Keresés

Részletes keresés

etna Creative Commons License 2001.06.22 0 0 162
Nem tisztem Tőkés László védelme, annál is inkább, hogy az MVSZ-z csúnyán cserbenhagyta konjunkturális okoknál fogva.

DE: (Durayval ellentétben)
ad1. nem tudok egyetlen hazugságáról
ad2. politikai vonalvezetése világos és könnyen követhető
ad3. Erdélyben ő képviseli az RMDSZ eredeti eszméit, amiután a vezetés eladta magát egy tál lencséért.

Üdv

etna

Előzmény: Törölt nick (161)
etna Creative Commons License 2001.06.21 0 0 160
Azzal teljesen egyetértek, hogy "Jellemnek és tehetségnek nem kötelező együttjárni."
Ugyanakkor Durayval az a gond, hogy mindkettőből korlátozott mértékben jutott neki.
Annak idején tanusított kiállását tisztelem, bár találkoztam már olyan emberrel is, aki határozottan állítja, hogy Duray mártotta be s hogy neki köszönheti, hogy elvitte a titkosrendőrség.

Durayval az a probléma, hogy miközben egyike a "szent teheneknek", akiket ugye nem illik bírálni, aközben méltatlanul viselkedik, s ha az MVSZről van szó, akkor a legritkább esetben mond igazat.

Előzmény: pletyka (159)
pletyka Creative Commons License 2001.05.17 0 0 159
Még a Duray-cikkel kapcsolatosan annyit jegyeznék meg, hogy annak idején én nem is az általa reklámozott törvénnyel kapcsolatosan lepődtem meg, hiszen engem személyesen legfeljebb csak áttételesen érint - hanem azon, hogy a külhoni-kifejezést milyen módon próbálta lejáratni. Én kívülállóként, nem pedig politikusként, vagy irodalmárként közelíthetnék érzelmi alapon egy kifejezéshez, de hogy ő.....? Aztán a későbbi fejlemények és retoziók tükrében vált világossá, hogy ez miért történt, minek az eszköze, vagy szócsöve volt a cikk írója.
Zárójelben megjegyezném, hogy nehéz dolog a tisztelet kérdése, mert lehet egyrészt emberi, erkölcsi minőséget, vagy a képességekből eredő alkotást tisztelni. Jellemnek és tehetségnek nem kötelező együttjárni.
etna Creative Commons License 2001.05.16 0 0 158
Sokrétű kérdés, hogy miként juthatott oda az MVSZ, hogy megvonják a költségvetési támogatását.
Balszerencsés egybesések sorozata kellett ehhez.

NO és persze néhány elszánt bajkeverő.
Mert ugye rombolni mindig könnyebb mint építeni.
Egyetlen rúgással vagy egyetlen gyufa fellobbantásával semmivé lehet tenni egy vagy több élet munkáját.

Két fél kellett ehhez a játszmához: egyik, aki nem hajlandó lenyelni, hogy nem az jelöltje nyerte a választásokat s egy másik, aki amellett, hogy frusztrálta a vereség, még gyűlölte is a nyertest. Az első a kormány, a második a Csoóri-kör. Mondom ezt én, aki valaha tisztelője voltam Csoórinak, Orbán Viktornál alkalmasabb miniszterelnökjelöltet pedig nem látok a piacon.

pletyka Creative Commons License 2001.05.16 0 0 157
Elvben egy anyagi támogatás függést, elvárásokat, és még ki tudja mit is jelent annak is aki kapja és annak is aki adja. Számomra, aki azt olvassa, hogy a legnagyobb tagsággal rendelekző civil szervezetről van szó - nehezen érthető, hogy miért ezt a hatalmas tagság kell - akinek multja, tervei, közös céljai, stb.vannak és megválasztottak a maguk elvrárásainak megfelelő vezetőséget - korlátozást szenvedjen. Eddig lehetett őket támogatni, most meg nem? Felmerül az a kérdés is, hogy akkor eddig mi volt az a hasznosság - vagy nem is tudom mi lenne a helyes szó, ami miatt megkapták a támogatást. Akkor ez a támogatás valamiért és valakiknek járt? S most hogy nem teljesül valami, akkor esetleg széledjen szét ez a közösség, aki befektetett ebbe a - itt sem tudom a helyes szót - mozgalomba? Vagy pedig ők is szembesültek hasonló megfontolásokkal és ezért érzik Isten áldásának, hogy ez kiderült?
etna Creative Commons License 2001.05.16 0 0 156
Az MVSZ sajtóbojkott alatt van.
A Magyar Nemzet nem közöl semmi kedvezőt, még Zétényi Zsolt válaszát sem közölték Duray súlyosan félretéjékoztató cikkére, amit a külhoni magyar állampolgárságról ír.
A balliberális sajtó nem különösebben rokonszenvez azzal a szervezettel, melynek a nemzet egységének megtestesítése lenne a feladata.
Ezt egyébként - mármint az egység képviseletét - már nehezen vállalhatja fel a szervezet. C'est la vie...
Néhány gyűlölködő akarnok bojkottja no s persze a kormányzati korlátoltság földre vitte a szervezetet anyagilag legalábbis.
Egy küldött azt mondotta a hétvégén: Isten áldása a támogatás megvonása mert így az ügyből élők távoznak és az önzetlen elhivatottak maradnak.
Ebben is van valami...
Előzmény: pletyka (155)
pletyka Creative Commons License 2001.05.15 0 0 155
Szívesen láttam volna pl. a HÉT-ben róla valamit, de maradt számomra az MTI, néhány nem túl ismert folyóirat amely az események után jóval későbben tájékoztat, meg az amit a háttérről elképzelek, ezért köszönöm Etnának, hogy azt jelzi, hogy kedvezőek a fejlemények.
tantris17 Creative Commons License 2001.05.15 0 0 154
Itt én abszolút elfogulatlan tudok lenni, mert nekem ez az egész MVSZ a legkevésbé sem fáj, nem is értem azt a nyelvet, amelyen beszélnek. Nade: a tisztelt fideszbarát kartácsoknak nem fáj, amit OVI-ék itten műveltek? Még egy hozzájuk ideológiailag közelálló szervezetet is azonnal tönkrevágnak, ha nem hajlandók alávetni magukat a miniszterelnöki sugallatnak és a kézi vezérlésnek. Igen sajátos demokráciafelfogásról árulkodik mindez.
etna Creative Commons License 2001.05.15 0 0 153
Kössssz.

Egyébként Tőkés László lemondását leszámítva sikertörténet volt a hétvége.
A küldöttek szép számban voltak jelen, megkezdődött az önerőből való gazdálkodás, visszahívták a bojkottálókat, módosították az alapszabályzatot az új peremfeltételeknek megfelelően.

Üdv

e.

Előzmény: pletyka (152)
pletyka Creative Commons License 2001.05.09 0 0 152
Kedves Etna! Ezt találtam az MTI-ben. Sok sikert a hétvégéhez!
MVSZ-küldöttgyűlés Budapesten
Budapest 2001. május 8. (MTI) - A Magyarok Világszövetsége (MVSZ) május 10-12.-e között tartja Budapesten rendes évi küldöttgyűlését - közölte Atzél Ferenc, a világszövetség sajtószolgálatának vezetője kedden az MTI-vel.
Elmondta: Patrubány Miklós elnök szerdára összehívta a világszövetség elnökségi ülését, ahol a küldöttgyűlés előkészítéseként fontos kérdésekben döntenek.
- Az elnökség a küldötteknek javasolja majd az MVSZ alapszabályának módosítását, napirendre tűzi a tizenkét szakadár, bojkottáló elnökségi tag elnökségi tisztségéből való visszahívását, valamint jóváhagyja az előterjesztendő közhasznúsági beszámolót - közölte a sajtószolgálat vezetője.
A programot ismertetve elmondta: csütörtökön megtartják a régióüléseket, péntek reggel pedig a Magyarok Házában megkezdi kétnapos munkáját a Magyarok Világszövetsége rendes évi küldöttgyűlése. Hozzátette: száz-száz küldöttet várnak az anyaországi-, a Kárpát-medencei- és a nyugati régióból. Valamennyi küldött önköltségi alapon tartózkodik majd Budapesten. Az étkezési költségeket a részvevők állják, a szálláslehetőséget pedig budapesti, illetve a főváros közelében élő családok biztosítják. +++

etna Creative Commons License 2001.05.09 0 0 151
Nem kérdéses, hogy Csoóri játszotta az egész folyamatban a legszomorúbb szerepet.
Hihetetlen, hogy a kicsinyes emberi hiúság, a sötét gyűlölet s a hatalmi féltékenység mire képes vinni olyan embereket, akikre évtizedeken keresztül felnéztünk.
Csoóri cikke egyébként hemzseg a pontatlanságoktól.

Érdemes elolvasni a "Hogyan működik a magyar pokol" c. opuszát is (Felvidéken jelent meg, a Pozsonyi Új Szóban, valamikor szeptember folyamán sajnos nincs linkem hozzá).
Azt írja benne, hogy Patrubányékkal megjelent az MVSZben a "demokrácia lidérce" s minduntalan előjött a "szavazás perverziója". Szembeállítva a "kilombosító igazságokkal".
Az az ember beszél kilombosító igazságokról, aki dokumentálhatóan szembehazudta szervezetének elnökségét.
Üdv

etna

Előzmény: Tomboló Hold (143)
zöld agyar Creative Commons License 2001.02.02 0 0 150
zöld agyar Creative Commons License 2001.02.02 0 0 149
zöld agyar Creative Commons License 2001.02.02 0 0 148
Akkor OV. egy zsaroló?
Előzmény: Bumpy (146)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.30 0 0 147
a Magyarok Világszövetsége a legnehezebb válságát éli most át. Adakozzunk a részükre!
Bumpy Creative Commons License 2001.01.30 0 0 146
Én úgy tudom,hogy Orbán megüzente,hogy Hóbagoly Borost válasszák meg mert különben nem lesz pénz.
Nem is lett.
Előzmény: zöld agyar (145)
zöld agyar Creative Commons License 2001.01.30 0 0 145
Úgy látszik a legutóbbi elnökválasztásról lekésett az államtitkár, nem tudta megmondani kire szavazzanak kinek jár a támogatás.
Előzmény: Tomboló Hold (143)
Kagakusha Creative Commons License 2001.01.30 0 0 144
Hát igen.
"Kevesen voltunk, sokan maradtunk..." :-))
Előzmény: Tomboló Hold (143)
Tomboló Hold Creative Commons License 2001.01.30 0 0 143
Nem tudtam, hogy hova másoljam be ezt a cikket, de itt talán jó helye lesz. Egy kicsit kiakadtam rajta.
Mai Népszabadság, "Olvasói oldal":

"Közfelkiáltás

--------------------------------------------------------------------------------
A Népszabadság 2000. december 4-i számában Csoóri Sándor (Győztünk! – Győztünk?) ezt írja a Magyarok Világszövetségének 1991-es közgyűlésén – távollétében – történt elnökké választásáról: „Úgy lettem tehát elnök, ahogy a prófétaságot rühellő Jónás küldetéses próféta – Isten akaratából.”
Ezzel szemben mit mond a koronatanú, az 1991-es jelölőbizottság tagja, Brády Zoltán a Kapu 2000 májusi számának vezércikkében? „Felelevenítem, hogy a friss demokráciánkban Csoóri Sándor hogy került az elnöki székbe. [...] Akkor a jelölőbizottság tagja voltam. Zajlott a szavazatgyűjtés. Fónay és Szekeres úrral voltunk hárman a – jelölőbizottság. Gyűjtöttük a régiók javaslatait, hogy ki legyen az elnök. Csoóri is köztük volt. De nem olyan elöl... S ekkor odajött hozzánk az államtitkár, hogy Antall miniszterelnök úr üzeni, ha nem Csoóri lesz az elnök, akkor a Világszövetség nem kap pénzt. Tudomásul vettük, és tudtuk, hogy kell a pénz a Világszövetségnek. Nyeltem egyet a demokrácia nevében, amiről ugye azt hittem, hogy a rendszerváltással együtt megérkezett, és gondoltam, rajtam kívül mások is nagyon várták... Most tessék elképzelni vívódásainkat, demokrácia ide-oda, de a világszövetség működéséhez kell a pénz. De hogy csináljuk, hogy Csoóri biztosan befusson?! Azt hiszem, Fónay Jenő találta ki. Közfelkiáltást szervezzünk. A nagyhangúak tövében nyíltan senki sem fog ellenkezni. Meg hát szegény Csoóri kimaradt a rendszerváltó hatalomból... Próbáljuk meg. No, egy-két hangadó technikai megszervezése, s ment mint a karikacsapás; mindenki közfelkiáltott. Így lett Csoóri a Magyarok Világszövetsége elnöke.”

Dr. Búzás Gábor
MVSZ-küldött"

levedi Creative Commons License 2001.01.27 0 0 142
nincsenek nemzetek csak emberek vannak,
akik közül a legjobbak a békés anarchisták-

LEVEDI

zöld agyar Creative Commons License 2001.01.27 0 0 141
Mi ez a magyar magyar gyűlölet?

Nem szégyenlitek magatokat!

vamzer Creative Commons License 2001.01.27 0 0 140
"Lényegtelen. A Fekete Kéz lesújt !!!!!!!!"
Te MIÉP-es !
Te néger vagy?
Akkor te nem is vagy MIÉP-es?
Előzmény: MIÉP-es (138)
vamzer Creative Commons License 2001.01.27 0 0 139
Ismered a viccet, nem?

Elterjed az erdőben, hogy a medvének halállistája van.
Találkozik a róka a medvével:
Te, medve igaz, hogy rajta vagyok a halállistádon?
Igaz, róka.
Rókát kinyírja.
Jön a farkas:
Medve, rajta vagyok én is?
Rajta vagy, bizony.
Farkas elhalálozik.

Jön nyuszika:
Te medve, van halállistád?
Van, nyuszi.
És rajta vagyok?
Rajta bizony.

Nem lehetne kihúzni?
Kihúzni? De, azt is lehet.

De egyébként ettől eltekintve, nagyon be vagyok szarva, kis buzi.

Előzmény: MIÉP-es (136)
vamzer Creative Commons License 2001.01.27 0 0 137
"Szilvió zsidó."
Így.
Tudja a franc.
Lehet.
Lehet, hogy nem.
Aztán akkor mi van, ha igen.
Aztán akkor mi van, ha nem.

De.
MIÉP-es buzi.
Így.
Tudja a franc.
Lehet.
Lehet, hogy nem.
Aztán akkor mi van, ha igen.
Aztán akkor mi van, ha nem.

Szóval: MIÉP-es buzi.

Előzmény: MIÉP-es (129)
vamzer Creative Commons License 2001.01.27 0 0 135
Miért? Már ott se fogadnak be?
Verd be az arcom, te fasza igazságos és életes gyerek!
Én meg megmondalak az anyukámnak!
kis buzi!
Előzmény: MIÉP-es (133)
Szilvió Creative Commons License 2001.01.27 0 0 134
Hm...egy igazi demokrata!:-)))
Előzmény: MIÉP-es (133)
vamzer Creative Commons License 2001.01.27 0 0 132
Tudod, kis fasza magyar igazságos és életes gyerek, én annak szólok be akinek akarok.
Ha Szilvió olyat ír, akkor bepofázok neki. Ha meg másmilyet, akkor igazat adok neki.
Te meg még nem válaszoltál arra, hogy honnan jöttél, te mint magyar. Mert én úgy tudom, hogy az Ural mellől jöttek a magyarok, nem itt születtek.
Te meg pláne nem.
Szóval, ha valakit el kell küldeni a származása szerinti helyre, akkor kapkodd a cuccodat, aztán irány a hanyti-manysi vidék.
Előzmény: MIÉP-es (125)
sicumaci Creative Commons License 2001.01.27 0 0 131
Szilvió szerintem ugrat téged, kedves MIÉP-es, Te meg ugrasz... Szilvió semmiképp sem mélyzsidó, különben ismerné Szent-Györgyi Albert önéletrajzát. Abból ugyanis kiderül, hogy izé... Legalább 25 % de inkább több. Természetesen, a zsidótörvények Nobel-díjasra nem vonatkoztak.
Előzmény: MIÉP-es (129)
Szilvió Creative Commons License 2001.01.27 0 0 130
sicamuci!
Ha egy kicsit is ismernél,akkor tudnád,hogy hülyéskedek.De ez a szellemi törpe lezsidózott,hát elkezdem provokálni.De sajna nem bizonyult méltó ellenfélnek:-(((
Egyébként közöm nincs a zsidókhoz,de had ne kelljen már úton-útfélen bizonygatnom.Meg különben is,ha TÉNYLEG az lennék,akkor mi változna?
Előzmény: sicumaci (127)
Szilvió Creative Commons License 2001.01.27 0 0 128
"El is mentem az utolsó hozzászólásod!"Juj,és akkor mi lesz?Megmutatod apukádnak?Vagy elviszed a hármashalomgyűlésre az elvtársaidnak?
Előzmény: MIÉP-es (126)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!