Keresés

Részletes keresés

zálycsik Creative Commons License 2005.06.08 0 0 260
Mér??? Most lehet újraválasztották volna. :)))
Előzmény: Törölt nick (259)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.08 0 0 259
Élete legjobb döntése volt, hogy nem vállalta.
Munchausen Creative Commons License 2000.05.03 0 0 258
engedtessék meg, hogy plagizáljak, de ezt nem hagyhatom ki, sorry...
VÁNCSA ISTVÁN:

A keddi farok

Lankatag immár, nem csap a légbe az egykoron oly dali
szerszám, nem pusztul tôle a ronda bögöly.
Méla barom valagára e farkat isteni önkény
szánta, de nem dísznek, fegyver a szép adomány,
sorsa a fegyvereké: ha a harcnak vége, a kard is
veszti becsét s mihamar lógva találja magát.
Hét elején mészáros lengeti szörnyű gyilkát,
bús ökör elhaltán farka a boltba kerül,
kedden a farkat kampón rendeli lógni a törvény,
bölcs, aki hentesnél keddi napon szimatol.
Konyhájába királyi cupákot hurcol a mester,
régi fazékban kezd fôni a keddi farok,
puffadt hagymagumók feredôznek a lében, sárgán
kelleti répa magát, fonnyad a petrezselyem,
éjszaka jön, de a férfi kitartón ôrzi a tűzhely
lángját, addig, amíg vajpuha lészen a hús.
Másnap a hétnek vége, csütörtök délben a szent bölcs
vállairól a világ atlaszi terhe lehull,
díja aranyló lében a cérnametélt meg a mennyei
mócsing, ezzé vált mára a keddi farok.
Pár kupa bor követendi a roppant koncot a mélybe,
alszik a mester már, álma a rétre vezet,
orrlyuka lángot fú, ragyogó két szarva a félhold,
izmos farkával hajtja a csillagokat.

különböző béla Creative Commons License 2000.05.03 0 0 257
Azért bevallom, én sajnálom, hogy nem Torgyán doktor lesz szeretett elnökünk. Megnéztem volna fiúk képét a Fehér Házban, mikor Józsi joviálisan odaszól Clintonnak: édes fiam, meglásd jövőre Szabolcs-Szatmár lenyomja Arkansast...
Darrow Creative Commons License 2000.05.03 0 0 256
Ajjaj, Desider!

Te, mint Szibilla megbúvó unokája:-))) megint a közepébe találtál, mit hoz még a jövő, súgd meg megtévedt barátaidnak.

A rángás leállt, üzeni valaki:-))))

Üdv: Darrow

Előzmény: Desider (255)
Desider Creative Commons License 2000.05.03 0 0 255
Desider válasz erre | adatok | e-mail 2000-04-29 15:27:45 (7)

"Németh János már nem megfelelő Torgyán szerint, úgyhogy csakis Mádl lehet a tuti...
(szegény Hámori! Ezért kellett elvállalnia anno a miniszterséget, hogy ne bukott miniszterként jöjjön az új közt.elnök...)"

De jó visszaigazolva látni magamat....
"Szerénység elvtársam, szerénység, amit én magamban szertek az a szerénység" (Bacsó: A tanú, Bástya elvtárs)

des

Kagakusha Creative Commons License 2000.05.03 0 0 254
Hát nem volt igaza ? :-)
Előzmény: Tappancs (253)
Tappancs Creative Commons License 2000.05.03 0 0 253
Tetszettem volna forradalmat csinálni.
Előzmény: Kagakusha (252)
Kagakusha Creative Commons License 2000.05.03 0 0 252
Kedves Tappancs!
Szerintem nem igaz az, hogy a politikai változások egyik napról a másikra mennek/mentek végbe. Általában az új berendezkedés egy folyamat eredményeként alakul ki és szűnik meg.
Ki kell várni. :-)
Üdv. K.
Előzmény: Tappancs (251)
Tappancs Creative Commons License 2000.05.03 0 0 251
Kedves Kagakusha! Jogom az átkosban is volt hozzá és a végefelé már egyre kevésbé kellett körülnéznem, amikor ki is mondtam a véleményemet.
"a proletárdiktatúra lánglelkű élharcosai ... is megpróbálkozhatnak a tanítással, ha van rá igény". Az igénytelenségre mindig is nagy volt az igény. Lásd az utódpártok tagságát és szavazóbázisát.
"az MSZP ...egyes reprezentánsai valóban vállalhatatlanok, de ezek remélhetőleg előbb-utóbb eltűnnek a színről". Sajnos inkább utóbb tűnnek el, mint előbb; pedig már most is késő.
Előzmény: Kagakusha (250)
Kagakusha Creative Commons License 2000.05.03 0 0 250
Kedves Tappancs!
Nagyon megértem, hogy rossz véleményed van az említett politikusokról. Ahhoz (ma már szerencsére) jogod van hogy ezt ki is fejtsd, és (szerencsére, ma már) senkinek nincs joga ahhoz, hogy véleményed kimondásában korlátozzon.
Én éppen azt mondom, hogy ennek így is kellene maradnia.
Egyetértek Veled abban, hogy nem "a proletárdiktatúra lánglelkű élharcosaitól" kell a demokráciát megtanulni, de egy demokráciában ők is megpróbálkozhatnak a tanítással, ha van rá igény. (Miért is ne? Az ellenkezőjét már jól ismerik. :-) ) Ha senki nem hisz nekik, akkor majd úgyis abbahagyják.
Szerintem az sokkal veszélyesebb, ha valaki a demokrácia lehetőségeit kihasználva annak megdöntésén munkálkodik. Ezek ellen a jogállam és a demokrácia minden lehetőségét kihasználva küzdeni kell.
Nem hiszem viszont, hogy a jelenlegi MSZP-t antidemokratikus pártnak lehetne tekinteni. Egyes reprezentánsai valóban vállalhatatlanok, de ezek remélhetőlek előbb-utóbb eltűnnek a színről, lehetővé téve egy valódi szocdem párt kialakulását.
Torgyán József valódi indokait nem ismerem. (Szerintem egyébként képes lett volna megfelelni a köztársasági elnöki pozíció követelményeinek is.) Azt nem hiszem azonban, hogy csak azért nem vállalta, mert a jelenlegi pozícióban nagyobb tényleges hatalommal rendelkezik.
Nem tetszik viszont, ahogyan e döntését prezentálja ("a tőr legendája", stb.).
Üdvözlettel,
K.
Előzmény: Tappancs (249)
Tappancs Creative Commons License 2000.05.03 0 0 249
Kedves Kagakusha! Az 1. pontod nagyon szépen hangzik. Nem tudom, mennyire vagyok demokratikus, de elfogadom az MSZP mai vezetőinek előéletét. Csak közben forog tőle a gyomrom. Talán mégse a proletárdiktatúra lánglelkű élharcosai a legalkalmasabbak arra, hogy tanítsák nekünk a demokráciát.
Ha Torgyán nem vállalja a köztársasági elnökséget, az arra is utalhat, hogy a közjogi méltóság annyira gyenge pozíciót jelent a közéletben, amelyiknél még a fkgp elnöki széke is erősebb.
Előzmény: Kagakusha (248)
Kagakusha Creative Commons License 2000.05.03 0 0 248
Kedves puzdra!
"Ha nem esik nehezedre, kérlek, tegezz."
Megtisztelsz. ( Egy korábbi beírásod alapján úgy emlékszem, hogy Te vagy az idősebb.)
1. Egyetértek azzal, hogy a mai MSZP vezetőinek jó részének nem elfogadható a politikai előélete. Azzal viszont nem értek egyet, hogy ez ok legyen arra, hogy ne éljenek ugyanúgy a demokrácia adta lehetőségekkel, mint bárki más. Ha a ország lakosságának egy része rájuk szavazott, akkor azt minden demokratikusan gondolkodó állampolgárnak el kell fogadnia.
"Ezek vannak." :-) A bizonyíthatóan bűncselekményeket elkövetőket pedig bíróság elé kellene állítani, függetlenül attól, hogy melyik pártban hirdetik az igét. A pártingatlanok kérdését szerintem is tisztázni kellene. Az utóbbiak esetében azonban szerintem csak egy "általános" megoldás jöhet szóba, azaz a rendezésbe mindenféle tulajdont és bérleményt be kellene vonni, minden párt induljon teljesen tiszta lappal. Természetesen a korábban megkapott, de eladott ingatlanokat az elosztásnál az érintett pártoktól le kell vonni, stb. Az egész procedúrát részletesen ki kell dolgozni, és mindenkire kötelező, normatív szabályokat kell alkalmazni. Ez azért fontos, mert szerintem a választópolgároknak az semmiképpen nem érdeke (legfeljebb egyes politikai erőké), hogy a jelenlegi torz helyzet helyett egy másik alakuljon ki.

2. Meggyőződésem, hogy demokráciában csak demokratikus eszközöket szabad alkalmazni.
Ha léteznek még "privilégiumok", akkor azok nem illeszthetők be a demokrácia keretei közé, tehát demokratikus eszközökkel is meg lehet azokat szűntetni. Konkrétan mire gondoltál ?
Írod: "...örüljenek, ha egyenlő gazdasági és politikai feltételeket kapnak más állampolgárokkal."
Pontosan erről van szó. Egy demokratikus jogállamban azonban a jogegyenlőség alapkövetelmény. Azzal viszont teljes mértékben egyetértek, hogy azokat, akik kétes üzletekkel kapcsolatba hozhatók, keményen el kellene számoltatni. A kérdés persze az, hogy ki lenne erre alkalmas ? (Németországban könnyebb volt a helyzet...)

3. Írod: "Nem megszüntetni kell az ellenzéket, hanem a helyére tenni. Hogy ne ellenségként viselkedjen ellenzékként, hogy ötven év hiábavaló kísérletezés után ne érezze magát csalhatatlannak. "
Én nem gondolom, hogy a jelenlegi ellenzéki politikusok "csalhatatlannak" hinnék magukat. Sőt, szerintem pillanatnyilag nagyon is zavarban vannak. Azt hiszem azonban, hogy az ellenzék fenti értelmű "helyretevése" nem egyeztethető össze a demokráciával és a jogállamisággal.
Nem hiszek ui. abban, hogy a demokratikus játékszabályok felfüggesztésével demokráciát lehetne csinálni. A legtöbb diktatúra azzal az ígérettel "végezte ki" a demokráciát, hogy előbb rendet kell csinálni, és majd később az igazi... stb, stb. Pl. a kommunista és a náci ideológusok pontosan kidolgozták (és ahol tudták, végre is hajtották) az ehhez szükséges lépéseket. Véleményem szerint türelmes, megfelelően okos politikai lépésekkel, a demokrácia keretei között maradva meg lehetne oldani a problémákat. Ez természetesen sok időbe telik, de más országokban sem volt ez a folyamat sokkal gyorsabb.
(Hozzátenném még, hogy szerintem túlbecsülöd a jelenlegi ellenzék valós politikai lehetőségeit. Jól megfigyelhető ui. az, hogy az elmúlt időszakban az ellenzék leginkább a kormány által elkövetett hibákból "élt", illetve a korábbi kétes ügyekkel kapcsolatos kérdésekre adott nem kielégítő válaszokból kovácsolt politikai tőkét.)
Üdvözlettel,
K.

Előzmény: puzdra (222)
Dee Dee Ramone Creative Commons License 2000.05.03 0 0 247
az igazsag az, hogy torgyan gegerakos. ez az egyik legfobb ok, amiert nem vallalhatta. hogy azert, alamizsnat kapjon elvbarataitol, illetve hatalommaniajanak kielegitesekent, megkapja a belugyminiszteri posztot. pinter mar ugyis uncsi ovinak, lesz belole nagykovet. mar harom orszag visszadobta (mondvan: "barkit csak ezt ne!") most keresik neki a negyediket.
kozeli helyeken Creative Commons License 2000.05.03 0 0 246
kár...
:-))
Előzmény: Daemon (245)
Daemon Creative Commons License 2000.05.02 0 0 245
erre tényleg nem tudok mit mondani
Előzmény: kozeli helyeken (244)
kozeli helyeken Creative Commons License 2000.05.02 0 0 244
Itt nem errol van szo, hanem hogy hogy jon a Kovacs Laszlo ahhoz, hogy egy koalicios szerzodes egyik legfobb pontjaba belepofazzon egy ilyen inditvannyal...
Nagyon jol tudta, hogy ezez rohogni fog a Fidesz meg az FKGP.

Az MDF hozzaallasa no comment

Előzmény: Daemon (243)
Daemon Creative Commons License 2000.05.02 0 0 243
Torgyán szerint undorító, ha hatpárti egyeztetés után döntenek az államfőjelölt személyéről.
Tényleg nem ismer határokat?
Daemon Creative Commons License 2000.05.02 0 0 242
Ez most belenyal a fülébe?
Vagy annyira részeg, hogynem bír állni a lábán és Tojó kapta el? :-DDDDD
Előzmény: hócipő (237)
kozeli helyeken Creative Commons License 2000.05.02 0 0 241
Mirol van szo?
Előzmény: Bruce (238)
kozeli helyeken Creative Commons License 2000.05.02 0 0 240
Az hogy valaki allamtitkar, az meg nem garancia, hogy ertelmesen el tud mondani ket mondatot.
Ez persze egy masik tema, de ha csak ezt nezzuk akkor spec fogalmam sincs, hogyan lehetett kozoktatasi miniszter a Fodor meg anno...
Szal a Homoki azert lett allamtitkar, mert jol helyezkedett a parton belul, es mert a Kisgazdak ott vannak a kormanyban.
Ennyi.
(persze hozzateszem, hogy sajnos, de ilyen a politika)
Előzmény: Bruce (233)
Daemon Creative Commons License 2000.05.02 0 0 239
A Havasnak egyszer sikerült. Egyszerűen nem vette komolyan amit mond. Egyszer-kétszer ki is röhögte. Akkor látszott, hogy Torgyi rájött, itt ezzel nem megy semmire, a végén még ő is nevetett néhány saját dumáján.
Előzmény: kozeli helyeken (235)
hócipő Creative Commons License 2000.05.02 0 0 237
Ezt nézzétek meg ( a képet):

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php3?cikk=100000007999

Daemon Creative Commons License 2000.05.02 0 0 236
apropó újság: sikerült kezdened valamit az archívummal?
Előzmény: Bruce (232)
kozeli helyeken Creative Commons License 2000.05.02 0 0 235
OFF
Nem is tudom ki lenne az a magyar riporter aki le tudna "vezenyelni" egy ilyen beszelgetest.
A Bethlen is befuccsolt.
Azert latszott rajta, hogy komalja az Oreget, es hagyta beszelni, de a vegen elment a kedve az egesztol.
Kb 10 perccel a vege elott mondta, hogy van meg ot perc, 5 perccel a vege elott, hogy ket perc.
ON
Daemon Creative Commons License 2000.05.02 0 0 234
(hosszú, ütemes taps)
Előzmény: Bruce (232)
kozeli helyeken Creative Commons License 2000.05.02 0 0 231
Nem ott pontosan az volt, hogy a Homoki nem tudta ertelmesen elmagyarazni az inditvanyt, hogy a jelolest az elnokseg vegye at...
A sok videki "parasztnak" el kellett magyarazni, hogy mirol van szo, es az Elnok nem nyugodott bele, hogy nem ertik a valasztmany tagjai mirol is van szo...
Egy kicsit persze manipulalta a nepet, de a Homoki is ludas.
Kicsi kozjatek volt az biztos...
Előzmény: Bruce (229)
kozeli helyeken Creative Commons License 2000.05.02 0 0 230
Az Oreg szocsavarasa meg a regi...
:-)))
"David Ibolya hatbaszurta a Fideszt!"
:-))
Ami a sziven az a szajan.
Daemon Creative Commons License 2000.05.02 0 0 228
Szegény Bethlen. Próbál kérdezni, meg konkrétumokkal szembeállítani T. elnök urat, de Torgyán nem hagyja magát befolyásolni a tények zsarnokságától.
Daemon Creative Commons License 2000.05.02 0 0 227
2000 szuverén egyéniség!!!! (az ország 2 tízezrede)Télleg szóról szóra ezt mondta reggel :-))))
Elképzelem, amikor reggel felkel, kimegy a fürdőszobába, meglátja a tükörképét és össze-vissza csókolja a tükröt.
Előzmény: Bruce (225)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!