Keresés

Részletes keresés

Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2002.09.03 0 0 416
100 percentig igazad van, és persze Lovasnak is. Lovas itt különösen jó.
Előzmény: gitana19 (415)
gitana19 Creative Commons License 2002.09.01 0 0 415
"JOBBOSOK! Tényleg nem érzitek, hogy baromira álszent ez a szemlesütős sikongatásotok?"

NEM! Mert 1. Horn Gyulát Orbán Viktor nem törpézte le.
2. Külföldi lapnak plánesőt nem.
3. Ezt a cikket olvasta valaki?
Horn Gyula védelmében (bocs, helyhiány miatt csak rövidítve)

"Tegnap este a Magyar Televizióban Radics Péter faggatta Horn Gyulát. (...)megkérdezt, mi a közös vonás néhány ismerten alacsony diktátor, hadvezér és színész között. A láthatóan megdöbbent miniszterelnök kissé sután kérdezett vissza: netán mindegyikük társadalmi kérdésekkel foglalkozott? Nem, lovagolt láthatóan nagy gonddal, előre betanult kérdésén Radics (...)A felsoroltak nagyon alacsony emberek voltak, mondta. Ettől a perctől kezdve Horn nagyon rokonszenves lett. És Radics nagyon ellenszenves. Ugyanis olyasmiért bántotta a miniszterelnököt, amiről nem tehet. Horn testmagasságának emlegetése nem hogy övön aluli ütés volt, de aljasság a javából. (...) Tudja, magyarázta az interjú készítője Horn Gyulának egy taxis mélylélektani bölcsességével, a kis emberek hatalomra vágyóak. Nem csak a kicsik, felelte a kormány feje teljes joggal. És hogy érzi magát, ha olyan kétméteres óriások mellett lépdel, mint például Kohl? - csüngött a riporter a csonton. Kissé kellemetlenül, és ilyenkor tényleg azt gondolom, hogy jobb lenne magasabbnak lenni, vallotta kényszeredetten a miniszterelnök. Iszonyúan megalázó volt."

Bizony. Ez a gyűlölködő Lovas. Kutassatok mán föl egy hasonló cikket Medgyessy benyögése után balról. Egy Mester Ákos vagy Eörsi cikknek örülnék igazán, de gyanítom, még egy huszadrangú kis senkitől sem lesz ilyen. Na, akkor ki szégyelje magát?!

Előzmény: Little Boy (18)
psycho-pata Creative Commons License 2002.09.01 0 0 414
Még májusban fogalmaztuk meg gondolatainkat, de úgy tűnik, mintha szeptemberre kicsit összement volna:-DDD

Előzmény: Törölt nick (412)
keresetlenu Creative Commons License 2002.09.01 0 0 413
Most már a méret nem számít?
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2002.05.12 0 0 411
Most már bevallhatom: törpézésre mi adtunk parancsot itt a Kominformban, és az étásak szépen, sorban törpéznek is rendesen.
A kurvaanyjukat a faszistáknak!

Sértés miatt perelik Milos Zemant
2002. május 10. (9. oldal)

MTI
Beperelték Milos Zeman cseh kormányfőt, mert hétfőn este egy lakossági fórumon a dél-morvaországi Brünnben „kurva törpének” nevezte Michael Zantovsky szenátort, az ellenzéki Polgári Demokrata Szövetség, valamint a szenátus külügyi bizottságának elnökét – közölték a tegnapi prágai lapok. A szabadszájúságáról" (Magyarul BUNKÓSÁGÁRÓL!) "közismert Zeman haragját az váltotta ki, hogy Zantovsky több társával együtt ellenzi a svéd–brit Gripen vadászgépek kormány által tervezett megvételét, s helyettük az amerikai vadászgépeket részesítené előnyben. Zeman a fórumon bírálta az úgynevezett amerikai lobbit, amelynek élén szerinte Zantovsky áll. Kifejtette: a szenátusban Zantovskyt állítólag „skútrnak” (skútr a robogó cseh neve) hívják, ami azonban ebben az esetben nem egy motorkerékpárt jelent, hanem azt hogy „kurva törpe”. (csehül az említett vulgáris kifejezés „skurveny trpaslík”, s ennek kezdőbetűiből állna össze a rövidítés, a „skútr”).
A kormányfő Zantovsky alacsony termetébe is belekötött. „Semmi esetre sem szeretném bírálni Zantovsky úr termetét, de az ő esetében a termet nagyjából arányban van szellemi képességeivel is” – mondta Zeman. Zantovsky kijelentette, hogy polgári pert indít a kormányfő ellen, s az őt súlyosan megsértő és megkárosító vulgáris kijelentések miatt anyagi kártérítést is fog követelni Zemantól, amit majd jótékonysági célokra fordít.

Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2002.05.09 0 0 410
'A külalakból kiinduló prekoncepció alapján történő valószínűsítés valóban nem rasszizmus, hiszen nincs olyan rassz, hogy pl. "a kicsik".
A külalakból kiinduló prekoncepció alapján valószínűsíteni: az butaság.'

Nem, nem, nem! Nem így van! Nem butaság, hanem minimum bunkóság, vagy kibukó gyűlölet (amelyet szvsz a lélekben, észben kicsi Medgyessy irigysége táplál!), és/de sokkal inkább "népi" konyhapszichológián, előítéletességen alapuló, arra építő (akár utólagos) lejáratási, ellenfél megsemmisítési kísérlet!

A külalak alapján való minősítés lelki és szociális mechanizmusa ugyanaz, mint a rasszizmusé, és bár a szó hagyományos felfogása szerint nem rasszizmus, ugyanolyan "rasszista" mechanizmus, mint nemzeti, nemi sajátosságok alapján való minősítés.

Utóbbiakat pl. a rasszizmus analógiájára lehetne nációizmusnak, illetve szexualizmusnak nevezni, csak éppen ilyen szavaink nincsenek. A negatív nemzetkarakterológusokat inkább az ellenséges nemzet nacionalistáinak, sovinisztáinak, míg a nemi előítélet terjesztőit hetero- vagy homofóboknak szokták nevezni.

Mindazonáltal szvsz azért lehetne mégis ezekre is a rasszizmus SZÓT használni, mert a rassz szó fajtát, eredetet is jelent, tehát MINDEN különbségre vonatkoztatható.

De szerintem te is tudod ezt jól, csak játszod itt az ártatlant, próbálod megmagyarázni, menteni a menthetetlent.

Előzmény: gyúrgyalog (401)
Little Boy Creative Commons License 2002.05.08 0 0 409
Egy a fontos: az országáért tesz , vagy ellene?
Azám...

És ebben az esetben nem hiszem, hogy az ország javára válik, ha a min.eln.jelölt megválasztása előtt IS becsmérli az elődjét.
Már volt róla szó, de akár hiszed, akár nem, a külföld nem a leendő miniszterelnökünk szavai alapján ítél Orbán Viktorról (az már egy más kérdés, hogy a külföld ítélete és Medgyessy véleménye közel áll egymáshoz Viktor megítélésében). Én viszont még mindig nem látom át, hogy milyen hatással van az országra az, hog Medgyessy mit gondol Viktorkáról?

Viktorkát megkérdezték egy tévéműsorban még a két forduló között, hogy mi a véleménye erről a forrongó kampányolásról, amit már a "civilek" is folytatnak. Viktorka erre azt mondta, hogy ez nagyon jó, és így kampányolnak Európában is, és egyátalán, hol van ez még az ideáltól, a nagy amerikai kampányoktól... - Namármost, ha Viktorka szerint ideális az, hogy emberek hazugságokkal, rágalmakkal teli papirosokat dobálnak be egymás postaládájába (többnyire Fideszt pártolva, de ez most mindegy), akkor miért baj az ,hogy Medgyessy - bár a kívánatosnál erősebb, de a "postaládastílusnál messze magasabb színvonalon - megjegyzést tett Viktorkára? Viktorka azt hiszi tán, hogy csak azt tudja a külföld, amit neki külön megmondanak? Külföldön téma volt már ez a gyalázatos kampány, amiben papok híveket, tanárok gyerekeket használnak fel. Ha az ellen nem ágált senki (sőt Viktorka szerint ez az ideális), akkor miért tenne rosszat az országnak egy frappáns (ám valóban csípős) megjegyzés?

És ha valaki világéletében szófogadó pártalattvaló volt- mint Medgyessy-, sosem lesz olyan karakteres, hogy összetartson egy országot.
Tudom, most egy kicsit meglepő a jobboldal számára, hogy nem egy ember fogja irányítani az országot, merthogy a választásokon eldőlt: az emberek többsége nem népbezért akar, hanem valódi demokráciát. Ezt még meg kell szokni.

És igenis szégyen, hogy olyan miniszterelnökünk lesz, akinek tisztázatlan büntetőjogi ügyei vannak, és olyan oktatási min. aki már egyszer megbukott, olyan e.ü. minisztzerünk akinek nevéhez az ágyszámleépítések tapadnak etc., etc..

Ez a "saját szemében a szálkát" effektus. Egyrészt Medgyessynek nincsenek tisztázatlan büntetőjogi ügyei, akkor már előbb vannak Pintérnek (tudod, belügyminiszter volt...).

Én nem tudom, ki lesz az oktatási miniszter, te ezek szerint előrébb jársz (Fodort valóban megbuktatták, de én nem tudok róla, hogy ő lenne a jelölt).

Ágyszámleépítések: az egészségügy most - a leépített ágyszámokkal - sem működik. Szerinted ugyanannyi betegággyal, mint a leépítés előtt, működne?

De hogy ki mennyire hiteles miniszter, arra én is tudok példát: Pintért már említettem; ott van Kövér, aki vérben forgó szemekkel kommunistázik a Fehér Házi szorgoskodása után, ott van Mikola, Stumpf, akik a hiteles jobboldali politikus arcát mutatják - múltjukban a Hazafias Népfronttal. Tudod, szerintem a (pszeudo)jobboldali politikusoknak sokkal több energiájukba kerül nem beszélni a múltjukról, mint a baloldaliaknak. Merthogy előbbieknek tagadniuk is kell...

Előzmény: myb_soft (405)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.08 0 0 408
Állapodjunk meg abban , hogy Orbán a kis pöcs , Medgyessy meg a kis pöcsű.
N.G.J. Creative Commons License 2002.05.08 0 0 407
Nekem ez a kis ember nagyzol dolog a Shrek című film egyik szereplőjét juttatja az eszembe. Ott elég csúnyán kigúnyolnak egy alacsony termetű uralkodót. Ráadásul ő a film negatív hőse, és a nagyzolás sem áll tőle távol.
psycho-pata Creative Commons License 2002.05.06 0 0 406
Medgyessy Péter jövendőbeli miniszterelnök francia nyelven mondott valamit. Ezt tán német nyelvre fordították. Ezután jelent meg magyar nyelven a kritika.
Nekem Karinthy jut eszembe:-))))

Magyarországot, hazánktól 13000 kilométerről, a globuson nézve valóban, a valósághoz képest kicsinek tartom. Az értékeiben óriásnak. OV az átlag magyarországi testmagassághoz képest alacsony. Tekintve képességeit az átlaghoz képest igen magas. A FIDESZ szavazói szerint óriás. A történelem eldönti.

Most a lényeg, hogy elvesztette a pártja a versenyt. Hogy ki tehet róla, majd Ő eldönti.

Neuropsychiatriai ismereteim szerint a testmagasság és az értelem között ok-okozati összefüggés nincs. Ez persze azt se jelenti, hogy alacsony ember feltétlenül zseni. Csak akkor, ha a gyerekünk:-)))


myb_soft Creative Commons License 2002.05.06 0 0 405
Kedves Little Boy

Örülök, hogy így kiéled magad a szavakon való lovagoláson, ahelyett, hogy a mondanivalóra figyelnél. O.V. nem azért kicsi, mert nem köztörvényes..én sem ezt írtam. De nem is ez volt a lényeg! Felőlem bárki vezeti az országot, lehet cigány, focista,kicsi, nagy, szőke , barna..stb. Egy a fontos: az országáért tesz , vagy ellene? És ebben az esetben nem hiszem, hogy az ország javára válik, ha a min.eln.jelölt megválasztása előtt IS becsmérli az elődjét. Ezt még Horn Gy. sem tette. És ha valaki világéletében szófogadó pártalattvaló volt- mint Medgyessy-, sosem lesz olyan karakteres, hogy összetartson egy országot.
Langyos úriember szerepében ebben a kemély helyzetben olyan bábu lesz,mint Antall J. volt anno. Nagy királyaink sem voltak mind népszerűek a világban a maguk idejében, de csak így tudtak rendet teremteni. És megnyugodhatsz, a választási csalás sem 47-es találmány. És igenis szégyen, hogy olyan miniszterelnökünk lesz, akinek tisztázatlan büntetőjogi ügyei vannak, és olyan oktatási min. aki már egyszer megbukott, olyan e.ü. minisztzerünk akinek nevéhez az ágyszámleépítések tapadnak etc., etc..

Nos lehet újra a szavaimat kiforgatni, és nem megérteni a lényegét. Ahogy eddig.
További jó "árokbetemetést".

Isten-Isten.

Pávek Úr Creative Commons License 2002.05.03 0 0 404
"nehogy válaszolj. nem kell megint hazudozásba bonyolódnod."

Szerencsére egyelőre nem te döntöd el, hogy válaszolhatok-e arra, ha hazugsággal vádolnak meg, vagy nem - ill. hogy egyáltalán hozzászólhatok-e.
Csupán 2 dolgot szeretnék elmondani neked és mindenkinek, aki olvasta a 2 hozzászólást, ill. előzményeit.

1./ A Hősök terén megrendezett tüntetés valamiért kimaradt az életemből, de készséggel elismerem, hogy sokan voltak ott. Elismerem, hogy tévedtem tehát mea culpa. Bár én csak arra vonatkoztatva említettem meg a dolgot, hogy nem a baloldal jellemzője, hogy utcára viszi az embereket, mégis ebből a szempontból jogos a kritika. A 04.19-i kampányzáróval kapcsolatban te magad ismered el, hogy az nem volt tüntetés, tehát több szót ne vesztegessünk rá.

2./Mielőtt ismeretlenül hazugsággal vádolsz, legközelebb talán ajánlatos lenne elolvasni teljes egészében, hogy mit írtam, nem csupán leragadni az utolsó mondatnál. Akkor előfordulhatna akár az is, hogy:
a:) ha már hozzászólsz, akkor vitába szállsz/egyetértesz az érdemi résszel is
b:) esetleg összefüggésében nézve a véleményemet megérted mire gondoltam
c:) eljutsz arra a kiindulási pontra, hogy amit én leírok az is egy vélemény, nem pedig egy ördögi rosszindulattal megfogalmazott hazugság...

Bár a kormányváltásra szavazatam, nem állok egyik oldalra pártjára sem. Mégis, ha leírom a véleményemet, akkor azonnal belémrúgnak - attól függően éppen kinek kellemetlen az amit írok. Le kellene már venni a szemellenzőt mindkét oldalon talán. Persze ez is csak egy magánvélemény...

Előzmény: Törölt nick (149)
Vladimir Jesús Creative Commons License 2002.05.03 0 0 403
Gazsi lop. Ennek valószínű oka az, hogy cigány.
Namármost, ebben mi rasszizmus ?

Joe ostoba. Ennek valószínű oka az, hogy néger.
Namármost, ebben mi rasszizmus ?

Kohn gonosz. Ennek valószínű oka az, hogy zsidó.
Namármost, ebben mi rasszizmus ?

Józsi nagyszájú és gyáva. Ennek valószínű oka az, hogy magyar.
Namármost, ebben mi rasszizmus ?

Előzmény: szezam (398)
Little Boy Creative Commons License 2002.05.02 0 0 402
OFF
'sszameg, most látom, hogy megint kijött belőlem a szociológia...:)
Nemtom, majd meglássuk, zh volt, úgyhogy ráérek drukkoni magamnak :)))
ON
Előzmény: szezam (400)
gyúrgyalog Creative Commons License 2002.05.02 0 0 401
A külalakból kiinduló prekoncepció alapján történő valószínűsítés valóban nem rasszizmus, hiszen nincs olyan rassz, hogy pl. "a kicsik".

A külalakból kiinduló prekoncepció alapján valószínűsíteni: az butaság.

Előzmény: szezam (398)
szezam Creative Commons License 2002.05.02 0 0 400
OFF
Szociológia vizsga ?
ON
Előzmény: Little Boy (397)
Zsiger Creative Commons License 2002.05.02 0 0 399
....es jovo kedden lekerul a lakat a szamrol !
Mert eddig nagyon rajta volt ! A TF-en is, meg a Kossuth teren is.
Kivancsian varom mi fog kizudulni Ovi szajan a jovo kedden !
Nagyon oda fogok figyelni.
/cikk origon/
Előzmény: tótumfaktum (386)
szezam Creative Commons License 2002.05.02 0 0 398
'Mint ahogy minden testi kulso jegybol , belso tulajdonsagra kovetkeztetni, osszefuggesbe hozni rasszizmus. '

Fordítva ültél a lóra.
A kövtkeztetés szerintem így történt:
OVI nagyzol, ennek valószínű oka az, hogy alacsony termetét próbálja kompenzálni.
Namármost, ebben mi rasszizmus ?

Előzmény: Szul (393)
Little Boy Creative Commons License 2002.05.02 0 0 397
Na EZ a tény, Luigi!
Előzmény: Kagakusha (395)
Little Boy Creative Commons License 2002.05.02 0 0 396
Kolompár Aladár nem reprezentatív minta, ezért csak ennyiből kiindulva valóban rasszizmus ilyet állítani.
Azonban szociológiai kutatások bizonyítják, hogy (például Budapesten) betöréses lopások nem a budai villanegyedben, hanem a nyolcadik kerületben fordulnak elő inkább - ott ahol a szegénység (többnyire cigányság) jelentős része él.

Más már hivatkozott az alacsony emberek viselkedését célzó kutatások öszefüggéseire - én ilyet még nem olvastam, úgyhogy létét nem támaszthatom alá; de mivel belátható az összefüggés, nem is cáfolom, hogy iylen kutatás létezett.

Előzmény: Szul (393)
Kagakusha Creative Commons License 2002.05.02 0 0 395
Nem.
A német szöveg elég egyértelmű. Ostoba és ízléstelen vicc-kísérlet volt.
Nincs mit szépíteni rajta, és nem lenne szerencsés, ha ilyesmi máskor is megismétlődne.
Medgyessynek pedig illene mindenkit biztosítania arról, hogy nem fog.
Előzmény: ready (388)
Little Boy Creative Commons License 2002.05.02 0 0 394
Jó duma ez a "nem vagy hazafi", kedvedért és viszonylatodban ezentúl a "tisztelettel" vagy az "üdvözlettel" helyett fogom alkalmazni. Csak az vigasztaljon, hogy én nem gondolom, olyan fanatikusan komolyan, mint te. :)

a tréfád pedig sajnos nem igaz, ugyanis a sajtót nem az olvasói és nézői határozzák meg, hanem tulajdonosainak üzleti érdekei
... és azok, akik (szerinted ezen érdekenek megfelelően) naponta eléd tárják...:)

Tisz... (ja, nem)

Nem vagy hazafi,
LB

Előzmény: LuigiVercotti (387)
Szul Creative Commons License 2002.05.02 0 0 393
1.Kolompar Aldarnak sotet a bore.
2.Kolompar Aladar lop.

Ezek teny megallapitasok.

Koztuk osszefuggest keresni rasszizmus.

Mint ahogy minden testi kulso jegybol , belso tulajdonsagra kovetkeztetni, osszefuggesbe hozni rasszizmus.

Ennyi.

Előzmény: tótumfaktum (377)
Egy_kisebb_isten Creative Commons License 2002.05.02 0 0 392
Normális ember nem kurvázza a mások elött kedves nejét( még ha rászolgált is), mert akkor a hallgatónak az egész családról meglessz a véleménye.Ezt még MP-nek is illene tudnia.

üdv:
Egy kisebb isten

Veszely Gyula jr. Creative Commons License 2002.05.02 0 0 391
Előzmény: PuPu (382)
gyúrgyalog Creative Commons License 2002.05.02 0 0 390
"
Elvetemült SZDSZ szavazó létemre M. P. helyett is elnézést kérek, ha ez valóban így jött ki M. P. szájából. Nincs rá mentség.
(Azért valami magyarázat féle csak lesz)
A balos kollegákat meg kérem szépen, hogy ne mosdassuk a szerecsent!!!
"

Jól értem-e, hogy arra gondolsz: ne erőlködjenek a "balosok" a szerecsen mosdatásával, mert a lapok (media) sokkal jobban mosdat, hiszen: "azért valami magyarázat FÉLE csak lesz" ...
Mi lenne, ha egyszerűen bevárnánk MP megnyilvánulását a sajtómagarázatok és fórummagyarázatok helyett.

Mondjuk mondhatná, hogy "kicsit gyenge vagyok retorikailag - ugye megértik - nem vagyok a szavak embere, nem úgy értettem a dolgot, csak kicsúszott a számon, mert nem vettem észre, hogy nem a otthon a konyhában ülök, hanem egy újságírónak nyilatkozom Európában, de igazából (és a mogyorószemek belenéznek a kamerába) azon gondolkodtam hogy hogyan "hol van a pénz"-em."

Előzmény: mesesajt (121)
Veszely Gyula jr. Creative Commons License 2002.05.02 0 0 389
Te meg lásd az én linkemet, meg (383)-at.
Olvassatok lassabban, gondolkozzatok gyorsabban :-)

Gy.

Előzmény: tótumfaktum (385)
ready Creative Commons License 2002.05.02 0 0 388
NMivel en meg soha nem lattam, hogy orban magas lenne avagy alacsony, en rogton nem erre ertettem.Hanem arra, hogy o is csak egy ember, akinek a vilag dolgaira valymi keves a befolyasa.(magyarorszag kicsi, o maga is kicsi..)Azaz hiaba probalja OV jatszani az eszet ugysincs sokmindenbe beleszolasa...Gondolom azok ertettek rogton a testmeretere, akik
a.:maguk is alacsonyak
b.:lattak mar , hogy Orban tenyleg nem nott nagyra
Előzmény: Tub (12)
LuigiVercotti Creative Commons License 2002.05.02 0 0 387
Nem akarlak felbosszantani, de fel foglak: az okfejtésem szerint most annak kell ugyanis következnie, hogy nem vagy hazafi (elbeszélünk egymás mellett). A vertikális mosoly tetszett, a tréfád pedig sajnos nem igaz, ugyanis a sajtót nem az olvasói és nézői határozzák meg, hanem tulajdonosainak üzleti érdekei (nem feltétlenül médiapiaci üzleti érdekei).
;)
Előzmény: Little Boy (381)
tótumfaktum Creative Commons License 2002.05.02 0 0 386
kicsi vagyok, székre állok...
Előzmény: PuPu (382)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!