Keresés

Részletes keresés

Schenouda Creative Commons License 5 perce 0 0 20249

A teotihuacani Nap-piramis feltárását elcseszték itt rendesen, mikor eltávolították a toltékok által évszázadokkal korábban ráhordott földréteget. Lehet jobb lett volna úgy hagyják a későbbi időkre. Leopoldo Batres mexikói régész 1906-10 közt a Nap-piramis három oldaláról eltávolított egy 6-7 méter vastag stukkóréteget, amiről azt hitte, nem része a piramisnak. Egy csomó szobor is így járt. Siettek, hogy a mexikói függetlenségi háború százéves évfordulójára, 1910-re átadják a „rekonstrukción” átesett Nap-piramist.
Peter Tompkins részletesen foglalkozott ezzel a Mysteries of the Mexican Pyramids c. könyvében (1976).
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=204Nap_P.1.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=852Nap_P.2.jpg
14 éve is említettem már ezt a dolgot:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=103578238&t=9000303

Előzmény: Mocsári Trol (20233)
őszszakál Creative Commons License 7 órája 0 0 20248

Nem éppen. 

A bányászt is olyan ősi foglalkozás, mint prostitúció. Lehetséges, hogy sót, vagy fémércet kerestek az eleink. Az ezoterikusak, meg rátelepedtek a Ravne alagútra, mert részesedést kapnak a turisták hozta bevételből.;-)

Előzmény: Mocsári Trol (20247)
Mocsári Trol Creative Commons License 7 órája 0 0 20247

A Ravne alagútra gondolsz, amelyről néhány kutató azt állítja, hogy történelmi időkben bányászati tevékenység révén jött létre.

Előzmény: őszszakál (20246)
őszszakál Creative Commons License 7 órája 0 0 20246

Erre már van bizonyíték, nem is kevés. A külszíni bányászat és a meddőhányók.:-)

Előzmény: Mocsári Trol (20245)
Mocsári Trol Creative Commons License 8 órája 0 0 20245

Én is reménykedem, hátha a jövőben lesz még valami bizonyíték a hegyek ember általi formálására. 

Előzmény: őszszakál (20244)
őszszakál Creative Commons License 8 órája 0 0 20244

A természet van olyan intelligens, hogy képes erre. Szerintem se emberkéz alkotása, csak van némi hasonlóság.;-)

Előzmény: Mocsári Trol (20243)
Mocsári Trol Creative Commons License 8 órája 0 0 20243

A tudomány szemével és mérnöki szemmel - ahogy lentebb összefoglaltam - a bosnyák képződmények természet alkotta hegyek. 

Előzmény: őszszakál (20242)
őszszakál Creative Commons License 8 órája 0 0 20242

Az Egyiptomiak balkánon élő kortársai is csináltak egy nagypiramist „okosba”, mivel a már kész hegyet négylapúra faragták. Semmi kőcipelés a magasba, mert a lejtőn le megy magától. Ott milyen mágusok fújták a passzátszelet?;-)

Előzmény: Mocsári Trol (20241)
Mocsári Trol Creative Commons License 8 órája 0 0 20241

Szerintem Osmanagic a mai napig azt állítja, hogy ember által alkotott műbetont használtak a képződményekhez. Akkor szerinte a konglomerátum jellegű kőtömbök ember által alkotott betontömbök. Tehát betontömbnek tartja Osmanagic ezeket. Ilyen ún. "betontömböket", amelyekből kavicsok állnak ki, ezekhez hasonlót modern betontechnológiai eszközökkel elő lehet állítani. De a vizsgálatok bebizonyították, hogy nem az egész hegy van ilyen geopolimer betonelemeknek tűnő képződményekből építve, hanem csak az oldallapokon van ilyen "betontömb". A szilikátkémiai elemzések szerint ezek a "betontömbök" sem égetett agyagot, sem kaolinitet nem tartalmaznak. A vizsgálatok szerint ezek a természetes üledékes kőzetek az egész hegyet beborítják, és maga a hegy is egy természetes képződmény. A fúrási minták elemzése is ezt támasztja alá. 

A vizsgált hegyek anyagai homokkő, homokköves márrga, agyag és márgás-, dolomitos mészkő, összecementálódott kőtörmelék (breccsa), agyagba cementálódott kavics (konglomerátum). Mindezek természetes anyagok, így nem geopolimerek. 

Bosnyák piramis ügyben (meg még sok helyen a világon hasonlók) a beton tehát egy tágabb fogalomnak tekinthető. 

őszszakál Creative Commons License 9 órája 0 0 20240

Lehetséges, hogy az apja nem volt mestere a betonkeverésnek, de a fiú már mesterfokon keveri.;-)

Előzmény: pk1 (20239)
pk1 Creative Commons License 10 órája 0 0 20239

Feltettük ezt a kérdést az első embernek. Így válaszolt:

- Apám természetes betont kevert, én mesterségeset.

Előzmény: őszszakál (20238)
őszszakál Creative Commons License 10 órája 0 0 20238

„csak természetes beton van,”

 

A beton természetes anyagokból van összekeverve, amit az emberek csinálnak már az időszámítást megelőző korszaktól. Ennél fogva mesterség a betonkeverés, és mesterséges betonnak nevezzük, amit az ember csinál. Amennyiben a természet maga is tud betont keverni, akkor azt a boszniai piramisok lábánál tapasztalhatjuk. Ez a természetes beton? (az erózió, betonkeverőként is működik?);-)

Előzmény: Mocsári Trol (20237)
Mocsári Trol Creative Commons License 18 órája 0 0 20237

2005 óta, sajnos semmilyen bizonyíték nincs a piramis teóriára Boszniában, Visokóban. A mélyfúrások bizonyították, hogy csak természetes beton van, mesterséges betonnak nyoma sincs. 

Előzmény: őszszakál (20236)
őszszakál Creative Commons License 24 órája 0 1 20236

Ez a földdel betakarás egész jó állagmegóvás. Csoda, hogy a konkvisztádorok  nem hordták szét templomépítésekre.

A boszniai piramisokat nem szándékolják leporolni?

 

Előzmény: Mocsári Trol (20233)
őszszakál Creative Commons License 1 napja 0 0 20235

Nem tartozom azok közé, akik a norvégmintás pulóverükkel kommunikálnak.:-(

Előzmény: Maketheworldabetterplace (20234)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 1 napja 0 1 20234
Előzmény: őszszakál (20229)
Mocsári Trol Creative Commons License 1 napja 0 2 20233

Chichén Itzá

 

 

 

A másik egy fotó és festményábrázolás a növényzettel benőtt, földdel betakart teotihuacani Nap piramisról (1832-ből és 1900-ból).

 

 

őszszakál Creative Commons License 1 napja 0 1 20232

"A végtelen téridő struktúra ugye azt jelenti az olvasatodban, hogy 13,8 milliárd évnél "régebben" is létezett? Mert ha igen, akkor teljesen egyetértünk."

 

Azt jelenti, egyet értünk.;-)

Előzmény: Mocsári Trol (20231)
Mocsári Trol Creative Commons License 1 napja 0 0 20231

Az elképzelésem szerint, a végtelen téridő struktúra az örök létező.

 

 


Egyetértünk, kis különbségekkel. A végtelen téridő struktúra ugye azt jelenti az olvasatodban, hogy 13,8 milliárd évnél "régebben" is létezett? Mert ha igen, akkor teljesen egyetértünk.

Előzmény: őszszakál (20230)
őszszakál Creative Commons License 1 napja 0 1 20230

„A szupermasszív fekete lyukaknak mi volt az előzménye, volt egy legelső fekete lyuk? De ez se stimmel, mert a legelső fekete lyuk is feltételez egy összeroppanó téridő tartományt.”

 

Az elképzelésem szerint, a végtelen téridő struktúra az örök létező. Ez az energiának alapvető állapota, ami emergens módon megváltozik, anyaggá, élővé, majd tudattá formálódik. A tudat lehet az utolsó állomása a változásnak, mivel ez áll legközelebb az Isten definiálásához. Amennyiben a Tudatnak teremtő ereje van, az az energia visszahatása önmagára, és az anyagra. Az örök téridővel csatolásban van minden, ami megnyilvánult belőle.( Isten önmagából teremtett világot, „tükröt”, hogy meglássa magát benne.):)

Előzmény: Mocsári Trol (20228)
őszszakál Creative Commons License 1 napja 0 0 20229

„A Vénusz katasztrófájáról többen ötleteltek a könyveikben”  Közöttük magam is.

Sajnos nem vagyok olyan előképzett a Vénusz témában, mint te kedves Schenouda. Csak a saját fantáziámra hagyatkozom. Azonban a mai számítógépes kapacitás, az MI segítségével lehetővé tenne olyan szimulációt, amivel az általam kitalált eseménysor kizárható, vagy igazolható. Kiinduló paraméternek azt venném fel, hogy a Vénusz, a Föld, és a Mars közel azonos időablakban váltak életre alkalmassá, és közülük a Vénuszon jött létre elsőnek értelmes civilizáció. A változó paraméterek, pedig az Űrvándor tömege, a Naprendszerbe lépés pályaszöge és a sebessége. Amilyen szuper animációs filmeket, számítógépes játékokat készítenek a mai „kockák”, biztosan megérné a szimuláció, egy sci-fi mozifilmnek is elmenne.;-)

Előzmény: Schenouda (20227)
Mocsári Trol Creative Commons License 1 napja 0 0 20228

 de mi tartaná egy pontba sűrűsödve még a teret és az időt is? Isten és körülötte a semmi?

 

A tyúk vagy a tojás örök dilemmája. A szupermasszív fekete lyukaknak mi volt az előzménye, volt egy legelső fekete lyuk? De ez se stimmel, mert a legelső fekete lyuk is feltételez egy összeroppanó téridő tartományt. Ez a téridő tartomány pedig nyilván egy még korábbi fekete-fehér lyukból inflálódott. Nincs megoldás. Azt gondolhatjuk, hogy ez egy örökké tartó folyamat, melynek nem volt se eleje, se vége. Ebben a végtelen téridő átalakulási folyamatban Istennek, tehát a végtelen csoportos-kozmikus tudatnak, intelligenciának bőven volt "ideje" kialakulni. Az emberiségnek erre a végtelen intelligenciára kellene rákapcsolódnia. Első lépés, hogy az általános relativitáselméletet, a gravitációs elméletet és a kvantumelméletet egyesítsék. Második lépés, hogy az emberi agy mentális-pszichikus képességeit vagy energiáit feltárják (nyilván ez veszélyekkel is jár). Nem éehet könnyű az út.

Előzmény: őszszakál (20212)
Schenouda Creative Commons License 1 napja -1 1 20227

"Amennyiben a Vénusziaknak csak egy „bárkára” való kolóniája érkezett a Földre, nyilván egy válogatott társaság volt minden túlélést igénylő szempontból."

 

Nagyon hasonlóra gondolok. Az biztos, hogy nem valamiféle gigantikus "űrváros" hozta az menekülőket. Valóban csak pár hajóról lehetett szó. Valószínűleg olyan helyeket kerestek (tengerszint feletti magasság, hőmérséklet és egyéb környezeti tényezők tekintetében), amik leginkább hasonlítottak a Vénuszra. Másrészről pedig olyan helyeket, ahol viszonylag fejlettebb társadalmi rendben éltek az emberek (Atlantisz, Hüperborea?). S talán ez a fő magyarázat arra, hogy miért nem találtuk meg ezeket az ősi repülőeszközöket (ha egyáltalán ott épségben maradtak).

 

A Vénusz katasztrófájáról többen ötleteltek a könyveikben: arról hogy ez az emberiség történeti idejében történt. Charroux egyik feltevése az volt, hogy vagy 5000 éve üstökösként érkezett a naprendszerbe. Martin Heinrich könyvéről már szóltam: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=157550452&t=9000303

Steve Preston könyveit is említettem, aki szerint csak 10-12 ezer éve történt az a nagy katasztrófa a Vénusszal: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=157674123&t=9000303

 

Előzmény: őszszakál (20224)
őszszakál Creative Commons License 2 napja 0 0 20226

„A károsan viselkedő egyedet "Ne vénuszoskodj!" figyelmeztetéssel illetik?:”

Nem hinném, hogy beválna. De lehetséges, hogy ők hozták be a kifejezést, hogy van vér a pucájába.  

Előzmény: Maketheworldabetterplace (20225)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2 napja 0 0 20225

A károsan viselkedő egyedet "Ne vénuszoskodj!" figyelmeztetéssel illetik?:)

Előzmény: őszszakál (20224)
őszszakál Creative Commons License 2 napja -1 1 20224

„Kénytelenek voltak igénybe venni embereket, s hogy uralmukat, fennhatóságukat fenntartsák, technikai eszközöket vetettek be és olyan sötét rítusokat gyakoroltak, vezettek be, melyek emlékének már a felidézése is borzalmas, és jobb lenne ezeket talán teljesen elfeledni...”

 

Amennyiben a Vénusziaknak csak egy „bárkára” való kolóniája érkezett a Földre, nyilván egy válogatott társaság volt minden túlélést igénylő szempontból. Ennél fogva, csak az alfákat engedték a bárkára. Ez elég rizikós, mert „csak dudások vannak a csárdában”, viszont a Földön már ők adták meg a hangot a társaságnak. Mivel nem tudtak elég gyorsan elszaporodni, kimérákat hoztak létre a génjeik átörökítése céljából. Ezek némelyike életképes volt, de nem hozta a várt eredményt. Talán a klónozással még kihúzták egy darabig az eredeti génjeikkel, de csak a génsebészettel, egy két DNS szakasz átadásával tudták a Vénuszi vért, hátrahagyni. Mivel a vér nem válik vízzé, bennünk élnek tovább.;-)

Előzmény: Schenouda (20222)
őszszakál Creative Commons License 2 napja 0 1 20223

Kösz! :-)

Előzmény: Maketheworldabetterplace (20221)
Schenouda Creative Commons License 2 napja -1 1 20222

Igen, elmondasz egy lehetséges változatot a Vénusz pusztulására (jelenleg több is van), ami egyáltalán nem rossz! Ráadásul ezt a vénuszi pusztulást mítoszok és a történeti hagyomány is említi.

Ha elfogadjuk, hogy a prehisztorikumban idegen, földön kívüli lények jelentek meg hirtelen a bolygónkon, úgy nagy valószínűséggel a naprendszeren belülről kellett jönniük. Szerintem a világegyetem azon részében, akikkel létrejöhetne valamiféle kapcsolat, olyanok nincsenek x ezer fényéven belül (bármit mondjon is a matematikai elv, hogy lenni kéne itt akár egymillió civilizációnak a világegyetemben).

Mindenképpen egy közeli bolygóról kellett jönniük, és a Vénusztól nincs jobb lehetőség. Az emberi mítoszokban is kiemelt helye van ennek a bolygónak. A Marsot úgy kezelik, mint a többi bolygót (Merkurt, Jupitert vagy a Szaturnuszt), onnan nem jöhetett senki (bárhogy is nézegessük a "marsi arcot").

"Mindezt megelőzően, a Vénuszon már volt élet, sőt egy fejlett civilizáció. Amikor észlelték, hogy egy idegen rendszerből bolygó közelít feléjük, nagyon szorult helyzetbe kerültek."

Nagyon jó meglátás. Valami ilyenre gondolok én is. Ez már rávilágít a vénuszi menekültek alacsony számára, hogy el voltak vágva az utánpótlástól. Hogy miért váltak a Föld daimónjaivá. Kénytelenek voltak igénybe venni embereket, s hogy uralmukat, fennhatóságukat fenntartsák, technikai eszközöket vetettek be és olyan sötét rítusokat gyakoroltak, vezettek be, melyek emlékének már a felidézése is borzalmas, és jobb lenne ezeket talán teljesen elfeledni...

 

Előzmény: őszszakál (20218)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2 napja 0 0 20221
Előzmény: őszszakál (20220)
őszszakál Creative Commons License 2 napja 0 0 20220

A 4. kép honnan származik, letölteném?:-)

Előzmény: Annaem (20217)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!