Keresés

Részletes keresés

hun tomi Creative Commons License 2000.07.21 0 0 3
Sziasztok!
Magyarország nem blamálja magát az Expón, hisz nincs is miért. Hétfőn ott voltam, és a fellépése tetszett, csak persze nagyon felületes volt az nyújtott adás. Volt filmes bemutató, mely igen nosztalgikus érzelmet kelt az emberben, van egy étterem hazai finomságokkal, és az kult-ura kedvelője végigsétálhat a hordó formájú faépítmény alagzatán, és informálódhat tk. a magyar történelemről(nagyon felületesen). Na jó, de mit is várjon el az ember, azt biztos nem, hogy minden külföldi érdeklődjön a magyarság völgyei és magaslatai iránt.
Azt írják, hogy túl kevesen látogattak el az expóra, csakhogy így is néha egy órát kellett várnom, hogy bejussak a "Planet of Vision", a holland és még néhány másik pavilonba.
Már magán a pavilonon látszott, hogy melyik országnak mennyi pénz jutott az fellépésre. Sok afrikai ország fellépését Németország finanszírozta, mert különben el se jutottak volna Hannoverig.
A belépő kemény 69 Márkába került, tanulóknak 49-be, ami főleg külföldi állampolgároknak nehéz tégla. A kaja áráról ne is beszéljünk, jól ízlett a szendvicsem is.
Összegzem az egészet, az expó nem ad kielégítést, többet lehetett volna csinálni, amire az ember szívesen visszaemlékezik, de hát így...
Remélem ízlelőt tudtam adni, ja, most jut eszembe, Hannover városa nagyon szép, és ha már itta van az ember, akkor megtekintendő.
Minden jót, hun tomi
Előzmény: Lunatic (2)
Lunatic Creative Commons License 2000.05.14 0 0 2
Hát érdekes kérdés....
de szerintem nem olyan vészes a helyzet.
Azt hiszem hazánk 1000 éves kultúrtörténetének bemutatása talán még sok is lesz kicsit a közönségnek,
mert logikusan a milleniumi dolgokra lesz kihegyezve a magyar rész. (de ezeket én csak gondolom, illetve hát sejtem)

És hogy csak komolyzenében meg jazzban járnánk elől?
Hát nem, Olaszországban Márai Sándor nagy elismertségnek örvend lefordított műveivel, tavalyi évben az AfterCrying nyerte el a világ legjobb progresszív zenekarának járó kitüntető címet, és azt hoszem a néptáncosok sem vallanának szégyent, megközelítőleg annyi kulturális jelenséget tudunk felhozni, mint egy lélekszámban jóval nagyobb ország.

De nem értem.
Még mindig.....
mitől kéne lejáratni minket?
Mi lenne az oka?
És mindez hogyan történne?

eckhart Creative Commons License 2000.05.14 0 0 1
Úgy tudom, a hannoveri esemény "A" kategóriás világkiállítás. Az eseményt kulturális felvonulásként tartják számon (tehát itt nem gyárak, termékek stb bemutatója lesz, hanem nemzeti kultúrák találkozója). Azt szeretném megtudni, a magyar kulturális élet mely szegmense az, mely világszínvonalú produkciókat tud kiállítani? Mert szerintem a komolyzene - és talán valamennyire a jazz. Ezért kérdezem: a magyar komolyzenei világsztárok, és nem világsztárok, de legalább olyan szinten teljesítő művészek közül ki lép fel?
Lunatic Creative Commons License 2000.05.14 0 0 0
0 inf0m van!

De miért járatnák le Magyarországot?
Mijen infó is ez konkrétabban?

Luna

eckhart Creative Commons License 2000.05.14 0 0 topiknyitó
Kedves Mindenki!
Arra kérlek Titeket, nyugtassatok meg!
Olyan infókat kaptam, melyek szerint a hannoveri világkiállításon Magyarországot alaposan le fogják járatni a szervezők! Amennyire tudtam utána néztem, de nincsenek pontos infóim, kik lépnek fel, és egyáltatán mi lesz a kulturális seregszemle magyar programja? Várom a megnyugtató válaszokat! Tisztelettel: eckhart

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!