Keresés

Részletes keresés

X polgártárs Creative Commons License 2000.11.21 0 0 56
nanémá, beindul a móka, újabb c kategóriás részvény jön :)

mtieco 00-11-21
Az Index.hu Rt. internetes tartalomszolgáltató az idei év első kilenc hónapjában 248 millió forint árbevételt ért el, az éves árbevétel várhatóan 370-380 millió forint lesz - közölte Braun Róbert, a társaság vezérigazgató-helyettese kedden sajtótájékoztatón Budapesten. Az egész éves árbevétel mintegy 20 százalékkal múlja felül az eredetileg tervezett összeget és több mint négyszerese a tavalyi forgalomnak - mondta el. Hozzátette: a cég ezzel együtt még az idén is veszteséges lesz. Braun Róbert tájékoztatása szerint megkezdték a tárgyalásokat a Budapesti Értéktőzsdével részvényeik várhatóan jövő évben megtörténő tőzsdei bevezetéséről.

yuppy2000 Creative Commons License 2000.05.04 0 0 55
Akkor azt szeretném kérdezni, hogy mit csinálsz vele, beteszed a bankba, egy öreg barátom szokta mondani, azt nem annyira érdemes, mert a legjobb ami történhet veled, hogy visszakapod.
A tréfát félretéve, szerintem akár kereshet is az Indexen ez a német alap+teljesen igaz, egy alap sohasem fektet egy dologba, általában a pénz maximum 5 %-t teszik egy helyre, így diverzifikálnak.
Előzmény: a lecsószezon vége (50)
Porter Creative Commons License 2000.05.04 0 0 54
Szoval, megegyszer, a VC cegek nem szuksegtelenul reorganizalnak, es nem szuksegtelenul buknak meg, ha magyar portalokba invesztalnak. Nagyon okosan ki van ez talalva, hogy mire adnak penzt es mire nem, ha adnak, akkor pedig mennyit. Az internetes vilagban nagyon jo eselyek vannak, mert az (egeszseges) novekedes mindenek folott all - par szazezer dollaros forgalmu cegbol lehet jo otlettel es menedzsmenttel milliardos nagyvallalatot termelni - eppen ezert a VC cegek "adakozokedve" is magasabb. Ha a portfoliojukban 50 ceg van, abbol pl. 20 tonkremegy, 20 semmi erteket nem termel, 9 behozza az elvart uzleti terveket, 1-nel (!) pedig pl. megszazszorozodik a befektetett penz, akkor a tarsasag realhozama a teljes portofoliora kivetitve maris szep lehet - 20-30%, ami messze jobb, mint az allamkotveny piac.
Egy kicsit persze eltorzitja a kepet, hogy a technikai reszvenyek altalaban erosen felulertekeltek - a frankfurti tozsde "Neuer Markt" szekciojan eddig meg nem volt olyan reszveny, amely az IPO utan ne nyereseget konyvelt volna el.
Porter Creative Commons License 2000.05.04 0 0 53
Ez a 800 million teljesen normalis Venture Capital befektetes, az ilyek az USA-ban es Nyugat-Europaban naponta tortennek.
Nem azert szallt be a VC ceg, mert annyira tetszik neki az Index, vagy mert az Index hatalmas nyereseget termel, hanem mert - es ez a dot.com vilagra nagyon jellemzo - stabilan novekedni tud a kovetkezo evekben - akar meg veszteseg mellett is (lasd Amazon).
Valoszinu letezik egy szupertitkos "Business Case", amiben benne vannak az Index tervei a kovetkezo evekre, es a vegen valami olyan szam jon ki, amely felkelti egy ilyen VC ceg erdeklodeset. A VC vilag okolszabalya, hogy a befektetett uzletresz ertekenek 3 even belul a 4*-esere kell duzzadnia. Azaz az index.hu VC-befektetoje azzal szamol, hogy ha 3 ev mulva tozsdere megy az Index, akkor a befektetett 800 milliojanak tozsdei kapitalizacioja kb. 3 Mrd forintot er. (Persze 5 cegbol ezt a mercet altalaban 1 hozza.)
Engem leginkabb az erdekelne, hogy mi lehet ebben a Businness Case-ben es hogyan tervez az Index kozeptavra - merre akar tovabb novekedni, mik a strategiai celjai, celkituzesei...
X polgártárs Creative Commons License 2000.05.04 0 0 52
1. az alapok más-más befektetési politikával (de szép :)) mozognak a piacokon, túl kategorikus a kijelentés :)
2. ebben bizony van valami!
____________

Engem az érdekelne, h most fogták magukat és benyomtak 800 millert cash-ben a cégbe? Mit csinálnak azzal?
Publikus Index mérleg van valahol?
xpt

Előzmény: a lecsószezon vége (50)
Kataca Creative Commons License 2000.04.27 0 0 51
Két millió dolláros befektetés a TelNetbe

Röviddel az Index.hu 3 millió dolláros tőkeemelése után újabb vezető portál-tulajdonos érkezett el a tőkebevonáshoz.
A TelNet Kft. 550 millió forintos tőkeemelése – amelynek részleteit a Stop portált üzelemtető cég vezetői május másodikán ismertetik az újságírókkal – azt jelzi, hogy felértékelődtek a hazai online cégek, a befektetők meglehetősen közelinek érzik a magyarországi internet-boom bekövetkeztét.

a cikk a prim.hu-n olvashato

a lecsószezon vége Creative Commons License 2000.04.27 0 0 50
Számomra ennek az egész bődületes összegű befektetésnek két tanulsága van:

1. Soha nem fogom a pénzemet (se német, se magyar) befektetési alapra bízni.

2. Az élet meglehetősen igazságtalan dolog.
Az Index jelenlegi vezető pozicióját annak köszönheti, hogy (Internettóként) elsőként lépett piacra. Az IDG elfinanszírozgatta négy-öt évig, most meg néhány ifjú titán lekaszálja a nyereséget. Természetesen ehhez valószínüleg az IDG hibái járultak hozzá legjobban.

Amúgy meg kiváncsi vagyok mi lesz az Index sorsa. Ez már valóban nagypálya, ha új szolgáltatásokkal meg tudja tartani vezető szerepét a hazai piacon, az kitűnően el fogja tartani (bár ennyi pénzt ez nem ér meg), ha ez nem sikerül, akkor innen már nagyot lehet bukni.
A regionális terjeszkedés elég viccesen hangzik, gondolom leginkább a befektetők etetéséről van szó (lásd Synergon, aki már több éve erről beszél, csak éppen semmit nem csinált).

http Creative Commons License 2000.04.27 0 0 49
Jé! Akkor én a nem túl nagy átfedésbe tartozom. Én nem akarom mondani, hogy azért járok át az Origora is hírekért (meg még az éppoly lapos MTI-re is), mert ott hanyatt vágom magam az információ tömegtől. Hanem mert annyira kevés információ van, hogy kénytelen vagyok tehetetlenül mászkálni.
Lehet, hogy idealista vagyok, de mivel képtelen vagyok a Napkeltétől a Tények-ig végighallgatni és bámulni mindent, úgy hiszem (hittem), hogy ezt megtehetem röpke egy óra alatt a neten. Hát nem megy. Remélem egyszer menni fog. Én azért optimista vagyok. Bízom benne, hogy a mi életünkről, környezetünkről fogunk cenzúrázatlan rövid és/vagy terjedelmes információkat kapni pl. az Indexen a befektetők jóvoltából, és nem mondjuk utazási lehetőségek, autóárak, stb. fogja fékezni a nyúlfarknyi, eléggé ad hoc jellegű hírmorzsák komolyabbá válását. Nehéz ügy ez. Mindegy, most átnézek a Népszabadságra.
Előzmény: graffiti (48)
graffiti Creative Commons License 2000.04.27 0 0 48
Szeretnék egy félreértést eloszlatni: sokan beszélnek arról, hogy az Index egyetlen értéke a Fórum. A világért sem becsülöm le a Törzsasztalt, de a híroldalaink, illetve a cikkeink látogatottsága is igen magas - a most készülő új webaudit próbaüzeme szerint például egálban volt az Origo csatornáival. Mondom ezt tényleg mindenféle számháború szándéka nélkül...

Ráadásul az olvasótáborban két markáns réteget lehet megkülönböztetni:

- akik fórumozni járnak az Indexre,
- akik a hírekért és olvasnivalóért jönnek.

A kettő réteg között nem túl nagy az átfedés, miként a topicokból is kitetszik.

http Creative Commons License 2000.04.26 0 0 47
Szerintem semmi különös nincs ebben a befektetésben. A német érdekelteknél bálaszám áll a márka, keresik hová tehetnék a párnájukból. Magyarország nudli az egész net, két cég van, ami szóba jöhet, az Origo és az Index. Az Origo mögött már annyi pénz áll, amennyit csak akar a MATÁV, nézettségét az Altavizsla húzza. Az Index nudli hírek stb. tekintetében, de a Fórum meglepően húzza. Most hová tegyék a lóvéjukat. Nem nehéz kitalálni, hogy Magyarországon is egyszercsak minden 4. polgárnak lesz nete, és nem mindegy, hogy addigra mennyit fial majd a zsozsijuk. Azért óvatosak. Az a nyolcszázmillió forint nekik annyi, mintha én alapos megfontolás után befektetnék száz forintot az Indexbe. Vagy annyi se.
Ha jól tudom a két német cég, ill. bank nem a Fórumba fektetett be, hanem abba, hogy legyen is valami - ezen túlmenően - az index.hu-n. Ez pedgi nem rossz. Mert nekem állandóan át kell látogatni az altavizsla miatt az Origora, meg nemcsak amiatt.
Szóval nem olyan nagy ügy ez, de reméljük jól sül el, és a végén nem úgy fog kinézni az Index mint egy német tartalomszolgáltató.
yuppy2000 Creative Commons License 2000.04.26 0 0 46
nem lufi, nem lufi, nem lufi, a részvény ára hosszútávon a vállalat tényleges értékét fejezi ki, a jövedelemtermelő képességét, piaci helyzetét, stb.
Abban igazad van, hogy az egy kérdés, hogy a nyereség nélküli .com cégek mennyit érnek, erre sajnos csak a jövőben látjuk meg a választ.
Előzmény: X polgártárs (42)
Kilátó Creative Commons License 2000.04.26 0 0 45
A 70 millió a korábbi beirás szerint az alaptőke nagysága volt, ami igencsak irrelváns adat a vállalatérték meghatározásakor. A vállalat vagyonát a könyvekben a saját tőke jelöli, ami azonban szintén csak egy könyv szerinti szám, egy vállalat értéke igen széles körben eltérhet tőle, főként a már sokat emlegetett gyors növekedésű vállalatoknál. Egy indexhez hasonló cég sokkal többet ér a könyv szerinti vagyonánál, óriási értéket jelent például a jó reputáció/ismertség, a kiépült kapcsolatok, és főként a rengeteg lehetőség. Ami nem áll fenn mindenki számára, pont azért mert nem rendelkeznek a megfelelő hirnévvel, látogatószámmal és kapcsolatokkal.

Inkább az fejezi ki az index értékét, illetve az a kérdés releváns, hogy a index által a jövőben "kitermelésre" kerülő adózott jövedelmek mennyit érnek mai pénzben.

A reklám dijakon és a PR cikkekből beszedhető dijakon kivül szerintem is jelentős távlatok lehetnek az indexen keresztül bonyolitható kereskedelmi kapcsolatok, beszerválható jutalékok terén. Ezenkivül a index számos további másfajta üzleti lehetőséget is jelenthet tulajdonosainak. Egy-egy ilyen hires site-ot jónéhányan megkeresnek különböző új (az alapprofilon kivüli) üzleti ötletekkel, amelyből több szintén bejöhet, újabb jövedelmeket hozva.

Szerintem egyébként ilyen volumenü cég adásvételnél bármely fél részéről igen nagy hiba lett volna, ha nem becsültette volna fel a vállalat értékét hivatásos vállalatértékelő cégekkel.

wired Creative Commons License 2000.04.26 0 0 43
hát azért, 5-7 év múlva nem tudom mi lesz a technológiai tendencia (lehet hogy gyökeresen megváltoznak a technológiai alapok is, ergo teljesen új cégek lesznek a nyerők....feltéve hogy a régik nem nyúlják le a fejlesztéseket), de a magyar index nem hiszem hogy nagy biznisz lesz

meg a magyar szolgáltatók bármelyike (mármint akkora, mint külföldön, mert a magyar piac azért nem tudom van-e milliós nagyságrendű)

arról meg még nem hallottam, hogy valaki 5-7 éves befektetésért fizet ekkora felárat, ha valaki 5-7 évre vesz manapság egy céget, az szanál, vagy reorganizál, mint például a kockázatitőke társaságok, amik megvesznek valami sz@r céget, aztán helyrepofozzák, majd jó pénzen eladják

mostanában olvastam valami anyagot az internet hatásáról a pénzügyi piacokra, és éppen azt a veszélyt emelik ki, hogy a befeketők egyre jobban hajlanak arra, hogy rövid távon nézzék a dolgokat, s a rohamos információ áradat önmagában is arra kényszerít minden piaci szereplőt, hogy egyre rövidebb távon gondolkozzék

bár igazából azt se értem, hogy külföldön miért érnek ennyit ezek a cégek, az oké, hogy nagy növekedési lehetőség van bennük, de ezt nem szokták ilyen eszetlen nagy felárral díjazni a befektetők, legalábbis a normálisabbja

most világméretű őrület van, aztán majd szépen összeomlik az egész, addig persze lesz egy két hullámlovas, aki halálra keresi magát, de még többen fognak beleszakadni

nem mintha nem vennék index részvényt ha lehetne, mert ha lúd legyen kövér, de nem vagyok olyan eszement optimista

a 40 éves IBM részvény meg nem teljesen stimmel, mikor kijött a cég senki nem tudta igazán, hogy mi a fenéről is van szó, ezért valahogy nem érzek akkora párhuzamot a jelenlegi technológiákon alapuló, csak a kereskedelmi/szolgáltatási piacon valami újat nyújtó ágazat, és egy merőben új, forradalmi technológiára alapuló cég részényeinek várható árfolyama között, meg ott is 40 évről van szó, nem 5-7 évről

na jó, lassan meggyőztem magam (magamban) hogy mégis lehet ebben fantázia...elképzeltem ahogy 5-7 év múlva, az ember az egész életét ezeken a portálokon keresztül bonyolítja, azok meg nem csinálnak semmit, csak szedik be az állat nagy díjakat :)

ki a fene tudja hogy mi lesz ebből? (de talán éppen ez zavar, MERT ha nem tudom, ha ennyire kockázatos, francot adok többszörös árat érte...erhhh)

X polgártárs Creative Commons License 2000.04.26 0 0 42
Lufi, lufi...minden lufi. Miért vesz az ember részvényt? Bármilyet, az is lufi. Nem a negyven forintos, centes, banis osztalékért, hanem azért, h nyerjen rajta...és mivel mindenki így gondolxik, fel is megy a részvények ára (van aki nyer, van aki veszít rajta). Aztán valakinek eszébe jut, h baj van és akkor baj lesz. Tök1xű.

Az tény, h jelenlegi értékelések szerint túlzott árat hajlandók kifizetni az emberek 1 dot.com-ért, de most ez a biznisz. A net és tsai (e-komm; e-média; e-bola) 1előre beláthatatlan távlatokat nyitnak, amit senki sem tud +jósolni , pontosan mit is fog majd jelenteni, de lehet nagyon jó dolog is (ld. pld.collateral_damage 39)
A befektetőknek + ott kell lenni mindenhol, ahol pénzszag van. Jelen esetben nagy szavakkal élve a jövőből vettek részesedést :))
xpt

yuppy2000 Creative Commons License 2000.04.25 0 0 41
Szerintem az árban többek között azt fizette meg a befektető, hogy az Indexnek elég jók az esélyei, hogy hazánkban a 2-3 portál közül az egyik legyen.
Előzmény: wired (38)
collateral_damage Creative Commons License 2000.04.25 0 0 40
Ja, és a reklámokról: nem (mindig) az a lényeg, hogy rákattints, elég ha mindig látod, a legjobb az, ha észre sem veszed, akkor is beivódik a tudatalattidba. Nekem pl. itt figyel az AtGuard, hónapok óta egy darab reklámot sem láttam, de tudom, mi az a PhotoRet III ["Fotóminőségű nyomtatás felsőfokon a HP-tól" :) ], és ha negyon megerőltetem magam, még az ez előtti szövegre is emlékszem. (Támogatónk:Dell?).
Előzmény: collateral_damage (39)
collateral_damage Creative Commons License 2000.04.25 0 0 39
Mint a legtöbb befektetesben, itt is úgy 5-7 év múlva lehet csak haszonra számítani. Ugyanez van a nyugati "dot.com" cégekkel is, egyik sem termel még profitot, mégis óriási értéket képviselnek a részvényeik. (Persze most egy kicsit megzúzódtak, de ez csak egy kis korrekció volt). Nem néztem utána a számoknak, de nem az a lényeg, hogy mekkora az Index.hu könyv szerinti értéke, hanem hogy milyen fejlődési lehetőségei vannak. Van ebben kockázat, de mekkora üzlet lett volna a negyvenes évek elején IBM-részvényt venni, vagy betarsulni a Macintosh-hoz, amikor meg csak a garázsban szerencsétlenkedtek?

A fejlődésről: könnyen lehet, hogy néhány év múlva teljesen másképp fog kinézni az internet, és az Indexnek nagyobb lesz a nézettsége, mint egy-két tévécsatornának, vagy többen olvassák majd, mint a Népszabadságot. Mindenki itt fog majd shoppingolni, online filmeket rendelni, stb. A most kifizettett összegnél nagyságrendekkel több bevételt lehet ekkor elérni, ha meg mégsem így lesz, ehhez képest nem túl angy kockázat az a néhány milliárd forint (majd behozzák máshol).

Előzmény: wired (38)
wired Creative Commons License 2000.04.25 0 0 38
na most komolyan, remélem valamelyikőtök ért ehhez az iparághoz, mi ér egy 70 MFt-os cégben 3 Mrd Ft-ot (a számokat innen vettem)...én tényleg nem tudom...a reklám bevételek? a növekedési lehetőségek?...milyen növekedési lehetőségek? hogy fejleszti még a szolgáltatásait? ezek totál bizonytalan dolgok, az egy dolog hogy tök jó a hely, lehet dumcsizni, ne adj isten független hírkommentárok, de ez most nem ér meg ennyi pénzt...minek adjak ki érte ennyit, mikor még semmi nincs belőle?

ja, és a másik, én nagyon-nagyon-nagyon ritkán nézem meg egy web oldal reklámját, kit érdekel? nem azért megyek oda, hogy azt nézegessem, tudom hogy szokták nézni azt az izét, továbbklikkelést vagy mifenét, hogy átsuhanok-e a reklámozó oldalára...de ezek olyan fontos infók lennének? (még soha nem fordult elő velem indexes oldalról)

ez az egész őrületnek tűnik, külföldön is, meg nálunk is

mitől lehet olyan őrületesen jó üzlet egy ilyen portált fenntartani? tudja valaki? én azt se bánnám, ha a szerkesztőségből beesne ide egy válaszadó... :)

bowler Creative Commons License 2000.04.25 0 0 37
X polgártárs, tudom. De lufi az egész. A részvényesek még nagyon meg fogják szívni.
Egy ilyen szájtnak az értéke kizárólag az a szürkeállomány, ami mögötte van - a többi nem ér semmit; lám az Internetto is milyen jól járt vele...
Előzmény: X polgártárs (25)
X polgártárs Creative Commons License 2000.04.25 0 0 36
Na mi van polgártársak, máris biznicelni akartok? :)
Wágneri hasonlatfélével élve: ez kb. olyan, mint amikor a törzsvendég részesedést követel a kocsma sörüzletágának nyereségéből, ahelyett, h mosolyogva ülne a jól bejáratott törzsasztalánál :))
xpt

ui. Matávban lehet valami, kapom itt a túlterhelt/foglalt jelzéseket az indexen is...:)

yuppy2000 Creative Commons License 2000.04.25 0 0 35
egy majdani tőzsdei értékesítésnél biztos illene valami engedményt kitalálni a tőrzsközönségnek.
Az azonosítási problémákról most még nem érdemes gondolkodni, de érdekes lehet........
Előzmény: Humanomad (34)
Humanomad Creative Commons License 2000.04.25 0 0 34
Na jó, eleinte néha dolgozni is kell egy keveset a cél érdekében.
Humanomad Creative Commons License 2000.04.25 0 0 33
én támogatom Kataca 5letét...

jó idea + embertömeg = nagy lé

H.

Kataca Creative Commons License 2000.04.21 0 0 32
-- a tömegnek döntő ereje van --

mivel az Indexet a latogatok (tehat mi) tettuk naggya, ezert javaslom, hogy hozzaszolasaik aranyaban mindenki reszesuljon a 800 milkabol, igy nem fog elszallni magatol az index :D

Előzmény: SirContact (23)
masodnikk Creative Commons License 2000.04.21 0 0 31
na ja, a matav kapja be

de ez off volt

collateral_damage Creative Commons License 2000.04.21 0 0 30
Még egy cikkrészlet:

A Matáv mindezek ellenére sem adta föl. Az MK TV folytatta terjeszkedését a számára nem tiltott területeken: a 30 ezresnél kisebb településekre Tata, a más helyi telefonszolgáltató által ellátott városokra Esztergom és Dunakeszi bekebelezése lehet példa. A cég bevetette az MK TV-nél alkalmazott fortély javított kiadását is. Az 1 milliárd forint alaptőkével alakult NK Rt.-ben ugyanis már nemcsak a szavazati, hanem a tulajdonjog háromnegyed részét is átengedték a partnernek, amely ezúttal a Deutsche Balaton csoporthoz tartozó brókercég, a Német Befektetési Társaság Rt.

Előzmény: collateral_damage (29)
collateral_damage Creative Commons License 2000.04.21 0 0 29
Engem inkább a magyar befektető előélete aggaszt egy kicsit: ez a cég volt a Matáv "partnere" abban, a hogy a Gazdasági Versenyhivatal döntését kijátszhassa, és a győri kábeltévé-hálózatot megszerezze. Nem kizárt, hogy a Matáv szerzett most < 25% részesedést az Index.hu-ban.

HVG - 2000/3. - 2000. január 22. - 12. oldal • Cégvilág • hír

Megtámadott kábeltévé-eladás Győrött.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Bírósághoz fordult kedden az UPC Magyarország
Kft., azt kérve, hogy a versenytörvénynek a tisztességes versenyeztetésre
vonatkozó szabályai alapján érvénytelenítsék a győri önkormányzatnak a 34
ezer háztartást kiszolgáló Kábeltelevízió Szolgáltató Kft. 100 százalékára kiírt
pályázatát, és tiltsák meg az adásvételi szerződés aláírását a győztesnek
nyilvánított Németkábel Vagyonkezelő Rt.-vel (NK) - tájékoztatta a HVG-t
Hagymásy András, az UPC kommunikációs igazgatója. Az UPC szerint ugyanis
a 75 százalékban a Deutsche Balaton csoporthoz tartozó brókercég, a Német Befektetési Társaság Rt. , 25 százalékban pedig a Magyar Távközlési Rt.
tulajdonában álló, 1 milliárd forint alaptőkével alakult NK Rt. nincs még
bejegyezve a cégbíróságon, ez pedig a tender feltétele volt. A HVG információi
szerint a licitálás során az UPC eredetileg 2,7 milliárd forintos ajánlatát 3,6
milliárdra emelte, míg az NK Rt. 2-ről csak 3,55 milliárdra lépett (a harmadik
pályázó, a FiberNet Kommunikációs Rt. 2,6-től 3,1 milliárd forintig ment el).
Balogh József, Győr polgármestere szerint a kínált vételáron kívül mást is
értékeltek, így a fejlesztési elképzeléseket, az önkormányzatnak nyújtott
kedvezményeket, az előfizetőktől kért jövőbeni tarifát, a díjcsomagok
programválasztékát. Hagymásy szerint viszont sem az értékelés, sem utólag a
döntés szempontjait nem ismerhették meg.

kaviat Creative Commons License 2000.04.21 0 0 28
tudtommal már nincs

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: MrPete (27)
MrPete Creative Commons License 2000.04.21 0 0 27
Ebbe telleg az a szep, hogy nem volt benne semmi olajugy, kollegiumi szobatarsak, ecceruen csak volt egy otlet amit megcsinaltak. Telleg a Nyiro benne van meg a buliban tulajdonosilag?

Apropo a torzsasztalosoknak nem tartanak zartkoru reszvenyjegyzest? Mondjuk akinek mar X ideje van nick-je. Szinte mar a csaladhoz tartozunk, nem? Persze nem ajandekozas, kokemeny uzlet. En fektetnek bele ( ha lenne penzem).

Kilátó Creative Commons License 2000.04.21 0 0 26
index.hu-ba pedig még érdemes lehetne
Előzmény: bowler (24)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!