Keresés

Részletes keresés

autista Creative Commons License 2000.07.08 0 0 31
Ja és kedves Merc!

Pont erről írtam a korábbiakban! A kiválóan felkészült eü. szakember igenis lehet ügyvéd, ha olyan poszton dolgozik, mint például Cser Á. Ha orvosaink 1 ezrelékében lenne csak annyi tettvágy( mégha szerinted rossz is), mint benne egyedül, már jól járnánk. Hangsúlyozom, ha elfogadom azt , amit te állítasz Cserről, és tegyük fel tényleg hülye, akkor is irigyelném, mert ilyen karizmatikus és energikus személyt kellene -legalább- az irányító poziciókba ültetni!
Üdv! AUT

Előzmény: Mercurius (27)
autista Creative Commons License 2000.07.08 0 0 30
Ezek az információk honnan vannak? Én a sztorit egészen másképp ismerem, ám mit sem változtat azon, hogy szerintem jó koncepció alapján dolgozott.
Előzmény: Mercurius (27)
Tomboló Hold Creative Commons License 2000.07.08 0 0 29
Arra lennék kiváncsi, hogy a 100000,- Ft-ról miért nincs szó
a demonstráció óta ?
Lehet, hogy ez is csak léggömb volt, amit a köztudatba bejuttattak,
azt arról már senki nem fog tudni, hogy ezt senki nem kapta meg ?!!!!
Kagakusha Creative Commons License 2000.07.04 0 0 28
Kedves Mercurius!
Írod:"A helyzet azért felemás egy picit. Az utóbbi félévben egy rejtett Bokros csomag indult. "
Az én információim szerint is így van, sőt, a közoktatásban és a felsőoktatásban is egy "rejtett Bokros-csomag indult" !
Írod továbbá: "Nem biztos (sőt valószínüleg biztos, hogy nem) Gógl szándékai szerint."
Akkor valószínűleg a gonosz manók dolgoznak a háttérben. :-)
Ha ugyanis egy tárca érdekeit ennyire figyelmen kívül hagyják, akkor az lenne a minimum, hogy az illetékes miniszter lemondásával jelezze, hogy nem ért egyet a történtekkel.
Góglnak - tudtommal - esze ágában sincs lemondani.
Jól megtanulta ő a leckét a Kádár-rendszerben: példakép a faragatlan kétszínű, mint a ceruzáknál szokás...
Üdv.
K.
Előzmény: Mercurius (24)
Mercurius Creative Commons License 2000.07.04 0 0 27
Bocs, de Cser feldicsérése műhiba. Nem Eü. szakember, hanem ügyvéd. Azért lett az MSZP eü. szakértője, mert privitázlni akart és olyan gátlástalan módon, ahogy csak lehet. Ennek eleme lett volna, hogy végleg lerohasztja az OEP-et. Úgy került az OEP élére, hogy a férje ügyvédi irodája felvállata az OEP képviseletét, majd ezt arra használta fel, hogy terhelő adatokat gyüjtsön az OEP-ről. Ezek birtokában megzsarolták az OEP-et és így került Cser az OEP elere. Regnálása alatt, már havernak sem kellet lenni ahhoz, hogy valami megbizást kapjál. Elég volt ha várhatóan elszórod a pénzt.
Előzmény: autista (25)
autista Creative Commons License 2000.07.03 0 0 26
Speakernek pedig:

Ha a béremelés kapcsán, ami a legdurvább kérdés, már most kétszínűen viselkednek, mit gondolsz, meghallgatják-e egyáltalán a szakfórumokat később arról, hogy:
- az infrastruktúra bizonyos helyeken állatorvosi rendelésre sem alkalmas,
- hogy a Mentőszolgálat személyi és tárgyi eszköztára hihetetlen tempóban romlik
- hogy az ágyszámcsökkentés baromság
- hogy rossz a finanszírozás alapját képező pontrendszer
- hogy rossz, és elnagyolt méreteket ölt az orvosképzés
- hogy az eü szakdolgozók az ígéretekkel ellentétben még most sem képezhetik magukat EU-s irányban is elfogadott módon, mértékben, és szintre
- hogy további béremelésekre ven szükség, hogy a korrupció és hálapénz jelentősége csökkenjen, és hogy minél jobb, intelligensebb munkaerő jelenjen meg a kórházakban!
Én egészségügyis vagyok, sokkal inkább, mint hiszed! Ha hagyjuk magunkat a remélhetőleg kierőszakolható reformfolyamat legelején átvágni, akkor nem leszek az!
Olvasd el a 06.22-én általam írott sztorit! Na ott laknak a sintérek! És őket már nem érdekli a mi kis ügyünk mert ők már jó gazdagok lettek!

Előzmény: speaker (18)
autista Creative Commons License 2000.07.03 0 0 25
A Kökény alkalmatlan volt, ez tény! A Cser Ágnes nemcsak kiválóan felkészült eü. szakember, hanem közgazdaságilag és szociálpolitikai téren is alkalmas lett volna( pártállástól függetlenül mondom ezt), többször volt módom vele vitafórumokon és egyetemi előadások után beszélgetni a témáról. Hidd el, valóban érti amit csinál, csak kicsinálták! Szabóról pedig annyit: Végre ő lett volna az egyetlen olyan miniszter, aki nem orvos, és ez nagyon fontos, mert az orvosok(én is az vagyok) azt hiszik, hogy mindenhez értenek, és bele is pofáznak a dolgokba, holott csak a nagy arcuk az ami van, de lövésük a témához általánosságban nulla! Nézd meg, a nyugati jól működő rendszereket közgazdászok és nem orvosok irányítják! Ennyit arról, hogy ki vágta zsebre a pénzt. Gógl szándékai lehet hogy jók, de még orvosnak is rossz, nemhogy miniszternek! Bábfiguraként kell hogy elkínlódjon egy olyan kormányban, ami mint tudjuk koncepció nélkül került hatalomra, egy cél érdekében, hogy az ún. posztkommunista kormányt, - melyben kevesebb volt a volt párttag, mint a mostani koalícióban-, mindenképp leváltsák. A társadalom olyan kormányt emelt hatalomra, melynek nem volt és noncs is koncepciója! Ezek után csodát valóban nem lehet várni, de a kritikával mindig élhetünk, és az általában a mindenkori(jelenleg alkalmatlan) kormányhoz kell hogy szóljon, de ami fontos, nem provokatív, hanem konstruktív jelleggel! ( Egyébként a FIDESZ a kampányában nem 100ezret, nem is 100%-ot, hanem : " az előttünk álló ciklus alatt nettó 400%-os béremelést ígérünk!" Gógl után szabadon) Üdv!
Előzmény: cogito (19)
Mercurius Creative Commons License 2000.07.03 0 0 24
A helyzet azért felemás egy picit. Az utóbbi félévben egy rejtett Bokros csomag indult. Nem biztos (sőt valószínüleg biztos, hogy nem) Gógl szándékai szerint.

Bokros koncepciója az volt, hogy kellő mértékű alulfinanszírozás esetén az egélszségügy lerohad. Ekkor azt lehet mondani, hogy azért rohadt le, mert állami volt. Így meg lehet privatizálni. A privatizált egészségügyben már csak a fizetőképes betegek jutnak érdemi ellátáshoz. A többi kimrad. Az így lecsükkentett beteglétszámhoz már egy karcsusított ellátó rendszer is elegendő.

Némi aknákat bennthagyott a az előző koalició enenk a koncepciónak az érdekében.
Az egyik az OEP költségvetésének zsugorítása. Ezt a manővert teljes mellszéleséggel támogatta az IMF és a Világbank. Ebből ered az un. zárt kassza.

Emellett törvényben előírt további ágyszám csökkentést. A napokban ez az akna robbant fel. Ezért mentek az utcára egészségügyiek is.

BaSand Creative Commons License 2000.07.03 0 0 23
Nem tudja valaki, hogy az a 100,000 Ft/fő, hány százalékos jövedelemnövekedésnek felel meg?
Eddig hány százalékkal emelkedett a jövedelmük? (Ami különben gyalázatosan kevés)
Gyufa Pintér Creative Commons License 2000.07.03 0 0 22
Nem az egészségügyért demonstráltak az utcára vonulók, hanem a szocik tartottak felvonuláspróbát.
Mindenütt kötelező jelleggel előírták a tagoknak a megjelenést. A eü. dolgozók (már nem a hithű komcsik) pedig nem vették észre, hogy felhasználják őket.
A Bokros csomagnál miért nem vonultak utcára a komcsik?
kilgoretrout Creative Commons License 2000.07.01 0 0 21
Nagyinak két hete meg azt találta mondani egy orvos (?), hogy: „persze hogy nagyothall, mit akar már nyolcvanévesen?” Történt ez azután, hogy Nagyi egyik napról a másikra vesztette el a hallásának jelentős részét, és a Szent Ferencről elnevezett miskolci kórházban elpanaszolta a fickónak.
Előzmény: MGperY (15)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.07.01 0 0 20
Valahol azt olvastam, az elmult tiz evben ca. 1500 orvos koltozott at Erdelybol Magyarorszagra.

Erdekelne, hanyan tuntettek kozuluk?

cogito Creative Commons License 2000.07.01 0 0 19
Tényleg nem értem, hogy miért azok ellen tüntetnek, akik 100ezer béremelést igértek 4 év alatt és most már 25ezret ki is fizetnek, míg azok ellen, akik ezt a marha sok pénzt elvették és zsebrevágták, a népírtó Kökény, Szabó, meg Cser Ágnes ellen sohasem tüntettek. Ezek a tüntetők bolsik által felheccent szerencsétlen flótások.
Előzmény: autista (17)
speaker Creative Commons License 2000.07.01 0 0 18
"Na akkor kell kimenni az utcára, mégha a betegek ellátatlanul maradnak, akkor is!!! "
Na akkor te nem vagy egészségügyi, csak egy sintér.
Előzmény: autista (17)
autista Creative Commons License 2000.07.01 0 0 17
A poén az, hogy az eü. miniszter( akit egyébként személyesen ismerek, és valóban annyira kétszínű, mint amennyire látszik...) által bejelentett hangulatjavító egyszeri bérkiegészítést az intézmények saját hatáskörükben differenciálhatják, az adósságállomány csökkentésére is fordíthatják, sőt, mint minden jövedelem, ez is adóköteles, tehát könnyen előfordulhat, hogy az átlag bruttó 100,000 ft.-ból, csak mintegy átlag nettó 25000 fog eljutni az aktív dolgozókhoz. Ha ez így lesz, akkor viszont EZÉRT ÚJRA KI KELL MENNI AZ UTCÁRA!
Egyébként a differenciálásnál azt kellene figyelembe venni, hogy mennyire kapcsolódik az adott helyen dolgozó munkaerő a tényleges betegellátáshoz, mert a magyar eü.-ben a hozzá nem értő, kiképzetlen adminisztratív rétegtől elkezdve a gondnokságon dolgozókig mindenki nagy pofával veri a mellét, hogy Ő egészségügyis, de a valóban kiképzett nővérek és asszisztensek ezekkel szemben megint alul lesznek dotálva!
Nézzük megy egy átlag megyei kórház, vagy egyetemi klinika példáján, hogy a legjobb körülmények közt a bérszámfejtők, irodakukacok, adminisztrátorok, és burokraták dolgoznak, rohadtul sokan vannak( egész tömböket foglalnak el), és nekik a legnagyobb a szájuk, hogy egészségügyben dolgoznak, holott a szó valós értelmében közük nincs hozzá. Ugyanez igaz a karbantartókra, portásokra, udvarosokra, raktárosokra, stb...
Itt kellene differenciálni, hisz a fent felsorolt, igen nagy számban alkalmazott munkaerők átlag képzettségi szintje a hat osztály az általános iskolában!
Persze a mai magyar valóság szerint úgy lesz ez, hogy a harminc éve raktáros Ilonka, aki mindent jobban tud, és mindenbe beleszól, szépen megkapja a 120.000-et, mert harminc év alatt az embernek, mégha raktáros is, igen sok ismerőse lesz ugyebár...
Az igazán eü-dolgozó nővér, asszisztens, vagy mentőtiszt pedig érje be kb. 35000-rel, és fogja be a száját!
Így lesz?
Így lesz!
Na akkor kell kimenni az utcára, mégha a betegek ellátatlanul maradnak, akkor is!!!
Tomboló Hold Creative Commons License 2000.06.29 0 0 16
Vajon, miért pont most lett bejelentve Gógl Úr
által, hogy az egészségügyi dolgozók egyszeri
bérjuttatására 15 milliárd forintot átutaltak ?
Csak nem a demonstráció miatt ?
Akár azért, hogy kevesebben menjenek el,
vagy azért, hogy aztán lehessen mondani,
ezek meg milyen alapon vonulnak ki, amikor
most kaptak x összeget jutalomként ?!
MGperY Creative Commons License 2000.06.23 0 0 15
tennap aszonta egy "orvos" szülőanyámnak figyelem szószerinti idézet, hogy "egy szart fog meggyógyulni a kezeléstől"

örülhet hgy anyám már nagy lány és egyedül volt ott, ha én is velemegyek, akkor most nagyon fájna az orra (az orvosnak).

Előzmény: zazike (13)
autista Creative Commons License 2000.06.23 0 0 14
Zazike!

A balfasz főorvos azért főorvos, mert nincs rajta kívül még egy balfasz, aki esetleg nem olyan hülye és ebben a szar országban marad! Aki itt marad, és nem megy el külföldre, az mind balfasz, és ezekből kell választani egy főorvost, mert valakit ki kell nevezni. Namármost, ez a balfasz valaki csak azért lehetett főorvos, mert itt maradt. Aki viszont itt orvos, az nem kap elég lóvét, tehát mindenkitől el kell fogadni a pénzt. Mert ez egy ilyen ország!

Előzmény: zazike (13)
zazike Creative Commons License 2000.06.23 0 0 13
Kedves Mindenki

Sajnos nem lehet itt az egészségügyért demonstrálni, mert az orvos-nővér társadalom is megosztott. Mert akinek egy kicsit jobb a pozíciója, vagy valamely posztra várományos, az nem fogja magát egy videofelvételnek kitenni, ami alapján jó időre elássa magát előmenetel szempontjából.

Egy idézet:
Ebben a konkrét esetben annyi a tanulság, hogy nem hozzáértő és lelkiismeretes szakemberek, hanem ennyi pénzért mindegy hogy mit csinálunk felfogású kiégett, szakmailag nem minősíthető emberek dolgoztak az említett helyen, mely intézmény vezetői a minőségbiztosítás helyett a saját zsebük megtömésével voltak és vannak elfoglalva.
Ugye azért ez ismerős, vagy nem? És ki kérdezte meg a balfasz főorvosát, hogy mi a francért veszi fel a menthetetlen rákos beteg után (akiért végképp nem tud semmit tenni) a paraszolvencia díjat? Miért nem kéred vissza, ha a mutatvány nem sikerült? Miért csak a péknél, vagy a hentesnél mersz reklamálni? Nem csak ők szolgáltatnak!!!!
Vagy. Meg merted már kérdezni, hogy apád vagy anyád, ne adj' isten, gyermeked milyen műhiba okán távozott az élők sorából?
Vagy. Mi az, hogy a kórház igazgató főorvosa magánrendelést tart az intézmény területén?
Vagy. Miért nem szól a nővér (aki infúziót beköt, injekciót ad, aki kiviszi a kacsát, aki megtörli a homlokod ha izzadsz a fájdalomtól, aki még egy rakás dolgot elkövet azért, hogy megmaradj), hogy neki kétszer annyi köze van a beteghez, mint az agyonajnározott, megfogadott főorvosnak, aki azt sem tudja sokszor, hogy ki a fene után vette fel a "sikerdíját.

autista Creative Commons License 2000.06.23 0 0 12
Abszolut egyet kell értenem! ÉS mivel a magyarok megengedték, és megengedik, hogy ez történjen velük, sajnos azt kell mondanom, hogy ez a nemzet nem érdemel mást, minthogy magára hagyva pusztuljon el! Annak idején az ókorban kezdődött, és '45-ben tetőzött be ( eddigi ismereteink szerint) egy olyan bosszúhadjárat, amely egy eléggé irritatív, de igen jó hatásfokkal dolgozó, mindent kisajátító nép ellen irányult. De egy nép sem volt képes rá, hogy ezt a veszedelmes és álszent nációt megállítsa. Most már ők kezdenek bosszút állni a világon, és mi az első áldozatok között vagyunk. Hogy mi a titok? Például a kiszemelt országok kormányait már évek óta az ő embereik adják, és belülről destruálnak mint a legvadabb férgek a rothadó rákos testben, amikor megeszik azt, aztán ereküket megsokszorozva kimásznak belőle, és kettéválva két újabb testet rágnak halálra. És ez így megy, míg világ lesz a világ, míg (I)isten véget nem vet az egésznek. De mért tenné ilyen korán. Hisz az első két ember is már bérenc volt, a világ csak az ő egyeduralmukkal végződhet! Gondolkodjunk! Ők a választott nép!
Előzmény: csodaszarvas (11)
csodaszarvas Creative Commons License 2000.06.23 0 0 11
Sajnos nem ez a divatos duma kedves zazike.
A divatos duma a kozmopolitia életvitelről szól,
a multinacionális tőkéről, és a magyargyűlöletről.
zazike Creative Commons License 2000.06.23 0 0 10
Kedves Csodaszarvas írod

Vegyük már észre, hogy a kommunista,liberálbolsevik csürhe még mindig szívja a magyar vért!

Te meg a miénket,Te majom, a süket, divatos dumáddal!!!!!!

csodaszarvas Creative Commons License 2000.06.23 0 0 9
Ez az egész demonstráció mögött ugyanaz a politikai csoportosulás áll, ami az un. agrárdemonstráció mögött állt.
Vegyük már észre, hogy a kommunista,liberálbolsevik csürhe még mindig szívja a magyar vért!
autista Creative Commons License 2000.06.23 0 0 8
Ebben a konkrét esetben annyi a tanulság, hogy nem hozzáértő és lelkiismeretes szakemberek, hanem ennyi pénzért mindegy hogy mit csinálunk felfogású kiégett, szakmailag nem minősíthető emberek dolgoztak az említett helyen, mely intézmény vezetői a minőségbiztosítás helyett a saját zsebük megtömésével voltak és vannak elfoglalva.
Általánosságban elmondható:
- a sztrájknak nemcsak az eü. dolgozók követeléseit, hanem kötelezettségvállalásaikat is tartalmaznia kell, azaz kapjanak több pénzt, de vállalják az állandó továbbkápzáseken való részvételt, és hivatásként kezeljék a munkát, ne csak szükséges rosszként.
-elkerülhetetlen az egészségügyben dolgozó kollektívák felülvizsgálata, és megszűrése. Jobb embert a rossz helyére azonban csak sok pénzért lehet találni, de a jobb ember ért a szakmához, és nem követ el olyan hibákat, mint amikre példaként a fenti esetet hoztam.
Ma az egészségügy az összes tehetetlen, tehetségtelen, antiszociális elemet magába szívja, ennél már csak a MÁV dolgozóinak IQ-átlagja rosszabb. És ne higyjük, hogy azért, mert valakinek Dr.-rel, vagy Prof.-fal kezdődik a neve, feltétlenül ért a szakmájához. Hamarosan én is Dr. leszek, és mivel már tíz éve dolgozom és tanulok egyfolytában az egészségügyben és az egészségügyről, felelősséggel és bátran ki merem jelenteni ( és egyébként így is viselkedek), hogy tíz orvosból nyolc olyan minősíthetetlenül felkészületlen és ostoba, hogy a kutyámat nem bíznám rá. El kellene gondolkodni azon is, hogy az ország négy orvosi egyeteme miért vesz fel közel 750 elsőévest minden ősszel, mikor nyílvánvaló már most is, hogy felesleges túlképzés van, melynek egyenes következménye, hogy a szakma felhígul. Irány külföld! Itt mindig ez lesz!
Előzmény: lujza (7)
lujza Creative Commons License 2000.06.22 0 0 7
S mit segít ezen a sztrájk ?
Itt pl. csak oda kellett volna figyelni a dolgozóknak.
Előzmény: autista (6)
autista Creative Commons License 2000.06.22 0 0 6
Jelentem, nemcsak a haziorvosoknak, hanem mindnen magara valamit is ado egeszsegugyi dolgozonak legalapvetobb kotelessege lenne a sztrajk a minosegbiytositas erdekeben.A legujabb es legelkepesztobb esemeny: 2000.06.21 kb. 18.30
A budapesti Heim Pal korhazba erkezett egy mento-apolo+sofor-, bagatell gyerekgyogyaszati problema miatt bevittek egy gyereket. Ekozben a felveteli ambulancian egy beteg gyerek rosszul lett, es fel perc mulva mar a klinikai halal allapotaba kerult. A mentos a korhaz felveteli ambulanciajan egyedul kezdte meg az ujraelesztest, mig tarsa a mentobol bepakolta a kocsi osszes cuccat az ambulanciara, mert egy arva laryngoscope sem volt az egesz reszlegben. Majd mivel eltelt mar vagy tiz perc, es a Heim Pal Intenziverol meg egy reanimatios team sem ert le az ambulanciara, a mentos radion kikerte a Szt. Marton Alapitvany es az OMSZ kozos uzemelteteseben futo Gyermekrohamkocsit, ami a Marko utcabol indult a Heim Pal fele. Ez az ut meg kek lampaval is minimum ujabb tiz percet jelent. A Gyermekroham es a masik egyseg sikeresen ujraelesztette es stabilizalta a kisgyereket, mire valahogy eljutott az informacio a korhaz reanimatios teamjehez az intenziven, de onnan kb az esemeny kezdetetol szamitott huszadik percben csak egy nover jott le minden reanimatios eszkoz nelkul.Ujabb pelda arra, hogy az egyeni teljesitmeny es aldozatvallalas meg a katasztrofalis strukturalis hibak ellenere is megmenthet menthetetlennek tuno helyzeteket. Mindenesetre elgondolkodtato, hogy az orszag egyik legnagyobb gyermekkorhazanak egyik acut felveteli reszlegeben ugy vegezzenek reanimatiot, hogy az osszes szemelyi es targyi feltetel egy szerencsesen arra koszalo mentoegyseg reven kerul csak elo ill. teremtodik meg. A magyar eu ma ezt tudja...
nevtelen Creative Commons License 2000.06.22 0 0 5
"A háziorvosokat arra szólítják fel egy közgyűlési határozatuk alapján, hogy jövő szerdára tíz-tíz olyan beteget küldjenek el laborvizsgálatra, akinél ez egyébként is indokolt lenne. Mivel naponta nincs ennyivel több olyan páciens, akit a szűrés miatt kellene laborba küldeni, az orvosok átcsoportosítják szerdára ezeket az eseteket. "

Talán jobb lenne, ha a betegek helyett a kedvesmamájukat, meg a rokonságukat küldenék, sorbaállni a labor előtt, ha már a doktor uraknak derogál tüntetni. Orvos az olyan, aki a neki kiszolgáltatott beteg embereket kényszeriti hogy helyette akciózzzanak??? Hogy képzelik ezek a doktor(?) elvtársak? A "dolgozó népet" kivezénylik tolongani, mint a régi szép május elsejéken ök meg a kényelmes diszpáholyból integetnek??? Menjenek ők személyesen, ha valami bajuk van...

Előzmény: speaker (4)
speaker Creative Commons License 2000.06.21 0 0 4
Orvossztrájk orvosok nélkül


Sem a Magyar Orvosi Kamara, sem a FAKOOSZ – Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége, sem a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesülete nem támogatja azt a felhívást, amely szerint a háziorvosok jövő szerdán egy véleményük szerint elhibázott rendelet elleni tiltakozásként mintegy ötvenezer beteget küldjenek laboratóriumi vizsgálatra.

A tiltakozást az váltotta ki, hogy egy rendelet értelmében a háziorvosoknak a páciensek életkorától függően egy- és háromévenként azokkal is találkozniuk kell, akik panaszok híján egyébként nem fordulnának hozzájuk. Ellenkező esetben elesnek a távolmaradók után járó kártyapénztől. Kollai Balázs, a Maposz elnöke szerint sorban jelennek meg hibás és végrehajthatatlan rendeletek, és ezekkel kapcsolatban hiába keresik meg az egészségügyi minisztert, nem egyeztetnek a Maposszal. A háziorvosokat arra szólítják fel egy közgyűlési határozatuk alapján, hogy jövő szerdára tíz-tíz olyan beteget küldjenek el laborvizsgálatra, akinél ez egyébként is indokolt lenne. Mivel naponta nincs ennyivel több olyan páciens, akit a szűrés miatt kellene laborba küldeni, az orvosok átcsoportosítják szerdára ezeket az eseteket. A betegek szimpátiája abban nyilvánulhat meg, ha elmennek jövő szerdán a laboratóriumokba.

A háziorvosokat tömörítő többi szervezet egyetért abban, hogy a rendeletet módosítani kell, ennek ellenére egyik sem támogatja a tiltakozó akciót. Az 1600 gyermekorvosból 1300-at tömörítő házi gyermekorvosi egyesület elnöke, Huszár András elmondta: a rendelet számukra a csak felnőtteket gyógyítókhoz képest is diszkriminatív, ám a minisztériummal és az egészségbiztosítóval sikerült megegyezniük a módosításról, és reményei szerint erre rövidesen sor is kerül. Úgy tartja: szakmai okokból nem lehet etikus, ha csecsemőket, nyolc-tíz éves gyermekeket tumultuózus jeleneteknek tesznek ki.

A FAKOOSZ sem tartja etikusnak a tiltakozási módszert, és nem támogatja a Maposz akcióját – nyilatkozta lapunknak Éger István, a szövetség elnöke. A rendelet célját egyébként egyértelműen jónak tartják, de felháborítónak és elfogadhatatlannak értékelik, hogy az orvosokat a finanszírozás megvonásával büntetik, ha a beteg a felszólítás ellenére sem megy el a rendelőbe. A rendelet szerint a finanszírozási öszszeg nem veszne el az orvos számára, ha igazolni tudja, hogy a beteget értesítette, de az egészségbiztosítóval kötött szerződés szerint a páciensnek meg is kell jelennie a rendelőben. Elfogadhatatlannak tartják, mégsem értenek egyet azzal, hogy a döntéshozókra a „betegek rángatásával” próbáljanak nyomást gyakorolni.

Kupcsulik Péter, a Magyar Orvosi Kamara elnöke azt hangsúlyozta, hogy nem támogatták a rendelet megszületését, azóta is mindent megtettek a módosítása érdekében, erre ígéretet is kaptak az egészségügyi kormányzattól. A demonstrációval kapcsolatban nem kívánt állást foglalni.

Donkáné Verebes Éva, az egészségbiztosító főosztályvezetője „bosszúszűrésnek” minősítette a lépést, mivel a rendeletben szó sincs arról, hogy kötelező lenne vizsgálatra küldeni a betegeket. A háziorvosokkal kötött szerződéseket a rendelet módosítása után megváltoztatják, és az orvosokat nem éri hátrány, ha az értesített betegek nem jelennek meg a rendelőkben.


MAGYAR NEMZET
2000. június 21. ( 2. oldal)

Tomboló Hold Creative Commons License 2000.06.21 0 0 3
Úgy látom, ez megint csak igen keveseket érint.
Tehát megint nem lesz ott a kutya sem, egészen
addig, amíg nem kerültök kórházba, esetleg a
szüleitek, gyerekeitek !
deep one Creative Commons License 2000.06.21 0 0 2
Most,hogy mondod...!!!
Azt ígérték,hogy 400%-kal emelkedik az egészségügyben dolgozók bére.
Azt nem mondták,hogy mindenkié.
A Góglé meg páré már talán többel is emelkedett.
A többi meg...!
Előzmény: Bruce (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!