Keresés

Részletes keresés

Woland Creative Commons License 2000.09.14 0 0 171
Máris nézem.
Előzmény: Almaital Returns (170)
Almaital Returns Creative Commons License 2000.09.14 0 0 170
Woland, miért nem válaszolsz a levelemre? :-(
Előzmény: Woland (169)
Woland Creative Commons License 2000.09.14 0 0 169
Az új degenerációnak és az összes többi megélhetési chartázónak ideje bocsánatot kérni balul sikerült hisztéria-kampányukért Schüsseltől, valamint a magyar és az osztrák néptől.
Szabadelvue Creative Commons License 2000.09.09 0 0 168
Az alábbiaktól függetlenül, a sógoroknak sem ártott egy kis rendreutasítás, már kezdtek nagyon beképzeltek lenni. Haider pedig alapjában véve elég ellenszenves figura. A MIÉP nagy hibát követett el a labancok melletti "rokonszenv"-tüntetéssel.
Szabadelvue Creative Commons License 2000.09.09 0 0 167
Ez várható volt. Akit ez meglep, az ne foglalkozzon politikával, inkább ismerkedjen figyelmesebben a Ny-Európai közélettel. Egy felesleges műbalhéval kevesebb. Ny-Eu és leghangosabb politikusai viszont sokat veszítettek a tekintélyükből. Egyébként senki se várjon el következetességet tőlük.
Ezért tette OV helyesen, hogy nem követte szolgaian őket. Most neki nem kell magyarázkodnia. Ezúttal sem tett semmi mást, csak a józan eszére hallgatott.
Bármily meglepő, néha erre is szükség van/lenne - még a közéletben is.
Előzmény: hegyivadasz (166)
hegyivadasz Creative Commons License 2000.09.09 0 0 166
"Vége Ausztria elszigeteltségének?
A bölcsek a szankciók feloldását ajánlják

Az Ausztria ellen az EU-tagállamok által a kétoldalú kapcsolatokban alkalmazott büntetőintézkedések megszüntetését javasolja az a jelentés, amelyet az Európai Unió által az ausztriai helyzet megítélésére felkért "bölcsek" készítettek. A szankciókat a szélsőséges Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) kormányba kerülése miatt határozta el az EU többi tagállama.

"Véleményünk szerint - írják a jelentés készítői - , ha nem szűnnek meg a 14 EU-tagállam szankciói, akkor ezek károssá válnak majd, s ezért véget kell vetni nekik. A büntető intézkedések máris nacionalista érzelmeket keltenek Ausztriában, ahol helytelenül értelmezték őket bizonyos esetekben, úgy, mintha azok az osztrák állampolgárok ellen irányuló szankciók volnának."

Az Európai Uniót kínos helyzetbe hozza a három szakértő ajánlása. A szankciók bevezetésének oka – a Szabadságpárt kormányzati jelenléte – nem szűnt meg, de mivel a megszorítások nem érték el a kívánt hatást, azok további fenntartását még a saját szakértői sem ajánlják. " Index 2000. szeptember 8. péntek 16:54

Hogy milyen hülye volt megint ez a kormány! Eszméletlen! Hát hogy fogunk így Európához csatlakozni? :)

ttaarrllee Creative Commons License 2000.05.17 0 0 165
Volt nálam a Tárki,
kapott tőlem Orbán Viktor egy 5-öst
Kövér László 5-öst
Kovács László 4-est
Göncz Árpád 3-ast
Horn Gyula és Magyar Bálint 2-est
Tappancs Creative Commons License 2000.05.15 0 0 164
Lerövidíti látogatását a holland kormányfő
Kétnapos hivatalos látogatás helyett mindössze néhány órát tölt Magyarországon Wim Kok kormányfő, aki Orbán Viktor meghívására érkezik hazánkba
A holland politikus hétfőn Budapesten vendéglátója mellett tárgyal Göncz Árpád
köztársasági elnökkel, majd visszarepül Hágába. Wim Kok az enschedei katasztrófa miatt
rövidítette le programját. Így a holland miniszterelnöknek elmarad keddi pécsi látogatása,
ahol találkozott volna a megyeszékhely vezetőivel, majd a mohácsi városházán részt vett
volna az Európa új kapuja Mohács című nemzetközi konferencián. A Magyaroszágon befektetett holland tőke nagysága 1,5 milliárd amerikai dollár, ezzel a hatodik helyen áll a befektetők rangsorában. Jelenleg mintegy hétszáz holland érdekeltségű vállalat dolgozik Magyarországon, köztük a Philips,a Nationale Nederlanden és az ABN AMRO.

(Metro, 2000. május 15., hétfő, 2.oldal)

Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2000.05.14 0 0 163
"Nagyon várom már, hogy az ÉS, a Narancs, a 168 Óra és haladó napilapjaink tényfeltáró sztárújságírói végre rávessék magukat Mádl rokonságára."

Tévedés. Arra fogják rávetni magukat, hogy hogyan kapott Mádl franciaországi ösztöndíjat 1961-ben. Majd visszaadják a patkányozást, és akkor milyen jó lesz nekünk.

Előzmény: Antináci (162)
Antináci Creative Commons License 2000.05.14 0 0 162
  • Összefonódást fognak felfedezni a bándi származású Freund Tamás Bolyai-díjas agykutató kitüntetése és a bándi Mádl Ferenc közt. elnöki jelölése között.

    Na igen, ezek a gaz, náci svábok már csak ilyenek. Nagyon várom már, hogy az ÉS, a Narancs, a 168 Óra és “haladó” napilapjaink tényfeltáró sztárújságírói végre rávessék magukat Mádl rokonságára. Csak találnak valami volt volksbundista távoli rokont, amire hivatkozva ki lehet Mádlt is golyózni. (Vesd össze SZDSZ-es apák és fiúk témája – Bauer, Pető, Vásárhelyi)

    Ja, hogy Freund Tamással (aki szintén sváb) a Magyar Demokrata készített interjút?! Akkor biztos náci a Freund! És, ha már egy községből származik, akkor automatikusan Mádl is náci! Jajdejó, Kovács elvtársnak van mivel zsarolnia Mádlt! Remek, Horn Gyula lehet a köztársasági elnök!

  • Előzmény: bajog (157)
    speaker Creative Commons License 2000.05.14 0 0 161
    Azt hallom, hogy Szent-Iványi szerint Magyarországnak az Európai Únió közös politikai álláspontjától fontos kérdésekben: például Ausztria megítélésben eltérő a véleménye.
    Szent-Iványi nagy külpolitikus lehet, ha ekkora marhaságot mond!
    Az Európai Uniónak ugyanis az osztrák kormánnyal és Ausztria megítélésével kapcsolatban nem lehet közös politikai álláspontja már csak azon oknál fogva sem, merthogy Ausztria tagja e szervezetnek. Az unió közös álláspontjáról csak akkor beszélhetnénk, ha azt valamennyi tagállam osztaná. Felettébb furcsa lenne azonban, ha Ausztria egyetértene egy olyan közös uniós határozattal, amely tiltakozik az osztrák kormány összetétele miatt, és szankciókat foganatosít Ausztria ellen.
    Ilyesmiről csak egy elvakult SZDSZ-es funkci képzeleg, amikor a magyar kormányt fikázó, gyűlölködő marhaságait fogalmazza.
    ttaarrllee Creative Commons License 2000.05.11 0 0 160
    Csak a kormányuk, de a pénzük nem büdös nekik.
    (Egy főre vetítve 5. legnagyobb befizetője az EU-nak Ausztria!)
    tyukodi_pajtás Creative Commons License 2000.05.10 0 0 159
    GAZ LABANCOK!
    foxod Creative Commons License 2000.05.06 0 0 158
    Hát csak ennyit ér a demokrácia?
    Hát nem kell tiszteletben tartani a nép döntését?
    Schüssel népszavazást ígért arra az esetre, ha nem vonják vissza a szankciókat. Kötve hinném, hogy a 14-ek megváják ezt a fejleményt.
    Tapintatosan visszakozni fognak addigra. Mérget veszek rá.
    bajog Creative Commons License 2000.05.04 0 0 157
    Kedves hools,

    A szerencsétlen Kovács. Ha 2002-ben nyernek, a magyar sajtó megint csak részben lesz szabad (Freedom House), és új Bokros csomagra lesz szükség a nemzetközi tőke kizsákmányoló, népelnyomó hatásait ellensúlyozni. Esetleg el kell lopni még 6-8 bankot, valamint az országimázs központot szentkoronástul be kell olvasztani a hungarytourism Rt-be, és odaadni valami őszülő úttörővezetőnek, vigyen minket az EU-ba, mint a szél. Megint Fodor Gábriel lesz a kultuszmin., most már, mint adjunktus esetleg. Fel kell állítaniuk a MIÉPköpő minisztériumot is, Verebes et. lesz a vezetője. Összefonódást fognak felfedezni a bándi származású Freund Tamás Bolyai-díjas agykutató kitüntetése és a bándi Mádl Ferenc közt. elnöki jelölése között. Lesz bándi maffia, míg siófoki vagy budapesti nem lesz. Ők lesznek a felelősök a 2003-as nagy tiszai árvízért is... elég a zöldségből.

    Előzmény: hools (156)
    hools Creative Commons License 2000.05.04 0 0 156
    A szocik ugyan azzal vádolják, pl. tegnap este Kovács az Aktuálisban, hogy emiatt elveszítjük az Eu támogatását, pedig, amint alant kiderül, ez nincs így. Sőt, ha nyomásra történt, akkor ippeg ellenkezőleg.
    Előzmény: bajog (155)
    bajog Creative Commons License 2000.05.04 0 0 155
    Kedves hools,

    Orbán szerintem nem az a fazon, aki ne találna ki ilyet magától, ezzel együtt lehet benne német kéz is. Én nem bánom azt se.

    Előzmény: hools (154)
    hools Creative Commons License 2000.05.04 0 0 154
    Én továbbra is azt mondom, nem létezik, hogy Orbán magáétól találta ki ezt a meghívást. Már akkor is cikkeztek róla a lapok, hogy német nyomásra történt, amúgy ippeg Bajorországban jelentette be. Az EU az első lépéseket megcsináltatta velünk.
    bajog Creative Commons License 2000.05.04 0 0 153
    Kedves hools,

    Már keverem a G-ket (GLászló hatása lehet). A 2. bek. Gabriel=Gorbacsov. Bocs.

    Előzmény: bajog (152)
    bajog Creative Commons License 2000.05.04 0 0 152
    Kedves hools,

    Mi lenne? A fasiszta Gabriel és a náci Gorbacsov igazolják az antiszemita Orbánt, mer' szemetek. És ha esetleg Bill Clinton látogatna Ausztriába, azt meg mint kényszerleszállást adná hírül a nagybecsű ugatókórus. Kaff, Hör. Beü.

    Egyébként Gabriel nem olvassa az utóbbi tíz év magyar sajtóját, különben nem mondaná, hogy "nem lehet csapást mérni egy egész nép méltóságára , nem lehet egy egész népet büntetni és nem szabad hagyni, hogy előítéletek alakuljanak ki egy nép ellen valamiféle negatív fejlemények miatt." De hát, tudod, "Kár, hogy a magyar nyelvet..." és mi is milyen megosztottak vagyunk.

    Előzmény: hools (151)
    hools Creative Commons License 2000.05.04 0 0 151
    Úgy látszik, nem maradzunk egyedül azzal, hogy fogadtuk az osztrák miniszterelnököt:
    "Bécs, 2000. május 4., csütörtök (MTI) - A szerdai osztrák lapokban Mihail Gorbacsov volt orosz államfő és Sigmar Gabriel, Alsó-Szászország tartományi kormányfője foglalt állást az EU-tizennégyek Ausztriával szemben bevezetett szankciói ellen. Gabriel az SPD első magas rangú politikusa, aki a német kormány álláspontjával ellentétben kimondta: egy problémát nem lehet tartós külpolitikai nyomással megoldani, ezt ugyanis csak az Ausztrián belüli összefogás érheti el. A Der Standard című liberális lapnak nyilatkozva Gabriel kifejtette: helyesnek tartja, hogy az EU nem hagyta szó nélkül az ausztriai fejleményeket, "ezt azonban mindaddig nem lenne szabad összekötni kemény és komoly bojkottlépésekkel, amíg nincs bizonyíték arra, hogy valóban veszély fenyeget embereket, erre azonban eddig nem utal semmi" - mondta. Haider idegengyűlöletét elfogadhatatlannak minősítette, ám hangsúlyozta: ezt a kérdést politikai eszközökkel kell megközelíteni, ez pedig lehetetlen akkor, ha nem beszélnek az érintettekkel. Mihail Gorbacsov Ausztriában tett rövid látogatása alkalmából a Die Krone című bulvárlapnak adott interjút. Ebben helyénvalónak nevezte, hogy az európai országok élesen reagálnak a szélsőjobb jelenségekre. A szankciókat azonban eltúlzottnak nevezte, mert szerinte - mint mondta - nem lehet csapást mérni egy egész nép méltóságára , nem lehet egy egész népet büntetni és nem szabad hagyni, hogy előítéletek alakuljanak ki egy nép ellen valamiféle negatív fejlemények miatt. Gorbacsov szerint párbeszédre van szükség, ám anélkül, hogy bárki eltérne attól az alapelvtől, hogy mindenféle szélsőséget el kell utasítani."

    Sőt: Az EU főbiztosa: "Ugyancsak a távirati iroda firtatására Verheugen megismételte: nem lát kivetnivalót abban, hogy a magyar és az osztrák kormány feje a közelmúltban találkozott egymással. Szomszédok között normálisnak mondható kapcsolatfelvételről van szó, ráadásul Magyarország semmilyen formában nem kötődik a többi EU-tagállam Béccsel szembeni állásfoglalásához - fejtette ki a német főbiztos. (MTI) "

    Emellett: német parlamenti küldöttség Ausztriába hamarosan. Minden párt képviselteti magát.

    No, akkor most mi van?

    Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2000.05.03 0 0 150
    Kedves Messire!

    Már a te szádból sem hangzott túl meggyőzően. :))

    Ez a kérdés meg különösen tetszett:

    "Ön egyetért-e azzal, hogy Orbán Viktor miniszterelnök meghívására Magyarországra érkezik
    Wolfgang Schüssel osztrák kancellár?"

    Mi a fenét lehet egy ilyen kérdésre válaszolni?

    a. Egyetértek. Bemondták a tévében is, hogy jönni fog.
    b. Nem értek egyet, mert mi van, ha mégsem jön?
    c. Én nem hallottam róla, hogy jönne.

    Még szerencse, hogy a megkérdezettek 77%-a eltalálta. :)

    Előzmény: Messire (149)
    Messire Creative Commons License 2000.05.03 0 0 149
    Kedves Diolen!

    Messire
    válasz erre | adatok | e-mail 2000-05-01 19:10:33 (95)
    "Eszerint azért fogadta Orbán az osztrák kormányfőt, hogy meglegyen a passzus?"

    Azert, hogy ennek lattan



    ne kelljen menekulni a tobb ezer zalai, vasi es soproni melosnak, akik odaat gurcolnek. Meg azert, hogy az osztrak
    toke maradjon es gyarapodjon nalunk, hogy meg tobb munkahelyet teremtsen.
    Esetunkben nem a "Teleki teri
    halaskofak" es nem is a SZDSZ-MSZP-politikusok kenyererol van szo. A tiedrol sem, kedves Diolen. Az szerencsere
    biztositott.

    Ami pedig az igervenyt illeti: az osztrakok mar most penzt hoztak. Nekem egy csondes Orban-Schussel talalkozo eleg
    jo garancia arra, hogy egyre inkabb megnyerjuk magunknak Ausztriat. Internacionalista, nemzeti erdekeket ignoralo
    hiszti helyett targyalni kell.
    "

    Magyar Radio,
    2000.május 03.
    Hollós János: De pont a svájci utat ezért nem tartották egészen nagy kitörésnek a szankciós országok, mert hát az egy hagyomány, hogy
    valóban oda elmegy az osztrák kancellár.
    Orbán Viktor: Ami az európai uniós visszhangot illeti, jóval a találkozó előtt, amikor annak a híre először a nyilvánosságban megjelent, akkor
    megkérdezték az Európai Unió soros elnökét adó portugál miniszterelnököt, hogy mi az Európai Unió véleménye és azt mondta, hogy
    Magyarország nem tagja az Európai Uniónak, ezért saját érdekeinek megfelelően irányíthatja az ilyen természetű lépéseit és természetesen mi ezt
    is tesszük. Mindenkinek szeretném a figyelmébe ajánlani azt, hogy Magyarország második legfontosabb kereskedelmi partnere Ausztria. Az
    osztrák beruházások meglehetősen számosak és nagyértékűek Magyarországon. Több ezer magyar ember munkája függ attól, hogy
    Magyarországnak milyen a viszonya Ausztriával, hiszen több ezerre rúg azoknak a száma, akik reggel átmennek Ausztriába dolgozni, este pedig
    hazajönnek és ezt tehetik azért, mert Ausztria ehhez hozzájárul és kiadja a szükséges engedélyeket.
    Tehát Magyarország polgárainak húsbavágó
    érdeke, hogy az osztrák-magyar kapcsolatok jól alakuljanak. Ráadásul megalakulása óta az osztrák kormány egyetlen olyan lépést sem tett, amely
    akár európai normákat, elveket sértett volna, akár ellentétes lenne Magyarország nemzeti érdekeivel. De természetesen, mint a kockázatosabbnak
    mutatkozó lépések előtt általában, az ember jó ha tájékozódik arról, hogy mit gondolnak az emberek. Fölmérések formájában ezt meg lehet tudni,
    én most is kértem ilyen segítséget, mankót, mielőtt a végleges döntést meghoztam volna és ha ezt nézzük, akkor azt tudom mondani Önnek,
    hogy az összes megkérdezett arra a kérdésre, hogy "Ön egyetért-e azzal, hogy Orbán Viktor miniszterelnök meghívására Magyarországra érkezik
    Wolfgang Schüssel osztrák kancellár?" arra az összes megkérdezett 77 százaléka igennel válaszolt. Arra a kérdésre, hogy "Rontja-e
    Magyarország nemzetközi megítélését az osztrák kancellát látogatása?" 56 százaléka azt mondta, hogy nem rontja. Arra kérdésre, hogy "A két
    ország között hagyományosan jó kapcsolatokra való tekintettel Magyarországnak továbbra is kiemelten, stratégiai partnerként kell-e kezelnie
    Ausztriát?" arra az összes megkérdezett ember 82 százaléka azt mondta, hogy igen.
    Tehát én azt hiszem, hogy amikor a kormány az Ön által előbb
    idézett lépést megtette, vagyis a nemzeti érdekeinktől vezettetve fogadta Schüssel kancellár urat, akkor olyan lépést tett, amely széles körben
    találkozott a magyar polgárok véleményével. Nem minden esetben van arra mód, hogy ennyire egybeessen egy jó kormányzati döntés és a
    közfelfogás, de az ember örül, hogyha a közvélemény és a kormány döntései egy-egy esetben ilyen jól összetalálkoznak.

    Előzmény: Kettes számú törzsvendég (117)
    Törölt nick Creative Commons License 2000.05.02 0 0 148
    Kedves Diolen !

    Imho OV csak akkor fog publikusan (is) közösséget vállalni Csurkával, ha a hatalmon maradáshoz szüksége van a Miép %-aira. Különben minek a publicitás ?

    Emlékezz, hogyan nyilatkoztak egymásról Torgyánnal még 1 hónappal a választások előtt is, oszt' mi lett belőle...

    Előzmény: Kettes számú törzsvendég (133)
    lujza Creative Commons License 2000.05.02 0 0 147
    Egyszer se mondjad, ugyanis gyenge érvecske.
    Rémlik valami szólásmondás a szálkáról, meg a gerendáról.

    Egyébként én is egyetértek, Sch. meghívásával.
    1. Egy röhej, amit Ausztriával müvelnek.
    2. Ausztria a szomszédunk. Mégpedig a legbefolyásosabb mind közül. A mostani cirkusz ellenére is.

    Előzmény: purplerain11 (146)
    purplerain11 Creative Commons License 2000.05.02 0 0 146
    Lujza, hányszor mondjam Neked, egy hülyeség elkövetésekor az nem érv, hogy más is csinált hülyeséget.
    Ez a topic a Schüssel topic, az egyebeidet a megfelelő helyen.
    Előzmény: lujza (144)
    Geyza Creative Commons License 2000.05.02 0 0 145
    Kedves Lányok és Fijjúg!

    Hátha érdekel valakit, idefordítom sebtibe a "Zeit"-nek, a legmérvadóbb, legnevesebb német liberális hetilapnak (amelyet Helmut Schmit neve fémjelez) a legújabb április 27-i számából az egyik címoldali cikk fontosabb passzusait:

    Bogozzátok ki csomót
    Az EU-tag Ausztriára kimondott, 3 -hónapnyi vétó után ideje, hogy véget vessenek a szankcióknak. Az Unió jószándékú akciója ugyanis egyébként kárt okozhatna. Ennek 3 aktuális oka van:
    Először is, e héten próbálja meg Olaszország viharverte középbal szövetsége, hogy valamennyire stabil kormányt alkosson...
    ...
    Másodszor: az erkölcs, mint tudjuk, relatív. Az a diplomáciai felhajtás, mellyel egy új etikus külpolitika hőse, Tony Blair, Húsvét előtt az orosz elnököt és háborús hőst Vlagyimir Putyint fogadta, leleplezi az európai kormányfők állítólagos undorodását attól, hogy egy képen szerepeljenek Schüssellel: nem más ez, mint színpadias pózolás. Vigyázzunk: a nevetségesség ölhet.

    Harmadszor, a 14 EU-kormány szankciói nem érték el céljukat...

    Mit szóltok hozzá?

    Géza

    lujza Creative Commons License 2000.05.02 0 0 144
    A Meciar-Horn Gyula találkozóról, ill. a Milosevityné-Göncz Árpád találkozóról volna két kérdésem :

    1. Téged ezek nem zavartak ?
    2. Milyen eredményt könyvelhettünk el ezen találkozások eredményeképpen ??

    Előzmény: purplerain11 (143)
    purplerain11 Creative Commons License 2000.05.02 0 0 143
    Szvsz már nem az a probléma, hogy fogadta, hanem itt lenne az ideje, hogy egyenleget vonjunk a találkozóról.
    Az osztrák kormány közvetlenül nyert azon, hogy egyáltalán fogadták valahol.
    Mi kaptunk úgy 25 millió Ft árvízsegélyt (ami osztrák szemmel nézve nulla), illetve egy igéretet, hogy segítik a csatlakozásunkat.

    Tehát az osztrák oldal politikailag egyértelmüen nyert, mi a többi eu ország szemében most egyértelmüen erkölcsileg vesztettünk, kaptunk pár milliót, hogy a szemünket kitöröljék, emellett egy igéretet, amit nehezen fognak tudni betartani, mert a csatlakozásunk nem is lesz napirenden 2002-ig, hogy segíthessenek.

    Tehát bárhogy is itélik meg az asztaltársak a találkozás tényét, eredménye magyar oldalon igencsak vékonyka.
    Emlékezzetek, hogy a Tudjman látogatás sem hozott semmit, csak erkölcsi rosszallást.

    trueman Creative Commons License 2000.05.02 0 0 142
    GAZ LABANCOK !

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!