Keresés

Részletes keresés

fargo Creative Commons License 30 perce 0 0 484585

Hogy miért akar Franciaország mindenképpen háborúzni az oroszokkal?

Fogalmam sem volt. 

Na jó, lehetett tudni, hogy rosszul áll a szénájuk Afrikában, de ennyire???

(Nem enged linket beszúrni ez a nyüves: Why France is Actually Preparing for War With Russia (youtube.com))

 

fargo Creative Commons License 17 órája 0 0 484584

Amúgy érik náluk egy szép kis polgárháború. A kommenteket olvasgatva mindenféle amerikai oldalakon, ezek már vért akarnak, és abban a pillanatban ahogy Trumpot letöltendőre ítélik, meg is fognak indulni egymás ellen, szerintem. Ugyi tegnap kimondták a bűnösségét a kvát vesztegetős ügyében, ami minden szinten abszurdum. Július 9-én lesz meg az ítélet. Érdekes módon a börtönben ülve is betöltheti az elnöki tisztséget. 

 

Ez az ügye is, bonyek... Jön valami pornósztár, aki 2016-ban meg akarja akadályozni, hogy Trump nyerjen, ezért megzsarolja a manust azzal, hogy kiteregeti, hányszor és hogyan kefélte meg az elnök. Erre Trump fizet neki hallgatási pénzt. Ami arrafelé törvényes. Nem is ezért fogták perbe, hanem mert ezt a kifizetést rossz helyre könyvelte el a kampánya elszámolásában. Amit ráadásul nem is ő vitt véghez, hanem valamelyik csicskája, bosszúból. Mert hogy úgy gondolta, nem fizetett neki eleget a Trump a szolgálataiért. Ez a faxi, mert elégedetlen volt az évi 520 ezer dolláros kis fizujával, amit a mellékállásban végzett "tanácsadói" munkáért kapott, vagy hatvanezer dollárt simán elsikkasztott, és úgy tüntette fel azt, mintha kifizette volna a kampányban ilyen vagy olyan jogcímen. Szóval ez a faxi adott utasítást a könyvelőknek, hogy ezeket a pénzeket hova írják fel. Miután elismerte, hogy

A: bosszút akart állni az elnökön,

B: hazudott több ízben,
C: sikkasztott több ízben,

ezt a faxit vették koronatanúnak. Majd kiválasztottak 12 esküdtet, akik erős demokrata körzetekből jöttek MIND, szóval jó eséllyel akkor is elítélték volna a Trumplit, ha az még meg sem született volna. A bírók elfogultsága is erősen vélhető volt. Meg ahogyan előre megrendezték az egészet, meg ahogyan nem engedték érvényesülni az elnök védőit, letiltva azoknak néhány jogkörét, meg a tanúknak feltehető kérdéseket, stb...

Végső verdikt: a rossz helyre bekönyvelt tételek miatt azokat lehet úgy számítani, mintha azokkal a választást akarta volna befolyásolni, ezért bűnös. Az nem számít, hogy nem ő végezte a könyvelést, hogy nem adott rá utasítást, meg hogy nem tudott róla. 

 

Ez történik, amikor fegyverként használják az igazságszolgáltatást.

Ez megy Magyarországgal szemben is, Brüsszelből.

Mondjuk én ott hánytam be először, hogy az Amerikai Egyesült Államok elnöke ócska pornósztárokat kefélget, és ennek járulékos költségeit teljesen természetesen leírja kampányköltségként...

fargo Creative Commons License 17 órája 0 0 484583

 

Amikor Amerikában bírósági tárgyalásra várják a manust, akit éppen valami közlekedési balhé miatt hallgatnának ki, miután bevonták a jogsiját. A manus elkésik a tárgyalásról, de jó állampolgár létére bejelentkezik élő zoom hívásban -- miközben autót vezet. :-DDD

 

Mondta neki a bíró, ne a tárgyalóterembe menjen, hanem egyenesen a megyei börtönbe, ahol adja fel magát -- feltételesen volt szabadlábon.

 

A beképzelt ostobaságnak ezt a szintjét szerintem a mi beképzelt ostobáink még sokáig nem fogják elérni...

inrock Creative Commons License 1 napja 0 0 484582

Ejj, nálunk is zajlik az élet :D

A konszern IT vezetése tart havonta egy online mítinget, ahol előadják hogy milyen átalakulás várható a jövőben, illetve hogy eddig mit sikerült jól megcsinálni (megy a kölcsönös hátba veregetés).

Namost van egy teljes átalakítás kb 11 éve, amiben kiváltjuk a mainframe-et PC-s mókára. Nyilván elég rosszul megy az egész (11 éve, és még mindig nem vagyunk a végének a közelében sem!), és az osztrák kollégák bizony nem félnek ennek az átalakításnak a mibenlétével kapcsolatosan bekérdezni (a míting végén van anonim Q&A szessön). Elég paprikás hangulatú kérdések hangzanak el, vagy csak simán megy beszólás. Persze a felső vezetés próbál konstruktívnak tűnő válaszokat adni (szerintem sikertelenül).

Aztán... van éppen egy projektünk, amiben bevezetjük a férfi és a nő mellé a "nem bináris" nemet. Minden területnek át kell alakítani a züffél megszólítását ilyen esetben Guten Tag!-ra, illetve elhagyni a Frau, Herr megszólítást.

Szóval a legutolsó ilyen havi mítingen végén valamelyik osztrák beszólt, hogy tényleg ilyenre költünk pénzt? Ez csak egy woke baromság, csak két nem van, férfi, meg nő. :D És ez a beszólás rögtön a Q&A elején, a lista tetején jelent meg (mert a legtöbb lájkot kapta a többi kollégától). Az egyik főni próbált értelmesen regálni, hogy "tiszteletteljes véleményeket kérünk", de egy másik főni meg adta a keménycsávót, hogy "ez diszkrimináció, ezt nem tűrjük, blabla".

Úgy elkezdtem magamban röhögni ezen az egészen :DDDDDD

Nem sokkal később megjelent egy újabb kérdés (beszólás) a listában, hogy "pedig csak 2 nem van, fogadjátok el :)". Ez is gyorsan a lista elejére került a lájkok miatt, de a főni titkárnője frankón törölte, és a míting végén még azt is belengette (szóban), hogy meg kellene szüntetni az anonimitást a Q&A-ban, amire a keménycsávós főni el is kezdett bólogatni :DDDDDDDDDDDDDDDDD

És ez egy közép-, kelet-európai multi (biztosító) IT legfelsőbb vezetése :)

fargo Creative Commons License 1 napja 0 0 484581

amikor rendelsz 3 minyont, és a pultos picha belerakja azokat egy ZACSKÓBA :-DDD

"sajnos elfogyott a tálcánk" -- mégid ki a hernyót érdekel???

Alex Raps Creative Commons License 1 napja 0 0 484580

Még sokan nem értik hogy egy legalább közepes autóméret és minőség mellett már csak az ár számít akkor is ha bezzegnyugaton él az ember és 4000 € a havi fizetése. ..és ebben volt jó a VW bogár és majd aztán a Golf illetve franciáknak a Kacsa is. Nincs az embereknek elvárt igényük az MB mostani gyártmányiban látható űrtechnikára, mert ahhoz hogy eljussanak A-ból B-be egy egyszerűbb vas is bőségesen megfelel ha annak megkapóan jó az ára. ..és ez a vas mindkét kultúra fogysztóit kiszolgája. Aki elektromossal akar járni munkába annak ez azért jó és akinek az kell hogy kevés benzinköltség mellett nagy hatótávot tudjon megtenni annak pedig azért.     

Előzmény: dokeee (484579)
dokeee Creative Commons License 1 napja 0 0 484579

Ha igaz, ez egy tökéletes autó lenne nekem is. Elmegy akkuról kb. 120 km-t, otthon sima konnektorról feltölthető, hosszabb távra meg nem kell töltőkkel bohóckodni.

Előzmény: Alex Raps (484578)
Alex Raps Creative Commons License 1 napja 0 0 484578

Mert másolnak és nem fejlesztenek ugye: https://totalcar.hu/magazin/hirek/2024/05/29/fillerekert-iger-dobbenetes-szamokat-a-byd-uj-plug-in-hibrid-hajtaslanca/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

 

A cikk végén látható beárazás miatt pedig csak pislogtam. Vajon ilyesmit is fognak itt Szeged mellett gyártani v. csak villanyautó gyártás lesz?

Alex Raps Creative Commons License 1 napja 0 0 484577
Alex Raps Creative Commons License 1 napja 0 0 484576

"Ennek amúgy mi köze a Volvo-hoz?"

Ahhoz semmi, de a topik leírása szerint haladva ez itt teljességgel megszokott. Néha szemüveget beszélünk meg, máskor hifit v. horgászatot, stb. és a kb. húsz évnyi itteni tapasztalatom szerint általában az nem szokott jó jel lenni, amikor egy újonnan érkező az idéző jelbe foglalt kérdést felteszi. ..és nem öreg vagyok, hanem csak kurvára tapasztalt.

Előzmény: svedmalac (484575)
svedmalac Creative Commons License 2 napja 0 0 484575

Én anno 92-ben voltam katona egy évet. 12 hónap alatt 11 hadgyakorlat.

Na akkor annak max. 3-4 hónapjában volt értelem, a többi teljesen felesleges semmittevés volt.

Ráadásul mentem volna érettségi után másodszakmára, olyanra, ami végre érdekelt volna (a fősulira elsőre nem vettek fel).

Nem engedték, mert csak felsőbb fokú tanulás esetén járt halasztás.

Berántottak. Az nem számított, hogy a volt osztályom felének se munkahelye, se egyéb ambíciója nem volt.

A helyi hadkiegen anyámmal voltam, próbáltuk elmagyarázni valami csillagos baromnak, hogy ne engem vigyenek már, ha lehet.

Olyan merev volt a faszi meg a rendszer is, hogy mondtam valami csúnyát, kifelé menet meg ráb@sztam az ajtót.

 

Szóval lenne értelme nagyon max. fél év, de valami hasznos tartalommal megtöltve és akkor, ha egyébként nem tanul tovább, nincs munkahelye, nincs gyerek, stb.

Bőven lenne merítés így is.

 

Ennek amúgy mi köze a Volvo-hoz? :-)))

Előzmény: Alex Raps (484569)
940-eS70-es Jani Creative Commons License 2 napja 0 0 484574

Szép Jó Estét az Uraknak!

 

Ma fotóztam, lefagytam:

sok mindent láttam, de ilyet még nem... :-))

Úgy tűnik hogy emberünk komolyan vette az utólag RÁszerelhető kifejezést, nemes egyszerűséggel kívülről ráragasztotta az ajtóra a légterelőt...

Azt hiszem ezt megosztom a facén is pár helyen, megérdemli.. :-) 

 

Legyetek jók!

Janiék.

Etyi Creative Commons License 2 napja 0 1 484573

Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne legyek kemény?

 

:-)

Előzmény: Alex Raps (484569)
fargo Creative Commons License 2 napja 0 0 484572

A hadkötelezettség felőlem is mehetne, ninc azzal semmi gond, sőt.

Engem az a cinikus hozzáállás bőszít fel, amikor deklaráltan a kelet-európai népesség hadba küldésével és feláldozásával óhajtja megoldani a nyugat a hagymázas háborús elképzeléseit. Értem éb, hogy be akarják dönteni az oroszokat, de akkor menjenek oda oszt haljanak meg ők. JBQA.

Azért kíváncsi lennék, hogy nézne ki, ha elkezdenék besorozni a hihetetlenül beképzelt, woke snowflake berlini meg londoni kis pöcsöket, mellettük a szomszéd tábori ágyon néhány szélsőséges muszlim gyerekkel :-)))

Már az ötlet felmerülésére is elkezdtek hörögni a németek, a külügyminiszterüket kifütyülték a minap, el sem tudta mondani a beszédét. Dobrev Klára német kivitelben, Baerbock kisasszony, hogy szakadt volna a feje az anyjába... :-/

Előzmény: dokeee (484571)
dokeee Creative Commons License 2 napja 0 0 484571

A hadkötelezettséggel én is egyet tudnék érteni, asszem remek megoldás lenne egy csomó ma divatos problémára. ADHD, SNI depresszió, mobilfüggőség  :)

Előzmény: Alex Raps (484569)
Alex Raps Creative Commons License 2 napja 0 0 484570

A jelenlegi politikai helyzet engem kíséretiesen emlékeztet a II. VH eleji időszakra. Akkoriban Hitler tűzzel vassal rá akarta venni a háborúellenes Hortyt a belépésre és aztán csodák csodájára a zoroszok bombáztak egyet Kassán*. Most az EU adminisztráció és a NATO akar minket gőzerővel belekavarni egy már teljességgel nyilvánvaló módon folyamatban lévő háborúba és Orbán sem akar belépni. Valyon melyik várost fogják most a zoroszok majd lőni? Debrecent? 

 

 

*Nyílt katonai agresszióval szemben nincs (nem lehetséges) más útja a politikának, mint a hadbalépés. Az egy másik kérdés, hogy Szálin amig élt tagadta, hogy ők lettek volna az elkövetők. Sőt! Számukra még egy ország hadbalépése ellenük úgy kellett nekik abban a történelmi pillanatban, mint púp a hátukra és ezzel kapcsolatban értesítették is még időben Hortyt csak az üzenetet valamiért nem kapta meg. Nos. Ezt a valamiértet' nem vizsgálta ki soha senki. Amúgy pedig jó eséllyel olyan ország polgárai intézték a dolgot akiknek nagyon fájt a II. Bécsi döntés. 

Alex Raps Creative Commons License 2 napja 0 0 484569

Viszont irányelvet lehet felállítani és abban a világban ahol a jog lassan már semmit, viszont a vélemény szinte már mindent irányít, ott lopakodó módon szinte biztosan az lesz a konklúzió amit Fargo leírt. Látod. Orbán is a zoroszokkal van, miközben itt az agglóban és bent Budapesten még egyet sem láttam. Nem mondom hogy hiányoznak, de faszom. Mégis csak a medvéről van szó. 

Mindent összevetve: az újból bevezetett uniszex hadkötelezettség ellen nekem sincs kifogásom. Sőt! Kifejezetten hiányzik a társadalom képletéből. Nem baj az ha a srácok tanulnak egy kis hazaszeretetet, lesz fogalmuk arról hogy mi a egyéntől méltán elvárható rend és ezért a felnőtté válás IS sokkal hamarabb fejeződik be. Jelenleg az 1990. utáni generáció nagy részének az a norma, hogy 40 éves korban a mama hotelben él. Mi azt a cimbit aki ideig-óráig visszaköltözött a mamához alapértelmezetten mindig csipkedtük*.

 

 

*"Mi van töki? Anyáddal élsz?" :D  

Előzmény: svedmalac (484567)
Alex Raps Creative Commons License 2 napja 0 0 484568

"Ha lehet dohányozni a kerthelyiségben, akkor nem tilos."

Nem lehet.

 

"Hogy illik, vagy nem illik... a jó ég tudja."

Elmehetünk ebbe az irányba is, de ott is a "nem" a helyes válasz. Indokolás: Ha a ráutaló magatartásom zavarhat másokat akkor nem csinálom. Eztet' az izét pedig ami eluttat a helyes döntéshez erkölcsnek v. gyerekszobának hívjuk. :)

 

"Szerintem nem illik rászólni valakire aki a másik asztalnál olyat csinál, ami téged zavar."

 

Nem. Majd annyiban hagyom. Vagy mire gondolsz? Már hogy a picsába ne szólnék, hiszen enni akarok és nem közvetetten dohányozni. 

"Ha ezt nem intézi a személyzet, akkor szar helyen vagy."

 

Egyetértek.

 

 

"Ha zavarta a dohányzás, akkor ne menjen dohányzó helyre."

 

Ezzel is egyetértek azzal a kikötéssel, hogy kajáldában tilos a dohányzás, úgyhogy onnan a bagós menjen.

 

 

"De az végképp a bunkóság csúcsa, hogy vissza szólnak a gyökérnek, és még pofozkodik."

 

De nem így történt. Megkérték rá hogy hagyja abba a tiltott és zavaró tevékenységet, majd erre nem elég hogy nem hagyta abba, hanem kocsmai stílusban kaptak vissza választ és ha kellett az osztráknak a kocsma hát megkapta. Errefelé a kocsmákban így záródik le egy ilyesféle kommunikáció. 

Előzmény: pirate82 (484549)
svedmalac Creative Commons License 3 napja 0 0 484567

Ez tagállami jog, nem kell bedőlni minden hülyeségnek...

Előzmény: fargo (484566)
fargo Creative Commons License 3 napja 0 0 484566

Azt olvasom, hogy az EU tróbálja keresztülvinni az általános európai hadkötelezettséget. De közben meg azt nyomatják, hogy "egy esetleges konfliktus idején elégséges lenne a közeli országok katonáit bevetni", nem kellene az összes országból odateleportálni a sereget, hanem csak a szomszédból.

Lefordítom:

-- Tegyük kötelezővé a katonai szolgálatot a fiataloknak.

-- Építsünk közös európai hadsereget.

-- Az ukrán háborút pedig vívják meg a "szomszédos országok" katonái.

-- Így elég lenne csak Lengyelország, Szlovákia, Magyarorszák és Románia fiataljait a frontra küldeni meghalni.

-- A felsőbbrendű német, fhanszia, egyéb katonákat nem kellene elpazarolni ilyen faxságokra.

Hát JBQA.

Megjegyzés: ugyanezt leírta Soros Gyuri apánk is sok-sok évvel ezelőtt...

kopiteki Creative Commons License 3 napja 0 0 484565

Nem. A múltkor a zasszony csinázott valamigyümos, habos piskótás sütit. Szegény, jót akart, öntött rá valami mandula aromát. Nem ettem meg. Csak nézett. Én a hagyományos ízeket szeretem, az ilyen ízesített xarokat meghagyom másnak. A kávéban is a jó kávét szeretem, az ízesített nem az én világom.

A kávés csokit se

Előzmény: fargo (484563)
fargo Creative Commons License 3 napja 0 0 484564

Nem volt ráírva miféle, ráadásul nem volt rajta nagy márkajelzés, de a Hellre tippeltem volna, mert láttam rajta egy ördög fejet...

Előzmény: pirate82 (484562)
fargo Creative Commons License 3 napja 0 0 484563

Ó, én rá tudnálak venni. Amúgy meg nem volt rossz. 

Előzmény: kopiteki (484561)
pirate82 Creative Commons License 3 napja 0 0 484562

Szerintem a mizónak aztat a dobozos kávéját megkóstolnád, úgy innád mint az üdítőt.

Azok nagyon el lettek találva.

 

Abban meg nincsen energiaital fargo, csak a hell gyártja. Ha az az.

Előzmény: kopiteki (484561)
kopiteki Creative Commons License 3 napja 0 0 484561

Na, ilyet én nem. Nem tudnának rávenni

Előzmény: fargo (484560)
fargo Creative Commons License 3 napja 0 0 484560

Annyira azé' nem jó. Valami energiaital, kávéból. De jégbe hűtve jól esett :-)

 

Tudod mi volt a duuurva? A tejbegrinyába beleöntöttem egy deci whiskey-t... :-DDD

Előzmény: kopiteki (484558)
fargo Creative Commons License 3 napja 0 0 484559

Nem olyan családból vagyok én... :-D

Fiatalka vót, és még nem ülte laposra és szélesre a seggét. Még van remény a számára. Már ha kilép a postától és keres valami rendes szakmát... :-D

Előzmény: dokeee (484556)
kopiteki Creative Commons License 3 napja 0 0 484558

Kűggyé faxon egyettt!  :o)

Előzmény: fargo (484554)
kopiteki Creative Commons License 3 napja 0 0 484557

Az étterem vezetője kért elnézést, és átültetett minket egy másik helyre

Előzmény: fargo (484553)
dokeee Creative Commons License 3 napja 0 0 484556

Ne azt kérdezd mit tehetsz a punxiért, azt kérdezd mit tehet a punxi érted. Mán, ha érted? :))

Előzmény: fargo (484555)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!