Keresés

Részletes keresés

Szab_pazsit Creative Commons License 2005.06.17 0 0 45
Ez most egy műsor reklámja akar lenni TV2? :))
Mert miota netezek nagyon keveset tévézek, szinte soha. ;)
Ugyhogy valszeg arrol a műsorrol is lemaradok, hacsak nem lehet letölteni esetleg netről :D
Előzmény: TV 2 (-)
HaWer Creative Commons License 2000.06.08 0 0 44
Gratulálok! Ismét egy mondvacsinált téma! Aztán majd vissza is fogjuk hallani a tévében valamikor. Persze ugyanakkor egy jó taktika is. Mi itt leteszteljük a műsorok témáit. Ha nem jó, nem megy adásba. Nincs pénzkidobás. Mi tehát ingyen dolgozunk a TV2 embereinek. No elég marhák vagyunk velem együtt.
varjubor Creative Commons License 2000.06.02 0 0 43
Voltakeppen lenne ember, aki allast foglalna, hogy milyen karos a TV-fuggoseg (brutalitas a musorok 90%-ban, hazudozas, katasztrofak minden percben, brazil szappanopera es a Dallas), akkor en is hinnek - esetleg - az Internet karos oldalaban. Hogy csatlakozzam Hozzad, amiota aktivan Internetezek - es ennek mar 8 eve (ami Magyarorszagon eleg ritka) - azota rengeteg baratom es ismerosom van szerte a vilagban, az atlagos, mindennapi kollegak, tarsak, szuk kornyezetbeli ismerosok kis szamaval szemben. Ma, akarmerre jarok a vilagban, mindig be tudok kopogni egy barathoz, hogy >>hello! en vagy az, akivel itt es itt, errol meg arrol beszelgettunk<<. Batran mondhatom, hogy baratom az egesz Vilag! Nem hiszem, hogy Internet nelkul le tudnek menni hetrol hetre egy-egy (magyar) videki varosba baratokhoz beszelgetni, bulizni, ilyen-olyan programokon resztvenni. Arrol nem is beszelve, sosem lennek ma az, aki vagyok, nem ertenek rendesen angolul, spanyolul es ki tudja meg hany nyelven irt honlapot tudok ma mar elolvasni, felfogni. Nem tudom miert, de a Guttenberg projektnek koszonhetoen ma mar a legtobb irodalmi muvet - mert hat olvasok en muszakis fejemmel olyat is - eredetiben olvashatok es olvasok, hozzajutok szamos - altalam kulonosen kedvelt - nepzenei anyaghoz, sot utobbi idoben talaltam 30-as evekbol szarmazo felveteleket is. Ha valakinek ilyen jellegu "fuggosege" van, szerintem ez tamogatando! Aki "rossz utra ter", nem marad sokaig a neten - ezt tapasztalatbol mondom - ugyanakkor, amig netezik legalabb "csendesen" eli ki legtobbszor a hajlamait, nem tombol az utcan, nincsenek eppen megelhetesi gondjai (jobban mondva nem ez jar a fejeben) es nem fuvezik uton-utfelen.

Mellesleg barki, akinek komolyabb emberi kapcsolatokra vonatkozoan ketsegei vannak, jojjon el egy honapra barmelyik beszelgetosebb (relative kis letszamu) IRC csatornara es eszre fogja venni, hogy nagysagrendekkel nyiltabbak az emberek, kozlekenyebbek, mint Az Eletben. Sok emberi problemat - erre ma is volt pelda - konnyebben lehet kezelni, mintha latnam is a masik arcat, kulsojet, korat vagy hallanam a hangjat. Ennek okat mar szamos pszichologus kutatta, tanulmanyozta - pl. ELTE-n is -, nem sorolnam fel a mierteket. Tehat most akkor mirol akarunk - esetleg - lebeszelni? Ha a TV kampanyol, tudom honnan fuj szel; masokat kevesbe ertek meg...

Előzmény: Daniel Sky (40)
FeketeÁrpi Creative Commons License 2000.06.01 0 0 42
Preky69 Creative Commons License 2000.05.31 0 0 41
most 6h20m van és éppen 12h-ja ülök a monitor előtt ittam 4 kávét ez függőség? :))

ui:tegnap is ennyit voltam és holnap is ennyit leszek!

Előzmény: TV 2 (-)
Daniel Sky Creative Commons License 2000.05.30 0 0 40
Nagyon régóta Netezek már, de manapság csak olyan oldalakat nézek meg ami érdekel. Vannak oldalak amit minden nap megnézek ahonnan beszerzem a szükséges információkat. Ha ez függőség akkor én függő vagyok.
dr_bubo Creative Commons License 2000.05.30 0 0 39
En a MATAV-tol fuggok. de nagyon.
Mert monopol es rohadt draga.

Messze van Orban Viktor alma. Az informacios (magyar) tarsadalom.
Bubo

Jungfrau Creative Commons License 2000.05.30 0 0 38
Ugyanmá Tonino, mit tucc Te eldönteni 14 hozzászólással?
Nehogymár Te mond meg, hogy milyen a Marathon amikor még csak most hallottad a startpisztolyt...
(bocs)
Előzmény: Tonino (31)
Zrumratan1X Creative Commons License 2000.05.30 0 0 37
Snowman
A bagosokat, TV-seket, gyogyszerfuggoket, es a bungie-jumpingosokat kifelejtetted...;))
udv
Előzmény: snowman (36)
snowman Creative Commons License 2000.05.30 0 0 36
Függne inkább a nettől az összes narkós, piás, gyilkos, vadista szandál. Talán előrébb tartanánk. Én átirányítanám őket egy jó addiktológussal.
Gyalogk Creative Commons License 2000.05.30 0 0 35
A TV2 RTL klub függőségéről nem beszélgetünk?
Skulo Creative Commons License 2000.05.30 0 0 34
Fejlődés, előrrelépés, haladás. Újkori média, információ. Lehet függőség, de vajon ártalmas függőség e ? Ha valami erősen hiányzik amikor nincs, ha másra sem tud gondolni az ember, ha azon töpreg, hogy mit ír, tesz, néz legközelebb, ha az élete körülötte forog akkor függőség. Függőség, mert nem tud nélküle meglenni.
Megnézi a leveleit, elolvassa a friss híreket, megnézi a műholdképet, hogy a TV-ben leadott időjárásjelentéshez képest mégis tudja, hogy valóban milyen idő lesz, megnézi, hogy mit játszanak a mozik, hogy milyen lesz az új kedvence filmje, hogy mi lesz este a TV-ben, hogy milyen az új divat, mik a felvételi ponthatárok. Megnéz sokmindent, fenttölt sok órát akár, mégsem biztos, hogy függő. Inkább, csak kihasználja az új technika adta lehetőségeket.
Mért történik minden sablonszerűen, ha valami új, valami ismeretlen került az emberek kezébe ? Van aki fél tőle, van aki ellenzi és van aki boldogan veszi birtokba. Mért kell megint boszorkányűldözés szerűen nekiesni, hogy jó e vagy rossz ? Árt e vagy használ ? Úgyis az idő dönti el szerintem, mint ahogy ez mindig is történt.
Ragasszuk rá, hogy függőség és máris össze lehet kapcsolni, egy csomó ártalmas dologgal, veszélyes függőséggel. Lehet támadni, lehet róla cikkezni, lehet csámcsogni rajta bizonyos körökben.
Lehet, igen lehet internet függőség és akkor tiltsuk be a netet ? Számít valamit az az elenyésző számú Netfüggő, azon milliók melett akik "egészségesen" használják ? Megint ki lesznek ragadva a szélsőséges esetek és evvel lesz butítva a közvélemény. Az Internet veszélyes, bombát lehet onnan gyártani, csecsemőt venni, terrorszervezetekkel diskurálni, függőséget lehet tőle szerezni. Kiváncsian várom már, hogy mikor fogják azt bemondani a tévében, hogy mért jó az Internet. Hogy K. Pistike a Net segítségével talált rengeteg képi és írásos információt a szakdolgozatához és közben nem lett függő sem, sőt senki fel sem robbantott. Tudom, hogy ez nem hír, de ez legalább nem kiragadott példákkal való népbutitás.
Azért én összehasonlítanám egy net függő és egy alkohol függő intelligenciáját, információs tudását, egyáltalán az életképességét.
Hogy Internet függő vagyok e ? Majd, az orvosok eldöntik ! :-)

Skulo

PuPu Creative Commons License 2000.05.30 0 0 33
Ne próbáljátok meggyőzni, - valószínűleg igaza van, ha azt állítja, hogy lehet ez betegség is.
Kicsit olyan, mint a félkarú rabló, csak nem nekünk csörög a lóvé, hanem a telefontársaságnak...
Ettől azért még nem lesz teljesen gyagya az ember, csak az idejéből vesz el elég sokat.
Meg aztán ez az internetes társaság se homogén, - mindenki másra használja. Van, aki pornót keres, van aki üzletet, van aki vitapartnert.
És az a nagyon jó benne, hogy kicsivé teszi a világot.
Előzmény: TV 2 (-)
medwe Creative Commons License 2000.05.30 0 0 32
én internetfüggő vagyok
külföldön általában 2-3 napig
bírom, utána keresem a lehetőséget
és mindig megtalálom

mióta internetezem,
- többet és többfélét olvasok (könyvet, újságot,
szakcikket, tanulmányt) mert van amihez máshogy
nem jutnék hozzá és van, amit szégyellnék
újságosnál megvenni (pl. Új Demokrata)
- szorosabb a kapcsolatom a barátaimmal
(nem csak IRL és telefonon hanem a neten is
kommunikálunk)
- szélesedett az ismeretségi köröm, mivel olyan
emberekkel is lehetőségem van a kapcsolattartásra,
akikkel amúgy szóba sem állnék ;o))))
- az internetes viták miatt gyakrabban használom
a saját könyvtáramat, ellenőrzednő ezt-azt....
- hálistennek alig nézek tévét
- sajnos kevesebbet sportolok

és jól elvagyok a függőségemmel
majd ha zavar engem vagy mást a környezetemben,
akkor abbahagyom

Tonino Creative Commons License 2000.05.30 0 0 31
Ezt se szeretném érezni. Ha utazok valahol, akkor a helyi érdekességekre vagyok kíváncsi, nem pedig arra, ami a világon mindenhol ugyanolyan.
Előzmény: Takács Viktor (30)
Takács Viktor Creative Commons License 2000.05.30 0 0 30
Azért vagyunk a neten, hogy otthon legyünk benne :-))) Így szól az én kissé elferdített Tamási Áron idézetem. Legalábbis azt élvezem, hogy bármerre jár az ember a világban, legyen az Kolozsvár vagy New York, amint nethez jutok, rögtön megnyugszom, minden ismerős. Megvan a webmailem, az ismerős oldalak...

Ti nem éreztétek még ezt?

Tonino Creative Commons License 2000.05.30 0 0 29
Azt értem alatta, hogy minél több időt fordítok internetre, annál kevesebb időm jut a meglévő életbeli barátokra közös programokhoz, amiket itt nem sorolok fel, embere válogatja, vagy új barátságok kötésére.
Előzmény: muzsa (25)
Zrumratan1X Creative Commons License 2000.05.30 0 0 28
Ti hogy vagytok a hálóval? Valóban háló rabjai vagyunk? Betegség-e az intertnetfüssőgés?

Udv!
IMHO az informacio a mai Vilagban tan a legerosebb mozgato rugo, mind a politikaban, mind a gazdasagban. Sokaknak munka, sokaknak szorakozas a NET, valakinek is-is.
En ugy vagyok a haloval, hogy szepen valaszoljak az eredeti szep kerdesre, hogy a munkamhozis kell, es resze is annak, de neha szorakozasra, emberek megismeresere, tanulasra, muvelodesre jatekra is hasznalom.

Nem tudom, hogy Ti rabjai vagytok-e az internetnek, szerintem a fogalom, mint internetfuggoseg nemigen definialhato. Sokan egy oriasi lehetosegnek tekintik, hogy egy olyan "tarsadalom" tagjai, amelyben kulonbozo kulturak, kulonbozo embercsoportok azonos fajsullyal, azonos velemenyszabadsaggal tomorulnek.

Nem hiszem, hogy leszoktatna barmirol is, (hacsak nem a TV-rol) hiszem, hogy sokkal nyitottabba, eloiteletek nelkulive tesz. Tan' egy magasabb szellmi fokra lep az, aki felmeri, felfogja mekkora lehetoseg az Interneten "szorfolni", de lexikalis tudasat is gyarapithajta, koszonhetoen a hatalmas mennyisegu informacionak, ami hozzaferheto manapsag.

Erdekes, hogy sokan nem a kerdedsre valaszoltak, hanem egybol nekiugrottak a TV-nek, de ez megint mas teszta. Egy Internet kontra TV forum szerintem igennagy nepszerusegnek orvendene...

Tonino Creative Commons License 2000.05.30 0 0 27
Miért lennék kirekesztett a telefon nélkül? Mi szükségem lenne egyfolytában felesleges ingerekkel bombáztatni magam?
Egy nicknévvel beszélgetni nem azonos minőségű emberi kapcsolat egy életbeli beszélgetéssel. A technika általános megítélésével összekapcsolni a netet megtévesztő lehet.
Álláspontomat finomítom: van előnye az internetnek, ez természetes, de a hátrányokat is mérlegelni kell. Én ezekre hívtam fel a figyelmet.
Előzmény: Gödény (23)
CaveMaN Creative Commons License 2000.05.30 0 0 26
:oDDD
Előzmény: magyar tarka nagy barom (21)
muzsa Creative Commons License 2000.05.30 0 0 25
Hogy erted azt, hogy elszakit a barataidtol? hogy nem tapogathatod meg oket minden pillanatban? a fizikai kozelseg az egy dolog, fontos, de a gondolati az ugyanugy szamit. en egyebkent a barataimmal, a legkozelebbiekkel is tobb orat beszelgetek naponta, es ebben nagy szerepe van az internetnek, (+sms) ha nem lenne, akkor a nap vegen csak egy icipici idom lenne rajuk, amikor lerakom a lantot a munkahelyemen. (khm. szoval igen, a munkahelyemen maganeletet intezek:))))

gondolkodni meg abszolut tobbet lehet tole. annyifele impulzus er, ami mind arra kesztet, hogy csak na. olyan dolgokat latsz, tudsz meg, amiken alapallasbol egyaltalan nem filozofalnal.

Előzmény: Tonino (13)
CaveMaN Creative Commons License 2000.05.30 0 0 24
Hmmm, fából vaskarika?

Nekem vannak a való életből (nevezzük így, bár a net is ide tartozik.) vannak barátaim, érzelmekkel meg minden egyébbel, amit gondolom szívesen felsorolnál. A velük való kommunikáció a neten keresztül fából vaskarika?

Jéééé, most jut eszembe. Vannak emberek, akik levélben tartják a kapcsolatot.... (Fából vaskarika...)

Gondolkodás: nem függ össze a nethasználattal...

Olvasás: (kicsit kötözködve..) Te mégis mit csinálsz a képernyőre kerülő betükkel? Letapogatod vagy a sugárzásmértékből állapítod mi van ott?

Lustaság: a TV is fokozza, a könyvolvasás is (ha ugye egész nap csak fekszem a könyv mellett és olvasom..)

Így első ránézésre a 4-ből 4-et lehet kihúzni innen, mint nem csak a témára jellemző dolgokat...

Üdv:
CaveMaN

Előzmény: Tonino (17)
Gödény Creative Commons License 2000.05.30 0 0 23
> néhány napig nem vagyok netközelben, hiányozni kezd az anyag, a háló és az információ,
> s ugyanez a helyzet, ha egy hétig nem tudom ellenőrizni az emiljeimet.

Ha az ember egy hétig nem jut hozzá a hagyományos postához, folyóirataihoaz, leveleihez, vagy beázott-szétszakadt a telefonvonal, nem érzi-e magát ugyanolyan kirekesztettnek, egyedülinek ?
A háló csak közvetíti az információt - és elsősorban az emberi kapcsolatokat. Életmódunk maximum ezektől az információktól és emberi kapcsolatoktól függ. És vannak jónéhanyan, akikkel évekkel ezelőtt csak személyesen tudtam beszélgetni, vagy telefonon - mindkettőt ritkán, most meg ugyanazokkal az emberekkel a hálón is tudom tartani a kapcsolatot. Miért baj ez ? Az is baj, ha nem gyalog kell járni, hanem van vonat, autó, ha nem csak hírnökkel lehet levelezni, hanem van távíró, telefon, ha nemcsak a szájról szájra terjedő történeteket ismerhetem meg, hanem van könyv, színház, mozi, TV ? Hogy csökkent vagy növekedett a könyvek olvasása a TV hatására, azt nem tudom. De valószínűleg a TV sok olyan házba vitt be információt (is), ahova eddig nem jutott be semmi. Átkozni kell ezért ?

Előzmény: TV 2 (-)
NJoco Creative Commons License 2000.05.30 0 0 22
inkabb a net mint isaura esmeralda es tsai...
Előzmény: dicK (19)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2000.05.30 0 0 21
Barátok:
Már miért lenne ez érzelem mentes? Vagy már a sima levél is az volt? Puskin mintha egy kicsit más véleményen lenne.
Gondolkodás:
De az információ struktúrálása már az nem? A vélemények összevetése is az. Ha vitatkozni is van kedved, azt sem érdemes gondolkodás nélkül tenni.
Olvasás:
Szerintem is-is. Gép előtt ülve is, meg könyvből is. Sőt komplett könyvek is vannak fent a Hálón, olyanok is amire 3 hónapot kellett volna várni a könyvtárban.
Lustaság:
Miért oly nagy baj ez? Szerintem a technika fejlődésének az egyik alapja. Szerintem ez az ember fajspecifikus jellemzője.(Pihenő, lassú állatot látam már, de lustát azt nem.)
Egyébként gondoltad volna reggel, hogy ma még vitatkozol egy barommal? :-D
Előzmény: Tonino (17)
snowman Creative Commons License 2000.05.30 0 0 20
Lehet függőségnek nevezni, de azt hiszem, ez egy idő után letisztul, és nem olyan veszélyes, mint általában a szenvedély-betegségek. Az internet számomra egy általában kitűnően funkcionáló szerszám vagy eszköz, ami segít abban, hogy barátokat, tudást és különböző jellegű élményeket(film, zene, kép) szerezzek.
dicK Creative Commons License 2000.05.30 0 0 19
"Egyszóval az internet inkább gyógyszer a tévéfüggönységre..."
Hja! Mint ópiumra a morfium... ;O)
Előzmény: Jungfrau (8)
NJoco Creative Commons License 2000.05.30 0 0 18
szerintem ez csak azokra igaz, akiknek erre egyebkent is megvan a hajlamuk..
ha nem a net tenne ezt veluk akkor lenne mas.
Előzmény: Tonino (13)
Tonino Creative Commons License 2000.05.30 0 0 17
Barátok: érzelemmentesen? Fából vaskarika.
Gondolkodás: strukturálatlan információtömeg ismerete az nem gondolkodás.
Olvasás: Gép előtt ülve?
Lustaság: nem az Internet hibája, de tovább fokozza.
Előzmény: Jungfrau (15)
ubizz Creative Commons License 2000.05.30 0 0 16
Nekem tavaly Eirinn topicja meglehetősen fontos iránytű volt, jól kinyomtattam és a gép közelében tartottam, csak figyelmeztetésül magamnak...

ubizz

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!