Keresés

Részletes keresés

PEPITA Creative Commons License 6 órája 0 0 484438

Szia Kopiteki!

 

A talihoz emberek kellenek, szerintem kb jó, ha 10 aktív tag van most itt. Véleményem szerint ezért sem jön össze.:(

 

PEPITA

Előzmény: kopiteki (484390)
Alex Raps Creative Commons License 7 órája 0 0 484437

Van itt valami ami az utóbbi 8-10 évben sajnos nem ment át Kend-nek. A határvédelemről szól a kérdéses mondat és az valóban csak fegyverrel hatásos. ..és mi a legjobb példa erre, mint azok az arab államok amelyekben még az Európainál is jobb az élet és amelyek mellett ez a söpredék - amit taktikusan menekülteknek nevez a mainstream - azért nem jelöltek meg célországnak, mert a határokon tűzparancs van ellenük. ..és erre a lövöldözős ráutaló magatartásra sem fogsz rátalálni a mainstream médiában, de arra egészen biztosan, hogy az EU-ban felhúzott határkerítés és őrzött határvonal az fasizmus. ..és igen. Úgy látom én is, hogy a határainkon olykor-olykor jól jönne a tűzparancs, mert az erőszakos határátlépőket, igazából nem tartja más vissza. 

Vagyis nem azt mondja, hogy a brüsszeli és magyar önmagukat liberálisnak mutató, de valójáában csak globalista neokomcsikat lőjük le, hanem sérelmezi a hatékony határvédelem hiányát.

Előzmény: keton (484432)
fargo Creative Commons License 9 órája 0 0 484436

Azon kevés hangok egyike, amelyik ki meri mondani (arrafelé, ott nyugaton) a nyilvánvalót és az igazat...

Előzmény: Alex Raps (484431)
fargo Creative Commons License 10 órája 0 0 484435

Igen.

Még csak bele sem kellett volna lőni a tengerbe őket, elég lett volna az NGO hajókat elsüllyeszteni, még a kikötőben.

Előzmény: dokeee (484433)
fargo Creative Commons License 10 órája 0 0 484434

Mondd, te elolvastad és értelmezted azt a 10 éves cikket?

 

Mert hogy nem arról van szó, hogy "öljük meg a gyurcsányit", vagy "koncoljunk fel minden libsit" esetleg "a Dunába kellene hajtani minden momentumost" (kicseréltem Orbán meg a fideszes szavakat az eredeti kontextusból) hanem arról, hogy a  rendőrörsöt megtámadó, vért ontó, a határokat ostromló hordát meg kell állítani bármi áron, akár fegyverrel is. Az, hogy "akár fegyverrel is", nem jelenti azt, hogy a nemkívánatos elemeket le kell lőni a pichába, ez azt jelenti, hogy fegyveres határőrséget kell felállítani, amelyik visszalőhet, ha fegyvert fognak rájuk. Ami mellesleg mintha éppen törvényes is lenne...

 

Ezt szándékosan félremagyaráztad és direkt összemostál két dolgot, keton.

Érted a különbséget? Persze hogy érted, de ez nagyon félrement.

Előzmény: keton (484432)
dokeee Creative Commons License 11 órája 0 0 484433

Zsótinak teljesen igaza volt, az első 10 csónakot kellett volna belelőni a tengerbe, és ezt  minél szélesebb körben megmutatni, már régen nem lenne téma az egész. 

Előzmény: keton (484432)
keton Creative Commons License 11 órája 0 0 484432

Nem kerülgetem kínosan, az én szememben a "két média" ugyanolyan FOS, remélem ez elég konkrét. :) Mind a kettő ugyanarra játszik: agyatlan hülyék hergelésére. És nem győznek egymásra licitálni: ki ferdít, hazudik, mocskol, személyeskedik "jobban". Ez egy olyan világ, aminek én a legkevésbé sem szeretnék része lenni.  Azért ahhoz elég naivnak kell lenned, hogy azt gondold, a facebookon még soha nem kívánta senki Gyurcsány, Klárika meg a többi okoska halálát... Az a vicces, hogy a baloldali embereknek ugyanilyen felsőbbrendűségi érzésük van (ismered ugye a "fideszre csak a vidéki suttyó parasztok szavaznak" mantrát...), ez hasonló lehet ahhoz a híres statisztikához, ami szerint az autóvezetők 80%-a jobb sofőrnek tartja magát az átlagnál. :)

 

Szenny mindenhol van. Kérdés, hogy hol van az a határ, ahol ezt még elnézzük. Hiába értek egyet nagyon sok kormányzati döntéssel, filozófiával, egyelőre a saját értékrendemet még én magam diktálom, nem kell a Fideszhez alkalmazkodnom. Én nem tartom jó iránynak, hogy a közéleti párbeszéd lassan megszűnik (apropó, a nagybetűs Párbeszéd szép lassú megszűnését viszont nagyon is jó iránynak tartom :-D ), helyette marad ez a mindent kitöltő mocsár, ahol mindig a másik ütött vissza először. Nyilván megvan ennek is a maga helye, én amiatt hápogok, hogy egyre kevesebb emberrel tudok érdemben bármit megvitatni, mert mindenki előveszi a megafonos/444-es betanult nehéztüzérséget, és innentől már a tények nem számítanak. Ez a Fidesz számára ugyanolyan rossz hosszútávon, emiatt van például az is, hogy Sanya hiába írja le három hetente, hogy gazdaságilag mennyi pozitív dolog történt, ez elvész a "kuszaszem - libatolvaj" színvonalú hőbörgésben.

 

És, hogy ne kapjam meg, hogy csak úgy beszélek a vakvilágba, kimosta és eltorzította az agyamat az ellenzéki média, hoztam egy forráshivatkozást is, de lécci ne kelljen ennél mélyebbre merülnöm ebbe a témába. :-D https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/Elkerulhetetlen

 

Utolsó bekezdés egészen konkrétan fegyverrel való vérontásra való felhívás. Értem a témát, a frusztrációt is, szerintem sem jó így a bevándorlás, de mintha itt egy jobboldali, echte fideszes megmondóember azt mondaná, hogy "öljük meg mindet"... És ez nem egy random Gézuka facebook kommentje, hanem egy államilag kitüntetett újságíró cikke, ami 10 éve hirdeti magát boldogan.

 

Aki lusta kattintani: "[...]Aminek véget kell vetni. Most. Minden eszközzel. Európát meg kell szabadítani ettől az iszonyattól. Ha kell, fegyverrel." Ezt nehéz másként értelmezni, mint úgy, hogy a nem kívánatos elemeket le kell lőni a pics@ba.

Előzmény: fargo (484414)
Alex Raps Creative Commons License 11 órája 0 0 484431

Érdekes a téma: https://fb.watch/s6I4ZZVy7k/ 

huhoooo Creative Commons License 13 órája 0 0 484430

Jó reggelt 

Na és az milyen bosszantó, hogy a Richter részvény ára folyamatosan ereszkedik a vártnál jobb beszámoló után, meg hamarosan osztalék is jön, ami értékarányosan az egyik legnagyobb mértékű! Sanyi bácsi csak kicsit több, mint feleennyit adott - szégyelheti magát. Itt valami bűzlik. Sumákságot érzek. Minden másik csak emelkedett az ilyen bejelentések után. 

Alex Raps Creative Commons License 13 órája 0 0 484429

Ez a csóka úgy jött haza, hogy amit Essen-ben felépített vállalkozást azt megtartotta és hazatelepülve csinált egy magyar adószámot, amivel itt is beindít egy vállalkozást. ..és kurva jól megfogalmazza egy szóban azt amit egy Foodorá-s alulképzett futártól talán még elnézne az ember, de egy "értelmiségitől*" már nem és ez a mindenszarizmusról folyó állandó nyenyergés:

 

 https://fb.watch/s6BwIpjtPQ/

 

 

*azért idézőjeles, mert az önmagát liberálisnak kommunikáló, de valójában csak globalista-neokommunista bölcsész diplomásról van szó akinek legalább egy felmenője egészen biztosan impexes volt. 

pirate82 Creative Commons License 20 órája 0 0 484428

"Csak a vak nem látja. Meg aki nem akarja, mert nem passzol a berögzült fideszfóbiájához :-D"

 

Engem Te ne csavarjál szőnyegbe ezzel a dumával. :DD

Nincs fideszfóbiám, nekem szerintem általános politikafóbiám van.

A fidesz csak azért kap több savazást, mert most éppen ők vannak kormányon.

 

Előzmény: fargo (484426)
pirate82 Creative Commons License 20 órája 0 0 484427

Nem. Nem hibáztatok senkit. 

A nő napi szinten látható volt a médiumokban és nem látszott rajta hogy ilyen komoly gondokkal küzd.

De végül is Tina Turnert is szilánkosra ütötte ike, oszt mégse láttuk a színpadon hogy bármi baja lenne a nőnek.

 

 

Előzmény: fargo (484425)
fargo Creative Commons License 20 órája 0 0 484426

"Foggalmunk nincs, hogy mi volt a valóság. Nem tudjuk, nem voltunk ott és perdöntő bizonyítékot sem mutatott még be senki, semmilyen ügyben sem."

 

Mondom, így kezdődik a faxi mosdatása, meg a sztenderd áldozathibáztatásból kihozott relativizálás.

Megint csak említem: van rendőrségi jegyzőkönyv arról, hogy mit művelt a faxi egy átlagos kedd délután. 

Amúgy meg a csajnak pofára elhiszek mindent. Mert az egy olyan. a faxi meg az ellentéte. Csak a vak nem látja. Meg aki nem akarja, mert nem passzol a berögzült fideszfóbiájához :-D

Előzmény: pirate82 (484423)
fargo Creative Commons License 20 órája 0 0 484425

Ezt írtad:

 

"Az elmúlt években a nyomát sem láttuk ezen a nőn, hogy bármi, ilyen jellegű gondja lenne, mindig vérprofin felkészült volt, teljesen képben volt, sosem volt fáradt, lestrapált. Nem gondolom, hogy szokványos családi perpatvaron kívül, nagyon komolyan elnyomó kapcsolatban élt volna."

 

Szokásos áldozathibáztató duma.

Mellesleg volt/van egy (kettő) rendőrségi jegyzőkönyv is. Azt is a fidesz kreálta? :-D

Még csak nem is a fidesz buktatta ki, hanem a HVG.

Előzmény: pirate82 (484422)
fargo Creative Commons License 20 órája 0 0 484424

A faxi nem végzett "fontos diplomáciai munkát" és nem volt semmiféle fontos pozíció közelében. Valami kamu pozícióban parkoltatták. Diákhitel központ igazgató volt, vagy mi? Az aztán kva fontos. Abban egyetértünk, hogy annak a közelébe SEM kellett volna mennie, ugyanakkor tény hogy itt minden jobb melót haveri alapon osztanak le, Zalában a közelébe sem jutsz semmilyen jó állásnak, mert valakinek az unokaöccse kapja, pofára. De azt mondani, hogy MP bármilyen fontos pozíciót bitorolt volna, ordas túlzás...

Előzmény: pirate82 (484421)
pirate82 Creative Commons License 20 órája 0 0 484423

"Hát az egy dolog, hogy te mit gondolsz a csajsziról, az meg egy másik, hogy mi volt a valóság."

 

Foggalmunk nincs, hogy mi volt a valóság. Nem tudjuk, nem voltunk ott és perdöntő bizonyítékot sem mutatott még be senki, semmilyen ügyben sem.

 

Előzmény: fargo (484420)
pirate82 Creative Commons License 21 órája 0 0 484422

Baromságokat beszélsz.

Én nem mondtam olyat hogy péter az áldozat.

Én csak azt állítom, hogy fura, hogy ezzel éppen most kezdünk el foglalkozni.

Ez egy súlyos probléma és eddig mindenki félre nézett, komolyan?

 

Előzmény: fargo (484420)
pirate82 Creative Commons License 21 órája 0 0 484421

Akkor csak annyira van közük, hogy a megfelelő időben teregetik a családi szennyest?

Figyelj, ha nem akarjuk hogy egy ilyen ember bármilyen szerepet vállaljon a magyar politikában, akkor én azt se szerettem volna, hogy diplomáciai munkát végezzen az országom képviseletében, vagy hogy fontos és befolyásos pozíciókat töltsön be az országban.

Eddig senkinek sem voltak erkölcsi fenntartásai, hiszen az magánügy. Most nem magánügy?

Büdös ez az egész úgy ahogy van.

 

De egyébként ezen kívül is nekem teljesen hiteltelen a faszi. Évekig eszik a fazékból, majd most hirtelen megvilágosodik és rájön, micsoda erkölcstelen egy bandában játszott eddig?

 

Olyan mintha kurvákat futtatnék éveken keresztül, majd a befolyt összegből nyitnék egy fizetős, rehabilitációs központot, bántalmazott és kizsákmányolt nők számára és közben mesélnék az erkölcstelenségről is, hogy milyen mocskos a világ amiben élünk.

Előzmény: fargo (484419)
fargo Creative Commons License 21 órája 0 0 484420

Hát az egy dolog, hogy te mit gondolsz a csajsziról, az meg egy másik, hogy mi volt a valóság.

Tán azt hiszed, hogy most megjátssza az abúzált csajszit? No és ez hogyan jön össze azzal, hogy a fidesz kreálta meg a pasiját? 

Évekkel ezelőtt elvált a verekedős férjétől. Még feljelenthette volna, de ha nincs orvosi látlelete, akkor semmire sem megy vele. Az ész megáll, most eljutunk odáig, hogy a VJ volt a hibás meg a rohadék, a pasi meg csak egy áldozat, akit a nő terrorizált, meg különben is, a fidesz meg jó "megkreálta"??? :-D

Olvastam efféle magyarázatot a facebookon, de nem hittem volna hogy azon az elmehibbant illetőn kívül ezt bárki magáénak is tudja. Ezt csak a fidesszel szembeni végtelen rosszindulat és gonoszság diktálja. Pont az az elvakult, zsigeri gyűlölet, ami elvezetett a tegnapi merényletig. Gondoltam szólok... :-D

Előzmény: pirate82 (484418)
fargo Creative Commons License 21 órája 0 0 484419

Mégis hogyan képzeled, hogy megvédjék? Senkinek semmi köze a magánéletükhöz. Ha a csajszi feljelenti, akkor is a rendőrség intézi az ügyet, és nem a fidesz vezérkar. Hol élsz, bonyek? :-DDD

Előzmény: pirate82 (484418)
pirate82 Creative Commons License 21 órája 0 0 484418

"Elküldeni a havert, hogy nem vagy haver többé, mert a csajod egy ribanc? Vagy kirúgni a cégtől a csajszit, mert a férje veri? Vagy mit?"

 

Naná hogy nem a bántalmazottat küldjük el ilyen esetben nem???

Ne mondd már nekem, hogy a judotot nem tudták volna megvédeni?

Segítünk, elválsz, a pétert pedig szépen elrakjuk a süllyesztőbe. Ha nagyon ugrál, elnyomjuk mint egy csikket.

Az elmúlt években a nyomát sem láttuk ezen a nőn, hogy bármi, ilyen jellegű gondja lenne, mindig vérprofin felkészült volt, teljesen képben volt, sosem volt fáradt, lestrapált. Nem gondolom, hogy szokványos családi perpatvaron kívül, nagyon komolyan elnyomó kapcsolatban élt volna. Az egy karakán, értelmes, önálló nő. Azonnal kipenderítette volna a pétert a büdös picsába. Főleg ilyen háttérral.

Más fideszes is vált el az évek során, nem nagy ügy.

Előzmény: fargo (484416)
pirate82 Creative Commons License 21 órája 0 0 484417

"Csak azt kerülgeted kínosan, hogy a két média között óriási a különbség."

 

Hát azé' belehallgatsz néhány bájer sóba nem éppen diplomatikus a fickó. 

Lehet hogy éppen nem mondta ki a szájával hogy bárkit öljenek meg, ott még nem tartunk, de így is szomorú látni, hogy ez az egyébként kifejezetten okos és művelt, mélységekben is gondolkodni tudó fickó, micsoda lumpen prolit csinál magából hétről hétre.

Hogy pont a bájert kellett beleültetni ebbe a proli hergelő székbe? Nem volt ott más hülye?

A huth gergely kitűnő lenne a feladatra.

Ennél sokkal jobb munkát végez a FairRight nevezetű csatorna. Nem jut eszembe a srácnak a neve, Ádám. 

Nyilván nagyon propaganda az is, de az nem mocskolódik olyan sudribunkó módon, hanem össze dobnak egy fasza kis műsort. Igyekszik tényekből dolgozni, amiket persze a megfelelő módon tálal, de sokkal szimpatikusabb, mint amikor szardobálás megy.

Előzmény: fargo (484414)
fargo Creative Commons License 21 órája 0 0 484416

Az "ennek a zembernek" kitétel a jelenlegi, politikai pályára lépett faxira vonatkozott.

Nyilván a múltjában volt köze a fideszhez, de csak annyi hogy az egyik magas rangú funkcit kefélte. Ennyi. Amit mondani szándékoztam, és amit te nem szándékozol érteni, az annyi, hogy ki van zárva, hogy ezt a faxit a fidesz építette fel a saját ellenzékének. Ez a manus komolytalan. Ebből nem lehet semmit kihozni...

 

"...most meg hirtelen mindenkinek beugrik, hogy jah egyébként nem kedveltük, meg állandóan verte a juditot..."

 

Az én haveri társaságomban is volt ilyen ember, meg most a melóhelyen is van ilyen ember. 

Mégis, mit kellene tenni ezekkel? Elküldeni a havert, hogy nem vagy haver többé, mert a csajod egy ribanc? Vagy kirúgni a cégtől a csajszit, mert a férje veri? Vagy mit? 

Előzmény: pirate82 (484415)
pirate82 Creative Commons License 21 órája 0 0 484415

"de aki ismeri a fideszt, annak gondolkodását, meg egy kicsit is figyel, annak tök tiszta hogy kizárt dolog, hogy ennek a zembernek bármi köze is lenne a fideszhez."

 

Nyilván. A fidesz az feddhetetlen úriemberek és úrhölgyek társasága. Távol áll tőlük minden olyan amit a peti mond. Aki maga is hm mennyi is, fél éve hagyta ott a fideszt? :D Jah, valóban, már semmi köze hozzájuk. :DD

 

Egyébként pedig szerinted, ha a fidesz kreál magának egy ellenzéket, akkor vajon mi lesz nyilvánvaló, hogy ők állnak mögötte, vagy az, hogy elhidd, hogy valóban ellenzéki?

 

Én nem tudom, nem voltam ott amikor nadrágszíjjal dobálta a volt nejét, de nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy egy igazságügy minisztert, a legerősebb párt igen magas rangú képviselőjét csak úgy terrorizálgatja a férje.

Éveken át zsíros állásokban parkoltatták a fickót, most meg hirtelen mindenkinek beugrik, hogy jah egyébként nem kedveltük, meg állandóan verte a juditot... na hagyjuk már.

 

Előzmény: fargo (484411)
fargo Creative Commons License 22 órája 0 0 484414

Há'persze! 

Csak azt kerülgeted kínosan, hogy a két média között óriási a különbség.

Az egyik rámutat, hogy mennyi xarházi van a másik oldalon, a másik ezt megtetézi azzal, hogy "öljük meg mindet". 

NEM attól ragad fegyvert valaki, hogy kiderül, az ellenoldal mekkora xarházi. Azért megy el gyilkolni, mert ezt bedumálják neki, és elhitetik vele, hogy ez egyrészt normális, másrészt megoldás, harmadrészt pedig megúszható.

Előzmény: keton (484412)
Alex Raps Creative Commons License 23 órája 0 0 484413
keton Creative Commons License 24 órája 0 0 484412

Nem arról van szó, hogy valós-e, vagy sem, hanem hogy az egyetlen "érv" az érzelmek végletekig tekerésével történő felhergelése a népnek. Aztán az ilyen megy lelőni a miniszterelnököt, innen indult a diskurzus. Ennek a taktikának a kockázata az, amit tegnap láttunk, hogy a gyengeelméjűeknél elpattan a húr. Teljesen mindegy, hogy Ficót jogosan kritizálta-e, vagy sem. Lehet, hogy "igaza" volt. És akkor lelőheti?

 

Tisztában vagyok vele, hogy ez egy jól működő kommunikációs gyakorlat, teljesen értem, hogy miért csinálják így, de szerintem magára valamit adó, értelmes ember ezzel nem vállalhat értékközösséget. Az nem normális, amikor már minden egyes nap azzal magyarázod meg magadnak, hogy "a cél szentesíti az eszközt". Tudom, idealista vagyok...

Előzmény: inrock (484407)
fargo Creative Commons License 26 órája 0 0 484411

Gondókogggyunk, Bélám...

Az MP mögött ott álló Datadat és Bajnai, a körülötte lebzselő komcsi-libsi döglegyek mind azt sugallják, hogy Amerika áll mögötte.

Ugye az megvan, hogy Amerika és annak érdekei nem kmompatibilisek Orbán törekvéseivel? Tehát a kettő kizárja egymást.

Az is ott van, hogy Orbán egyik lieblingjének, a pártüdvöske Varga Juditnak a vérgenya, agresszív, zsaroló férje ez a faxi. Kizártnak tartom, hogy a fidesz ezt a manust helyzetbe hozná.

 

Hangzatos kis összeesküvés-elmélet hogy a fidesz kreálta ezt a manust, hogy legyen végre egy konstruktív ellenzéke, de aki ismeri a fideszt, annak gondolkodását, meg egy kicsit is figyel, annak tök tiszta hogy kizárt dolog, hogy ennek a zembernek bármi köze is lenne a fideszhez. Szóval nem. Ezt az MP-t a jenkik kreálták, minden erre mutat...

 

Egyébként én is írtam már itt arról, hogy ha ez így megy tovább, akkor a fidesz kénytelen lesz felállítani a saját maga ellenzékét, de az nem így fog végbemenni. Első körben maguk mellé veszik az ország szempontjából hasznosnak ítélhető embereket, mint mondjuk a Szili Katalint, és aztán majd azokból fognak ellenzéket csinálni. Nem állítanak maguk mellé egy jenkik finanszírozta, kiszámíthatatlan, rovott múltú és kérdéses figurákkal haverkodó (Bróker Marcsi a pénzügyese? komolyan? :-DDD) idiótát...

Előzmény: pirate82 (484410)
pirate82 Creative Commons License 27 órája 0 0 484410

Szerintem az is benne lehet a pakliban, amit Sanya mond.

Simán lecserélik a haldokló ellenzéket, egy konstruktív ellenzékre, MP segítségével.

Mondjuk érdekes lesz ha erodálódik a baloldal, mert lesz nekünk egy jobbos fideszünk, lesz egy jobb-közép? Tisza, meg egy nemzeti radikális, de jobb konzervatív Mi Hazánk.

És a helyzet az, hogy amit a múltban, de csak amit az elmúlt években művelt a baloldali ellenzék, vagy akár a baloldali kormánypárt, valójában nem igazán fognak hiányozni.

Sajnálom a napjaink világában a politika színházzá vált. Előbb nyersz választást a másikra mutogatással, mintsem a munkáddal, vagy hosszútávú terveiddel. 

Kíváncsi leszek majd erre a köztévés vitára is. Bár deutsch tamás helyett lehet valaki mást küldenék a fidesz helyében. Vannak azért ott okosabb és felkészültebb emberek is mint a jóöreg dajcs.

Előzmény: fargo (484403)
pirate82 Creative Commons License 27 órája 0 0 484409

Annyira nem kurva régen. :D

Előzmény: inrock (484408)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!