Keresés

Részletes keresés

Il Leone Creative Commons License 5 perce 0 0 348025

Szerintem ezt nem lehet ennyire sarkosan szemlélni.

 

Persze ismerjük a hazai viszonyokat, ezért gyakorlatilag elképzelni is nehéz, hogy ezt azért értelmesen is lehetne csinálni.

 

Ebben a történetben minden érintett fél ludas valamilyen formában.

 

A jelenlegi repülőtér üzemeltető azért, mert minden ami össztársadalmi szinten a köz számára hasznos fejlesztés lenne, ami a repülőtér és a város kapcsolatát értelmes módon tudná biztosítani azt elkaszálja, mert a saját anyagi érdekeivel ellentétes, volt már többször szó róla, hogy csoda a 100E busz beindítása és üzemelése is, a reptér le is szedi erről is a sápot magának, de ugye abban érdekelt, hogy a saját háztól-házig szolgáltatásának ne legyen valódi konkurenciája, ahogyan a más személyszállítási formában érdekelt szervezett csoport sem érdekelt a jó közösségi közlekedési kapcsolat megteremtésében.

 

A főváros nem tudja és talán nem is akarja a városlakók érdekeit kellőképpen képviselni és küzdeni érte, csak egy szűk csoport és a saját politikai érdekei fontosak számukra.

 

Az állam pedig tudjuk jól, hogy miben érdekelt.

 

A belengetett kínai monorail is egy látszat a kirakatba, semmi több, problémát nem fog megoldani, a városlakók érdekeit nem fogja szolgálni, de ez már rég nem szempont a látszat korában, ennek megfelelően csak a látszat számít.

 

 

Előzmény: Ashi Valkoinen (348019)
trizs77 Creative Commons License 45 perce 0 0 348024

Nagyon elvarázsolt (felkészületlen) az aki a repülőre szálló vagy azzal érkezők száma és a Ferhegyre utazók száma közé egyenlőség jelet tesz.

 

altenberger Creative Commons License 1,5 órája 0 0 348023

"a belvárosig?"

 

Konkrétan a Maxi Dubaj lenne a végállomás, tehát a történelmi Belvároson nem menne keresztül. A nyomvonal Kőbányát, Zuglót érintené.

Előzmény: ÁsítóSárkány (347994)
bz79 Creative Commons License 2 órája -3 3 348022

Jó,ilyeneket én is tudok..vasútállomásokoz se legyen tömegközlekedési kiszolgálás,oldja meg a máv az utasok odajuttatását.Ez is akkora butaság kb..

Előzmény: Ashi Valkoinen (348019)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2 órája 0 0 348021

A kérdések része a kommentnek korrekt. Az utolsó megjegyzés nem.

 

Ismertek a problémák a 100E dugózásától odáig, hogy a vonat nem a legjobb helyen áll meg a 2-es terminálhoz. Nem kell hályogkovácsnak lenni ahhoz, hogy az ember lássa: a modal splitet lehetne javítani az egyéni közlekedés és taxi oldaláról a tömegközlekedés irányába, mind menetidő, mind kényelem oldaláról, legalábbis a Budapest felől és a más irányból érkezők kapcsán.


A magam részéről a vonat+busz kombinációt szeretem választani azon kevés esetben amikor utasként arra járok -- legalábjábis a nem hajnali és nem nagyon késő esti időpontokban, amikor nincs sürgős dolgom máshol, Budapesten át, a Nyugatinál átszállással. Jellemzően pár embert szoktam látni átszállni velem együtt. A személyautó forgalom meg szembetűnő, és a 200E napszaktól függően bő félig megtelttől a heringek a konzervdobozban telítettségig szór.

Előzmény: trizs77 (348015)
attus germanicus Creative Commons License 3 órája 0 0 348020

A repülőteret most készül megvásárolni az állam. Utána a reptér tulajdonosa, az állam, megoldja, hogy ki lehessen jutni. 

Előzmény: Ashi Valkoinen (348019)
Ashi Valkoinen Creative Commons License 3 órája -3 2 348019

A reptér meg a légitársaságok piaci alapon működnek.

 

Oldják meg, hogy ki lehessen jutni hozzájuk.

Előzmény: bz79 (348018)
bz79 Creative Commons License 3 órája 0 0 348018

Nem elméleti az adóbevétel,úgy indul hogy minden utas után pénzt szed a reptér amiért kezeli,az adott légitársaágtól.Ugye ebből bevétele van,tehát adózik.Utána valamennyit mind költ itthon,amiből szintén adóbevétel van.Másrészt az utasok kb fele minden reptéren az adott ország állampolgára éves átlagban,úgyhogy nem mind külföldi utas..

Előzmény: jbaal (348014)
trizs77 Creative Commons License 4 órája 0 3 348017

Ha most a politika szeretne egy hangosat (nem büdöset) szellenteni, akkor megállapodik Csing-Csang-Csung úrral egy mágnes szipi-szupi express légpárnás, utasnak szolgálati puszit adó valamiről a Deák tér és Ferihegy 2 főkapu között.

 

Majd beleverik Mári néne fejébe Garbolcon, hogy legyen Ő is büszke mert holnaptól milyen jó lesz neki is ott Garbolcon, hogy a reptérre menők 20%-a ezentúl 55 perc helyett 20 perc alatt ott lesz.

 

Mári néne meg csak nyugodjon meg ott Garbolcon mert neki ez nem kerül egy fillérbe se, majd az :

 - unokája fizeti 40 évid,

 - a dédunokája másik 40 évig,

 - és az ükunoka kifizeti majd az utolsó részletet is 120 év múlva.

 

attus germanicus Creative Commons License 4 órája -1 1 348016

>miközben a valós forgalomról fogalma sincs

Nincs, de nem is érdekli egyáltalán. 

Előzmény: trizs77 (348015)
trizs77 Creative Commons License 5 órája -2 0 348015

Azt már legalább tudható valamilyen nyilvános forrásból, hogy Ferihegyre évente hányan menne ki ?

 - utasok?

 - kisérők?

 - dolgozók?

 

Mennyien mennek :

 - Budapest felöl ?

 - Vecsés felöl?

 - más irányból?

 

Akik mennek mivel mennek:

 - BKK busszal ?

 - taxival?

 - személyautóval?

 - vonat + busz kombinációval?

 - csak vonattal?

 - különjárati busszal?

 - máshogy ?

 

Mert szerintem több évtizede a hályogkovácsok bátorságával/butaságával nyilatkozik mindenki szívének kedves megoldásokról, miközben a valós forgalomról fogalma sincs.

 

 

 

jbaal Creative Commons License 5 órája -5 0 348014

Budapesten is jó lenne, ha meg lenne rendszabályozva az agyatlanul száguldozó, ordibáló nyugat-európai csürhe. Ha majd ott betiltogatják mindenhol, méginkább itt fogják kiélni magukat.

 

A reptéri közlekedés meg természetesen fontos meg minden, de egyébként őszintén szólva nem annyira Prio1 téma nekem, hogy szegény külföldi turisták hogyan zötykölődnek a 100E-n. Így is túl van turistásodva a főváros, jönnek ígyis-úgyis mint a hangyák, nincs jelentősége.

Az, hogy mennyivel több turista jöhetne még, nekem sima magyar lakosként speciel baromira nem érdekem, az általuk hozott fenenagy elméleti adóbevételből úgysem látunk semmit. Abból még arra sem fordítanak, hogy az általuk okozott problémahalmazt (szemét, kosz, részeg őprjöngés) kezeljék. Nekem attól nem lesz jobb, hogy a taxisok és vendéglátósok (amik valljuk be, hogy a legnagyobb feketéző, adóelkerülő seftes iparágak) jól megszedik magukat.

Előzmény: trizs77 (348010)
Il Leone Creative Commons License 5 órája 0 0 348013

Érdekesség.

 

BUD éves utasforgalma 2023-ban 13.701.080 ezt a BUD hivatalos honlapján találtam.

Nizza repülőtér éves utasforgalma 2023-ban 14.082.030 volt, a repülőtér hivatalos oldala szerint.

 

Nizzában emlékeim szerint egy villamosvonal és két expressz buszjárat van a repülőtér és a belváros között mint tömegközlekedési eszköz, amikor mi arra jártunk nem volt ezzel nagy gond, működött, bár az igaz, hogy a villamoson a belvárosi szakaszon a három nagy bőrönddel már kicsit kényelmetlen tudott lenni, amin nem segített, hogy a többség a villamost választotta a belvárosba jutásra, miközben megvan az önálló igázó forgalma is a vonalnak.

Előzmény: altenberger (348011)
altenberger Creative Commons License 7 órája -1 0 348012

"A reptérre vezető közúton most mit fejlesztenek?"

 

Elég rég felmerült, hogy a 2X1 sávos, fizikailag, korláttal elválasztott középső részt (gyakorlatilag a "gyorsforgalmit") teljesen újra gondolják! 

 

Csakhogy a felüljárók és az aluljárók is csak 2X1 sávosak, így már nem annyira egyszerű a mutatvány, mert nem csak a korlátok eltávolításáról lenne szó!

Előzmény: trizs77 (348003)
altenberger Creative Commons License 8 órája -1 1 348011

Nyilván egy szuper, gazdag országban megoldott a Belváros és a reptér magas szintű elérése, mint közúton, mint kötött pályán.

 

Különböző utazói igények léteznek, különböző volumenben. Van akinek a luxus limuzin is ciki a helikopterhez képest, van aki megelégszik egy többszörös átszállós, kerülős utazással, ha az az olcsóbb.

Előzmény: ÁsítóSárkány (348001)
trizs77 Creative Commons License 8 órája 0 0 348010

Tavaly szeptemberben Párizs volt az első európai város, ahol betiltották a bérelhető elektromos rollereket.

A német Gelsenkirchen pedig most követi a példát.

 

A Ruhr-vidéki város az első nagyváros Németországban, ahonnan kitiltják a bérelhető e-rollereket. A határidőt is kitűzték: 2024. április 20-án be kell szüntetni a szolgáltatásukat az üzemeltetőknek.

A gelsenkircheni közigazgatási bíróság nemrégiben hozott határozatában megerősítette a bérelhető e-rollerek megszűnését.

A város azt szerette volna elérni, hogy a két üzemeltetőtől, a Tier-től és a Bolt-tól csak előzetes személyazonosság-ellenőrzés után lehessen e-rollert bérelni.

Ezt a két szolgáltató nem tette meg.

Így a város úgy döntött, hogy betiltja a szolgáltatást.

Az ok pedig az volt, hogy egyre gyakoribbak voltak a garázda viselkedések, a városközponton keresztüli versenyek, vagy olyan súlyos balesetek, amelyekben az e-rolleresek egyszerűen megszöktek.

 

Tavaly egy kerékpáros meghalt, miután nekiment egy, a kerékpárúton hanyagul elhagyott elektromos rollernek, és elesett.

Az e-roller tilalma csak a bérelhető rollerekre vonatkozik, a saját tulajdonban lévők továbbra is használhatók.

Sok német városban már tilos az elektromos rollereket tömegközlekedési eszközön szállítani, elsősorban az akkumulátorok felrobbanásának veszélye miatt.

Il Leone Creative Commons License 18 órája 0 0 348009

Most még éppen semmit, de a tervezés zajlik, amit még korábban a BFK koordinált.

Előzmény: trizs77 (348003)
attus germanicus Creative Commons License 22 órája 0 0 348008

Ja, de a repülőtérnél, ott tényleg újraaszfaltoznak. De azt senki nem nevezte fejlesztésnek, se a politikában, se itt a fórumon. 

Előzmény: trizs77 (348005)
Mr. SziD Creative Commons License 23 órája 0 0 348007

Az M4 reptéri csomópontja kap új kopóréteget. Gulyás Geri meg a Határ út - Vecsés-nyugat szakasz fejlesztéséről beszélt.

Előzmény: trizs77 (348005)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 23 órája 0 1 348006

Erről beszélek én is...

Minek költsünk el sok pénzt valamire (hitelből vagy sem), amitől nem sokkal rosszabbat nagyságrendekkel olcsóbban is el lehetne érni?

Előzmény: NAR (348002)
trizs77 Creative Commons License 23 órája 0 0 348005

Nincs most ott vmilyen szakaszos lezárás, javítgatás ?

Előzmény: attus germanicus (348004)
attus germanicus Creative Commons License 23 órája 0 0 348004

Most semmit. De most a vasúton se. 

Előzmény: trizs77 (348003)
trizs77 Creative Commons License 23 órája 0 0 348003

A közúti és vasúti összekötés fejlesztése egyszerre, szerintem is túlzás!

 

----------------------------------------------------

 

A reptérre vezető közúton most mit fejlesztenek ?

Kap 4 cm új aszfaltot ?

 

Előzmény: altenberger (347998)
NAR Creative Commons License 24 órája 0 0 348002

A pénzt (kölcsönbe) meg az építkezést is a kínaiak intézik, nekik csak az a fontos, hogy fizessen az adós...

Előzmény: ÁsítóSárkány (348000)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 24 órája 0 0 348001

???

Előzmény: altenberger (347998)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 24 órája 0 0 348000

Azért valaki csak aláír egy szerződés velük, ha a megálmodott projetket meg akarják valósítani...
Szóval: alighanem nézik, az aláít szerződés erejéig.

Előzmény: attus germanicus (347997)
altenberger Creative Commons License 24 órája 0 0 347999

"Gulyás Gergely kancelláriaminiszter:


„Mind a »gyorsforgalmi út« teljes felújítása, mind pedig a gyorsvasúti kapcsolat kiépítése feltétlenül szükséges, és ez nem csak állami forrásból valósulhat meg, és ilyen jellegű tárgyalások zajlanak is. Százmilliárdos, több száz milliárdos beruházásokról van szó. Van olyan, amit piaci alapon is meg lehet csinálni, ez főleg a vasútra igaz.”

 

Ja, aztán pár év(tized) múlva átrakják a repteret Kecskemét környékére. :-)

altenberger Creative Commons License 24 órája -3 0 347998

A közúti és vasúti összekötés fejlesztése egyszerre, szerintem is túlzás!

Előzmény: ÁsítóSárkány (347996)
attus germanicus Creative Commons License 25 órája 0 2 347997

Ez egy kínai projekt. A kínaiak sose kérdezik, mit szeretnél. 

ÁsítóSárkány Creative Commons License 25 órája 0 1 347996

most a ki tud több pénzt elkölteni verseny közvetítése folyik? :D

Előzmény: altenberger (347995)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!