Keresés

Részletes keresés

nevtelen Creative Commons License 2000.05.29 0 0 26
1. "1989. augusztus 21-én"
ÉS HOL VOLT AKKOR HORN GYULA A NÉMETEK JÓTEVŐJE?

2. Lovas átesett a ló másik oldalára. Még szép, hogy nem csuknak be most, akkor 19-20 éves sorkatonákat, amiért betartották az akkor törvényeket. Nem passzióból lövöldöztek határsértőkre, hanem mert kényszeritve(!) voltak rá. Egyébként ha az a határőr átengedte volna a németet, valszeg többet kapott volna érte, mint a német az erőszakkal súlyosbitott határsértésért.

Előzmény: Almaital Returns (15)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.05.29 0 0 25
"...legitim hatalom ellen fogtak fegyvert, és hogy voltak kegyetlenkedések is...'" - szólt Idi Amin Dada, miután jóízűen elfogyasztotta politikai ellenlábasait...
Előzmény: Törölt nick (4)
speaker Creative Commons License 2000.05.29 0 0 24
Még igaz is lehetne, ha nem került volna elő a belső pártleirat, amely kötelezően előírta az NDK-ban a "határsértők'" helyszíni likvidálását. Ezért itélték el Krenzet.
Előzmény: Agent M (20)
Almaital Returns Creative Commons License 2000.05.29 0 0 23
Lovas meg hulye.

Te pedig szánalmas.

Előzmény: Agent M (20)
Almaital Returns Creative Commons License 2000.05.29 0 0 22
elsult a fegyver

Na persze, “véletlenül” sült el. Érdekes, hogy amikor például kisebbségit talál el a pisztolygolyó, és ezt a rendôrség a már megszokott véletlennel magyarázza – akár igaz, akár nem, – akkor az egész “jogvédô” baloldal felhördül, hogy biztosan nem volt véletlen.

Hogy is van ez? Akit komcsik lôttek le, az véletlen volt, akit meg az Orbán-Pintér-rendôrség, az csakis akarattal történhetett?

Előzmény: Agent M (20)
Mintapolgár Creative Commons License 2000.05.29 0 0 21
Valahogy így ment ez a szépemlékű NDK-ban is: úszott át csórikám a Spree folyón, figyelmeztetés, géppisztolysorozat, na most ússzál tovább, ha tudsz...

Nem valami gusztusos dolog gyilkosokat mentegetni... és most itt nem csak a határőr-kiskatonákról van szó, hanem azokról, akik belekényszerítettékőket ebbe az embertelenségbe, azaz Berecz et-ről, meg a cinkosairól.

Előzmény: Agent M (20)
Agent M Creative Commons License 2000.05.29 0 0 20
Almaital, tegedet lepreseltek...

A ket esetrol csak annnyit, hogy:
1. Kamionkitores: manapsag is ez megy, foleg miota a jugok lopott kocsikat visznek at a hataron, nem allnak meg, illetve lodoznek a hatarorokre. Volt figyelmezteto loves, a pasas vallalta a kockazatot.
2. Nemetek: nem lottek rajuk, figyelmezteto leves, beerte, ellenallt, meg akkor sem lott, dulakodni kezdett, elsult a fegyver, sorallomanyu hataror, milyen jo hogy megszunt (hivatasos valszeg emberelet nelkul elfogja [nem csore toltott karabellyal kezd el verekedni]).

Szar rendszer, szar szabalyok, de ez van.

Lovas meg hulye.

Előzmény: Almaital Returns (15)
Almaital Returns Creative Commons License 2000.05.28 0 0 19
Es OKEGYELMENEK meg adnak lehetoseget, a forum elott?

Baloldali csak haladó és humánus lehet, attól függetlenül, hogy kommunista-é ôkelme. Ezen felül Berecz elvtárs a Demokratikus Charta tüntetésein mindig ott volt, ahogy Bayer Zsolt is megírta. Így az SZDSZ sem uatsíthatta el. Nem felejtendô el az sem, hogy március 14-én is együtt meneteltek az elvtársak. Hadd tegyem hozzá, az SZDSZ tudott arról, hogy a Munkáspártot is meghívták a rendezvényre, mégis kiment (ezen tényt a Munkáspárt szóvivôje közölte az adott linken, a 16. hozzászólásban). Ennyit “európai” “liberális” baloldai pártunkról.

Előzmény: II.George (18)
II.George Creative Commons License 2000.05.28 0 0 18
Es OKEGYELMENEK meg adnak lehetoseget, a forum elott?
Mas kerdes, hogy van meg a kepen bor szineszkedni?
Előzmény: Almaital Returns (17)
Almaital Returns Creative Commons License 2000.05.28 0 0 17
Mint elitelt?

Hol élsz?! Mint ünnepelt megmondóember és társadalomtudós, Kornis 5000 értelmiségijének egyik prominens képviselôje. Lásd még: TGM, Eörsi István, Weyer Béla, Vásárhelyi-család, Bauer-család stb.

Előzmény: II.George (16)
II.George Creative Commons License 2000.05.28 0 0 16
Mint elitelt?
Előzmény: wizes (13)
Almaital Returns Creative Commons License 2000.05.28 0 0 15
“Az erosebb torvenye" csak Mo-n ervenyes?

Mindenhol az állatvilágban. Magyarországon, mivel 40 év alatt volt idejük összeszedni, a szoclib oldal kezében van a tényleges hatalom, így nálunk nekik van igazuk például felelôsségrevonási kérdésekben vagy abban, hogy ki a szalonképes (az egész baloldal, a Munkáspárttal egyetemben) és ki nem az (mindenki más). Ezért nincsenek nálunk minden bűnösre kiterjedô 56-os vagy határôr-perek. Ez utóbbi témában ajánlott irodalom Lovas István cikksorozata a szombati Nemzetben. Bemásolom ide a mai folytatást – tanulságos. Meglátod, Györgyi Kálmán mennyire volt “elfogulatlan.” Még szerencse, hogy távozik, most talán lesz esély egy második Nürnbergre…


Határvadászat élô célpontra
A Györgyi-korszak blokkolt terhei (4. rész)

Lovas István
Szerzô
Felküldve:
2000. május 27. ( 22. oldal)

Horváth Ferenc dánszentmiklósi lakos 1980. szeptember 30-án a helyi termelôszövetkezet telephelyérôl engedély nélkül elvitte az SF 93-41 rendszámú, Volvo típusú, 20 tonnás, 120 mázsa téglával megrakott tehergépkocsit, és elindult a nyugati határ felé. Október 1-jén nulla óra 50 perc körül a hegyeshalmi határátkelô felé vezetô műúton az okmányellenôrzô határôr fényjelzésére nem állt meg. A járôr értesítette az átkelôn szolgálatot teljesítô Csanádi László határôr törzsôrmester közúti ügyeletes tiszthelyettest, aki az értesítés után a nagy sebességgel közeledô teherautót három, levegôbe irányított figyelmeztetô lövéssel akarta megállítani.
A kamionsofôr a figyelmeztetô lövések ellenére sem állt meg, sôt nagyobb sebességre kapcsolt, és amikor elérte a határt, ott áttörte az egyik határsorompót.
A kamionsorompónál szolgálatot teljesítô Pataki Bálint, Sipos István és Boromissza László határôröknek Csanádi László határôr törzsôrmester rádión keresztül "Kamionkitörés - tűz!" parancsot adott. A parancsra a három határôr a közeledô teherautóra összesen 47 lövést adott le mintegy 25 méterrôl, a vezetôfülkére és a motorra célozva.
A rohanó teherautó a sorompót nem tudta áttörni, hanem az ütközés után Magyarország területén maradt. Az áttörési kísérlet során a kamiont vezetô Horváth Ferenc életét veszítette.
Az igazságügyi orvos szakértô szerint a halált a koponyatöréssel társult, kiterjedt agyroncsolás okozta. A fegyverhasználat során az elhunyt egy "lövési sérülést" szenvedett, amelynek bemeneti nyílása a bal hónalj vonalában, kimeneti nyílása pedig a bal lapocka csúcsánál volt. A lövedék a mellkasba nem hatolt be, mellkasi szervet nem sértett, a mellkasi fal izomzatán haladt keresztül.
A lôtt sérülés 8 napon túl, körülbelül 20 nap alatt, életveszélyt nem okozva gyógyult volna meg, ha a sofôr nem veri be a fejét a kocsiszekrény tetejébe.
Dr. Váradi Gyula ezredes, a Gyôri Katonai Ügyészség vezetôje 2000. március 10-én kiadott határozata szerint nem volt szó emberölés bűntettérôl, de ha mégis annak minôsítik, büntethetôségének felsô határa 15 év, és így ennyi az elévülési ideje is. Vagyis 1995. október 1-jén a büntethetôség megszűnt volna.
Kurt Werner Schulz
szájba lövése
Kovács Zoltán határôr 1989. augusztus 21-én este 8 órától teljesített járôrszolgálatot a magyar-osztrák határon, a zsirai "működési területen".
Fél tizenegykor járôrtársával arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi és egy nô egy kisgyerekkel a határ felé tart. A határôr a kis csoportot megállásra szólította fel. Miután nem álltak meg, világítórakétát lôtt fel, és figyelmeztetô lövéseket adott le. A család ennek ellenére továbbment a határ felé. Amikor Kovács a határhoz ért, a nô és a kisgyerek már átjutott a műszaki záron, míg a férfi szembefordult a határôrrel, akit a nála lévô kézitáskával megütött, és dulakodni kezdett vele. Ennek során mindketten a földre kerültek, ahol - olvasható dr. Váradi Gyula ezredes, a Gyôri Katonai Ügyészség vezetôjének 2000. április 3-i határozatában, amely elutasítja az eset megnyitását - "a fegyver működésbe lépett, és a lövedék a polgári személy száján keresztül behatolva annak azonnali halálát okozta".
A halottat azonosították. Kurt Werner Schulz NDK-állampolgárról volt szó, akivel élettársa, Gundula Schafitel és annak gyermeke kísérelte meg, hogy Ausztriába jusson.
(Folytatjuk)

Előzmény: II.George (14)
II.George Creative Commons License 2000.05.28 0 0 14
"Az erosebb torvenye" csak Mo-n ervenyes?
Előzmény: Almaital Returns (12)
wizes Creative Commons License 2000.05.28 0 0 13
2000.maj. 27.-kén volt Berecz János a TV-ben.
Almaital Returns Creative Commons License 2000.05.28 0 0 12
Az osszes naci gyilkosokat begyujtottek, es eliteltek, -mar akit sikerult azonositani- de "ezeket" milyen torveny mentesiti a birosagi vegzestol?

Az erôsebb törvénye.

Előzmény: II.George (8)
Almaital Returns Creative Commons License 2000.05.28 0 0 11
Azt tudjuk, hogy Berecz elvan.

Berecz elvtárs mostanság a legnagyobb demokrata, nem tudtad? Hiszen ott vonult a Demokratikus Charta 3. sorában! Mi más lehet, mint demokrata, aki a fasiszta kormány káros ténykedésétôl akarja megvédeni az országot?

Előzmény: aggályos (2)
II.George Creative Commons License 2000.05.28 0 0 10
Kinek a SZEMELYEBEN?
Előzmény: olhado (9)
olhado Creative Commons License 2000.05.28 0 0 9
Jani bácsi teste porlad,
de a lelke köztünk van...

Sajnos.

Előzmény: kilgoretrout (-)
II.George Creative Commons License 2000.05.28 0 0 8
Az osszes naci gyilkosokat begyujtottek, es eliteltek, -mar akit sikerult azonositani- de "ezeket" milyen torveny mentesiti a birosagi vegzestol?
Előzmény: Messire (7)
Messire Creative Commons License 2000.05.27 0 0 7
Kozos szegyenunk, hogy ezek a figurak szabadlabon vannak!
Előzmény: kilgoretrout (-)
anyuxxx Creative Commons License 2000.05.27 0 0 6
És láttad volna milyen elérzékenyülten emlékeztek rá:
„Maga mikor ir Berecz elvtárs ? (mikor irja a beszédeit) mikor van rá ideje ?”
Szóval ember volt az embertelenségben.
Előzmény: speaker (1)
jegec Creative Commons License 2000.05.27 0 0 5
Emlékezésül nem árt néha ezeket a pofákat is mutogatni. Tudniillik itt élnek köztünk. Mégcsak bujdokolniuk sem kell Dél-Amerikában.

Viszont Berecz legalább belátja: egy lehetőségük volt, van: visszavonulni a közéletttől.
Bár minden volt kommunista vezető ezt tenné. Kevesebb gondja lenne az országnak.
(A gazdasági élettől is visszavonulhatnának, éljenek meg nyugdíjukból, ami ígí is kétszerese az átlagnak, 60-70 ezer forint. )

Előzmény: Törölt nick (4)
Darrow Creative Commons License 2000.05.27 0 0 3
kilgoretroutnak

300 halálos itélet, kétszer annyi, mint Haynaunál, rengeteg mérsékelt halt meg.
Lakatos és Berecz, ez szégyen, valóban.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
speakernek

Vedd elő az értelmesebbik énedet, 5-ször találkoztunk eddig, Katolikus élettől Irvingig és kommunista Fekete Könyvig, meg Sándor Lászlóig, Acsády lebukottban irtam is neked napokkal ezelőtt, hogy nem koherens, amit csinálsz. Ha tudsz érveket irni, -tudsz,- akkor tedd azt.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Darrow
tárgyilagos

Előzmény: kilgoretrout (-)
aggályos Creative Commons License 2000.05.27 0 0 2
Berecz, Lakatos ... a frász jön rám.
Kiváncsi lennék Lakatos, hogy érzi magát a demokráciában.
Azt tudjuk, hogy Berecz elvan.
speaker Creative Commons License 2000.05.27 0 0 1
Lakatos akar minden ügyet újra viszgálni? Ehhez az öreg Bauer szakmai tanácsait is kéri? Mindezt június 16-a közeledtével. Gyönyörű!
(Könyörgöm, akasszuk fel!)
Kezdek örülni, haogy azt ATV-t nem továbbítja az UPC.
Előzmény: kilgoretrout (-)
Ariel Creative Commons License 2000.05.27 0 0 0
nem 0 a valoszinusege hogy elvisrol volt szo? :DD
kilgoretrout Creative Commons License 2000.05.27 0 0 topiknyitó
Első döbbenetemben írok. Alighogy kinyitom a szemem, és bekapcsolom a tévét (ATV), látom m, hogy Berecz János et. és Lakatos Ernő et. nyilatkozik a tévében K.„Gy”.J-ról.

Lakatos et. első felindulásában azt találta mondani, hogy a megtorlásban csak azokat vonták felelősségre, akik az utcai harcokban kegyetlenkedtek az ávéhásokkal, meg más karhatalmistákkal. Azzal folytatta, hogy minden egyes ügyet meg kell vizsgálni, akkor lehet csak a kivégzésekről nyilatkozni. Szerinte ezen (a megtorláson) nem is lehet csodálkozni, hiszen a nép egy fennálló rendszert akart megdönteni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!