Keresés

Részletes keresés

Nyaky Z. Creative Commons License 2024.03.29 0 0 17

119

AgyProTézis Creative Commons License 2005.03.30 0 0 16
Wágner meg átment Kékszakállba? :-)
Előzmény: ritoca (15)
ritoca Creative Commons License 2005.03.29 0 0 15

Szobrot REjtő Jenőnek anyag mostani állás szerint 22.45 körül lesz a Kultúrházban (m2) ma este! És jól látszik a bankszámlaszám is!

Wágner úr Creative Commons License 2003.04.10 0 0 14
Na, drága jó sztrovacsekok, majd ide pislogjon be mindenki, akit érdekelne netán a dolog, mer'hogy vannak újabb hírek a Rejtőzőknek és segíthet is, aki tud... Egészség!
Wágner úr Creative Commons License 2001.10.20 0 0 13
És mindent megtaláltok itten, ni... csak a Söröt dugtam el máshová...., amit még nem ittam meg... EGészség!
tdeak Creative Commons License 2000.08.09 0 0 11
Szerintem pl. a XIII. kerületi Herzen utcát nyugodtan oda lehetne adni Rejtő Jenő nevének. (Azt sem értem, hogy Herzenről a magyar fővárosban hogy lehet utcát elnevezni . . . kb. mintha Bukarestben lenne Apponyi Albert út)
dekóder Creative Commons License 2000.07.27 0 0 10
Kedves Borbas Marton és mindenki, aki szereti Rejtőt, gyertek át a topicnyitóban megadott linken keresztül a politikába (nem köll félni, abban a topicban semmi politika nincs) és... A többit rátok bízom. :-)
Előzmény: Borbas Marton (6)
Borbas Marton Creative Commons License 2000.07.25 0 0 9
Sok minden függ a lelkesedésen, és a csenden is. Széphidi Klárának állítólag sikerült. RejtŒ JenŒnek miértne lehetne ennél jelentŒsebb szerepe a köztudatban? A Nobel-dijasok többnyire a hozzájuk f?zŒdŒ intézmények elé szoktak ker?lni. Már ha kerülnek. Tehát; sok minden függ a lelkesedésen, és a csenden is.

Marci

Előzmény: nana (8)
nana Creative Commons License 2000.07.25 0 0 8
haat...tudod rejtorol mindenki tudja ki volt:-)))
es talan ezert tamogatjak ennyien..
egyebkent barkinek szive-joga ilyen kezdemenyezest elinditani,tedd azt, a szerinted erre meltoval...
en maradok rejtonel,pedig sajnos nem foghattam vele kezet...

:-)

Előzmény: maydayray (7)
maydayray Creative Commons License 2000.07.25 0 0 7
Előrebocsátom: nem akarok megbántani senkit, de...
Annyi rengeteg, nemzetközileg ismertebb és elismertebb magyar van, akinek még nincs szobra, akiről sokan azt se tudják, ki volt és mit csinált, pedig Nobel-díjat kapott, vagy éppen húsz miniszterelnök versenyzett a kézfogásáért. Szóval az ötlet tényleg szép, de jogos???
Borbas Marton Creative Commons License 2000.07.25 0 0 6
Most már valamivel többet tudok szoborügyben. Végig olvastam amit találtam. Tetszik, hogy valaki azt írta "lopni kéne a szobrászt is". Egyet kell értsek. Viszont az, hogy elszabaduljanak a RejtŒ szereplŒk, az sajnos nem fog menni. Ha sikerül egy egész alakos szobrot megvalósítani, már az is nagyon derék. Szerintem magának RejtŒnek is így felelne meg a leginkább, ha ugyan akarná Ă is ezt a szobrot. Megaztán nem is kerülne mindjárt annyiba...
Arról nem találtam értekezést, hogy a parkológarázs kapcsán pontosította-e valaki, hogy mégis hol lenne pontosan a szobor. Tudomásom szerint a Liszt Ferenc téren valóban lehet szobor, de lehet, hogy érdemes nyugisan gyüjteni, ha igaz, hogy még csak most fogják feltúrni az elkövetkezendŒ évek során. Vagy az is lehet, hogy tiltakozni kellene a garázs miatt..?
Szerintem sokan szivesen leülnének RejtŒ mellé egy padra, mondjuk, ami jobban illik a térhez is a leendŒ parkkialakítás során. Lehet természetesen bátor dolgokon is gondolkodni, de nem véletlen, hogy a merészség egy köztéri szobor esetén inkább csak a rongálás lehetŒségeit nyújtja a kevésbé olvasott járókelŒk némelyikének. Óvakodnék minden teátrális, túlontúl szellemes megnyilvánulástól. Érzékenyebb humorra van akkor már inkább szükség. Sorolhatnék országszerte nagyjaink közül, akik szobrai nem állták ki az idŒ próbáját, köszönhetŒen a szélsŒséges megjelenítésnek maradandó anyaguk ellenére. Pláne emberközelben.

Marci

Borbas Marton Creative Commons License 2000.07.25 0 0 5
Először is elnnézést kell kérnem, mert azonnal elkövetem azt a hibát, hogy nem még utána kellőképpen mik hangzottak már el a témában. Ígérem belejövök.
Nem kellett sokáig gondolkodjam, hogyan is tudnám támogatni a szobrot; portrészobrász vagyok és szeretem Rejtő írásait.
Manapság is sok problémával kell valóban megkűzdenie mindazoknak, akik szobrot akarnak állítattni valakinek, aki kiérdemelte munkásságával. Nekem ez a szakmám, és meglehetősen sok röktönzésre van szükség a szervezés terén. Mégis minden újabb lehetőség csakis lelkesítő. Azontúl nem is minden esetben a pénz a legfőbb kérdés.
Amennyiben nem más portrészobrász lehetőségeit bolygatom, szeretném felajánlani szakmai képességeimet és a támogatás (pl:anyagi) további szervezésében való, talán rutinos, együttműködésemet.

Marci

minus3 Creative Commons License 2000.07.16 0 0 4
Csatlakozok én is. Rejtő Jenő írásai bírnak talán a legnagyobb hatással az emberekre minden magyar író közül. Úgy értem, a "nép" tőle idéz a legtöbbször, stb. Nem a legmagasabb szintű irodalom, de ennek ellenére. Roppant élvezetes, és van köztük néhány zseniális remekremek is (Pl Piszkos Fred a kapitány). Szóval szerintem szégyen, hogy ilyen kevéssé volt eddig elismerve.
MacPhisto Creative Commons License 2000.07.15 0 0 3
csatlakozom
pthomson Creative Commons License 2000.07.15 0 0 2
Juhéééé, gyerekek!
Ez aztán a kezdeményezés! Rám számíthattok! Egyúttal javaslom, indítsunk diskurzust a MESTER műveiről. Jó nagy bunkó vagyok, hogy nekem ilyesmi nem jutott még eszembe, dehát ezért van itt dekóder. A western-regényein kívül (azokból csak néhány) minden megvan tőle és nagy rajongója vagyok.
Még egyszer gratulálok az ötlethez.
iron lion zion Creative Commons License 2000.07.13 0 0 1
Már az Index címlapján is erről lehet szavazni!
BahnScorper Creative Commons License 2000.07.13 0 0 0
Már csak azzal is támogatom, hogy itt is lenullázom...
Előzmény: dekóder (-)
dekóder Creative Commons License 2000.07.13 0 0 topiknyitó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!