Keresés

Részletes keresés

angio Creative Commons License 2000.07.07 0 0 54
Végigolvasva a pengeváltásokat eszembe jutott, hogy annak idején mikor Gagarin nagy nehezen kivergődött az űrbe, diadalittasan (többek között) ezt kérdezte: na hol van Isten? nem látom!... Miért van az, hogy ostoba emberek ostoba kérdéseit olyan sokan komolyan veszik?
Egyébként a Biblia tud más lényekről az emberen kívül (pl. angyalok stb.) úgy, hogy nem is értem mire megy ki itt a játék. A Biblia pedig alapvetően az emberrel és a megváltással foglalkozik valamint az ember rendeltetésével, tehát miért is kellene foglalkoznia más lényekkel?
Tisztelettel:
Angio
Seol Creative Commons License 2000.07.03 0 0 53
Én. Gonosz?!
Na de nyüssz, nyüssz, nyüssz.
Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.03 0 0 52
:D
gonosz, nagyon gonosz:)
Előzmény: Seol (51)
Seol Creative Commons License 2000.07.03 0 0 51
Nehéz istenekben hinni, hiszen folyamatosan látni és látni, hogy Ariel az Isten!
Vagy legalábbis na'on ostoba.

A részvétem a fontos...

):

Törölt nick Creative Commons License 2000.06.29 0 0 50
Szia Oltran !

>>Ja, es kedves Big4, nem mind1 am a felszin/legkor kialakulasaban, hogy milyen messze van a bolygo a naptol:)<<

A Marsnál asszem még megfelelő a távolság.
Biztos hallottál már a NASA terrafom-projektjéről.

Üdv
Big

Előzmény: Törölt nick (46)
ducklin Creative Commons License 2000.06.29 0 0 49
Űdv.
"...Egészen érdekes gondolatai támadnak az embernek."
Ez biztos, de pontosan mire gondolsz?
Előzmény: alomhajos (40)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.28 0 0 48
Már előre látom, hogy ha találnak egyszerű életet, és az "véletlenül" pont olyan dns kódolású, mint a földi, azt fogják mondani: á, hát igen, az elméletünk helyes volt tehát: a Marsról származik a földi élet! (Mert hogy máshogy nem tudják megmagyarázni, hogy hogyan lehet, hogy tök olyan kódolás alakult ki evolúcióval egy másik bolygón.)

Amúgy szerintem sincs élet más bolygókon. De lehet hogy tévedek. Ki tudja mi lett volna, ha a bűnbeesés nem történik meg... talán az emberi faj már a "csillagokon járna", mint a scifiben. :-)

Biga Cubensis Creative Commons License 2000.06.28 0 0 47
Jaj, de szar volt az a film.... Nulla eredeti gondolat, idegesítő zene, 2 perc jó animáció.
Előzmény: Törölt nick (46)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.28 0 0 46
Ja, errol szolt a Mars mentoexpedicio. Olyan is volt:)
Pl jellemzo volt az elmeletre, hogy bemutattak, hogyan alakult ki az elet a foldon. Jottek az egysejtuek, halak, kijottek a vizbol, lettek beloluk dinoszauruszok, aztan azokbol egyenesen mamutok, meg emberek, akik ott szaladgaltak a mamutok kozott. Nagyon tudomanyos volt az az animacio:)))
Mindazonaltal baratnom meg a film elott megalmodta azt a jelenetet, ahogy menekultek a marsrol(bar o foldnek nezte, mert almaban is szep kek vizes bolygo volt), aztan jol meglepodott a filmen:)
Ja, es kedves Big4, nem mind1 am a felszin/legkor kialakulasaban, hogy milyen messze van a bolygo a naptol:)
Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.28 0 0 45
Noway és Ariel!
Igen! Hatalmas és erős ellentmondást találtunk a Bibliában újra! Hála ezért Istennek! Mert hogy ha az van megírva, hogy Éva MINDEN elő anyja, LOGIKUS, hogy önmagának, SŐT!!! ISTENNEK is ő az anyja!
Azt hiszem ha egy könyvben ilyen nagy ellentmondások vannak, nem érdemes foglalkoznunk vele.
Ariel! Mondatértelmezéshez meg ne szóljál hozzá, mert te különben is térjél meg és űzni kell. Ha meg nem, akkor űzni kell és térjél meg.

Amúgy először arra gondoltam, hogy Istennek oda kellett volna a "minden elő anyja" szavak után tennie az ember teljes géntérképét, hogy véletlen se lehessen eltéveszteni, kire vonatkozik a "minden" szó. De aztán rájöttem, hogy ez se elég, mert mellé kellett volna e világ összes specifikációját írni, nehogy valaki azt higgye, hogy más világokban, dimenziókban is az a géntérkép az érvényes. (Ugyanis más természeti törvények mellett az a géntérkép más-más eredményt adhat.)
Hát, hiába, az ellentmondás az ellentmondás.
Tehát térjünk meg és űzni kell!
Ámmmen!

noway Creative Commons License 2000.06.28 0 0 44
Kedves Big,

feltételezik az Európán szerves vegyületek létezését, ami azért nagy különbség. Kb olyan alapon, hogy ránézésre akár alkalmas is lehet az élet megjelenésére, akkor meg akár szerves molekulák is lehetnek rajta. (Vizet ellenben, ha jól tudom, valóban észleltek, sőt csak azt: az Európa felszínének túlnyomó részét jéggé fagyott óceán borítja. Vagy legalábbis a felszínen jéggé fagyott.)

(Egész merész teóriák szerint meg a Föld lapos, és hülyeség a Marsra utazni, mert az űrhajósoknak folyamatosan kapaszkodniuk kéne, hogy le ne essenek... :-)

Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.28 0 0 43
Visszakanyarodni próbálkozván a topik szubjektjéhez.
Korábban is lehetett olvasni itt-ott a Mars rejtélyeiről, víz nyomairól, a vitatott Mars-arcról stb.

Tudtommal az már bebizonyosodott, hogy valaha volt víz a vörös tesónkon.
Sőt én azt is hallottam hogy pár réve a Jupter egyik (asszem az Európa nevű) holdján is van víz, sőt mintha szerves vegyületekről is hallottam volna...

Olyan teóriákat is hallottam miszerint, a Marson évmilliókkal ezelőtt oxigéndús légkör volt és tengerek voltak, szóval a Földhöz igen hasonló, kellemes, lakható bolygó volt.

A mégmerészebb teóriák szerint pedig élet is (mitöbb szupercivilizáció) volt rajta, ami kipusztult és eltünt még azelőtt, mielőtt a Földön az első rafinált atomok úgy döntöttek, hogy szervesen elvegyülgetnek egymással.

Mégmerészebb teóriák szerint pedig a földi élet kialakulásában volt része a marsi elpusztult életnek. Azaz a Marsról meteoron elrepült a földi őstengerbe valami betokosodott egysejtű vagy baci vagy valami efféle kis jószág.
Annálismerészebb teóriáxerint pedig szándékosan, tudatosan a marsi katasztrófa túlélői implantálták bolygónkra az élet kialakulásához szükséges mütyürkéket.

Üdv
Big

noway Creative Commons License 2000.06.28 0 0 42
De az is lehet, hogy először minket teremtett, egy ideig próbálta helyrepofozni a dolgokat, aztán amikor leküldte a fiát, hogy az rendbetegye a dolgokat, azok meg megfeszítették jól, rájött, hogy ezt már totál elszúrta, és legjobb, ha újrakezdi tiszta lappal.
Előzmény: Törölt nick (38)
Ariel Creative Commons License 2000.06.28 0 0 41
fijug!

az itt bemutatott iq alapjan mar reg agyban a helyetek.
fogmosas, pizsi. aztan a macival az agyba, mert holnap ismet ovi.

alomhajos Creative Commons License 2000.06.28 0 0 40
Sziasztok!

Na, hamár a Bibliánál meg a teremtésnél tartunk érdemes elolvasgatni a lefordított ó-babilóni agyagtáblák mondáit, eposzait, többek között a Gilgamesh-t is. Egészen érdekes gondolatai támadnak az embernek... :o)

Üdv,
áh.

Seol Creative Commons License 2000.06.27 0 0 39
Ki mondta, hogy a Biblia 'Megteremté az Úr saját képére...' része ránk, földiekre vonatkozik? :)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.27 0 0 38
igen, de ez is mutatja, hogy az ember mindenkinel felsobbrendu. tessek verni a mellunket. Persze az is lehet, hogy oket meg elottunk teremtette, aztan latta, az nem jott be, igy teremtett bennunket a sajat kepere, hatha mi mar rendben leszunk akkor. csak a kigyot felejtette el a sajat kepere teremteni.
eh, nagyon nem muxik ez az antropomorf istenkep szvsz.
Előzmény: Vajk (36)
Seol Creative Commons License 2000.06.27 0 0 37
Tud az Úr fantáziálni a 7. napi szieszta során, pláne ha sokat eszik előtte...
Előzmény: Vajk (36)
Vajk Creative Commons License 2000.06.27 0 0 36
Isten a sajat kepere teremtette az embert. A letezo kicsi zoldeket(mar ha vannak), csak ugy egy kreativ delutani teazas utan egyszeruen kitalalta?

Törölt nick Creative Commons License 2000.06.27 0 0 35
jaj, nehogy az legyen, hogy en utalok mindenkit, aki szo szerint veszi a Bibliat.:)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.27 0 0 34
kedves ariel,

Ezt elfelejtttem megkerdezni:
az akkor elt ember gondolatanak a megvalositasa volt gonosz. meg veletlenul sem ertem hogyan okoskodhattad ki azt amit kerdezel

Ezt hogy erted? En ugyanis fokepp azoknak cimeztem, akik szo szerint ertelmezik teljesen a Bibliat (tehat van egy adam, az o bordajabol lesz egy eva, es a kigyo bunre csabitja oket, igy szo szerint), ugyanis van ilyen sok.
Bocs, ha te nem ilyen vagy, es megis neked szolt.

Udv,
Orltran

Előzmény: Ariel (31)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.27 0 0 33
huh, noway, beiratkozom hozzad asszem egy ertelmezotanfolyamra, milyen igazad is van:)

Kedves Ariel,

Koszonom kedves szavaid:)

szia,
Orltran

Előzmény: noway (32)
noway Creative Commons License 2000.06.27 0 0 32
Rájöttem a megoldásra: egy szerencsétlen névegyezés miatt olyan nehezen érthető ez a rész. Ugyanis az első egysejtűt is Évának hívták, és ebben a passzusban róla van szó. Elméletemet alátámasztja, hogy a leírás szerint Éva Ádám oldalbordájának kivételével keletkezett, ami az osztódásnak a régi kor nyelvezetén való megfogalmazása.
Ez újabb bizonyíték, hogy a Biblia hiteles: olyan biológiai mechanizmusok leírása szerepel benne, amiket az akkori emberek még nem ismerhettek.

off (mégjobban): még három tétel hátravan, ha végzek ejfél előtt, majd benézek.

Előzmény: Törölt nick (30)
Ariel Creative Commons License 2000.06.27 0 0 31
oltran!

1.tudom agyi kapacitasod veges, de hallottal mar olyat, hogy ervenyessegi tartomany? turaztasd meg azt az okos kis fejecskedet, mert ennyire nem lehetsz korlatolt...
2. sajnos altalanos iskola also tagozataban tanulnak meg az emberek olvasni es a mondat ertelmezest is abbana korban celszeru megtanulni. (az akkor elt ember gondolatanak a megvalositasa volt gonosz. meg veletlenul sem ertem hogyan okoskodhattad ki azt amit kerdezel)

jo tanacs: ha nem tudsz olvasni ne akarj magyarazni sem.

Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.27 0 0 30
Hmm, igazad van noway, ne hari, hogy ketelkedtem. Mondjuk nem teccik ez nekem, mert igy meg a vegen kiderul, hogy eva volt elobb, aztan akkor mi lesz velunk fiukakkal?:))))

Udv,
orltran

ps: miert nem jossz tudod hova?:)

Előzmény: noway (29)
noway Creative Commons License 2000.06.27 0 0 29
Ejnye Orltran, te mindig kételkedsz. Most mért ne lehetett volna az állatoknak is az anyja? Ha egyszer az van a Bibliában...
Egyébként is, minden valamirevaló kreacionista már a bölcsőben tudja, hogy az Özönvíz előtti embereknek más volt a biológiai felépítése. Ha meg mégse, akkor is könnyű megmagyarázni: csoda történt. Aminek hatására Éva minden élő anyja lett két (három?) napra visszamenőleg, beleértve önmagát és Ádámot. Eggyel több vagy kevesebb csoda, mi az Istennek? (Látod, látod, nincs a szószerinti bibliaértelmezéssel semmi baj, csak hit kell hozzá.)

Bár akkor, ha belegondolunk, Ádám és Éva nem is volt az első emberpár: mindkettejüknek volt anyja!

:-)))

Előzmény: Törölt nick (27)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.27 0 0 28
Kedves Orltran!
Megengedem a hódolatot.
Mert újabb ellentmondás! Hogy az állatok nem is élők! Á, zseni! Hódolatom!
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.27 0 0 27
Kedves fokereszteny mindentudo mindenkinel okosabb es ertelmesebb, de megis sokkal szerenyebb.

Engedd meg, hogy felnezzek rad, es labaid alatt meghunyaszkodva labtorlokent szolgaljak magasztos talpaid szamara!

Engedd meg uram, hogy felvessem a kerdest, tehat ezek szerint az allatokat a Biblia nem mondja elonek? Mert ugye szo szerint kell venni...
De mashol meg igen.
Nem lehet megis draga, melyentisztelt uram, hogy szimbolikusan kell venni a Bibliat, es nem oly nagyon szo szerint? Mert en szimbolikusan szoktam. Orulok, ha rajott egy zsakutcajara a szo szerinti ertelmezesnek. Persze tokeletesen megertem, ha szavaim nem jutnak el fulei magaslataba. Eddig sem tettek, sem az enyemek, sem mase. Koszonom, hogy egyaltalan lelegeznem megengedtetett.

Melyseges alazattal eg es fold uranak,
Orltran

Előzmény: Törölt nick (25)
Seol Creative Commons License 2000.06.27 0 0 26
A sok lény itten nem néz elég televíziót, már legalább egy hónapja tudni, hogy a Marson egy lény lakik, nem zöld, hanem piros, neve pedig Britney Spears, amerikai popsztárból lett marsi szörny, tehát valószínűleg keresztény, egyszóval nincs probléma.
A 'micsoda'-t 'i'-vel írják.

Seol
:)))

Törölt nick Creative Commons License 2000.06.27 0 0 25
Áhá, mecsoda ellentmondás a Bibliában, és megint Orltran jött rá!!! Gratuláljunk Orltrannak: Éváról azt írja, minden élő anyja lett! Pedig az állatoknak nem.
Mecsoda ész! Mecsoda agy!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!