Keresés

Részletes keresés

geszthi Creative Commons License 2000.07.01 0 0 99
Nezzuk miert nem valaszol Messire:

" Ha kell, rugdosom a sajat kormanyom, elkuldom a miniszteret pics@ba itt, nyilvanosan. Nemcsak
akkor, amikor mar lemondott. Latod, latod...."

No, utana neztem a te allitolagos nagy biralataidnak. Mivel vitank epp Pepo-Orban kapcsan volt, lassuk mi volt toled a Fodor biralaton kivul e teren.

A nagy Messire Pepot biralo hozzaszolasainak szama az osszes topikban: 1, azaz egy darab az is csak 2000 Majus 31-en ! (Aradi ugyrol szolo topikokban egyetlen egy sem)

Pepo a rettegett topicban (290) :
""Illés Zoltán leváltását javasolja Pepó Pál"
2000-05-31 (a nyomtatott MH cikke)
En pedig Pepó Pál levaltasat javaslom, de fenysebesseggel".

No ennyire tellett toled a ket ev alatt az Orban kormany legszarabb, legalkalmatlanabb miniszteret illetoen biralatra amikor te ugy allitottad itt magarol, hogy milyen nagy biraloja vagy a sajat kormanyodnak is (ez is mert mar az Illest kedzte tamadni) Ja, elotte vegig kussoltal.

Ezek utan meg te jossz itt a bunko Fodorral, mert szovatette azt , hogy Orban megsem valtotta le!
Es te sehol sem sem biraltad ezert Orbant (ezen volt a vitank itt ugyebar) hamar itt annyira kerted a Pepo levaltasat...
No ezek utan inkabb tanulmanyozd a tukrot (ha tudod mi az, vagy szolj valakinek aki megmutatja) mielott jossz itt a nagy bekepzelt kioktato dumaiddal !!

Hogy egy primitiv klasszikussal fejezzem be:
"Majd ha kifejlodik benned az ONkritikai szellem es a nem bekepzelt velemenyalkotas masokrol, akkor kedj el masokat bunkozni."

Előzmény: Messire (87)
geszthi Creative Commons License 2000.06.22 0 0 98
"...Orban aki ugy bujkalt..." mielott meg Messire el nem kezd ujra "mucsaizni". Es meg o jott az szdsz ellen ezzel...
Előzmény: geszthi (97)
geszthi Creative Commons License 2000.06.22 0 0 97
Lasd Orban akit ugy bujkalt (vagy bujtattak, de ez mindegy)a valasztasok elott (1998).
A masodik fordulo elotti utolso TV vitan (TV2) meg ra is kerdeztek, hogy miert az Ader van ott?!

Szegeny "elfaradt"(persze ha ezen illeto nem azonos oldali Messire-vel akkor egybol gyavasagbol). Az Ader mellett ulo, H.Gy, T.J, Cs.I partelnokok a maguk 60 valahany evevel nem voltak azok, meg talan ugy gondoltak, hogy ki mernek allni a nyilvanossag ele...

Aztan az idomitott ellenfelekrol (nem is tudtam, hogy a Bekejobbrol ilyen felemelo a velemeny).
lasd Orban szokasos media szerepleseit(kulonosen a Radioban). No az aztan maga pokol tornaca, olyan megveszekedett kerdezokkel van allandoan egyutt!

A kulfoldi tartozkodasokrol meg lasd TJ. O aztan mindig ott (persze vilagrengeto fontossagu ugyben) van ahol eppen tuntetnek ellene, ugyebar.

Előzmény: Messire (93)
geszthi Creative Commons License 2000.06.22 0 0 96
Latom elojott ujra a szereny felsobbrenduseged Messire.
Ahh mino kegyben reszesultunk, hogy egyszeru foldi halandokent a megtestesult igazasag es ertelem bajnoka leereszkedett kozenk !

No akkor sorjaban. Ha lennel szives bekopizni, hogy hol biraltad te valaha is Orbant amiatt, hogy hagyja Pepot garazdalkodni akkor nagyon orulnek.
Ugyanis jelen esetben errol volt szo (hogy merte a Fodor azt mondani amit bemasoltal?! Persze, azt mar nem emlitetted, hogy Illes is elismerte a felelosseguket. Orban bezzeg...no de lasd alabb)

"Pepó Pál valószínűleg azt érezte, hogy napról napra apad a bizalom iránta, egyre kevesebben támogatják őt és terveit - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök. A Magyar Rádiónak adott interjúban a kormányfő jelezte:
örülne,ha a nemzetközileg elismert, több nyelven beszélő egyetemi tanár továbbra is az államigazgatás javára kamatoztatná tudását.
Emlékeztetett arra is, hogy többször kérte Illés Zoltánt, a környezetvédelmi bizottság elnökét, ne vitázzon a nyilvánosság előtt a miniszterrel, és elsősorban a megoldásokon gondolkodjon.

A kormányfő már többször kritizálta Illést a miniszter elleni "támadásai" miatt. Legutóbb múlt heti nyilatkozatában kifogásolta, hogy Illés Zoltán - aki a Fidesz alelnöke is - nem törekedett minden erővel arra, hogy együttműködjön Pepóval."

No igen a szegeny Pepo, meg az o gradiozus tervei (ez meg mi volt?) akit meg a fideszes Illes sem tamogatott...
Semmi biralo megjegyzes, csak vedeni, vedeni...
Bezzeg az Illes az ki van emelve,hogy tamadni merte. De arrol egy szo sem, hogy vajon miert? Miert nem halgatta meg Illest, hisz o is fdeszes?

Azt elhiszem, hogy Orbannak is ilyen felek hianyoznak az allamigazgasban. Azt csinalta allandoan amit a TJ akart, nem torodve semmivel.
Szakmai ervek? Ugyanmar!
Erdekes, hogy Chikanrol nem hallottam, hasonlot nyilatkozni (igaz ot dicserte...meg szepen levaltotta)

No ennyit Orbanrol.

Szoval ha a csodalatos felsobbrendu szemelyeskedeseid helyett inkabb arra valaszolnal amit itt annyira kifogasoltal a Fodortol (vagy tan inkabb neked is szuksegedre lenne egy felolvasora?)

Orbannak szerinted semmi felelossege az ugyben, hogy hagyta 2 evig a helyen (most sem o valtotta le ugye). Sot tobbszor megertoen nyilatkozott rola (bemasoltam alabb, ha nehezedre esne meglelni). Ez termeszetesen mind a gonosz TJ muve...

Ha van akkor miert nem lattam ilyen hozzaszolasodat hisz te elkuldod melegebb eghajlatra oket? Masreszt ekkor mi a gond azzal amit Fodor mondott? (vagy te is jossz a speakeri mentalitassal. Lehet tok alkalmatlan a Pepo, de a Fodoron meg nem volt sapka...)

Ha szerinted nem akkor, arrol vilagosits mar fel minket, hogy hol a hatar ameddig Orban hagy a helyen valakit garazdalkodni; tonkretenni az amugy sem eros kornyezetvedelmet, a politikai celja miatt? Azt tudjuk hogy tobb mint ket ev, hisz most sem valtotta le.

Előzmény: Messire (87)
gedeon_2001 Creative Commons License 2000.06.20 0 0 95
Kedves Messire!
Jo, ha nyitsz topicot vagy megmondod, hol, szivesen.
Ami Fodort illeti. Amit Te gyávaságnak nevezel, azt a szimpatizánsai és a pr tanácsadói méltóságteljes hallgatásnak neveznék. Talán Te is egy számodra szimpatikus politikus esetében.
A vitakészségével egyébként nincs különösebb baj.
Előzmény: Messire (93)
Messire Creative Commons License 2000.06.20 0 0 93
Kedves gedeon!

Aczel-ugyben SZVSZ ertelmetlenseget irsz, de ezt mashol kitargyalhatjuk.

"Csak egyetlen kérdés. OK, Fodor lusta és minden operativ feladatra alkalmatlan. De miért gyáva?":

Peldaul amikor tobb tizezer pedagogus tuntetett ellene, o eloszor elbujt majd lelepett Indiaba egy roppant fontos konferenciara. Rengeteg ilyen eset volt. A mediaban detto: igazi ellenfelekkel nem mer kiallni, csak "idomitottakkal", mondjuk MDNP-sekkel. Kozben meg nyilvanos leveleket irogat Orbannak es b@szogatja a sajtoban. De egy nyilvanos vitaban mar a Fidesz-vezerkar masodik vonala is megenne' konnyu eloetel gyanant. Szoval szanalmas is. Neki mint politikusnak vege van.

Előzmény: gedeon_2001 (92)
gedeon_2001 Creative Commons License 2000.06.20 0 0 92
Kedves Messire!
Akkoriban éppen hosszabb túristaúton tartózkodtam :), nincsenek konkrét ismereteim az Erdély története kiadásának körülményeirol. Elhiszem, ha mondod, hogy Köpeczi kulcsszerepet játszott benne. De azt nem tudom elhinni, hogy ezt az aczéli kultúrpolitikával szemben verekedte ki, mert ilyen nem volt. Legalábbis abban az értelemben nem volt, hogy az Aczél által felügyelt kultúrpolitika ne lett volna a kádárizmus vetülete. Amelyet Köpeczi is, Aczél is szolgált. Aczél hosszabb ideig és magasabb rangban, tehét több befolyással, ezért a morális felelossége is sokkal nagyobb.
De nem akarom ezt itt ragozni, mert itten Pepó írói munkásságának méltatása folyik, és rendre leszek utasítva.
Csak egyetlen kérdés. OK, Fodor lusta és minden operativ feladatra alkalmatlan. De miért gyáva?
Üdv: Gedeon
Előzmény: Messire (89)
kevi Creative Commons License 2000.06.20 0 0 91
Ez még nem minden. Az aktuálisban azt is mondta, hogy szóba fog állni a civil környezetvédő szervezetekkel.
Korábban meg az is elhangzott, hogy

"visszavárja a szakembereket" a tárcához.

Az már csak hab a tortán, hogy speakerék elfelejtettek tudósítani arról, hogy az évezred perét elsőfokon elvesztette a superügyvéd csapata.

Éljen pepo! Kenyéren és vizen!

Előzmény: Törölt nick (86)
hüblecsida Creative Commons License 2000.06.19 0 0 90
Most akkor mi van? Öregek már Baja Feri bácsi terepjárói?
Előzmény: Törölt nick (86)
Messire Creative Commons License 2000.06.19 0 0 89
Kedves gedeon!

Arrol fogalmam sincs, mit muvelt akkoriban Kopeczi az ELTE-n, de az egesz egyszeruen nem igaz, hogy gyava lett volna minsizterkent! Azt tudom, hogy a szolgalelku, hazafiatlan aczeli kulturpolitika kozepen o verekedte ki a haromkotetes Erdely kiadatasat, amely az elso ilyen mu volt vagy 40 ev utan. Aki akkoriban jart Erdelybe, az tudja, hogy ez mekkora tett volt.

"Ezt nem Fodor védelmében írtam, aki katasztrófa volt, de nem azért, mert nem volt elég muvelt."

Nemcsak azert persze. Hanem mert utalt dolgozni, gyava volt es totalisan alkalmatlan. Azt fonntartom, hogy Fodorhoz kepest Kopeczi jo miniszter volt. Fodorhoz kepest mindenki jobb volt.

Előzmény: gedeon_2001 (75)
Messire Creative Commons License 2000.06.19 0 0 88
"inkabb az a bunkosag ha kivalasztol"

Eddig azt hittem sulinetes vagy, de most mar a tanya-netre gyanaxom. :)

Előzmény: geszthi (65)
Messire Creative Commons License 2000.06.19 0 0 87
geszthikem!

Szolj annak, aki fololvassa neked a hozzaszolasokat, hogy lassabban haladjon, mert akkor talan te is megfontoltabban valaszolsz, bar erre ismerve teged vajmi keves az esely. Mondd, te hanyszor illetted biralattal az ellenzeki politikusokat, hanyszor surgetted a lemondasukat az Indexen? Mert en kormanyparti vagyok, de nem olyan kritikatlanul, mint ahogy te ellenzeki. Ha kell, rugdosom a sajat kormanyom, elkuldom a miniszteret pics@ba itt, nyilvanosan. Nemcsak akkor, amikor mar lemondott. Latod, latod. Majd ha kifejlodik benned a kritikai szellem es az onallo velemenyalkotas, akkor gyere vissza bunkozni. Addig te csak egy vagy a sok handabandazo kozott.

U.i. A tul sok boldolastol csak az idegallapotodra vonatkozoan kapunk tobb informaciot. A kevesebb tobb lenne.

hüblecsida Creative Commons License 2000.06.19 0 0 85
Most akkor mi van? Visszajön a Baja?
Előzmény: Törölt nick (80)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.19 0 0 83
az élet tele van meglepetésekkel
Előzmény: Törölt nick (81)
wizz__ Creative Commons License 2000.06.19 0 0 82
mond szakáll, elolvastad egyáltalán a geszthi hozzászólását ?
vagy szerinted az előző kormany ténykedése felmenti a mostanit minden felelősség alól ?

tisztára mint az oviban: "de ovónéni én csak azért verekedtem mert Pistike is verekedett ...."

Törölt nick Creative Commons License 2000.06.19 0 0 80
nem védem pepót, mert nincs rajta mit védeni, de legalább nem vodkázott zsurkon, mint a mozigépész evt. baja. Ez is valami
speaker Creative Commons License 2000.06.18 0 0 78
Az utókor én vagyok. Én Baját nem felejtem.


speaker

geszthi Creative Commons License 2000.06.18 0 0 77
No akkor itt van meg egy cikk rola

Pepó Pál viharos két esztendeje

Felállították (a hivatalos verzió szerint önként felállt) a bársonyszékből, mert véget ért a parlamenti ülésszak. Ha most megússza, várni kellett volna őszig, a váltás elhúzódhatott volna év végéig, és az a hazai környezetvédelemnek nem
tett volna jót. – Pepó Pál személyes döntése volt, hogy távozik a zöldtárca éléről – nyilatkozta Torgyán József kisgazda pártelnök, aki kifejezetten személyes megfontolásokból minisztert csinált napra pontosan két évvel ezelőtt a debreceni növénynemesítőből. Összeállításunkban a távozó Pepó Pál (45) kétéves vesszőfutásának részleteivel szolgálunk.

A természetvédelmi és a nemzeti parki igazgatóságokon tegnap hurráhangulat uralkodott, a munkatársak pezsgőt bontottak, és a telefonozó hivatalnokok így üdvözölték egymást:
– Vége a lidércnyomásnak!

Az elegánsan, mégis dicstelenül távozó miniszter kevés hajlandóságot mutatott arra, hogy személyiségének és miniszteri magatartásának mélyebb rétegeibe bepillantást engedjen. Megválogatta az újságírókat, és furcsa szelekciót
érvényesített saját munkatársaival szemben is. Pepó Pál rendre úgy igyekezett feltűnni, mint akit ok nélkül űznek és hajszolnak, akinek ügyeit fölnagyítják, s mégis úgy emlékszünk majd rá, mint akinek kétéves működése botrányok sorozatából állt.

Pedig lapunknak adott első nyilatkozatában – rögtön kinevezése után – politika- és botránymentes minisztériumot ígért. Az Orbán-kormány legtöbbet bírált minisztere ígéretét nem tudta teljesíteni: lépéseit a változékony „kisgazda belpolitika” irányította, döntéseiben pedig gyakorta mellőzte az amúgy megkerülhetetlen szakmai szempontokat.

Az indulás enyhén szólva is furcsa volt. Pepó Pál ugyanazon a napon, 1998. június 16-án lett egyetemi tanár meg környezetvédelmi miniszter. Váratlanul felívelő tudományos karrierje utóbb különös jelentőséget kapott: TorgyánJózsef, a miniszter mentora mindig erre a tudósi reputációra hivatkozva próbálta az egyre szaporodó támadásokat hatástalanítani.

Nem volt a rendszerváltozás óta olyan miniszterünk, akiről ennyi lehetetlen
történet keringett volna. Torgyán Józsefnek szinte hetente kellett bizonygatnia,hogy a debreceni kutatónál nincs alkalmasabb szakember a környezetvédelmi tárca irányítására. Ezt az állítást – a miniszter elődje, Baja Ferenc szerint – az országban csupán három ember hitte el: maga a kijelentő, Orbán Viktor miniszterelnök és természetesen Pepó Pál.

Székely Zoltán kisgazda politikus – a környezetvédelmi alap ügyeit vizsgáló
parlamenti albizottság vezetője (sokak szerint ez a testület tett pontot Pepó kétéves politikai pályafutásának végére) – a napokban a legszegényebb tárcának nevezte a Környezetvédelmi Minisztériumot. Nagyjából hasonlóan
vélekedhet erről a közvélemény is, ezért volt különösen irritáló a tárca gazdájának terjedelmes igénylistája, ami a kormányalakítás napjaiban került nyilvánosságra. Márványkandalló, Mercedes tárgyalóbusz, 20 milliós luxus-Audi – egy szegény minisztérium vezetője talán kevesebbel is beérhette volna. Bár egyes maliciózus megjegyzések szerint addig volt jó – ez a kormányváltás után öt hónapig tartott! –, amíg Pepó nem foglalkozott természetvédelmi kérdésekkel.

A szakmailag érintett hivatalnokok persze korábban szembesültek a nagyszabású átszervezésekkel, amikor is a miniszter megkezdte a tárca
szakembereinek tömeges eltávolítását. Első lépésben 129 embert adott át az Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumnak (egy Torgyán József és Pepó Pál közötti, soha nyilvánosságra nem hozott megállapodás alapján). A
gazdát cserélt munkatársak – akik fél évvel később arra panaszkodtak, hogy még nincs munkaköri leírásuk – állítólag azért kellettek az agrártárcának, mert feladatkörük is oda került. Egy biztos: az érintettek bér- és dologi keretére
(autókra, számítógépekre, faxokra, hűtőszekrényekre) is nagy szükség volt a
vidékfejlesztési stáb felállításánál. A kezdeti botrányok sorát gyarapította néhány „baráti” kinevezés is – egy volt tanítvány került például a Hortobágyi Génmegőrző Kht. élére is, így aztán senki sem csodálkozott azon, hogy októberben a Miniszterelnöki Hivatalból kiszivárgott: a kancellárián megkezdték Pepó utódjának keresését.

Ez a jelzés korainak bizonyult: Torgyán József azonnal cáfolta a hírt, s bejelentette, hogy beperli az álinformációt közlő Népszabadságot (a mai napig nem tette meg).

Pepó Pál elődjét, a szocialista Baja Ferencet a legtöbb támadás amiatt érte,hogy – úgymond – nem elég átlátható a milliárdokat kezelő környezetvédelmi alap működése. Az új miniszter reformot hirdetett: nyilvánosságot,szakmaiságot, gyors ügyintézést ígért a zöldkassza klienseinek. A kisgazda belügyeket közelről ismerők szerint bukását éppen az okozta, hogy ezt a
zökkenőmentességet két év alatt sem tudta megvalósítani. Az alap a kormányváltás után, 1998-ban gyakorlatilag felfüggesztette a kifizetéseket (arra hivatkozva, hogy a pénzt az előző kormányzat elköltötte), 1999-ben
pedig a 28 milliárdos keretből csak 24 milliárdot költött el, a maradék négymilliárd a központi költségvetés zsákmányául szolgált.

Ezt az FKGP második vonalába tartozó politikusok nem tudták megemészteni. – Van itt egy
alap, aminek az osztogatásával erősíteni lehetne a vidéki pozíciókat, és még a mi önkormányzataink sem kapják meg a jogosan nekik járó pénzt? Tessék
mondani, mi folyik itt? – tették most fel a kérdést csütörtök kora délután egy
parlamenti albizottságban a miniszternek, aki néhány óra múlva már csomagolhatott is.

A zöldkassza – amely bevallottan a mindenkori környezetvédelmi miniszter leghatékonyabb PR-eszközéül is szolgált – Pepó Pál kezében önveszélyes fegyverré vált. Megvonta a támogatást a környezetvédelmi sajtótól, ezzel azonban a politikai marketingben nehezen ledolgozható hátrányba került. Rendszeresen ütközött a környezetvédőkkel is, aminek következtében 1999
elejére társadalmi bázis nélkül maradt. Ettől kezdve – ha a híradásokat gondosan megvizsgáljuk – a „Pepó egyenlő botrány”-képlet alapján szerepelt
a zöldtárca gazdája a nyilvánosság előtt, és ehhez a civil környezetvédők is készséggel asszisztáltak, átlag kéthetenként követelve a miniszter távozását.
Ami a zöldeket illeti, ők természetesen nemcsak az elmaradt pénzek miatt opponáltak, de azt azért nem hagyták szó nélkül, hogy a tárca korábbanmegítélt, de ki nem fizetett támogatásokból több mint negyedmilliárd forinttal maradt adósuk.

Az újságíróknál és a zöldeknél is nehezebben jött ki a miniszter – és ez a Pepó-féle irányítási mechanizmus igazi tragédiája – saját munkatársaival. Volt kollégái, így az általa kinevezett, majd leváltott helyettes államtitkár, Várhelyi Tamás szerint mindvégig a bizalmatlanság légköre lengte körül, és ebbe a személyek gyakori cserélgetése éppúgy belejátszott, mint az, hogy rendszeres jelentést íratott a tárca dolgozóival arról, mikor és kivel beszéltek telefonon.

A bizalmatlansággal is magyarázható az a példátlan méretű elbocsátási hullám,ami a miniszter kétéves működését végigkísérte. Ezen idő alatt 97 embert küldött el a tárcától, ami egy alig 300 fős intézménynél igen komoly teljesítmény.
Mások mellett két közigazgatási államtitkárt, öt helyettes államtitkárt, tizennégy főosztályvezetőt, három nemzeti parki igazgatót és hét környezetvédelmi felügyelőségi igazgatót távolított el, az európai csatlakozás
előkészítése szempontjából legfontosabb részlegeket – az integrációs és a
környezetstratégiai főosztályt – szinte teljesen kiürítette.
Megszabadult a jogászoktól is, s ez azzal a következménnyel jár, hogy amikor a kirúgott dolgozók egy része munkaügyi pert indított, a tárca kénytelen volt külső ügyvédeket megbízni – mint utóbb kiderült, sikertelenül – a perbeli képviselettel.

A legnagyobb felzúdulást a tekintélyes természetvédelmi szakember, Aradi Csaba januári menesztése váltotta ki. Ez az ügy politikai akció volt: Aradinak azért kellett távoznia, mert akadályozta a kisgazdák föld- és pénzosztásra alapozott hortobágyi honfoglalását, és nem hitte el Pepó Pálnak, hogy „a természetvédelmi területeken gazdálkodni kell, nem rezervátumosdit játszani”.

1999. szeptember 22-én a perlament környezetvédelmi bizottsága meghallgatta a minisztert A Világörögség Programirodáról – ahová Aradit áthelyezték – azóta sem hallani, igaz, arról sincs hír, hogy a rendőrség kibogozta volna az évszázad bűnügyeként aposztrofált természetvédelmi földvásárlási történetet, amelyet
egy hónapos fegyelmi vizsgálat után sem tudtak Aradi Csaba nyakába varrni.

Belebukott viszont az esetbe Medgyesy Balázs fideszes közigazgatási államtitkár, aki – miután megpróbálta leállítani az Aradi ellen folyó
hajtóvadászatot – feloldhatatlan konfliktusba került főnökével.

Az idén februári ciánügyi malőrt – amelynek során a miniszter először cáfolta a környezeti katasztrófa tényét, s csak kéthetes késedelemmel kezdett intézkedni – a hozzáértők az apparátus elbizonytalanodásával magyarázták:
ahol mindenkinek billeg a széke, ott senki sem fog szembeszállni a miniszterrel, bármekkora szakmai hibát követ el.

Torgyán József értékelése – Pepó Pál sikeres szakmai munkája ellenére, csupán a politikai támadások miatt kényszerül távozni – aligha helytálló. A miniszter meggyengítette minisztériumot, felheccelte zöldeket, és a
környezetvédelemtől egyre inkább elforduló közvéleményt hagy maga után. Meg egy olyan koalíciós partnert, amely – Illés Zoltán szavait idézve – saját magát is hibáztathatja a kétéves vessző- és ámokfutásért. Vagy ahogy a bizottság egy másik tagja – Fodor Gábor (SZDSZ) – a csütörtöki meghallgatás után, a lemondásról értesülve fogalmazott: – Az utókor nem
felejti el Orbán Viktornak, hogy az ő kormányában Pepó Pál két évig miniszter lehetett.

Hargitai Miklós
Rab László

Előzmény: speaker (67)
geszthi Creative Commons License 2000.06.18 0 0 76
Ertem speaker. Szoval tok mindegy hogy 10x (ha nem joval tobbszor) kevert botranyt mint Baja, az sem szamit hogy a gyanus penzugyei is kb azonosak a Baja 70 millios kifizetesevel (50millio a fradi, a sjat buzas tamogatas kb 12millio, az ot tamogato zoldszervezet letrehozas is parmillio), sot meg az sem szamit, hogy baja legalabb nem verte szet a kornyezetvedelmet ez mind nem szamit, mert legalabb nem maffiozok vodkaugyleteit szponzoralta.

No most abbba ne menjunk bel, hogy ebbol a vodka igaz csak.

Az meg mar csak hab a tortan, hogy ha tehat elismered te is hogy mekkora egy kretn volt a miniszteriumban a Pepo (es ezt meg a fidesz is elismeri, nem nyilvanosan, sot illes ugy ugy is) akkor nagyon is igaz az hogy Orban felelosseget sem lehet megkerulni.
Ha valakinek ennyire fontos ahatalma, hogy hagy egy ilyen embert garazdalkodni a rabizott hatalommal, sot meg vedelmebe is vette parszor akkor ott nagyon nagy baj van! Eppen ebben van igaza Fodornak (en legalabbis igy ertelmezem), hogy ezert neki is viselni kell a felelosseget.
Nem lehet mindent a TJ nyakaba varni.
Megegyszer megkerdem ki akkor a Magyar Miniszterelnok itt?

Előzmény: speaker (70)
gedeon_2001 Creative Commons License 2000.06.18 0 0 75
Kedves Messire!
Elnézést, azóta nem voltam gépközelben.
Köpeczirol nagyon rossz véleményem van. Széleslátókörunek, nemzetközi hírunek nevezni hatalmas túlzás. Vonalas, gyáva alak volt, tönkre tette az ELTE BTK francia tanszékét, mert ott meg zsebdiktátorként muködött. Ami tudományos munkásságát illeti: néz bele a Rákóczi életrajzába. "A kis Rákóczi már akkor is kis Rákóczi volt, amikor még kis Rákóczi volt" - és ez csak enyhe karikírozás. Bármit nem tett meg Fodor, amit Köpeczi igen, az Fodor javára szól.
Ezt nem Fodor védelmében írtam, aki katasztrófa volt, de nem azért, mert nem volt elég muvelt.
Üdv.: Gedeon
Előzmény: Messire (62)
rocky Creative Commons License 2000.06.18 0 0 73
Speaker,

Engem aztán nem nevezhetsz bolsinak. De ilyen alkalmatlan kretént, mint ez a Pepó még a Kádár rendszerben sem igen lehetett találni. Ennek nem egy minisztérium, de még egy utcai nyilvános illemhely vezetése is meghaladta a képességeit. Ami Pepónak hiányzott (hiányzik) az egy rendes ruha (nem öltöny, hanem egy pár a szeme alá), hogy megtanuljon legalább tisztességesen viselkedni. Csodálom Orbánékat, hogy egy ilyen ökröt ilyen sokáig el bírtak viselni anélkül, hogy elhányták volna magukat. Ennyi. Mennyit is kapsz a komcsiktól zavarkeltésedért? Hol a kifizetöhelyed? Zuglóban vagy a Köztársaság téren?

Előzmény: speaker (67)
hackz Creative Commons License 2000.06.18 0 0 71
Kedves Speaker!

1 órával ezelőtt alkalmam volt beszélgetni a minisztérium egyik munkatársával, aki elég részletesen elmesélte a miniszter úr viselt dolgait.

Ha elolvasod a 69. számú hozzászólást, különösen figyelmesen olvasd az 1., 2., 6., 7. és 8. pontokat, mert a fenti személy megerősítette, hogy azok teljesen korrektek.

A palinál nagyon komoly mentális problémák voltak. Nagy tehertételtől szabadult meg a kormány, csak miért vártak ezzel idáig.

Előzmény: speaker (67)
speaker Creative Commons License 2000.06.17 0 0 70
Tényleg sok rosszat tett, de legalább maffiózók vodka üzleteit ne szponzorálta környezetvédelmi közpénzekből.
geszthi Creative Commons License 2000.06.17 0 0 69
Ez mar akkora eszement baromsag, amit itt osszehanytal Speaker, hogy meg elolvasni is pazarlas...

Tudom hogy remenyetelen ( de ugye az hal meg utoljara), de akkor magyarazd mar meg, hogy

1, mi van azzal a sajat buza szponzoralassal?
2, mi van a kornyezetvedelmi feladatokkal amikor meg a rendelkezesre allo penzt sem osztotta ki 1999ben ?(tan olyan elen jarunk, hogy nincs megoldando problema)
3, Mi van a fradi 50 millios tamogatasaval (mint hazank legfontosabb kornyzetvedelmi beruhazasa ugye)?
4, Miben seftelt Aradi? Hol van az az evszazad bunugye amirol Torgyan is hazudozott (semmi targyalas, semmi bizonyitek)?
5, Mi van azzal a magas polcra helyezessel (ahova kinevezte Aradit)? Hallottal egyaltalan arrol hogy meginditottak a csoportot (mert en nem, pedig allitolag olyan fontos munka amihez kulon csort kellett)
6, Mi van azzal, hogy a nemzetkozi szabalyozassal ugy levagyunk maradva (2 keszult el az 50bol ketev alatt)?
7, Mi van azzal a bolsi (hogy teged idezzek) modszerek alaklmazasaval amit o alkalmazott (Felesegenek bevonasa az alkalmazotti dontesekbe,
jelentes iras a telefonbeszelgetesekrol, kivel, mikor)
8, Mi van azzal, hogy sajat tamogatasara kornyezetvedo csoportot "toborzott", oket fizette.
(ezt meg a baja sem engedte meg maganak)
9, Mi van azzal, mikor a cian szennyezes megtortentekor letagadta, hogy barmi is tortent volna?

Előzmény: speaker (67)
kevi Creative Commons License 2000.06.17 0 0 68
Kedves speakerek!

Hazudtok! Hazudtok, mert igenis pepike ugyanolyan korrupt volt, mint elődje. A jelek szerint még több is van a rovásán.
Csak az apró példák:
Aradi ügy,
néhány szakember "átadása" az fvm-nek,
saját zöld szervezet létrehozása a minisztériummal függőségi viszonyban álló közalkalmazottakkal,
környezetvédelmi alapok elosztása,

FRAINAK juttatott támogatás.

tehát igenis tehetségtelen, korrupt, embertelen, és bunkó minisztert védelmeztek.

Bunkóságára a legjobb bizonyíték, amikor a Merci konf. buszban és susogóban ment Ausztriába és a vendéglátók vettek neki öltönyt.

speaker Creative Commons License 2000.06.17 0 0 67
Mondom, hogy titeket csak a szarkeverés motivál, a minél rosszabb annál jobb elv érvényesülése.
Pepóról sok minden rosszat hallottam, de legújabban az a nóta zúg balról, hogy nem is volt olyan rossz szakember, csak mint emberrel volt baj...
Gondolom azért mert a korrupt Baja után olyan ember volt, aki nem tűrte a környezetvédelmi pénzek elvtársi osztogatását. Ez bizony sok érdeket sértett ebben az olajkmaffiás, egymillió korrupt bolsis kis orszégban. Aradiról mi a fenét lehet itt siránkozni. Leleplezték, hogy saját zsebre seftelt, de Pepó megkegyelmezett neki, mert meglátta benne, hogy nem eleve tisztességtelen pasas, ezért hagyta futni és megpróbálta a jóü oldalra állítani azzal, hogy magas polcra helyezte.
A politikát hideg fejjel kell csinálni, ahogy a szarkeverő sajtót is hideg fejjel kell kicsinálni. Persze nekem könnyű ilyeneket írni, nem engem cigányoznak. De egy Baja után megadni az ellenzéki csőcseléknek azt az örömöt, hogy Baja emlékét egy igaztalanul bemocskolt Pepóra való hivatkozással takargathassák, nagy malőr volt. Impotencia. Illést ki kellett volna küldeni nagykövetnek inkább, vagy kinevezni miniszterelnök helyettesnek, de nem feláldozni egy nagy tudású, tisztességes embert csak azért, hogy a Krisztusra feszítsd meg-et kiáltóknak megint igazuk legyen és Baja-Barrabás megmeneküljön.
Előzmény: geszthi (65)
geszthi Creative Commons License 2000.06.17 0 0 66
Aztan itt van egy masik cikk Messire ami megjobban vizsgalja Orban felelosseget (vagyis szemletetet). De ugye ez ugyben ilyen nincs o az artatlansag csucsa, aki akarta volna de hat a gonosz...ja mostmar nem az TJ nem engedte... Inkabb hagyta az egesz kornyzetvedelmet szetveretni vele, mikor ott van nekik Illes is akirol koztudott, hogy nagy kornyezetvedo (sajat eleteben is az nem csak szavakban), vegre lenne igy igazi kornyezetvedelmi miniszter is. De ugye ez nem prioritas a kormanyban.

Persze ezt sem erted majd meg, mert a Fodor a bunko.
Inkabb azon a velemenyen vagyok hogy az a bunko es meg rosszabb aki egy ennyire alkalmatlan embert hagy a posztjan garazdalkodni, az amugysem tul eros kornyzetvedelmet megjobban lerohasztani, csak mert o sajat politikai ugyeit jatsza. Persze amint baj van mindjart martir. Most akkor ki a miniszterelnok o vagy TJ?!

"Aprópénz

Pepó Pál már akkor megbukott, amikor konferenciabuszt rendelt magának. Ámokfutása mégis két évig tartott.

Erről viszont tényleg nem ő tehet.

Két ember, kétféle politikai taktika mérkőzik egymással. A viadal újszerű eleme, hogy nincs, miközben mégis van. Nincs, mert a terep üres. Van, mert láthatók az eltérő érdekek. Nincs, mert hiányoznak a föltűrt ingujjú küzdő felek. Van, mert megjelennek stílust, kezdeményezést, koncepciót bíráló nyilatkozatok, amelyek minduntalan előrevetítik az ütközést, amely azonban rendre elmarad.

Ennek egyik ára Pepó kétéves regnálása.

Orbán Viktor és Torgyán József világosan látják, hogy szükségük van egymásra. És mivel mindketten biztosan uralják posztjukat, bízhatnak abban
is, hogy amiben megállapodnak, az úgy lesz. Nincs hacsak. Nincs váratlan fordulat. Komoly ügyekben a kialkudott forgatókönyv szent.

Torgyán többször szeretne forgatókönyvet írni, az sem volna baj, ha közösen készülne. Orbán ennek nem híve, ő csak a lényeges témákban szereti tudni a pontos koreográfiát. A koalíciós partner utálja, ha egyszerre többen ülik körül az asztalt, ritka vendég a kormányülésen. Ő a miniszterelnökkel akarja megbeszélni a problémáit. Kettesben vagy családi ebédlőasztal mellett.
Ahonnan csak ők ketten szivárogtathatnak ki híreket. A kormányfő ezt ritka alkalmakra tartogatja. Ő türelmes. Kivár.

Pepó ügyének rendezése nem tartozik a sarkalatos kérdések közé. Orbán filozófiája az volt, hogy a „tiszta minisztériumok” tiszta viszonyokat teremtenek, ahol a felelősségi rendszer is egyértelmű. Úgy gondolta, hogy
képes a közvéleménnyel elfogadtatni e tételt akkor is, ha egy tárcánál a feje tetejére áll minden, nincs hét botrány nélkül, áldozatokkal van teli a védeni való környezet. Annyit persze megtett, hogy többször hangot adott elégedetlenségének, úgy fakadt ki a rádió mikrofonja előtt, mint mi, egyszerű civilek. DE NEM AKART INTEZKEDNI. Még odáig is elment, hogy párttársát hagyta elvérezni az államtitkári székben.
Összeszorított szájjal nézhette a tévé keperyőjét, amikor Aradi Csabát mutatták a kórházi ágyon. Ekkor már nem hihette, hogy a látvány csak az FKGP-től vesz el voksokat. Mégis tartotta magát ahhoz, hogy a kisgazda minisztériumok felett Torgyán József rendelkezik.

A kisgazda vezér már rég beáldozta volna Pepó Pált, ha egy alku folyományaként teheti. Csakhogy ezt a szívességet a Fidesz nem akarta megtenni neki. Ha viszont Pepónak nincs ára, ingyen nem adom, még kevésbé cselekszem nyomásra – gondolkodhatott Torgyán Pepó mentéséért még az
„évszázad bűnügye” fedőnevű akciót is beindította. Az FKGP elnöke két legyet szeretett volna ütni egy csapásra: Orbánnal beláttatni, hogy Pepónak
mégis csak ára van, illetve bizonyítani ország-világ, legfőképpen pártja előtt,hogy nem szokása kezeket hipp-hopp elengedni.

A kormányfő elképzelése, hogy fölösleges akaratunkat sietősen a partnerre kényszeríteni, várjuk meg, amíg a körülmények hatására dönt, s azt teszi, amit mi akarunk – fényesen sikerült az államfőjelölésnél. Az, hogy az FKGP első
embere még azt a szívességet is megtette, hogy Mádl Ferenc nevét a kisgazdák tűzték zászlajukra, komoly mutatvány – a tranzakcióban ez a
nagyobb tétel. Már csak azért is, mert a gesztus akkora volt, hogy a párttagok gyomrát is megfeküdte. Lázadás persze soraikban nem várható,
Torgyán József tekintélyén csak folt esett, seb nem.

Ám amilyen vontatottan rugaszkodott neki Pepó eltávolításának, olyan gyorsan hajtotta végre. Nem kellett hozzá elnökségi disputa, frakcióbeli egyeztetés, elég volt Kövér Lászlóval megállapodnia, s a miniszter, aki a minap még határozottan állította, hogy 2002-ig a bársonyszékben marad, benyújtotta lemondását. Pepó tudniillik most is azt tette, amiért Torgyán
szerette: hallgatott rá.
Tamás Ervin

Előzmény: Messire (57)
geszthi Creative Commons License 2000.06.17 0 0 65
Inkabb az a bunkosag ha kivalasztol abbol a cikkbol egy jo kis szdsz ellen felhozhato mondtot (bar ugyan miert?)amikor eppen ott van elotte utalas az Illes altal mondottakra.

"Torgyán József értékelése – Pepó Pál sikeres szakmai munkája ellenére,csupán a politikai támadások miatt kényszerül távozni – aligha helytálló. A miniszter meggyengítette minisztériumot, felheccelte zöldeket, és a
környezetvédelemtől egyre inkább elforduló közvéleményt hagy maga után.
Meg egy olyan koalíciós partnert, amely – Illés Zoltán szavait idézve – saját magát is hibáztathatja a kétéves vessző- és ámokfutásért. Vagy ahogy a bizottság egy másik tagja –.." es itt jon amit bekopiztal.

netan, esetleg mintha ugyanarra utalnanak mindeketten...

Aztan, hogy ertsd is [bar ketlem, mert meg magadis elismered (47, kulonosen 50), hogy milyen szar egy miniszter volt, meg ki kellene, sot meg mibe is kerulhetett volna o a valsztasokkor...de hat koalicio van. No ugye ha a hatalom mindennel fontosabb meg ekkor is, hogy egy ilyen mellett alljon ki vegig...de nem Orban semmiben sem felelos...Fodor a bunko mert utalt erre. Ja]

itt van egy masik cikk ugyanonnan ami Fodor velemenyehez hasonloan elemzi a dolgot. Erdekes. Ugyanis pontosan jelzi mi volt Orbannak fontos. Persze ha botrany van akkor mar egybol nincs is neki semmi felelossege, ugyebar...

"A sors kegyeltje

Megmagyarázhatatlanul jó volt a sors Pepó Pálhoz, amikor megadta neki a kegyet, hogy lemondjon. E kormány idején a miniszterelnök az általa is
érdemdúsnak nevezett, köztiszteletnek örvendő Chikán Attilát és Hámori Józsefet leváltotta.
Katona Kálmán lemondhatott volna, ha akar, de ő teljes erkölcsi védettsége tudatában maradt, harcolt, és megvárta, amíg ezért felállítják. De mivel érdemelte ki Pepó Pál azt az elégtételt, hogy lemondjon,emelt fővel távozzék?

Az előző kormány idején lemondott Békesi László, majd a Bokros Lajos által meghirdetett program elleni tiltakozásul Kósáné Kovács Magda és Kovács
Pál. Gesztusuk kiállást jelentett egy szerintük megsértett értékvilág mellett.
Pepó Pál hogy kerül akár ebbe a sorba is?

Suchman Tamás a Tocsik-vád után, amikor kiderült, mennie kell, mit nem adott volna, ha maga mondhat le. Nem kapta meg ezt a lehetőséget Horn Gyulától, aki pedig hangsúlyozta, minisztere ártatlan az ügyben.

Aradi Csaba sem mondhatott le. Őt Pepó eltávolította a Hortobágyi Nemzeti Park éléről. Hiába hazudtolta meg a meghurcolt természetvédőt a miniszter – állítva, hogy Aradi mondott le –, kiderült, nem így történt: ő dobta ki. Csak
neki adatott meg a szabad elvonulás. Nem mondhatott le az államtitkárok és helyetteseik sora sem, akiket ő állított fel. Előbb az öröklötteket, utóbb már azokat, akiket ő vitt a tárcához. Szintén nem adatott meg az autonóm döntés méltósága a minisztérium becslések szerint nyolcvan vezető szakemberének,akiknek Pepó idején kellett menniük.

Látnivaló, az emberi (humán) környezetet kevéssé oltalmazta a miniszter.
Szakterületét illetően viszont mentora,Torgyán József szerint Pepó nemzetközi szaktekintély. Ezt a kisgazda elnök annak ellenére állította, hogy
kiválasztottja sohasem publikált a környezetvédelemről, de csoda lenne, ha
másként volna, hiszen – legalábbis nyilvánosan – nem is foglalkozott vele.
Tán nem véletlen, hogy a negyven szükséges, az uniós jogharmonizációhoz nélkülözhetetlen és beígért törvényből csak egyet-kettőt alkotott meg a tárca.

Közülük Pepó a hulladékgazdálkodásról szólót tartja főművüknek. A miniszterelnök egyik szerdai rádióbeszédében is erre hivatkozott, amikor
védelmébe vette miniszterét. Orbán elárulta a rádióhallgatóknak, hogy ő közelebbről ismeri a kormány tagjait, mint mások, így tudja, hogy Pepó is valami egészen kimagasló hulladékgazdálkodási törvényt tett le az asztalra.

Ugyanerről a törvényről Illés Zoltán, a parlament illetékes bizottságának elnöke, a Fidesz vezető környezetvédelmi szakembere azt mondta, annyira
sikerületlen, hogy kerettörvényként is hatszáz módosító indítványt „gerjesztett”
. Ez volt tehát a mestermunka.

Illés Zoltán úgy látja: Pepó szétverte a környezetvédelmet, megfélemlítette a vezetőket, módszereit látván pedig Machiavelli is forogna a sírjában.

Tegyük hozzá: a lemondott miniszter
tevékenysége ellen tiltakoztak a mérvadó zöldszervezetek, gyakran szállt szembe vele a parlament illetékes bizottsága, lényegében pártállásra való tekintet nélkül.

A miniszter lemondása nem segít azokon az embereken, akiknek derékba törte a pályáját, akiket meghurcolt. A magyarországi környezetvédelem viszont levegőhöz juthat általa. Nem napi értelemben. A levegő, a vizek
évtizedek alatt mocskolódtak el, legalább ennyi idő kell a barátságosabbá tételükhöz is. A szennyvíztisztítás vagy a veszélyes hulladékok ártalmatlanítása is generációk gondja lesz, ebben a tekintetben két év, amikor lényegében nem
történt semmi, csak egy rossz pillanat.

A nagy ártalom emberi oldalról érte a környezetet. Nehéz olyan helyzetet elképzelni, amelyben egy nem gazdag társadalom, mint a miénk, létkérdéseket
hátracsapva a környezettisztaságra nagyokat áldoz, még ha elhiszi is, hogy ezzel a jövőjét menti. Ha az érdek még alig, hiteles és tiszta szenvedélyű
emberek nyerhetnének meg sokakat az ügynek.

Talán most szóhoz jutnak.

Előzmény: Messire (57)
aggályos Creative Commons License 2000.06.17 0 0 63
ha nem aggályos illenék ide egy névsor:)
Előzmény: Messire (62)
Messire Creative Commons License 2000.06.17 0 0 62
Erveidtol se fossz meg bennunket.
Előzmény: gedeon_2001 (61)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!