Keresés

Részletes keresés

kábelbúvár Creative Commons License 2004.10.05 0 0 32

Hol van a kis bankárkoma?

 

Nem hiányzik senkinek ?!

 

IM, BV, Bíróság?

kábelbúvár Creative Commons License 2004.07.02 0 0 31
Állítólag még az útlevelét is visszakapta...
Előzmény: Törölt nick (30)
kábelbúvár Creative Commons License 2004.07.02 0 0 29

Még mindig nem talájják...

 

Ki a túró intézi neki mindig az egérutat?!

Előzmény: kábelbúvár (27)
tüzes fal Creative Commons License 2004.03.30 0 0 28
"Ne törődj azzal, hogy szórakoztat-e engem, ha a miniszterelnököt demokratikus illemtudásra tanítják az amerikai demokraták"

Az amerikai demokraták először is találják meg a tömegpusztító fegyvereket, azután pofázzanak arról, hogy itt előre bűnösnek kiáltottak ki egy bűnözőt.
Addig meg a pofájukat enni használják.

Előzmény: libsi (4)
kábelbúvár Creative Commons License 2004.03.30 0 0 27
Nem vonult be a börtönbe Kisbandi

MTI
Március 16-án kellett volna megkezdenie jogerős börtönbüntetésének letöltését a Kisbandi néven elhíresült Lakatos Andrásnak, akit az "alvilág bankáraként ismertek. A Fővárosi Bíróság két év nyolc hónap szabadságvesztésre ítélte, melyből tizenöt hónapot már leült előzetes letartóztatásban.

kábelbúvár Creative Commons License 2004.01.23 0 0 26
Jogerősen két év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték pénteken a Kisbandi néven ismertté vált Lakatos Andrást. A bíróság több mint négyszáz rendbeli csalás miatt marasztalta el a férfit. Kisbandi 15 hónapot már korábban leült, most azonban vissza kell mennie a börtönbe, hogy letöltse büntetése hátralevő részét.

ORIGO

kábelbúvár Creative Commons License 2003.08.27 0 0 25
Kisbandi köszöni, jól van

NSZ • 2003. augusztus 22. • Szerző: F. Gy. A.

Bár a fővárosi éjszakában többen tudni vélik, hogy Lakatos András ismét százmilliókat gyűjtött össze az alvilág ismert alakjaitól – állítólag egy piaci alapon működő szociális otthon létesítésére –, majd több mint félmilliárd forinttal elmenekült, sőt, egyeseknek a kivégzéséről is biztos információik vannak, Kisbandi köszöni szépen, jól van. Nyári Béla ügyvéd beszélt Lakatossal, s rá hivatkozva azt állítja: a ’90-es évek közepén az alvilág bankárjaként elhíresült Kisbandi magánéleti okok miatt távozott az országból. Nyári ugyanakkor némiképp aggódik az egykori ügyfeléről felröppent szóbeszédek miatt.

– A végén még a K & H Equities botrányát is az ő nyakába varrják – fogalmazott, utalva arra, hogy Lakatos 1996-os eltűnése után is számtalan, utóbb megalapozatlannak bizonyult hír kapott lábra arról, hogy elvitte az alvilág erős embereinek a pénzét, s milliárdokkal távozott az országból. Miután azonban Miamiban elfogták és kiadták a magyar hatóságoknak, már senki nem kereste rajta az állítólagosan eltűnt milliókat. Kiderült, hogy Kisbandi senkinek a pénzét nem vitte el, csak éppen sokan úgy gondolták: nem kell megfizetniük a felvett kölcsönöket, ha el tudják hitetni a hitelezőikkel, hogy Kisbandi miatt nem képesek rendezni a számlájukat.

Nyári azt mondta, sem ő, sem Lakatos nem tud arról, hogy bárki is feljelentette volna, vagy hogy bármilyen más okból kellene menekülnie. Korábbi ügyei – egy kivételével – számára kedvezően, jogerősen befejeződtek. A védő szerint a Kisbandival összefüggésben újabban lábra kapott hírek mindössze feltételezések, kitalációk. Bizonyos körök, illetve személyek, akik nagyobb összegű magánkölcsönt vettek fel másoktól, csakúgy, mint hét évvel ezelőtt, most is arra hivatkozva akarnak kibújni fizetési kötelezettségük alól, hogy „lenyúlta őket a Kisbandi”.

Azt én se gondoltam, hogy közügyek miatt tárgyal külföldi politikusokkal!

kábelbúvár Creative Commons License 2003.08.19 0 0 24
"Kisbandi halott - állítják néhányan az éjszakai élet vezéralakjai közül. Ma már 800 milliós alvilági lenyúlást emlegetnek Lakatos Andrással kapcsolatban. Információk szerint a rendőrség vizsgálja azt is, hogy a varázskártyásnak volt-e üzleti kapcsolata az ingatlan ügyek miatt keresett Klivinyi Zoltánnal. "

INDEX

Vajon hány élete lehet Kisbandinak, ha mégse?

Előzmény: Wazze Lean (23)
Wazze Lean Creative Commons License 2003.08.18 0 0 23
Van, ahol az már 800 is...
Előzmény: kábelbúvár (22)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.08.18 0 0 22
Megin kiment? :))

500 millával?

én55 Creative Commons License 2001.10.09 0 0 21
Egyre inkább arra a következtetésre jutok, hogy kifizetődő dolog a bűnözés. Az ilyen esetek arra inspirálnak, hogy mi is kezdjünk bele, mert szinte bűntetlenül meg lehet úszni akármilyen galádságot ebben az országban. Még maga kisbandi is meglepődött, amikor levették róla a bilincset...

Valahogy nekem is nevethetnékem volt, de inkább a hányingernél döntöttem.

Hy Creative Commons License 2001.10.09 0 0 20
Ez a (i)gazságszolgáltatás.Hu!

Na, ja.
Ahol a (i)gazságügyi miniszter nem ért a focihoz...

székkutas Creative Commons License 2001.10.08 0 0 18
Valószínű, hogy a kiadatás elhúzódása miatt és a büntetőeljárás lassúságára tekintettel a fogvatartás ideje meghaladta a kiszabott büntetés mértékét.
Kiss András megszenvedett az elkövetett törvénysértésért.
A sápadt Kisbandinak jár a szabad levegő.
Előzmény: Szittya (17)
Szittya Creative Commons License 2001.10.08 0 0 17
Először ezt olvastam a stop!-ban a Havaria Press nyomán:

"2 év 8 hónap Kisbandinak

2001. október 8. hétfő 16:51

Elsőfokú ítélet született a Kisbandiként elhíresült Lakatos András ügyében a Fővárosi Bíróságon. A harmadrendű vádlott Lakatos András bűnös csalás bűntettében, mint társ tettes és nagyobb kárt okozó, bűnszövetkezetben és üzletszerűen elkövetett csalásban, mint felbujtó ezért őt a bíróság halmazati büntetésben 2 év 8 hónap börtönbüntetésre, és 3 év közügyektől való eltiltásra ítélte. Társai szintén börtönbüntetést kaptak, ezen felül a vádlottaknak 35 millió 198 ezer forintnyi összeget kell megfizetniük. Az ügyész súlyosbításért a védő pedig enyhítésért fellebbezett."

Azután a Kossuth esti híműsora szerint viszont az ügyész(!) javaslatára a bíróság azonnali hatályjal szabadon engedte Kisbandit. A történés legjobban az érintettet lepte meg.

Mi történhetett?

Varga László Creative Commons License 2000.08.08 0 0 15
Mostmár az a baj, hogy elkapták?
Előzmény: Bruce (13)
AmBesten Creative Commons License 2000.08.08 0 0 14
Varga Laszló,

Nem akarlak megbántani, de semmi értelme, hogy szitkozódsz. Beszélgetünk. Próbáld meg elviselni.

Előzmény: Varga László (12)
Varga László Creative Commons License 2000.08.08 0 0 12
Ha azt sem tudod, mit mondott a minsizterelnök, mit fröcsögsz itt? A szarban te vagy, meg te leszel még jobban, ha a pasit hazahozzák és kitálal.
Előzmény: libsi (10)
AmBesten Creative Commons License 2000.08.08 0 0 11
Kisbandi ügyvédei ügyesen kihasználták OVI - amúgy nem különösebben kemény - szavait. Nem hiszem, hogy ennek az ügynek lenne jelentősége..... pláne nem politikai jelentősége. Kisbandi pár hetet kapott még. Ügyes ügyvédek kihasználnak mindent, belekapaszkodnak mindenbe - de hát ezért fizetik őket.
libsi Creative Commons License 2000.08.08 0 0 10
Én nem kívánom semmibe belekeverni, de most benne van a sz*rban. Egy polgári demokráciában egy miniszterelnöknek nem illik prejudikálni, mert ezáltal felmerül a gyanú, hogy a vádlottnak nem biztosítják a tisztességes eljáráshoz való jogot.
Ez alapvető jog (mint az emberi jogok általában), mindenkit, még a többszörös anyagyilkosokat is megilleti.
Ismétlem: egy polgári demokráciában. Egy jogállamban. Ahol a törvény a miniszterelnökökre is vonatkozik.
Előzmény: Varga László (6)
speaker Creative Commons License 2000.08.08 0 0 9
Szó szerint ezt mondta:

ORBÁN VIKTOR: Ezt most már a kormánytagok egymás között is szokták mondogatni, amikor egy-egy újabb eredményt ér el a belügyminiszter. Ugye most legutoljára az alvilág bankáraként emlegetett embert sikerült nyakon csípni az Egyesült Államokban és hamarosan Magyarországon folytatódhat a kihallgatása. Akkor már egymás között mi mondtuk is, hogy ennek az lesz a vége, hogy valamit megint ki fognak találni. De ugyanígy volt, amikor az Amerikai Egyesült Államokban első számú közellenségként emlegetett orosz-ukrán maffiózót Magyarországról sikerült kiszorítani, és én már akkor is gondoltam, hogy valami történni fog, amikor legutolsó, vagy utolsó előtti sikerként az Aranykéz utcai borzalmas robbantás elkövetőinek a föltételezett névsorát sikerült földeríteni a Belügyminisztériumnak, illetve a Rendőrségnek. Tehát, én úgy gondolom, hogy erre föl kell készülni. Most is azt találtuk, hogy egy újabb jelentős szervezett bűnözés elleni siker. Megjelenik egy fiatalember, akiről senki nem tud semmit, csak annyit, hogy maga is családjával együtt részese volt az olajbűncselekményeknek, és akkor megvádolja a belügyminisztert, az MSZP meg az SZDSZ, meg még az Antall-kormány néhány embere mellett.

barom egy ügyvéd az, aki szerint ez prejudikálás.
Egyébként lefogadom, hogy az egész "menedékjog megadást" itt találta ki néhány seggfej bolsi firkász. Nem lehetnek ennyire csököttek az amerikaiak. De ha igaz, az sem tesz semmit, két hetet tudunk várni.

lujza Creative Commons License 2000.08.08 0 0 8
Felölem megtarthattyák.
Söt. Ajánljuk fel nekik a Magda Marinkót is.
AmBesten Creative Commons License 2000.08.08 0 0 7
Úgy tűnik, Kisbandinak tehetséges ügyvédeket sikerült megvásárolnia.
Varga László Creative Commons License 2000.08.08 0 0 6
És mit mondott a miniszterelnök te mellébeszélő álliberális?! Ha már minden mocsokba megpróbálod belekeverni?!
Előzmény: libsi (4)
libsi Creative Commons License 2000.08.08 0 0 4
Én azt ismétlem, amit az ügyvéd mondott pár perce a tv2-n. Ne törődj azzal, hogy szórakoztat-e engem, ha a miniszterelnököt demokratikus illemtudásra tanítják az amerikai demokraták.

Nota bene OVi olyasmit mondhatott (ítélet előtt) mint te: >egy rohadt gengszter<

Előzmény: Varga László (2)
libsi Creative Commons License 2000.08.08 0 0 3
Itt egy interjú a holnapi Népszabadságból:


Sohasem voltak milliárdjaim
– mondja Lakatos András, Kisbandi, az „alvilág bankára”, aki interjút adott a Népszabadságnak

Az orosz bűnözők elől menekültem el Magyarországról, akik akkoriban kezdték az uralmuk alá hajtani a pesti éjszakát. Csőbe húztak, kisemmiztek, és megfenyegettek, kiirtják a családomat, ha nem működöm együtt velük – nyilatkozta a Népszabadságnak a Miamiban kiadatási letartóztatásban lévő Lakatos András, akit Magyarországon az elmúlt években az alvilág bankárjaként és a leszámolássorozat kirobbantójaként emlegettek.
--------------------------------------------------------------------------------
Lakatos Andrást, alvilági nevén Kisbandit május 8-án helyezték kiadatási letartóztatásba az USA Florida államában lévő Miamiban. A szövetségi börtönben várja, hogy a bíróság jogerős döntést hozzon arról, a Pesti Központi Kerületi Bíróság elfogatóparancsa alapján az amerikai hatóságok kiadhatják-e Magyarországnak. Lakatos miami cellájából telefoninterjút adott a Népszabadságnak.
A beszélgetés kezdetén leszögezte: soha nem volt az alvilág bankára, és a legnagyobb sajnálatára nem voltak milliárdjai, sem vállalkozóként, sem akkor, amikor elhagyta az országot.

– Az elmúlt tíz-tizenöt évben, amíg azt a jogszabályok nem tiltották, egyebek között pénzkölcsönzéssel is foglalkoztam – ismerte el Lakatos. – Magas kamatot ígérve kölcsönöket vettem fel, majd az összegyűjtött pénzt még magasabb kamatra kikölcsönöztem másoknak. A két kamat közötti különbség hozott annyi hasznot, amennyiből én is szépen megéltem, és a befektetőim is jobban jártak, mint ha a bankba vitték volna a pénzüket. Többségük ugyanis kamatostul visszakapta a kölcsönzött összeget, s az sem rajtam múlott, hogy néhány ügyfelemet már nem maradt időm kifizetni. Néhány milliós, tízmilliós tételek forogtak a kezeim között, de nem milliárdok, ahogy sokan állítják rólam.

Lakatos cáfolta, hogy ő lett volna az olajügyei miatt elhíresült Energol Rt. „pénzfelhajtója”, hogy ő gyűjtötte össze a cég számára az olajvásárláshoz szükséges forgótőkét.

– Ismertem azoknak a cégeknek a vezetőit, de nem vettem részt az üzleteikben – mondta.

Az olajügyekről szólva nevetségesnek minősítette azokat a vele kapcsolatos szóbeszédeket, amelyek szerint 1996 nyarán – magas kamatokat ígérve – közel hárommilliárd forintot gyűjtött össze egy „nagy olajüzletre”.

– Ha három évvel ezelőtt hárommilliárd forintom lett volna, most nem aggódnék, hogy ki tudom-e fizetni az ügyvédemet.

Arra a kérdésre, hogy mindezek ellenére mégis miért őt kiáltották ki az alvilág bankárjának, Lakatos azt felelte: azoknak, akik másoknak tartoztak, könynyebb volt azt mondani, hogy „azért nem tudok fizetni, mert a Kisbandi lelépett a pénzemmel”, mint rendezni a tartozásaikat. Rólam sokan tudták, hogy pénzforgatással foglalkoztam, ezért hihető volt, ha valaki azt állította, nálam fektette be a pénzét – tette hozzá.

– Emellett akkoriban egy kis bank létrehozásán dolgoztam. A 150 milliós alaptőkéjű céget be is jegyezték, de miután nem kapott engedélyt a pénzintézeti tevékenységre, abbahagytuk a szervezést.

Lakatos megerősítette azt a Népszabadságban más forrásokból már közzétett hírt, miszerint ismert magyar és orosz vállalkozók bevonták őt egy drágakőüzletbe. Egymillió dollárt gyűjtött össze magánszemélyektől, majd átadta a teljes összeget a megbízóinak, akik néhány héttel később erőszakkal visszavették tőle a csiszolatlan drágakövek meglétét igazoló bizonylatokat, és közölték vele, hogy a jövőben velük kell dolgoznia.

– 1996. október 6-án kaptam egy telefont, hogy ha kedves az életem, azonnal tűnjek el, lehetőség szerint hagyjam el az országot, mert már keresnek az oroszok, és ha nem állok be hozzájuk, végem.

Lakatos nem árulta el azoknak az oroszoknak a nevét, akik kerestették és megfenyegették. Csak annyit mondott, pontosak azok a magyar sajtóban megjelent értesülések, amelyek szerint az őt zsaroló szervezet egyik vezéralakja működött együtt a rendőrséggel a bombagyáros Dietmar E. Clodo leleplezésében.

A – kisebb megszakításokkal – 1996. november elseje, Prisztás József vállalkozó meggyilkolása óta tartó robbantásos-leszámolásos bűncselekmény-sorozat hátteréről szólva Lakatos kétli, hogy az ő eltűnése robbantotta volna ki az alvilág belháborúját.

– Az oroszok 1996 nyarára már komoly pozíciókat szereztek maguknak a fővárosi éjszakai életben – vélekedik Lakatos. – Én még itthon voltam, amikor tisztán látszott, hogy csak idő kérdése, mikor gyűrik maguk alá a magyar érdekcsoportokat.

Sokan attól tartanak, ha Lakatos megszólal, rendkívül kellemetlen helyzetbe hozna köztiszteletben álló – és a törvényesség határán mozgó – vállalkozókat és közismert politikusokat egyaránt. A beszélgetés végén Lakatos leszögezte: sok szóbeszédet hallott annak idején az éjszakában és a kölcsönügyletek lebonyolítása közben. Nem szeretne azonban Nógrádi Zsolt nyomdokaiba lépni. Saját helyzetének javítása érdekében nem fog másokat besározni.

– Olyan bűncselekményért kérik a kiadásomat, amelyet nem is követtem el – mondja. – A rendőrök elhitték rólam azt a sok zöldséget, amit az alvilágban beszéltek, s most azt hiszik, ha hazavitetnek, egy csapásra megoldódnak az eddig felderítetlen ügyeik. Amennyiben kiadnának Magyarországnak, addig ülhetnék előzetesben, amíg a rendőrség kedve úgy tartja. Én azonban nem szeretnék visszamenni Magyarországra. Félek, hogy megöletnek azok, akik eddig minden piszkos ügyüket és tartozásukat az én nyakamba varrták. A börtönben sem lennék tőlük biztonságban, hiszen többen közülük együttműködnek a rendőrséggel.

Fekete Gy. Attila

--------------------------------------------------------------------------------

Varga László Creative Commons License 2000.08.08 0 0 2
Ezt mondod te, de mit mondott OVI?
És te miért örülsz annyira annak, hogy egy rohadt gengszter átbassza az igazságszolgálatást és szórakozik a nemzetközi joggal, szarházi ügyvédje segítségével? Tettestárs vagy, vagy csak internetes bérenc?
Előzmény: libsi (1)
libsi Creative Commons License 2000.08.08 0 0 1
Most nyilatkozott a tv2-n Lakatos András (Kisbandi) ügyvédje, hogy OVi nyilatkozott Kisbandi bűnösségéről (a jogerős bírósági ítélet előtt), tehát prejudikált, illetve a védők nem kapták meg a nyomozati aktákat.

Ergo: Magyarországon nincsenek meg a jogállamiság garanciái.

DE: egy hónap múlva újra tárgyalják a kiadatási kérelmet.

(Kisbandi a fentiekre hivatkozva kért politikai menedékjogot.)

Úgyhogy egyelőre marad.

Előzmény: AmBesten (0)
AmBesten Creative Commons License 2000.08.08 0 0 0
Kedves Libsi,

mit mondott OVI?

libsi Creative Commons License 2000.08.08 0 0 topiknyitó
Mit szóltok ahhoz, hogy Kisbandit (Lakatos Andrást) egyelőre nem adja ki az Egyesült Államok Magyarországnak, mert Magyarország nem biztosította számára a védelemhez való jogot (ügyvédje nem kapta meg a nyomozati anyagot), és MERT ORBÁN VIKTOR ELŐRE NYILATKOZOTT A BŰNÖSSÉGÉRŐL (prejudikált), tehát Magyarországon nincs garancia az állam semlegességére egy büntetőügyben.
Kisbandi marad Floridában.
Viktor, Viktor, ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna.

(De azért egy hónap múlva újra tárgyalják az ügyet.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!