Keresés

Részletes keresés

eXXon Creative Commons License 2001.01.05 0 0 78
Akik velük utazik, + is érdemli.
Előzmény: Törölt nick (77)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.25 0 0 76
Sziasztok, most jöttem meg az Őrségből. Köszönet mindenkinek a tippekért. Szép időben, kisgyerekkel napokig el lehet ott az ember, anélkül hogy 1 percig unatkozna. Mármost OFF azért nem vagyok, mert számomra ez a kérdés szűrődött le: minek mindenféle tegnap alakult-holnap utaztat irodáknak százezreket fizetni, hogy egy zsúfolt, 12-egy-tucat üdülőhelyen egy hétig vegetálhassunk, focista-hajú németekkel meg svindlis pincérekkel körbevéve? Amikor ilyen fantasztikus helyek vannak itthon (apartman éjszakánként 2000 Ft-ért - a hülyének is megéri)?
bixi Creative Commons License 2000.10.20 0 0 75
Én le tudom tiltani 4 másodperc alatt a mobilomról, az meg mindig nálam van.
Előzmény: pampalini (74)
pampalini Creative Commons License 2000.10.20 0 0 74
A kártyával csak 1 bajom van: Ha ellopják akkor az összes pénzem viszik. Ha csak annyi pénz van épp nálam ami kell, és a többi a szálloda széfjében, akkor kicsit biztonságosabb a dolog...
Előzmény: hajnalpír (67)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.20 0 0 72
Tény, hogy sok szép hely van a világon, ahová szezonban nem is érdemes máshogy menni, mint szervezőn keresztül, ugyanis lehetetlen megfelelő szállást találni. Egyébként SZVSZ ha valaki kicsit beszél angolul, a nagyon zsúfolt helyeket kivéve könnyen talál magának mindent, ha vesz egy útikönyvet (nem Panorámát :-)), abból kikeresi a neki megfelelő szállást, faxon vagy emilen elintézi a foglalást, a repülőjegyet pedig megveszi magának (van olcsó, csak keresni kell). Eltekintve a nyelvtudás hiányától, biztos sokan félnek ettől a kis utánajárástól. Aztán látjuk, hogyan tudja magát megbosszulni a kényelmesség meg a túlzott takarékosság... Az is igaz, hogy a magyar turisták többsége igenis rászorul az olcsóságra, éppen ezért nagy szemétség, hogy pont ebben a kategóriában fordulnak elő az szélhámosok.
Előzmény: jocó (71)
jocó Creative Commons License 2000.10.16 0 0 71
100%-ig biztos soha nem lehetsz, de megközelitőleg szabad ragaszkodni a biztonsághoz. Én is azok közé tartozom, akik inkább maguk szervezik utjaikat, de először mindig irodán keresztül szeretek menni valahova. Nem szabad félni a kis irodáktól és utazásszervezőktől, csak ellenőrizni kell, hogy azzal a hellyel ahova utazol közvetlen legyen a kapcsolata és ne másik utazási irodának legyen a felhajtója. A legtöbben a helyszinen pár helyet lekötnek egy évre előre (garanciát vesznek) a többit lehívásos módszerrel töltik be. Aki így dolgozik az megbizható, mert a lehívásost is előre kell fizetnie, a garanciát meg már egy évvel elöbb kifizeti. Ezzel a módszerrel dolgozik a Forgó travel, a Tihanyi travel és rengeteg kisiroda. Görög példát tudok hozni. Már az idén szeptemberben megrendelték a garanciákat jövő évre közvetlenül a görög partnerirodánál. Általában 4-7 üdülőhelyre visznek embereket és több éves kapcsolatuk van a helyiekkel. A repülős utak sajnos mindig bizonytalanok, mert ott más a finanszirozási viszony. A charter járatok esetében sok a közreműködő, a menetrendszerinti járatok meg nagyon drágák. A legnagyobb fokú biztonságot az nyujtja, ha közvetlen a kinti partnerrel rendezed a szállást interneten, levélben, faxon és magad szervezed a kiutazást autóval, busszal, vonattal, repülővel. Többe kerül, de nem uszik el a pénzed, nem fuccsol be a nyaralásod, sőt ha tovább akarsz maradni még azt is kötetlenül megteheted, ha nem tetszik a hely átmész máshova. Szabad vagy. Nem néznek hülyének, nem hagynak az árokparton órákig, mig nem jön a váltás. Csak olyan fakultatívra mész el amit ugylátsz hogy megéri.
bixi Creative Commons License 2000.10.16 0 0 70
Szemetek! 150 métert gyalogoltatni!! Pereld be őket. :---))))
Előzmény: luc72 (66)
Hoborc Creative Commons License 2000.10.16 0 0 69
Javasolhatom a Sárkány Bio panziót Csödén, csodálatos környezet, szinte harapni lehet a levegőt. A kaja helyben kicsit drága, így érdemesebb ebéd-vacsora ügyben körülnézni a környéken. Érdemes elmenni a pityerszeri skanzenbe, fazekasokat is lehet a közelben találni, s több Árpád kori emlék is található.
Előzmény: Törölt nick (68)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.16 0 0 68
Kedves dys!

OFF
Ha ismered az Őrséget, légyszíves dobjál már meg pár infóval, hová érdemes menni. Sajnos, semmilyen könyvet nem találtam arról a vidékről. Középszerű Budapest-album persze volt rengeteg.
ON

Előrebocsájtva: Zalaegerszeg rulz, Korfu sux ;-))

Üdv,

T*

Előzmény: dys (57)
hajnalpír Creative Commons License 2000.10.16 0 0 67
Ez jó!:)
1. nálam is ez vált be
2. ismerösök nélkül is nagyon jó:)
3. miért? (megérkezel, megnézel mondjuk 3 szállodát, és választasz)
4. kártya?

üdv.
Aurora

P.s. 2x utaztam utazási irodával, elég volt egy életre.

Előzmény: pampalini (65)
luc72 Creative Commons License 2000.10.16 0 0 66
Hello

Én eddig mindig a jorgosal, majd májusban a HTC-vel utaztam, és elégedett voltam velük. Most szeptemberben az eurotoursal mentem és az árak valóban magasabbak voltak és probléma is volt velük, pl. ki kel fizetni transzfer díjat a reptértől az apartmanig de haza jövet a dög nehéz böröndökel vagy 150 métert gyalogoltatnak a buszig, mondván nem tud a busz odáig bejönni de az elütünk lévő többnyire németek által lakott szállodához be tudott jönni a busz A mi buszunk az apartmanunk előtt fordult meg. Ja és a lényeg a májusi HTC/Jorgos utas kisérönkel találkoztunk kint és az irodába ki volt az egyik íróasztalra téve Tantura/jorgos.

Üdv

pampalini Creative Commons License 2000.10.13 0 0 65
Halihoo!

Én ha utazom akkor van egy pár pont amit mindig betartok:
-Saját magam veszem a repgépjegyet.
-Legyen ismerős abban a városban ahová utazom.
-A szállodát minimum 3 embernek kell ajánljaina.
-2x annyi pénzt viszek mint amennyi előzetes számítások alapján szükséges.

Idáig ezek a pontok beváltak. Nem két kilométert utaztam már, úgyhogy a tapasztalat beszél belőlem (Ausztria, Német o., Anglia, Cseh o., Török o.(kisázsia), Görög o., Portugália, Olasz o., Francia o., Belgium)

Most csak ennyi...

bixi Creative Commons License 2000.10.13 0 0 64
Az eurotoursnál minden ok. Pont a HTC miatt kinlódtak, mert olcsóbban adták az utat a htcben, mint amennyiért a görögök adták! Persze, hogy nem velük utaztak az emberek. Jövőre ők lesznek a nyerők!
Előzmény: HA (63)
HA Creative Commons License 2000.10.13 0 0 63
Sajnos az Eurotoursról is rosszakat hallani, valaki szerint már évek óta döglődik.
Ja és a TAN-TÚRA. Azért ez is furcsa. A HTC társaságban benne volt, és mégis tiszta lappal kezdhetett a botrány után dolgozni.
Ki mit tud róla???????
heraklesz Creative Commons License 2000.10.12 0 0 62
Csak ennyit kellett várni az Ecco (korábban Scan) Holiday csődbe menetelére. Van még valakinek ötlete?
Előzmény: heraklesz (42)
Supersonic Creative Commons License 2000.10.12 0 0 61
Nekem áprilisban az utazás kiállításon mondták a szakmabeliek, hogy még véletlenül se menjek a Jorgossal. Amikor egy-két barátommal közöltem a hírt, lehülyéztek. Hát, azért vigasztal, hogy mégsem mondtam hülyeséget...
Alexa30 Creative Commons License 2000.09.29 0 0 60
Én is utazási irodában dolgozom, mégpedig utazásközvetítő irodában.Az utasok nagy többsége ilyen irodákban fizet be az utazásszervezők(pl. Jorgos, majd HTC, de akár Neckermann, Chemol ) utakra.Ez azért van, mert nem lehet minden utazásszervezőnek országszerte 40 irodája, ugyanankkor a pécsiek, debreceniek, győriek stb. is szeretnének az adott céggel elutazni - tehát befizetnek egy helyi közvetítőnél, amelyiknek szerződése van a keresett utazásszervezővel.

Szerintem próbáljátok megválogatni ezeket az irodákat. Már többször elhangzott többektől ebben a topicban is, hogy már tavaly, de idén tavasszal mindenképp tudta a szakma, hogy a Jorgos-HTC buli valamikor még ez éven bebukuk - csak azt nem lehetettt pontosan borítékolni, mikor.

Ennek ellenére jónéhány utazásközvetítő felelőtlenül árulta a HTC útjait.

Mi kategorikusan NEM értékesítettük a HTC-t az idén, pedig naponta jöttek a last minute faxok tőlük, annak elenére, hogy egy utat sem adtunk el nekik.

Azt viszont tudnotok kell, hogy a legtöbb utazásszervező nem azért van, hogy jól kicsesszen a kedves utassal, hanem ellenkezőleg: normálisan megszervezett, korrektül lebonyolított utazásokat szeretnének eladni, hogy a magyar emberek is minél többet utazzanak.Jorgos-botrányok mindenhol előfordulank a világon, az utazási szakmán kívül is, de nem ezekből kéne általánosítani.

Nekem pl. olyan jó látni, hogy ilyen botrányok közepette, ami a konkurrens utazási irodákat jól megrázta, hozzánk csak vidám és elégedett utasok jönnek vissza elmesélni a szebbnél -szebb élményeiket a nyaralásukról.Ilyenkor úgy érzem, érdemes volt sokat és becsületesen dolgozni.

freeze flash Creative Commons License 2000.09.28 0 0 58
Neckermann, TUI, stb.
dys Creative Commons License 2000.09.28 0 0 57
Ja, volt az előbb egy kérdés, hogy melyik iroda biztonságos.

Őszintén szólva, fogalmam sincs. Én három és fél évig dolgoztam egy kis irodánál és hogy őszinte legyek, elegem lett az egész hülye szakmából.

Nem igazán járok szervezett utakra, jobban szeretem a saját magam összehozta utakat. Ja, és Magyarország gyönyörű, talán érdemes lenne erre is felfigyelni végre. Persze nincs tengerpart, de vannak szép üdülőhelyek pl. Örségben, amit kihagyni igazán vétek lenne.

Na pá

dys Creative Commons License 2000.09.28 0 0 56
Ja, az Utazasinfo-val én is leveleztem.

Beleolvastam az oldalukba, és volt egy menüpont: repülőjegyek.
Na, az első, ami szembe jött velem a Jorgos Air Service oldala.

Meg is irtam nekik e-mailben, hogy nem lenne-e időszerű levenni onnan. Egy kedves levélben válaszoltak, hogy hát igen, de a Jorgos október végéig kifizette a hirdetést náluk, ezért muszáj lehozniuk.

De kérdem én, ha már Jorgos sincs, nincs aki felvegye a telefont, megnézze az e-mailjüket, akkor mi a fenének van még fent???

Na mindegy.

eXXon Creative Commons License 2000.09.28 0 0 55
Még a html-t is úgy hivjak: utazasinfo.hu -> javítsátok mán
Előzmény: eXXon (54)
eXXon Creative Commons License 2000.09.28 0 0 54
www.jorgos.hu
Nincs más kinn, csak utazasinfo link. Biztos semmi közük ja...
Előzmény: eXXon (51)
heraklesz Creative Commons License 2000.09.23 0 0 53
Kedves asztaltársak!

Van valakinek tudomása arról, hogy hol lehet elérni azt a társaságot itt az Interneten, akik a HTC-vel szemben jogi úton lépnek fel? Ha jól tudom Strasser Tibor az ügyvédjük. Aki tud bármilyen linket, e-mail címet, bármit, kérném szépen, hogy ossza meg velem.
Előre is köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.18 0 0 52
Helló !

Lehet, hogy off, de nézzétek meg a MATÁV gépkocsik rendszámát! Úgy kezdődik a legtöbbje, hogy : HTC- ...

Üdv:
NPZ (egy alternatív szolgáltatótól)

eXXon Creative Commons License 2000.09.15 0 0 51
Le lettem baltázva!

"
From: Planet Multimédia & Webstúdió mail@planetmedia.hu
To: exxon_@hotmail.com
Subject: egy kis probléma
Date: Sat, 9 Sep 2000 19:03:35 +0200

Hello Exxon!

Az Indexen felhasználtad az oldalunkon található datot, majd összefüggésbe hoztad az oldalunkat a orgos-szal. Csak a tisztánlátás kedvéért: az tazasinfo.hu-nak nincs köze a Jorgos-hoz.

Üdv:

D. Csaba
Ügyvezető Igazgató
Utazasinfo.hu
"

Én az adatot a jorgos.hu-n találtam (ott van mostis a hirek rovatban...) Szerintetek hol irtam én, hogy a két cégnek köze van egymáshoz??? Azóta is azt keresem...

heraklesz Creative Commons License 2000.09.15 0 0 50
Kedves dys!

A kérdésem az volna, hogy a jelenlegi utazási irodák közül tudod valamelyikről hogy csődbe fog menni? Ezzel sokat tudál megtakarítani sokunknak!

Előzmény: dys (49)
dys Creative Commons License 2000.09.14 0 0 49
Tudjátok mi a legrosszabb??

A barátnőmnek már öt éve mondom, hogy ne utazzon a Jorgossal, mert egyszer csődbe mennek.
Mint volt utazási iroda alkalmazott ezt pontosan tudtam (mindenki tudta).
Csak elmentek két éve, aztán tavaly. Idén az volt a szerencséjük, hogy közbejött a baba, ezért kimaradt a szokásos évi vakáció.

De, hiába jártattam a számat, ha nincs baba, idén is a Jorgossal mennek. És ott maradnak Krétán.

Akkor mit csodálkozunk, hogy ennyi buta ember szivta meg most a Jorgossal? (És direkt nem HTC-t mondtam)

filmscore Creative Commons License 2000.09.14 0 0 48
Mindenért felelős a Jorgos, senki nem menjen velük soha utazni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ráadásul közös vagyonaik vannak a HTCvel!

Nemkem több mint 70.000 forintom van náluk, és
nem akarkák visszaadni!!
Pedig csak előleget fizettem be, és azt is elköltötték!

Ez milyen dolog?

A saját pénzemet nem adják vissza???

Előzmény: http (47)
http Creative Commons License 2000.09.12 0 0 47
A www.jorgos.hu-n olvasom:
"A Jorgos Travel vezetősége sajnálattal értesíti utasait, hogy a HTC
utazásszervező Kft. fizetésképtelensége miatt jelenleg nem áll módjában az
elmaradt utak részvételi díját visszafizetni."

Érdemes elolvasni a honlapot. Ők semmiért sem felelősek. A HTC szervezte az utakat! Ők csupán értékesítették.
Az utasokat "az 1929. évi Varsói Egyezmény értelmében a Pannon Airlines köteles hazaszállítania".
Ez már közröhej.

heraklesz Creative Commons License 2000.09.12 0 0 46
Nem tudtam, de köszi az információt, a Sziget Utazási Irodát messze el fogom kerülni, és ezt ajánlom melegen másoknak is.
Előzmény: norica (45)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!