel takaródzott, amikor kiderült, hogy nem jött össze a koncepciós eljárás: "Feljelentést kaptunk, s beindult a gépezet." Hát nem aranyosak, ők elindítják az eljárást konkrét felejelentés és jogalap nélkül, de amikor az igaztalanul megvádolt próbál hivatalosan, törvényes elégtételt venni, akkor az eljárást megtagadják ... :-( Erre már csak hab a tortán, hogy a kat. ügyészségnek nem is lett volna joga a pristinai táborban viszgálatokat végezni, pláne kihallgatásokat tartani.

Az meg a konyakosmeggy a hab tetején, hogy most hirtelen fontos lett nekik a mundér, meg az igazságszolgáltatás, meg a testület, meg az eljárásrend védelme. Íme: "...igazságszolgáltatási káoszhoz vezetne, azonban, ha ellenperekben minden ilyen esetben bíróság elé citálnák az ügy szereplőit." Hát, nem édesek?!

Még valami, ezek után Gyuszi kizárólag az elmaradt járandóságát kéri a Honvédségtől, személyiségi jogi pert nem akar indítani. Nos, gondolom kitaláltátok már Ti is, a tetves, szarrágó HM még ezt sem akarja kifizetni ...:-((

Ennyi.

Petya

bubus Creative Commons License 2002.01.09 0 0 343
Öszintén örülök hogy felmentették Papp Gyula alezredes urat.

Amikor először olvastam az ujságban hogy azzal vádolják hogy nem tud elszámolni néhány honvédségi szaros alsógatyával, azt hittem hogy csak vicc.

üdvözlettel PinaBubus

nagyapo Creative Commons License 2002.01.09 0 0 342
Egy kancsó vöröset a Kanadába jelentkező kétdiplomásnak, aki további évekig, csak pénzkereső, és nem találó lesz. Kinek volt ez a nagyon jó ötlete? Egyetemet végzett, esetleg több diplomás emberek meenek el majd pilótának tanulni?
Lehet, hogy kevesebb szilveszteri pezsgőt kellett volna inni?
Qqberci Creative Commons License 2001.09.16 0 0 341
Mi újság?

Hát 'sose iszunk 'má?

nagyapo Creative Commons License 2001.07.06 0 0 340
A fene egye meg!
Nem szép dolog egy hozzászólást így kezdeni, de....
Ha egy okos hülyéskedik csak-csak rendben van, de amikor a hülye okoskodik az már zavar.
Még akkor is zavar, ha a beosztása lehetővé teszi nem csak a saját jó hírének, hanem a teljes Magyar Honvédségnek, az országnak a lejáratását is.
Mért engedik, hogy néhány Szerény képességü, irodai kisegtő munkás országos ügyekben is dönthessen?
Nem volt elég a Papp Gyula ügy? Kellett megint valami, amivel megint hülye lehet a Magyarország?

Istenem!
Legenek már végre választások!

UI.: Egy kancsó vörösre én is benevezek:)))))

Subiaco Creative Commons License 2001.07.03 0 0 339
Török Imre ales a legnagyobb tiszteletnek örvedő tiszt volt nálunk.

Nem csak az, hogy Ő aztán tényleg kurvára értett a szakmájához, hanem emberiessége is igencsak népszerűvé tette...

Teljesen ki vagyok akadva.... :-(((

Előzmény: Petya (338)
Petya Creative Commons License 2001.07.03 0 0 338
Hát, ez elképesztő! Itt már tényleg nem lehet tudni, hogy mi a fészkes fenét csinálnak az irodakukac-elvtárs-bajtárs-urak ... ezeknek a katonai ügyészecskéknek tényleg ennyi idejük van ?! :-(((

Hamba, sajnos nem tudok semmit. Zeke Lacit meg nem akarom éppen most zargatni. (Egyébként, hogy pont Zeke dr. lett az ügyvéd, nem véletlen, végül is - Papp Gyuszi kapcsán - már nyakig beleásta magát a katonai ítélkezés és vizsgálódás szövevényes dzsungelébe.)

Amúgy az INDEX mai cikke is félreérthető egy kissé, már amit Papp Gyuláról írtak. Ugyanis Gyuszit - másod fokon - minden vádpont alól felmentették, csak egy priusznak nem számító szóbeli ejnye-bejnyét kapott (nehogy már csont nélkül felmentsék ... ugye). Így, azt az 50 rongyot sem kell(ett) kifizetnie amit első fokon ítéltek meg ellene.

Szóval, itt az újabb ügy. Mit lehet erre mondani? Semmit. Abszurd.
Hiába, az Okos a saját kárán tanul, a Hülye a saját kárán sem tanul. Az MH Vezérkar végleg lejáratja magát és persze bennünket is. Ez az igazi országimázs, nemdebár?! És fogadni mernék arra is, Török mk-ales-t sem kérdezték meg a gyanú felmerülésekor, hanem rögtön a képébe vágták az ügyészi feljelentést.

Szomorú.

Petya

Előzmény: hamba (334)
deniboj Creative Commons License 2001.07.02 0 0 336
A Magyar Polgári Honvédség megint bohócot csinál magából és az egyenruhából... Úristen, a NATO helyében már páros lábbal rúgnám ki magunkat: csak a miniszterre kell nézni, na meg az ilyen és ehhez hasonló cirkuszokra...

Gondolom, a legújabb "háborús bűnös" nem íratta alá kilenc példányban az átvételi elismervényt a négy társával, amikor azok átvették tőle az 1400.- forintos étkezési hozzájárulást jelképező ebédjegyeket...

Brrrrrr...

db

Qqberci Creative Commons License 2001.07.02 0 0 335
Meg az is kiderulhet, hogy akinek ebedjegyet adott, annak WC-papirt is...
Előzmény: hamba (334)
hamba Creative Commons License 2001.07.02 0 0 334
Tessék, itt az újabb ügy!
Most olvasom, hogy valami aljas kis tisztecske, Papp úrhoz hasonlóan fosztogat! Meg összevissza ad ki hatalmas és értékes EBÉDJEGYEKET!!!!!!!!!!! Mit nem képzelnek ezek magukról? Összevissza az EBÉDJEGYEKET??????????
Petya, tudsz erről valamit, mert ugyanaz a védőjük?!
Üdv,
Hamba
Qqberci Creative Commons License 2001.05.03 0 0 333
" miközben fel van függesztve...!"

Függesztés helyett lehetne esetleg akasztás?...

Előzmény: Büngyürk (332)
Büngyürk Creative Commons License 2001.05.02 0 0 332
Hogy rohadjanak meg!! Tönkreteszik egy ember életét, és azt mondja Fodor, hogy örül a felmentésnek!!! Hát ehhez pofa kell, őt kellene meghurcolni....
Nem lehet feljelenteni hitelrontásért és hamis vádaskodásért?!? Rágalmazásért?!? Ezt kellene csinálni...! Hogy ő is élje át mindazt, amit Papp Gyula, miközben fel van függesztve...! Hülye rosszindulatú bunkó...!
Qqberci Creative Commons License 2001.05.02 0 0 331
OKÉ, jegyeztem, aztán majd annak függvényében, hogy "mivel bélelünk alá", eldöntjük, hogy vörös legyen, vagy fehér...

Üdv:

Qq

Előzmény: Petya (329)
Petya Creative Commons License 2001.05.02 0 0 330
Hello Aljas!

Köszi az elismerő szavakat ... :-))

Azt hiszem, legalábbis szeretném hinni, hogy a nyilvánosság sokat segíthet ilyen esetekben. Talán, MI is hozzátettünk egy-két morzsikát a nyilvánosság véleményéhez, még akkor is, ha kevesen vagyunk és nem túl hangosak.

Tudomásom szerint, Zeke Laci (Papp ales ügyvédje) elküldött az ügyészségnek meg egyéb szerveknek néhány kinyomtatott példányt a fórumokon menő "chat"-ekből; tudják már meg az urak, hogy mégis mi a véleménye egy aktívan internetező (tehát vélhetően tájékozott) spontán csoportnak erről a kérdésről. (Ebben a témában a Politikafórumon is ment/megy egy topic, meg talán másutt is.)

Petya

ui. Ja, Szabó miniszter úr is hallgat, mint az a bizonyos a füves szetyeppén, meg a sasadi virágok között ... :-))

P.

Előzmény: Törölt nick (328)
Petya Creative Commons License 2001.05.02 0 0 329
Hello Qquberci!

A meghívást tisztelettel elfogadom ... :-)))

Eccer biztosan nyélbeütjük valahol a borozást.
Addig is, csak a miheztartás végett ...:-))) Kedvenc fehér borom: az olaszrizling, ha ebből a típusból van jóféle, akkor ettől jobb fehér már nincs is, a tokaji száraz furmintot kivéve, mer'az mégjobb ... :-)) Vörösben, rangsor szerint: soproni (!) kékfrankos; villányi cabernet sauvignon ill. zweigelt; szekszárdi bikavér; egri bikavér ...

Üdv',

Petya

Előzmény: Qqberci (326)
Qqberci Creative Commons License 2001.04.28 0 0 327
Azt hiszem, ki kell kissé fejtenem a motívációmat.

Anno nem sokra becsültem a katonaságot, mint foglalkozást. Háború itt, Europa szívében, a huszadik században????

Aztán 1968-ban részem volt az elvtársi segítségnyújtásban Csehszlovákia részére. Akkor láttam néhány _katonatisztet_, (sajnos, nem sokat), akik már akkor is pontosan tudták, mit kell tenni annak érdekében, hogy mi, akiket összezár a Kárpát-medence, békében együtt élhessünk.

Ezért adózom tisztelettel Papp Gyula alezredes úrnak és azon társainak, akik energiájukat és eszerint sokszor karrierjüket sem féltve azon munkálkodnak, hogy béke és nyugalom legyen ezen a vidéken.

El kell fogadnom, hogy Petya és talán nég mások is, akik hozzászóltak a topikhoz, nem, vállalkozhatnak egy IRL találkozásra, de ettől még meg kellett ismételnem meghívásomat.

Tisztelettel:

Qqberci
tart.törm.

Qqberci Creative Commons License 2001.04.28 0 0 326
Az ajánlatom néhány jó kancsó borra még mindíg (sőt, most már egyre inkább) áll!

Qq

Előzmény: Petya (324)
unnamed Creative Commons License 2001.04.28 0 0 325
Amikor láttam annak az emberarcú Fodornak a nyilatkozatát a tévében, a készülék testi épsége komoly veszélyben forgott. Amikor még én is (na nem kissrác, hanem) honvédtiszt voltam, láttam sok gennyes alakot, akiket csak azért nem köptem le, mert nem akartam bekoszolni velük a nyálamat, de ez! Ez szvsz a primitív bunkó katonatiszt mintapéldénya. Az ilyenek miatt nincs becsülete ennek a hivatásnak, meg a normálisabbja - már aki nem olyan szent megszállott, mint Papp ales úr - ezért (is) hagyja ott a pályát...
Petya Creative Commons License 2001.04.28 0 0 324
KEDVES MINDENKI !!!

VALAMENNYIŐTÖKNEK KÖSZÖNÖM, HOGY MEGTISZTELTÉTEK EZT A TOPICOT! ÖRÜLÖK HOGY ILYEN SOKAN KÖZÜLÜNK - POLITIKAI MEGGYŐZŐDÉSTŐL FÜGGETLENÜL - TÁMOGATTÁK PAPP GYULÁT ÉS MINDVÉGIG HITTEK NEKI.

KÜLÖN KÖSZÖNÖM AZ INDEX AKCIÓJÁT, HOGY LEHETŐVÉ TETTE PAPP GYULA VIP-MEGHÍVÁSÁT E TOPIC HASÁBJAIN!

KÖSZÖNÖM, GYUSZI NEVÉBEN IS!!!

MINDEN JÓT KARTÁCSOK! :-))

MARADOK 10TELETTEL:

PETYA

Petya Creative Commons License 2001.04.28 0 0 323
Hi, Hammurapi!

Jó, hogy szólsz ... :-))

EEEERRRRRRSÜÜÜÜÜÜNNNNIIIIIIII !!!!!!!!!!!

Itt végén a PONT! Csak egy csepp könnyet, ha lehetne kérnem!

Csá,

Petya

Előzmény: Hammurapi (316)
Petya Creative Commons License 2001.04.28 0 0 322
Halihó!!

Győzelem! Némi szeplőcskével, mer'azt ugye nem bírta vón elviselni a tekintetes bíróság, hogy Papp Gyula minden pontban teljesen ártatlan. Ezt a bizonyos szeplőcskét pedig minden hivatásos tiszt viselhetné, mert, mint azt írtam volt korrában, írnok voltam a seregben ...:) Sz'al ami ott ment időnként okirat ügyben, arról jobb nem beszélni. Ja, és ezzel nem azt akarom mondani, hogy a tisztek a hibásak. Eccerűen csak agyatlan a rencer, amit kockafejű, unatkozó, csapatoknál sohsem szolgált, íróasztalt maroklászó, bürokrata "katonák" kitanáltak ... :-((

Qqberci! Már beszéltem Gyuszival, de éppen eligazítást tartott (ez jó hír, mert azt jelenti továbbra is dolgozik és azt csinálhatja amit szeret ...), úgyhogy dél körül fogom visszahívni.

Ja, Fodor tábi igazán mondhatna némi bocseszt. Ha mán ollyan kurva kemény vót mint a rollingsztounsz, mikor Papp alest hazarendelte. Akkor vóna igazán kemény, ha beismerné, hogy hülye volt mint a világháború. Eddig még csak annyit mondott, hogy nagyon örül. Aha, csessze meg, Tábornok úr az örömét! Talán korrekt lenne egy nyílt rehabilitálás, meg egy jelképes összeg, mint nem vagyoni kártérítés. Sajnos attól tartok, hogy Papp ales jutalma csupán csak annyi lesz, hogy hagyják tovább dolgozni. Mert szemét módon kihasználják, hogy ízig-vérig katona, és szereti a munkáját.

Ennyi.

Petya

Előzmény: Qqberci (307)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!